✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。Plato Cafe & Bistro.海膽醬意粉有驚喜。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤有沒有想到油麻地也有安靜的小角落?可以和朋友放鬆一下在樓上慢慢吃,慢慢談這間cafe 的名字就叫Plato Cafe & Bistro位於大廈的2樓  室內裝修帶有悠閒歐美風感覺舒服,好適合和朋友來CHILL DINNER SET 選擇也多都配有餐湯+香軟餐包    是夜的是粟米濃湯忌廉湯口感細滑我再加入少許黑椒提味更是好飲,配以暖粒粒的餐包在涼涼的天氣中非常合適 海膽醬海蝦意大利粉賣相很好,令人胃口大開入口也見到廚師的水準意大利粉與海膽融會貫通非常creammmmmmmmmy很有驚喜的味道!意粉比大蝦更有吸引力!  德國脆皮鹹豬手此碟豬手不得了!極!香!脆!一咬就是卜卜聲 睇下層皮皮!幾咁脆口,好似食緊炸豬皮咁!而內層的肉肉又非常入味香軟好值得一吃!  加上,餐廳細心預先切好一件件方便用叉一拮就食得!  甜品:提拉米蘇好大的一個提拉米蘇

雜感女生   好味日記

˚*Plato Cafe & Bistro.海膽醬意粉有驚喜*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

吾係POL - Peggy On LineProof Of Life

有沒有想到油麻地也有安靜的小角落?

可以和朋友放鬆一下

在樓上慢慢吃,慢慢談

位於大廈的2樓

室內裝修帶有悠閒歐美風

感覺舒服,好適合和朋友來CHILL

DINNER SET 選擇也多

都配有餐湯+香軟餐包

是夜的是粟米濃湯

忌廉湯口感細滑

我再加入少許黑椒提味

更是好飲,配以暖粒粒的餐包

在涼涼的天氣中非常合適

海膽醬海蝦意大利粉

賣相很好,令人胃口大開

入口也見到廚師的水準
意大利粉與海膽融會貫通

非常creammmmmmmmmy

很有驚喜的味道!

意粉比大蝦更有吸引力!

德國脆皮鹹豬手

此碟豬手不得了!

極!香!脆!

一咬就是卜卜聲

睇下層皮皮!

幾咁脆口,好似食緊炸豬皮咁!

而內層的肉肉又非常入味香軟

好值得一吃!

加上,餐廳細心

預先切好一件件

方便用叉一拮就食得!

甜品:提拉米蘇

好大的一個提拉米蘇

份量可以2個人分享

口感好正!酒香與咖啡香平起平坐!

味道甜中又有多層次的香氣

好好食!
重點係:原價58蚊,我忘了跟餐仲可以平20蚊!

和咖啡或奶茶一起吃,非常夾!
小評:

味道:★★★★☆

環境:★★★★☆

服務:★★★★☆

衛生:★★★★☆

抵食:★★★★☆
2022-11-03 803 瀏覽
放假要同朋友見面,食下飯傾下計,今晚就去咗間近油麻地地鐵站嘅餐廳,行前幾步就到,二樓全層,環境大,地方乾淨又舒適,店員又nice晚餐跟餐包 [ 加 $38 轉法式龍蝦湯 ] 龍蝦湯口感順滑,口感 creamy ,香味濃郁,鮮味十足,令人胃口大增小食揀咗份 [ 炸新鮮洋蔥圈 $68 ] 即叫即炸,夠哂香脆嘅洋蔥圈,配埋沙律醬,伴有沙律菜我就叫咗份 [ 明太子海蝦意大利粉 $158 ] 五大隻海蝦,食落爽口彈牙,最鍾意就係食到帶有鹹香味嘅明太子,明太子忌廉醬汁夠哂creamy,意粉掛汁,食落豐富有層次而友人就叫咗份 [ 香蒜白酒蜆意大利粉 $138 ] 蜆肉份量好多,香蒜味好香口,意粉掛汁,食落爽滑,簡單美味跟餐飲叫咗杯熱食 [ 檸檬生薑茶 ] 清香撲鼻,口感香甜,另一杯 [ + $12 榛子朱古力 ] 凍榛子朱古力味道超濃郁,朱古力味又剛好唔甜飯後甜品一人叫咗一款 [ + $38 配一件蛋糕 ] 揀咗款 “ 自家制 Tiramisu ”,無諗過係咁大兜,口感香滑,食落層次分明,味道又唔會太甜,香濃咖啡味另一款係 [ + $48 朱古力心太軟伴雪糕 ] 必食甜品,香濃朱古力味嘅朱古力心太軟

