2024-07-24 203 瀏覽
叫咗條燒烏頭,有浸臭魚味,環境舒服,職員態度都好好,不過野食寶心一般,呢個價錢出面好多選題,特登揸車入去食,失望,唔會再去另外仲叫左芥蘭同墨魚餅,真心一般..要

另外仲叫左芥蘭同墨魚餅,真心一般..要

2024-06-27 320 瀏覽
叫咗2人套餐加錢叫兩件蝦餅 夠膽將一件蝦餅切開2件當係2件蝦餅 都幾過份 情願收貴多少少真係比兩件蝦餅 呢個感覺好差 冬蔭公湯 咖喱味道正常 但啲肉超級嚡 整體唔算得上好食 牛肉炒貴刁一Pat嘢咁樣 最後個千層糕層 表面勁硬 應該係雪過嚟,跟住再整返熱佢 好難食有怪味 食咗一啖冇再食水都冇一杯 唔加水都俾個水壺自己斟水 啲侍應冇擺好枱 餐具都要自己調位 咁樣嘅服務 收加一😰 完全唔掂 除非養寵物 有冷氣 如果唔係完全唔推薦呢間 又貴又唔好味 服務又唔得
2024-06-26
2024-02-03 777 瀏覽
餐廳嘅餐枱櫈設計真係令人r哂頭🤪長型枱全部櫈都係正方櫈 入面入咗去嘅人一定要格離嘅人全部出哂嚟先出到去 去廁所就要全世界起身…枱同枱之間完全冇空位 侍應唔會入到嚟要靠客人自己一個一個傳菜傳入去 叫咗個燒雞 總要成隻上 比把較剪你自己剪 總要以廚房太忙為由唔肯幫我哋分開佢 第一次食飯食到咁🙏真心建議重新審視下啲擺位同傢俬 好好利用下啲空間 如果唔係 啲野幾好食都冇用☠️☠️☠️唔建議咁遠搭過嚟食 無下次🙏🙏🙏🙏
餐廳嘅餐枱櫈設計真係令人r哂頭🤪
唔肯幫我哋分開佢 第一次食飯食到咁🙏

唔建議咁遠搭過嚟食 無下次🙏🙏🙏🙏
2024-02-01 715 瀏覽
近年屯門掃管笏有很多新樓盤,越來越多人住掃管笏一帶,而早兩日就去掃管笏朋友新居作客之後就去咗附近一間泰國菜餐廳🇹🇭食晚餐🍴我哋一行4人就揀咗個四人套餐$988🥢頭盤(任選兩款)-泰式蝦餅4件 +$18蝦餅🦐熱辣辣,炸到脆卜卜👍香脆可口-金柚鮮蝦沙律🥗 +$58沙律酸酸甜甜,金柚好清甜清爽,🦐鮮蝦肉質彈牙👍🥢湯類🍲(4人份)冬陰功湯材料十足,酸酸地小小辣,十分開胃😋🥢海鮮類(選一款)泰式明爐魚-烏頭 +$128烏頭🐟份量都唔細,湯底酸味味好醒胃🥢咖喱類(選一款)-青咖喱/ 紅咖喱/ 黃咖喱 可選:豬/牛/雞/+$28 牛腩我哋揀咗紅咖喱雞🐔,雞肉好嫩滑,仲叫咗薄餅同蒜蓉包嚟配咖喱+薄餅(8件)🫓 $38+蒜蓉包🧄🍞 $58🥢主菜(選兩款)-泰式蝦球炒金邊粉🍜埋相已經好吸引,用蛋花網包住金邊粉,蝦🦐球肉質亦好彈牙-菠蘿海鮮炒飯 🍚+$18海鮮炒飯好足料,蝦🦐、青口、魷魚🦑,菠蘿🍍亦好清甜🥄甜品芒果大菜糕🥭芒果大菜糕分兩層,一層係大菜糕,入面有芒果肉,還有層係椰汁糕,食落唔會太甜,好有驚喜🥢炸豬手🐷🫰🏻見餐牌寫住惠顧滿$800就可以用$8換炸豬手,當然唔放過呢個機會,呢個豬手份量都唔細,豬

