🍕Pizza Maru呢間新進駐荃新天地嘅餐廳長期無論weekends定weekdays 都好多人,如果想dinner session 第一批入座,建議5點幾黎㩒定飛先♙韓國烤肉芝加哥薄餅 Bulgogi Chicago ✓相信好多人都係為佢嘅芝加哥薄餅而黎,一試果然好好味!除左芝士好香好澎湃之外,美味嘅烤肉同面頭些少糖霜,都將整體味道配合得好好,好滿足!不過一定要襯熱食,始終芝士凍左無咁香,口感又會差啲,會扣少少分。♙蜂蜜牛油秘製炸雞 Honey Butter Fried Chicken✓外皮香甜同脆,雞肉嫩滑♙蒜香甜辣秘製炸雞 Garlic Sweet Chilli Gangjeong Chicken ✓相比之下,個人比較喜歡呢款蒜香甜辣,醬汁更加入味,咸咸甜甜,配啤酒一流!♗整體黎講,食物上絕對值得一試!但由於太多人排隊,所以用餐時間比較趕急
🍕Pizza Maru

韓國烤肉芝加哥薄餅
♙韓國烤肉芝加哥薄餅 Bulgogi Chicago

蜂蜜牛油秘製炸雞
✓外皮香甜同脆,雞肉嫩滑

蒜香甜辣秘製炸雞

韓國烤肉芝加哥薄餅
2021-06-07 1173 瀏覽
Pizza Maru (荃灣).🔹Maru Caesar Salad🔹.Caesar Salad好大盤,男朋友表示醬汁份量啱啱好唔會太多太漏.🔹Fishman’s Marinara Seafood Stew🔹.呢個好豐富,滿盤嘅海鮮,海量嘅青口,魷魚加帶子,配上蕃茄汁但有啲creamy,幾好食!而且仲配埋個脆包,個脆包薄薄地又好索啲汁.🔹Honey Cream Fried🔹.好食嘅薯條真係好加分,我係不折不扣嘅薯條控,熱辣辣外脆內軟,淋上左蜜糖同芝士粉,最加分係佢中間兜cream,薯條加cream原來好好好好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵).🔹Crab Festival Regular size add Gold Edge🔹.蟹迷嘅我一黎就睇中呢個蟹pizza,男朋友想試double cheese edge點知今日無,店員就推介我地食gold cheese,一上枱間直哇一聲,原來regular size都好大個仲有食6件😂好震撼成個金黃色,上面鋪滿蟹肉碎以及粟米粒,黃椒等配料,條芝士邊先誇張😂真係每啖都濃厚cheese可拉絲.🔹Kimchi Carbonara with Seared Scallo
Pizza Maru (荃灣)

🔹Maru Caesar Salad🔹

🔹Honey Cream Fried🔹

🔹Kimchi Carbonara with Seared Scallop🔹
今次呢一餐覺得最好食係最令人驚喜嘅一個意粉,本身卡邦尼係一個比較漏嘅意粉,但呢個加埋泡菜無咁漏之餘仲多左個惹味,泡菜嘅少少酸辣令成個意粉汁無咁膩,帶子七成熟,雖然未算刺身級但都好好食
—————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 Pizza Maru (荃灣) @pizzamarubk
荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28及30號舖
  • 蜜糖忌廉炸薯條
  • 帶子泡菜卡邦尼
2021-06-06 224 瀏覽
有邊個唔鍾意食pizza🍕,最近香港岀現咗唔少Pizza過江龍,今次我哋就試吓來自韓國🇰🇷嘅Pizza啦!.太陽蕃茄芝加哥薄餅 $183芝加哥薄餅🍕就係出名多芝士🧀,雙重Mozzarella加巴馬臣芝士,每一塊都超多芝士,勁拉絲,芝士控必食。蕃茄醬同辣肉腸一定係無得輸嘅配搭,再加埋芝士,雖然睇落簡單,但係味道好豐富。表面仲有甜甜哋嘅糖霜,但又唔會令薄餅變得不倫不類,鹹鹹甜甜嘅韓式風味都算係Pizza Maru嘅特色之一,讚💯。.韓式海陸薄餅 $148海陸薄餅有蝦仁🦐同韓式醃牛肉🥩,依個薄餅其實我哋都食過兩次,都好味嘅,尤其係佢嘅餅底,係Pizza Maru獨有嘅綠茶麵團餅底🍕,當然唔會食得出有綠茶味,但餅底經發酵後煙煙韌韌,好有質感,唔係到處都食得到,就算你平時食Pizza唔食薄餅邊,你都會食晒成件Pizza🤪。.蜂蜜牛油秘製炸雞 HKD118/6件除咗Pizza之外,依度嘅炸雞都岀晒名好味。嚟到Pizza Maru就一定要叫依個蜂蜜牛油炸雞🍯🧈,外脆內Juicy,👩🏻次次嚟都會叫依個食。六件大概係半隻雞左右,有雞翼、雞胸等🍗,雞胸都唔算好乾身。上面啲蜜糖粉鹹鹹甜甜,會食到上晒癮,想舔