另一款係 [ + $48 朱古力心太軟伴雪糕 ] 必食甜品,香濃朱古力味嘅朱古力心太軟,切開就流出濃濃嘅朱古力,真係超邪惡,配埋個香滑雲呢拿雪糕,一凍一熱嘅口感更豐富

Plato Cafe & Bistro (彌敦道)
油麻地彌敦道483-485號2樓
2022-10-30
好評眾多的高質素西式餐廳🙆🏻‍♀️ 餐廳裝潢裝潢時尚,以木色為主調,落地玻璃設計,可以望到彌敦道街景😍 座位寬敞舒適,燈光柔和 有氣氛,適合二人約會及朋友聚會🥂 食物質素很不錯,價錢中等,性價比高🥰 店員服務態度很好,絕對會回訪☺️👍🏻晚市二人消費:$502 🫧連加一服務費🫧═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖 𝑺𝒐𝒖𝒑🍲是日餐湯配自家製餐包 Soup and Homemade Bun (Set $Free)✨ 野菌湯香甜又濃郁,好足料😋 餐包熱烘烘又鬆軟,配上牛油一流🧈𝑭𝒐𝒐𝒅🥩美國安格斯肉眼牛扒 US Angus Ribeye 配燒汁 ($288)✨推薦!牛扒大大塊又厚身,牛肉味好香濃,五成熟剛剛好,肉質十分軟嫩👍🏻 配菜亦好豐富,好飽肚 好滿足🤤🦞龍蝦汁海鮮意大利粉 Seafood Spaghetti with Lobster Sauce ($168)✨份量多,每條意粉都掛滿濃郁龍蝦汁,配上豐富海鮮,新鮮又爽口,好好味🥰 𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌𝒔☕️熱檸檬茶 Hot Lemon Tea (Set $Free)✨☕️熱檸檬水 Hot Lemon Water (Set $Free)✨