我哋一行4人就揀咗個四人套餐$988

🥢頭盤(任選兩款)
-泰式蝦餅4件 +$18
蝦餅🦐熱辣辣,炸到脆卜卜👍香脆可口

-金柚鮮蝦沙律🥗 +$58
沙律酸酸甜甜,金柚好清甜清爽,🦐鮮蝦肉質彈牙👍

🥢湯類🍲(4人份)
冬陰功湯材料十足,酸酸地小小辣,十分開胃😋

🥢海鮮類(選一款)
泰式明爐魚-烏頭 +$128
烏頭🐟份量都唔細,湯底酸味味好醒胃

🥢咖喱類(選一款)
-青咖喱/ 紅咖喱/ 黃咖喱
可選:豬/牛/雞/+$28 牛腩

我哋揀咗紅咖喱雞🐔,雞肉好嫩滑,仲叫咗薄餅同蒜蓉包嚟配咖喱

+薄餅(8件)🫓 $38
+蒜蓉包🧄🍞 $58

🥢主菜(選兩款)
-泰式蝦球炒金邊粉🍜
埋相已經好吸引,用蛋花網包住金邊粉,蝦🦐球肉質亦好彈牙

-菠蘿海鮮炒飯 🍚+$18
海鮮炒飯好足料,蝦🦐、青口、魷魚🦑,菠蘿🍍亦好清甜

🥄甜品
芒果大菜糕🥭

🥢炸豬手🐷🫰🏻
見餐牌寫住惠顧滿$800就可以用$8換炸豬手,當然唔放過呢個機會,呢個豬手份量都唔細,豬手好入味,豬手皮炸到脆卜卜,好正呀👍😋

🥢荔枝柴燒雞🐓 $328
呢個燒雞真心推介,每日係採用新鮮雞即叫即燒,雞肉嫩滑,充滿肉汁

*每晚8:00係呢隻🐓最後落單時間,負責廚師🧑🏻‍🍳即叫即燒,需時25分鐘,

🥤椰汁冰 +$25
🍹芒果沙冰 +$58
🥥椰青
🧋珍多冰

2024-01-27 555 瀏覽
又到左Happy Friday時間啦😬又係時候食好啲啦😊今晚又同屋企人去食好嘢😋今次去左朋友介紹嘅呢間位於屯門掃管笏「So Good」泰國菜😊今晚食得好豐富好滿足😝唔信……大家睇下啦 去片😆四人套餐 $988頭盤:+$18 泰式蝦餅,+$58 金柚鮮蝦沙律🥗湯類(4人份):冬蔭功湯咖喱類:紅咖喱雞海鮮類:+$128 泰式明爐烏頭魚主菜:泰式蝦球炒金邊粉,+$18 菠蘿海鮮炒飯甜品:椰汁西米糕(4件)加配:+$38 薄餅,+$58 蒜蓉包飲品:+$25 椰汁冰,+$58 芒果沙冰,椰青,珍多冰大家睇完片係咪都覺得好吸引呢?😂食物質素十分之高嘅泰國餐廳,好有心機去做👍大家要多多支持一下喔😊荔枝柴燒雞 $328呢隻燒雞真係非常之不得了🤤朋友重點推介!果然無介紹錯呀!肉質相當之嫩滑😊而且連雞胸嘅位置都唔嚡!聽職員講話呢隻雞係新鮮雞,每日即整,而且每晚過左8:30就冇得食架啦😂要食嘅朋友記得晚上8:00前好落單啦!因為即叫即烤 需時25分鐘😬P.S. 優惠期內,凡於堂食惠顧滿$800,即可加$8換賺泰式豬手煲/ 炸豬手我地最後揀左炸豬手,豬手皮脆到不得之了!食落卜卜脆!正👍以上就係今晚小編同屋企

四人套餐 $988
頭盤:+$18 泰式蝦餅,+$58 金柚鮮蝦沙律🥗
湯類(4人份):冬蔭功湯
咖喱類:紅咖喱雞
海鮮類:+$128 泰式明爐烏頭魚
主菜:泰式蝦球炒金邊粉,+$18 菠蘿海鮮炒飯
甜品:椰汁西米糕(4件)
加配:+$38 薄餅,+$58 蒜蓉包
飲品:+$25 椰汁冰,+$58 芒果沙冰,椰青,珍多冰

