2024-08-04
sips;;lban原來系來自韓國仁川,環境系簡約復古風,融入沙灘元素🏝️氣氛輕鬆舒適☺️主菜同甜品同樣高質😋✿ 明太子帶子炒年糕 $92年糕真系經典韓國菜式,混合明太子頗新穎~明太子忌廉味道濃厚,明太子香氣十足🧡忌廉又好creamy🤍帶子爽口彈牙,年糕煙煙韌韌。✿ 半半炸雞 $155食得韓國菜當然整番份炸雞🍗揀咗初雪芝士🧀加蒜蓉蜜糖🍯兩款味道都做得好好。芝士吾會比人感覺好膩,系甜甜哋咁💛蒜蓉蜜糖蒜香入味🧄蜜糖香甜,炸雞本身亦做到外脆內軟👍🏼無骨呢樣野好貼心,吾洗吐骨真系方便好多。✿ 花生忌廉咖啡 $52表面系花生奶蓋🥜花生味道濃厚,加埋有吾少花生粒更滋味,底部咖啡味道亦不俗,甘香而不苦澀☕️✿ 黑芝麻鮮奶 $46黑芝麻鮮奶一飲就覺得食緊芝麻糊咁,芝麻控朋友亦表示滿意🖤黑芝麻同鮮奶完美融合,鮮奶醇滑🥛✿ 軟綿綿粟米蛋糕 $62邊有諗到粟米做甜品🌽仲可以做得咁正😍表面有焦香粟米 然後系忌廉層同埋粟米忌廉,粟米忌廉甜度剛好,蛋糕軟綿滋味🍰✿ 香濃花生夢幻刨冰 $98花生味同花生忌廉咖啡戈款一樣,好似食緊花生咁😆🥜灑上黃豆粉令賣相更精緻✨裡面食到花生碎同麻糬,客人亦可自己選擇加入煉奶。
✿ 明太子帶子炒年糕 $92
✿ 半半炸雞 $155