晚市二人消費:$502 🫧連加一服務費🫧

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

𝑺𝒐𝒖𝒑

𝑭𝒐𝒐𝒅

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌𝒔

有日收工想食西餐,即時就去Openrice搵下有咩好推介,一搜尋就比我見到呢間勁多人比好評嘅餐廳仲有好抵食嘅套餐,即時打用Openrice book位試試佢!當日去到都冇我想像中咁多人,餐廳以黃色做主調,裝修感覺上比起西餐廳更似快餐店。職員安排咗我哋坐窗邊嘅位置,透過落地玻璃窗可以直接對住彌敦道街景,感覺都唔錯。———————————————🌟SPECIAL 精選二人餐 $498Soup of the day & Homemade Bun 是日餐湯及自家製餐包Appetiser 頭盤一款Pasta 意粉一款Main Course 主菜一款Dessert 甜品 (Häagen-Dazs雪糕杯*2)Drink 飲品兩杯.🌟法式龍蝦湯 (+$38升級)本身餐湯似係落左好多生粉嘅蘑菇湯,相反升級嘅龍蝦湯就吸引得多,味道非常濃郁,而且份量都多,當然價錢限制下入面係冇真嘅龍蝦肉,不過呢個價錢嘅龍蝦湯質素真係值得稱讚。.🌟酸忌廉煙肉薯條酸忌廉醬同平時出面買嘅醬分別不大,但煙肉薯條極少煙肉而且亦食唔出煙肉味,但值得一讚係新鮮炸起食落熱辣辣。.🌟龍蝦汁大蝦意大利飯龍蝦汁聞落好香好濃,但食落味道唔夠,調味
🌟SPECIAL 精選二人餐 $498
Appetiser 頭盤一款
Pasta 意粉一款
Main Course 主菜一款
Dessert 甜品 (Häagen-Dazs雪糕杯*2)
Drink 飲品兩杯
🌟法式龍蝦湯 (+$38升級)
🌟酸忌廉煙肉薯條
🌟龍蝦汁大蝦意大利飯
龍蝦汁聞落好香好濃,但食落味道唔夠,調味料可以再落重啲。個意大利飯本身同平時食嘅好唔一樣,正常意大利飯應該係軟稔中帶煙韌,但呢個意大利飯就感覺比較似茶餐廳炒飯再加湯汁,所以相對唔係好啱我口味。
🌟美國安格斯肉眼牛扒
呢個牛扒熟成度煎得啱啱好,我叫咗五成,可以參考返圖2就會見到出面煎到全啡但切開嘅肉仍然係紅色。而且牛扒份量都唔差,塊扒絕對唔簿身,配菜仲有啲薯仔同茄子,全部都煎得非常香口。
🌟朱古力心太軟雪糕 (+$48升級)
我哋升級咗其中一個甜品,絕對係非常值得。由佢上菜果下睇到佢個擺盤已經覺得非常值得打卡,其次係佢心太軟真係非常流心,仲要真係啱啱整起食落熱辣辣,隔離再加埋一個雲呢拿雪糕,一齊食就即時可以感受到冰火兩重奏,享受味蕾帶嚟嘅衝擊。
🔶整體評價🔶
我覺得Openrice有咁多好評真係有佢嘅原因,呢個價錢可以食到咁多嘢性價比真係好高,雖然有部份食物唔係好吸引,但佢本身個餐單其實仲有好多選擇,我見就算係其他晚餐set一樣性價比都高,所以如果大家有意係係旺角、油麻地搵西餐廳,不妨可以試下呢間樓上意大利餐廳。
🔸味道:7/10
🔸環境:6/10
🔸服務:7/10
🔸打卡指數:6/10
✨優惠小貼士✨
經Openrice預約可享有85折優惠😍(注意需用現金結帳)
———————————————
🍽️Plato Cafe & Bistro (彌敦道)
📍油麻地彌敦道483-485號2樓
2/F, 483-485 Nathan Road, Yau Ma Tei
👉🏻#hkchiller美食地圖_油麻地
👉🏻#hkchiller晚餐推介
👉🏻#hkchiller西餐
  • 美國安格斯西冷牛扒
  • 心太軟
2022-10-28 648 瀏覽
今日同朋友去廟街睇塔羅牌前去咗油麻地一間唔起眼嘅Casa 酒店上面嘅西餐廳。父母之前已去過它位於佐敦分店,佢哋勁力推介話超好食。見到油麻地有分店即時上去試下。餐廳設計以黃啡色做主題,活潑得來又帶點休閒,似coffee shop。唔想諗嘢嘅我哋,即刻看吓Dinner set 有咩嘢叫。有燒春雞、海鮮、牛扒、豬手、羊架、朱肋骨、豬鞍架。估唔到樓上餐廳都咁齊備各種肉類叫,好值得讚賞。 如唔鍾意食肉類嘅朋友,亦可以叫佢哋嘅意粉晚餐set。 仲要每個餐都送新鮮熱辣自家製餐包同忌廉蘑菇湯。再送$34嘅飲品。 德國脆皮鹹豬手 $268烤到外皮超脆,就算凍咗外皮都唔會硬到食唔到。 豬手顏色呈透明粉紅色,肉質非常鮮嫩,晶瑩剔透。 平時去德國餐廳食鹹豬手,鹹到你食幾舊已經再食唔到落去。 反而呢晶餐廳調返香港人口味,鹹豬手唔會過鹹。美國安格斯肉眼牛扒 $288好耐冇食過五成熟,會流血出嚟嘅安格斯肉眼牛扒,好感動呀!出面好多西餐廳叫五成熟,都變全熟,硬都唔想食落去。呢間餐廳廚師好得,煎到牛扒剛熟,表皮唔會硬。 肉質有彈性,脂肪比例均勻,好有牛味。旁邊仲有軟林林嘅薯蓉,非常入味。仲有兩篇茄子肉脆骨同兩條小粟米,

