2024-08-11 1354 瀏覽
店名: Relish地址: 觀塘鴻圖道63-65號鴻運工廠大廈5樓B號舖觀塘站B2出口,行7分鐘環境: 5/5價錢: 4/5味道: 4.5/5朋友一直推介呢間餐廳嘅dinner menu水準十分高,食物好有心思,餐廳入面有大月球,配上黑膠唱片💿作主題,座位寬敞舒適,環境有格調🤩Welcome Drink接骨木花薑啤配湯力泡沫❤️❤️❤️❤️❤️自家製飲料,帶微微薑味,作為開胃之選一流😙Trio Starter阿根廷紅蝦桂花青瓜果凍伴黑焦子、青檸柚子松葉蟹肉水晶脆殼、伏特加西瓜•刁草忌廉發達芝士•竹炭芝士脆片❤️❤️❤️❤️❤️以黑膠menu碟裝,十分有心思‼️店員介紹先由淡至濃味食起,先食果凍,之後脆殼,最後西瓜,果凍十分清新,帶有桂花香,水間脆店員建議用手食,松葉蟹肉十分鮮甜😚西瓜🍉配上芝士🧀同脆片,fusion得好好食,有驚喜😝Soup 是日餐湯❤️❤️❤️❤️❤️今次餐湯為甘筍粟子湯,店員即場倒,好有fine dining feel🥰甘筍味香甜,口感creamy😆Main香草芝士烤龍蝦海膽忌廉汁意大利飯❤️❤️❤️❤️❤️$438Risotto有咬口韌,龍蝦肉烤至表面外脆,肉質超彈牙,海膽極鮮甜,配上芝士🧀同risott

店名: Relish

地址: 觀塘鴻圖道63-65號鴻運工廠大廈5樓B號舖
觀塘站B2出口,行7分鐘

環境: 5/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

Welcome Drink
接骨木花薑啤配湯力泡沫❤️❤️❤️❤️❤️
自家製飲料,帶微微薑味,作為開胃之選一流😙

Trio Starter

是日餐湯❤️❤️❤️❤️❤️

Main
香草芝士烤龍蝦海膽忌廉汁意大利飯❤️❤️❤️❤️❤️
Risotto有咬口韌,龍蝦肉烤至表面外脆,肉質超彈牙,海膽極鮮甜,配上芝士🧀同risotto好美味🤤

澳洲M5威靈頓牛柳❤️❤️❤️❤️❤️
外表焗至酥脆,金黃色格仔紋令人食指大動😋入面牛柳呈粉嫩,咬落juicy帶牛味,加上沙律🥗清新又好食😗

Trio Dessert Platter
豆腐芝麻柚子撻、紅棗桑椹意式沙冰、青梅酒薄荷氣泡水
甜品同樣充滿心思,沙冰微甜,有陣陣紅棗香,豆腐芝麻柚子撻三種味道完美融合😝最為驚豔‼️

