2023-11-24 25 瀏覽
銅鑼灣澳門逸園中心28樓樓上鋪Siam 28(銅鑼灣店)主打新派泰菜,餐廳有泰籍主廚坐鎮,菜色創新地道🤤,裝修風格簡約時尚,28樓開揚景觀食客坐得舒服輕鬆進餐!抵食午餐套餐:包括冬蔭雜菜湯或泰式清湯推介Thaipas😍加$22任選兩款泰式小食泰式鳳爪炸蝦餅炸雞翼燒豬頸肉乾炒香辣香葉河粉牛 $75有鑊氣,河粉口感Q彈,香辣惹味🤩Siam 28海南雞配油飯$72 (+$5轉雞脾)無骨海南雞配上特色油飯及醬汁,雞脾口感啖啖肉,滿足呢😜芒果煎糯米飯$28必食餐廳招牌甜品,香煎金黃糯米飯,香甜軟糯😋椰青+$28 必叫清甜解渴🥥

抵食午餐套餐:

包括冬蔭雜菜湯或泰式清湯

推介Thaipas😍加$22任選兩款泰式小食
泰式鳳爪
炸雞

乾炒香辣香葉河粉牛 $75
有鑊氣,河粉口感Q彈,香辣惹味🤩

Siam 28海南雞配油飯$72 (+$5轉雞脾)
無骨海南雞配上特色油飯及醬汁,雞脾口感啖啖肉,滿足呢😜

芒果煎糯米飯$28
必食餐廳招牌甜品,香煎金黃糯米飯,香甜軟糯😋

椰青+$28
必叫清甜解渴🥥
2023-11-22
午餐
2023-11-23 57 瀏覽
好耐無同同事飯聚了, 今晚約左3隻腳 ,去左銅鑼灣澳門逸園中心 Siam 食泰國菜。 630pm 入座, 2 位店員細心介紹餸菜款式, 服務周到。 7pm 已全院滿座了。泰式生蝦: 生蝦美味可口, 夠新鮮彈牙, 醬汁有2款, 個人覺得綠色的醬汁辣D, 夠惹味。黃咖哩牛腩配簿餅, 牛腩好軟好林, 配菜薯仔有口感, 唔會林滋滋, 薯仔入哂咖哩味。燒牛胸油: 應該係打邊爐食嘅牛胸爽, 用煎同焗嘅煮法惹味好多, 加上有燶邊, 好脆口, 入口唔覺成口油, 非常爽口。泰式豬手: 骨膠原超多, 豬手皮好軟好林, 豬手肉就一絲一絲, 亦夠哂嫩滑。泰式金邊粉: 用蛋網包住個金邊粉幾特別, 金邊粉味道較甜, 用香料調較辣道更加正。

2023-11-22 41 瀏覽
天氣漸涼,特別想食辣嘢暖身,醒胃暖胃。今晚同一班同事就揀左銅鑼灣sogo旁邊澳門逸園中心28樓嘅siam28,地方就腳,環境舒服,食物又正- 泰式生蝦:生蝦配辣椒同蒜頭,點埋辣汁,必食開胃菜啦- 鮮蝦柚子沙律:柚子新鮮多汁,蝦球大隻爽口,撈埋一齊真係好match,每次泰國菜必點名物- 燒牛胸油:呢個簡直係人間極品,打邊爐就食得多,一般係食爽口油脂味,但燒黎食絕對係激發潛能之作,油脂香味絕對會去到第二個層次- 牛腩黃咖喱拼薄餅:牛腩絕對唔係老嗰種,林滑又爽口,黃咖喱微辣滑漏。必配薄餅,牛油味極濃,一口一塊熱辣辣,正到飛起- 泰式豬手:份量大,外皮軟滑,肉質鮮嫩,調味濃郁,成個package一流幾個朋友食,以上已經好飽,我地仲叫左pad thai等主食,極為豐盛。特別介紹drinking menu,mocktail好吸引,我就叫左傳統珍多冰,成晚過足癮

