2021-05-24 6364 瀏覽
北海道帶子明太子意粉(配三文魚籽)$228帶子外表金黃香口,食落爽口,嫩滑鮮味,意粉軟硬適中又creamy,胡椒味微辣,粒粒明太子喺口裡面爆珠,甜甜哋。特級安格斯漢堡配脆炸薯條$198有大啡菇、煙肉、大大塊漢堡扒、洋蔥圈、沙律菜同番茄,淋上香濃嘅芝士汁。大啡菇juicy,菇味濃郁,漢堡扒厚實,外皮焦香可口,七成熟,口感ok,味道適中😋配埋薯條🍟一齊食,都真係好飽下😆熱情果檸檬梳打$58酸酸哋,夠汽fresh又解膩。熱情果爆珠嘅口感,有種酸爽既感覺🤣🤣🤣Mr. Cool$68係荔枝、薄荷葉同薑汁汽水。荔枝清甜,薄荷味好出,反而薑汁味就唔算太突出!SHINE Secret $128甜品款式會定期轉,今日就係香橙朱古力芝士蛋糕。係連皮嘅香橙同cream cheese一齊打到非常幼滑,食落口感軟滑到不得了,而且橙味超出!中間仲夾咗一層74%嘅朱古力但唔會覺得苦。成個配搭fresh得黎又creamy😌配埋杏仁味超出嘅開心果味同原味馬卡龍,仲有brownie、士多啤梨同好甜嘅藍莓🫐非常滿足🤣
北海道帶子明太子意粉(配三文魚籽)$228

特級安格斯漢堡配脆炸薯條$198

熱情果檸檬梳打$58

Mr. Cool$68

SHINE Secret $128
  • 特級安格斯漢堡配脆炸薯條
  • 北海道帶子明太子意粉
2021-05-24 86 瀏覽
Shine 主打西餐,最近餐廳有新A La Carte menu,有龍蝦、牛扒、千層麵等等各種菜式!北海道帶子明太子意粉配三文魚籽 $228北海道帶子好厚肉,煎至半生熟,所以內裡非常軟嫩,而且好鮮甜!再加上三文魚籽及明太子忌廉汁,鮮上加鮮,creamy 又好味,推介!火辣辣雞翼 (6隻)$138 雞翼超級大隻,雞皮炸至非常香脆!重點係有大量辣椒粉,非常刺激,辣得過癮!煙鴨胸無花果沙律 $118煙鴨胸肉質軟諗,帶有濃郁煙燻香,加上甜美嘅無花果,好開胃!如果沙律汁嘅酸度調低點,甜度調高點,就更好!香濃咖啡雪糕杯 $70除了雪糕及特濃咖啡,更加入了朱古力brownie 及少許金薄,整體更豐富!Asahi 500ml $78

北海道帶子明太子意粉配三文魚籽 $228

火辣辣雞翼 (6隻)$138

煙鴨胸無花果沙律 $118

香濃咖啡雪糕杯 $70

Asahi 500ml $78
2021-05-23 105 瀏覽
龍蝦湯Lobster Bisque 1 $ 88 呢個係目前飲過最滿意既龍蝦湯 雖然佢無蝦肉 但佢非常香濃🥰勁鍾意😍辣蟹肉彩椒闊條麵(Spicy)Crab&Bell Pepper Tagliatelle轉意粉$ 198賣相唔太吸引 但食落好惹味 小小辣而且蟹肉都好多 好足料! 仲有得轉意粉 簡直太好了😚特級安格斯漢堡配脆炸薯條Angus Burger with French Fries扒7成$ 198 漢堡超大份 疊得好高 份量好足料😱 大啡菇多汁重菇味 牛肉juicy 整體好好味 味道balance 得岩岩好😍請把我帶走Tiramisu $ 88 Tiramisu 好似無之前咁好食🤔 偏甜左小小 Peach Yoqurt小cream $ 70 當時職員問我要唔要cream我猶豫咗一下 佢好醒目地建議幫我地小cream 值得一讚👍🏻

