2022-07-10 77 瀏覽
$168可以食到炸雞+焗雞+Pizza放題,確實好吸引,見到嗰餐牌,有6款炸雞同5款焗雞選擇,外加兩款黃金鹹蛋炸同焗雞,真係心動樣樣都想試,不過為了不浪費食物,今次揀幾款最鍾意嘅小試一吓,下次再嚟試其他。炸雞 + Pizza 放題📌檸檬柚子炸雞📌香草青檸炸雞📌黃金鹹蛋炸雞炸雞本身皮脆肉嫩多汁,品質高,絕對唔係只有炸皮冇雞肉,係真係食緊雞。以上三款賣呈鮮黃色,賣相吸引,擺盤亦不錯。味道方面,檸檬柚子酸酸甜甜,又有條條柚子,味道豐富又有咬口,吸引。香草青檸味道雖然普通,但青檸味香,同炸雞好夾。黃金鹹蛋咁邪惡嘅味道,小編覺得係必食,餐廳將鹹蛋味道做得極好味。📌蜜糖蒜香焗雞蒜香味好似同炸唔係好夾,但同焗就好夾,蒜香味極濃,加上蜜糖,相當惹味。📌熱帶風情薄餅薄餅係6吋,唔會係嗰啲一見到大大塊見到就已經飽,份量好體貼剛好,餅身好脆但唔厚,芝士份量足夠可以拉絲,味道亦冇失準。📌芝麻菠菜唯一少少失望係這碟小食,普通了一點。

炸雞 + Pizza 放題

📌檸檬柚子炸雞
📌香草青檸炸雞
📌黃金鹹蛋炸雞

以上三款賣呈鮮黃色,賣相吸引,擺盤亦不錯。

香草青檸味道雖然普通,但青檸味香,同炸雞好夾。

📌蜜糖蒜香焗雞

📌熱帶風情薄餅

📌芝麻菠菜
唯一少少失望係這碟小食,普通了一點。
2022-07-10 86 瀏覽
放題食得多,炸雞放題🍗反而係第一次見,價錢又幾抵,$168食90分鐘,所以約埋fd一起去試下先。.炸雞🍗 甜酸炸雞蜜糖芥末炸雞香草青檸炸雞檸檬柚子炸雞濃蒜炸雞我地差唔多所有口味都試過,每款雞個皮都超級無敵脆,kalakala聲,仲要每隻都熱辣辣,好有誠意。最傳統嘅甜酸炸雞最深得我心,甜酸度啱啱好,而個雞本身都有調味,唔會淨係靠醬汁帶出個味。而蜜糖芥末個芥末味都幾出,正🤤.小食韓式泡菜柚子醋沙律芝麻菠菜韓式酸蘿蔔蜜糖牛油粟米🌽好記得食第一啖酸蘿蔔個陣,同個fd都不約而同嘩咗一聲,夠酸勁開胃同解膩解辣。而個菠菜都唔錯,食多啲菜呃自己今餐都唔係好邪惡姐🫣.

炸雞🍗

韓式酸蘿蔔
蜜糖牛油粟米🌽

NNT
2022-07-08 104 瀏覽
放題炸雞好評如潮即管試試!環境:整潔及店面吾算大,是次坐卡位較闊落。服務:服務員態度良好,讚。炸雞:事先預備上雞特快,可惜炸雞皮含油量高,咬落下肥冧冧,各種味道感覺上都是原味雞淋上不同汁醬便是。焗雞:事先預備上雞勁快,肉質偏淋,叫左兩件,跟住無落過單。薯條:一樣油冧冧。前菜:泡菜菠菜酸甜白蘿蔔一般。飲品:買一送一味道尚可,不過最吾中意就係搵朵向日葵膠花夾係杯邊掂到飲品,大佬呀!干吾干淨架?90分鐘放題,好似吾够一個鐘便離開去食過其他野。
放題炸雞好評如潮即管試試!
環境:整潔及店面吾算大,是次坐卡位較闊落。
服務:服務員態度良好,讚。
焗雞:事先預備上雞勁快,肉質偏淋,叫左兩件,跟住無落過單。
薯條:一樣油冧冧。
前菜:泡菜菠菜酸甜白蘿蔔一般。
90分鐘放題,好似吾够一個鐘便離開
去食過其他野。
今時今日$168 可以做啲乜?原來只要以呢個價錢去【Sodam Chicken】 就可以嘆到性價比超高嘅 炸雞🍗 ➕ Pizza 🍕 ➕ 小食放題 一個價錢 多重享受 仲可以嘆足90分鐘位於銅鑼灣嘅【Sodam Chicken】 用餐環境輕鬆 非常適合三五知己暢聚🍻 我自己一向都鍾情炸雞🍗 所以今次都係點不同炸雞口味為主: 黑糖脆脆|辣味🌶️|檸檬🍋柚子|濃蒜🧄|甜酸|蜜糖🍯芥末香蔥|香草🌿青檸當中首推最新推出嘅 ❣️黑糖脆脆炸雞🍗 每件炸雞都係即叫即炸 外層炸得金黃香脆、熱辣辣♨️ 黑糖味道嘅炸雞都係第一次食到 估唔到黑糖醬同炸雞味道非常夾 面層更特意加上粟米🌽脆片 夠曬驚喜🌈 咬落啖啖香脆可口 充滿層次 味道令人一試難忘❣️檸檬柚子炸雞🍗 味道都做得相當出色 屬必點之選✅ 檸檬🍋再配上柚子味道酸酸甜甜 清新又開胃😋 食多件都唔怕漏 滿載夏日清新風味喜歡重口味嘅朋友就絕對唔能夠錯過 ❣️濃蒜🧄炸雞🍗 平日唔特別鍾情蒜味食物嘅我 試過呢個口味之後都另眼相看 蒜汁🧄做得非常香濃 未食已經聞陣陣蒜香🧄 咬落啖啖都有充斥著蒜香 惹味非常❣️蜜糖🍯芥末香蔥 一向偏好蜜糖味道嘅食物 所以呢款口味
今時今日$168 可以做啲乜?

