2022-08-07 27 瀏覽
火鍋放題就食得多,炸雞放題真係第一次食🐥大人$168/位,限時90分鐘,食物選擇都好多,有🐥炸雞、焗雞、🍕pizza、同埋多款🇰🇷韓國小食,仲可以用半價價錢order主菜同埋飲品~炸雞口味有好多,炸得香脆,雞肉仍然好juicy😍!差唔多試晒全部口味,我哋覺得最好食嘅係:1)檸檬柚子炸雞🍋🍊2)蜜糖芥末香蔥炸雞🍯3)甜酸炸雞/香草青檸炸雞/辣味炸雞🌶焗雞我哋就揀左兩款:「雙重芝士焗雞🧀」同「韓風紫菜焗雞🇰🇷」,試完都係覺得炸雞啱我哋口味多啲😆小食方面,芝士粉薯條🍟最好食😋,每啖都食到滿滿嘅薯仔肉~食炸雞點都要飲返杯有氣嘅凍茶先開心,我哋就揀咗(左)紅石榴檸檬梳打🍋,同埋(右)蜜桃特飲🍑~溫馨提示⭐️,入座60分鐘後⏰就唔可以再加單,每食剩100g要收$10材料費,所以食得晒先好加嘢食啦😆~
火鍋放題就食得多,炸雞放題真係第一次食🐥

1)檸檬柚子炸雞🍋🍊
2)蜜糖芥末香蔥炸雞🍯
3)甜酸炸雞/香草青檸炸雞/辣味炸雞🌶

小食方面,芝士粉薯條🍟最好食😋,每啖都食到滿滿嘅薯仔肉~
芝士粉薯條

• 蜜糖芥末香蔥炸雞
  • 檸檬柚子炸雞
  • 甜酸炸雞
2022-08-06 54 瀏覽
任食炸雞有成13款炸雞同焗雞,仲有小食同PIZZA,好多選擇,又唔怕悶同漏👍🏻可以每件咁點,食齊咁多隻味. 雞都好多汁同滑,全部都熱辣辣最中意個香草青檸炸雞,因為好清新,中和返個油味.噴火辣焗雞真係超級辣,奶左一淡個汁就搞唔掂了🤣 仲有新口味鹹蛋黃味同泡菜味,都幾特別小食方面個水涼麵好fresh,海蜇都好香口佢地仲有埋外送服務
任食炸雞
可以每件咁點,食齊咁多隻味. 雞都好多汁同滑,全部都熱辣辣
最中意個香草青檸炸雞,因為好清新,中和返個油味.
小食方面
個水涼麵好fresh,海蜇都好香口
佢地仲有埋外送服務
2022-08-04 1566 瀏覽
通常去韓式餐廳都必定會點炸雞🍗不過次次都意猶未盡 仲想食多幾件🤤呢日我去左好耐之前已經book mark 左既炸雞店盡情任食各款口味嘅炸雞🤩.💫90分鐘放題 ($168)90分鐘放題餐$200都唔使真係幾抵食😝仲要已經包括左多款口味嘅炸雞、烤雞、Pizza同小食.🐔炸雞🌟甜酸炸雞:甜酸醬好開胃 作為第一件開始食覺得好滿意🌟蜜糖芥末香蔥炸雞:蜜糖芥末好香甜所以冇咁膩🍯🌟香草青檸炸雞:味道有D似中式青檸雞🤣🌟辣味炸雞:用左韓式辣醬但味道唔辣🌶🌟檸檬柚子炸雞:同青檸炸雞味道相似 不過多左柚香🍋🌟濃蒜炸雞:有粒粒香蒜加左係炸雞表面🧄🌟黃金鹹蛋炸雞:好邪惡嘅炸雞🤤 有香濃鹹蛋味 如果開頭一輪點黎食就更好🥚🌟泡菜蛋黃炸雞:新口味 微微嘅泡菜味加上蛋黃醬 食落唔辣亦都好夾👍.🐔焗雞焗雞比起炸雞冇咁膩 而且口味嘅選擇亦都同炸雞截然不同 好值得食埋呢幾款不過因為朋友唔食辣所以冇點到辣味焗雞🌟蜜糖蒜香焗雞:蒜片同蜜糖嘅配搭令人諗起BBQ嘅味道🍯🧄🌟韓風紫菜焗雞:灑左大量紫菜 有種和風fusion 嘅感覺🌟雙重芝士焗雞:灑上大量芝士粉 雞肉Juicy🧀.🍕Pizza 🌟熱帶風情薄餅薄餅即點即做 食嘅時候仲有
通常去韓式餐廳都必定會點炸雞🍗
不過次次都意猶未盡 仲想食多幾件🤤
呢日我去左好耐之前已經book mark 左既炸雞
盡情任食各款口味嘅炸雞🤩

