~今日係jupas放榜的大日子~~約左一大班舊朋友o係朋友屋企吃飯~整左d小食~而main course就係pizza box 的 pizza~見到pizza box 外賣自取有50% off~立即要佢~買左兩個大批(11吋)可惜拎到番黎已經唔係好熱~但係都好好味~啖啖肉厚批~有好多料~有腸阿~豬阿~雞阿咁~芝士唔知咩批~都唔知有咩料~但係呢個真係好好味~個邊有芝士~雖然唔係好濃~但係就係唔太濃所以一d都唔溜~我相信如果熱熱吃的話~~~~一定更加好味~但真係好抵~兩個都係$142.5~每個八件~八個人每人吃兩件~都已經夠full 啦~又平過pizza hut 又好味過佢~點解唔吃pizza box 呢?
~今日係jupas放榜的大日子~
~約左一大班舊朋友o係朋友屋企吃飯~

買左兩個大批(11吋)
可惜拎到番黎已經唔係好熱~
但係都好好味~

啖啖肉厚批~有好多料~有腸阿~豬阿~雞阿咁~
芝士唔知咩批~都唔知有咩料~但係呢個真係好好味~
個邊有芝士~雖然唔係好濃~但係就係唔太濃所以一d都唔溜~

我相信如果熱熱吃的話~~~~
一定更加好味~

都已經夠full 啦~

又平過pizza hut 又好味過佢~
點解唔吃pizza box 呢?
~好味道~
2009-07-29
~好味道~
2009-06-07 329 瀏覽
去個朋友的新居..朋友建議買埋Pizza Box上去食呢次係我第一次食Pizza Box聽就聽過好多次了有好多人話佢係好多過Pizza Hut好多四個人叫佐三樣野...吞拿魚Pizza(吞拿魚,粟米, 洋蔥及青椒)有勁多吞拿魚..個Pizza餅底好脆真係好食過Pizza Hut好多..薯波淋佐d..如果即食會好好多不過都好香薯仔味葡汁雞皇焗飯OK wo..雖然三樣之中佢比較無咁特出但個味都可以既..三樣野..因為外買拎走..有半價..每人都係四十蚊到真係平到暈..仲平過係茶餐廳食個晚餐p.s.不過就辛苦朋友搵間餐廳..搵佐好耐都搵唔到..哈哈
去個朋友的新居..
朋友建議買埋Pizza Box上去食

呢次係我第一次食Pizza Box
聽就聽過好多次了
有好多人話佢係好多過Pizza Hut好多

四個人叫佐三樣野...

吞拿魚Pizza(吞拿魚,粟米, 洋蔥及青椒)
有勁多吞拿魚..
個Pizza餅底好脆
真係好食過Pizza Hut好多..

薯波
淋佐d..如果即食會好好多
不過都好香薯仔味

葡汁雞皇焗飯
OK wo..雖然三樣之中佢比較無咁特出
但個味都可以既..

三樣野..因為外買拎走..有半價..
每人都係四十蚊到
真係平到暈..仲平過係茶餐廳食個晚餐

p.s.不過就辛苦朋友搵間餐廳..搵佐好耐都搵唔到..哈哈
2009-06-05
2009-03-06 610 瀏覽
嘩嘩~我同3位同事一齊中左六合彩呀~不過都只係夠食pizza box 咋~因為我地一人都只係分得70蚊~哈哈~叫了3個星期一至星期五的set一個辣多寶批~(超薄)一個吞拿魚批~一個超級多寶~超薄真係好味wo~加8蚊係抵的辣雞翼...太辣了而d蒜蓉包.....................嘩~燶晒~不過7個人食....叫了8人份量~一人都係65蚊~算很抵呢~~~~~~~~~~~
嘩嘩~我同3位同事一齊中左六合彩呀~
不過都只係夠食pizza box 咋~
因為我地一人都只係分得70蚊~哈哈~