龍蝦湯Lobster Bisque 1 $ 88

請把我帶走Tiramisu $ 88
Tiramisu 好似無之前咁好食🤔 偏甜左小小

Peach Yoqurt小cream $ 70
  • 龍蝦湯
  • 特級安格斯漢堡配脆炸薯條
2021-05-22 4305 瀏覽
Shine是我口袋名單之一已經第三次到訪 食物水準保持得不錯環境舒適 是聚會/慶祝的好選擇每次都能放心試新菜式 因為永不中伏.Risotto Nero with Seafood🦐本來不打算叫墨汁意大利飯(怕嘴巴變黑)結果被滿滿的海鮮所吸引 賣相非常豐富帆立貝厚身大顆 煎得外脆內嫩 鮮味十足大蝦燒過後變得更香 肉質爽口 仲有蝦膏添青口三大隻 意大利飯中還有墨魚粒Risotto煮得剛好 有咬口又不會太硬/未熟.Grilled Spanish Iberico Pork Chopwith Apple Sauce🐷原來上菜後 會淋上酒 點火去燒的意想不到的視覺享受 當然要拍片留念西班牙黑毛豬扒選了七成熟(店員建議)果然冇介紹錯 鮮嫩多汁 而且很厚切燒完味道更香更突出 帶有陣陣酒香氣加上蘋果蓉 清新不油膩 連配菜也好好吃.Shine Secret 🍰限量供應 會不時轉換款式 驚喜十足今期係海鹽拖肥芝士蛋糕 擺碟好有心思忌廉上灑有金箔 cheesecake 一共分為三層上層係海鹽拖肥 咸味令到蛋糕甜而不膩中間的cream cheese好幼滑 入口即化伴碟有布朗尼 朱古力味濃郁 濕潤鬆軟馬卡龍夠脆 重
Shine是我口袋名單之一
已經第三次到訪 食物水準保持得不錯
環境舒適 是聚會/慶祝的好選擇
每次都能放心試新菜式 因為永不中伏
Risotto Nero with Seafood🦐
本來不打算叫墨汁意大利飯(怕嘴巴變黑)
結果被滿滿的海鮮所吸引 賣相非常豐富
帆立貝厚身大顆 煎得外脆內嫩 鮮味十足
大蝦燒過後變得更香 肉質爽口 仲有蝦膏添
青口三大隻 意大利飯中還有墨魚粒
Risotto煮得剛好 有咬口又不會太硬/未熟
with Apple Sauce🐷
原來上菜後 會淋上酒 點火去燒的
意想不到的視覺享受 當然要拍片留念
西班牙黑毛豬扒選了七成熟(店員建議)
果然冇介紹錯 鮮嫩多汁 而且很厚切
馬卡龍夠脆 重杏仁味 還有藍莓 士多啤梨
  • 燒西班牙黑毛豬配蘋果蓉
  • 海鮮墨汁意大利飯
2021-05-21 103 瀏覽
呢間樓上吧嘅裝橫相當有格調,窗邊坐擁尖沙咀繁華夜景,場內氣氛亦唔錯🌌法式鵝肝多士 $198🌌上枱的時候果一種香氣已經直迫口腔,即刻戴住口罩,亦都完全遮蓋唔到鵝肝果種香味多士香脆加上雪梨的少少甜味作衝擊又有咬口,然後鵝肝慢慢在口腔融化🤤🤤🤤軟綿濃香,好好好好好食!🎆炸軟殼蟹藜麥沙律配芝麻醬 $138🎆開胃菜整個沙律食下,原隻軟殼蟹都幾爽,唔會好油膩而且香味都幾突出,沙律菜清新新鮮毫無苦澀味,加上健康藜麥都幾飽肚👍🏻🌅芝士波菜意大利雲吞配煙肉南瓜汁 $168🌅南瓜汁煮得好濃,忌廉味又香,除咗有意大利雲吞,仲有一粒粒煙肉,幾好咬😋芝士味都夠香,而雲吞入面係菠菜及肉,都好飽肚下🌠Peach Yogurt $70 + Banana Strawberry $68🌠優格果種香甜味係幾獨特,味道夠濃足料,唔會感覺好稀😋好味總括而言,呢間樓上酒吧嘅食物質素好惦👍🏻比高級西餐廳水準仲要高

