🐷 lunch time 12點經過次次都坐滿人嘅中環人氣炸豬排店~ 終於有機會試下有咩特別 值得12點排隊等食^^ • 滑蛋吉列熟成豚肉眼蓋飯 Ribeye Cutlet Rice Bowl $200 🐖 4.7/5超中意食蛋嘅我見到原粒生蛋黃就好開心😆 蛋黃混入煮到粒粒分明嘅白飯 再配埋甜甜地嘅汁 大滿足 佢地嘅洋蔥切到好幼 唔會太有存在感 搶曬味(唔中意食洋蔥嘅人表示YEAH~ 唔洗突登挑走佢地)吉列豚肉眼都好有驚喜! 吉列炸皮仲係脆卜卜 冇俾啲汁浸淋(呢樣好重要架!滑蛋吉列系列嘅炸皮只要淋咗都會大扣分) 豚肉眼嘅脂肪好爽口 絕對唔會油 一塊切到5-6件 大大份 厚度十足 肉質有咬口 好香~ 跟餐有麵豉湯 伴菜 麵豉湯重咸但幾足料 有紅白蘿蔔片同碎豬肉片 整體分量偏大 唔係特別大食的話 一定夠飽 價錢個人覺得偏貴 當然以中環食同類食物黎講唔係最貴 但質素都非常唔錯架! 😜✌🏻 📍Poker中環閣麟街26號地舖

📍Poker
中環閣麟街26號地舖
  • 滑蛋吉列熟成豚肉眼蓋飯
2023-05-13 751 瀏覽
中午放工来吃,店门口排队大概十分钟左右,先给了份菜单点好了才入座。有四人座位坐。点porker 套餐,超酥脆大份都吃不完,打包带走还吃了一顿。咖喱也很足料。给了炸猪扒紫苏酱甜酸,也有肥宅快乐蛋黄酱芥末酱,都很好吃。生菜丝无限续,爽脆新鲜。放微波炉出水有点发黑,还是当天新鲜吃完比较好,别隔夜了,小心亚硝酸盐。茶解腻。推荐。两百多人均还算高性价比。印度店员开玩笑说不给加生菜丝,最后还是加了,很有趣的店员。

茶解腻。

推荐。两百多人均还算高性价比。

印度店员开玩笑说不给加生菜丝,最后还是加了,很有趣的店员。
  • Full House Set
2023-04-25 558 瀏覽
When i wanna go into the restaurant tonight with a drink on my hand, there’s one guy being super rude to ask me to finish my drink first. I am honestly super scared by the tone he asked me, i mean i always love the food here but it just stops me from going.
▪️🐖 𝑭𝒖𝒍𝒍 𝑯𝒐𝒖𝒔𝒆 𝑺𝒆𝒕 (Lunch) $220ᴀɢᴇᴅ ᴘᴏʀᴋ sɪʀʟᴏɪɴ . ᴛᴇɴᴅᴇʀʟᴏɪɴ . ᴄʜᴇᴇsᴇ ᴍɪɴᴄᴇᴅ ᴄᴜᴛʟᴇᴛ.This set included all three signature cuts of meats along with rice, pickles, soup and our fav, free-flow of shredded cabbage🥬. Enveloped by the crunchy shell, there was the juicy chilled, not frozen, Sangenton pork delivered directly from Japan.Sirloin had an unignorable fatty layer, but did't really taste unctuous at all, and made the meat more delicate instead. My fav cut was the tenderloin. Remarkably succule
This set included all three signature cuts of meats along with rice, pickles, soup and our fav, free-flow of shredded cabbage🥬. Enveloped by the crunchy shell, there was the juicy chilled, not frozen, Sangenton pork delivered directly from Japan.Sirloin had an unignorable fatty layer, but did't really taste unctuous at all, and made the meat more delicate instead. My fav cut was the tenderloin. Remarkably succulent and tender. However, the minced pork was relatively less scintillating. The meat was also juicy, but the stuffed cheese was't quite a match with the tasteless meat loaf, yet the amount of cheese wasn't satifying for cheese lover as well. Tbh, it is also considered quite pricy for a lunch set, I think とん吉 Tonkichi Tonkatsu was still overall more attractive with having more abundant set and lower price.
---
Taste: 👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽/ 5
Service: 👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽/5 (Surrounded by enthusiastic staff and mini piggy decorations🐷👍🏽)
Re-visit ? ✖(Good if you are really craving for cutlet dish in Central, but I would opt for other cuisine instead in Central😗)
🐖 𝑭𝒖𝒍𝒍 𝑯𝒐𝒖𝒔𝒆 𝑺𝒆𝒕
🐖 𝑭𝒖𝒍𝒍 𝑯𝒐𝒖𝒔𝒆 𝑺𝒆𝒕
2023-04-17 456 瀏覽
日日放lunch都見到排晒長龍,👩🏻👦🏻就嚟試試係唔係真係咁好味🤔我哋食dinner等咗約15分鐘,間舖頭都小位,所以基本上食完就要走,我哋二人枱都唔係好擺得落啲餐盤1️⃣ Porker Set $220 ⭐️7/102️⃣ Full House Set $220 ⭐️7/10兩個set幾乎一樣,除咗Full House多咗個芝士豚肉餅🤔個皮的確炸得幾香脆,食落唔會好多油,但係裏面嘅肉唔夠彈牙,覺得無咩肉質嘅鮮味🥲佢有幾個醬可以揀嚟點😂 個芝士豚肉餅啲芝士唔錯,但係就唔係好食得出啲豚肉🙈Set仲配咗椰菜絲同麵豉湯,正常啦!香港嚟講其實算好味嘅,但係真係冇得同日本比😂-- Food: 7/10Environment: 6/10Service: 6/10Price: 7/10Overall: 7/10💸 ~250 pp

