❤️一秒置身泰國|啱復活節同朋友👫聚下舊好評幾多又full booking 先揀呢間試下,嘢食幾正㗎,只係員工態度扣咗分,希望間餐廳做好啲啦!💯咖喱軟殻蟹($188) 💯生菜包肉碎 ($118)咖哩汁香料足,淋係炸得外脆內軟、飽滿嘅蟹肉上🦀,配埋火候到位嘅蒜蓉包食好惹味;肉碎有豬耳碎的爽口,也有豬肉的半肥瘦感,微辣,夾生菜食正~🍮芒果糯米飯($78)IGable大加分,鮮甜得嚟好襯煙韌嘅糯米飯,仲可以轉雪糕添~🤨 菠蘿青檸蜜($38)凍熱各叫咗一杯,好普通,原本想試椰汁沙冰但員工話今日唔供應PS 落單嗰陣男侍應有啲西面,話得樽裝水無其他水語氣唔ok,隔離枱有位女士俾錢前話望一望張單先,佢即刻反白眼🙄好無禮貌PS 可能因為有米芝連加持,用餐時間1.5hr 好strict,未有人嚟都會準時趕你走📍Restoran SAYA (奧運站行約5分鐘)
❤️一秒置身泰國|啱復活節同朋友👫聚下舊

💯咖喱軟殻蟹($188) 💯生菜包肉碎 ($118)

📍Restoran SAYA (奧運站行約5分鐘)
2024-03-27 148 瀏覽
一入到去已經話限時90分鐘 點知準備叫野食 又走黎話 「你遲到左 所以 8.30 要還枱」 完全令人無晒mood 食 態度問題 就算好食都冇用 而且地點好難搵 遲到10分鐘都要同客計算 真係第一次聽 大開眼界
一入到去已經話限時90分鐘
完全令人無晒mood 食
態度問題 就算好食都冇用
2024-03-19 237 瀏覽
原本俾佢個米芝蓮推介榜吸引左過黎,網上訂枱咁岩有個6點半位地點小kick,難搵停車場🅿️,職員6點45分打黎問我係邊 限時90分鐘,8點要交枱。 搵左好耐間店,入場去又再次話限時 8點交枱🫠 雖然明佢意思 但語氣令我有hard feeling 似想趕我走多啲. 入座張枱搖搖下 唔穩陣,2個人2人枱都明,同職員講叫左3個菜 2人枱真係唔夠位放食物,有冇第二張枱。一句講晒:full booking 無得調枱,最後張枱放到密密麻麻 好唔方便(有提及轉細碟 但我想打卡所以頭2碟冇轉,最後有碟燒牛肉先用細碟上)想有靚碟打卡既建議3人以上有大枱先黎講返食物,本身想叫燒魚,聽到要等30分鐘,計計埋埋都係得好小時間食,即刻放棄。轉左燒牛肉,生菜包,咖喱金麵,芒果熱情果冰沙,青檸梳打。整體淨係得生菜包好食燒牛太靭略普通(得個醬汁覺得唔錯)咖喱金麵 有炸過既麵同埋普通既麵(唔知個麵叫咩) ,賣相都吸引,但炸過既麵唔好食 ,咖喱好稀 掛唔到汁,濃稠會好d芒果熱情果沙冰 飲落得芒果味 未去到難飲,但唔值價青檸梳打更差 無咩梳打味 似青檸溝水總結:可一不可再,名大過實,要認真諗諗米芝蓮推薦係咪伏
原本俾佢個米芝蓮推介榜吸引左過黎,網上訂枱咁岩有個6點半位