🌌法式鵝肝多士 $198🌌

🎆炸軟殼蟹藜麥沙律配芝麻醬 $138🎆

🌅芝士波菜意大利雲吞配煙肉南瓜汁 $168🌅

優格果種香甜味係幾獨特,味道夠濃足料,唔會感覺好稀😋好味

2021-05-19 81 瀏覽
餐廳環境闊落舒服,坐卡位自成一角,私隱度高芝士西西里蕃茄煙肉焗薯皮,$108, 5件,芝士夠多,其他材料都好豐富,yummy!脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末醬$288豬手炸得好香脆,多強身但肉又juicy,食到大家lam lam利!配菜酸椰菜絲都好好味,可以中和下油膩同咸,幾好三杯飲唔平,不過賣相冇特別,又細杯,有d失望Party rock$68,綠色以為係青新味啦,點知係fruit punch 既味,唔係難飲,只係$68杯fruit punch,唔值lorRomantic story $68:偏甜既荔枝玫瑰味Vowing mojito $68:一般mojito既薄荷味,冇特別
餐廳環境闊落舒服,坐卡位自成一角,私隱度高

脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末醬$288

三杯飲唔平,不過賣相冇特別,又細杯,有d失望
Romantic story $68:偏甜既荔枝玫瑰味
1K
2021-05-19 114 瀏覽
“極上海膽意粉”($238)“特級安格斯漢堡配脆炸薯條”($198)“北海道帶子配三文魚籽沙律”($138)“Kiwi Soda”($58)最近又去咗尖沙咀覓食🤣今次去咗呢間喺北海道嘅樓上餐廳Shine😍 上到去個環境係似一間bar😆放假同fd嚟chill吓都幾有feel😝我地叫咗2個主食加1個沙律🥗因為太多選擇所以我地叫嘅都係餐廳推介菜式😍首先係極上海膽意粉🍝一上枱見到啲意粉呈橙色已經知係正嘢🧡除咗面頭件海膽,連個醬汁都係超濃海膽味😍食落係超級creamy🤤除咗海膽,仲有伴上三文魚籽🤩成個鮮味即刻提升哂😍另一個main叫咗特級安格斯漢堡配脆炸薯條🍔🍟個漢堡係超級巨型,絕對夠飽肚🤣配料有蕃茄🍅洋蔥圈🧅沙律菜🥬大啡菇🍄煙肉🥓芝士汁🧀而塊安格斯漢堡都可以揀5成/7成/全熟🐮漢堡肉味夠哂香濃同juicy😋薯條份量好夠多😍仲要係粗薯條嚟架😍沙律係北海道帶子配三文魚籽沙律🥗食之前將刺身同沙律先撈勻😛帶子大大片食落鮮甜🤩沙律入面仲有青蘋果🍏西柚食落好夠清爽☺飲品我地叫咗杯kiwi soda🥝奇異果味真係好香甜😍未喺第2道飲過咁正嘅奇異果梳打😍入面仲有幾片果肉可以食吓添😆
“極上海膽意粉”($238)
“特級安格斯漢堡配脆炸薯條”($198)
“北海道帶子配三文魚籽沙律”($138)
“Kiwi Soda”($58)

最近又去咗尖沙咀覓食🤣
今次去咗呢間喺北海道嘅樓上餐廳Shine😍
 上到去個環境係似一間bar😆
放假同fd嚟chill吓都幾有feel😝

我地叫咗2個主食加1個沙律🥗
因為太多選擇所以我地叫嘅都係餐廳推介菜式😍
首先係極上海膽意粉🍝
一上枱見到啲意粉呈橙色已經知係正嘢🧡
除咗面頭件海膽,連個醬汁都係超濃海膽味😍
食落係超級creamy🤤
除咗海膽,仲有伴上三文魚籽🤩
成個鮮味即刻提升哂😍