1️⃣ Porker Set $220 ⭐️7/10

Food: 7/10
Environment: 6/10
Service: 6/10
Price: 7/10
Overall: 7/10

💸 ~250 pp
2023-04-12 287 瀏覽
成日經過呢間店,永恆有人龍,dinner time 經過發現有枱,即入!Porker Set $240一塊熟成豚西冷、一塊熟成豚豬柳,建議第一次食嗌呢個set,有齊兩款豬扒。唔識分邊塊打邊塊,但肥啲嗰塊係超級無敵霹靂正 - 皮脆但入口即融,油脂香噴噴;另一塊都好味,口感係實淨啲但唔老。要讚下個椰菜絲,唔係hea做架,應該仲加咗白蘿蔔絲,好清甜。份量好多,好似話可以免費添加。Ribeye Cutlet Rice Bowl $200炸豬加滑蛋係永恆嘅好朋友,都好味,有蛋好似有齋食炸豬咁膩。

Porker Set $240

Ribeye Cutlet Rice Bowl $200
炸豬加滑蛋係永恆嘅好朋友,都好味,有蛋好似有齋食炸豬咁膩。

這天下午來,幸好不用排隊。他們店的日式吉列炸豬扒,真的炸得超級好🥲外脆內嫩滑 JUICY😋Full House Set (Aged Pork Sirloin, Tenderloin & Cheese Minced Cutlet) HKD220 (熟成豚西冷、豬柳、芝士豚肉餅)這個餐什麼都可試到😋 我比較喜歡吃肥一點的,所以我認為西冷比西冷好吃😋Sirloin Cutlet Curry Rice 吉列熟成豚西冷咖喱飯咖喱汁是比較甜的也不辣。咖喱香料不算十分重。Tenderloin & Minced Cutlet Sandwich HKD135吉列熟成豬柳 & 豚肉餅三文治 4件這個就沒有什麼太大驚喜,麵包不算十分出色,普普通通人均大概HKD250
這天下午來,幸好不用排隊。

(熟成豚西冷、豬柳、芝士豚肉餅)

