假日中午到了上環的Sofi Pasta Co吃午餐。我們大約11點到達,雖然望午餐還有段時間,但發覺餐廳都挺多人,等了一會侍應就帶我們上2樓。餐廳裝修以木系為主,挺有格調。座位方面都算多,但要小心樓底較低,有機會會撞親頭。.餐廳提供多款種類的意粉、甜品和咖啡,選擇都幾豐富。.▫️ 經典卡邦尼煙腩肉麻花卷粉 $138餐廳人氣意粉之一,麻花卷粉咬落有口感和彈牙,而且因為中空的關係,入面夾雜著濃濃蛋味的醬汁,挺美味。而煙肉經煙燻過,肉質軟嫩,肥瘦均衡。.▫️巴馬臣芝士和牛醬闊蛋麵 $148面頭滲上大量的巴馬臣芝士,而和牛醬汁味道濃稠,配上掛汁的闊蛋麵,味道不錯!▫️Dirty $42濃縮咖啡再加上凍鮮奶,每一啖都可以喝到不同層次的味道。.▫️Hot Mocha $40朱古力味道較濃的mocha,不錯。.▫️79%特濃朱古力巴斯克蛋糕 $78朱古力味道十分濃厚,口感幼滑,有點想不到餐廳的巴斯克蛋糕這麼出色!.如果喜歡我的飲食記錄,記得按個𝗹𝗶𝗸𝗲及𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄我fibee_food

餐廳提供多款種類的意粉、甜品和咖啡,選擇都幾豐富。
▫️ 經典卡邦尼煙腩肉麻花卷粉 $138

▫️巴馬臣芝士和牛醬闊蛋麵 $148

▫️Dirty $42
濃縮咖啡再加上凍鮮奶,每一啖都可以喝到不同層次的味道。
▫️Hot Mocha $40
朱古力味道較濃的mocha,不錯。
▫️79%特濃朱古力巴斯克蛋糕 $78

• 朱古力巴斯克蛋糕
近幾個月話題性都很高的上環手工意粉店 sᴏғɪ ᴘᴀsᴛᴀ最近趁餐廳出新品 抓個時間去嚐看看了餐廳共兩層 活潑明亮風的地面層設少數座位二樓深木色用餐環境配幽暗燈光相當具氛圍( 但到處都有很矮的橫樑 小心撞頭 ~ ) 餐點無論手工意粉跟甜品討論度都很熱烈看過有人讚賞 也有人失望 隨著團隊推出新餐點 會不會吸引大家再訪 ?𓋪 黑松露蘑菇捲捲麵捨棄人氣卡邦尼麻花卷粉 新品捲捲麵也蠻驚艷松露香氣滿滿 賣相有點像撈公仔麵質感不會很硬 彎彎麵條掛汁一流 𓋪 蒜蓉牛油炸單骨雞翼懶人 (我) 必選的單骨雞翼惹味的炸粉包裹著雞翼 酥脆帶惹味𓋪 開心果巴斯克蛋糕聽說甜品們也相當高質光是賣相已經感受到蛋糕的幼滑輕盈開心果忌廉跟 ᴄʀᴇᴀᴍʏ 蛋糕層次分明味道也是妥妥的濃郁除了巴斯克 布甸跟心太軟也是人氣之選𓋪 桂花拿鐵𓋪 開心果白玉燕麥奶飲品種類也很多除了有少見的清香桂花拿鐵還有賣相 層次 都很豐富的開心果燕麥奶那 ǫ 彈煙軔的白玉小糰子超加分 大愛午餐時間不設訂座 用餐時間 𝟿𝟶 ᴍɪɴs人氣未見減退 周末建議開門時間左右到訪我們是 𝟷𝟷𝟶𝟶 到訪 𝟷𝟷𝟹𝟶 就開始滿座了當天也沒有出現候餐時間很長的情況整
近幾個月話題性都很高的上環手工意粉店 sᴏғɪ ᴘᴀsᴛᴀ
最近趁餐廳出新品 抓個時間去嚐看看了
餐廳共兩層 活潑明亮風的地面層設少數座位
二樓深木色用餐環境配幽暗燈光相當具氛圍
( 但到處都有很矮的橫樑 小心撞頭 ~ )
餐點無論手工意粉跟甜品討論度都很熱烈
看過有人讚賞 也有人失望
隨著團隊推出新餐點 會不會吸引大家再訪 ?
𓋪 黑松露蘑菇捲捲麵