- 泰式生蝦:生蝦配辣椒同蒜頭,點埋辣汁,必食開胃菜啦

又搵到高質泰國餐廳食lunch! 午市套餐送湯:《冬陰功》或《泰式清湯》另外仲可以 $22 加兩款泰式小食。不過我哋想食芒果糯米飯 所以今次就冇加。 2個湯都好飲。冬陰功夠sour 有大量蔬菜 又唔太辣 非常開胃。泰式清湯第一啖令我諗起媽媽牌湯麵嘅湯底 好authentic 🤣 後勁胡椒味重。 《泰式咖哩軟殼蟹配薄餅 $78》Curry 比較杰身 唔算太辣 用嚟點手抓餅食ichiban👍 如果一個人食嘅話好易就會飽咗。 《炒鮮蝦金邊粉 $98》炒金邊粉好正宗 好夠味 仲有三隻新鮮大蝦 哈哈哈🦐🦐🦐🙈 呢度嘅芒果糯米飯係煎香咗一塊塊糯米餅 夠曬特別。椰汁少少鹹吊一吊味 芒果香甜。三樣嘢夾埋一齊食 好完美既lunch😋😋
又搵到高質泰國餐廳食lunch!

《泰式咖哩軟殼蟹配薄餅 $78》

《炒鮮蝦金邊粉 $98》
炒金邊粉好正宗 好夠味 仲有三隻新鮮大蝦 哈哈哈🦐🦐🦐🙈

2023-11-15 38 瀏覽
預訂唔使等,五個人食飯都坐得好闊落我揀嘅船麵夠濃味,好食;兩款小食都唔錯,沙嗲串燒好juicy但同事揀嘅肉碎炒飯同炒河就差啲啦!肉碎炒飯唔夠味,炒河又太濕,下次應該唔會再揀。
預訂唔使等,五個人食飯都坐得好闊落

2023-11-08
👦🏻:這次來到了位於銅鑼灣的一家泰國餐廳Siam28🇹🇭儘管這家餐廳的空間不大,但我剛落座不久,一些與老板熟識的老友們來這裡慶祝生日🎂他們彼此打招呼、歡笑著😆感覺就像是參加了一個特殊的聚會🍴(ˆڡˆ)🍴服務生總是帶著微笑♫(。◠‿◠。♫)雖然不是西餐廳,但他們會很勤地換盤子🍴這種細心和貼心的服務非常加分🉑 現在店裡有《夜繽紛套餐》優惠,炒花甲和燒鴨沙拉兩個菜才$99!😯·🌟辣椒膏炒花甲HKD 102 辣椒膏炒花甲的味道有點像冬陰功湯🥘充滿了濃郁的東南亞香料味。辣椒膏的辣度恰到好處,不會過於刺激🌶但足夠讓你感受到獨特的辣味。這道菜還帶有一些微妙的酸味和清新的檸檬香氣🍋使得整體的口感更加豐富多層次。·🌟香辣燒鴨鬆沙拉HKD 79這道菜在外面真的好少見,🦆感覺被特殊的調味料和香料腌過,然後進行燒烤,讓鴨皮變得酥酥脆脆😍然後,鴨肉被切碎成小塊,和切碎的洋葱和香料(如辣椒、蒜、薑等)混合均匀,用生菜葉包著吃🥬有點像taco🌮我自己發明新吃法,淋上剛剛花甲的醬汁,真的超級香😄·🌟脆炸牛舌伴泰式海鮮醬HKD 98又是一道超級特別的菜🐮之前在其他泰餐都是吃豬頸肉哈哈。這道菜以整條炸過的牛舌為主角,外皮

🌟辣椒膏炒花甲HKD 102

🌟香辣燒鴨鬆沙拉HKD 79

🌟脆炸牛舌伴泰式海鮮醬HKD 98
又是一道超級特別的菜🐮之前在其他泰餐都是吃豬頸肉哈哈。這道菜以整條炸過的牛舌為主角,外皮沒有裹粉,外皮經過炸製後,變得韌性十足🍖帶有微微的脆度。牛舌切開后,內部肉質非常嫩滑˶╹ꇴ╹˶對於喜愛牛舌和泰式料理的人來說,這道菜絕對是一道值得嚐試的菜品!而且真的超級大份,超級划算(¯▽¯)👍而且我覺得非常下酒!

