2021-03-20 35 瀏覽
灣仔看完燈飾,經過一家新餐廳,叫Primo, 見環境幾chill,,餐牌食物多選擇,就入左去。環境暗暗地,似酒吧感覺,有高檯和矮檯,墻上有吉他🎸燈飾,聽住音食飯係開心d.望下餐牌,有自選pizza和意粉幾好。我地選了墨西哥雞肉和香腸披薩,橙蜜糖姜汁雞翼和凱撒沙律。唔曬5分鐘,凱撒沙律先上台,份量幾多,有蕃茄仔,面包脆脆,前菜好選擇。哇~墨西哥雞肉和香腸披薩到啦,香噴噴,屬於厚底,都幾大個。趁熱食,口感唔錯,雞肉烤完都肉嫩,辣香腸有點辣。橙蜜糖姜汁雞翼賣相吸引,雞翼下有生菜墊住,則邊還有紅色蕃茄仔陪襯。好喜歡尼個味道,首次試有橙加姜汁調味的雞翼,感覺清新,咬落去肉挺香滑的。整體而言,氣氛環境食物不錯,朋友吹水輕鬆好地方。

我地選了墨西哥雞肉和香腸披薩,橙蜜糖姜汁雞翼和凱撒沙律。

整體而言,氣氛環境食物不錯,朋友吹水輕鬆好地方。

2021-03-19 25 瀏覽
今日放工黎到朋友公司附近食飯侍應哥哥服務好好餐點樣樣都咁好食今日我地係兩個女仔黎食 食到飽到唔飽呀樣樣都好鍾意!以下落黎幾款都真心推薦🥳🍺House pale Ale (Happy hour) $5️⃣7️⃣啤酒有好幾種侍應哥哥好用心推薦返我地飲既Pale ale 唔太苦幾清爽既一款happy hour 都好抵飲🥙凱撒沙律 Caesar salad $7️⃣2️⃣呢個SALAD好推薦!食到停唔到個沙律有放芝士🧀好香好好食💜另外有好特別既味道係放左"鯷魚"🐟食落會好似中式咸魚咁咸咸香香咁,夾埋芝士同菜,好MATCH!我會為左個沙律再食🍝SHELLFISH CARBONARA $1️⃣1️⃣8️⃣意粉可以自選今次我地揀左寬帶麵意粉有扇貝同蝦🦐都好新鮮意粉軟硬度適中呢款意粉都好推薦!🍔Salmon submarine $1️⃣2️⃣8️⃣呢個潛艇堡真係一個人食唔曬岩曬叫黎SHARE食所有野夾埋都好好食!連附贈既沙律都好好食,D薯條又係食到停唔到!係我最愛既新鮮薯條🥔餐廳比較適合兩三個人聚餐燈光比較昏暗食完飯又可以繼續係到飲杯都開心
今日放工黎到朋友公司附近食飯

個沙律有放芝士🧀
好香好好食💜
另外有好特別既味道係放左"鯷魚"🐟
食落會好似中式咸魚咁
咸咸香香咁,夾埋芝士同菜,好MATCH!
我會為左個沙律再食

意粉可以自選
今次我地揀左寬帶麵
意粉有扇貝同蝦🦐都好新鮮
意粉軟硬度適中
呢款意粉都好推薦!

🍔Salmon submarine $1️⃣2️⃣8️⃣
呢個潛艇堡真係一個人食唔曬
岩曬叫黎SHARE食
所有野夾埋都好好食!
連附贈既沙律都好好食,
D薯條又係食到停唔到!
係我最愛既新鮮薯條🥔

餐廳比較適合兩三個人聚餐
燈光比較昏暗
食完飯又可以繼續係到飲杯都開心
2021-03-18 25 瀏覽
太耐沒去灣仔了 特別是告士打道 感覺少了很多人 但多了一家新餐廳內部環境時尚 簡約 餐廳面積雖然不太 但有2層 都可以容納1支足球隊(加後備)主打Pizza、Pasta、Cocktail店內薄餅和意粉都可以任意配搭 侍應都是外國人 好熱情介紹食物...Creamy Mixed Seafood Bisque $62非常欣賞這碗湯 湯料很多有青口 蝦 魚 魷魚不是一般的海鮮湯 CREAMY也很香濃餐包樣子很可愛 一口吃完 Smoked Salmon Tropical Pizza $150餐廳有一個磚砌的大焗爐 火候十足 即叫即烤經烤爐烤過的PIZZA 非常香脆煙熏三文魚份量算多 整體PIZZA 好香一提PIZZA 上的菠蘿粒是經糖水煮過的菠蘿蜜餞 好特別Mixed Seafood Gambas $128西班牙辣蒜香錦海鮮汁餐廳提供4款麵條可以選擇 linguine 扁麵條/pappardelle 寛條麵/spaghetti 意大利麵/fettuccine 鍛帶麵我們選擇了鍛帶麵 硬身有咬口辣蒜味很香 鍛帶麵被炒得很乾身上面有一層碎芝士 料也很多 有青口 蝦 扇貝 魷魚Apple Tart
主打Pizza、Pasta、Cocktail
店內薄餅和意粉都可以任意配搭