轉左燒牛肉,生菜包,咖喱金麵,芒果熱情果冰沙,青檸梳打。

整體淨係得生菜包好食
燒牛太靭略普通(得個醬汁覺得唔錯)
芒果熱情果沙冰 飲落得芒果味 未去到難飲,但唔值價
青檸梳打更差 無咩梳打味 似青檸溝水

總結:可一不可再,名大過實,要認真諗諗米芝蓮推薦係咪伏
2024-03-15
慶祝紀念
紀念日
  • 辣肉碎生菜包(豬肉)
2024-03-12 250 瀏覽
一般唔值得專登過去食,而且價錢貴!!有味精🫠睇到 “kikiphu~~~” 介紹好似好正😏, 🙈結果只係普通嘢 😮‍💨- 蟹肉奄列,蟹肉一啲鮮味都冇!雞蛋又煮得老!唔算好食😑- 炭火燒牛肉,唔值呢個價錢!!份量又少 😅- 泰北咖喱金麵 ,麵掛唔到汁! 🤭- 泰式炒雜菜,正常嘢😏- 瑪莎文咖喱牛肋條 ,好食😋 !配蒜蓉包一流,個咖喱汁做得好食 !- 印度飛餅,一個字差 !!又唔提供免費水,飲品又貴,又唔好飲 !! 三個人要食到1千先飽🤪亞萊?~ 都好食過佢🤣😂🤗⋯⋯我唔再又下次❌
一般唔值得專登過去食,而且價錢貴!!有味精🫠
睇到 “kikiphu~~~” 介紹好似好正😏, 🙈
結果只係普通嘢 😮‍💨
- 蟹肉奄列,蟹肉一啲鮮味都冇!雞蛋又煮得老!唔算好食😑
- 炭火燒牛肉,唔值呢個價錢!!份量又少 😅
- 泰北咖喱金麵 ,麵掛唔到汁! 🤭
- 泰式炒雜菜,正常嘢😏
- 印度飛餅,一個字差 !!
又唔提供免費水,飲品又貴,又唔好飲 !!

三個人要食到1千先飽🤪
亞萊?~ 都好食過佢🤣😂🤗⋯⋯
我唔再又下次❌
2024-03-10
2024-02-08 619 瀏覽
泰國嘢就食得多啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)唔知大家有冇食過泰北菜呢🇹🇭今次想介紹一間主打高質泰北依善菜嘅餐廳俾你哋✨1. 泰式青咖哩·雞 $138青咖哩散發着濃濃嘅椰香,微辣惹味,煎過嘅雞肉肉質嫩滑😝蒜蓉包搽滿蒜蓉牛油,勁香口🧄將青咖哩搽落蒜蓉包,待咖哩汁滲透麵包先食,係雙重嘅享受(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)2. 泰北咖哩金麵 $128第一次食金麵,發現佢嘅特別之處係有兩款麵,一個係炸到酥脆,另一個係保留麵條彈牙嘅質感,麵條十分之掛汁,每一啖都食到濃濃嘅咖哩味😋咖哩充滿椰奶香,略嫌味道偏鹹;雞排煎到微焦但保持嫩滑(≧▽≦)3. 泰北辣肉碎生菜包(豬肉)$128Menu分別有依善同泰北嘅辣肉碎生菜包,泰北呢款會有豬內臟,包括豬耳、豬肝、豬大腸,食落好特別又有咬口,有別於平時食嘅辣肉碎生菜包🐷加上香辣惹味嘅調味,真係令我食唔停口🥹🫶🏻4. 冬蔭大頭蝦湯 $78 (min. 2 bowls)冬蔭公湯酸酸辣辣十分之開胃,香茅味濃郁之餘十分足料,有大頭蝦、雞髀菇、番茄仔,作為冬蔭功湯fans好快咁飲晒一碗🤣5. 印度飛餅 $38小心辣手!飛餅即叫即整熱辣辣,充滿油香,口感酥脆又帶點煙韌😆將飛餅用嚟點咖哩一齊食,真係p

1. 泰式青咖哩·雞 $138

泰式青咖哩·雞

2. 泰北咖哩金麵 $128

泰北咖哩金麵

3. 泰北辣肉碎生菜包(豬肉)$128

泰北辣肉碎生菜包(豬肉)

4. 冬蔭大頭蝦湯 $78 (min. 2 bowls)

冬蔭大頭蝦湯

5. 印度飛餅 $38

小心辣手!飛餅即叫即整熱辣辣,充滿油香,口感酥脆又帶點煙韌😆將飛餅用嚟點咖哩一齊食,真係perfect match💯

印度飛餅

6. 薑汁菠蘿沙冰 $58

唔好俾「薑汁」呢兩個字嚇親🤣呢杯沙冰只有淡淡嘅薑味為佢錦上添花,主要都係酸酸甜甜嘅菠蘿味🍍

薑汁菠蘿沙冰

7. 椰汁沙冰 $58

呢杯沙冰嘅特別之處係落咗椰青水,飲落清甜同埋椰子味濃🥥仲有啲椰子脆脆添~

8. 芒果熱情果沙冰 $58

個人十分鍾意芒果熱情果沙冰,好fresh好解渴🥭食泰國菜必嗌!