🌟芒果煎糯米飯 HKD 89
這道甜品也可以算是主食🥭他們家把糯米飯壓扁後裹上鷄蛋液,好像煎年糕🥰輕輕煎製後有金黃色的酥脆外皮。咬開外皮,內部的糯米飯非常柔軟🤤椰醬的口感很滑順,甜中帶咸。他們家的芒果也很甜,完全不酸,和椰醬一起吃十分清新,作爲泰餐經典結尾YYDS👍🏻

🌟香茅世界 HKD 78 & 荔枝香茅 HKD 68
兩款都是非常清爽以檸檬香茅為基底的飲品🍋一款帶酒精,而另一款則是微甜的飲料,味道參考 mojito|・ω・`)

人均:HKD 100-200 up
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑🍑

📍 銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心28樓
🚇港鐵銅鑼灣站 D2 出口, 步行約1分鐘
#siam28 #香港泰國菜推薦 #香港必吃 #香港銅鑼灣美食 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣泰國菜
  • 芒果煎糯米飯
  • 香辣燒鴨鬆沙律
2023-11-13 594 瀏覽
超抵食嘅lunch set連weekend都有😆 鍾意佢可以加$22兩份小食 即刻好豐富😽精緻好食 環境又唔錯 同同事食lunch又有計啦😌❣️乾炒香辣香葉河粉牛 $75泰國嘢入面泰式炒河喺我心目中排第一😆呢間擺盤真係精美 感覺都考慮過配色✨ 豆角 蕃茄 甜椒 菇 粟米仔配料好豐富🥕🌽🫑🌶️河粉係真泰式 好闊好煙韌晶瑩剔透🥳 牛肉幾靚唔柴🐄 仲有炸九層塔好有誠意‼️❣️香葉香辣豬肉碎煎蛋炒飯 $75通常都係肉碎煎蛋加白飯 呢度炒埋一碟更惹味🤩整體唔會好辣 比較係泰式嗰種醬油味 煎蛋蛋黃流晒出嚟😽🍳 ❣️冬蔭雜菜湯 ❣️泰式清湯跟餐配的 冬蔭雜菜湯好滿意蔬菜好入味 飲到唔同香料酸酸辣辣🌶️ 泰式清湯有冬瓜👅❣️柚子沙律❣️泰式鳳爪❣️炸蝦餅❣️燒豬頸肉+$22可以揀兩款小食同朋友share埋有四款‼️全部都好高質非常推薦🇹🇭 ୧⃛(๑⃙⃘◡̈︎๑⃙⃘)୨⃛最正係燒豬頸肉好多塊 有焦香又爽口🐖柚子沙律同鳳爪都比較 refreshing ~🥗蝦餅炸得金黃 彈牙而且食到蝦肉🍤❣️芒果煎糯米飯+$28好特別係煎嘅糯米飯🍚 煙煙韌韌😆 份量啱啱好過口癮🤣竟然都仲搵到甜Juicy嘅芒果💦 醬汁係鹹鹹地嘅椰漿 甜鹹甜鹹好有趣🥳 ❣️泰式奶茶 +
精緻好食 環境又唔錯 同同事食lunch又有計啦😌

