2021-09-14
呢間日本過江龍係海港城開店都有段時間,上年都有諗過去大阪試下,可惜旅行最終泡湯,而家香港店熱潮已過,見唔使排隊終於去試吓!極美 & 3款果醬(電器石檸檬、伯爵奶茶、翡翠抹茶) $49極生 & 3款果醬(黑芝麻珍珠、琥珀黃豆粉、榛果風味) + 北海道牛油 $61有機高山清馨烏龍 $48抹茶拿鐵 $40麵包味道口感都唔算特別出眾(同坊間生吐司比較),烘完放涼後搽啲牛油仲有種茶記多士感覺,或者要唔烘底先食到佢軟熟口感!而佢所跟嘅醬對我嚟講全部都太甜,我個人就唔太鍾意咁甜,同埋會蓋過晒多士嘅味道。不過黃豆粉同埋榛果味道都唔錯,而朋友就覺得伯爵茶好食,其他我哋都覺得普通或者麻麻哋🤧總括而言我覺得呢間過江龍比想像中差,試一次就夠,性價比唔高,剛開業嘅人龍已經完全消失,店家可能真係要諗諗計先可以繼續喺海港城生存!
有機高山清馨烏龍 $48
抹茶拿鐵 $40