德國脆皮鹹豬手 $268

美國安格斯肉眼牛扒 $288
好耐冇食過五成熟,會流血出嚟嘅安格斯肉眼牛扒,好感動呀!出面好多西餐廳叫五成熟,都變全熟,硬都唔想食落去。呢間餐廳廚師好得,煎到牛扒剛熟,表皮唔會硬。 肉質有彈性,脂肪比例均勻,好有牛味。旁邊仲有軟林林嘅薯蓉,非常入味。仲有兩篇茄子肉脆骨同兩條小粟米,可以去油膩。

凍朱古力咖啡 (跟餐補$10)
超濃咖啡味,唔會比朱古力蓋左咖啡味。係朱古力咖啡上面仲要加咗忌廉同一粒用朱古力做嘅咖啡豆,睇落好吸晴。

凍榛子朱古力 (跟餐補$12)
超有榛子味嘅凍朱古力,好夠味。 非常濃烈,朱古力唔會太甜!
2022-10-26
  • 美國安格斯肉眼牛扒
  • 榛子朱古力
2022-10-27 30 瀏覽
呢一間位於油麻地有好多分店佢係樓上Cafe係一啲西式嘅菜式為主嘅餐廳環境10分大10分適合同朋友一齊聚會食飯呢一度有好多嘅小吃 啱晒我哋嚟食我哋嗌咗洋蔥圈超級好食配上沙律 唔會太過熱氣即叫即整熱辣辣煙煙韌韌 十分滿意份量亦都十足我哋亦都嗌咗雞翼有少少辣味好有味道唔會太細塊夠晒食炎炎夏日亦都好想飲凍飲我哋嗌咗凍飲橙汁一大杯透心涼呢一個環境10分正我哋仲嗌咗雪糕佢哋嘅雪糕有唔同味道俾大家選擇同埋甜品我亦都鍾意佢哋嘅忌廉湯同埋法式麵包
我哋亦都嗌咗雞翼有少少辣味好有味道
唔會太細塊夠晒食
炎炎夏日亦都好想飲凍飲我哋嗌咗凍飲橙汁
一大杯透心涼
呢一個環境10分正我哋仲嗌咗雪糕
佢哋嘅雪糕有唔同味道俾大家選擇同埋甜品
我亦都鍾意佢哋嘅忌廉湯同埋法式麵包
Plato既旺角同油麻地分店都有食過🍽️地點方便 最岩同朋友聚餐每次去食都見到好多枱五六人gathering最掛住係佢地既黑糖餐包仔🥖軟綿綿搽埋牛油超好味🧈我比較偏好軟包覺得好味過outback既黑糖包🤤今次叫左二人set HKD498👫包餐包🥖餐湯🫕炸物🍤意粉🍝主菜🥩雪糕🍨同2杯飲品🍻📍炸魷魚圈🦑新鮮魷魚現炸 粉漿薄 魷魚幾彈牙好香口🤤📍香煎帶子黑松露忌廉汁義大利粉🍝帶子煎得幾香 黑松露味道比較淡但都幾Creamy 意粉幾好味~📍美國安格斯西冷牛扒🥩叫左5成熟 切開剛剛好粉紅色🤘🏻外面煎到帶點焦香 都幾有牛香伴碟有炸過既薯仔🥔 茄子🍆同埋薯蓉依個配搭幾夾~最後包左兩杯Haagen Dazs雪糕🍨🍨仲有得揀味道 第一次食雜莓味又幾驚喜食落似藍莓乳酪幾fresh✨
Plato既旺角同油麻地分店都有食過🍽️