❣️蜜糖🍯芥末香蔥 一向偏好蜜糖味道嘅食物 所以呢款口味必定係個人心水選擇🫰 蜜糖味道控制得啱啱好 唔會太甜太漏 食落有淡淡嘅香蔥味道 幾香🥰
雖然【Sodam Chicken】主打炸雞🍗 但係佢嘅Pizza 🍕同樣出色 ❣️是日薄餅款式:熱帶風情薄餅 所有Pizza都係即叫即做 薄薄嘅餅底香脆熱辣辣♨️ 餡料有菠蘿🍍/火腿/菇菌/ 芝士🧀 最鍾意佢份量細細,咁就唔怕食滯啦
小食亦夠曬多元化: 韓式辣泡菜🌶️|芝麻菠菜🥬|柚子醋沙律🥗|韓式辣伴海蜇🌶️|涼拌水冷麵| 蜜糖芥末薯條🍟

誠意推薦韓式辣伴海蜇🌶️俾鍾意食辣嘅朋友 海蜇爽口又入味 口味創新 惹味醒胃😋 私心推介蜜糖芥末薯條🍟 薯條即叫即炸 每條都脹卜卜 雖然叫芥末 但係完全無辣 反而有好香濃嘅芝士味🧀 記得趁熱食🫶
🍹飲品仲有買一送一推廣 非常優惠🎊 今次點左🍺啤酒同🍇提子特飲 提子特飲仲好有驚喜 入邊有彩虹味🌈冰條 夠晒消暑解渴
原來【Sodam Chicken】仲有外賣送貨服務 就算安坐家中都可以邊嘆炸雞🍗邊飲啤酒
2022-07-04
  • 黑糖脆脆炸雞
  • 檸檬柚子炸雞
  • 蜜糖芥末薯條
  • 韓式辣伴海蜇
2022-07-05 41 瀏覽
홍콩 코즈웨이 베이 맛집😋中文向下面👇🏻친구가 치킨을 먹고싶다고 오래만에 Sodam 치킨 갔다왔어요🍗 솔직히 3년동안 한국 못 가서 치킨의 맛이 넘 그립다 ㅜㅜ오늘 Sodam 치킨가서 무한리필 메뉴가 있어서 놀램 ㅋ ㅋ ㅋ 치킨 양념을 14종까지 있어요😱 그리고 파자도 무한리필이다!오늘 메뉴: 라임 허브스 치킨: 소스가 달콤해서 입맛이 아추 맞았어 ❤️銅鑼灣任食韓式炸雞👍🏻👍🏻👍🏻朋友話好耐無食炸雞,今日終於抽到時間去Sodam Chicken🤣好耐無黎然後發現原來而家有炸雞Pizza 放題😱😱😱好正!!!可以食哂咁多種味🤣岩哂有選擇困難症既我❤️炸雞同焗雞共有14款口味!基本上試哂🤣🤣🤣個人推薦黑糖脆脆炸雞同香草青檸炸雞🤤黑糖炸雞一放上枱就聞到一股甜味,雞上面仲有少少粟米片,入口脆得黎帶甜味!好正!!!香草青檸炸雞味道非常接近韓國既炸雞沾醬😍好懷念
홍콩 코즈웨이 베이 맛집😋中文向下面👇🏻