太陽蕃茄芝加哥薄餅 $183
韓式海陸薄餅 $148
蜂蜜牛油秘製炸雞 HKD118/6件
除咗Pizza之外,依度嘅炸雞都岀晒名好味。嚟到Pizza Maru就一定要叫依個蜂蜜牛油炸雞🍯🧈,外脆內Juicy,👩🏻次次嚟都會叫依個食。六件大概係半隻雞左右,有雞翼、雞胸等🍗,雞胸都唔算好乾身。上面啲蜜糖粉鹹鹹甜甜,會食到上晒癮,想舔埋手指嚟食添呀! 唯一唔好嘅就唔係啖啖肉,要吮骨,但味道嚟講真係十分滿分!💯
首爾醬油咖哩粉炸雞 $128/6件
食完蜂蜜牛油炸雞,覺得唔夠喉又叫咗咖哩炸雞嚟試下。見到就知重口味,炸雞質感依然係外脆內Juicy,但味道…咦,係合X道杯麵嗰隻咖哩味嚟嘅?!😳 雖然鹹咗啲,但都係好好味!不過食完就一直形住佢係合X道咖哩味杯麵嘅味道。
(溫馨提示,如果想試兩隻唔同嘅味道,建議落單時一次過叫12件炸雞啊,味道可選兩種㗎!)
蜜糖忌廉炸薯條 $78
雖然睇落平平無奇,只係普通嘅粗薯條🍟,但最神奇嘅地方係個蜜糖忌廉🧁,用嚟點薯條食一啲都唔覺漏,不過👩🏻都係鍾情於茄汁🥫,如果兩隻醬都有就更加好啦! 薯條都係即叫即炸,熱辣辣,粗身薯條,入面都有啲薯蓉,唔錯。
脆炸章魚仔 $85
超高膽固醇之選!但邪惡嘅野都係好食嘅! 章魚仔🐙炸到外脆內軟,點埋忌廉好邪惡好好味! 依個做送酒小食一流🍺,可以一直食一直食,無停口。
帶子泡菜卡邦尼意粉 $158
賣相幾靚,不過依個價錢份量就少咗啲,帶子亦只得三粒,泡菜同意粉🍝出奇意料地夾,但Pizza Maru嘅主食性價比普遍都唔太高。
紅酒燴牛面頰意大利飯 $162
唔知點解有啲餐廳鍾意咁樣擺意大利飯,賣相唔太討好。味道都可以,意大利飯煮得幾入味,質感都正常,但真係要花啲時間先搵到粒牛面頰,性價比唔高。
如果你哋有機會嚟到pizza Maru,記得要早啲拎飛,因為我哋食過荃灣同銅鑼灣分店,放工時間兩間都好full好多人。食物方面推薦蜂蜜牛油炸雞同Pizza(兩款各有特色),嚟到一定要叫呀!
最近見到身邊朋友食呢間韓式pizza, 星期一晚上經過荃灣分店幸好待了20分鐘到就入到去喇!呢間韓式食店主打韓式pizza同炸雞剩係pizza都有多款特色手工批邊,最特別有一款叫摩卡邊。而今次我要試嘅就係呢度招牌 Chicago pizza 4-8pm happy hourMango passionfruit 果茶 有果味唔會太甜。薯角炭燒雞肉芝加哥 $189 蜂蜜蒜泥炸雞 (6件)$123 皮脆滋味,但你要做好會口臭心理準備。薯角炭燒雞肉芝加哥 拎起瀑布式拉絲芝士仲加蜜糖杏仁邊,點頂得住🙈 pizza 質地非常鬆軟,好食係好食,但兩件已飽,真係要3-4人 share 先搞得掂!