芒果熱情果沙冰

泰式青咖哩·雞
泰北咖哩金麵
泰北辣肉碎生菜包(豬肉)
冬蔭大頭蝦湯
印度飛餅
薑汁菠蘿沙冰
芒果熱情果沙冰
  • 辣肉碎生菜包(豬肉)
2024-01-26 407 瀏覽
已經第二次到訪Restoran SAYA!想不到大角咀一處靜靜的街道竟然隱藏如此高質美食!這家必吃的絕對是和牛炒河和咖哩金麵!咖哩是自家調製的,比即食的味道層次更豐富辣度也剛好~帶一點甜味更開胃金麵脆脆的混合咖哩很好吃和牛炒河很有穫氣~和牛片有炭烤的味道!蔬菜類配菜算很好,增加咬口~和牛雖說很有穫氣但肉質仍然嫩滑帶點油脂香~甜品精緻又好吃啦~上次試過香蕉煎餅今次試芒果糯米飯!幸好一早下單,吃完主菜已經賣光了果然是米芝蓮推介😍
已經第二次到訪Restoran SAYA!
想不到大角咀一處靜靜的街道
竟然隱藏如此高質美食!

這家必吃的絕對是和牛炒河和咖哩金麵!
咖哩是自家調製的,
比即食的味道層次更豐富
辣度也剛好~帶一點甜味
更開胃
金麵脆脆的混合咖哩很好吃

和牛炒河很有穫氣~
和牛片有炭烤的味道!
蔬菜類配菜算很好,增加咬口~
和牛雖說很有穫氣但肉質仍然嫩滑
帶點油脂香~

甜品精緻又好吃啦~
上次試過香蕉煎餅
今次試芒果糯米飯!
幸好一早下單,
吃完主菜已經賣光了
果然是米芝蓮推介😍

2024-01-24
  • 芒果糯米飯
🔸泰北咖哩金麵 $128有兩款麵,一款係軟滑,另一款係炸過嘅麵,帶來唔同口感及層次👍。個人會比較鍾意食軟滑嘅蛋麵,因為可以更加掛到咖喱汁。咖哩汁唔算辣,反而有椰汁嘅鮮甜味😜。雞扒亦煎得恰到好處,皮脆肉滑。🔸和牛炒寬河粉 $148寬河粉都頗為薄身,但個河粉嘅寬度會令你每口食一兩條已足夠,口感煙韌~都非常有鑊氣🔥。和牛份量適中,易於入口。🔸芒果糯米飯 $78擺盤好精緻💜,香甜椰漿配上軟糯口感嘅糯米飯,非常濃郁及滿足。芒果鮮甜之餘,亦有玫瑰嘅花香,額外清新😍🔸Siam Mojito $88透心涼嘅薄荷再加清新怡人嘅青檸香,飲落清新開胃🌿
🔸泰北咖哩金麵 $128

🔸和牛炒寬河粉 $148

🔸芒果糯米飯 $78

🔸Siam Mojito $88
透心涼嘅薄荷再加清新怡人嘅青檸香,飲落清新開胃🌿
2024-01-14
  • 和牛炒寬河粉
2024-01-23 381 瀏覽
芒果糯米飯賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧糯米飯造型設計精緻用心,以芒果片仿玫瑰花瓣,堆切成一朵美侖美奐的巨型玫瑰,非常美觀悅目。芒果新鮮又多汁,食落爽滑清甜,香味滿溢,與浸透滿椰汁的糯米飯一起食,軟糯甜美嚼勁十足,值得一試。蟹肉炒飯賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧炒飯炒得夠鑊氣,乾身不油,鹹香又惹味,焦香的飯粒間夾雜眾多的蟹肉絲,鮮美又可口,非常足料。意大利香草蒜蓉麵包賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧麵包烤得熱烘烘非常香脆,離遠已能聞到濃郁的蒜蓉香,非常吸引誘人。麵包入口外脆內嫩,鹹香又惹味,送湯或送咖喱都十分合適。環境:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳設計富現代感之餘,兼具有民族風的特色,採用湖水綠色作主調,感覺和諧又舒逸。🐧❤️結語:芒果糯米飯精緻又美味,高質必食👍

