2024-05-04 204 瀏覽
初嚐這家在銅鑼灣的新餐廳。 老闆娘熱情好客,帶著在南美洲的營餐和廚藝回港!吃了牛扒,雞,和其他菜式。味道非常好。值得一試! 氣氛帶著舒服感覺。小朋友特別喜歡甜品Churro!
外賣自取
2024-05-03 154 瀏覽
由外地回流家庭式餐館。頭盤一個簡簡單單雜菜沙律,出奇地有味道(不像一般餐廳牛吃草的感覺😅)主餐chicken pasta: 新鮮手做pasta,口感非常之好!整份pasta 由presentation 、到口感、到味道都非常之好,值得一讚!整個餐牌選擇不多,但係相信貴精不貴多。甜品有五至六款,店主話都是自己做的。今次只是食午餐沒有叫甜品,下次一定要試試。餐館裝修舒適美觀,但我坐近牆邊位,吹正冷氣風口,如果能加塊擋可能會好一點。除此之外,服務一流!Very friendly!

除此之外,服務一流!Very friendly!
2024-05-02 116 瀏覽
這間銅鑼灣新開西餐廳,俾我發現有南美洲燒香蕉食,聽餐廳侍應介紹,原來餐廳廚師係南美洲華僑回流香港,所以餐廳食物帶有南美洲風味😋😋😋,果然有驚喜😍##烤大蕉用了芝士,合桃同蜜糖烤焗出嚟,說真的,這個菜式侍應特別推介給我們,因為是廚師特別硏制出嚟適合香港人口味,有別於一般傳統南美洲的煎大蕉,對於一個香蕉控的我,在不妨一試的心態上,這菜式果然有驚喜😍😍##烤雞好Juicy, 香料醃制同其他餐廳烤雞味道不同,薯條好脆,成個菜式味道不錯😍😍##煎爐魚很特別,魚皮好脆,但魚肉又唔會乾曾曾,真係估唔到甘好食😋😋##海鮮湯係餐廳另一推介,碗湯一上我即刻嘩一聲,好多海鮮呀,啲海鮮總要好新鮮,原來係廚師每日到街市選購,新鮮煲出嚟,唔怪之得甘鮮甜🤤🤤今次試唔晒餐牌既食品,下次一定再嚟試埋其他👍👍👍
今次試唔晒餐牌既食品,下次一定再嚟試埋其他👍👍👍
2024-05-01