呢間韓式食店主打韓式pizza同炸雞

剩係pizza都有多款特色手工批邊,最特別有一款叫摩卡邊。

而今次我要試嘅就係呢度招牌 Chicago pizza

4-8pm happy hour

Mango passionfruit 果茶
有果味唔會太甜。

薯角炭燒雞肉芝加哥

蜂蜜蒜泥炸雞 (6件)

皮脆滋味,但你要做好會口臭心理準備。

薯角炭燒雞肉芝加哥

2021-05-31
20 分鐘 (堂食)
  • 薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅
2021-06-04 3929 瀏覽
超人氣韓風Pizza🍕 荃灣店開業以來長期爆棚!因為佢真材實料👍🏻 多料又好食~泡菜海灣芝加哥 (regular 9”) $189必食pizza好多款揀🤩🤩 不時又有新口味!今次叫咗泡菜海灣芝加哥,超多芝士🧀🧀🧀 用咗3種款:mozzarella cheese/ string cheese/ cream cheese mousse 好鍾意個芝心蜜糖杏仁邊🙇🏻‍♀️ 甜甜地好特別中間餡料豐富:菠蘿🍍火腿🍖泡菜鮮蝦🍤蟹肉棒蘑菇🍄等蔬菜⋯ 9寸大面積裝住1x寸嘅料🤣🤣 好滋味!好過癮!蜂蜜牛油秘製炸雞 $118/6件;$193/12件如果你來食就會每枱客人都有叫炸雞🍗絕對係招牌菜😋 又係好多款口味 可以叫6或12件#蜜糖牛油炸雞 雞塊炸得勁靚😍金黃香脆唔油膩💛 芝士粉調味恰當好處 除咗雞胸部位乾咗少少🤏 其他肉都好嫩多🔅飲品方面8點前都係happy hour price🔅🔆午餐有午餐精選🔆

泡菜海灣芝加哥 (regular 9”) $189

• 蜜糖忌廉炸薯條
  • 蜂蜜牛油秘製炸雞
  • 泡菜海灣芝加哥
2021-06-03 168 瀏覽
🎏荃葵食到篤 — Pizza Maru✨ 近排紅到核爆嘅韓食店😎#90cp荃灣篇 #90cp韓國篇➖➖➖➖➖我諗唔使多介紹大家都一定聽過佢嘅大名😂 其實一直都好想去試 不過次次去親都唔記得咗 終於近排見到全世界都去食嘅時候我都忍唔住啦🤣‼️美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ L01 Bulgogi Chicago 韓式烤肉芝加哥 $186呢個絕對係必試😍 Esp如果你係芝士控 呢個你一定會鍾意到痴咗線!! 首先佢嘅芝士係多到核爆🤯 佢連Pizza個薄餅底中間都有一層芝士 仲未計佢嘅芝心邊🧀🤤 配搭住佢嘅番茄醬 牛小排 少量嘅辣肉腸同埋糖霜 佢嘅口感都真係好豐富而且好足料!! 個人感覺佢牛小排就比較細 同埋食到尾真係會有啲飽🙈 不過整體來講都絕對係值得一試 真係夠晒邪惡😈🔸 E05 Honey Butter Fried Chicken (6pcs) $118因為驚食唔晒嘅關係所以冇叫到12件 淨係叫咗六件🧐 佢嘅炸雞都唔算大嚿 亦都唔係有太多肉 (有少少後悔冇叫12件
#90cp荃灣篇 #90cp韓國篇

➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

Bulgogi Chicago 韓式烤肉芝加哥

因為驚食唔晒嘅關係所以冇叫到12件 淨係叫咗六件🧐 佢嘅炸雞都唔算大嚿 亦都唔係有太多肉 (有少少後悔冇叫12件😣) 不過佢肉質係好鮮嫩 而且炸得都幾好 食落唔會覺得太多炸粉但係又好脆口🤪 不過失望嘅係好似佢嘅調味唔夠多🙊 食落相對較清淡 如果鍾意食淡少少嘅應該會幾啱食🙈
Honey Butter Fried Chicken

🔸 G07 Deep Fried Crab Meat $96
第一個感覺係蟹肉相當豐富😌 大大粒嘅咋蟹肉球 配搭住酸辣蕃茄 作為頭盤真心正😙 酸酸甜甜嘅醬汁真係幾開胃 而且同個蟹肉球都幾夾!! 不過如果佢可以再熱啲就好啦🙈
Deep Fried Crab Meat