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❤️結語:芒果糯米飯精緻又美味,高質必食👍
2024-01-18 245 瀏覽
📍大角咀《RestoranSAYA》美味泰北菜😋蟹肉奄列👍🏻👍🏻香噴噴 又香口美味 推介✅口感幾特別 個奄列雖然係炸 但食落去又唔會覺得好油膩而且入面啖啖蟹肉🦀️泰北咖喱金麵 今我諗起半年前清邁旅行😅濃濃嘅咖喱汁配上脆麵 鐘意撈汁嘅我啱曬🤣生菜包 肉碎juicy🐷又足料 份量真係好多 d肉碎仲多過d生菜🥬店內環境唔錯 全店以藍綠色為主 比起平時嘅泰國餐廳裝修好唔同 別具特色餐廳內有好多打卡位 亦有bar枱位 任君選擇
📍大角咀《RestoranSAYA》

濃濃嘅咖喱汁配上脆麵 鐘意撈汁嘅我啱曬🤣
餐廳內有好多打卡位 亦有bar枱位 任君選擇
  • 蟹肉奄列
2024-01-17 474 瀏覽
明明係米芝蓮必比登2023推介,唔知點解假日午餐食客唔多。裝修別緻,泰國民族風情配湖水綠主色,幾啱打卡。枱與枱之間好闊落,坐得好舒服。*泰北咖喱金麵 Khao soy $128椰汁咖喱湯濃郁,香濃唔會太辣,似汁多過湯,配搭各種香料,芫荽、紫洋蔥、紅蔥酥、青檸汁,口感味道都好豐富。雞蛋麵有嚼勁,有啲似扁意粉,但未夠索汁。炸雞蛋麵酥脆,索汁後變得半脆半軟。炭烤雞腿焦香夠腍,但份量比較少。泰北辣肉碎生菜包 Larb Muang Moo $128豬肉碎、豬耳、炸蒜、紅蔥酥,加埋炸豬皮,口感非常豐富,辣度十足,但肉碎比例上唔多。包住新鮮生菜,加埋九層塔、薄荷葉,不敗組合。泰式炭火鹽燒魚 Pla Phao $268將魚皮鋪上一層粗鹽,腹腔包入斑斕、香茅、檸檬葉,再用火燒。魚肉非常嫩滑好juicy,香料味道偏淡。戴手套撕魚肉包米線、生菜、薄荷葉,再點汁,一個偏辣、一個偏甜,好好味,估唔到生菜包魚可以咁正。泰式椰子咖啡 Young coconut coffee $68椰奶沙冰配濃縮咖啡,味道完全唔甜,椰子味道好香,但蓋過咗咖啡味。
泰北咖喱金麵 Khao soy $128
泰北咖喱金麵

泰北辣肉碎生菜包 Larb Muang Moo $128
泰北辣肉碎生菜包

泰式炭火鹽燒魚 Pla Phao $268
泰式炭火鹽燒魚

2023-12-30
泰式炭火鹽燒魚
最近屋企人生日,所以就帶咗佢黎大角咀試下呢間米芝連必比登推介嘅泰北菜,超鍾意食泰國嘢嘅我真心好期待🇹🇭😍呢間餐廳嘅裝修好民族風,入到嚟已經feel到一陣泰味~😆員工都係泰國人,所以用英文落單㗎!!🍴泰式咖喱蟹汁軟殼蟹🦀◽️咖喱好濃 有陣陣椰香味,食落帶有少少甜,入面有洋蔥同其他配菜 口感豐富◽️軟殼蟹炸到脆卜卜,份量都夠有5至6舊仔◽️蒜蓉包夠厚身,牛油味🧈好香,麵包都焗到脆脆地,點埋咖哩食一流👍🏻唯一缺點❗️得三塊唔夠食呀~~要另外再叫🤤🍴泰北咖喱金麵◽️特別之處係有2款麵,一款濕麵一款乾麵,乾麵脆卜卜 濕麵好掛汁,有唔同口感◽️🐥雞扒煎過好香炭燒味,雞肉都好嫩滑◽️咖哩甜甜地,香料味好重,加埋青檸味道豐富啲 好食😋如果咖哩可以多少少就好~🍴炭燒豬頸肉◽️豬頸肉食落好嫩口,有焦香味同埋唔會太油膩,點埋個酸辣汁食好惹味🍴蟹肉炒飯◽️蟹肉份量正常,加埋青檸同魚露食落都唔錯雖然相比之下略為普通少少,但係因為其他幾款都比較重口味,所以呢個反而可以解下膩🍴海鮮青木瓜沙律◽️酸酸辣辣好開胃,配料有🦐蝦、魷魚等等,亦都好新鮮彈牙辣度對我黎講可以接受🌶️(利申:譚仔食三小)🍴椰青◽️唔使講都知清甜好飲凍冰冰仲有椰肉食,好正