❣️芒果煎糯米飯+$28
好特別係煎嘅糯米飯🍚 煙煙韌韌😆 份量啱啱好過口癮🤣

❣️泰式奶茶 +$12
❣️龍眼冰 +$12
泰式奶茶又唔錯喎唔會太甜 茶同奶比例啱啱好🥤‼️ 龍眼冰有好多龍眼肉 好有誠意(˵ ˃̶̀ε ˂̶́ ˵)ෆ⃛
乾炒香辣香葉河粉
芒果煎糯米飯
  • 冬蔭公
2023-11-09 40 瀏覽
-//位於銅鑼灣·主打泰國菜,暫只有一間分店熱門菜式就有香蒜香茅燒雞、冬陰海鮮湯🦐泰國海南雞飯、芒果煎糯米飯、青木瓜沙律Lunch set 包湯+主菜+飲品,價錢都算均真📍冬蔭雜菜湯餐湯只有兩款選擇,另一款可以揀泰式清湯但冬蔭雜菜湯酸酸地幾好飲,少少辣 又開胃📍泰式金邊粉 $98睇得出個賣相落足心思🫶🏻 個蛋絲即刻高級咗個炒金邊都幾有鑊氣,聞落好香,份量算多有花生碎、辣椒粉、青檸自行調味🍋但夠味所以都唔使點調味,有幾隻蝦幾新鮮 幾爽口📍馬沙文咖哩牛舌 配薄餅 $88呢款咖哩嘅香料比較重,不過都唔會辣嘅🌶️仲有花生🥜 西蘭花做配料🥦最緊要係薄餅一定要埋咖哩一齊食😝牛舌份量大約10舊啦肉質唔會好硬,唔會咬唔開嘅😙 整體都好食📍燒豬頸肉+炸蝦餅 小食加配$22蚊有2款,其實有8款選擇咁多青木瓜沙律、泰式鳳爪,燒沙嗲、炸雞翼等幾鐘意個炸蝦餅,好煙韌😙 豬頸肉就乾左啲📍珍多冰 (+$12蚊)好耐冇飲珍多冰,仲要見到+$12蚊咁平👍真係好抵飲,椰奶味好重💚仲有大量斑蘭條不過呢啲就預咗一定會甜啲🤣 可以一試的📍熱龍眼茶 (+$12蚊)嘩!估唔到有咁多粒龍眼😂起碼10粒都有啊可以揀熱/凍飲,仲有蜂蜜香茅
//位於銅鑼灣·主打泰國菜,暫只有一間分店
熱門菜式就有香蒜香茅燒雞、冬陰海鮮湯🦐
泰國海南雞飯、芒果煎糯米飯、青木瓜沙律
Lunch set 包湯+主菜+飲品,價錢都算均真
📍冬蔭雜菜湯

餐湯只有兩款選擇,另一款可以揀泰式清湯
但冬蔭雜菜湯酸酸地幾好飲,少少辣 又開胃

📍泰式金邊粉 $98

睇得出個賣相落足心思🫶🏻 個蛋絲即刻高級咗
個炒金邊都幾有鑊氣,聞落好香,份量算多
有花生碎、辣椒粉、青檸自行調味🍋但夠味
所以都唔使點調味,有幾隻蝦幾新鮮 幾爽口
📍馬沙文咖哩牛舌 配薄餅 $88

呢款咖哩嘅香料比較重,不過都唔會辣嘅🌶️
仲有花生🥜 西蘭花做配料🥦最緊要係薄餅
一定要埋咖哩一齊食😝牛舌份量大約10舊啦
肉質唔會好硬,唔會咬唔開嘅😙 整體都好食
📍燒豬頸肉+炸蝦餅

小食加配$22蚊有2款,其實有8款選擇咁多
青木瓜沙律、泰式鳳爪,燒沙嗲、炸雞翼等
幾鐘意個炸蝦餅,好煙韌😙 豬頸肉就乾左啲
📍珍多冰 (+$12蚊)

好耐冇飲珍多冰,仲要見到+$12蚊咁平👍
真係好抵飲,椰奶味好重💚仲有大量斑蘭條
不過呢啲就預咗一定會甜啲🤣 可以一試的

📍熱龍眼茶 (+$12蚊)