另一個main叫咗特級安格斯漢堡配脆炸薯條🍔🍟
個漢堡係超級巨型,絕對夠飽肚🤣
配料有蕃茄🍅洋蔥圈🧅沙律菜🥬大啡菇🍄煙肉🥓芝士汁🧀

飲品我地叫咗杯kiwi soda🥝
奇異果味真係好香甜😍
未喺第2道飲過咁正嘅奇異果梳打😍
入面仲有幾片果肉可以食吓添😆
💕Shine 🔍尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓 -----🍽英式下午茶。唔一定係港女嘢,港男都可以好鍾意。.👦🏻男友人生日,叫我揀餐廳,佢話想要Something special,我就揀咗帶佢哋食呢間英式下午茶。本來諗住搞下笑,諗住佢會返我白眼,話我竟然帶佢食呢D港女嘢😂。.點知黎到之後,佢竟然興奮過我......🥶.「Afternoon Tea Menu Savoury Canapés 」.Tea Set食物包括:✿日本魔鬼蛋配黑松露三文魚籽❀巴馬火腿配哈蜜瓜 ✿煙三文魚米餅❀香煎鵝肝多士✿法式鹹批❀明太子蟹肉牛角包✿手工鬆餅 ❀心軟布朗尼✿經典馬卡龍❀醉人Tiramisu✿秘蜜 ❀飲品2杯.金屬色英式三層架盛載嘅Tea set貌相精緻高貴,教人一見傾心。食物種類豐富,而且無Hea位(例如腿蛋三文治嗰啲🤪),加上鹹多於甜,係我倆都中意嘅配搭🥰。.鹹點方面最欣賞就係佢嘅肥厚鵝肝多士,入口油香四濺,仲有Tart底極薄,質感幼滑嘅法式煙肉蘑菇芝士薯蓉Pie🥧,男友人非常喜歡,而且鹹點份量不少,足料飽肚,男仔都覺得夠食。.甜點方面,是日「秘密」為🍓士多啤梨香橙芝士蛋糕🍊,質地幾清新,食
💕Shine
🔍尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓
-----
🍽英式下午茶。
唔一定係港女嘢,港男都可以好鍾意。
點知黎到之後,佢竟然興奮過我......🥶

Tea Set食物包括:
✿經典馬卡龍
❀醉人Tiramisu
✿秘蜜
❀飲品2杯

甜點方面,是日「秘密」為🍓士多啤梨香橙芝士蛋糕🍊,質地幾清新,食完都唔會覺得膩,不過相較來說,Tiramisu就更令我驚喜,入口軟滑鬆軟濕潤,甜度適中,奶油香氣加上醇厚咖啡酒香,啖啖令人幸福感滿瀉💕。

💰價錢:$428兩位(有加一服務費)
-----
👶🏻B仔整體評價:7.8/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻
👶🏻B仔環境評分:8/10個👍🏻
👶🏻B仔味道評分:8/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:8/10個👍🏻
2021-05-15 170 瀏覽
夏天就這樣悄悄來臨,炎炎夏日,消遣活動就是叫上朋友過來吃一餐美美的下午茶。說是貴婦的享受,也一點不為過。 Shine sea set 就是非常好的選擇,環境舒服,食物也是 好高質素。之前都是過來吃晚餐,今天下午過來嘗試一下下午茶。 喜歡😍這裡,是因為 風景很好,作為下午茶消遣,也夠開陽,看著樓下的車水馬龍,瞬間抽離了繁忙生活,享受這一刻。 今天最喜歡的是 巴拿馬蜜瓜火腿 和 鬆餅。鬆餅口感酥軟,塗上果醬和牛油,送入口中,瞬間就被幸福包圍了。 mix berry yogurt 😋最愛的飲品,沒有之一。雜莓的鮮美扮著yogurt, 特别清新。健康饮品,整天好心情。.... Shine尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓

尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓
2021-05-12 4331 瀏覽
今日咁啱係尖沙嘴睇完戲,又已經夠鐘食dinner,咁係附近見到呢間嘢,見間餐廳名都好特別,於是同fd 就上左去準備試下。一上到黎間餐廳 個裝修就覺得好有feel,一種特別既格調waiter 招呼我地坐左埋位,檯面有盞蠟燭燈 特別浪漫💕 好適合情侶黎慶祝食飯咁我地就叫左個一個main course 加一個 Risotto首先上既第一個就係個Risotto名叫 牛油香煎虎蝦意瓜意大利飯呢個飯一上黎 你就見到一隻大大大大大隻既虎蝦,望落仲連住殼,但原來已經幫你開左殼,所以可以直接用口食就得唔洗剝殼。食落好有海鮮既海水味 但你又唔會feel到係腥 個口感好彈牙 再食一啖飯 正, 飯入面混搭住牛油既香味 直入喉嚨 奶香 再混合飯入面既蝦球 簡直係絕配 真係超鐘意。第二個上既就係main course 菜名叫 法式寶雲酥焗羊架配薄荷醬。由於個fd 次次食西餐都要叫羊架 咁啱呢度又有,佢食完話好好食 ,呢個羊架建議叫七成熟,肉質非常嫩滑,一啲都唔覺得腥,濃郁配上薄荷醬非常好食。食完之後我地覺得仲可以有位 於是就心郁郁叫多左個甜品  見個餐牌個名好特別 於是就叫左佢: 火焰雪山 上到黎之後 發覺呢個名

一上到黎間餐廳 個裝修就覺得好有feel,一種特別既格調

食完之後我地覺得仲可以有位 於是就心郁郁叫多左個甜品
見個餐牌個名好特別 於是就叫左佢:
火焰雪山
上到黎之後 發覺呢個名真係超級呼應,真係成個火焰雪山咁
出面係d蛋白cream 而入面就有雪糕 朱古力蛋糕 仲有我好鍾意既馬卡龍。 一開始仲驚係伏 值唔到呢個票價 但依家一見 簡直係超值 一次過可以食曬我一直想食既甜品