Outro
青瓜檸檬花蜜茉莉茶❤️❤️❤️❤️
茉莉茶清香,加入青瓜🥒檸檬🍋花蜜🍯清香又refresh🥳

柚香橘皮古樹普洱冰茶❤️❤️❤️❤️
外形十分有特色,普洱茶香十足,加入柚香橘皮帶有陣陣果香😙
餐廳位置比較近觀塘海濱,朋友介紹過呢間算係入門級性價比好高嘅 Fine Dining,於是今日就嚟食😋一入門口就覺得呢盞月球燈好signature另外Menu係黑膠唱片😮幾特別幾有格調✨Welcome Drink🍹 接骨木花薑啤配湯力泡沫接骨木花同薑啤都好香,配埋tonic好Refreshing✨Trio Starter阿根廷紅蝦桂花青瓜果凍伴墨魚子🍽️果凍好挺身,配上青瓜碎同埋面隻彈牙嘅紅蝦😋真心好好食青檸柚子松葉蟹肉水晶脆殻🍽️✨大推 今晚嘅MVP👀松葉蟹肉嘅份量好多,青檸好香之餘唔會過酸,配上極脆而且薄身嘅脆殻🥹👍🏻好好食伏特加西瓜 刁草忌廉發達芝士🧀 竹炭芝士脆片香甜嘅西瓜浸咗伏特加,味道更加特別,帶少少微苦😋配埋芝士同埋竹炭脆片,三者味道好平衡建議由淡到濃順序食用✨ Soup椰香烤紅菜頭濃湯🍲椰香味適中唔會太重太膩😋👍🏻紅菜頭味好香,好清新值得一提嘅係Staff面前倒湯同埋椰漿😋有得睇又有得飲是日餐湯係蘑菇湯🍄‍🟫超級香濃新鮮嘅味道👅✨Main西班牙杜洛克豬鞍扒 $398Sides配咗車厘茄、蘑菇、西蘭花同埋原隻薯仔🥔豬扒方面叫咗七成熟,個人覺得啱啱好肉質鮮嫩好Juicy🤤肉味香

另外Menu係黑膠唱片😮幾特別幾有格調

Welcome Drink🍹
接骨木花薑啤配湯力泡沫
接骨木花同薑啤都好香,配埋tonic好Refreshing

Trio Starter
阿根廷紅蝦桂花青瓜果凍伴墨魚子
🍽️果凍好挺身,配上青瓜碎同埋面隻彈牙嘅紅蝦😋真心好好食

青檸柚子松葉蟹肉水晶脆殻
🍽️

伏特加西瓜 刁草忌廉發達芝士🧀 竹炭芝士脆片

建議由淡到濃順序食用

椰香烤紅菜頭濃湯🍲
椰香味適中唔會太重太膩😋👍🏻
紅菜頭味好香,好清新
值得一提嘅係Staff面前倒湯同埋椰漿😋有得睇又有得飲

是日餐湯係蘑菇湯🍄‍🟫
超級香濃新鮮嘅味道👅

Main
西班牙杜洛克豬鞍扒 $398
Sides配咗車厘茄、蘑菇、西蘭花同埋原隻薯仔🥔豬扒方面叫咗七成熟,個人覺得啱啱好肉質鮮嫩好Juicy🤤肉味香濃,基本上唔需要要醬汁😋薯仔應該係用咗乳酪醬,味道偏酸

香草芝士烤龍蝦海膽忌廉汁意大利飯 $438
意大利飯配料超級豐富,有翠玉瓜、蘑菇同埋蔥等等👀大大條龍蝦肉都幾彈牙,同埋真係啖啖肉,口感好好😌仲有份量唔少嘅鮮海膽係面🥹會話食材好有誠意😬口感方面炸到好脆嘅碎片加埋海膽、彈牙龍蝦🦞濕潤嘅意大利飯同埋配料👀多重口感好滿足!

Trio Dessert😋
豆腐芝麻柚子撻
紅棗桑椹意式沙冰
青梅酒薄荷氣泡水
三款甜品都各有千秋!個人最鍾意豆腐芝麻柚子撻😬👍🏻三層口感兼味,值得一提嘅係芝麻味香濃之餘,唔會過重!撻皮好鬆脆🥹紅棗意式沙冰有少少紅棗乾碎,沙冰打得好碎,味道香濃一級棒!氣泡水其實係冇酒精嘅飲品🍸薄荷味好香好解膩,作為完場course好完滿,啱啱好