咖喱汁是比較甜的也不辣。咖喱香料不算十分重。

吉列熟成豬柳 & 豚肉餅三文治 4件

這個就沒有什麼太大驚喜,麵包不算十分出色,普普通通

人均大概HKD250
2023-03-22 392 瀏覽
之前看到網站上有博客推薦,又是我最愛的炸豬排,於是和朋友約了,沒想到220💰的豬排味道還不如旺角街頭幾十蚊的,真是失望至極,肉質不夠鮮美,炸的素質也普通,酥脆感一般般!更是不能和日本的比!
2023-03-20 303 瀏覽
終於黎到bookmark左好耐嘅中環人龍店,一嚐吉列豬扒!餐廳選用熟成豚肉,肉質比起一般嘅軟嫩,更有西冷、肉眼、豬柳等唔同部位供大家選擇。除左吉列豬定食,亦可以揀配咖哩/滑蛋/三文治。週末晏就2點黎到,等左三四檯~10分鐘就入到🐷吉列芝士豚肉餅定食3件 (配煙肉蕃茄汁) $180吉列豬炸得好酥脆!炸皮夠薄唔刮口,乾身唔油膩。豚肉餅口感比較似一般嘅漢堡扒,軟腍唔乾中間有唔少流心芝士,不過就唔係走鹹香路線。蘸埋酸甜帶肉香嘅番茄汁,食落都唔算好膩~🐷吉列熟成豚肉眼咖喱 $220吉列炸皮同樣好岀色!不過浸左落咖哩嘅一面就難免好快變腍。熟成肉眼油脂豐富,肉質軟彈唔韌,肉味油香兼備,不失肉汁。雖然肉眼仲膩過芝士豚肉餅,但同朋友一致鍾意肉味較重較多汁嘅肉眼。咖哩順滑微辣,原粒去皮番茄仔軟腍多汁,酸酸甜甜~定食&咖哩飯 均配有豚肉味噌湯同可無限refill嘅椰菜絲!椰菜切得好幼,清新無苦澀味

🐷吉列芝士豚肉餅定食3件 (配煙肉蕃茄汁) $180
吉列芝士豚肉餅定食3件 (配煙肉蕃茄汁)

吉列芝士豚肉餅定食3件 (配煙肉蕃茄汁)

🐷吉列熟成豚肉眼咖喱 $220
吉列熟成豚肉眼咖喱

吉列炸皮同樣好岀色!不過浸左落咖哩嘅一面就難免好快變腍。

• 吉列熟成豚肉眼定食
未搬鋪開始食,雖然要排隊同埋排隊個位好熱但係值得。新鋪地點都係附近,空間感多咗,坐得舒服啲唔使咁迫,都係依然要排隊,證明好食😂。吉列熟成豚肉眼定食 $200吉列薄漿夠薄,酥脆得黎唔會硬或者乾,唔會𠝹口。咬落去唔會太散,重點唔會太油膩。雖然肉眼脂肪高啲但係有半肥瘦嘅感覺,好juicy唔洗咁乾!要食快啲,食到尾個吉列粉會輕微淋少少。配菜都可以講,個薯仔沙律都好味,調味好好,而且好滑,希望可以大舊啲😂,椰菜絲係任加,配埋特制醬汁更好味!定食仲有白飯同味噌湯,個湯都好多料。另外仲試左炸蝦,隻蝦都幾大隻,配埋個炸粉好出色。蝦肉有咬口得黎唔係蝦餃嗰種太爽。吉列熟成豬柳三文治4件 $155三文治嘅吉列豬扒比較腍身,冇咗食吉列豬扒嗰種口感,食返定食開心啲😋如果掛住日本吉列豬扒,可以去頂住先。晚飯時間預咗等位,同埋唔近車站。推介指數:9/10 抵食指數:7/10

。吉列熟成豚肉眼定食 $200

吉列熟成豬柳三文治4件 $155

推介指數:9/10
抵食指數:7/10
2023-02-14 585 瀏覽
經常排長龍的porker,有日本人駐場,環境很和諧,有不少豬仔擺設,令人仿忽置身於日本的居酒屋內。.餐廳提供多款吉列定食set選擇,亦有不少小食,選擇困難的朋友可能要多花少許時間睇menu 😆 到訪過兩次,試過幾款食物:.𖥕 吉列熟成肉眼定食 (無限添加椰菜)💲200吉列做得非常好,薄漿厚薄剛好,不會鬆散又不會有好油膩的感受。肉眼脂肪比例較西冷高,油花豐富,口感軟腍,整個口感外脆內嫩。𖥕 吉列熟成西冷定食 (無限添加椰菜)💲180西冷對比肉眼則較有嚼勁,雖然吉列都做得好好,但個人偏好較腍的口感。.𖥕 吉列蠔兩件配他他醬💲90Porker做的吉列是一樣出色,配以他他醬可減輕膩的感覺。𖥕 浸炸茄子 💲60超好食,食過一次第二次都要再encore。茄子面輕輕界了花紋,超入味,配有蘿蔔蓉、蔥、薑、七味粉,味道非常豐富,跟一般單調的茄子更顯獨特。𖥕 炸豆腐 💲75同樣地超好食,外脆內嫩,超級滑的豆腐,上面還加了少許木魚,沾了醬油後好味!個人最愛其實是它的椰菜沙律,配上柚子汁或芝麻醬吃,十分清新,每次都加不停。之後在不想吃飯的時候,更可要求走飯,然後不停加菜,好好進行低碳飲食的選擇!🥗👍🏻
𖥕 吉列熟成肉眼定食 (無限添加椰菜)💲200
吉列熟成肉眼定食