오늘 메뉴:

銅鑼灣任食韓式炸雞👍🏻👍🏻👍🏻

2022-07-04 41 瀏覽
任點任食韓式烤雞😍口味有數十款,仲有Pizza🍕同小食任點。炸雞口味太多選擇樣樣都想食,我點左好幾款樣樣一件都好滿足,首先試吓黃金鹹蛋炸雞🍗真係好香好濃鹹蛋味,超級好食😋另外點左甜酸、檸檬柚子、香草青檸等等….佢地炸得好脆口雞肉仲好多肉汁,加左醬汁好正。焗雞都有好多款🍗韓風紫菜、蜜糖蒜香、雙重芝士,焗雞就冇咁油膩,加左醬汁都係好好味😋Pizza 🍕 都好多選擇要視乎當天供應,樣樣試吓好滿足。飲品點左蘋果雞尾酒🍹甜甜地送雞一流,另外點左士多啤梨沙冰,好濃士多啤梨味兩杯都好好飲。

Pizza 🍕 都好多選擇要視乎當天供應,樣樣試吓好滿足。

2022-07-01
午餐
2022-07-03 64 瀏覽
平時食炸雞黎黎去去都單款或者雙拼,想食多幾款都唔得,勁冇癮。今次見上網推介Sodam Chicken有放題式食法,第一時間帶埋朋友仔上黎踩下場⋯ ✨炸雞焗雞放題 $178/位90分鐘放題,包齊多款口味炸雞、是日pizza、各款小食,全部都係任食。飲品雖然另外加錢,但買一送一都好抵,仲有幾款啤酒俾大家揀,岩晒「炸雞配啤酒」的你。 ⦁ 黑糖脆脆炸雞隻味係新推出,黑糖醬加埋粟米脆片,食落有種焦糖爆谷的感覺。黑糖味好重,岩晒飲開黑糖珍奶的朋友仔。 ⦁檸檬柚子炸雞都幾開胃,酸甜度適中,食落有種refresh的感覺。 ⦁黃金咸蛋黃炸雞對我興趣不大,但朋友食完再食,佢話有種流沙質地,完全係感覺享受。 ⦁蜜糖蒜香烤雞個人比較推薦尼款,蜜糖味重得黎唔算好甜,似平時BBQ的時候狂落蜜糖的感覺,但不失香脆的口感。 小食有泡菜、酸蘿蔔、涼拌水冷面、柚子醋沙律等,個人力推酸蘿蔔同柚子醋沙律,完全可以解炸雞既熱氣。 總結一下,試齊咁多款炸雞,每款都系熱辣辣,肉質唔乾好滑。重點全部都系無骨,岩晒「鍾意食炸雞但唔鍾意有骨」的女神。順帶一提,店內提供的手套好厚實,用完之後對手都係勁乾淨同唔油。

炸雞焗雞放題 $178/位

⦁ 黑糖脆脆炸雞

⦁檸檬柚子炸雞
都幾開胃,酸甜度適中,食落有種refresh的感覺。

⦁黃金咸蛋黃炸雞

⦁蜜糖蒜香烤雞

2022-07-03
八號波前夕去左銅鑼灣Sodam Chicken食咗個炸雞放題🤤其實無論堂食定外賣都食過好幾次,今次係見到佢哋推出新口味就再去食!餐廳裝修偏工業風,有一半坐位係沙發卡位,亦都有長枱,無論兩個人撐枱腳定成班朋友聚會都得!落單非常方便,自己坐喺位scan QR code就可以睇到餐牌同落單!炸雞Pizza放題90分鐘($178)可以任食炸雞、焗雞、pizza同小食,飲品同其他主菜就額外收費,但都有飲品買一送一同主菜半價,食多食少可以自己控制!炸雞口味有甜酸、蜜糖芥末香蔥、香草青檸、辣味、檸檬柚子、濃蒜、黃金鹹蛋炸雞同最新嘅黑糖炸雞,黑糖炸雞值得一試,係香脆炸雞上面淋上黑糖醬同玉米脆片,入口少少焦糖炭香味同蜜香,配埋新鮮炸起嘅炸雞,夠哂邪惡!焗雞就有蜜糖蒜香、韓風紫菜、噴火辣、黃金鹹蛋、雙重芝士同BBQ香辣焗雞,個人推測噴火辣焗雞同蜜糖蒜香焗雞,噴火辣辣度夠超過癮!今日嘅薄餅限定口味係熱帶風情,係薄批底幾香脆,面頭熱辣辣嘅芝士仲要可以拉絲,不過一次過就要落4件,唔想浪費要落單前諗吓自己食唔食得落。小菜都有好多選擇,個人最鍾意韓式涼拌海蜇同紫菜薯條,前者口味偏甜辣,非常惹味,後者新鮮炸起好香脆!