荔枝柴燒雞 $328

我地最後揀左炸豬手,豬手皮脆到不得之了!食落卜卜脆!正👍

以上就係今晚小編同屋企人食嘅晚餐😆真係相當之豐盛!我哋4個人都食到攬住個肚離開😝
2023-11-08 612 瀏覽
🥰除了有點遠,沒有其它毛病!遠離繁囂的一家餐廳,以泰國菜為主,味道不過不失,小吃好吃,也可以自帶海鮮過去加工,可以唱歌🎤,地方寬敞,有多間包房,適合週末一家人👨‍👩‍👧‍👦親子樂!
2023-10-25 463 瀏覽
掛住泰國菜既話,屯門有間餐廳都可以一解相思。依晚朋友介紹泰菜名叫so good,雖然個名好簡單,但每碟菜都好精緻一d都唔求其。食餐廳野點少得冬蔭公,湯頭唔算好辣,酸咪咪好開胃,湯入面仲有兩隻大蝦,非常大方!咖哩色水睇落就知正,另外加左薄餅一齊食,睇返相都覺正!另外主菜叫左牛肉炒貴刁,牛肉炒到剛好軟熟,好夠味,份量都夠哂驚喜,最後係打包做埋第日lunch添!餐廳空間感十足,晏就入唻飲野應該都好chill, 聽店員講仲有bbq,搵日要拉埋朋友再試下先!
2023-10-23 338 瀏覽
我叔仔經常提及屯門掃管笏有一間泰菜館非常好食,環境又靚,佢哋一班車友常常到那裏聚會,貪那裏免費泊車。 那天老公揸車接我放工,經屯門公路反元朗,我們就決定去試下👍泊好車,行去餐廳門口都不用1分鐘。餐廳佔地很大,而且裝修好有泰feel,好像去了泰國布吉島一樣,非常有心思並且好靚!😍😍😍還有一個室外遊樂場,家長可以帶同小朋友一起歎美食外,小朋友也可以放放電👍👍聽職員説星期六日還有很多人每帶寵物到餐廳,非常熱鬧!By the way 真心要讚那裏的職員,服務態度十分好,有笑容,好有禮貌,值得一讚!👍👍👍除了室外,室內環境清幽,每枱空間感極,大坐得非常舒服!而且枱面大,放食物不會擁擠👍同老公叫左個二人套餐HK$498(未包加一)💢冬陰功湯: 味道正宗,酸辣味平均!👍💢泰式柚子沙律,柚子清甜多汁,腰果脆卜卜,再加上自家制醬汁,把柚子的味道提升了不少!酸酸甜甜,作為前菜極之開胃,正!😋😋😋💢 黃咖哩雞: 因我老公不能吃辣,所以叫黃咖喱香濃,但也不失咖哩的香濃,鷄件滑,薯仔和雞都煮得很入味,好食!👍👍😋😋💢蝦醬炒飯:蝦醬味濃,炒得超香,廚師加入了 櫻花蝦, 提升了鹹香味,飯炒得很亁身!👍👍💢龍眼冰:清

同老公叫左個二人套餐HK$498(未包加一)

