2017-08-05 87 瀏覽
由元朗、荔枝角 開到黎旺角嘅甜品舖 主打扮哂🦀嘅扮野甜品 成間舖用左漫畫人物做裝飾 座位舒服 玩味十足😛 宜家夏日熱辣辣 飲野仲有優惠😉----------7成熟雪糕牛扒 ( $88 )係熱到出煙嘅鐵板牛扒呀!! Oops.. 原來啲煙係乾冰 勁似瀑布🙊 個樣做得好真 切開先知原來係雪糕😏 外面係朱古力雪糕 仲有啲脆片 裏面就係士多啤梨雪糕😬 表面仲淋左啲朱古力醬扮係牛扒嘅紋 可惜嘅係溶得太快 快快手影完相要開始食喇😂 另外隔離仲有啲扮薯條嘅香蕉 同埋扮薯餅嘅朱古力醬西多呀😆-黑松露芝士薯條 ( $78 )好抵食 勁大兜勁多薯條 除左面有黑松露碎之外 芝士入面都溝左黑松露嫁😆 芝士唔係平時凍左會杰番嗰種 有啲似醬🤔份量真係多到點唔哂😍-疑似吉列豬扒雪糕 ( $58 )外面好似係炸左嘅麵包咁 入面就係雲呢拿雪糕 雪糕溶左就搞到個皮都淋哂😂 賣相幾等意 好似食緊日本野咁 仲有對筷子俾你😂不過都係唔習慣用筷子食雪糕😅-醫生再見 ( $38 )一日一蘋果 醫生遠離我~呢杯加入洋甘菊同蘋果茶嘅特飲 清清地得黎唔會太甜😬火之蝶 ( $38 )其實係荔枝味 再加藍蝶花 本來係藍白兩種色 溝埋就變左靚
----------

7成熟雪糕牛扒 ( $88 )
黑松露芝士薯條 ( $78 )
疑似吉列豬扒雪糕 ( $58 )

醫生再見 ( $38 )
火之蝶 ( $38 )
其實係荔枝味 再加藍蝶花 本來係藍白兩種色 溝埋就變左靚靚嘅紫色 不過飲落就甜啲🤔
2017-07-31 1542 瀏覽
係旺角食飯後甜品, 最多選擇既一定係白布街, 行左一個圈之後, 最吸引我地既就係呢間甜品賣相特別, 價錢亦唔貴, 新開既Smokey Ice。店內以漫畫牆壁做佈置, 增添歡樂色彩。呢度除左主打甜品外, 亦提供多款特色飲品同埋少量既小食。價錢都係平均HK$60有一款, 相對旺角地舖黎講, 都幾抵! 【藍天之雲】HK$40以乳酸同藍糖製成, 味道好甜, d冰溶左之後, 甜度好少少, 好fresh好解渴。【玫瑰佳人】HK$38上層為椰子味既Cream, 比較杰, 下層為玫瑰花茶, 飲緊時候兩層都可以同時飲到, 入口後味道很平均, 有好清香既玫瑰花味同埋淡淡椰汁香, 味道甜甜地, 有d似飲緊菊花茶, 同樣清新。【雞球薯條】HK$58即叫即炸, 唔會油膩, 雞球炸後, 內裡仲keep住些少肉汁, 估唔到呢度除左甜品外, 小食亦都唔差。【榛子醬棉花糖吐司】HK$68吐司香脆可口, 棉花糖烘得內裡為半溶狀態, 配上榛子醬, 岩哂喜歡食偏甜既朋友~【香蕉榛子醬西多士】HK$48平時茶餐廳食西多士都係加糖漿, 呢度就轉左以榛子醬取締, 原來味道都夾, 西多士既中層都仲有層榛子醬ga!! 雖然味道都係偏甜