Apple 不會過甜
雪糕口感棉滑 奶味重
重配上吉士醬 好香
2021-03-18 74 瀏覽
聽朋友講最近灣仔開左間新嘅Pizza & Bar, 而家試業做緊8折優惠, 於是就去試下😊! 🌟Shark fisk tank由Dark Rum, 桃酒同菠蘿汁混合調製而成, 果味重, 味道較甜, 岩女仔口味, 佢嘅波波球杯同閃光底盤好sharp, 幾岩影相打卡🤳🏻!🌟Orange ginger honey chicken wing(6 pcs)橙🍊, 薑同蜜糖🍯嘅組合小妹都係第一次試, 味道甜甜地帶淡淡嘅薑味食落幾清新幾特別, 醬汁好多,包住哂成隻雞翼, 雞翼size肥美, 幾入味而且肉質juicy!🌟Make your own style pizza🍕自選pizza有13種配料比你自由配搭4款, 小妹就揀左煙三文魚🐟, 巴馬火腿🐖, 磨菇🍄同蜜餞菠蘿🍍! Pizza即叫即整, 嚟到時熱辣辣十分香, 餅皮用左新鮮麵團嚟整, 食落外層香脆, 裡面口感煙煙韌韌, 柔軟有彈性, 回彈力幾高, 煙三文魚剛剛熟, 味道好香口感幾嫩, 巴馬火腿咸咸香香, 磨菇幾juicy, 最特別之處E到用左蜜餞菠蘿代替普通菠蘿, 咬落去唔係果種極多糖水嘅無味果肉, 反而有種層次較高嘅果甜味同微微酸味所帶出嚟嘅

🌟Shark fisk tank

🌟Make your own style pizza🍕
自選pizza有13種配料比你自由配搭4款, 小妹就揀左煙三文魚🐟, 巴馬火腿🐖, 磨菇🍄同蜜餞菠蘿🍍! Pizza即叫即整, 嚟到時熱辣辣十分香, 餅皮用左新鮮麵團嚟整, 食落外層香脆, 裡面口感煙煙韌韌, 柔軟有彈性, 回彈力幾高, 煙三文魚剛剛熟, 味道好香口感幾嫩, 巴馬火腿咸咸香香, 磨菇幾juicy, 最特別之處E到用左蜜餞菠蘿代替普通菠蘿, 咬落去唔係果種極多糖水嘅無味果肉, 反而有種層次較高嘅果甜味同微微酸味所帶出嚟嘅平衡感!
2021-03-14
2021-03-14 79 瀏覽
好豐富,又好味嘅意式晚餐🥳朋友介紹,梗係要試!頭盤有sweet potato fries同雞翼,兩樣都秒清就知好食啦🤣特別欣賞佢地個蘑菇湯,真材實料,有濃濃嘅蘑菇香,有少少蘑菇碎加添口感,你見到個包山,用黎點個蘑菇湯一流呀!個包係空心嘅,就似係意式pizza嘅包邊,脆脆地,又有少少內軟,碟包山一送到,大家都話,咁大碟😱點知都係清晒🤣🤣🤣依個配搭係推介!主菜我地叫左一個海鮮carbonara,一個margarita pizza,再加個T-bone steak🤩個pizza係用炭火烤焗,好香,厚薄適中。依度pasta dish可以揀要咩粉,我地叫左扁意粉,個carbonara好creamy,又係好正,個汁完全包住扁意粉,香濃,好滑。個T-bone steak好大件呀,牛肉本身都有牛味,配合埋烤過嘅蒜粒,特別香口。
好豐富,又好味嘅意式晚餐🥳

朋友介紹,梗係要試!