💫90分鐘放題 ($168)

90分鐘放題餐$200都唔使真係幾抵食😝
仲要已經包括左多款口味嘅炸雞、烤雞、Pizza同小食
🐔炸雞

🌟雙重芝士焗雞:灑上大量芝士粉 雞肉Juicy🧀
🍕Pizza
🌟熱帶風情薄餅

薄餅即點即做 食嘅時候仲有芝士拉絲
呢個size 嘅pizza分到4份 下次多D朋友一齊黎食就可以食埋另一款口味😋
🥗小食
韓式炸雞店當然有韓式小食
例如有泡菜、海蜇等等

估唔到水冷麵都有得食 薯條嘅味道都唔錯🍟
🍹朱古力/士多啤梨沙冰 ($75)

飲品買一送一 食炸雞配埋飲品就更滿足又可以解膩
餐廳用QR code 落單好方便📲
每件雞都大件 所以建議大家可以點左最想食嘅口味先再加單
或者點少D再同朋友share 食👯‍♀️👯
而且每次點嘅雞都熱辣辣上枱 上菜速度快
所以分幾轉點絕對會更好食同減少浪費食物👍
2022-08-01 51 瀏覽
Sodam Chicken (銅鑼灣)📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓👍🏻黑糖脆脆炸雞放題90分鐘放題,食盡炸雞、焗雞、Pizza、小食放題, 成人$168, 小童 $88 ,鍾意韓式炸雞嘅朋友可以嚟食下 🤍試左最新款既黑糖炸雞、另外叫左4款分別有辣味炸雞、泡菜炸雞、蜜糖芥茉香蔥炸雞、黃金鹹蛋炸雞,炸到脆卜卜、識落雪雪聲、另外店員即叫即炸,黑糖味食落有點似朱古力味道; 泡菜炸雞有d似食緊韓式料理泡菜🤣蜜糖芥茉香蔥炸雞好香蜜糖味道,為大眾容易入口 黃金鹹蛋炸雞食落幾香口,不過未必個個接受到鹹蛋隻味,炸出黎食到個種鮮香味道,非常特別小食類:當日叫咗韓式辣泡菜、蜜糖芥末薯條、柚子醋沙律,叫啲小食可以中和返炸雞嘅熱氣,小食都係細細碟,過下口隱Pizza:叫左千島加勒比薄餅黎試,細細塊,一開四件,大約為pizza大細既細批左右,餡料充足、薄餅皮不會太厚值得一提,放題唔包飲品,要自己另叫,炸雞當然唔少得生啤啦,叫左杯海特生啤 (買一送一)$75落order係用QR code黎落單,只可以60分鐘內落單,每隔5分鐘先可以落一次,非常貼心提供手套和紙巾俾我地食炸雞餐廳環境闊落,當日六點嚟食唔需要等位,適
Sodam Chicken (銅鑼灣)
📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓

👍🏻黑糖脆脆炸雞放題

泡菜炸雞有d似食緊韓式料理泡菜🤣
蜜糖芥茉香蔥炸雞好香蜜糖味道,為大眾容易入口

餐廳環境闊落,當日六點嚟食唔需要等位,適合一班friend嚟食炸雞同談心

2022-07-29 982 瀏覽
📌 Sodam Chicken📍 銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓☎️ 27280200★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*識我嘅人都知我貪新鮮怕重複,呢日同朋友揀咗去銅鑼灣食韓式炸雞焗雞放題。貪佢百幾蚊有咁多款食物,樣樣都有,唔洗做小朋友做選擇。店內不斷播放K-pop ,配埋炸雞,成件事好韓風。每位成人$168、小童$88 加一,90分鐘任食不同口味嘅炸雞焗雞+Pizza+各款小食。餐廳有清水提供,亦可以買一送一選擇各式飲品。🐥炸雞試咗蜜糖芥末香蔥·黃金鹹蛋·甜酸·濃蒜炸雞·檸檬柚子炸雞炸雞嘅雞皮非常脆,上枱熱辣辣,非常香口。🐥焗雞我地試咗蜜糖蒜香·雙重芝士·韓風紫菜焗雞雖然無咗脆脆炸皮,不過又無咁熱氣啫,同埋肉質好軟嫩好juicy。蜜糖蒜香我地仲翻兜添。除咗雞,我地仲食咗熱帶風情🍕同幾款小食包括酸蘿蔔,薯條同芝麻菠菜等。🍕饀料足,新鮮焗仲有拉絲芝士添!選擇豐富無話淨食雞咁寡。放題價錢但雞件同其他食品嘅質素都好好,雞件全部都幾大件。建議如果兩個女仔可以先叫一件share,啱合味就再嗌。餐廳都鼓勵不浪費,店員有提醒🔔食淨每1

📌 Sodam Chicken
📍 銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
☎️ 27280200

🐥炸雞
試咗蜜糖芥末香蔥·黃金鹹蛋·甜酸·濃蒜炸雞·檸檬柚子炸雞
炸雞嘅雞皮非常脆,上枱熱辣辣,非常香口。

🐥焗雞
我地試咗蜜糖蒜香·雙重芝士·韓風紫菜

放題價錢但雞件同其他食品嘅質素都好好,雞件全部都幾大件。建議如果兩個女仔可以先叫一件share,啱合味就再嗌。餐廳都鼓勵不浪費,店員有提醒🔔食淨每100g收番$10。如果你係食肉獸,一定唔可以錯過!非常抵食實回本。

2022-07-25
其實都幾出名下,之前開party都諗過叫外賣,因為外賣都肯做買一送一,但奈何住係新界嘅我離港島確實有段距離,今日特登出銅鑼灣解下我啲炸雞癮~炸雞pizza 放題 $178 (90分鐘)印象中之前係冇焗雞選項,竟然今次都有6款,而炸雞有7款,外加當日做嘅pizza款(一款only)加小食10款個人最鍾意係下面e兩款炸雞❤️蜜糖芥末香蔥炸雞❤️香草青檸炸雞坦白講炸雞好過焗雞,焗雞味道款款都普通,例如蜜糖太甜、芝士有啲蘇味etc炸雞會偏好上面❤️嘅清新口味,檸檬柚子本身都屬於清新,但佢食落有啲奇怪,感覺係將平時整飲品個醬放落去😂其他口味個人都麻麻小食叫左沙律、水冷麵、芝麻菠菜可以解下熱氣,水冷麵嫌佢太酸,其他就正常總結:因為我同男友大大都唔食得辣,所以試唔到辣嘅口味,放題最出色係炸雞,外皮夠哂脆,如果雞再juicy啲會更好;有個小貼士係唔好一次過叫哂所有口味,分開三款咁叫,否則就會好似我咁擺到淋左😂地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓評分(5⭐️為最高):環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

炸雞pizza 放題 $178 (90分鐘)

個人最鍾意係下面e兩款炸雞

服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

2022-07-25 44 瀏覽
閒日夜晚去食90分鐘放題,每人連加一$185。放題無訂座75折優惠,主menu單點先有。佢係用電話掃QR code落單嘅,每5分鐘最多只可以落一次,應該係怕浪費食物。總體而言食物都好抵食,好好味👍🏻佢唔會因為放題就馬馬虎虎,每一份份量都啱啱好、唔會太大碟,等大家可以試多啲種類。炸雞/焗雞有好多款,外脆內軟。我哋幾乎試勻每種醬料,味道都不錯,無咩伏。(唯一雞蛋裏挑骨頭嘅係,雙重芝士炸雞上面灑啲芝士粉都挺多,但都係唔太夠芝味~)薄餅一塊切開咗4件,用料豐富,可能因為啱啱焗好,個餅皮口感軟熟。水冷麵個湯酸酸哋幾開胃,但個麵底一般。環境都算OK。咁啱我哋個卡位隔離無人坐,所以都坐得舒服。

