餐廳: Route 83 (廣福道)
資訊:

2019-06-23 329 瀏覽
●德國鹹豬手伴酸菜薯蓉($168)●TGIF! 💖💖 大家終於撐到星期五喇!!!!又係時候食下好西慶祝一下😆😆係呢間唔太起眼嘅大埔小店發掘到意想不到嘅美食! 有好多朋友仔inbox問我呢度邊度嚟嘅 等我拿拿林出post先😂一見到個menu我已經認定咗脆皮德國鹹豬手配酸菜薯蓉😆 雖然製作需時 但絕對必試 豬手份量多到傻咗 成碟滿滿都係肉 滿足曬食肉獸😋外皮炸得好香脆但又唔會炸到啲肉太乾身 反而可以保持到豬肉本身軟淋淋嘅質感外皮鬆脆的口感配上入面柔軟嘅肉同埋薄薄嘅一層脂肪 外脆內軟 恰到好處👅👅點埋特製嘅燒汁 冇咁死咸之餘仲多咗一份香草嘅味道 非常順口😍😍怕漏嘅話 貼心嘅餐廳仲特登喺配菜花左心思 加咗酸菜 分量毫不吝嗇 畀大家食肉嘅時候伴住酸菜 就可以消除膩感 唔會覺得太濟💭💭💭好味(⑨/⑩)抵食 (⑧/⑩)💭💭💭
●德國鹹豬手伴酸菜薯蓉($168)●

💭💭💭
好味(⑨/⑩)
抵食 (⑧/⑩)
💭💭💭
2019-06-08 350 瀏覽
Route 83係我很喜欢的restaurant,还曾经在这里为好友庆祝生日,今晚又与友人来开餐,回味一下啦!12oz安格斯肉眼配焗薯一上枱就真係幾震驚,因為塊肉眼真係好大塊,煎得剛剛好,咬落仲啖啖肉,食落去好入味,岩晒D食肉獸啦﹗榛子朱古力 $34好濃郁既朱古力味加淡淡既榛子味,上面有好多cream賣相唔錯大大杯幾抵飲脆皮德國鹹豬手配薯蓉 $168賣相精緻,豬手皮脆扑扑還大大舊肉夠晒鹹香同濕潤,保留到原汁原味,再配上薯蓉,酸黃瓜絲,椰菜絲同酸菜絲,好正宗德國豬手做法。 味道真的不錯。味道:这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。服務:服務態度好,店員臉上常有笑容。 環境ok,消費有比較親民。

榛子朱古力 $34

脆皮德國鹹豬手配薯蓉 $168

味道:这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。
2019-06-05
15 分鐘 (堂食)
現金券
2019-06-04 349 瀏覽
位於大埔最熱鬧嘅區域廣福道,港鐵站步行過去大約10分鐘左右。餐廳以啤酒蓋作為設計,牆上掛有來自世界各地不同知名的啤酒品牌樽蓋。今次我哋叫咗兩個招牌菜,分別係12Oz 安格斯肉眼配焗薯同埋BBQ汁燒豬仔骨。12Oz 安格斯肉眼配焗薯🥩🥔.安格斯牛扒肉質鮮嫩,一啖咬落去肉汁出晒黎,就算唔點燒汁都好好味☺️ 唔好以為芝士焗薯係配菜,水準拍得住知名嘅舖頭,焗薯面上有一層濃口嘅芝士🧀,配上薯蓉唔會太漏!👍BBQ汁燒豬仔骨🐷.豬仔骨份量非常之大,放上枱果時已經比佢嘅bbq汁味吸引住😍,食落非常入味,烹調時間控制一絕,肉質仍然保持最佳!伴碟有炸薯條🍟 佢同坊間嘅薯條好唔同,外脆內軟,完完全全係即叫即炸先做到!

12Oz 安格斯肉眼配焗薯🥩🥔

BBQ汁燒豬仔骨🐷
2019-05-03 747 瀏覽
Route 83呢個名,原來係因為佢個地址係廣福道83號而得黎,好特別🙈一入到去成間舖有好多星星吊燈,幾有feel✨首先上左個pizza,size都幾大🍕佢係超薄皮,所以食完咁大個pizza都5會飽到食5落其他野😝黑松露Risotto ge蘑菇幾足料🍄但d汁ge蘑菇味就無想像中咁濃🧐Burger同薯條都幾大份🍔🍟但d芝士就5係好夠,同menu張相有d分別🤭同埋塊牛肉有d乾,5夠juicy🤔
Pizza-83集錦
黑松露集菌忌廉意大利飯
2019-04-15
$124.5 (晚餐)
試食活動
2019-04-21 557 瀏覽
服務非常好👍🏻!因我家兩老都是素食者,所以一般都較為難搵到一間可以有素食同肉食既餐廳,而且全素食人士是不會食蔥蒜等食材,服務員亦都會提供走掉蔥蒜服務!十份難得🙏🏻另外,我地點左一份大啡菇漢堡,同12安士肉眼扒,飲品就叫左一杯朱古力咖啡,同一杯朱古力碎碎,計哂所有費用都係三百四左右!份量十足完全值得繼續幫襯,當然亦希望有關素食既種類更加多!請繼續加油💪期待下一次驚喜!室內滿佈星星吊燈,坐椅舒適,極岩一家大細