𖥕 吉列熟成西冷定食 (無限添加椰菜)💲180
𖥕 吉列蠔兩件配他他醬💲90
Porker做的吉列是一樣出色,配以他他醬可減輕膩的感覺。

𖥕 浸炸茄子 💲60

𖥕 炸豆腐 💲75
炸豆腐

個人最愛其實是它的椰菜沙律,配上柚子汁或芝麻醬吃,十分清新,每次都加不停。之後在不想吃飯的時候,更可要求走飯,然後不停加菜,好好進行低碳飲食的選擇!🥗👍🏻 茄子都是超級推薦。Porker的吉列豬性價比十分高。
吉列熟成肉眼定食
炸豆腐
  • 吉列熟成豚肉眼定食
窩夫想試Porker很久,2022年完結前終於有機會試了。平安夜那天下午兩點前經過,只有幾個人在排隊等位,窩夫與蝦子餅便決定在此吃午飯。餐廳內放了很多豬仔擺設,但最吸引窩夫的是牆上的「巨型椰菜」。光顧Porker就是為了吃吉列豬,所以窩夫與蝦子餅只集中看這頁餐牌,點了一個Full House定食($220),以及一個吉列熟成豚肉眼定食(限定)($200)。不吃吉列豬的朋友可以選豚肉生姜燒,連豬也不吃的話可選吉列蝦。落單後不久,白飯和豚肉味噌湯便送到。當日唯一的扣分位就是白飯裝得不夠美觀,起初覺得白飯的份量偏少,後來才知道原來點兩個餐可以無限追加白飯和椰菜。豚肉味噌湯比一般味噌湯鮮甜,因為湯料比較豐富,有豚肉、洋蔥和甘筍等。先介紹Full House定食($220),可以一次過試勻熟成豚西冷、豬柳及芝士豚肉餅三款,吉列外層香脆不油膩,如此高水準難怪下午二時多還要排隊等位。溫馨提示,芝士豚肉餅裡面的流心芝士非常熱,要小心燙口。吉列熟成豚肉眼定食(限定)($200)有驚喜,熟成豚肉眼比西冷和豬柳有較多脂肪,肉質較腍,肉汁較豐富,肉味亦較濃,誠意推介。吉列豬扒旁不只有椰菜絲,還有一球薯蓉,味道
窩夫想試Porker很久,2022年完結前終於有機會試了。

豚肉味噌湯

Full House定食

椰菜絲、薯蓉

吉列豬扒旁不只有椰菜絲,還有一球薯蓉,味道不錯,椰菜絲切得幼幼的,可按個人口味加入酸汁或芝麻醬,窩夫個人喜歡加酸汁,口味清新開胃,又可以解膩。椰菜絲差不多吃光時,店員主動過來添菜,值得一讚。
2022-12-24
10 分鐘 (堂食)
豚肉味噌湯
Full House定食
椰菜絲、薯蓉
2023-02-04 401 瀏覽
當你食好多間日本炸豬扒餐廳,你會諗:呢間都係甘啦~點知俾佢surprise 到你,馬上有種:以後要經常黎食既感覺!@porkerhk 佢就surprise 到我啦!今次黎到,未開門(晚市六點開始)已經好多人排隊。叫咗好多野食,唯一美中不足係佢地唔會serve 茶,要自己另外叫的。🌼梅醬秋葵冇咩梅味,今餐最唔特別既小食,但係好味既🌼浸炸茄子茄子唔會太淋,岩岩好。配合個醬汁,好開胃既前菜。🌼燉煮豬雜煮到好淋,好好味 💯我仲用汁撈飯食 😁🌼aged pork ribeye set (limit)吉列熟成豚肉眼定食 (限定)主角黎到!先試一口未點豬扒汁既味道。O.M.G! 好juicy 好滑! 豬味都好香濃!炸得香脆!第二口,點埋個豬扒汁,再增添了風味! 實在太好味了 😋😋😋我最鍾意食配炸豬扒既椰菜絲 😆呢度連配椰菜絲既醬汁都好高質!仲配有超滑嘅薯仔沙律,日本飯同味噌湯。一般黎講,每個人都叫set 的話,椰菜絲同飯都可以無限添加,不過由於我同朋友想試多啲唔同嘅嘢食,所以只叫咗一個set。🌼 炸生蠔一樣炸得香脆,裡面個蠔都仲keep到好滑同juicy 🥰🌼柚子雪芭daily sorbet.入面
當你食好多間日本炸豬扒餐廳,你會諗:呢間都係甘啦~
@porkerhk 佢就surprise 到我啦!