店內以漫畫牆壁做佈置, 增添歡樂色彩。

【藍天之雲】HK$40

【榛子醬棉花糖吐司】HK$68
榛子醬棉花糖吐司

【香蕉榛子醬西多士】HK$48
香蕉榛子醬西多士

平時茶餐廳食西多士都係加糖漿, 呢度就轉左以榛子醬取締, 原來味道都夾, 西多士既中層都仲有層榛子醬ga!! 雖然味道都係偏甜, 但一向喜歡榛子醬既我又好喜歡。

如果唔想食太甜既甜品, 可以揀呢款同樣係港式小食既--------腸粉, 賣相像真度達到99%!!
【好似系腸粉】HK$58
好似系腸粉

呢款仿真腸粉甜品都用左平時食腸粉既墊底紙墊底, 令賣相更加神似。腸粉其實係以凍凍地既椰汁糕整成, 口感好滑, 有好香既椰汁味, 少少仿甜醬既朱古力, 亦唔會覆蓋仿腸粉既椰汁味, 伴碟既菠蘿、士多啤梨同埋炸糯米糍, 口感煙韌, 配上一個雲呢拿雪糕球, 增添涼意。

呢度除左仿港式小食外, 連西餐既鐵板牛扒都有!
【7成熟牛扒雪糕】HK$88
7成熟牛扒雪糕

以牛形既鐵板盛裝, 再加上乾冰一齊上檯, 先滿足到"相機食先"既視覺效果, "牛扒"其實係以朱古力雪糕同朱古力醬而成, 初初唔太明個甜品名點解叫 "7成熟", 一切開終於明白了!! 原來雪糕扒中層係有士多啤梨味雪糕, 用以仿牛扒中既血水, 很有心思!

伴碟就以西多士同埋有焦糖係表面既香蕉條營造燶燶地既薯菜感覺, 亦有賣相, 又有心思, 味道唔錯既一個甜品!

本身抱著只打算影幾張甜品相擺上網呃下like既我, 估唔到食完之後完全感受到餐廳既心思, 味道比預期中好得多, 又睇得又食得既甜品店, 絕對值得book mark再黎encorn!!
$100 (宵夜)
玫瑰佳人
雞球薯條
榛子醬棉花糖吐司
香蕉榛子醬西多士
2017-07-30 70 瀏覽
位於旺角的Smokey Ice,是一間造型特別的甜品店。當晚和媽媽在旺角吃完晩飯後,我說不如去吃牛扒。媽媽吃完正餐已滿腹,表示已吃不下牛扒,差點想拍台走人呢。但我告訴她,冷靜冷靜,牛扒呈上包有驚喜。七成熟牛扒雪糕$88賣相如真的鐵版牛扒無異,若果我沒吃正餐來的話,相信同行者會以為我帶他來据扒吧。牛扒是濃郁的朱古力雪糕,吱上朱古力形成如炭燒的格仔紋,非常可愛。牛扒雪糕也並不馬虎,切開內裡是草莓雪糕,扮成七成熟效果,花盡心思,值得一讚。伴旁的是朱古力西多士和燒香蕉,創意和呃like到爆分哦。北海道哈蜜瓜雪糕$46麥精雪糕$46另外已點選兩杯雪糕,每杯雪糕有兩大球,份量不少哦。由小至大喜歡喝麥精,看到有麥精雪糕當然要嚐嚐。麥精味道剛剛好,雪糕質感較哈蜜瓜稠密,奶味較重,較膩較飽哦。配以底部粟米片,好像小時侯吃粟米片早餐的感覺呢。
位於旺角的Smokey Ice,是一間造型特別的甜品店。