🍹Mango Passion Iced Tea $48
味道唔算太特別 飲落第一下都幾似檸檬茶😂 不過多咗少少芒果味 用嚟中和一下咁邪惡嘅嘢食都算係一個唔錯嘅選擇😆

💰Total: $493

✅ 覺得佢嘅嘢食其實都算抵食 因為平時食韓國嘢通常都勁貴🙈 個人認為佢嘅性價比算係咁🥰 回頭率高 會想再返嚟試其他pizza🍕!!!!

💡溫馨提示💡如果大家嚟食可以喺GULU拎定位🤭 星期日嚟嘅時候我都大概等咗半個鐘🧐 另外提提大家店員都係講英文㗎 落單嘅時候留意番啦🙌🏻

➖➖➖➖➖
📍 Pizza Maru (荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28及30號舖
30 分鐘 (堂食)
Bulgogi Chicago 韓式烤肉芝加哥
Honey Butter Fried Chicken
Deep Fried Crab Meat
2021-06-03 125 瀏覽
今日同朋友行完街 經過荃新天地嘅呢間pizza maru 好多人排隊於是就入去試下啦原來餐廳主打嘅係韓國風格嘅菜式 同時亦播住韓式音樂 令人感覺好輕鬆 我哋被安排坐喺卡位 坐得好闊落 冷氣又夠凍超舒服韓風蟹肉塔 全部都係由一絲絲嘅蟹肉組成 超級足料 蟹肉夠鮮美 而且調味適中 可以突出到蟹肉嘅味道 仲有幾塊薄餅畀你配埋一齊食 口感更加豐富酥炸魷魚圈 魷魚圈食落都鮮味十足 有咬口夠彈牙 不過可惜脆皮有啲失色 點埋沙律醬一齊食還可以啦泡菜海灣芝加哥 黎呢間嘅目的就係食佢個招牌芝加哥 上面鋪咗海量嘅芝士 連批邊都勁多芝士可以做到超級拉芝嘅效果 上面加咗泡菜鮮蝦雞肉等等嘅配料 一啲都唔油膩 好有fresh 嘅感覺Honey yuza ade 蜂蜜柚子茶好多地方都有 但呢度加埋梳打 就更加解渴啦

我哋被安排坐喺卡位 坐得好闊落 冷氣又夠凍超舒服

Wanting to try out Pizza Maru for a long time and since we are at Tsuen Wan today, we planned to have our dinner there tonight. It was located at Citywalk, several minutes walk from Tsuen Wan West MTR.Even though we reached pretty early at around 630pm, the restaurant was already full, with plenty of people queuing outside. Luckily the turnover was quick, thus we did not need to wait that long. Their menu was comprehensive, offering a wide range of Korean fusion dishes such as fried chicken, piz

Even though we reached pretty early at around 630pm, the restaurant was already full, with plenty of people queuing outside. Luckily the turnover was quick, thus we did not need to wait that long. Their menu was comprehensive, offering a wide range of Korean fusion dishes such as fried chicken, pizza, appetizers, salad, pasta, risotto and drinks etc.

Pineapple flora iced tea was sweet and refreshing, good to have during this hot summer. It was sweet, with strong pineapple taste.

Deep fried crab meat cheesy ball with Maru tomato sauce - The skin was fried till soft and crispy, and the filling inside was full of crab meat. Tomato sauce provided go along with it nicely, making it appetizing and sweet in taste.

Curry Soy fried chicken - We decided to go for this flavour since it was not available in most Korean fried chicken restaurant. Surprisingly, it was done nicely, with strong curry smell when served. The skin was crispy and the meat was chewy and flavourful, absorbing the essence of the curry.