2021-03-10
2021-03-14 92 瀏覽
週末到灣仔覓食,看到告士打道一意大利薄餅店新開張並有八折優惠,貪新鮮的我立即被吸引一進店便聞到在吧台旁的薄餅窯爐傳來陣陣香氣閣樓位置有音響設備,包場之選所有餐湯配麵包及牛油!蘆筍忌廉湯濃郁鮮美,窯烤麵包外層充滿韌性,空心內層口感鬆軟波特菇黑松露湯芳香四溢,菇菌質地幼滑這裏的薄餅及意粉都可以任意配搭!意粉可選扁麵條、寬帶麵、意大利或緞帶麵!自家製西班牙辣蒜香雜錦海鮮汁用上雜錦海鮮、辣椒、大蒜、白酒和檸檬汁漢堡配薯條及日式蔬菜沙律!美國牛肉芝士漢堡材料豐富!有美國牛肉、炒洋蔥、煙肉、酸瓜、火箭菜、車打芝士及蛋茶及咖啡亦可享歡樂時光價格!店員捧出一箱不同口味的茶葉供選擇咖啡味道甘甜濃烈
一進店便聞到在吧台旁的薄餅窯爐傳來陣陣香氣
閣樓位置有音響設備,包場之選
蘆筍忌廉湯
波特菇黑松露湯芳香四溢,菇菌質地幼滑
波特菇黑松露湯
美國牛肉芝士漢堡
Earl  Grey  Tea
Regular  Coffee
2021-03-14 58 瀏覽
灣仔開左間新既酒吧+餐廳,而家仲有折扣優惠,周末飲返杯放鬆下好去處主食類有pizza,六種口味,另外也可以自行配搭, $128起!叫左一個墨西哥雞肉,香腸,食料有辣肉腸墨西哥辣椒,甜椒,洋蔥,水牛芝士,辣番茄醬手工pizza底,脆得黎帶點彈性,烘得香脆既批底上加上辣既番茄醬,配埋多種食材口感豐富之餘,越食越滋味,因為辣味中和左飽膩既感覺,一人食左3件都唔覺多!充滿平衡濃厚的香氣。店員也推介了一款意粉,西班牙辣蒜海鮮意粉,麵條有四種,有幼身或粗既麵條選擇用上多款海鮮,加上辣椒,大蒜,白酒和檸檬汁墨魚,魚柳,大蝦青口等海鮮,又辣又重口味,仲有辣椒碎,越食越辣又幾好食蝦肉爽甜鮮美,充滿海洋的鮮甜滋味。充滿陣陣蒜香吮指回味#Primo  #Primohk #pizza #意粉 #酒吧 #灣仔餐廳 #新餐廳 #灣仔酒吧  #Linguine #Spaghetti甜品 榛子醬芝士蛋糕將不同口感、層次及韻味的巧克力融合成一道甜點 完美作結Primo 灣仔告士打道170號地舖
充滿平衡濃厚的香氣。
用上多款海鮮,加上辣椒,大蒜,白酒和檸檬汁
蝦肉爽甜鮮美,充滿海洋的鮮甜滋味。充滿陣陣蒜香吮指回味

甜品 榛子醬芝士蛋糕
將不同口感、層次及韻味的巧克力融合成一道甜點 完美作結
Primo
灣仔告士打道170號地舖
6 分鐘 (堂食)
2021-03-14 66 瀏覽
最近新開業嘅🌟Primo🌟位於灣仔,主打薄餅🍕,亦係酒吧🍻!餐廳而家有八折優惠,好抵食呀!🤩🍕夏威夷披薩 $148用上帕爾馬火腿🥓、菠蘿蜜餞🍍、洋蔥🧅、火箭菜🌿、水牛芝士🧀、蕃茄醬🍅等,味道豐富!🍕薄餅餅底夠薄,而且焗至香脆!最特別用上🍍菠蘿蜜餞,比起新鮮新鮮菠蘿更甜美!正!😍🍄酥脆蠔菇油條 $68蠔菇外層粉醬夠薄身,熱辣辣,脆卜卜,再配上哈里薩辣芒果醬🥭或泰式辣醬🌶,好滋味!😋🍊香橙薑汁蜜糖雞翼🍯 $82雞翼炸至脆口,加上🍯蜜糖中帶少許🍊香橙及薑汁味,完全無違和感,好味道!🥰🍺House dark beer $60入口先有花香味🌼,然後有適量嘅麥味🌾,最後就有回甘!

🍕夏威夷披薩 $148

🍄酥脆蠔菇油條 $68

🍊香橙薑汁蜜糖雞翼🍯 $82

🍺House dark beer $60

入口先有花香味🌼,然後有適量嘅麥味🌾,最後就有回甘!