Outro
柚香橘皮古樹普洱冰茶
帶有橘皮絲☕️柚味同橘味都好重,用大冰可以減慢溶嘅速度令到味道保持得更好,茶味方面就唔算好濃烈,夜晚飲都唔怕

65%黑朱古力 (熱)
好香濃嘅可可味☕️

總括嚟講係食得好滿足同埋好豐富嘅一餐🥹👍🏻由welcome drink到outro 6-course嘅配搭可以睇得出呢間小店對食物嘅用心🍽️另外喺上菜嘅時候店員都會簡單介紹菜式同埋食用次序,推薦大家嚟試呢個入門級性價比高嘅Fine Dining⭐️🥂
2024-08-11 816 瀏覽
又到weekend當然要約朋友出嚟食飯chill吓Bookmark咗一段時間嘅Relish今日終於有機會去食隱身喺觀塘工廠大廈入面上到去發現好是正好大間中間仲有個月球裝置 好浪漫好啱打卡木系餐枱餐椅 中間仲有梳化位咖啡吧位置仲可以睇到barista沖咖啡6點幾7點上到去都已經坐滿咗大半 非常之受歡迎我哋一人要咗一個Dinner set$300-400幾有starter, soup, main, dessert同drink 非常豐富餐牌係黑膠唱片造型 好特別而且每一個dish擺盤都非常有心機 超靚超啱打卡!Welcome drink係接骨木花薑啤配湯力泡沫薑味幾香 飲完好開胃 唔會好似平時啲啤酒咁飲到飽飽滯滯Starter推薦由輕口味食到濃味1. 阿根廷紅蝦桂花青瓜果凍伴黑魚子紅蝦大大隻又彈牙 食落去有桂花香 上面黑魚子提升咗鮮味2. 青檸柚子松葉蟹肉水晶脆殼水間脆殼好驚艷 鬆化得嚟咬落去唔會碎晒上面有大量松葉蟹 好鮮甜 加埋青檸同柚子嘅果香 唔錯!3. 伏特加西瓜、刁草忌廉發達芝士、竹脆芝士脆片好特別嘅菜式 食落有少少伏特加酒味但唔重 西瓜香甜多汁 加埋芝士又有種不一樣嘅感覺 好鍾意上
又到weekend當然要約朋友出嚟食飯chill吓

咖啡吧位置仲可以睇到barista沖咖啡
6點幾7點上到去都已經坐滿咗大半 非常之受歡迎

我哋一人要咗一個Dinner set
餐牌係黑膠唱片造型 好特別
而且每一個dish擺盤都非常有心機 超靚超啱打卡!

Welcome drink係接骨木花薑啤配湯力泡沫
薑味幾香 飲完好開胃 唔會好似平時啲啤酒咁飲到飽飽滯滯

Starter推薦由輕口味食到濃味
1. 阿根廷紅蝦桂花青瓜果凍伴黑魚子
紅蝦大大隻又彈牙 食落去有桂花香 上面黑魚子提升咗鮮味

2. 青檸柚子松葉蟹肉水晶脆殼
水間脆殼好驚艷 鬆化得嚟咬落去唔會碎晒
上面有大量松葉蟹 好鮮甜 加埋青檸同柚子嘅果香 唔錯!

3. 伏特加西瓜、刁草忌廉發達芝士、竹脆芝士脆片
好特別嘅菜式 食落有少少伏特加酒味但唔重 西瓜香甜多汁 加埋芝士又有種不一樣嘅感覺 好鍾意上面嘅竹脆芝士脆片 香濃脆口

餐湯同朋友一人試咗一款
Staff會即席幫我哋斟出嚟
椰香烤紅菜頭濃湯
紅菜頭味道濃郁 上面加咗少少椰汁 令成個湯層次提升咗 更香更豐富

甘荀栗子湯
甘荀同栗子兩樣味道都好突出
飲落去幾清新 好開胃

Main要咗澳洲M5威靈頓牛柳
勁好食!大推!!
威靈頓牛柳焗得非常靚 份量好大

伴碟嘅沙律都好好食
有好多紅蕃茄綠蕃茄同埋無花果
對於平時唔太鍾意食菜嘅我 呢個沙律我會全部食晒🤣

另一個main 要咗香草芝士烤龍蝦海膽忌廉汁意大利飯
好高貴嘅用料 海膽同龍蝦份量都唔惹小 兩個人share每人都有好大塊
龍蝦爽脆新鮮 海膽濃郁鮮甜
意大利飯creamy 配有大量鮮菇 加埋脆粒
又係勁多層次 口感勁豐富!