🍴泰式咖喱蟹汁軟殼蟹🦀
◽️軟殼蟹炸到脆卜卜,份量都夠有5至6舊仔
唯一缺點❗️得三塊唔夠食呀~~要另外再叫🤤

🍴泰北咖喱金麵
◽️🐥雞扒煎過好香炭燒味,雞肉都好嫩滑
◽️咖哩甜甜地,香料味好重,加埋青檸味道豐富啲 好食😋
如果咖哩可以多少少就好~

🍴炭燒豬頸肉

🍴蟹肉炒飯
◽️蟹肉份量正常,加埋青檸同魚露食落都唔錯

🍴海鮮青木瓜沙律
◽️酸酸辣辣好開胃,配料有🦐蝦、魷魚等等,亦都好新鮮彈牙
辣度對我黎講可以接受🌶️
(利申:譚仔食三小)

🍴椰青
◽️唔使講都知清甜好飲
凍冰冰仲有椰肉食,好正~必叫😆

◾️一大班朋友或者同屋企人黎食都好啱,環境有feel嘢食好味,推薦推薦!不過記得book定位 夜晚都幾full喔🤭
  • 泰式咖哩蟹汁軟殼蟹
  • 泰北咖哩金麵
  • 椰青
2024-01-17 178 瀏覽
同朋友慶祝生日,朋友話呢間好難book,之前Walk in都Walk in唔到,想試呢一間。咁我就嘗試book下佢有幾神級。無可否認佢個雞扒麵係幾好食嘅,個雞扒處理得幾好個皮煎得好脆,個咖喱汁唔會太辣如果點埋薄餅食就十分出色。講返個麵先,真心覺得好正,脆卜卜個口感好特別。食完呢個滿心歡喜,好期待下幾個餸嘅蒞臨。但最終係有幾失望,個炭燒豬頸肉冇炭火嘅味道。個蟹肉餅我覺得係幾鮮味嘅,但係個蛋同佢講咗唔好煎得咁熟,但係最後出到嚟都係好熟,同埋佢個蛋汁係濃到有少少鹹。咁朋友生日啦,個芒果糯米飯就變咗做個蛋糕,但係個芒果肉好似啤完水之後完全冇浸過糖漿咁,係完全冇芒果嘅甜味。不過如果你打卡影相係一個唔錯嘅選擇。
由來自泰國的主廚主理👨‍🍳採用泰國地道香料及食材🇹🇭主打傳統泰北依善菜式🥬🥘亦是2023年米芝連推介餐廳🏅餐廳室內環境走泰式復古民族風🛖牆身用湖水綠作為主色,掛滿復古海報及傳統泰式壁畫🖼️更使用藤製傢俱🪑配上民族風圖案坐墊及抱枕令人有如置身泰國當地小店一樣🏝️泰北咖喱金麵是餐廳的主打推薦菜🍜蛋黃麵質煙韌可口😋配上微辣黃咖喱,紅洋蔥及招牌燒雞🍗蛋麵爽口彈牙,非常掛汁💦而咖喱加入了椰青水製成,味道少辣而帶一點清甜🥥採用牛隻最珍貴的梅花肉中心部位🐂炭火燒烤,即叫即燒🔥牛肉帶有焦香味🥩油脂分布均勻,肉質軟嫩,配上醬汁非常有風味🤩溫熱的糯米飯配上多汁甜鮮的芒果🥭芒果鮮甜而且份量多,賣相吸引🤤糯米飯好香椰香,黏感足夠😙泰式奶茶味好香,甜度適中🍮搭配奶凍上的cream及焦糖脆脆🍫為軟滑嘅口感增添層次😃
由來自泰國的主廚主理👨‍🍳
採用泰國地道香料及食材🇹🇭
主打傳統泰北依善菜式🥬🥘
亦是2023年米芝連推介餐廳🏅

餐廳室內環境走泰式復古民族風🛖
牆身用湖水綠作為主色,
掛滿復古海報及傳統泰式壁畫🖼️
更使用藤製傢俱🪑配上民族風圖案坐墊及抱枕
令人有如置身泰國當地小店一樣🏝️