💢冬陰功湯: 味道正宗,酸辣味平均!👍

💢龍眼冰:清甜的龍眼味,可媲美泰國有名的人氣龍眼冰檔,好好飲!😋😋😋

💢甜品拼盤:經理好識做,送了個甜品拼盤給我們,我最喜歡是榴蓮炸蛋,流心榴蓮饀,香味濃郁, 齒頰留香。喜歡食榴蓮的朋友,千萬不要錯過!😋😋😋😋

2023-10-16
  • 蝦醬炒飯
  • 榴蓮炸蛋
2023-10-23 961 瀏覽
男朋友話發現屋企附近有間靚餐廳,今晚想一齊去試下,難得佢主動覓食,當然支持!餐廳在戶外,掛滿燈串,好有大自然氣息,好feel! 用餐有室外和室內,地方寬敞,張張枱都好大,坐得好舒服,加埋輕快嘅音樂,心情都輕鬆晒!有套餐和單點,二人套餐 ($498)樣樣有得揀,先是老闆,仲唔駛諗咁多。小食揀了泰式魚餅,熱辣辣,好彈牙,香辣惹味,點啲泰式甜酸醬仲正。湯二選一,當然要火辣辣的冬陰功湯,湯底好香濃,酸酸辣辣,好味!用料豐富,最吸引係兩隻大蝦,啲肉彈牙,滋味!青咖喱牛肉 味道香濃,辣度中等,加入不少配菜, 有大量豆角、泰式茄子、紅椒,當然仲有腍嫩啲牛肉,沾滿咖喱醬汁,越吃越滋味,用嚟撈飯就正!主食就要菠蘿海鮮炒飯 (+$18),炒得乾身,唔油膩,不錯!加咗三色豆、雞蛋碎 、菠蘿粒 、泰式臘腸、蝦仁、魷魚、青口、提子乾同炒, 旁邊仲有豬肉鬆、腰果,同埋甜美多汁嘅鮮菠, 好豐富。揀椰汁西米糕 做甜品,啖啖椰子香,西米彈牙,味道唔太甜,好食!
椰汁西米糕
椰汁西米糕 甜品,啖啖椰子香,西米彈牙,味道唔太甜,好食!
2023-10-17
椰汁西米糕
今日要揸車入屯門整野,所以一早就book mark定呢間餐廳,睇中佢可以泊車,又唔係好遠,重點係可以chill下,遠離繁囂下~🔹菠蘿海鮮炒飯🔹 賣相好靚呀~菠蘿切到好打卡dable~仲要好鮮甜,無渣嘅~炒飯好香,好鍾意佢啲泰式臘腸,甜甜地又唔多肥膏,炒落個飯到好開胃~🔹黃咖喱牛肉🔹唔係好食得辣嘅我地,呢款就好啱口味,好濃咖哩香同椰奶香~入面好多牛肉同蔬菜,如果唔係驚太飽,實會叫多個蒜蓉包或者薄餅點哂啲汁黎食~🔹芒果糯米飯🔹我個人覺得幾特色,因為佢椰汁唔係溝落去,而係淋落去,但啲糯米飯本身都有甜味,暖暖地,甜甜地幾好食~🔹飲品🔹凍泰式奶茶-食泰國嘢必飲啦,做到泰國味道~凍龍眼冰-好多龍眼肉,好清甜~
[屯門 - 情調泰國菜]

今日要揸車入屯門整野,
所以一早就book mark定呢間餐廳,
睇中佢可以泊車,
又唔係好遠,
重點係可以chill下,
遠離繁囂下~

🔹菠蘿海鮮炒飯🔹
賣相好靚呀~
菠蘿切到好打卡dable~
仲要好鮮甜,無渣嘅~
炒飯好香,
好鍾意佢啲泰式臘腸,
甜甜地又唔多肥膏,
炒落個飯到好開胃~

🔹黃咖喱牛肉🔹
唔係好食得辣嘅我地,
呢款就好啱口味,
好濃咖哩香同椰奶香~
入面好多牛肉同蔬菜,
如果唔係驚太飽,
實會叫多個蒜蓉包或者薄餅點哂啲汁黎食~

🔹芒果糯米飯🔹
我個人覺得幾特色,
因為佢椰汁唔係溝落去,
而係淋落去,
但啲糯米飯本身都有甜味,
暖暖地,甜甜地幾好食~

🔹飲品🔹
凍泰式奶茶-
食泰國嘢必飲啦,
做到泰國味道~

凍龍眼冰-
好多龍眼肉,
好清甜~
2023-10-11 172 瀏覽
特式鮮蝦粉絲沙律新鮮既蝦,都好多同埋幾大隻,肉質結實彈牙,十分鮮甜;粉絲口感軟柔,搭配泰式特製醬汁,微微酸辣,好開胃呢!泰式飛天通菜通菜新鮮脆嫩,飛天醬汁微辣,都幾惹味!泰式瑪莎曼咖喱牛咖喱味清新,淡淡既椰奶香,有甜味唔會好辣,薯仔非常入味,口感綿密;牛肉都份量都多,食落幾嫩滑,唔會靭。金不換炒花甲炒好既花甲熱騰騰,有鑊氣,花甲新鮮冇沙,醬汁味道唔錯~仲有爽脆既洋蔥整體環境寬敞闊落,餐廳店員都好親切友善。
特式鮮蝦粉絲沙律

泰式飛天通菜
通菜新鮮脆嫩,飛天醬汁微辣,都幾惹味!