Hot chicken and prawn pizza with mocha cheese edge crust - We go for the unconventional choice again, with mocha cheese edge. When we were eating the crust, it has strong mocha taste and cheesy as there were alot of cheese inside the crust. The chef was generous with the fillings, with plenty of prawn and chicken on top, which were fresh and chewy. The spicy flavour of the filling balance nicely with the sweet taste of the crust.
2021-06-01 147 瀏覽
自從之前同朋友去完尖沙咀分店嘅Pizza Maru我就從此愛上,一直念念不忘佢嘅Pizza今日同男朋友兩個人嚟到叫咗一個九吋嘅Pizza同埋一盒六件嘅炸雞Pizza揀咗杏仁批邊既韓式泡菜海鮮味等咗30分鐘Pizza終於都到,一嚟到聞到超級香嘅曲奇皮味,可能係因為配埋啲焗香左嘅杏仁除左批邊已經係芝心批,中間都係滿滿嘅芝士同海鮮,批底焗得非常之脆,一啲都唔會因為醬汁而濕咗變得林,成個味道配合得好好好豐富炸雞方面係蒜香芝士炸雞不過今次呢間炸得有啲乾同上次喺旺角食係有啲出入,尤其係低胸嘅部份有啲鞋,不過味道依然係不錯鹹鹹甜甜咁樣,帶得好乾脆一啲都唔會油膩飲品方面叫咗一個黑啤另一個係荔枝mojito 係好滿足好愉快嘅晚餐

Pizza揀咗杏仁批邊既韓式泡菜海鮮味
炸雞方面係蒜香芝士炸雞

飲品方面叫咗一個黑啤另一個係荔枝mojito
係好滿足好愉快嘅晚餐
2021-06-01
  • 蜂蜜牛油炸雞
2021-06-01 824 瀏覽
這個星期四忽然間很想吃pizza和炸雞,知道荃新天地開了這間口碑不俗的Pizza Maru,所以毫無懸念地捉了車爸爸陪我去吃!富有韓國風味裝潢的Pizza Maru,平日的中午也高朋滿座生意認真興隆呀!我們點了一個午市套餐可加$20可以享用花果茶一杯,今日我們得到的是接骨木花果茶,夠冰凍又不會太甜味道不俗。而午市套餐會送上一客沙律或餐湯我們選了後者,這天的餐湯是味噌湯都挺足料內裡有海帶、豆腐及蘿蔔,熱暖的足味的味噌湯正好給慷慨的冷氣作緩衝。除點了午市套餐外我們還選上一客蜂蜜蒜蓉泥炸雞$123/6件,上檯時感覺到那份熱燙好誘人呢!鹹甜交錯的蜂蜜蒜蓉泥炸雞外皮炸得輕脆不油,面層澆上香中帶甜的蜂蜜蒜蓉泥醬很可口,內裡的肉質不鞋但又不算嫩滑但仍帶肉汁,對我來説已經可以收貨了!這個曳人又發動唔望人攻勢真想打佢兩巴掌呢嘿嘿!!我們在午市套餐中選了9吋烤雞蜜桃薄餅燒烤醬底$98,賣相清新可人的韓式Pizza有種簡單的美味。厚薄恰好的餅底很討我歡喜,澎湃的芝士成了瀑布般造型看著也教我心動,加上清新的車厘茄、蘿勒和蜜桃配烤雞便食指大動了!成件烤雞蜜桃薄餅吃下有極富咬口,鹹香的拉絲芝士配BBQ醬擔當著惹味

這個曳人又發動唔望人攻勢真想打佢兩巴掌呢嘿嘿!!

成件烤雞蜜桃薄餅吃下有極富咬口,鹹香的拉絲芝士配BBQ醬擔當著惹味的一環,香甜多汁的配菜則賦予層次感成件事配合得天衣無縫,令我我超級大愛這兒的Pizza喔!!

那麼大個Pizza我倆最終也吃不完!因美味的關係我絕對願意打包作下午茶點。
2021-05-06
午餐
2021-06-01 1156 瀏覽
韓國人對Pizza的熱愛程度不容小覷,記得那年到韓國旅行,曾到弘大的餐廳吃薄餅放題。今晚和朋友到來這間「Pizza Maru」,正正就是韓國過江龍。抵達時約莫6時多,餐廳還未算多人,誰不知過了一會就開始出現人龍。麵包做得薄身,灑上了大量芝麻點綴。入口脆身,蒜蓉味頗為濃烈。芝士迷一試會喜歡上的pizza,因為芝士量真的非一般的多!Pizza塗上餐廳特製的蕃茄醬,舖滿了辣肉片和蕃茄,入口既鹹又酸。薄餅中間混入了double份量的馬蘇里拉芝士,邊邊位同時塞滿芝士條,形成澎湃的芝士拉絲效果。每一口都是芝士香味,吃得滿足。Pizza批底外脆內軟,口感甚為香口鬆軟。原來「Pizza Maru」是以綠茶麵糰來製作,更已為麵糰申請了專利。麵糰加入了綠茶和其他穀物來低溫發酵,標榜健康。另外當然也要來一盤韓式炸雞!可選6件或12件的份量。炸雞選用了春雞,骨會細一些,更方便進食。外皮薄脆,咬開是熱辣辣香口的雞肉。蜂蜜牛油的香氣上再加入芝士粉,非常惹味香口。菠蘿冰茶,令今餐在甜蜜中作結。冰涼感覺中滲透出菠蘿果香,唯對筆者而言,甜度略高了一點。
韓國人對Pizza的熱愛程度不容小覷