Dessert plate
豆腐芝麻柚子撻
最上面係嫩滑豆腐 中間有一層香濃嘅芝麻 頂層有柚子作點綴 外面蛋撻皮酥脆 好好食好鍾意🥰
紅棗桑椹意式沙冰 冇諗過紅棗都可以整沙冰 紅棗同桑椹都好香好有營養 整成嘅沙冰甜甜地 女仔唔好食太多冰品 呢個份量就剛剛好可以過口癮
青梅酒薄荷氣泡水 呢個青梅酒冇酒精 但作為ending非常refresh! 可以除去飽滯感

飲品試咗冷萃甘蔗咖啡
第一次試咁嘅combination
冇諗過咖啡同甘蔗都可以夾到
咖啡好香 甘蔗清甜
而且顏色非常靚 有漸層

朋友要咗柚香橘皮古樹普洱冰茶
擺得又係好靚好有心機 有少少茶葉伴碟
上面橘皮成塊浸落茶 飲落好清新

值得一提Staff亦都好用心提供service 不時留意住加水同收碟 上菜時亦都會介紹食法 抵讚!
2024-08-10 740 瀏覽
環境 7.5/10雖然位處於工廠大廈,但一去到門店門口,好似入左另一個chill世界咁,文青佈置,座位寬鬆,其實幾舒服,幾有style,適合同朋友聚會傾計。食物 6/10始終係低價錢fine dine,所有菜式都冇咩記憶點,但佢都做到fine dine既規模,不過不失。服務 6.5/10餐具器皿正常發揮,服務都唔差,但唔似fine dine的感覺,不過不失。價錢 7/10唔算話好平,但絕對對得住佢價錢。整體 7/10如果想搵個靜地方同朋友傾一晚,會推介呢個地方。
環境 7.5/10
食物 6/10
服務 6.5/10
價錢 7/10
唔算話好平,但絕對對得住佢價錢。

整體 7/10
如果想搵個靜地方同朋友傾一晚,會推介呢個地方。
2024-08-07 1133 瀏覽
book左tiramisu做朋友嘅生日蛋糕驚喜 店家只提供紙盒裝住 冇講明要幾耐之前要雪藏 就比左個蛋糕我 我係室內搭左半個鐘車後一出室外5分鐘 紙盒4隻角不停流咖啡汁 流到我成裙都係 最後不得不改搭的士去去目的地 當中我都有打過比店家處理呢個問題 第一位店員好似完全唔想理 問佢冰袋又話唔提供 問佢要點處理又隔左勁耐先同我講要重整你要等2個鐘 仲話唔expect我咁耐都冇擺番去雪櫃 係後尾先有同事再打黎同我講話半個鐘可以整到個新嘅/之後再比番discount我 我最後係冇接受到重整 因為你用朝早時間整同你用半個鐘去整個質素明顯唔同 二黎成件事係包裝手法有問題 我再等新嘅一個 出到去又再溶過都冇意義 希望店家能改善呢點先好做外賣賣比人 同埋講明雪藏方法 否則會令客人好狼狽
外賣自取
2024-08-03 1217 瀏覽
觀塘呢間樓上西餐廳環境舒適,嘢食又好味午市套餐百鬆蚊就有交易包埋餐飲同埋餐湯 CP值幾高👍🏻-🍔芝士澳洲和牛漢堡伴焦糖洋蔥•田園沙律•炸甜蕃薯條配松露醬($158)漢堡包口水感香脆有牛油香中間夾咗好多配料層次同口感都好豐富主角和牛漢堡扒肉味濃郁💯伴上田園沙律同炸甜蕃薯條認真大份飽肚😆值得一讚嘅係蕃薯條粗身大條香甜可口配搭松露醬一齊食更加惹味💕🥟北海道帶子牛肝菌意大利雲吞($158)帶子大粒厚身煎得焦香,非常好味😋雲吞餡料滿滿 外皮有小小厚度入口口感飽滿而且好香牛肝菌味 配搭我班愛嘅白汁認真惹味❤️‍🔥個人覺得多d醬汁仲正🤤🍹Jasmine Four Season Jade午市套餐包咗指定餐飲🆓清新開胃賣相亦唔錯呀☕️Mocha(+$16)加咗65% dark chocolate 沖製咖啡味同朱古力味融合味道唔太甜👍🏻
觀塘呢間樓上西餐廳
環境舒適,嘢食又好味
午市套餐百鬆蚊就有交易