Sodam Chicken 逢星期一至四仲有外賣炸雞烤雞買一送一,買滿$500仲可以包埋運費送到你屋企,超正!
2022-07-02 34 瀏覽
韓式炸雞真係好正,有好多唔同味,啲醬汁沾滿香脆嘅炸雞皮,但每次都只可以叫一兩隻味已經好多。呢間人氣炸雞推出炸雞pizza放題,可以一次過試曬咁多仲口味嘅炸雞,仲有好多款小食可以試埋,啱曬!------------------------------🍗◖炸雞+pizza放題◗ $128+$28升級已經bookmark好耐,lunch炸雞+pizza放題包咗六款口味嘅炸雞同埋pizza,炸雞都係基本口味,+$28就可以叫埋小食同埋焗雞!放題嘅選擇好多,剩係炸雞焗雞每款叫一舊試基本都少少飽,連小食都試唔曬! 🍗炸雞/甜酸炸雞/辣味炸雞/蜜糖芥末香蔥炸雞🌟/檸檬柚子炸雞/香草青檸炸雞🌟/濃蒜炸雞🌟/黃金鹹蛋炸雞🌟/黑糖脆脆炸雞 🍖焗雞🌟/黃金鹹蛋焗雞🌟/蜜糖蒜香焗雞/雙重芝士焗雞/韓風紫菜焗雞/BBQ香辣焗雞🌟/噴火辣焗雞 🍟小食/韓式辣泡菜/芝麻波菜/柚子醋沙律/韓式酸蘿蔔/芝士粉薯條/蜜糖牛油粟米🌟/紫菜薯條🌟/韓式辣拌海蜇/涼拌水冷麵/炸餃子 🍕Pizza/熱帶風情薄餅佢menu有幾隻口味,但要視乎當日嘅pizza有咩味,我果日就得熱帶風情。Pizza一個手掌咁大個,分咗四分,餅
🍗◖炸雞+pizza放題◗ $128+$28升級

/涼拌水冷麵
/炸餃子

🍕Pizza
/熱帶風情薄餅
佢menu有幾隻口味,但要視乎當日嘅pizza有咩味,我果日就得熱帶風情。Pizza一個手掌咁大個,分咗四分,餅底好似麵包舖嘅pizza包口感,冇咩特別。

加咗🌟可以一試!炸雞嘅皮都好熱好香脆,肉質鮮嫩唔鞋,炸雞質素OK!尤其推薦黃金鹹蛋同檸檬柚子味嘅炸雞,鹹蛋黃味好香濃起沙好好食,檸檬柚子味就酸酸甜甜好freah好開胃!仲有個新推出嘅黑糖脆脆炸雞,果種黑糖味同香脆炸雞嘅口感勁夾!小食黎講,就剩係試咗佢個紫菜薯條,啱啱炸起仲熱辣辣好香脆,但就要等耐少少。

🍇◖提子特飲◗ $58
🍹◖熱情果燒酒◗ $78
飲品買一送一,所以呢到$78已經有兩大杯嘢飲!提子特飲勁吸引,佢有成條提子雪條浸係到,keep住杯嘢凍又可以慢慢出味,幾好!熱情果燒酒又係勁大杯,有支酒倒轉插喺上面!飲落果汁味好重,酒精味唔濃。