蒜蓉脆包

麵包做得薄身,灑上了大量芝麻點綴。入口脆身,蒜蓉味頗為濃烈

太陽蕃茄芝加哥薄餅

芝士迷一試會喜歡上的pizza,因為芝士量真的非一般的多

。每一口都是芝士香味,吃得滿足

Pizza批底外脆內軟,口感甚為香口鬆軟

Pineapple Flora Iced Tea

菠蘿冰茶,令今餐在甜蜜中作結
。冰涼感覺中滲透出菠蘿果香,唯對筆者而言,甜度略高了一點。
2021-05-31
蒜蓉脆包
Pineapple Flora Iced Tea
2021-06-01 107 瀏覽
千島醬和海鮮的配搭 加上澎湃的芝士 好吃得讓人忘記卡路里的存在🤤薄餅邊內是軟心芝士 外面灑上杏仁片和糖霜 帶有絲絲香甜外 層次口感豐富🍕.Pizza Maru的薄餅並非一般的薄餅 麵糰更得到了專利 由多種穀物如綠茶 黑麥 大麥和燕麥等製成 相對市面上的薄餅更為健康💆🏻‍♀️.這間荃灣的新店走輕工業風 設計簡約型格時尚 牆上投射着K-pop MV 氣氛熱鬧 Pizza的款式更讓人眼花撩亂 加上澎湃的芝士 單是賣相已讓人垂涎🤤

• 韓國烤肉芝加哥
  • 帶子泡菜卡邦尼
  • 蜂蜜牛油炸雞
2021-05-31 75 瀏覽
去韓國時已迷上韓式拉芝pizza,今次去Pizza Maru希望找回那些味道。麵團是全手工製作,大部份食材都來自韓國,麵粉用黑米黑麥及多種穀物混合,在低溫發酵而成。Sun Tomato Chicago ($183)「太陽蕃茄芝加哥薄餅」是用上雙倍馬蘇里拉芝士,芝士條,辣肉腸,蕃茄,巴馬臣芝士,糖霜,香芹片和 Maru 蕃茄醬製作而成,這個Pizza的芝士真令人着迷,拿起一件pizza 要用上刀去砌開溶化的芝士,真係有點誇張,鬆軟煙靭的麵粉團包著滿滿的芝士,可以做到「拉芝」的效果,仲有滿滿香濃芝士味,芝士控必吃,上面還有蕃茄片和辣肉腸,簡單配搭但很好味。「牛油果蕃茄乾三文魚意粉」午餐set($93) 可選餐湯或沙律,新鮮的沙律菜和粟米很開胃。意粉加入了微辣忌廉醬料,提升了整個意粉的食味。Mango Passion Iced Tea($48)及 Peach Lime Iced Tea ($48)清涼微甜,夏日理想的飲品。

Sun Tomato Chicago ($183)