📍炸魷魚圈🦑
新鮮魷魚現炸 粉漿薄 魷魚幾彈牙好香口🤤

📍香煎帶子黑松露忌廉汁義大利粉🍝
帶子煎得幾香 黑松露味道比較淡
但都幾Creamy 意粉幾好味~

📍美國安格斯西冷牛扒🥩

仲有得揀味道 第一次食雜莓味又幾驚喜
食落似藍莓乳酪幾fresh✨
2022-10-15
2022-10-25 52 瀏覽
今個星期日去咗Plato cafe &Bistro同朋友一人嗌咗一個lunch set跟餐有個海鮮薯蓉忌廉湯,自家製黑糖餐包及一杯野飲野菌忌廉湯: 好creamy,食到細細粒野菌粒自家製黑糖餐包: 餐包鬆軟,暖笠笠,黑糖唔太突出,唔係好甜👍🏻👍🏻L09-香煎美國安格斯肉眼 今次嗌咗七成熟配薯菜 一切開仲有少少粉紅色 煎得啱啱好 肉質嫩滑亦保留肉汁 好Juicy 食完好滿足旁邊的薯仔粒煎到外皮好脆L02 手撕豬芝士墨西哥餡餅配蜜糖芥末醬一共有四件 墨西哥餅皮烘得香脆 芝士仲可以拉絲 沾埋蜜糖芥末醬更加開胃👍🏻凍鮮奶咖啡(左) 特濃朱古力(右)跟餐包埋一杯$34的飲品 補返差額可以試到更多選擇特別想講一講特濃朱古力 有驚艶嘅感覺因為佢朱古力味好濃,但係又唔會太甜 可以encore 另外再加 $48 要咗個朱古力心太軟伴雪糕即叫即整嘅心太軟熱辣辣,朱古力味香濃一切開朱古力流心湧出來加埋雲呢拿雪糕一凍一熱 完全冇失望
今個星期日去咗Plato cafe &Bistro
同朋友一人嗌咗一個lunch set
跟餐有個海鮮薯蓉忌廉湯,
自家製黑糖餐包及一杯野飲

野菌忌廉湯: 好creamy,食到細細粒野菌粒
自家製黑糖餐包:
餐包鬆軟,暖笠笠,黑糖唔太突出,
唔係好甜👍🏻👍🏻

旁邊的薯仔粒煎到外皮好脆

L02 手撕豬芝士墨西哥餡餅配蜜糖芥末醬
一共有四件 墨西哥餅皮烘得香脆
芝士仲可以拉絲 沾埋蜜糖芥末醬更加開胃👍🏻

凍鮮奶咖啡(左) 特濃朱古力(右)
跟餐包埋一杯$34的飲品 補返差額可以試到更多選擇
特別想講一講特濃朱古力 有驚艶嘅感覺
因為佢朱古力味好濃,但係又唔會太甜
可以encore

另外再加 $48 要咗個朱古力心太軟伴雪糕
即叫即整嘅心太軟熱辣辣,朱古力味香濃
一切開朱古力流心湧出來
加埋雲呢拿雪糕一凍一熱 完全冇失望

2022-10-24 42 瀏覽
好多年之前,我曾經與朋友去過油麻地的💛 ℙ𝕝𝕒𝕥𝕠 ℂ𝕒𝕗𝕖 & 𝔹𝕚𝕤𝕥𝕣𝕠吃晚餐。沒想到事隔多年,餐廳依然在,只是搬去樓上舖😳,好厲害呢~星期六放假,便來重拾回憶吧~ 店內環境比想像中大,設有落地大玻璃,空間感更佳呢!!! 食物款式繁多,晚市光顧更有二人套餐和晚市套餐,相當抵食呀💕~ 晚市套餐包餐湯和餐包,湯是黑松露蘑菇湯哦~ 「 明太子海蝦意大利粉🍝$158 」 最愛明太子的我,當然要吃明太子意粉。意粉充滿忌廉奶香,用鹹香的明太子稍作調味😆,更有層次。海蝦大隻又彈牙,質素不錯 「 芝士牛肉竹炭漢堡🍔$158 」 黑色的竹炭漢堡非常搶眼! 麵包超脆,芝士微溶,漢堡肉有嚼勁,還有薯條,好飽足呀~ 「 朱古力心太軟雪糕🍦+$48 」 「 藍莓芝士蛋糕🧀+$38」 兩款甜品之中,我比較推介朱古力心太軟🤭。一切既流心,朱古力好濃郁呢~