嘩!估唔到有咁多粒龍眼😂起碼10粒都有啊
可以揀熱/凍飲,仲有蜂蜜香茅茶都可以試下
餐廳環境+餐牌
2023-11-08 43 瀏覽
泰好食啦 泰好食啦今次要為大家介紹既係 - Siam 28Siam 28係位於銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心28樓顧名思義餐廳主打係食泰菜為主成個環境同裝修都好cozy 同店員既服務都好好食物個方面 今次分別點左:- Morning Glory- 泰式炒金邊粉- 炸蝦餅- 生菜豬肉包- Lemongrass World (cocktail)- Thai Pink Lady (cocktail)Overall個人均2百令有拎 CP值超高個人大愛佢地個炒金邊粉 超有鑊氣 而且食落佢甜甜地 好有泰feelLocation: Causeway Bay
泰好食啦 泰好食啦

- Morning Glory
- 泰式炒金邊粉
- 炸蝦餅
- 生菜豬肉包
- Lemongrass World (cocktail)
- Thai Pink Lady (cocktail)

Overall個人均2百令有拎 CP值超高
個人大愛佢地個炒金邊粉
超有鑊氣 而且食落佢甜甜地 好有泰feel

Location: Causeway Bay
2023-11-07 42 瀏覽
見幾多人都介紹過嘅呢間泰菜,位於銅鑼灣澳門逸園中心28樓,我同朋友仔都係第一次嚟,覺得質素都唔錯,而且服務細心一流❤️要即刻介紹比大家🤗同朋友食咗個海鮮餐,款款菜式都有海鮮🤭ღ 鮮蝦柚子沙律 $99勁多柚子😍好清甜,配秘製泰式酸辣汁,好清新醒胃,做前菜一流ღ 地道泰式海鮮桶 $218 For 2海鮮桶入面有大大隻嘅虎蝦、藍青口、帶子、大蜆同魷魚🦑非常豐富,加上辣椒醬炒🌶️濃郁惹味,而且海鮮新鮮,唔係雪藏嘢,好讚喔!ღ 泰式濕炒海鮮“停頓"之麵 $122呢個麵打卡一流📸好睇又好食蛋麵炸得好脆身帶蛋香,店員仲好細心,知我要打卡先🤭比我影完相先幫我哋剪麵,剪完麵再淋上汁就食得🤤圍住個麵有勁多配料勁豐富😍 有蜆、蝦🦐芥蘭、粟米芯、魷魚同西蘭花等等ღ青檸梳打 $38ღ荔枝冰茶 $48

同朋友食咗個海鮮餐,款款菜式都有海鮮🤭

ღ 鮮蝦柚子沙律 $99
勁多柚子😍好清甜,配秘製泰式酸辣汁,好清新醒胃,做前菜一流

ღ 地道泰式海鮮桶 $218 For 2

海鮮桶入面

ღ 泰式濕炒海鮮“停頓"之麵 $122
呢個麵打卡一流📸好睇又好食

ღ青檸梳打 $38
ღ荔枝冰茶 $48
2023-11-03 40 瀏覽
正常價lunch set, 要收加一,唔叫好平,但服務員幾有禮貌,食個細甜品又會換碟,宜家係香港搵間餐廳有禮貌少少,都好難,唔黑你面已經偷笑。。。食物都正常,幾好食,會再幫襯。。。
想Happy Hour唔使落酒吧嘅🤓上網見到Siam 28 做緊泰繽紛嘅優惠🤓叫兩杯Cocktail或Mocktail 就可以加$99有兩款小食❤️呢晚同朋友想食泰菜,又想飲杯嘢就上咗去銅鑼灣澳門逸園啦😇Purple Dream用咗伏特加做酒底,好飲到淡淡嘅酒精味!吞咗落口後勁feel到蝶豆花嘅味道慢慢滲出來🤓Flower呢杯同樣用咗顏色好靚嘅蝶豆花💙仲多咗一陣酸酸甜甜嘅莓汁同青檸汁嘅味道🥰估唔到呢兩款$99嘅小食份量會咁多🤩香茅雞脾菇蛋碎生菜包✨普通豬肉、雞肉嘅泰式生菜包就食得多😌素菜版本嘅生菜包都係第一次食😋大量好濕潤嘅雞髀菇炒得勁惹味!每一啖都食得到好多泰式嘅香料😜味道輕微辣,連我咁唔食得辣都覺得超好味!炸青木瓜沙律配自家製醬汁✨呢度真係有好多特色嘅泰國菜!估唔到青木瓜沙律都可以拎去炸😆而且仲好好味添!青木瓜絲炸得酥脆,加埋酸酸甜甜嘅泰式醬汁落去食毫無油膩感😍用酸甜醬汁浸泡都入晒味嘅蝦仁好爽口彈牙💖我覺得好食過正常嘅青木瓜沙律呀😆泰式濕炒海鮮"停頓"之麵✨另外仲叫多咗一款主食同朋友share食🥰呢個麵非常適合打卡之餘仲幾好味😋泰式河粉炸到脆卜卜,再淋上濕河甜甜地嘅醬汁好治癒❤️‍🩹海
想Happy Hour唔使落酒吧嘅🤓
上網見到Siam 28 做緊泰繽紛嘅優惠🤓