😋[[𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 𝙈𝙖𝙧𝙪]]呢間位於荃灣的韓式西餐廳,每次都晚市時間都好多人喺門口等緊。今次我就善用咗THE GULU apps,人未到就拎定飛仔先。4點幾拎左73號飛,我5:15去到餐廳飛仔已經排到88.....於是附近行一陣,5:40飛仔已經去到過咗100,目測至少有30人喺餐廳門口😅 5:45開始叫飛入座,我當然係好前果班😆😆同埋三位長老坐咗卡位,用餐時間90分鐘,當然嗱嗱臨叫嘢食。🎈蜂蜜牛油秘製炸雞 $118食到有雞髀、雞翼、雞胸、上髀等等部位,6件應該就係岩岩好半隻雞嘅份量。熱辣辣啱啱炸起,非常香脆,炸粉唔會厚實實,對於平日唔食炸野既長老都讚不絕口🙈🎈薯角炭燒雞肉芝加哥(杏仁蜜糖邊) $189呢個Pizza係近期食過最好食嘅Pizza,特別係個杏仁蜜糖邊,甜甜地之餘又注滿左非常邪惡的芝士😋😋 成個Pizza用料好足,亦都鋪滿左一層厚厚既芝士👍🏻👍🏻中途我去一去洗手間,返到嚟佢地已經食緊個Pizza🥲 結果我相都未影就已經得返半個👉🏻👈🏻不過佢地係咁話好味,都明白美食當前又真係好難等待🤣🤣🎈蜜糖柚子花園 $93生菜非常新鮮,咬落爽脆清新。蜜糖柚子的甜道亦都非常恰到好處。沙律亦
😋
[[𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 𝙈𝙖𝙧𝙪]]

🎈蜂蜜牛油秘製炸雞 $118
🎈蜂蜜牛油秘製炸雞

🎈薯角炭燒雞肉芝加哥(杏仁蜜糖邊) $189
不過佢地係咁話好味,都明白美食當前又真係好難等待🤣🤣
薯角炭燒雞肉芝加哥(杏仁蜜糖邊)

🎈蜜糖柚子花園 $93
生菜非常新鮮,咬落爽脆清新。蜜糖柚子的甜道亦都非常恰到好處。沙律亦都有配有合核、杏仁片等堅果,減低罪惡感之選。
蜜糖柚子花園

🎈漁夫蕃茄薈海鮮(配脆包) $198
海鮮包括有青口、大蝦、帶子同埋魷魚圈,青口、帶子同大蝦都食得出非常新鮮。最好味就係當然個汁配脆包,非常之惹味😋
漁夫蕃茄薈海鮮(配脆包)

🎈南瓜忌廉軟殼蟹意大利飯 $163
南瓜飯做得非常creamy, 至於個軟殼蟹炸得唔夠乾身,所以咬落唔夠脆口,不過整體味道都唔錯。
南瓜忌廉軟殼蟹意大利飯

成餐飯長老們對新菜式都非常滿意,仲係咁讚我揀得好😌😌
下次會想食泡菜大蝦芝加哥Pizza同埋試吓唔同口味嘅炸雞🤤🤤

2021-05-30
45 分鐘 (堂食)
🎈蜂蜜牛油秘製炸雞
薯角炭燒雞肉芝加哥(杏仁蜜糖邊)
蜜糖柚子花園
漁夫蕃茄薈海鮮(配脆包)
呢間西韓fusion 好耐之前已經有留意佢由幾年前喺銅鑼灣第一間店 已經覺得佢個炸雞係超好食 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)可以講係暫時係香港嘅最愛菜式方面 款式非常多 除咗炸雞pizza係出名外意粉意大利飯同樣出色 推介鍾意食韓國嘢嘅朋友去試吓🍻-🍯蜂蜜牛油秘製炸雞 $118 6件呢個係每次去呢間都必點 甚至係唯一會點嘅炸雞呢隻味特別在於佢個調味粉非常出色濃濃嘅牛油香 加上蜂蜜嘅甜調味粉滿滿覆蓋炸雞🍗感覺真係好似食緊韓國嗰隻蜂蜜薯片不過我覺得今次炸雞炸得有少少over雖然外面依舊香脆 但入邊就未算係嫩滑(之前銅鑼灣店係次次都做到鮮嫩多汁)-😋好味:3.8/5💸性價比:4/5 🤤回頭度:5/5 (銅鑼灣店)🍴環境 : 4/5👨🏻‍🍳服務:4/5
呢間西韓fusion 好耐之前已經有留意佢
由幾年前喺銅鑼灣第一間店
已經覺得佢個炸雞係超好食 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
可以講係暫時係香港嘅最愛
調味粉滿滿覆蓋炸雞🍗
感覺真係好似食緊韓國嗰隻蜂蜜薯片
不過我覺得今次炸雞炸得有少少over
雖然外面依舊香脆 但入邊就未算係嫩滑
(之前銅鑼灣店係次次都做到鮮嫩多汁)
😋好味:3.8/5
💸性價比:4/5
🤤回頭度:5/5 (銅鑼灣店)
🍴環境 : 4/5
👨🏻‍🍳服務:4/5