Encore指數:8.5/10
呢個價錢咁多款式嘅雞,勝在可以試曬咁多隻味,覺得真係好抵!Overall啲食物都上得好快亦冇漏單情況,唔同款式嘅雞陸陸續續咁上,有時都分唔清邊隻打邊隻,想再試返要撞下運氣!店員態度都好,好主動幫你收走啲碟,有時都會介紹下碟入面係咩口味,係幾好嘅一次體驗!
上星期去咗食呢間好抵嘅炸雞放題餐廳,分別有兩個價錢$108(75mins) & $138(90mins),我就緊係要長時間啲&試得多款啲啦!$138包括有13款炸雞及焗雞、1款當日嘅pizza、11款小食比你任揀任食!炸雞及焗雞我試左9款,重點係炸雞咬開係會有少少雞油喺入面!唔係炸到乾哂嗰種!每次上枱嘅炸雞都一定係熱辣辣(有煙嗰種),其中我特別推介以下幾款:⭐️蜜糖芥末香蔥炸雞好重蜜糖芥末味,一上枱已經好香,味道就甜甜地,都好開胃🤤⭐️蜜糖蒜香焗雞滿滿的炸蒜片舖系雞上面,味道偏向甜甜地多啲,蒜片少少脆,口感層次豐富✨⭐️噴火辣焗雞鍾意食辣嘅朋友仔就真係一定要試,個辣醬真係辣到噴火,但又好惹味🔥⭐️雙重芝士焗雞呢個雙重芝士唔會食到好滯好”漏”,滿滿嘅芝士粉鋪喺炸雞上面,一咬啲芝士味就湧出嚟🧀另外值得推介嘅係是日pizza—-熱帶風情,本身冇乜特別大嘅期望,但上枱真係嘩咗一聲,pizza熱到辣口!材料有大量芝士、千島醬、火腿、菠蘿、洋蔥、菇、粟米,放題Pizza都有邪惡拉絲效果!今次亦都加咗$28升級特色飲品,今次飲咗青蘋果檸檬梳打&藍橙乳酸,打卡一流之餘,味道仲好清新,可以一解食得太多炸雞嘅油膩

⭐️蜜糖芥末香蔥炸雞
好重蜜糖芥末味,一上枱已經好香,味道就甜甜地,都好開胃🤤
⭐️蜜糖蒜香焗雞
⭐️噴火辣焗雞
⭐️雙重芝士焗雞

今次亦都加咗$28升級特色飲品,今次飲咗青蘋果檸檬梳打&藍橙乳酸,打卡一流之餘,味道仲好清新,可以一解食得太多炸雞嘅油膩感🌸

P.s.店內電視一直播住韓國K-pop,真係好似置身喺韓國食炸雞一樣😆
2022-06-25 305 瀏覽
📍「Sodam Chicken」- 銅鑼灣⭐️抵食炸雞焗雞pizza放題 超多款式🤩⭐️#alldayeating_銅鑼灣今次食食食之旅黎到銅鑼灣😌近排見到個post 話呢間韓國餐廳係銅鑼灣民選必食🔝9️⃣,宜家仲要做緊放題優惠,任食韓式炸雞/焗雞/Pizza/小食都只係HK$168一位,飲品仲要買1️⃣送1️⃣,梗係要衝去試吓啦🤤🤩🤩🤩📷餐廳座位闊落,空間感十足,坐得好舒服🤗裝修走工業風,燈光比較好明亮,配埋K-pop,猶如致身係韓國🇰🇷🤩適合同朋友聚會👯‍♀️👯‍♀️👯‍♀️職員服務態度好好,而且上菜速度好快,加分👍🏻👍🏻👍🏻🥰🍽炸雞🍗+焗雞🍗+額外口味+Pizza🍕+小食放題(9️⃣0️⃣分鐘)💰HK$168/person 🍴炸雞系列✨推薦指數:8/10無骨炸雞超岩👧🏻呢啲懶人🤣炸雞外皮好脆,全部都係新鮮炸起,一嚟到都仲出緊煙,就算相機📷食先都仲係好熱🌫😍炸雞整體外脆內嫩,較焗雞乾身少少🤏🏻,但唔會好鞋😋🍗甜酸炸雞:酸酸甜甜咁幾開胃🤤🍗辣味炸雞:辣味唔算好重,岩哂唔係好食得辣嘅朋友仔😚🍗蜜糖芥末香蔥炸雞:食到蜜糖芥末味,但唔算好濃,可以再出啲😬🍗檸檬柚子炸雞:柚子味好出,酸酸甜甜咁幾香幾開胃😇🍗香草青檸炸雞:
📍「Sodam Chicken」- 銅鑼灣
⭐️抵食炸雞焗雞pizza放題 超多款式🤩⭐️
#alldayeating_銅鑼灣

今次食食食之旅黎到銅鑼灣😌

💰HK$168/person

🍴炸雞系列
無骨炸雞超岩👧🏻呢啲懶人🤣
🍗甜酸炸雞:酸酸甜甜咁幾開胃🤤
🍗辣味炸雞:辣味唔算好重,岩哂唔係好食得辣嘅朋友仔😚
🍗檸檬柚子炸雞:柚子味好出,酸酸甜甜咁幾香幾開胃😇
🍗香草青檸炸雞:青檸味幾出,食食下有少少似芥末味咁🤣
🍗濃蒜炸雞:有驚喜‼️面頭鋪滿蒜蓉,超濃蒜味,有少少似蒜蓉蒸蝦個隻味咁,但又好夾😋
🍗黑糖脆脆炸雞:新口味一定要試下❗️香甜嘅黑糖連埋脆脆一齊食,口感豐富😉
🍗黃金咸蛋炸雞:超中意‼️佢嘅外皮係超濃嘅咸蛋黃,好似食SG出名嘅咸蛋炸魚皮咁🤤會食上癮嘅味💕💕💕