2021-03-13 21 瀏覽
嗰日經過灣仔,就見到呢間新開嘅西餐廳。見到佢新開張有八折優惠,就入咗去試。餐廳入邊位置寬敞,坐得算舒服。餐廳有吧,吸煙區和用膳區。職員態度10分友善,就推介左我哋試佢哋新推出嘅Pizza。甜番薯條份量適中,味道10分開胃,外貌吸引,是值得嘗試的小食。煙三文魚熱帶披蕯 分量來說,二人剛剛好。味道比一般的煙三文Pizza特別,配搭了芒果酸辣和菠蘿蜜棧,10分驚喜。味道偏甜,適合鍾意是新式Pizza的朋友。而且餅底脆和新鮮,口感配搭清新。植物肉醬意粉特別喜歡這一款的意粉,因為朋友是吃素的。植物肉醬的口感和一般的牛肉醬沒有分別,感覺更加健康。配上芝士碎,熱騰騰的, 10分好食。餐廳燈光偏暗,而且當日比較少客人,適合鍾意坐得舒服的朋友。鍾意試新野嘅朋友,可以試吓自由配搭喜歡嘅口味既pizza.

餐廳入邊位置寬敞,坐得算舒服。餐廳有吧,吸煙區和用膳區。
職員態度10分友善,就推介左我哋試佢哋新推出嘅Pizza。

甜番薯條

份量適中,味道10分開胃,外貌吸引,是值得嘗試的小食。

煙三文魚熱帶披蕯

植物肉醬意粉

特別喜歡這一款的意粉,因為朋友是吃素的。

灣仔告士打道有新店,呢間Primo係主打薄餅同Cocktail等。收工就約朋友黎食番餐。侍應係英國人,好熱情介紹呢度嘅食物。既然主打Pizza、Pasta,當然就要試下。Hawaiian Pizza ($148)Parma Ham份量多,一開始以為菠蘿粒🍍係過熟所以比較深色,不過原來係菠蘿蜜餞!即係用糖水焗過,更為甜。水牛芝士🧀加上番茄醬🍅當然就好夾。作為Pizza控係大滿足的😋。Scallop, Shrimp and Bacon Carbonara ($118)煮法一啲都唔膩,但同時味道十足。有四款意粉可以揀,我地就揀左Fettucine緞帶麵,口感al dente,toppings都幾多👍🏻。Mango Panna Cotta ($62)口感棉滑,🥛奶味突出,擺盤都有啲心思。下次有機會再試埋Cocktail先。

Hawaiian Pizza ($148)

煮法一啲都唔膩,但同時味道十足。

Mango Panna Cotta ($62)
口感棉滑,🥛奶味突出,擺盤都有啲心思。

下次有機會再試埋Cocktail先。
2021-03-08
上星期路經告士打道,發現呢度新開一間薄餅和意粉店,佢哋試業中,推出8折優惠,所以我哋就入去食午餐囉。餐廳似有2層,我哋被安排坐地下嗰層,裡面目測有14個座位左右,不過枱與枱之間我覺得有點近😒夏威夷薄餅 (HK$148).10吋薄餅,幾大個,一人食會食唔晒,2人share不錯.餅底薄,焗得香脆.餡料有帕爾馬火腿、菠蘿蜜餞、洋蔥、羅勒、俄勒岡葉、水牛芝士和番茄醬.第一次見用菠蘿蜜餞做餡料,菠蘿特別甜、幾特別!扇貝、蝦和煙肉卡邦尼配扁麵條 (HK$118).呢度意粉款式可以選擇麵條款 (linguine 扁麵條, pappardelle 寛條麵, spaghetti 意大利麵和fettuccine 鍛帶麵).我哋揀咗扁麵條,al dente又有咬口.奶油醬比較稀一啲,不過多芝士所以味道夠濃.多蝦、多扇貝、多煙肉,不錯👍🏻午餐時段,每款主食包沙律和一杯飲品:.煙三文魚雜菜沙律,雜菜新鮮,幾大碟.飲品方面,我叫咗杯牛奶咖啡,似機沖的,奶泡細滑,不錯👍🏻整體食物都好高質,只係我覺得食物嘅上枱速度要改善,因為沙律要等20分鐘左右才上枱,之後2款主食也差不多時間同時上枱,枱面細少,要攞走水樽和胡椒粉器

夏威夷薄餅 (HK$148)
.10吋薄餅,幾大個,一人食會食唔晒,2人share不錯
.餅底薄,焗得香脆
.第一次見用菠蘿蜜餞做餡料,菠蘿特別甜、幾特別!