泰式瑪莎曼咖喱牛

金不換炒花甲

整體環境寬敞闊落,餐廳店員都好親切友善。
2023-06-23 845 瀏覽
So Good地址 : 屯門掃管笏村路249號地舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介:古法咖哩軟殼蟹 冬陰功湯 泰式蝦餅 黃咖哩牛肉 菠蘿海鮮炒飯 班蘭千層糕 芒果大菜糕等候時間:0分鐘屯門很少有泰國餐廳,有質素的泰國餐廳更加少之又少。今天,給我發現了,屯門竟然有這像世外桃源的泰國餐廳。餐廳鄰近黃金海岸商場,步行可到達,環境清優,遠離煩囂,情調優雅。服務殷勤,耐心講解,笑容可嘉。原來這裏還可以燒烤,我一定會找天再來哦!二人套餐 $498泰式蝦餅❤️❤️❤️炸到金燦燦,外脆內暖,爽口彈牙,非常有鮮蝦味,食到我舐舐脷!冬陰功湯👍👍👍味道濃沃,用料十足,還有兩隻大鮮蝦。足足有四碗,每人可以飲兩大碗,酸酸辣辣,非常開胃,滋味十足!黃咖哩牛肉😍😍😍黃咖哩汁料豐口味濃,用來送白飯,一流!正!菠蘿海鮮炒飯😋😋😋擺盤很精美,就像一件高質素的藝術品。海鮮份量十足,有大鮮蝦、肥青口、靚墨魚。另外,還有新鮮菠蘿,作裝飾之餘,還可食用。好美味!班蘭千層糕🤩🤩🤩非常精美,甜度適中,食不停頭!芒果大菜糕👍👍👍因為沒有我們想點的甜品,服務員非常殷勤,另外送上芒果大菜糕,
So Good
地址 : 屯門掃管笏村路249號地舖
味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐
等候時間:0分鐘

服務殷勤,耐心講解,笑容可嘉。

原來這裏還可以燒烤,我一定會找天再來哦!

二人套餐 $498

泰式蝦餅❤️❤️❤️

冬陰功湯👍👍👍

黃咖哩牛肉😍😍😍
黃咖哩汁料豐口味濃,用來送白飯,一流!正!

菠蘿海鮮炒飯😋😋😋

班蘭千層糕🤩🤩🤩
非常精美,甜度適中,食不停頭!

芒果大菜糕👍👍👍
因為沒有我們想點的甜品服務員非常殷勤,另外送上芒果大菜糕,令我喜出望外
分兩層:一層是大菜糕、另一層單芒果椰汁糕。甜而不膩,一試難忘!

古法咖哩軟殼蟹$188😋😋😋
原價$328,於星期五晚市時段消費滿$600,即可以優惠價換領。我很喜歡吃蟹,這道菜份量十足,足夠六人份量,有三大隻軟殼蟹。這些軟殼蟹非一般我們所吃到的,一隻蟹有手板那麼巨大,而且肉質肥厚鮮甜,加上古法咖哩,味道香辣惹味,非常驚喜!極力推介!