🍴焗雞系列
✨推薦指數:8/10
整體焗雞肉質會腍身juicy ,相對入味啲,有有幾隻味仲焗到外皮脆卜卜,好正🤩😋
🍗蜜糖蒜香焗雞:蜜糖甜甜哋,但蒜香唔算出😗
🍗韓風紫菜焗雞:面頭鋪滿紫菜,食落個皮脆卜卜,連埋紫菜咸咸地幾,層次豐富😇
🍗噴火辣焗雞:呢款不得了‼️ 第一下入口好似平平無奇,但後勁非常凌厲🌶🌶🌶!辣得好過癮好刺激!中意食辣嘅朋友仔千祈唔好錯過(利申:辣到飲哂成杯野🍹)
🍗雙重芝士焗雞:好多芝士粉鋪係面,但係芝士味又唔濃,建議用第二款芝士粉或者拉絲芝士會正啲🤣
🍗BBQ香辣焗雞:食完噴火個款,呢款真係完全唔辣咁😆😆😆其實都有少少辣味嘅,BBQ幾出幾入味😌

🍴熱帶風情Pizza🍕
✨推薦指數:8/10
每晚有唔同🍕嘅口味,今晚係熱帶風情🏝
Pizza 料有菠蘿、豬肉、火腿、蘑菇、蕃茄醬,佢係岩岩焗起熱辣辣😍面頭有芝士,仲要係拉絲架🤤食落餅底好脆,整體幾夾🤗

🍴小食系列
✨推薦指數:7/10
小食有成🔟款咁多🤩我哋真係試唔哂啦🤣試咗以下幾款咋🥳
⚪️韓式辣泡菜:泡菜連埋紅蘿蔔絲咁整,切得比較碎,唔辣,酸酸哋幾開胃😋
⚪️芝麻菠菜:食咁多用當然要食返啲菜,涼涼地幾開胃😇
⚪️韓式酸蘿蔔:醃得好入味,食咁多肥膩野,食返酸蘿蔔可以消下滯,不過再凍啲酸啲會更好😝
⚪️韓式辣拌海哲:呢款辣辣哋又幾入味🌶🤤

🍴飲品系列-買1️⃣送1️⃣
💰HK$58

🍹藍橙乳酸
✨推薦指數:8/10
呢杯飲品係藍白💙🤍漸變色,勁靚🤩📸
飲落乳酸味好出,甜度岩岩好,勁解渴🤤

🍹菊花蜜特飲
✨推薦指數:5/10
呢杯賣相勁浮誇😂有大大朵菊花🌼插咗係杯邊,打卡一流🤣📸
飲落味道似有汽嘅菊花茶,味道有少少🤏🏻怪🤨

• 黃金鹹蛋炸雞
  • 濃蒜炸雞
  • 噴火辣焗雞
  • 韓風紫菜焗雞
一般 韓式炸雞 一碟只可拼1種至2種口味,但今次炸雞放題真係好抵好多口味又非常好味✔️百幾蚊好平✔️唔單只7-8種口味炸雞✔️仲要任食✔️仲要焗雞都有6種口味,都係任食✔️仲要有pizza,都係任食✔️仲要有小食,都係任食✔️環境舒服,細心的每張檯都已有紙巾手套骨筒,最欣賞好managed嘅運作流程超超超推介炸雞,十分脆口,多肉汁唔乾,又熱又香,最愛鹹蛋味、黑糖味、蜜糖芥末味、檸檬柚子味🥳🥳🥳重點推介,外賣買一送一🥳🥳🥳🍗🍗安在家中也可食到咁好味嘅炸雞🍗🍗即到網站望吓啦https://www.hksodam.com
✔️百幾蚊好平
✔️唔單只7-8種口味炸雞
✔️仲要任食
✔️仲要焗雞都有6種口味,都係任食
✔️仲要有pizza,都係任食
✔️仲要有小食,都係任食