今次黎到,未開門(晚市六點開始)已經好多人排隊。

🌼梅醬秋葵
冇咩梅味,今餐最唔特別既小食,但係好味既

🌼浸炸茄子
茄子唔會太淋,岩岩好。
配合個醬汁,好開胃既前菜。

🌼燉煮豬雜
煮到好淋,好好味 💯
我仲用汁撈飯食 😁

🌼aged pork ribeye set (limit)
吉列熟成豚肉眼定食 (限定)
主角黎到!先試一口未點豬扒汁既味道。
第二口,點埋個豬扒汁,再增添了風味! 實在太好味了 😋😋😋
我最鍾意食配炸豬扒既椰菜絲 😆
呢度連配椰菜絲既醬汁都好高質!
仲配有超滑嘅薯仔沙律,日本飯同味噌湯。

🌼 炸生蠔
一樣炸得香脆,裡面個蠔都仲keep到好滑同juicy 🥰

🌼柚子雪芭
daily sorbet.
入面有柚子皮,食埋個酸酸甜甜既sorbet 黎到finish 今餐晚餐,大滿足! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Porker (中環)
中環閣麟街26號地舖
梅醬秋葵
炸蠔
柚子雪芭
梅醬秋葵
炸蠔
柚子雪芭
2023-01-20 390 瀏覽
🐖成日晏晝經過都大排長龍👣👣 這個下雨天剛好促成我與這間餐廳的完美邂逅✌🏻✌🏻🥢吉列熟成豚肉眼定食(限定) $200🥢吉列熟成豚肉眼咖喱 $220前菜沙律菜為椰菜絲,薯仔沙律 & 湯,椰菜絲本身保留蔬菜水份,芝麻醬撈埋好清新☘️ 椰菜絲可以不斷refill 🆙🆙🆙 豚肉眼巨大無比,嚇親我🤩每塊都炸到金黃酥脆🤩咬落去脆卜卜之餘肉質嫩滑😋😋 一路食一路傾計都唔會變腍身👍🏻 朋友食㗎咖哩個款🍛 咖喱汁多到我都可以share醬汁嚟食😋另外每一張枱都會有芝麻醬,洋蔥醬,可以根據個人喜好去配搭😋 中環午市開飯必吃之選

🥢吉列熟成豚肉眼定食(限定) $200
吉列熟成豚肉眼定食(限定)

🥢吉列熟成豚肉眼咖喱 $220
吉列熟成豚肉眼咖喱

吉列熟成豚肉眼定食(限定)
  • 吉列熟成豚肉眼定食
環境裝修唔錯,好多隻豬公仔好QQ,仲可以happy hour叫啤酒飲。不過服務一般般,感覺有少少冇禮貌。*Porker定食 (熟成豚西冷、豬柳) $240吉列熟成豚肉眼定食(限定)$220*每一片豬扒炸到金黃酥脆,咔嚓咔嚓,唔容易變腍,又唔會甩皮甩骨。肉質嫩滑有肉汁,啱啱好熟,呈淡淡粉紅色。鍾意重口味仲可以點豬扒汁,香味up up up!!!*西冷係porker定食後面大塊,豬柳係前面細塊。西冷係豬扒加一條肥肉😂油脂係三種豚肉中最少,肉質比較厚實。豬柳油脂多少少,肉質腍但不失咬口,係我最鍾意嘅肉質口感,好可惜份量唔夠多。*肉眼有兩塊,其中一塊多肥肉好多好多。肉眼最嫩最多油,一咬就會化開,相對地,豚肉味冇西冷、豬柳咁香濃。*定食包白飯、麵豉湯、椰菜絲、薯仔沙律。白飯好鬆軟、有黏度,仲要熱辣辣。麵豉湯有豬肉、蘿蔔片,唔會太鹹,好飲喎!椰菜絲任添,侍應有主動添,可以加三種沙律汁食,係去膩嘅好選擇。
Porker定食 (熟成豚西冷、豬柳) $240
吉列熟成豚肉眼定食(限定)$220