值得一讚嘅係蕃薯條粗身大條
香甜可口
配搭松露醬一齊食
更加惹味💕

🥟北海道帶子牛肝菌意大利雲吞($158)
帶子大粒厚身
煎得焦香,非常好味😋
雲吞餡料滿滿

🍹Jasmine Four Season Jade
午市套餐包咗指定餐飲🆓
清新開胃
賣相亦唔錯呀

☕️Mocha(+$16)
加咗65% dark chocolate 沖製
咖啡味同朱古力味融合
味道唔太甜👍🏻
2024-07-29 1207 瀏覽
Book呢間餐廳個陣見佢以retro黑膠做主題覺得好特別,加上見佢d食物都好吸引,OpenRice訂位又有85折優惠就去試下啦。Welcome drink - 接骨木花薑啤配湯力泡沫Trio starter - 紅蝦桂花青瓜果凍伴黑魚子,青檸柚子松葉蟹肉水晶脆殼,伏特加西瓜·刁草忌廉發達芝士·竹炭芝士脆片用menu隻黑膠做碟上頭盤,盤上嘅starter都好好食, 值得一提個伏特加西瓜唔好單獨食因為加左伏特加所以會偏苦。Soup - 蘑菇湯,椰香紅菜頭湯兩款都好濃,而且侍應係會即場倒湯落碟,真係好似食fine dining咁👍🏻Main - 慢煮法式鴨胸牛肝菌意大利雲吞 ,西班牙杜洛克豬鞍,香草芝士烤龍蝦海膽忌廉汁意大利飯西班牙杜洛克豬鞍 - 朋友點七成,自己點全熟,但侍應上錯左😅 食左一半我地決定都係調轉番。個人覺得全熟比較實,而七成比較juicy d,兩款配搭埋個汁就剛剛好。至於配菜焗薯,得sour cream同香草單調左d,如果可以加番芝士/煙肉/加番少少鹽係薯仔到就好啦~ 不過蘸埋個汁食係ok嘅。香草芝士烤龍蝦海膽忌廉汁意大利飯 - 試左一啖覺得呢個最好食!Trio desser

Welcome drink - 接骨木花薑啤配湯力泡沫
Soup - 蘑菇湯,椰香紅菜頭湯
Trio dessert platter - 豆腐芝麻柚子撻,紅棗桑椹意式冰沙,青梅酒薄荷氣泡水
好refreshing 嘅 ending,最鍾意豆腐芝麻柚子撻,好特別。
Outro - 65%熱朱古力
見佢寫outro本身以為dessert drink 但呢杯飲品係同starter一齊上,所以到最尾就凍曬~
最後大家捧住個肚出去,大家都食得好飽好滿足