沒想到事隔多年,餐廳依然在,只是搬去樓上舖😳,好厲害呢~

星期六放假,便來重拾回憶吧~

晚市套餐包餐湯和餐包,湯是黑松露蘑菇湯哦~

「 明太子海蝦意大利粉🍝$158 」

「 芝士牛肉竹炭漢堡🍔$158 」

「 朱古力心太軟雪糕🍦+$48 」

「 藍莓芝士蛋糕🧀+$38」

2022-10-22
2022-10-22 49 瀏覽
又食到間好正的餐廳,謝謝老公和我食!位於二樓樓上cafe,環境好舒服,我們坐了近窗口,可以望到街外風景,正!人均:$251.晚餐跟麵包、湯、飲品自家製黑糖麵包軟身暖暖地,塗上牛油,即時溶化咬一口,香軟可口,或將麵包點上車打蜆湯,又一番味道。.明太子海蝦意大利粉整個意粉擺盤精美,明太子忌廉的醬汁creamy且濃郁,沾上每一條意粉,加上大大隻又彈牙的鮮蝦,美味!.法國燒春雞份量很足,春雞比一般為大隻,外皮焗得脆口有肉汁,配菜有炸薯仔、茄子、西蘭花、粟米仔,茄子和炸薯仔好出色,有驚喜!.脆炸鮮魷魚圈太好啦,本身已經想叫這個小食,現在Like餐廳社交平台,post相就可以免費食到魷魚圈,值得叫,炸得香脆!.蒜蓉牛油炒什菌請叫,好香蒜蓉牛油味,什菌炸得剛剛好,濕潤又不會過軟,令你一口接一口。.飲品黑牛,lemon ginger.

人均:$251
晚餐跟麵包、湯、飲品
明太子海蝦意大利粉
法國燒春雞
脆炸鮮魷魚圈
蒜蓉牛油炒什菌
飲品
黑牛,lemon ginger
2022-10-21
📍#Plato Cafe & Bistro (彌敦道) (油麻地)油麻地彌敦道483-485號2樓♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌑♡人均消費: $491@2🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺油麻地美食特別多,今日去左油麻地樓上Cafe😋 平日去嘅夜晚都爆曬場,呢間Cafe都幾受歡迎💗❣️#卡邦尼煙肉意大利粉💰$128我哋叫咗dinner set ,仲包咗餐湯、餐包同一杯飲品。基本上每次諗唔到食咩意粉,都會揀carbonara😆 意粉有好香濃嘅蛋黃香,意粉亦軟硬適中,食完都唔會有太膩嘅感覺❣#露絲瑪莉香草燒羊架💰$258羊架不嬲都係賣飛佛😂 叫咗七成熟~ 上枱好香😋 肉質豐厚 ,口感軟腍😋 旁邊亦有茄子、西蘭花薯仔作配菜❣#薄荷朱古力💰+$12朱古力同薄荷都係Perfect match🤪 兩個字:好飲❣#latte 💰+$12拉花好靚😍咖啡味同奶味balance得好好👍🏻❣#芝士蛋糕💰+$38芝士味算幾濃郁,不過消化餅底太濕😢 🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

油麻地彌敦道483-485號2樓

朱古力同薄荷都係Perfect match🤪 兩個字:好飲

❣#latte 💰+$12
拉花好靚😍咖啡味同奶味balance得好好👍🏻

❣#芝士蛋糕💰+$38
芝士味算幾濃郁,不過消化餅底太濕😢

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2022-10-18 44 瀏覽
因家人生日想找間餐廳慶祝,在 . R看見這間餐廳食評不錯又有全單人八五折或送甜品及寫祝福語!就決定試一試6pm到達店員便為我們講解優惠詳情後便安排入座,我們選擇了窗边位置可觀看彌敦道街:當晚點了一份二人晚餐及一份一人晚餐。二人餐$498包餐湯及面包。我選了 BBQ雞翼頭盆不過不失,味道ok係皮炸乾左D。],一個大蝦意大利飯,大蝦燒得幾香,意大利飯囗感及汁也合到好處。及一份牛西冷,七成熟肉質鮮嫩多汁吾柴皮另外加了一份漢堡連薯條,漢堡肉正常水準,個包就烘得乾左D扣左分薯條正常!食到中途店員堤意我們如左 FB或 IG打卡有炸魷魚圈送!嘩!甘正更要幫襯]我覺得這家的 Mocha真的不錯,朱古力及咖啡味都很濃郁:]最後甜品朱古力心太軟配雪糕,熱辣辣外脆內流心跟埋雪糕食~超:。

我選了 BBQ雞翼頭盆不過不失,味道ok係皮炸乾左D。
]
,一個大蝦意大利飯,大蝦燒得幾香,意大利飯

囗感及汁也合到好處。
及一份牛西冷,七成熟肉質鮮嫩多汁吾柴皮
另外加了一份漢堡連薯條

,漢堡肉正常水準,個包就烘得乾左D扣左分
薯條正常!

