2024-11-03
從未試過有甘差既服務體驗!荃灣友 一直有幫襯開~今日下午大概兩點至三點左右帶埋小朋友去餐廳進食,一直都很良好,有帶位安排坐餐廳比較入既位置,指示bb車要放邊度,又放好BB凳,又有BB餐具,坐低嗌咗好耐先有個侍應過嚟落單,嗌左個鐵板牛同一個下午小食兩樣,食物嘅味道都OK既,食完過咗一段時間,想追加甜品,嗌左好耐先有兩個癡埋一齊傾偈既侍應其中一個細細粒既過嚟落單,佢話窩夫要等十五分鐘,問我等吾等到,我都話ok既我唔知佢係咪嫌我地坐得耐定點,語氣都麻麻地,但當時都仲有好多空位唯獨是中途坐隔離嘅一張枱,入咗一台新客人,期間小朋友扭計喊同嗌,然後新台客人指示需要換枱,而我都即刻同隔籬枱道歉講唔好意思,因為當下我都處理緊小朋友嘅情緒,知道係有麻煩到其他客人,然後一個貌似男人婆嘅侍應,佢幫忙協助掉位後,竟然返黎在我身後同另一個侍應用一啲極差嘅語氣,聲線大聲地表達佢都好不滿小朋友咁樣嗌法不停喺度咿咿唉唉仲要係望住我好串咁講。。。依家香港啲侍應服務態度真係係可以咁差,新個台客人我可以理解,但個細細粒男人頭侍應身為侍應而餐廳係有提供兒童餐飲服務,如果咁包容唔到小朋友嘅,咁不如貼張紙寫不歡迎小朋友入座會唔會
從未試過有甘差既服務體驗!
荃灣友 一直有幫襯開~
不停喺度咿咿唉唉
仲要係望住我好串咁講。。。
依家香港啲侍應服務態度真係係可以咁差,新個台客人我可以理解,但個細細粒男人頭侍應身為侍應而餐廳係有提供兒童餐飲服務,如果咁包容唔到小朋友嘅,咁不如貼張紙寫不歡迎小朋友入座會唔會比較好? 連BB凳同兒童餐具都唔洗準備啦⋯⋯
以後都不會再幫襯!