總體而言食物都好抵食,好好味👍🏻

水冷麵個湯酸酸哋幾開胃,但個麵底一般。

環境都算OK。咁啱我哋個卡位隔離無人坐,所以都坐得舒服。
2022-07-22 71 瀏覽
Sodam Chicken 推出90分鐘炸雞+焗雞+額外口味+Pizza+小食放題 $168 飲品仲買一送一肥妹當然拉埋朋友仔黎挑戰餐廳以工業風為主,且播放KPOP牆上有齒輪裝飾店內環境乾淨企理店員會自動幫我地收碟—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-炸雞炸得酥脆,肉質嫩滑仲要係無骨,食落啖啖肉✾ 黑糖脆脆炸雞 (新口味) ✾ 甜酸炸雞|蜜糖芥末香蔥炸雞✾ 香草青檸炸雞|濃蒜炸雞|辣味炸雞✾ 檸檬柚子炸雞|黃金咸蛋黃炸雞 (額外口味)黑糖脆脆炸雞鹹鹹甜甜,特別之餘又幾夾,黑糖味突出檸檬柚子炸雞同香草青檸炸雞味道酸酸地,幾清爽黃金咸蛋黃炸雞 (額外口味),濃濃咸蛋黃,好邪惡焗雞外皮焗得香脆,肉嫩多汁冇炸雞咁熱氣,感覺健康啲✾ 蜜糖蒜香焗雞|韓風紫菜焗雞✾ 噴火辣焗雞|雙重芝士焗雞✾ BBQ香辣焗雞|黃金鹹蛋焗雞 (額外口味)雙重芝士焗雞,芝味十足噴火辣焗雞真心好辣,但會令人上癮Pizza (是日款式)✾ 熱帶薄餅|泡菜雞薄餅估唔到Pizza又幾好食Pizza厚度適中,底仲好鬆軟香口小食✾韓式辣泡菜|柚子醋沙律|紫菜薯條✾ 蜜糖芥末薯條|涼拌水冷麵|芝麻菠菜✾ 韓式酸蘿蔔|韓式
Sodam Chicken 推出90分鐘
炸雞+焗雞+額外口味+Pizza+小食放題 $168
飲品仲買一送一
肥妹當然拉埋朋友仔黎挑戰
餐廳以工業風為主,且播放KPOP
牆上有齒輪裝飾
店內環境乾淨企理
店員會自動幫我地收碟

—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-

炸雞炸得酥脆,肉質嫩滑
仲要係無骨,食落啖啖肉
✾ 黑糖脆脆炸雞 (新口味)
✾ 甜酸炸雞|蜜糖芥末香蔥炸雞
✾ 香草青檸炸雞|濃蒜炸雞|辣味炸雞
✾ 檸檬柚子炸雞|黃金咸蛋黃炸雞 (額外口味)
黑糖脆脆炸雞鹹鹹甜甜,特別之餘又幾夾,黑糖味突出
檸檬柚子炸雞同香草青檸炸雞味道酸酸地,幾清爽
黃金咸蛋黃炸雞 (額外口味),濃濃咸蛋黃,好邪惡

焗雞外皮焗得香脆,肉嫩多汁
炸雞咁熱氣,感覺健康啲
✾ 蜜糖蒜香焗雞|韓風紫菜焗雞
✾ 噴火辣焗雞|雙重芝士焗雞
✾ BBQ香辣焗雞|黃金鹹蛋焗雞 (額外口味)
雙重芝士焗雞,芝味十足
噴火辣焗雞真心好辣,但會令人上癮

Pizza (是日款式)
✾ 熱帶薄餅|泡菜雞薄餅
估唔到Pizza又幾好食
Pizza厚度適中,底仲好鬆軟香口

小食
✾韓式辣泡菜|柚子醋沙律|紫菜薯條
✾ 蜜糖芥末薯條|涼拌水冷麵|芝麻菠菜
✾ 韓式酸蘿蔔|韓式辣拌海蜇
仲有牛油粟米同炸餃子,但肥妹冇食到
海蜇好長好爽脆,同水冷麵一齊食口感豐富
薯條熱辣辣,炸得香脆!!
韓式酸蘿蔔配炸雞一流,開胃解膩