七成熟牛扒雪糕$88

牛扒是濃郁的朱古力雪糕,吱上朱古力形成如炭燒的格仔紋

伴旁的是朱古力西多士和燒香蕉,創意和呃like到爆分哦。

北海道哈蜜瓜雪糕$46

麥精雪糕$46

另外已點選兩杯雪糕,每杯雪糕有兩大球,份量不少哦。
由小至大喜歡喝麥精,看到有麥精雪糕當然要嚐嚐。

麥精味道剛剛好,雪糕質感較哈蜜瓜稠密,奶味較重
2017-07-28
2017-07-27 45 瀏覽
金玉其外 ,其實食囉咪又係普通雪糕,只不過創意到爆燈咁解咋嘛, 牛扒嘅外圍係用朱古力雪糕,內圍係士多啤梨雪糕, 好似互成熟咁樣, 配上焦糖香蕉真係非常之好食, 想影相呃like就記得嚟呢間舖頭啦
2017-07-25 95 瀏覽
牛扒就食得多,但係用雪糕整嘅牛扒都係第一次試🙈佢表面係朱古力雪糕,切開入面就係粉紅色嘅士多啤梨味,名副其實係7成熟牛扒呀😂🤣除左扮牛扒嘅雪糕之外,仲有扮腸粉嘅雪糕添😱腸粉係椰汁做,所以呢款椰子味比較重架☝🏻雪糕味道就無乜特別啦~不過創意度滿分,啱晒影相呃like😆除左雪糕之外呢到仲有小食可以嗌架,今次試左黑松露薯條同水牛城雞翼~雞翼都幾辣同重口味,食得辣先好叫呀!🔥
雪糕味道就無乜特別啦~不過創意度滿分,啱晒影相呃like😆
2017-07-24 117 瀏覽
chichi我本來就唔好甜食,但為左飯後再聚聚吹下水,成日都會周圍試新甜品鋪。旺角白布街一帶好多餐廳,經過「smokey lce」門口,俾佢啲「牛扒」「腸粉」吸引左入去試下...鋪頭設有樓上位置,當日我地坐卡位,空間都幾舒服棉花糖吐司愛吃甜既必食,棉花糖烤到內軟,配吐司軟硬口感中間加有朱古力醬。不過對我黎講就有啲過甜好似係腸粉睇落真係腸粉,其實係涼粉,魚蛋係炸糯米,賣相一流味道就冇咩特別。牛扒提供刀叉,真係食牛扒甘,旁邊西多,麻麻地好味,$88價錢就比較偏貴,係呃like唔錯既選擇最後試左奶茶雪糕有驚喜香濃既奶茶味,好滑既雪糕亦有視覺效果 煙由放低,起碼噴左三分鐘

鋪頭設有樓上位置,當日我地坐卡位,空間都幾舒服

棉花糖吐司

愛吃甜既必食,棉花糖烤到內軟,配吐司軟硬口感
中間加有朱古力醬。不過對我黎講就有啲過甜

好似係腸粉

睇落真係腸粉,其實係涼粉,魚蛋係炸糯米,賣相一流
味道就冇咩特別。

牛扒

最後試左奶茶雪糕

有驚喜
香濃既奶茶味,好滑既雪糕
亦有視覺效果 煙由放低,起碼噴左三分鐘

• 奶茶味雪糕
2017-07-19 125 瀏覽
1️⃣7成熟冰極牛扒 $88 評分: 6.5/10 賣相好正!上枱時仲有煙飄既效果!牛扒係外朱古力雪糕,入面係草莓雪糕🍓 望落真系好像3c成熟既牛肉咁~旁邊有迷你西多,焦糖香蕉😏味道正正常常啦,賣相加分 2️⃣吉列豬扒雪糕 $58 評分: 6.5/10 厚切豬扒賣相🐷入面係雲尼拿雪糕,外面係真炸皮!食落幾得意 3️⃣麥精雪糕 $46 評分: 7/10 麥精味唔太重,個荳奶味就出d!但幾滑幾香甜
1️⃣7成熟冰極牛扒 $88 評分: 6.5/10

2017-07-09
2017-07-19 118 瀏覽
是日晚飯完朋友又話帶我去据扒剛剛食完飯飽到上心口既我當然拒絕點樣可以再食到一個扒呀!但朋友又要堅持我唯有陪佢去睇住佢食朋友帶我地位於白布街的SMOKEY ICE我心入面好好奇呢個依甜點既地方點會有扒食啦滿腦了問號而店既裝潢裝潢特別好有美式感覺一睇餐牌我終於知道据咩扒喇原來是雪糕來的除左特色甜點外呢到仲有小食提供喜歡食BUFFALO WINGS 既我就點了一客黎試試雞翼好辣, 非常惹味而肉質juicy, 相當不錯牛扒上場喇鐵板上除了牛扒外, 還有用不同生果演變成的蔬菜仲有一片為著仔的多士非常有創意而7成熟的牛扒 用了朱古力雪糕外中間還加了粉紅的的士多啤梨雪糕拎成塊扒真的有7成熟的熟覺呢一個好似係腸粉賣相同真既幾無幾相當特別腸粉係同椰汁味……魚蛋道係甜甜地既薯仔但整個甜味道偏甜左D但創意無限, 試下亦無妨
是日晚飯完
朋友又話帶我去据扒
剛剛食完飯飽到上心口既我當然拒絕
點樣可以再食到一個扒呀!
但朋友又要堅持