p.s. 晚餐得呢個tasting menu無a lart carte
2024-07-23
  • 青檸柚子松葉蟹肉水晶脆殼
  • 蘑菇湯
  • 紅菜頭湯
  • 香草芝士烤龍蝦海膽忌廉汁意大利飯
  • 豆腐芝麻柚子撻
2024-07-29 824 瀏覽
一直聽聞呢間餐廳水準唔錯,一於上來試吓🫢 餐廳位於觀塘工廈樓上,木系風格裝潢,襯托着吸睛的大月球,望落幾泿漫,座位寬敞舒適,服務細心有禮👍🏻Welcome drink 和頭盤放在黑膠唱盤款嘅擺碟上,型格十足😎青檸柚子松葉蟹肉水晶脆殼,蟹肉添加青檸柚子汁更顯鮮甜是日餐湯:紅菜頭濃湯、忌廉蘑菇湯,真材實料澳洲M5威靈頓牛柳,金黃色的格仔紋酥皮焗得金黃酥脆,緊緊包裹住紅粉嫩牛柳,中間夾着一圈蘑菇茸,菌香濃郁,伴上無花果蔬菜沙律,賣相已先勝一籌🤩香草芝士烤龍蝦海膽忌廉汁意大利飯,香濃口感煙煙韌韌,龍蝦肉彈牙爽口🦞

青檸柚子松葉蟹肉水晶脆殼,蟹肉添加青檸柚子汁更顯鮮甜
是日餐湯:紅菜頭濃湯、忌廉蘑菇湯,真材實料

叫咗個牛扒五成熟,不過始終都唔係新鮮嘅牛肉,所以唔好期望真係五成熟個種,但係味道都唔錯,佢啲配菜唔錯,特別係翠玉瓜同菇同薯蓉都好入味,反而個牛扒可以鹹少少就更加好魷魚rissoto幾好食,清淡少少,但係都有味,而且唔會話太硬 明太子雞翼幾好食,係有少少辣嘅,佢配埋個個清淡小小嘅飯就唔錯,如果淨係食呢啲雞翼就會比較油膩,所以佢加咗少少沙律菜,中和一下就更好叫咗一杯凍嘅玄米茶,係有茶味嘅,但係冇咩特別,而且佢放咗啲玄米茶葉喺面有啲阻住飲添
2024-06-29 1128 瀏覽
12點半左右到餐廳,因為時間尚早,唔系好多人,不過去到1點半左右,就大概有9成入座,平日Lunch hour walk in都應該問題不大~餐廳裝潢用左好多木材,玻璃窗採光恰到好處,用餐環境舒適~Menu有Lunch Set,供應時間系11:00am-16:00pm,Lunch Set包左沙律或餐湯 2選1,同埋一杯飲品,Americano (H) / Genmal-cha (H) / Jasmine Four Season Jade Tea (H) 都不用加錢,亦可以選擇加錢轉其他飲品~ 而我今次Order左牛油果醬忌廉汁大蝦意大利粉,Lunch set 配了餐湯及+$16點了熱Latte~ 餐湯飲落冇咩調味,新鮮南瓜打成溶既感覺,比較原汁原味~ 而意粉同樣都系牛油果打成溶既感覺,都系偏向清淡,無咩調味~ 因為食材用得還可以,又唔會感覺唔好食,但會系食材本身味道比較出~ 而Latte就不過不失,加$16蚊我覺得系Okay既~Spaghetti w Prawns & Mushrooms, Avocado Cream Sauce牛油果醬忌廉汁大蝦意大利粉HK$158  (另收加一服務費)