泰北咖喱金麵是餐廳的主打推薦菜🍜
蛋黃麵質煙韌可口😋
配上微辣黃咖喱,紅洋蔥及招牌燒雞🍗
蛋麵爽口彈牙,非常掛汁💦
而咖喱加入了椰青水製成,
味道少辣而帶一點清甜🥥

採用牛隻最珍貴的梅花肉中心部位🐂
炭火燒烤,即叫即燒🔥
牛肉帶有焦香味🥩
油脂分布均勻,肉質軟嫩,
配上醬汁非常有風味🤩

溫熱的糯米飯配上多汁甜鮮的芒果🥭
芒果鮮甜而且份量多,賣相吸引🤤
糯米飯好香椰香,黏感足夠😙

泰式奶茶味好香,甜度適中🍮
搭配奶凍上的cream及焦糖脆脆🍫
為軟滑嘅口感增添層次😃
  • 伊善炭火燒牛肉
  • 泰式焦糖奶茶奶凍
2024-01-15 84 瀏覽
今次去咗間餐廳,好有泰式情調,色彩鮮艷得嚟唔嘈雜,啱啱好嘆個悠閒午餐。泰北咖哩金麵,嚟緊話你知呢個碟面對味蕾嘅衝擊!面條Q彈,吸滿咗椰香四溢嘅咖哩汁,微辣帶韻,真系食一啖,心都暖啲。雞肉串炭香四溢,燒得外皮微焦內裏嫩滑,食落就稱得上係一絕,搭配嗰啖啖花生沙爹醬,簡直完美。至於個沙律,餐牌上寫住「依善生菜包」,酸酸甜甜,清新得黎又清爽脆口,真系幫到手消化。而嗰碗香濃嘅椰汁芒果糯米飯,糯米香軟不膩,新鮮芒果甜得嚟又香,實係飯後嘅完美句點🍚🥭。整體嚟講,呢一餐飽嗮口福又滿足,啱哂想尋求日常小確幸嘅你我佢👍🏼。下次有空,真係要再拉埋一大班朋友嚟嘆返轉!

次次唔係食西餐就係日本嘢同打邊爐,今次搵下新鮮感,食呢間2023年米芝蓮推介嘅泰北菜!🏖️餐廳裝修用色大膽,鮮黃色牆身、綠白色階磚地板,湖水綠色階磚枱面配上綠白色斜紋籐椅,超有熱帶風情!🏝️唔止環境有泰國feel,連廚師同店員都係泰籍團隊,就好似去咗泰國一樣!而食物主打泰國東北菜,同平時食嘅泰國菜好唔同,擺盤精緻而且味道都好好。👍🏻雖然唔係食慣嘅味道,但就係好特別,食完會想再食嗰種!😋🧆小食拼盤 $148小食拼盤可以一次過試晒唔同嘅泰式炸物,佢嘅醬汁整成太極圖案,好有心機!冬蔭功手工蝦片又鬆化又脆,嗰種辣唔係入口就辣,係去到喉嚨先辣,再飲啖椰汁沙冰真係好爽!而炸雞棗用腐皮包住雞肉碎炸,香口又有口感;而炭燒清邁香腸同依善糯米腸以豬肉同糯米捲好再烤,香濃中帶酸辣,配埋香葉同檸檬香,食唔停!🥩炭火燒牛肉 $208炭火燒牛肉選用每隻牛只有3至4kg嘅珍貴梅花肉中心炮製,再用炭火燒成,四邊帶炭火焦香,內裡牛味香濃,口感軟熟仲好有肉汁,沾埋特製嘅芫荽橄欖油醬汁,微微嘅鹹帶有芫荽味,同牛肉好夾!🥭芒果糯米飯 $78芒果砌成薄片,砌到成玫瑰花形,再灑上玫瑰花瓣做裝飾,打卡一流!旁邊仲有粒粒芒果同香甜嘅椰漿

🧆小食拼盤 $148
炭火燒牛肉

🥩炭火燒牛肉 $208

🥭芒果糯米飯 $78
芒果砌成薄片,砌到成玫瑰花形,再灑上玫瑰花瓣做裝飾,打卡一流!旁邊仲有粒粒芒果同香甜嘅椰漿,配埋煙軔軟糯嘅糯米飯,甜中帶鹹好滋味!

🥥椰汁沙冰 $58
一邊食泰式炸物,一邊飲椰汁沙冰既解辣又解飲,十級正!
2024-01-05
炭火燒牛肉