原來是雪糕來的
除左特色甜點外
呢到仲有小食提供
喜歡食BUFFALO WINGS 既我就點了一客黎試試
雞翼好辣, 非常惹味
而肉質juicy, 相當不錯
牛扒上場喇

鐵板上除了牛扒外, 還有用不同生果演變成的蔬菜
仲有一片為著仔的多士
非常有創意

而7成熟的牛扒 用了朱古力雪糕外
中間還加了粉紅的的士多啤梨雪糕
拎成塊扒真的有7成熟的熟覺
呢一個好似係腸粉
賣相同真既幾無幾
相當特別
腸粉係同椰汁味……
魚蛋道係甜甜地既薯仔
但整個甜味道偏甜左D
但創意無限, 試下亦無妨

每一次同朋友食完飯,都會想再搵一個地方,食下糖水,傾下計。呢間甜品鋪唔係第一次黎喇,同朋友講起呢度有逼真既牛扒雪糕,怇地都想黎試試,所以去完貓cafe我地就揀左呢個地方做我地既下場,我地仲食左好多唔同款既甜品 7成熟牛扒雪糕($88) 幾可亂真既牛扒雪糕!!做得幾真同幾可愛(⊙0⊙)牛扒仲會出煙架,模擬左食鐵板倒上燒汁會出煙既情況外面係朱古力味,用左D朱古力整左格仔紋,而入面就係士多啤梨味雪糕,岩岩好7成熟(〃∀〃)~♡不過雪糕溶得幾快 ,影左幾張相就要即刻食喇~~隔離有扮薯條既焦糖香蕉,同埋扮薯餅既迷你西多(๑´ㅂ`๑) 蒸籠芒果腸粉 ($58) 又係D gimmick野,用原個蒸籠上,而且都識出煙架~~入面係3條白雪雪既芒果腸粉,份量係少左D,都係一D綽頭黎~~ 椰汁腸粉幾香濃軟滑,芒果亦都夠甜,不過試一次就夠喇 好似係腸粉 ($58) 好似街邊既魚蛋同腸粉呀~~入面有椰汁糕,豆腐雪糕、炸魚蛋(其實係糯米糍黎)、菠蘿同士多啤莉。雪糕同椰汁糕都好幼滑,比起芒果腸粉更豐富~~伯爵茶雪糕 ($46)、麥精雪糕 ($46) 底下用左乾冰,所以都會出煙呀~~~雪糕各有一球半,麥精味同

7成熟牛扒雪糕($88)

7成熟牛扒雪糕

蒸籠芒果腸粉 ($58)

蒸籠芒果腸粉

又係D gimmick野,用原個蒸籠上,而且都識出煙架~~
蒸籠芒果腸粉

椰汁腸粉幾香濃軟滑,芒果亦都夠甜,不過試一次就夠喇

蒸籠芒果腸粉

好似係腸粉 ($58)

好似係腸粉

好似街邊既魚蛋同腸粉呀~~
入面有椰汁糕,豆腐雪糕、炸魚蛋(其實係糯米糍黎
)、菠蘿同士多啤莉。
雪糕同椰汁糕都好幼滑,比起芒果腸粉更豐富~~

伯爵茶雪糕 ($46)、麥精雪糕 ($46)

底下用左乾冰,所以都會出煙呀~~~
雪糕各有一球半,麥精味同伯爵茶都幾出眾,質地似冰狀,味道自然,唔會太人工同太甜。

伯爵茶雪糕 ($46)、麥精雪糕 ($46)

最底會有D粟米片,但我覺得唔係隻隻味道都夾到粟米片,如果可以轉下其他配料,e.g. Oreo碎好似會吸引D

伯爵茶雪糕 ($46)、麥精雪糕 ($46)

紫薯窩夫 ($78)

紫薯窩夫

窩夫擺設幾有心思呀,成幅畫咁,有3塊窩夫,配料有小小水果,糖漿同紫薯雪糕,但如果水果份量可以增多一些,或者多一球雪糕,就會再吸引D~~~ 窩夫外脆內軟,紫薯雪糕幾重奶香~~