呢晚同朋友想食泰菜,又想飲杯嘢就上咗去銅鑼灣澳門逸園啦😇

Purple Dream
用咗伏特加做酒底,好飲到淡淡嘅酒精味!
吞咗落口後勁feel到蝶豆花嘅味道慢慢滲出來🤓

Flower
呢杯同樣用咗顏色好靚嘅蝶豆花💙
仲多咗一陣酸酸甜甜嘅莓汁同青檸汁嘅味道🥰

估唔到呢兩款$99嘅小食份量會咁多🤩
香茅雞脾菇蛋碎生菜包✨

普通豬肉、雞肉嘅泰式生菜包就食得多😌
素菜版本嘅生菜包都係第一次食😋
大量好濕潤嘅雞髀菇炒得勁惹味!
每一啖都食得到好多泰式嘅香料😜
味道輕微辣,連我咁唔食得辣都覺得超好味!

炸青木瓜沙律配自家製醬汁✨

呢度真係有好多特色嘅泰國菜!
估唔到青木瓜沙律都可以拎去炸😆而且仲好好味添!
青木瓜絲炸得酥脆,加埋酸酸甜甜嘅泰式醬汁落去食毫無油膩感😍
用酸甜醬汁浸泡都入晒味嘅蝦仁好爽口彈牙💖
我覺得好食過正常嘅青木瓜沙律呀😆

泰式濕炒海鮮"停頓"之麵✨

另外仲叫多咗一款主食同朋友share食🥰
呢個麵非常適合打卡之餘仲幾好味😋
泰式河粉炸到脆卜卜,再淋上濕河甜甜地嘅醬汁好治癒❤️‍🩹

海鮮方面一啲都唔Hea,有蝦仁、蜆肉、魷魚等等😚

Siam 28 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心28樓
  • Purple Dream
  • Flower
  • 香茅雞脾菇蛋碎生菜包
  • 炸青木瓜沙律配自家製醬汁
  • 泰式濕炒海鮮"停頓"之麵
2023-10-31 55 瀏覽
阿女又要去銅鑼灣Sogo shopping ,當然要陪下佢,因為佢話請我去食新派泰國菜。siam28 裝潢時尚簡約,坐近玻璃窗還可以飽覽銅鑼灣街景,主打新派創意泰菜。泰式濕炒海鮮停頓之麵賣相超吸睛,係必食打卡首選,麵條經過廚師精心炮製,炸麵可以凌空停頓,還有豐富嘅海鮮伴住打咭,好一幅美麗的圖畫!之後店員會為客人將麵條剪斷,加入濃郁嘅醬汁,海鮮有爽口彈牙嘅蝦、魷魚、蜆,重有新鮮蔬菜和菇,配料非常豐富,麵條掛上醬汁脆口又惹味!黃咖喱豬配薄餅,黃咖喱豬肉係用火熱住上檯,咖哩汁很香椰子味,饀料豬肉片鮮嫩,還有薯仔、青椒、洋蔥都好入味。食咖哩當少不了最佳拍檔嘅薄餅,薄餅沾滿黃咖喱汁,口感鬆脆又惹味!泰式海南雞,海南雞新鮮嫩滑,配上兩種醬汁,有辣有唔辣,各有特色,都能提升味道。蝶豆花椰青啫喱香甜爽滑。Singha勝獅啤酒口感滑順清爽、氣泡綿密細緻。珍多冰,珍多質感爽滑味道清甜,椰汁味道香甜。