室內滿佈星星吊燈,坐椅舒適,極岩一家大細

大啡菇漢堡,12安士肉眼扒
大啡菇漢堡,12安士肉眼扒
2019-04-11 543 瀏覽
餐廳係大馬路四方里對面,價真盞隔離,驟眼望落去門面好細,得幾張枱仔,但係行到入去空間都尚算闊落以大埔區來說價錢不算便宜,但質素有保證,食物份量大,dinner set不合口味的話 ,散叫食物都有很多選擇漢堡份量十足,原隻軟殻蟹另外食左店主推薦嘅德國🇩🇪鹹豬手,set同散叫差$10,多杯野飲同沙律or餐湯,基本上你會見到每一枱都會有叫豬手,無走雞Pizza大件夾抵食,全部都係薄批,無厚批架喇一般都係around HKd70一個
餐廳係大馬路四方里對面,價真盞隔離,
驟眼望落去門面好細,得幾張枱仔,但係行到入去空間都尚算闊落
漢堡份量十足,原隻軟殻蟹

軟殼蟹煙肉漢堡

德國鹹豬手

Pizza大件夾抵食,全部都係薄批,無厚批架喇
一般都係around HKd70一個
松露雜菌pizza
2019-04-04
軟殼蟹煙肉漢堡
德國鹹豬手
松露雜菌pizza
  • 脆皮德國咸豬手
2019-04-02 500 瀏覽
呢間Route8️⃣3️⃣位於廣福道嘅平民西餐各位大埔友應該都唔會陌生㗎啦而lunch嘅性價比絕對係高的‼️餐湯係南瓜湯🎃湯仲保留翻少少嘅口感,有少量嘅南瓜溶。個人建議加啲黑椒,味道會更為豐富🤣今次就揀咗煎豬扒配薯條🍟想食得健康🥗嘅朋友仔👇🏿可以揀沙津菜喔(餐牌冇寫的🤭)不過今次豬扒重手左🤢有少少失望薯條就好新鮮同好脆加翻分🤤環境方面普遍較為靜,幾啱同👥朋友傾下計想食呢間嘅你可以參考下喔🧚🏻‍♀️
呢間Route8️⃣3️⃣位於廣福道嘅平民西餐
各位大埔友應該都唔會陌生㗎啦

而lunch嘅性價比絕對係高的‼️

餐湯係南瓜湯🎃
湯仲保留翻少少嘅口感,有少量嘅南瓜溶。
個人建議加啲黑椒,味道會更為豐富🤣
香煎豬扒配燒汁配薯條

今次就揀咗煎豬扒配薯條🍟
想食得健康🥗嘅朋友仔👇🏿
可以揀沙津菜喔(餐牌冇寫的🤭)
不過今次豬扒重手左🤢有少少失望
薯條就好新鮮同好脆加翻分🤤

環境方面普遍較為靜,幾啱同👥朋友傾下計
想食呢間嘅你可以參考下喔🧚🏻‍♀️
2019-04-01 466 瀏覽
墨汁大蝦藍青口意大利飯 💲68熔岩芝士醬牛肉漢堡 💲88墨西哥芝士夾餅 💲38✅ 墨汁意大利飯足料 配上旁邊既龍蝦茄汁好夾🖤 不過可以更加濃味✅ 漢堡扒有濃厚牛味而且肉汁豐富🐄 但係比較鬆散 而芝士雖然無餐牌幅圖咁浮誇 但底面都有厚厚幾層🧀 不過有少少芝士黏附左係底紙 個人覺得比較浪費😭❔ 墨西哥餅用上印度薄餅同軟芝士 雖然芝士質量唔錯 容易入口 但整體就無咩墨西哥感覺 建議可以用比特餅或者加少少辣🌶👅Taste:4/5💰CP值:4/5🙋🏻‍♀️Service:3.5/5👁‍🗨Stylishness:3.5/5
墨汁大蝦藍青口意大利飯 💲68