紫薯窩夫

入面都入D紫薯蓉,都幾驚喜,但份量唔算太多~~
紫薯窩夫

oreo窩夫 ($78)

oreo窩夫

oreo窩夫同紫薯窩夫係賣相方面差冇幾,配料由紫薯改晒做朱古力/曲奇。
窩夫配上朱古力醬同雪糕,唔會太乾,而入面就係原塊oreo~~
呢個價錢黎講,比較小貴,畢竟食到既野唔多>_<

oreo窩夫

最後我地都叫左D野飲share飲,有
藍天之雲( $40)同紫霧( $38)
藍天之雲( $40)、紫霧( $38)
兩杯野飲都好岩夏天飲,兩款都帶乳酸味,紫霧入面仲有D爆爆珠,感覺幾清新呀~~

餐牌

佢地既餐牌大到好似一張海報

oreo窩夫
藍天之雲( $40)、紫霧( $38)
🍨雪糕就食得多, 但用🍽刀叉或筷子食雪糕你又試過未?😏🙈 最近旺角新開了一家甜品店-「Smokey Ice」,主售造型雪糕, 有「牛扒」,又有「吉列豬扒」,未食已經好吸睛。👀 店裏裝潢以 Pop Art為主題, 岩晒造型雪糕新潮的主題~🤘🏾🤘🏾 「Smokey Ice」除售特式造型雪糕外, 還有窩夫,厚多士、奶凍、雪花冰和西米露等, 傳統和新式都有!😏 見這個鐵板牛扒造型雪糕咁得意,當然要試下啦~😚 七成熟雪糕($88) 鐵板牛扒造型真係做得好似!😍 一上枱便煙霧瀰漫,就像吃扒餐時倒上醬汁的「咋」一聲,噴出白煙的樣子~😳 扮演🐄牛扒的朱古力雪糕用懷舊鐵板盛載着, 一刀切下, 裏面的粉紅色🍓士多啤梨雪糕便緩緩地流出來, 像極真的medium rare的牛扒!😆 牛扒中間還藏着不少朱古力碎, 多了一份層次感! 再配上扮薯菜的香蕉、菠蘿、士多啤梨和香脆炸多士,真係睇得又食得!😋 好似系腸粉($58) 照一貫街邊腸粉的作風, 店家用牛油紙和鐵兜做到似模似樣的傳統腸粉look,還配上牙簽給食客食用,像真度極高呢!👏🏻 以椰汁製成的腸粉, 口感Q彈,又散發着濃郁的椰香~
🍨雪糕就食得多,
但用🍽刀叉或筷子食雪糕你又試過未?😏🙈

有「牛扒」,又有「吉列豬扒」,未食已經好吸睛。👀
店裏裝潢以 Pop Art為主題,
岩晒造型雪糕新潮的主題~🤘🏾🤘🏾
「Smokey Ice」除售特式造型雪糕外,
還有窩夫,厚多士、奶凍、雪花冰和西米露等,
傳統和新式都有!😏
見這個鐵板牛扒造型雪糕咁得意,當然要試下啦~😚
七成熟雪糕($88)
鐵板牛扒造型真係做得好似!😍
七成熟雪糕
扮演🐄牛扒的朱古力雪糕用懷舊鐵板盛載着,
一刀切下,
裏面的粉紅色🍓士多啤梨雪糕便緩緩地流出來,
像極真的medium rare的牛扒!😆
七成熟雪糕
牛扒中間還藏着不少朱古力碎,
多了一份層次感!