餐廳裝潢用左好多木材,玻璃窗採光恰到好處,用餐環境舒適~

牛油果醬忌廉汁大蝦意大利粉
HK$158  (另收加一服務費)
*Served with a Choice of Coffee, Tea, Soup or Green Salad.
Latte
是日餐湯
Latte (H)
*跟餐 + HK$16 (另收加一服務費)
牛油果醬忌廉汁大蝦意大利粉
總括來說,健康清淡路線既餐廳?又或者只系我錦岩食到一個清淡既選項?
2024-06-17
Latte
是日餐湯
2024-05-16 1214 瀏覽
和朋友短聚 選了觀塘的工廈Cafe餐廳環境非常好,空間夠大可能是平日下午所以餐廳人不多但就提供了一個很好的環境和朋友聊天🥰2pm 後入座有85折 所以我們選除了正餐也選了一些小食食物質素高,份量也很足!牛油果醬大蝦意大利麵非常推薦✨✨✨✨北海道魷魚意大利飯也不錯✨✨✨咖啡也非常好飲~👍🏻✨✨✨✨值得一贊是店員的服務好無論是點餐,上餐,還是結帳全程服務好好路過聽到我想斟水 就自動幫我續上👍🏻👍🏻是一間還會再去的餐廳!
和朋友短聚 選了觀塘的工廈Cafe
餐廳環境非常好,空間夠大
可能是平日下午所以餐廳人不多
但就提供了一個很好的環境和朋友聊天🥰