夏威夷薄餅

扇貝、蝦和煙肉卡邦尼配扁麵條 (HK$118)
.我哋揀咗扁麵條,al dente又有咬口
.奶油醬比較稀一啲,不過多芝士所以味道夠濃
.多蝦、多扇貝、多煙肉,不錯👍🏻

扇貝、蝦和煙肉卡邦尼

午餐時段,每款主食包沙律和一杯飲品:
.煙三文魚雜菜沙律,雜菜新鮮,幾大碟

Smoked  Salmon  Salad

.飲品方面,我叫咗杯牛奶咖啡,似機沖的,奶泡細滑,不錯👍🏻

Latte

整體食物都好高質,只係我覺得食物嘅上枱速度要改善,因為沙律要等20分鐘左右才上枱,之後2款主食也差不多時間同時上枱,枱面細少,要攞走水樽和胡椒粉器才放得晒😅
2021-03-04
夏威夷薄餅
扇貝、蝦和煙肉卡邦尼
Smoked  Salmon  Salad
Latte
2021-03-01 191 瀏覽
正!又多一間新鮮Pizza及pasta店在我平時活動的地區,太好了。不知不覺愛上了由新鮮麵團製造的Pizza及意粉那份特別freshly chewy 口感。知道這家新店,Primo,亦探用新鮮麵團,他們店內亦都有個磚砌的大焗爐,火候十足,真是很想試試他的出品。P.S. 本人10分喜愛吃pizza,小時候,已經非常之喜歡吃Pizza 連鎖店的Pizza,到現在,對食pizzas的要求期望更高。😎可惜今天只是我一個人,之後亦需要上瑜伽堂,不能吃得太飽,所以只能夠一嚐沙律。單點羽衣甘藍凱撒沙律$72。羽衣甘藍很新鮮而且乾水,處理得唔錯。乾麵包粒size可以細啲就好了,我的麵包粒比較大,吃時像粒大硬糖,比較難handle。芝士及沙律醬則比較鹹。店內環境裝修尚,簡潔乾淨。可能由於新開張,店員態度很親切,希望他們可以繼續keep住這個殷勤嘅態度。下次有機會,一定同朋友一齊去是他的Pizza及意粉,我會再嚟的!

單點羽衣甘藍凱撒沙律$72。

下次有機會,一定同朋友一齊去是他的Pizza及意粉
,我會再嚟的!
羽衣甘藍凱撒沙律
2021-03-01 107 瀏覽
星期六見到開左間新Pizza店,見做緊8折便試下,環境都算唔錯,入都去有張酒吧枱,再行入D就較靜,有幾張卡位,我地揀左卡位坐,D待應好好招呼好熱情,主動介紹有咩好食,我結果同朋友叫左一個Pizza同Pasta。呢間餐廳設計分左三個格局,喜歡開揚D同吸煙可以坐門口出面,喜歡酒吧感覺可以坐喺Bar枱,喜歡同朋友傾偈靜D可以坐入面卡位,環境夠乾淨衛生,食物方面意粉醬汁係自家製,我地叫左煙熏三文魚熱帶披薩同自家製香蒜醬羽衣甘藍熱那亞醬拌段帶麵,味道又Fresh又香又濃。之後見咁好味,加多碟香橙薑汁蜜糖雞翼,食完回味無窮。喜歡芝士同濃味既朋友可以試下呢間Pizza店。

Smoked Salmon Tropical Pizza & Home Sauce-Pesto and Kale Genovese with Fettuccine
Orange Ginger Honey Chicken Wings
2021-02-27
  • Smoked Salmon Tropical Pizza
  • Home Sauce-Pesto and Kale Genovese with Fettuccine
2021-02-09 304 瀏覽
附近 Pizza 店選擇少,經過見到新店開張便試一試佢,Pizza 種類選擇多,亦可以自由配搭Pizza 上既配料個Pizza爐都幾特別添架~🍕🍕Menu上仲有其他食物可以揀,我同友人就order左意粉 & Burger;意粉都可以自由配搭意粉種類&不同的意粉醬🍝,可以自由選擇自己既口味,感覺幾新鮮!😋另外Burger都有幾款選擇,當然唔少得配上薯條啦!🍔🍟值得一提既係Burger可以選擇素肉添!🤤
個Pizza爐都幾特別添架~🍕🍕

Shrimp and Bacon Carbonara Spaghetti

US Beef Cheese Burger (Cheddar Cheese)
2021-02-09
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日