蝶豆花椰青啫喱香甜爽滑。

Singha勝獅啤酒口感滑順清爽、氣泡綿密細緻。

珍多冰,珍多質感爽滑味道清甜,椰汁味道香甜。
2023-10-30 54 瀏覽
Sogo旁邊呢座商廈一向多野食今次揀咗呢間泰國餐廳原來都好多人認識嚟到全場爆滿.不過好有效率.唔洗一陣就安排入座午市套餐有兩款泰式餐湯選擇當然飲冬蔭功啦.好多料酸酸辣辣好惹味✨泰式船粉去泰國必食船粉仲有平時最愛嘅炸豬皮肉丸同豬紅配上金邊粉吸哂湯汁嘅味道+$22仲可以追加兩款小食樣樣都想試下.又唔洗大大碟食唔哂2人份量剛剛好✨泰式鳳爪.辣辣嘅好醒胃✨燒豬頸肉.燒得香口亦唔會太乾身✨泰式奶茶正宗嘅泰式奶茶就係呢種色澤真係夠哂地道✨芒果煎糯米飯第一次食煎嘅芒果糯米飯煎香嘅糯米煙煙靭靭放上芒果再加點椰汁,確係正整體價格相宜.性價比好高
Sogo旁邊呢座商廈一向多野食

真係夠哂地道

✨芒果煎糯米飯
第一次食煎嘅芒果糯米飯
煎香嘅糯米煙煙靭靭
放上芒果再加點椰汁,確係正
整體價格相宜.性價比好高
2023-10-30
午餐
2023-10-29 336 瀏覽
📍𝕮𝖆𝖚𝖘𝖊𝖜𝖆𝖞 𝕭𝖆𝖞 🚙#cynincwb #eatincwb▪炒鮮蝦金邊粉 🦐ℙ𝕒𝕕 𝕋𝕙𝕒𝕚 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕊𝕙𝕣𝕚𝕞𝕡泰式咖喱軟殼蟹配薄餅 💯𝔻𝕖𝕖𝕡 𝔽𝕣𝕚𝕖𝕕 𝕊𝕠𝕗𝕥 𝕊𝕙𝕖𝕝𝕝 ℂ𝕣𝕒𝕓 𝕨𝕚𝕥𝕙 ℂ𝕦𝕣𝕣𝕪 𝕊𝕒𝕦𝕔𝕖 𝕤𝕖𝕣𝕧𝕖𝕕 𝕨𝕚𝕥𝕙 ℝ𝕠𝕥𝕚香辣通菜 💯💯𝕊𝕥𝕚𝕣 𝔽𝕣𝕚𝕖𝕕 𝕄𝕠𝕣𝕟𝕚𝕟𝕘 𝔾𝕝𝕠𝕣𝕪 𝕨𝕚𝕥𝕙 ℂ𝕙𝕚𝕝𝕚 𝕒𝕟𝕕 𝔾𝕒𝕣𝕝𝕚𝕔芒果煎糯米飯 🥭𝕄𝕒𝕟𝕘𝕠 𝕨𝕚𝕥𝕙 ℙ𝕒𝕟 𝔽𝕣𝕚𝕖𝕕 𝕊𝕥𝕚𝕔𝕜𝕪 ℝ𝕚𝕔𝕖-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----呢度午餐超級抵食味道仲好好 佢地嘅通菜一定要叫 又嫩又入味😋▪
📍𝕮𝖆𝖚𝖘𝖊𝖜𝖆𝖞 𝕭𝖆𝖞 🚙
#cynincwb #eatincwb