2pm 後入座有85折
所以我們選除了正餐也選了一些小食
食物質素高,份量也很足!
牛油果醬大蝦意大利麵非常推薦✨✨✨✨
北海道魷魚意大利飯也不錯✨✨✨

咖啡也非常好飲~👍🏻✨✨✨✨

值得一贊是店員的服務好
無論是點餐,上餐,還是結帳全程服務好好
路過聽到我想斟水 就自動幫我續上👍🏻👍🏻

是一間還會再去的餐廳!
用餐優惠
優惠券
2024-04-27 1182 瀏覽
觀塘工業區的這家咖啡也太浪漫了~居然有整個月球🌗不算太貴的fine dining工業大廈裡的精緻西餐和融合日料咖啡拿鐵還真的可以耶~~~~提拉米蘇也可以試試喔!
2024-04-15
2024-04-17 1222 瀏覽
位於觀塘嘅Relish☕️|環境舒適🍃|價錢合理|食物質素不錯~😆Weekend 兩個人叫左2份主菜、2份追加小食、兩杯嘢飲、一份甜品,食完真係飽住就走~🤰🏻😋Lunch會包餐湯或者沙律我哋揀咗餐湯,當日係南瓜忌廉湯🎃🥣,南瓜好綿密,配搭忌廉好好飲,餐湯入邊仲加咗幾粒脆嘅麵包粒,麵包粒吸晒入邊嘅餐湯🤩1. 鮮澳洲黑毛安格斯100天穀飼牛肉眼(8oz)伴炒野菜·幼滑薯蓉🥩🥗🥔-牛扒嗌咗五成熟,牛扒一嚟到嘅時候,肉眼可見牛扒入邊係粉嫩嘅顏色,但係食落有少少韌🥹牛扒建議嗌三成熟,一定會嫩口啲~😳不過牛扒係有肉味,唔係平時食到牛扒冇牛味嗰種!整體上唔錯,牛扒質感偏厚實,醬汁配牛扒好夾,都推介大家試吓牛扒~ 仲要讚吓伴菜同薯蓉都做得幾好,特別係薯蓉,薯蓉口感好綿密,又帶牛油嘅香味🧈🥔2.北海道帶子牛肝菌意大利雲吞🇮🇹🫕帶子煎得好香口,口感都好嫩滑,意大利雲吞配上牛肝菌嘅醬汁真係好夾,意大利雲吞入邊仲包住滿滿嘅芝士餡料,鍾意食芝士嘅人必叫~😝3.紫菜芝士炸甜番薯條伴黑松露醬🧀🍟番薯條炸得好酥脆,不過一定要趁熱食先好食,攤凍咗就會變到腍晒🙊4.明太子手羽🍗佢係雞翼入邊包住明太子嘅雞肉餡料,雞翼炸得酥脆
Lunch會包餐湯或者沙律
2.北海道帶子牛肝菌意大利雲吞🇮🇹🫕
3.紫菜芝士炸甜番薯條伴黑松露醬🧀🍟
4.明太子手羽🍗
佢係雞翼入邊包住明太子嘅雞肉餡料,雞翼炸得酥脆,不過入面嘅餡料就冇明太子嘅味道,餡料味道偏鹹,呢個小食唔推介比大家食😣
5.Ruby Love (Tea)| Iced Mocha
相反飲料,比起食物較為遜色,Ruby love 茶味、花香味都唔突出,飲落係好淡嘅茶😣
Iced Mocha都冇朱古力嘅香味,咖啡味都好淡😢
6.焦糖千層酥馬達加斯加雲呢拿吉士🍰
拿破崙嘅酥皮好酥脆,做得唔好嘅酥皮食落去係唔脆,呢間整嘅拿破崙係好新鮮😍吉士醬唔會過甜,成個食晒都唔覺得膩,水果都好新鮮,夾埋一齊食真係好清新🤩
最後仲要讚一讚店員設計嘅生日盤,連朋友都讚好靚😚🎂
2024-04-13
慶祝紀念
生日
2024-04-17 783 瀏覽
首先,我要提到的是價格。Relish的晚餐套餐價格相對較高,但我可以說這個價格是物有所值的。食物的品質非常高,味道出眾,絕對值得這個價格。在前菜方面,我點了蘋果木煙燻北海道帶子、日本枝豆、有機粉紅玫瑰菇和紅菜頭蓉。這道菜結合了煙燻帶子的鮮美和玫瑰菇的獨特口感,再搭配上紅菜頭蓉的酸甜風味,呈現出一道色彩鮮豔且口感豐富的前菜。另一道前菜是原隻煙燻鵪鶉髀伴水果車厘茄田園沙律。這道菜以煙燻鵪鶉髀肉的香氣和嫩滑口感為主,搭配上清爽的水果車厘茄和田園沙律,味道非常和諧。接下來是餐湯,我品嚐了龍蝦湯和椰菜花忌廉湯。龍蝦湯濃郁鮮美,龍蝦的鮮甜味道在湯中充分釋放出來,令人回味無窮。椰菜花忌廉湯則口感綿密,椰菜花的香氣和忌廉的濃郁結合得恰到好處,帶來了一種溫暖的味道。主菜方面,我選擇了杜洛克黑毛豬胺伴焦糖菠蘿、野菌西蘭花苗和鴨油洋蔥烤薯仔。這道菜以豬胺肉的嫩滑和焦糖菠蘿的甜蜜為主,搭配上野菌西蘭花苗和鴨油洋蔥烤薯仔,味道豐富而平衡,每一口都讓人愉悅。另一道主菜是香烤野生虎蝦、蟹肉蟹膏意大利飯。這道菜以大型虎蝦的鮮嫩和蟹肉蟹膏的豐潤口感為主,搭配上香烤的意大利飯,味道濃郁而美味。最後,是甜品時間了,當日是幾

最後,是甜品時間了,當日是幾層朱古力蛋糕。這道甜品由多層朱古力蛋糕組成,每一層都帶有濃郁的巧克力味道,口感細膩豐潤,是一個完美的結尾。
2024-04-05 646 瀏覽
同朋友試試fine dinning,又擔心價錢貴,上網見到呢間好評不錯,見價錢又不算太貴,就去試試。環境十分舒服,是日式無印風的感覺。店中間有個大月亮打卡專用。最重要是服務非常好!唔會催你趕你走,而家著身擺盤同table manner。餐同餐中間會有特色飲品比你refresh下口腔。我地叫左個意大利飯,忌廉汁唔會太乾身,吃落好香口。另外主食係雞肉,肉質唔粗糙,仲好juicy同淋身!
店中間有個大月亮打卡專用。
最重要是服務非常好!
唔會催你趕你走,而家著身擺盤同table manner。
餐同餐中間會有特色飲品比你refresh下口腔。
我地叫左個意大利飯,忌廉汁唔會太乾身,吃落好香口。
另外主食係雞肉,肉質唔粗糙,仲好juicy同淋身!