叫了3個星期一至星期五的set
一個辣多寶批~(超薄)
一個吞拿魚批~
一個超級多寶~

超薄真係好味wo~加8蚊係抵的

辣雞翼...太辣了

不過7個人食....叫了8人份量~
一人都係65蚊~算很抵呢~~~~~~~~~~~

平得嚟唔太差~
2009-02-27
平得嚟唔太差~
2009-02-17 262 瀏覽
超級多寶+芝心($71+12=$83)-差不多樣樣有齊,芝心邊無pizza hut咁好食,但係個sauce+"咸"就好好味,同pizza hut有得fight蒜蓉雞翼8隻($21)-普通,無咩特別共$104下次都係食番傳統批底,芝心+12,但加左都無咩芝士味,不吃也吧不過食完之後好口乾,成晚不停飲水而家pizza hut加哂價+野食又少左呢間真係可以取代
蒜蓉雞翼8隻($21)-普通,無咩特別
共$104
不過食完之後好口乾,成晚不停飲水
而家pizza hut加哂價+野食又少左
呢間真係可以取代
2009-02-02 183 瀏覽
: 同pizza hut 相比平咗同埋個人認為好味過pizza hut 外賣自取半價,抵到爛叫咗兩個pizza 超級多寶同埋千島三文魚超正又多料 +$12 轉芝士底半價即係加$6 喳講番個pizza 先 超級多寶,13吋傳統大批(半價$71),材料有青椒,洋蔥,薄片紅腸,火腿,蘑菇,菠蘿,意大利腸和牛肉,真係好足料唔似得pizza hut 咁相同實物不一 啲芝士係舖滿成個底 啲芝士真係可以成條絲咁拉出黎 問你試過未 千島三文魚13吋傳統大批(半價$71),材料有青椒,洋蔥,粟米和三文魚無芝士底但喺面頭一樣落足料 勁多芝士 鍾意芝士既一定好開心 個餅底唔算厚 good ! 三文魚都算多比起pizza hut 起麻唔會得嗰兩三舊三文魚先兩個pizza 都比想像中大個而且唔覺得佢哋好油膩, 起碼食完見唔到個pizza 盒底成個都係油(pizza hut 就係喇) 所以我都覺得佢哋幾健康, 應該無咁易食肥人
外賣自取半價,抵到爛

啲芝士係舖滿成個底 啲芝士真係可以成條絲咁拉出黎
問你試過未

千島三文魚13吋傳統大批(半價$71),
材料有青椒,洋蔥,粟米和三文魚
無芝士底但喺面頭一樣落足料 勁多芝士 鍾意芝士既一定好開心

個餅底唔算厚 good !

) 所以我都覺得佢哋幾健康,
應該無咁易食肥人
2008-12-28 132 瀏覽
$128套餐+$8轉奇脆薄批=$136香辣燒雞薄餅:轉奇脆薄批+$8:個批有洋蔥、蘑菇、蕃茄、烤雞肉,夠晒辣,醬汁超正,岩晒我呢d嗜辣女。之前都覺個傳統批底幾好,又唔會難咬,而呢個奇脆薄批底同樣好味,易咬又夠脆!火辣雞翼8隻:好失望囉,隻隻都火農到…個層皮啊,根本係黑色!雖然辣味不錯,但亦嫌過多辣椒籽喇!雜菜薯仔沙律:薯仔、蛋黃醬…ok雜菜湯:紅蘿蔔粒粒、洋蔥粒粒…無特別
$128套餐+$8轉奇脆薄批=$136
雜菜薯仔沙律:薯仔、蛋黃醬…ok
雜菜湯:紅蘿蔔粒粒、洋蔥粒粒…無特別
2008-12-27 100 瀏覽
外賣速遞2-3人餐$128香辣多寶:有洋蔥、薄片紅腸、意大利腸、蘑菇、意大利青辣椒。。好味啊,鐘意佢個傳統批底唔會太厚太硬又難咬,個味道仲好正,辣辣地好好味!正!吞拿魚蘑菇螺絲粉:有不少吞拿魚,嫌略咸薯仔沙律兩客:味道不錯P.S:外賣有半價架
外賣速遞2-3人餐$128

吞拿魚蘑菇螺絲粉:有不少吞拿魚,嫌略咸

薯仔沙律兩客:味道不錯

P.S:外賣有半價架
2008-12-27 68 瀏覽
由於朋友住樓上 落去買自取半價 平過速遞$215 2大批($6x-7x一個) 16隻雞翼 30粒薯波小食麻麻地, 但係批就真係好食過好多地方推介三文魚批 要蔣脆邊
由於朋友住樓上 落去買自取半價 平過速遞
小食麻麻地, 但係批就真係好食過好多地方
推介三文魚批 要蔣脆邊

2008-11-19 91 瀏覽
四個人,order了 〈Mon – Fri $138 Combo〉。大批要了曼克頓厚批。有Pepperoni,磨菇,牛肉配蕃茄醬。蕃茄醬好濃,唔會淨係得茄汁味,有d蕃茄茸。批邊唔會太硬,好味過Pizza Hut個d。煙鴨胸螺絲粉配巴黎牛油汁。鴨胸切得薄薄的,頗滑,也吃得出有煙燻味。螺絲粉煮得剛好,不會過腍。烤墨魚丸有十二粒。不過烤得過燶同乾身左少少,底部多半黑了。不過墨魚丸真的有粒粒墨魚肉,彈牙又有口感。味道絕對不遜色,價錢也比Pizza Hut平一大截,下次食Pizza都會再叫Pizza Box!(仲有Pizza Box個紙盒有虛綫,用來做碟方便又環保!)