✾ 菊花蜜特飲
食完炸雞,當然叫杯清熱飲品
一杯有氣菊花蜜,幾得意清甜

✾ 朱古力沙冰
朱古力味濃郁,入口順滑

宜家仲可以係網上落單叫外賣
係屋企都可以食到韓國炸雞
2022-07-22 807 瀏覽
.Sodam chicken既炸雞放題我食過幾次了,見佢新出既黑糖炸雞好似幾吸引咁就約左朋友過黎試試😆炸雞+焗雞+額外口味+pizza+小食90分鐘放題 - 成人每位$168; 小童每位$88呢到既炸雞係新鮮炸起熱辣辣,炸到脆卜卜,食落咔咔聲,好爽脆的,雞肉都幾嫩滑,的確唔錯👍🏼新出既黑糖炸雞我覺得都唔錯,有少少似朱古力,甜甜地幾特別。每款炸雞我地幾乎都食過,比較推薦香草青檸炸雞(酸酸地幾開胃,青檸醬都好出)同黃金鹹蛋炸雞(重鹹蛋黃味既,但唔會過咸)。除左炸雞,仲有焗雞揀,冇咁炸,但雞既表面都焗得微脆,唔錯的。Pizza我地叫左熱帶放題薄餅,都係新鮮焗起熱辣辣,toppings 都多,餅底食落比較煙韌。小食叫左酸蘿蔔黎解油膩,芝麻菠菜同韓式辣拌海蜇,海蜇好好食,甜甜地又辣辣地好醒胃。飲品方面仍然係買一送一抵飲,我地叫左紅石榴檸檬梳打同藍橙乳酸,正常發揮味道ok的。呢度環境都乾淨同坐得幾舒服,服務方面都幾好,上炸雞時會同我地講返係咩味道既雞,收碟都快手既。如果中意食炸雞又食得多既朋友仔黎呢到食放題係抵食既👍🏼

炸雞+焗雞+額外口味+pizza+小食
90分鐘放題 - 成人每位$168; 小童每位$88

新出既黑糖炸雞我覺得都唔錯,有少少似朱古力,甜甜地幾特別。

2022-07-21
  • 黃金鹹蛋炸雞
  • 香草青檸炸雞
  • 黑糖炸雞
2022-07-20 70 瀏覽
今次同朋友試食呢間炸雞放題,先講下環境。坐位寬闊,衛生情況良好,伴隨一堆韓國背景音樂連MV,幾有氣氛食物種類方面有炸雞,焗雞,薄餅,小食,主食和飲品。放題嘅話,主食和飲品需要正價付款,但飲品買一送一。其實個人覺得點解唔可以貴啲換埋任飲呢食物質數方面,炸雞落多咗少少粉漿,焗雞第一round個陣幾鮮嫩多汁又夠味,可惜之後個轉口感已經柴咗,薄餅沒有嘗試,小食嘅話朋友反而覺得Ok,瘋狂掃海蜇同酸蘿蔔主食沒有試,已經超飽。飲品方面叫左水果味啤酒,個人認為似啤酒溝糖漿套餐附送一個太陽芝士包連炸雞,真係好多芝士,芝士控必食。總括黎講味道不過不失啦,個噴火辣焗雞堅係辣,各位小心品嚐

套餐附送一個太陽芝士包連炸雞,真係好多芝士,芝士控必食。
總括黎講味道不過不失啦,個噴火辣焗雞堅係辣,各位小心品嚐

2022-07-19
2022-07-17 49 瀏覽
喜歡食韓式炸雞,而又想一次過嘗試唔同口味既朋友,一定要試下位於銅鑼灣Sodam Chicken既炸雞放題🍖 放題套餐提供接近二十款既炸雞、焗雞口味,選擇非常之多,即叫即整、熱辣辣香噴噴;無骨炸雞方面外層炸到香脆可口亦唔會過分油膩,不過略嫌皮既部分過多,而焗雞方面,個人覺得味道更吸引,肉質口感唔錯,配上醬汁,令味道更加香濃入味!推介蜜糖芥未香蔥炸雞、BBQ香辣焗雞同黃金鹹蛋焗雞等,口味特別、惹味開胃~ 另外,韓國特色飲品買一送一,整體而言炸雞放題性價比非常高,建議餐廳可以係伴碟上花更多心思,提升整個用餐既視覺享受、用餐體驗🥡
💛 HKG - SODAM CHICKEN 💛ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 平時我對炸雞麻麻地 好少搵到我係可以接受到 但係 @sodamchickenhk852 比到驚喜我😎 唔厚粉 真心脆 依任食黎計都幾多口味選 💛 唔會炸到啲雞肉諧霎霎 👀 依加推出咗新口味 黑糖脆脆炸雞 🍗 可以一試👍🏻 飲埋酒 一流! 佢地亦都有外賣送貨網址👇🏻www.sodamchicken.hkᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 🌼 Food炸雞 pizza ( 當日會隨機揀一款 ) 小食 任食 178💛 Deal全單75折,可以係OpenRice book枱 ◇◇◇◇◇◇◇◇◇#cass_cwb#cass_銅鑼灣#cass_korean#cass_韓國菜#eatwccinhk
💛 HKG - SODAM CHICKEN 💛