好似系腸粉($58)
照一貫街邊腸粉的作風,
以椰汁製成的腸粉,
口感Q彈,又散發着濃郁的椰香~
扮演咖哩魚蛋的炸糯米糍,
外皮炸得香脆,裏面的口感煙韌軟糯,😽
再加上扮豉油的朱古力醬和扮甜醬的士多啤梨醬,
旁邊還配上菠蘿、士多啤梨和不可或缺的雲呢拿雪糕,
神一般的賣相和配搭~😻😻😻
味道也是相當不錯呢!👍🏻
天氣熱口渴的關係,
我還點了一杯特製飲品-紫霞 Purple Evening Glow ($38),
酸酸甜甜的紫背天葵
配上一咬開便湧出香甜果汁的爆爆珠,
味道refreshing!
整體來說,
「Smokey Ice」的甜品有着無窮的新鮮感,
造型和配搭新穎,
食物質素也是相當有水準!👍🏻
以fushion甜品來說,價錢都算合理,值得一試!
最近新張營業還有facebook和instagram優惠呢!😇
$80 (宵夜)
2017-07-11 501 瀏覽
蜜糖芝士火腿西多士 $38.話說之前去左白布黑布街食甜品 見到有間新開既就入去醫肚😁✌️.店鋪佈置幾有特色 好美式既感覺 打開個menu竟然好多種類 有 signature 窩夫 pancake 雪糕 飲品種類都好多 值得一讚🤗🤗 店員都好細心會問甜點上先定咸點 咁我就揀咸點啦.哩個西多士好特別 外層炸到金黃 佢有芝士同火腿係裡面 好少見到裡面有咁多餡呢 仲有蜜糖可以點😁而且冇茶記食開咁油膩 小食黎講都算幾合適🤔價錢方面同街外西多士差不多 唔入去食甜品 咸點都係一個另類選擇😛😛😛.雪之碟 $38.一杯會發光既梨味飲品 初時心諗有咩特別 點知原來個底會透光好浪漫咁 $38杯唔係平 但附近d甜品店又係咁既價錢佢又大杯又有果肉又有gimmick 我覺得都算係咁🙇🏻🙇🏻🙇🏻🙇🏻7成熟牛扒雪糕 $88.望左個menu一陣又諗左陣決定唔理價錢叫哩個鎮店甜品🤔其實本身想叫雞扒個d 個見個個叫哩個又冇理由唔試下🤗.首先上枱d煙係咁湧出黎 wow係乾冰效果😍😍😍影相真係一流 影影下發現佢溶緊就開始切開塊牛扒 發現裡面係粉紅色既雪糕 又幾特別喎 原來7成熟又係咁解🙇🏻🙇🏻🙇🏻雪糕味道普通 但個朱古力雪糕唔錯

蜜糖芝士火腿西多士 $38

雪之碟 $38

7成熟牛扒雪糕 $88
首先上枱d煙係咁湧出黎 wow係乾冰效果😍😍😍影相真係一流 影影下發現佢溶緊就開始切開塊牛扒 發現裡面係粉紅色既雪糕 又幾特別喎 原來7成熟又係咁解🙇🏻🙇🏻🙇🏻雪糕味道普通 但個朱古力雪糕唔錯 入口硬硬地有咬口
仲有塊炸西多 佢冇配蜜糖所以點雪糕都不錯呢 甜甜地入口不錯 最後仲有條扮薯條既蕉 切幼d先似d我覺得 仲有少少生果咁 .
整體係賣創意多過味道 如果未試過傳說中既牛扒雪糕可以試下呢 建議分享食 好飽下🙇🏻🙇🏻🙇🏻

Oreo窩夫盛 $78
好誇張既窩夫甜品造型 成幅畫咁😍😍😍窩夫係好味 裡面真係有oreo碎 第一次食朱古力味同原味以外既窩夫口味 唔錯呢 不過如果再多d蛋香味就好了😌😌😌
窩夫配上cream同朱古力醬 入口都唔會話太乾 oreo雪糕都係一如以往既穩陣味道😗😗哩個甜品分享一流 仲懶係少女心咁有隻蝴蝶係度
哩度冇加一收費 價錢雖然都係屬於中價但感覺合理d
2017-07-11 75 瀏覽
這是我被fake的經過,當我想吃吉列豬扒時,把吉列豬扒切開,吉列皮的入面是冰凍的雲呢嗱雪糕,包着雪糕的吉列皮好似是炸麵包,他是熱但入面是冰凍,吃的時候淋上士多啤梨醬,又可以沾忌廉及夾着菠蘿粒一齊吃!泰式魚餅就是真的泰式魚餅,今次無fake我,他是熱的,是炸起來的,味道香香辣辣,帶着吃泰國料理時常常吃到的香草味道,魚餅的質地是有彈性的Q,一碟有六件,吃的時候是可以沾茄汁,不過沾甜辣醬來吃好似是更好味!有燈光從下面射上去的是蝶豆花加白桃的飲品,顏色美麗,但其實蝶豆花是沒有味道的,飲品的味道主要是依靠白桃。今次是眼和口都同時得到好享受,玩嘢,我受得起!
這是我被fake的經過,當我想吃吉列豬扒時,
把吉列豬扒切開,