💰CP值:4/5
🙋🏻‍♀️Service:3.5/5
👁‍🗨Stylishness:3.5/5
2019-03-31
10 分鐘 (堂食)
墨汁大蝦藍青口意大利飯
2019-03-15 428 瀏覽
大埔食店種類繁多,今晚想食意粉西餐之類,於是選左呢間試下。平時行過都會俾佢店面既食物相吸引,大大條薯條漢堡,望到都吸引餐牌有好多選擇,除左意粉漢堡,牛扒之外,仲有pizza,炸豬手!黎到都唔怕選唔到岩心水,好適合三五好友黎吹水,一定各自搵到岩食係門口等左10分鐘左右終於有位,門口就愈等愈多人,好彩早一步黎先唔洗等咁耐!係門口已經諗好左食咩,一坐低就喇喇臨點菜,好餓我就叫左個溫泉蛋黑松露卡邦尼意粉🍝因為太餓,一上碟就整穿左隻溫泉蛋,蛋汁拌落意粉到變得好creamy!!! 意粉份量都偏多,配料足,汁亦較多,稍嫌黑松露香味不夠突出,俾蛋汁醬料味蓋過另外仲叫左個脆皮德國咸豬手配酸菜薯蓉豬手味道咸香岩岩好,皮脆肉嫩無痴牙,好食而且份量適中,兩個人食唔會太膩。驚喜在酸瓜,外面食通常只配酸菜多,呢次既酸瓜食落唔會好酸,又可以中和食太多肉飽飽濟濟既感覺,推薦晚餐套餐有配湯/沙津+1杯飲品,當晚餐湯係羅宋湯,味道濃,沒什麼特別,沙津份量就偏少入面地方唔算大,但店家為左客人坐得舒服,我留意到就算兩個人佢都係四人位置,我地二人行黎坐得都幾舒服,呢度職員都好好禮貌,會回頭,下次試下pizza

係門口已經諗好左食咩,一坐低就喇喇臨點菜,好餓

,稍嫌黑松露香味不夠突出,俾蛋汁醬料味蓋過

另外仲叫左個脆皮德國咸豬手配酸菜薯蓉

豬手味道咸香岩岩好,皮脆肉嫩無痴牙,好食

• 脆皮德國咸豬手配酸菜薯蓉
2019-03-11 301 瀏覽
今天去一個朋友家拿東西,但已是晚飯時間到了,所以和朋友一起共享晚餐,他帶我來到這裡,在門外等候了一會,當然進去時感覺到有些燒烤的味道,原來這裡有一道菜是很多人會點上的這就是脆皮德國豬腳這個菜外皮的又香又脆,內𥚃真的好幼滑,不算太咸,味道剛剛合我胃口,配上薯條和薯泥真的很配合,還有一個吞拿魚意大利麵,麵條有彈性和吞拿魚醬汁又香又濃真的有厚厚的奶油香,這個晚上真的不錯。
2019-01-30 732 瀏覽
Route 83 (大埔).⚜️ 12安士安格斯肉眼扒🥩配芝士焗薯🥔⚜️$208.餐牌表示製作時間需時大概20分鐘,但坐在十分鐘左右其實已經上枱,我地叫左四成熟,但切落發現好似熟左少少,大概六成熟啦(´・Д・)」但味道都真係一流,肉質嫩而且好juicy😍💕我係名符其實嘅食肉獸,就算唔點醬汁都非常香牛肉味!.⚜️ BBQ燒汁豬肋骨配薯條🍟⚜️$148.豬肋骨一舊有四條,又係好好食嘅肉(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)嫩口又香,配上bbq汁,雖然食到最尾有少少漏,但整體而言係好好食! ! 而且仲配薯條🍟外脆內軟!兩份set dinner都可以揀湯或沙拉🥗仲有野飲,除左肉仲有意粉啊,仲抵食! —————————————————————-環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 大推(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!📌Route 83 (大埔)大埔廣福道83號地舖
Route 83 (大埔)
12安士安格斯牛扒配焗薯

芝士焗薯
⚜️ 12安士安格斯肉眼扒🥩配芝士焗薯🥔⚜️$208
BBQ燒汁豬肋骨配薯條

⚜️ BBQ燒汁豬肋骨配薯條🍟⚜️$148

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 大推(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!
📌Route 83 (大埔)
大埔廣福道83號地舖
試食活動
12安士安格斯牛扒配焗薯
BBQ燒汁豬肋骨配薯條
2019-01-22 532 瀏覽
兩個人叫左12oz安格斯肉眼配焗薯dinner set$208,配餐湯,加$18有非洲甘露。再叫墨汁大蝦青口意粉$58,小食就叫左炸魷魚圈$48同白酒炒青口$58。12oz安格斯肉眼配焗薯一上枱就真係幾震撼,因為塊肉眼真係好大塊,煎得剛剛好,咬落仲啖啖肉,口感都幾嫰滑,岩晒D食肉獸啦﹗而個焗薯就好濃厚芝士,幾岩芝士控,好鬼飽肚,唔太食得晒~~原來非洲甘露茶包內有大量的熱帶水果和花的成份,聞落幾香,飲落都重茶味~墨汁大蝦青口意粉入面大蝦都夠新鮮,墨汁意粉好夠味﹗白酒炒青口入面既青口略細,唔算多肉食,好快就食晒。炸魷魚圈脆口,送酒一流,可惜當晚驚飲醉,所以冇叫到酒﹗值得一讚既係呢度性價比高,食物仲好快可以上枱,不過張枱唔係好夠大,D食物擺到隔離枱都係。下次可以叫埋一大班朋友坐張大枱一齊黎飲野happy hour。