🥳🥳🥳重點推介,外賣買一送一🥳🥳🥳
🍗🍗安在家中也可食到咁好味嘅炸雞🍗🍗
即到網站望吓啦

2022-06-22 42 瀏覽
今次專登搵咗間好抵食嘅炸雞放題~~呢間Sodam Chicken係韓國都幾出名‼ 有炸雞有焗雞,仲有唔同口味✨真係好多選擇🤩🤩🤩 我地揀咗炸雞+焗雞+Pizza+小食放題都係$168 ‼ 飲品仲買一送一添💕 咁抵又可以試咁多韓國美食,正👍🏻🌟甜酸炸雞甜酸口味真係幾開胃‼️而且佢唔辣,就咁酸酸甜甜都幾過癮👍🏻🌟蜜糖芥末香蔥炸雞蜜糖芥茉一向都係我嘅至愛😆 呢款炸雞嘅芥末味會比較出,鍾意食辣嘅朋友唔好錯過‼️🌟辣味炸雞韓式嘅辣味係甜辣甜辣,係入門版嘅辣味🍗🌟 檸檬柚子炸雞清新嘅檸檬及柚子+甜甜地嘅醬汁,酸甜酸甜嘅清新✨🌟黑糖炸雞炸雞上面加咗黑糖醬及票米片,食落去特別脆口💕黑糖唔會太甜,醬汁有微辣👍🏻係幾好食😋🌟濃蒜炸雞超香濃嘅蒜香味!鍾意食蒜嘅人真係唔可以錯過!佢用嘅算一啲都唔辣,反而帶出咗啲炸雞好香💕🌟雙重芝士焗雞有兩款唔同嘅芝士粉😆 有啲似好出名嗰款韓式芝士拉麵🍜 正👍🏻🌟BBQ香辣焗雞一入口嘅時候感覺甜甜地,慢慢佢嘅辣味會回上嚟✨係會令人上癮嘅辣味👍🏻🌟 韓風紫菜焗雞香濃嘅紫菜味真係好吸引😆 呢款有微辣,所以都幾惹味~令人有種唔夠喉嘅感覺😆 🌟蜜糖蒜香焗雞焗雞上面加咗粟米片~增加口感✨ 蒜

🌟甜酸炸雞
甜酸口味真係幾開胃‼️而且佢唔辣,就咁酸酸甜甜都幾過癮👍🏻
🌟蜜糖芥末香蔥炸雞
🌟辣味炸雞
韓式嘅辣味係甜辣甜辣,係入門版嘅辣味🍗
🌟 檸檬柚子炸雞
清新嘅檸檬及柚子+甜甜地嘅醬汁,酸甜酸甜嘅清新✨
🌟黑糖炸雞
🌟濃蒜炸雞
🌟雙重芝士焗雞
🌟BBQ香辣焗雞
🌟 韓風紫菜焗雞
🌟蜜糖蒜香焗雞
焗雞上面加咗粟米片~增加口感✨ 蒜香加埋蜜糖甜甜地嘅醬汁💕
🌟香草青檸炸雞
青檸好清新+香草🌿感覺就係清爽嘅組合~

涼拌水冷麵
酸酸地嘅冷麵都幾開胃,份量唔會太多,用嚟解辣就最啱👍🏻又唔會霸佔左食炸雞嘅胃😆

另外佢都有其他唔同嘅配菜~韓式酸蘿蔔及芝麻菠菜等等~有咁多選擇感覺真係身處喺韓國🇰🇷

🍹飲品係買一送一~叫咗菊花蜜特飲,有汽版嘅菊花蜜,而且份量好多!勁大杯😆仲有漸變嘅紅石榴檸檬梳打~

值得一讚係佢啲炸雞及焗雞都冇骨😆 大大啖食好爽😆炸雞炸到外脆內嫩~焗雞健康啲但都好脆~肉質好juicy👍🏻 不過好彩佢炸雞同焗雞嘅口味都唔同😆 所以可以試晒唔同種類,仲要每款雞都有好多醬汁,質素唔錯👍🏻其實佢仲有pizza 等小食,但兩個人真係試唔曬😖 總括嚟講,性價比真係超高‼️