#cass_korean
#cass_韓國菜
#eatwccinhk
2022-07-15 54 瀏覽
估唔到炸雞都有放題,真係啱晒我呢啲想隻隻味都食下嘅人,可以一次過試晒不同口味,好滿足!.炸雞+焗雞+額外口味+Pizza+小食放題(90分鐘)成人 $168 / 小童3-8歲 $88.🐥炸雞(無骨)甜酸炸雞、蜜糖芥末香蔥炸雞、香草青檸炸雞、辣味炸雞、檸檬柚子炸雞、濃蒜炸雞、黃金鹹蛋炸雞(額外口味).炸雞炸得香脆可口,而且無骨進食方便。個人較喜愛:🔸甜酸炸雞:酸酸甜甜,很開胃。🔸蜜糖🍯芥末香蔥炸雞:很濃的蜜糖及芥末味道,雞肉很嫩滑。🔸濃蒜🧄炸雞:蒜香味好濃,可見足料。.🐣焗雞(無骨)蜜糖蒜香焗雞、韓風紫菜焗雞、噴火辣焗雞、雙重芝士焗雞、BBQ香辣焗雞、黃金鹹蛋焗雞(額外口味).焗雞感覺上冇咁熱氣,怕太熱氣的,推薦吃這個。個人較喜愛:🔸雙重芝士🧀焗雞:芝士味非常香濃。🔸韓風紫菜焗雞:紫菜充滿風味,食落惹味。.🍕PIZZA每天會有不同指定口味,是日口味係熱帶風情薄餅。不過我哋食完炸雞和小食都已經很飽,所以就沒有點。.💕小食韓式辣泡菜、芝麻菠菜、柚子醋沙律、韓式酸蘿蔔、芝士粉薯條、蜜糖牛油粟米、紫菜薯條、韓式辣拌海蜇、涼拌水冷麵、炸餃子.小食選擇都很多,個人較喜愛:🔸蜜糖牛油粟米🌽:香濃的牛油
炸雞+焗雞+額外口味+Pizza+小食放題
(90分鐘)
成人 $168 / 小童3-8歲 $88
🐥炸雞(無骨)
炸雞炸得香脆可口,而且無骨進食方便。個人較喜愛:
🔸甜酸炸雞:酸酸甜甜,很開胃。
🔸蜜糖🍯芥末香蔥炸雞:很濃的蜜糖及芥末味道,雞肉很嫩滑。
🔸濃蒜🧄炸雞:蒜香味好濃,可見足料。

🐣焗雞(無骨)
焗雞感覺上冇咁熱氣,怕太熱氣的,推薦吃這個。個人較喜愛:
🔸雙重芝士🧀焗雞:芝士味非常香濃。
🔸韓風紫菜焗雞:紫菜充滿風味,食落惹味。

🍕PIZZA
💕小食
小食選擇都很多,個人較喜愛:
🔸蜜糖牛油粟米🌽:香濃的牛油配上香甜粟米真的絕配
🔸韓式酸蘿蔔🥕:酸酸甜甜很醒胃,而且有清熱作用。
🔸韓式辣拌海蜇🌶:香辣惹味,口感爽口彈牙。