而個焗薯就好濃厚芝士,幾岩芝士控,好鬼飽肚,唔太食得晒~~

墨汁大蝦青口意粉入面大蝦都夠新鮮,墨汁意粉好夠味﹗

白酒炒青口入面既青口略細,唔算多肉食,好快就食晒。

炸魷魚圈脆口,送酒一流,可惜當晚驚飲醉,所以冇叫到酒﹗

• 墨汁大蝦青口意粉
2019-01-21 369 瀏覽
✨大埔美式小店 食大大隻軟殼蟹✨大埔人表示住呢區都幾幸福☺️好多小店 起碼唔會一街都連鎖餐廳-🦀炸軟殼蟹墨汁意粉(套餐價$98)巨型原隻軟殼蟹😍炸得好香脆配墨汁意粉 意粉好入味好邪惡 一定要同人share套餐包一個沙律/餐湯 同飲品-🧀熔岩芝士牛肉漢堡🍔配薯條($88)芝士醬多到流哂出黎🤤牛肉好厚身 唔乾粗薯條份量多 香口 食到停唔到☺️呢個價錢都算抵食-
✨大埔美式小店 食大大隻軟殼蟹✨
大埔人表示住呢區都幾幸福☺️
好多小店 起碼唔會一街都連鎖餐廳
🦀炸軟殼蟹墨汁意粉(套餐價$98)
巨型原隻軟殼蟹😍炸得好香脆
配墨汁意粉 意粉好入味
好邪惡 一定要同人share
套餐包一個沙律/餐湯 同飲品
🧀熔岩芝士牛肉漢堡🍔配薯條($88)
芝士醬多到流哂出黎🤤
牛肉好厚身 唔乾
粗薯條份量多 香口
食到停唔到☺️
呢個價錢都算抵食
2019-01-16 405 瀏覽
今日自己一個去左大埔墟行行下睇到這個門口就入去試下室內裝修設計好舒服見佢個晚餐都不錯👍🏻就叫了一個德國豬手餐!有前菜是沙律🥗味道一般正常的沙律但沒有漿汁😅煙肉太乾!德國豬手左上薯容-同出面的不同這個有粗有細的薯粒!不會爛爛的!左面有有三種酸菜!味道不會太酸好好味主角豬手味道好好!根很軟!外面脆脆🤤😍不會太鹹!點一下汁更好味!盡後叫左一杯奶茶!總結環境-ok 舒服食物-好好味!服務-ok 不錯價錢-好低食!
今日自己一個去左大埔墟
行行下睇到這個門口
就入去試下
室內裝修設計好舒服

見佢個晚餐
都不錯👍🏻
就叫了一個德國豬手餐!
有前菜是沙律🥗
味道一般正常的沙律但沒有漿汁😅煙肉太乾!

德國豬手
左上薯容-同出面的不同這個有粗有細的薯粒!
不會爛爛的!
左面有有三種酸菜!味道不會太酸好好味

主角豬手
味道好好!根很軟!外面脆脆🤤😍
不會太鹹!點一下汁更好味!
盡後叫左一杯奶茶!
總結
環境-ok 舒服
食物-好好味!
服務-ok 不錯
價錢-好低食!
2019-01-15
  • 脆皮德國咸豬手
2019-01-12 439 瀏覽
今日入黎搵朋友食LUNCH, 朋友平時好孝順, 日日係屋企照顧兩老.趁空擋時先約到出黎咋.所以佢想食西餐~ 咁就揀左呢間~ 店仔細細~LUNCH $52 - $78~我地叫左夏威夷PIZZA $68 同雞扒薯條 $55.一個試SALAD, 一個試湯, 餐盤都好大, 但其實塵位空間有限... 建議換返D 細碟會好D~夏威夷PIZZA, 都好大個呀!!! 哈~ 2個人好努力咁食都係食唔哂既., 味道都OK.好在係薄批.雞扒薯菜, 唔會輸既野, 薯條夠幼夠脆.醬汁OK.
趁空擋時先約到出黎咋.
所以佢想食西餐~ 咁就揀左呢間~
 店仔細細~LUNCH $52 - $78~

我地叫左夏威夷PIZZA $68 同雞扒薯條 $55.
一個試SALAD,

, 味道都OK.好在係薄批.

雞扒薯菜, 唔會輸既野, 薯條夠幼夠脆.
醬汁OK.
午餐