2022-06-21 36 瀏覽
好味指數:😋😋😋😋😋推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐️日本放題就成日食,但韓式放題就第一次今日同朋友試呢個放題可以任食炸雞🍗🍗🍗一試過試灑唔同口味😙🐥放題$168包炸雞+焗雞+pizza+小食放題🍗炸雞(無骨)👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻🖤黑糖脆脆炸雞必點‼️黑糖味炸雞好有創意,黑糖配埋香蒜脆脆非常夾😋💛甜酸炸雞酸酸甜甜,唔算特別出眾,都可以試下~🌶辣味炸雞味道唔算好辣~味道正常🍯蜜糖芥末香蔥炸雞必點‼️蜜糖配雞點都咁夾,最特別之處係呢款炸雞多咗香蔥味,好香😋🌿香草青檸炸雞必點‼️醬汁creamy,多左青檸味中和油膩感🤤🍋檸檬柚子炸雞必點‼️味道清新,感覺都無咁膩,好中意柚子味🤤我另外叫咗啲小食試吓,例如泡菜、水冷麵、菠菜⋯介紹兩個值得一試嘅小食👇🏻🍟蜜糖芥末薯條醬汁好食😋但係薯條再脆啲會更好🤔💛韓式辣拌海蜇唔算好辣,海蜇好爽口,食極都唔停🤣🍹蜜桃特飲&菊花蜜特飲飲品做緊買一送一,叫咗黎試下~特飲都係soda飲品,蜜桃特飲比較有特色,仲有西瓜冰雪條做裝飾🍉菊花蜜特飲有個菊花做裝飾,打卡好靚,但偏甜左啲見到好多口味都好想試🤤我地order咗6款口味嘅炸雞同埋小食,已經食到好飽😵‍💫本身好想試埋焗雞同pizza,唯
好味指數:😋😋😋😋😋
推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐️
日本放題就成日食,但韓式放題就第一次[吐舌]今日同朋友試呢個放題可以任食炸雞🍗🍗🍗一試過試灑唔同口味😙
🐥放題$168
炸雞+焗雞+pizza+小食放題
🍗炸雞(無骨)
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
🖤黑糖脆脆炸雞
必點‼️黑糖味炸雞好有創意,黑糖配埋香蒜脆脆非常夾😋
💛甜酸炸雞
酸酸甜甜,唔算特別出眾,都可以試下~
🌶辣味炸雞
味道唔算好辣~味道正常
🍯蜜糖芥末香蔥炸雞
🌿香草青檸炸雞
必點‼️醬汁creamy,多左青檸味中和油膩感🤤
🍋檸檬柚子炸雞
必點‼️味道清新,感覺都無咁膩,好中意柚子味🤤
🍟蜜糖芥末薯條
醬汁好食😋但係薯條再脆啲會更好🤔
💛韓式辣拌海蜇
唔算好辣,海蜇好爽口,食極都唔停🤣
🍹蜜桃特飲&菊花蜜特飲
飲品做緊買一送一,叫咗黎試下~
菊花蜜特飲有個菊花做裝飾,打卡好靚,但偏甜左啲
見到好多口味都好想試🤤我地order咗6款口味嘅炸雞同埋小食,已經食到好飽😵‍💫本身好想試埋焗雞同pizza,唯有下次再試🤣

📍 Sodam Chicken (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
2022-06-21 47 瀏覽
Weekend梗係要食返啲comfort food慰藉心靈💕炸雞🍗pizza🍕通通都要😆#小胖遊銅鑼灣🐠—————————————————🔹炸雞+Pizza放題 $168pp真係超多款,完全可以滿足每一個人口味,當然係每樣都試吓啦🤪🐔炸雞熱辣辣炸好🔥,超香脆、粉漿唔會太厚,咬開入面超嫩滑同多汁💦✨鍾意柚子檸檬🍋/香草青檸🍃,醬汁酸酸地,十分開胃,食落冇咁膩🤎朋友就鍾意濃蒜🧄重口味又惹味另外都推介黑糖炸雞🖤,黑糖獨有焦香甜,配合炸雞出奇地夾,好似食緊爆谷🍿嘅感覺,幾特別😛👉🏻怕炸雞🍗熱氣同肥,可以食焗雞,同樣係非常之軟嫩🥰✨推薦口味係芝士🧀 是日Pizza係熱帶風情🍕, 迷你size唔會滯,味道都唔差🌴仲有好多款小食,薯條🍟同埋麻油菠菜🥬都好食😋🔹蘋果雞尾酒 $78飲品仲有買一送一,飲埋杯Apple cider 真係夠晒爽🍹—————————————————🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌕🌑🤑性價比:🌕🌕🌕🌗🌑🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌖🌑🌑🥰舒適度:🌕🌕🌕🌖🌑👅回頭率:🌕🌕🌕🌖🌑.♟Overall♟無論烤雞定焗雞質素都非常之唔錯🐣,口味選擇多啱晒唔同人,男仔食應該好抵,真係可以食雞食夠本🐔

#小胖遊銅鑼灣🐠
—————————————————
🔹炸雞+Pizza放題 $168pp
真係超多款,完全可以滿足每一個人口味,當然係每樣都試吓啦🤪

🤎朋友就鍾意濃蒜🧄重口味又惹味

👉🏻怕炸雞🍗熱氣同肥,可以食焗雞,同樣係非常之軟嫩🥰
✨推薦口味係芝士🧀

仲有好多款小食,薯條🍟同埋麻油菠菜🥬都好食😋

🔹蘋果雞尾酒 $78

—————————————————