2021-05-04
2021-05-10 240 瀏覽
又再次嚟到哩間西餐廳食嘢啦!上次嘅晚餐令我哋回味無窮今次知佢哋推出咗新Tea Set我又點會錯過呀!哩個Tea Set好高質不論咸點甜點都精緻好味😋仲要今次有我鍾意嘅巴斯克蛋糕~好正!咖啡都好好飲 地方舒服好坐 我比💯.✳️優惠:而家去到食哩個tea set,只要晌ig post哩款tea set相+ tag 就有8️⃣5️⃣折啦!.🏷HKD428/2人|配2杯自選飲品.〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️♥️咸點♥️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🔸日本魔鬼蛋配黑松露三文魚籽好嫩水煮蛋白嘅中間裝住好滑嘅蛋黃,黑松露味好濃、好香,三文魚籽鮮咸味爆發,好夾好味!.🔸巴馬火腿配哈密瓜咸香滿滿嘅火腿配哈蜜瓜,絕對冇得輸。.🔸煙三文魚米餅煙三文魚彈牙配合脆卜卜米餅,雙重口感,好食!.🔸香煎鵝肝多士塊鵝肝又厚又煎得嫩,真係好正,法包多士焗得好脆,好好味!.🔸法式鹹批批身好香脆,有牛油味,餡料係白汁,有啲洋蔥、蘑菇,整體都係好食!.🔸明太子蟹肉牛角包明太子充滿着鹹香,中間餡料係蟹肉沙律,幾鮮味,牛角包好酥脆唔油,好好味!.〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️♥️甜點♥️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🔸手工鬆餅好鬆軟又香牛油,提子個款我覺得唔洗搽牛油同jam都已經好食!.🔸醉人提拉米蘇酒、咖啡
又再次嚟到哩間西餐廳食嘢啦!
上次嘅晚餐令我哋回味無窮
今次知佢哋推出咗新Tea Set
我又點會錯過呀!
哩個Tea Set好高質
不論咸點甜點都精緻好味😋
仲要今次有我鍾意嘅巴斯克蛋糕~好正!
咖啡都好好飲
地方舒服好坐 我比💯
✳️優惠:
🏷HKD428/2人|配2杯自選飲品
🔸日本魔鬼蛋配黑松露三文魚籽
🔸巴馬火腿配哈密瓜
咸香滿滿嘅火腿配哈蜜瓜,絕對冇得輸。
🔸煙三文魚米餅
煙三文魚彈牙配合脆卜卜米餅,雙重口感,好食!
🔸香煎鵝肝多士
塊鵝肝又厚又煎得嫩,真係好正,法包多士焗得好脆,好好味!
🔸法式鹹批
🔸明太子蟹肉牛角包
🔸手工鬆餅
🔸醉人提拉米蘇
酒、咖啡味都好突出,好香,個mascarpone cheese好滑,正!
🔸心軟布朗尼
朱古力味超濃,入面係軟心嘅,哩款濃得唔太甜,好食!
🔸經典馬卡龍
好薄脆、而唔硬!杏仁味好明顯,焗得好靚!係略嫌中間個jam甜咗少少,但整體好食。
🔸秒密*
呢款係廚師發板嚟,今次好好彩遇上我鍾意食嘅巴斯克蛋糕,而且仲係泰式奶茶味,奶茶味好突出,蛋糕好香好滑好好食!
約會日♥️ 揀左一間尖沙咀既樓上西餐☺️ 環境好闊落 夠chill 岩晒拍拖 或者同朋友傾計☺️ 環境 食物質素 同服務都好好 完全對得住價錢!-✅ 黃金手工蟹餅配秘制酸辣醬 ($98)外面炸到黃金色 入面係一絲絲蟹肉🤩 加埋辣醬超惹味!-✅ 極上海膽意粉 ($238)每一條意粉都掛住超濃厚既海膽汁!配埋海膽同三文魚籽令兩者既鮮味再提升一個層次!-✅ 燒西班牙黑毛豬配蘋果蓉 ($368)上菜果時會點火 店員會好貼心問洗唔洗影相拍片🤣 叫左店員推薦既7成熟 切開係嫩粉紅色 加埋酸酸甜甜既蘋果蓉 肉味更突出!-✅ Signature cocktail | Shine ($98)同餐廳同名既cocktail 上面係士多啤梨味既刨冰 打卡一流😍 酒係白酒base 加埋桃汁 好清新!岩晒女仔飲🦁 Shine尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓🦁 人均消費:~$400|推介:❣❣️ ❣❣️❣️/5
✅ 黃金手工蟹餅配秘制酸辣醬 ($98)
外面炸到黃金色 入面係一絲絲蟹肉🤩 加埋辣醬超惹味!
黃金手工蟹餅配秘制酸辣醬

✅ 極上海膽意粉 ($238)
極上海膽意粉

✅ 燒西班牙黑毛豬配蘋果蓉 ($368)