今次是眼和口都同時得到好享受,玩嘢,我受得起!
2017-07-11 47 瀏覽
旺角黑布街同白布街逐漸林立jor 好多唔同既甜品舖同酒吧. 而且每間的主題都好特別. 今次見到呢間新開既甜品舖! 見佢個menu 既甜品名已經好特別, 裝修得幾特別, 所以就食jor啦!因為幾位朋友都未食飯, 見佢呢度除jor 甜品外, 都有好多小食! 岩曬我地心水! 正餐 甜品  兩餐一齊食!!舖有兩層, 一樓都係2-4人坐,而二樓比較寬趟. 有張大檯, 可以一班朋友仔一齊食. 佢呢度有兩層, 裝修比較新, 而且佢個牆身都係色彩圖, 光亮,位置比較寬趟.好有時代感, 比較喜歡.  我地嗌jor 三款小食! 基本份份既份量都夠大! 如果食得辣既人! 推薦食呢個雞亦!!!!辣得黎 好過癮. 醬料真係同係新加坡食那個味差不多! 之後就係個個炸魚薯條! 份量大不在話下! 而且佢炸到d 薯條同魚 金黃色! 好吸引, 魚肉唔會硬~ 啱啱好, 仲有三款醬料畀你點. 唔會覺得悶! 之後就係呢個拼盤! 呢個有雞翼辣 薯條 魚餅 同一個類似魚蛋既嘢!   都係有三隻醬, 酸甜 番茄 bbq醬.  推薦那個好似魚蛋物體既食物! lol 好惹味!雖然重複jor嗌有薯條, 不過薯條當正餐食! 哈哈 呢個好似牛

水牛城雞翼
我地嗌jor 三款小食! 基本份份既份量都夠大!

炸魚薯條
拼盤 大

呢個好似牛排既 “冰極牛排”  牛排係塊雪糕, “薯條”係香蕉, “馬鈴薯”係一塊細多士. 濃濃朱古力味. 加埋d 香蕉一齊食, 好似以前細細個食既香蕉船既feel!  lol   而且呢個賣相絕對係呃like 最強!!!!

雪糕港式奶醬司山
紫薯窩夫
呢個係紫薯窩夫, 賣相都好靚,  窩夫裡面都有紫薯, 而且鬆軟. 加埋紫薯雪糕一齊食, 滿口紫薯既香甜, 好滿足!
好似腸粉
呢個又一個呃like 必點菜單之一, 好似腸粉, 係由椰汁 做既腸粉,好濃的椰汁味, 而且好滑. 上面淋jor 一層 朱古力醬同士多啤梨醬, 再加埋其他水果 一齊食, 酸酸甜甜, 清涼, 口感好q. 而且有幾粒好似炸jor既糯米粉球. 微熱, 口感都好q.加埋椰汁腸粉食. 好過癮.
荔枝沙冰
2017-06-30
水牛城雞翼
炸魚薯條
拼盤 大
雪糕港式奶醬司山
荔枝沙冰
2017-07-10 52 瀏覽
旺角的白布街和黑布街,越夜越美麗,在路上覓食的我們,看到霓虹燈招牌,好奇上前看看是什麼店原來是間甜品店,從店門口可以看到牆上滿滿的美式漫畫風格,好有趣,裝潢上很有心思樓上位置很寬敞很舒適,好適合8人以上聚會不止賣甜品,還有鹹食可以選擇,真多樣化水牛城雞翼($88)肉質軟嫩外,甜甜辣辣的,讓人一直吮手指,真叫人回味無窮炸物拼盤 L size ($138)炸雞翼、魚餅、雞肉丸、薯條,外表炸的酥脆內裡多汁旁邊還放了三款沾醬,讓食物不單調7成熟牛排雪糕($88)看店員拿過來時,心裡想著,甜品店也賣牛排了?!盤子下放了乾冰,有種騰雲駕霧的感覺,有趣又搞笑巧克力雪糕不死甜也不膩和旁邊的西多士和水果搭配一起吃好美味雪糕港式奶醬吐司山($68)底下的多士和茶餐廳奶醬多士幾分像,多士的花生醬雖然沒有塗抹很多,卻和上面的香草雪糕、忌廉,一起吃味道剛剛好,店家採用的香草雪糕好黏密藍莓的點綴讓簡單的畫面不這麼簡單好似係腸粉($58)椰子做的蒟蒻粉條,好滑又有嚼勁豆腐雪糕和旁邊的炸丸子、菠蘿、草莓片一起配著吃,身體都清透涼爽擺設使用銀盤、竹籤,像極腸粉醫生再見($38)飲品的杯墊是閃爍燈,好漂亮有蘋果和菊花茶香
旺角的白布街和黑布街,越夜越美麗,
在路上覓食的我們,看到霓虹燈招牌,
好奇上前看看是什麼店