炸薯條$78🥰🥰🥰
如果小朋友還未喜歡吃泰國菜,這裏有多款炸物:炸魷魚圈、炸麥樂雞、炸薯角、炸吉列蝦、炸一口芝士....可以另供選擇。

小朋友吃了炸薯,已經可以令他們心滿意足。
炸薯條,金香鬆脆,熱辣辣,非常可口美味。

椰汁冰 $32🤤🤤🤤
香濃椰汁冰,清甜解渴,冰凍透心涼,非常適合夏天飲用。
2023-06-23 682 瀏覽
So Good (屯門)屯門掃管笏村路249號地舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介:晚市二人套餐 $498、古法咖哩軟殼蟹 $188、炸薯條 $78、椰汁冰 $32等候時間:0分鐘星期五放工,又到開心週末,一家人到So Good 食泰國菜,享受豐富的二人晚餐,品嘗高質的泰國食品,非常開心!So Good位於屯門掃管笏村路,可由黃金海岸商場步行而至,交通尚算方便!餐廳地方寬躺,環境舒適,餐椅特大,座得非常舒服!晚市二人套餐:包括頭盤6選1,湯類2選1,咖哩3選1,主菜5選1,還有甜品,多種選擇,應有盡有!😋😋😋頭盤-泰式蝦餅:炸至金黃色,鬆脆香口夠惹味!👍👍👍湯類-冬陰功湯:湯水放在鑊中,明爐煮熱,足料,味濃,酸酸辣辣夠開胃!😍😍😍咖哩-黃咖哩牛:清甜黃咖哩適合不吃辣的小朋友,牛肉鮮味,咖哩汁撈飯一流!👏🏻👏🏻👏🏻主菜-菠蘿海鮮炒飯:新鮮菠蘿潤喉多汁,海鮮有海蝦、魷魚及青口,賣相精美!😄😄😄古法咖哩軟殼蟹:這個絕對是超驚喜,足有3隻巨型軟殼蟹,切開6大件,每件像菠蘿包般大小,拌著古法咖哩汁吃,絕配!😋😋😋
So Good (屯門)

屯門掃管笏村路249號地舖

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐

等候時間:0分鐘

頭盤-泰式蝦餅:炸至金黃色,鬆脆香口夠惹味!👍👍👍

2023-06-23
  • 晚市二人套餐
  • 古法咖哩軟殼蟹
  • 炸薯條
  • 椰汁冰
2023-06-23 391 瀏覽
假期前夕要對自己好d,放工之後同朋友去佢屋企附近食泰國野。餐廳環境清靜舒適,望到成片藍天。我地喺玻璃屋入面食野,真係好放鬆。我地點咗二人餐,包括泰式魚餅、椰汁雞湯、牛肉黃咖哩、菠蘿海鮮炒飯同埋椰汁西米糕。食物都好快就上,首先飲雞湯,雞湯酸酸地好開胃,啱哂餐前飲。前盤係泰式魚餅,魚餅頗厚身,混入唔同既香料,咬落啖啖肉,作為前菜好合適。自己好鍾意牛肉黃咖哩,因為黃咖哩口味溫和,食落甜中帶有椰香,好鍾意用佢嚟送飯。朋友就比較喜愛菠蘿海鮮炒飯,海鮮款式唔少,有蝦、青口、魷魚等,非常豐富!而且菠蘿香甜,米飯粒粒分明,我地最後食清光😆晚飯以椰汁西米糕作結,每次見到個斑蘭盒,都覺得充滿泰式風情。面層既椰汁糕又香又滑,下層係西米,中間加咗一片芋頭,食落口感更豐富。
假期前夕要對自己好d,放工之後同朋友去佢屋企附近食泰國野。

食物都好快就上,首先飲雞湯,雞湯酸酸地好開胃,啱哂餐前飲。

2023-06-09 472 瀏覽
.🔺So Good餐廳環境比較chill😇位於村屋附近,所以難免會有蚊蟲😉不過店舖都好細心,會提供蚊怕水比客人噴一噴😌.晚市二人套餐頭盤:泰式炸蝦餅🍤熱辣辣十分香脆彈牙,蝦肉新鮮😙湯頭:椰汁雞湯🐥椰汁味香濃,湯頭清澈😌裏面有好多雜菌同雞肉,二人份量來講都幾多😯主菜:泰式蝦球炒金邊粉🦐每次食泰菜都必點😆蝦球夠彈牙~青咖喱雞🐤味道不太辣,裡面嘅配菜都煮得幾入味甜品:椰汁千層糕🍡口感煙煙韌韌,食落有少少斑斕香味~
🔺So Good
餐廳環境比較chill😇
位於村屋附近,所以難免會有蚊蟲😉
不過店舖都好細心,會提供蚊怕水比客人噴一噴😌
晚市二人套餐
頭盤:泰式炸蝦餅🍤
熱辣辣十分香脆彈牙,蝦肉新鮮😙
湯頭:椰汁雞湯🐥
主菜:泰式蝦球炒金邊粉🦐
每次食泰菜都必點😆蝦球夠彈牙~
青咖喱雞🐤味道不太辣,裡面嘅配菜都煮得幾入味
甜品:椰汁千層糕🍡
口感煙煙韌韌,食落有少少斑斕香味~