🦁 Shine
尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓
🦁 人均消費:~$400|推介:❣❣️ ❣❣️❣️/5
黃金手工蟹餅配秘制酸辣醬
  • 炸蟹餅
2021-05-09 256 瀏覽
週末午餐時段人客很少,根本冇需要訂位。午餐選擇也多,我們二人的餐湯是粟米湯,很稀,三四啖已喝完。一份龍蝦長通粉,侍應送到枱上嗅到點腥味,吃起來龍蝦肉爽身算可以,但用橄欖油炒就浪費了,吃不到龍蝦的鮮味,比較失望,可能期望過高吧!另一份三重芝士焗雞胸,反而很有驚喜,只是稍咸,雞胸肉仍保存肉汁和腍身。最後的咖啡就失敗,酸味重亦冇香味。
午餐
2021-05-08
2021-05-08 160 瀏覽
好耐冇去High Tea,今次呢個afternoon tea除左CP值高之外,餐廳環境同氣氛都唔錯,坐得又舒服😌侍應嘅服務態度都好好個Tea送埋沙律🥗有紅菜頭,橙,蕃茄仔,紅蘿蔔同沙律菜,味道很清新Tea set 係以鹹點為主,啱晒我❤️底層同中間果層有👇🏻日本魔鬼蛋配黑松露三文魚籽,冇諗過呢幾樣加埋個味道可以甘夾巴馬火腿配哈蜜瓜,哈蜜瓜中和咗火腿嘅鹹肉味,係難得好食嘅火腿香煎鵝肝多士,好大件鵝肝,配埋好香脆嘅多士,食落唔會覺得膩明太子蟹肉牛角包,個蟹肉好鮮甜,牛角包外脆內軟,加埋一齊食,口感非常豐富仲有法式鹹批,手工鬆餅,煙三文魚米餅都唔錯甜品有➡️醉人提拉米蘇,心軟布朗尼,經典馬卡龍,秘蜜就係手工巴斯克柚子芝士蛋糕我最愛就係個芝士蛋糕,食落有清新嘅柚子香,加埋粒粒柚子配上半熟嘅芝士蛋糕,感覺好煥然一新💕Cranberry 口味嘅 macaroon 都好正😋重點係唔會太甜個set仲包左兩杯菜單上嘅任何飲品(酒精除外)叫左杯Party Rock,有Orange Juice, Pineapple Juice, Blue Curacao, Sprite,味道有啲似fruit punch 另一杯

日本魔鬼蛋配黑松露三文魚籽,冇諗過呢幾樣加埋個味道可以甘夾
香煎鵝肝多士,好大件鵝肝,配埋好香脆嘅多士,食落唔會覺得膩
仲有法式鹹批,手工鬆餅,煙三文魚米餅都唔錯

個set仲包左兩杯菜單上嘅任何飲品(酒精除外)

另一杯叫左Banana Strawberry,質感係奶昔沙冰,有好香嘅士多啤梨🍓同香蕉🍌味

餐廳環境好靚,坐bar枱飲酒傾計一定好chill🥂 食物質素都好高,等我介紹下食左咩先😎北海道帶子配三文魚籽沙律 $138估唔到係度會食到咁新鮮既刺身😋 北海道帶子、三文魚籽都好鮮甜,卜卜脆既三文魚籽用黎送沙律就啱曬👍紅酒蕃茄藍青口意大利飯 $208雖然蕃茄汁有點酸,但我個人接受到👍 意大利飯吸收曬紅酒蕃茄汁,酸酸地真係好開胃🙂 值得一讚廚師攞盤好有心思,影相特別靚😍 加上粒粒藍青口都肥嘟嘟,食落好鮮甜呀😋 極上海膽意粉 $238本身我好少食海膽,因為怕食左啲唔新鮮既會有陣壓味🤢 Shine既海膽勁高質,肥嘟嘟好厚肉,一啲都唔腥無壓味,仲好鮮甜好濃海水味😍 完全改變左我對海膽既印象,加上海量既三文魚籽,成個意粉真係鮮味十足💯 意大利粉軟硬適中,醬汁仲有好有海膽香味🤤Mix Berry Yogurt $70Peach Yogurt $70兩杯yogurt都好好飲,最緊要係唔太甜👏 每啖都飲到果肉嫁,認真足料☺️

Mix Berry Yogurt $70
Peach Yogurt $70
北海道帶子配三文魚籽沙律 $138
Mix Berry Yogurt $70 Peach Yogurt $70
2021-05-04
  • 極上海膽意粉