2020-03-08
第一次經過日街呢間”Roots”嘅時候 以為係加拿大出名嘅服裝品牌喺香港開嘅分店😂😂再望真啲先知道原來係一間西式餐廳⠀⠀雖然餐廳位置唔算容易搵 但原來平日午飯時侯都幾多人 餐廳提供嘅菜式大約有10款 只有 “Weekday Lunch Specials”而沒有套餐 要將主菜升級成為套餐嘅話就要加錢 (2 or 3 course)⠀⠀▫️US Hormone Free Flank Steak, Roasted Cauliflower, Rocket, Carbonara (HKD148)牛扒肉質鮮美 意粉夠彈牙 又夠多蛋汁 不過唔鍾意食芝士嘅人就未會叫呢款意粉 因為芝士味好濃烈 味道係芝士本身嘅鹹味⠀⠀▫️ Portobello Cheese Fondue Tartine, Sunny side egg (HKD118)一塊麵包上放了一啲蘑菇 一隻煎蛋 味道好普通 $118呢個價錢真係唔多值⠀⠀另外加錢要咗個是日餐湯/沙津 (+$20) 甜品(+$20)都係另加錢做套餐先有嘅⠀⠀初初覺得店內環境算唔錯 樓底夠高俾人嘅感覺唔會好侷促 以為樓底高就算坐滿人都唔會好嘈雜 點知我完全錯晒😂😂午飯時候
⠀⠀
初初覺得店內環境算唔錯 樓底夠高俾人嘅感覺唔會好侷促 以為樓底高就算坐滿人都唔會好嘈雜 點知我完全錯晒😂😂午飯時候好多人 加上餐廳音樂越播越大聲 啲人講嘢咪自然大聲啲囉 下次都係等weekend嘅時候先來嘆咖啡啦😂