• 曼克頓批; 煙鴨胸螺絲粉
2008-08-21 34 瀏覽
八月三日, 上咗朋友家, 夜晚由於唔出得街食飯, 所以要叫外賣, 四個人叫外賣, 好快就諗到食 Pizza 啦! 不過我哋格過價後, 決定唔叫《Pizza Hut》, 叫《Pizza-Box》!因為計條數又平啲, 啲嘢又好食啲嘛~~我哋叫咗一個 $183 套餐, 有一個大 Pizza 超級多寶, 跟餐加 $15,一個煙鴨胸焗飯, 一個香蒜雞中翼, 兩個雜菜湯, 兩盒仔蔬菜沙律,另外原來可以加 $20 要多個粉或飯, 我哋要咗肉醬意粉,本來影咗張相, 但唔小心刪除咗添... 得噃呢盒仔蔬菜沙律既相咋...樣樣都幾好食, 特別係個 Pizza 同煙鴨胸焗飯, 真係要試吓! 雞翼份量都幾多, 點知.... 個肉醬意粉真係差到你唔信!! 又冇乜味, 又唔酸又唔香, 啲意粉凍凍哋, 好失望...不過其實嘢都好食既, 同埋計過條數平過《Pizza Hut》廿幾蚊喎!我諗下次都會叫噃呢間外賣, 但唔會食佢個肉醬意粉囉!! 更詳細資料及圖片請看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=10164
四個人叫外賣, 好快就諗到食 Pizza 啦!
因為計條數又平啲, 啲嘢又好食啲嘛~~

另外原來可以加 $20 要多個粉或飯, 我哋要咗肉醬意粉,

又冇乜味, 又唔酸又唔香, 啲意粉凍凍哋, 好失望...

我諗下次都會叫噃呢間外賣, 但唔會食佢個肉醬意粉囉!!

• 超級多寶薄餅
  • 煙鴨胸焗飯
2008-04-10 33 瀏覽
4/4呢日系我妹妹生日..叫左PIZZA BOX PIZZA食..唔油..乾身..好味!但唔夠多芝士粉!OK快接到單..開頭仲驚佢收唔到!下次再食!
4/4
唔油..乾身..好味!但唔夠多芝士粉!
OK快接到單..開頭仲驚佢收唔到!

下次再食!
PIZZA
2008-03-08 55 瀏覽
同老公經過突然好想食pizza點左半分天下(千島夏威夷mix超級多寶)同葡汁雞粒焗飯兩邊都好好食夏威夷o個邊就少肉d無咁滯超級多寶既一樣係千島醬雖然無pizza hut咁精緻但無咁油同滯口外賣自取又平呢真係好抵食葡汁雞粒焗飯就差d個汁怪怪地螢光色雞肉份量亦太少但間唔中食下真係好開心
同老公經過突然好想食pizza
個汁怪怪地螢光色
雞肉份量亦太少
但間唔中食下真係好開心
2007-08-25 42 瀏覽
(12/5)(三十四)  約定三五知己的晚上,除了啤酒、汽水、零食、啤酒的伴侶-薄餅外,還有是最重要的賽事。躲在一旁的9527,他對賽事提不起興致,幸好他充當侍應與清潔員。  眾人已經到達,穿著球衣,喝著「利記啤」,懷著紅心等待兩軍齊整入場。當會歌奏起,我們一同站立並高唱。由賽事開始起,直至球證鳴笛,四十五分鐘的時間轉眼已過,雖然兩方互交白卷,但食物來得合時,剛好填補這段時間。  粟米湯、菠菜吞拿魚螺絲粉、煙鴨胸通粉、大薄餅(多寶),食物水準沒有期望,略有參差,菠菜吞拿魚的味道不佳,反而煙鴨胸通粉好一點,大薄餅,友人選了厚厚的批底,其實這裡薄批的水準絕對是高於厚批底,薄身香脆。不過,一輪橫掃之下,食物所剩無幾,只剩下了那菠菜的那款,可見味道並不吸引。  當大家返回座位間,便是開賽之時。五分鐘後,氣氛顯得更加激烈,球證判決這罰球後,眾人還將花生殼、紙碎一併擲起,原因是我方憑罰球領先。

(12/5)

(三十四)