]我覺得這家的 Mocha真的不錯,朱古力及咖啡味都很濃郁
]
最後甜品朱古力心太軟配雪糕

,熱辣辣外脆內流心跟埋雪糕食~超

呢間聽過身邊好幾個朋友介紹過 不約而同都話幾好食❤️地點超方便 近港鐵站 喺彌敦道上的一間樓上鋪店內闊落 又係一間可以慢慢吹水的美食店加拿大保濕豬鞍架 $278餐單上見到保濕2字 有吸引到我😂 忍唔住order事實都無令人失望😋 豬鞍做到剛剛好的全熟 但唔柴口👍🏻讚仲有炸薯仔同茄子伴碟卡邦尼煙肉意大利粉 $128勁creamy 勁大碟🤩 唔係幾啖就食完個啲😂睇圖就已經見到幾多醬汁❤️ 最鐘意 好滿足😌剩係主食 都已經好飽😎餐前仲食左 自家製餐包同蕃茄濃湯老實個湯係咸左少少 但口感認真一流 好rich🍅餐飲 跟餐叫左杯熱檸檬生薑茶☕️ 同行朋友就加左杯 凍特濃朱古力🤎凍朱 真心邪惡又大杯 補少少錢都抵飲👍🏻其實本來諗住 再叫cheesecake 做ending🙈實在食得好夠飽 唯有忍痛放棄😂仲有一間分店喺佐敦 下次又去試下先😋
呢間聽過身邊好幾個朋友介紹過 不約而同都話幾好食❤️

其實本來諗住 再叫cheesecake 做ending🙈
實在食得好夠飽 唯有忍痛放棄😂
仲有一間分店喺佐敦 下次又去試下先😋
2022-10-16 77 瀏覽
用open rice book 位 用現金比錢有85折飲特濃朱古力要補返少少差價埋單係$496/ 2個人 (2人餐)餐廳人唔多服務幾周到 會主動加水👍🏽想搵間cafe 坐耐啲傾話 可以考慮吓食物overall 唔算驚豔1 starter+2mains+2ice-creams+2drinks 呢個價錢 我覺得係打個平 不過不失但真係食到好飽飽到要即刻企起身 唔係會嘔嗰種😂最正都係杯朱古力初初以為係沖朱古力粉點知鮮製 有埋拉花 拉咗好耐 一啲都唔馬虎!總括: 可以一試嘅但食物味道應該要有進步💪🏼
用open rice book 位
用現金比錢有85折
飲特濃朱古力要補返少少差價
埋單係$496/ 2個人 (2人餐)

餐廳人唔多

但真係食到好飽

飽到要即刻企起身 唔係會嘔嗰種😂

最正都係杯朱古力
初初以為係沖朱古力粉
點知鮮製 有埋拉花 拉咗好耐 一啲都唔馬虎!

總括: 可以一試嘅
但食物味道應該要有進步💪🏼
炸魷魚圈
大蝦龍蝦汁飯
保溫豬鞍
保溫豬鞍
2022-10-16 69 瀏覽
呢間cafe位於油麻地彌敦道,位置好當眼,今日行行下街就自己上黎食個lunch。 佢地方都幾大,坐得舒服,佢有做set lunch 又有做下午餐,價位都幾抵,一個set包湯包餐包包主菜包野飲都大部分唔過一百蚊。今日我叫左個set lunch: 🔶️ 英式炸魚早餐($118,8/10)Weekend 中午嘆番個all-day breakfast真係好開心!☺️佢個breakfast插住支旗仔好cute😂欣賞佢既炸魚炸得好酥脆,入面又keep到魚柳好滑。另外薯餅都好好味。仲有個舊密瓜超級超級甜!🧋Hazelnut chocolate(跟餐加 $10,8.3/10)好大杯,好有榛子朱古力味,上面仲有好大層cream, 好邪惡😈✏️總括而言,食物質素唔錯,性價比高🙂

🔶️ 英式炸魚早餐($118,8/10)

✏️總括而言,食物質素唔錯,性價比高🙂