原來是間甜品店,
從店門口可以看到
牆上滿滿的美式漫畫風格,
好有趣,裝潢上很有心思

樓上位置很寬敞很舒適,好適合8人以上聚會

不止賣甜品,還有鹹食可以選擇,真多樣化

水牛城雞翼($88)肉質軟嫩外,
甜甜辣辣的,讓人一直吮手指,
真叫人回味無窮

炸物拼盤 L size ($138)
炸雞翼、魚餅、雞肉丸、薯條,
外表炸的酥脆內裡多汁
旁邊還放了三款沾醬,讓食物不單調

7成熟牛排雪糕($88)
看店員拿過來時,心裡想著,
甜品店也賣牛排了?!
盤子下放了乾冰,
有種騰雲駕霧的感覺,有趣又搞笑
巧克力雪糕不死甜也不膩
和旁邊的西多士和水果搭配一起吃好美味

雪糕港式奶醬吐司山($68)
底下的多士和茶餐廳奶醬多士幾分像,
多士的花生醬雖然沒有塗抹很多,
卻和上面的香草雪糕、忌廉,
一起吃味道剛剛好,
店家採用的香草雪糕好黏密
藍莓的點綴讓簡單的畫面不這麼簡單

好似係腸粉($58)
椰子做的蒟蒻粉條,好滑又有嚼勁
豆腐雪糕和旁邊的炸丸子、菠蘿、草莓片
一起配著吃,身體都清透涼爽
擺設使用銀盤、竹籤,像極腸粉

醫生再見($38)
飲品的杯墊是閃爍燈,好漂亮
有蘋果和菊花茶香味,味道甜甜清淡

火之蝶($38)
荔枝冰沙好清甜
冰沙上放了果凍和小蝴蝶裝飾,好少女

• 好似係腸粉
  • 冰極牛排
2017-07-08 52 瀏覽
🐮7成熟雪糕牛扒 $88個牛扒做得好真 外面係朱古力雪糕入面係士多啤梨雪糕 扮哂半熟牛扒咁😝個多士好好食 炸得好脆重點入面有花生醬😛------------------------------🍟黑松露芝士薯條 $78薯條好脆 比較硬身個隻脆本身薯條都有味 配埋黑松露芝士醬好正個醬好香 黑松露味好濃 份量亦好多👍🏻------------------------------🍤炸物拼盤 小$78我唔知炸物拼盤都有薯條結果食左勁多薯條😂😂😂泰式魚餅好好食 好有泰國菜既香料味😜------------------------------🍸藍天之雲 $40 (乳酸)🍹藍檸檬 $38 (檸檬)兩杯飲品都好飲 我比較鍾意藍檸檬🍋因為比較fresh 夠酸食完咁重口味既薯條飲佢👍🏻------------------------------其實我晚餐食係有啲奇怪感覺好似飽 又好似唔夠咁😅下午茶黎應該會好適合😜
🐮7成熟雪糕牛扒 $88
🍤炸物拼盤 小$78
我唔知炸物拼盤都有薯條
結果食左勁多薯條😂😂😂
泰式魚餅好好食 好有泰國菜既香料味😜
🍸藍天之雲 $40 (乳酸)
🍹藍檸檬 $38 (檸檬)
兩杯飲品都好飲 我比較鍾意藍檸檬🍋
因為比較fresh 夠酸