🍹飲品:
🌼菊花蜜特飲 $58
🍋青蘋果檸檬梳打 (送)
兩杯都好大杯,而且買一送一,真係好抵。前者賣相好夏日,幫助清熱氣;後者味道清甜,好啱夏天飲。
2022-07-15 49 瀏覽
近排見到好多朋友都去食韓式炸雞所以我都唔執輸去食炸雞放題先🍗 上網見到餐牌有好多野食有炸雞、焗雞同仲見到新口味黑糖脆脆炸雞90分鐘放題除左有雞之外仲有Pizza同小食🍗🍕 我每款炸雞焗雞都點左一隻試下餐廳落左order之後好快就有野食啲炸雞嚟到果陣都仲係好新鮮好夠熱😄做落唔會有種好油油膩嘅感覺每款炸雞焗雞都冇骨同埋個汁都好夠味👍👍黑糖脆脆同檸檬柚子炸雞真係好特別好正😆新口味黑糖脆脆炸雞係意外地唔會太甜反而同炸雞真係好夾 啲脆脆鋪喺面食落去更加Crispy啊噴火辣焗雞食落真係幾辣下🥵食得辣嘅人有興趣可以試下😆 黃金鹹蛋既口味好獨特鹹蛋黃味好香好夠味鹹蛋黃味沾滿晒成件炸雞私心推介鹹蛋黃比大家❤ 小食我就揀左蜜糖芥茉薯條🍟,蜜糖牛油粟米🌽,涼拌水冷麵🍜薯條新鮮熱辣辣炸起香脆好惹味牛油粟米蜜糖牛油味好香涼拌水冷麵個冷麵湯汁甜甜地好夠味份量細細地可以極速食完一碗再繼續食炸雞下次可以試吓外送喺屋企慢慢嘆先
近排見到好多朋友都去食韓式炸雞
所以我都唔執輸去食炸雞放題先🍗

上網見到餐牌有好多野食
炸雞、焗雞同仲見到新口味黑糖脆脆炸雞
90分鐘放題除左有雞之外仲有Pizza同小食🍗🍕

黃金鹹蛋既口味好獨特
鹹蛋黃味好香好夠味
鹹蛋黃味沾滿晒成件炸雞
私心推介鹹蛋黃比大家❤

小食我就揀左蜜糖芥茉薯條🍟,蜜糖牛油粟米🌽,涼拌水冷麵🍜
薯條新鮮熱辣辣炸起香脆好惹味
牛油粟米蜜糖牛油味好香
涼拌水冷麵個冷麵湯汁甜甜地好夠味
份量細細地可以極速食完一碗再繼續食炸雞

下次可以試吓外送喺屋企慢慢嘆先

午餐
2022-07-14 46 瀏覽
想食炸雞🍗見到銅鑼灣既Sodam Chicken有韓式炸雞放題,只係要$168就可以嘆晒多過14款唔同口味既炸、焗雞,其中更有最新推出既黑糖脆脆炸雞,再加埋唔同款式既韓式小食,凈係諗諗都覺得好豐富✨炸雞🍗最新推出既黑糖脆脆炸雞味道十分特別,黑糖sauce唔會似黑糖珍珠奶茶個啲咁甜,反而係同炸雞出奇咁match,鹹甜的味道十分值得一試~~喺試咗幾款之後,最鍾意既係BBQ辣味焗雞,雖然聽落去比較普通,但係呢款雞由於係焗既,所以肉質相當之滑,加埋偏辣既bbq醬,encore咗兩次tim✨小食🍟極度推薦芝士粉薯條,即叫即炸係基本,半融化既鹹香芝士同配埋番茜碎片非常match,脆口得黎又可以唔係凈係食雞咁dry。韓式辣拌海蜇香辣既同時都好新鮮,入口既脆口口感令人食完仲想食✨主菜🥘小編今次就試咗牛肉炒粉絲,不過略嫌粉絲煮得太淋,唔係太啱口味,有機會既話希望可以煮少一陣~~ ✨飲料🍹今次嗌咗蜜桃特飲同埋提子特飲,解膩既同時店家居然仲加咗童年回憶入面既雪條落去,唔單止可以keep住嘢飲既冰度,無聊個陣仲可以食下雪條,或者溝埋喺嘢飲入面變沙冰,一個字,正!! 💕原來依家Sodam chicken仲新推出

炸雞🍗

✨小食🍟

✨主菜🥘

✨飲料🍹

💕原來依家Sodam chicken仲新推出咗外賣送貨服務,大家可以試試熱辣辣既炸雞!!