我們是 𝟷𝟷𝟶𝟶 到訪 𝟷𝟷𝟹𝟶 就開始滿座了
當天也沒有出現候餐時間很長的情況
整體的用餐體驗蠻滿意的
2025-02-15
呢間討論度極高嘅人氣意粉咖啡店晚市排晒長龍,主菜餐牌選擇唔多,意粉等咗40分鐘 + 飲品等咗20分鐘先上😰 ❛ 經典卡邦尼煙腩肉麻花卷粉 classic carbonara casareccia ($138)卡邦尼係唔用忌廉嘅傳統做法,麻花卷粉掛汁,醬汁夠稠但係味道唔夠濃煙腩肉鋪喺面頭賣相精緻,但係成碟上菜嘅時候都唔夠熱😵❛ 白酒蒜片欖油大蜆意粉 spaghetti alle vongole ($138)意粉煮得恰到好處,唔會太油唔會太乾身,蜆肉鮮嫩多汁,意粉蒜味香同埋有微辣❛ 草莓巴斯克蛋糕 strawberry basque burnt cheesecake ($62)巴斯克主體比一般軟身個人覺得唔夠厚實,食落軟滑入面有啲草莓顆粒唔會太甜,上面有一層草莓忌廉❛ 抹茶鮮奶 iced matcha latte ($45)❛ 蘋果桂花梳打 apple osmanthus soda ($46)—ʜᴋᴅ $150-250 𝗉𝗉 𝙧𝙚𝙨𝙚𝙧𝙫𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨: no𝙧𝙚𝙫𝙞𝙨𝙞𝙩? no𝙤𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡: 7/10—📍 Sofi PASTA Co. 上環文咸東街6號地舖

煙腩肉鋪喺面頭賣相精緻,但係成碟上菜嘅時候都唔夠熱😵

ʜᴋᴅ $150-250 𝗉𝗉
𝙧𝙚𝙨𝙚𝙧𝙫𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨: no
𝙧𝙚𝙫𝙞𝙨𝙞𝙩? no
𝙤𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡: 7/10

📍 Sofi PASTA Co.
上環文咸東街6號地舖
呢排無論係社交平台Reels都經常見到上環呢間新開嘅西式cafe🔥,終於嚟到港島區即刻試試佢啦!做左少少功課原來佢係由Hungry Dino為食龍團隊策劃嘅全新品牌,餐廳分上下兩層,裝修偏休閑復古,有種入左歐洲電影世界嘅感覺🎬,地下層仲設有half outdoor位置,望住窗外人來人往飲返杯啡,個vibe很不錯😌由於餐廳新開,我上個月去暫時都只係收cash同FPS payment,預備去嘅朋友仔要留意啦🥳,另外餐廳weekend暫時係不設lunch set🙏🏻-Menu▫️經典卡邦尼煙腩肉麻花卷粉 $138 ★★★★☆見到勁多人叫呢個!! 賣相真係抵讚😆而醬汁同傳統卡邦尼有啲唔同,忌廉味唔重反而芝士味好濃郁🫶🏻,麻花卷粉形狀更加掛汁,配埋炙燒過嘅煙腩肉,煙燻味偏重,幾特別▫️油醋橘子油甘魚薄片 $128 ★★★★☆呢碟有驚喜!! 刺身新鮮有咬口🤩,油香味濃,同橘子驚喜地夾,非常清新開胃🤤▫️開心果巴斯克蛋糕 $68 ★★★★★好出色嘅開心果蛋糕😍,餐廳有心思將蛋糕分成兩層,上面係綿密開心果醬,下層巴斯克芝士蛋糕,整體軟滑有口感,開心果香味濃而不膩💚▫️爆谷焦糖牛乳 $48 ★★★★★▫️開心果白

Menu

▫️經典卡邦尼煙腩肉麻花卷粉 $138 ★★★★☆

▫️油醋橘子油甘魚薄片 $128 ★★★★☆

▫️開心果巴斯克蛋糕 $68 ★★★★★

▫️爆谷焦糖牛乳 $48 ★★★★★

▫️開心果白玉燕麥奶 $57 ★★★★★
2024-12-14
大家仲記唔記得搭中環半山電梯會見到間兩層玻璃屋-v-就係嗰個腐皮壽司團隊!!最近喺上環開咗西式Cafe就係社交平台上面大熱嘅Sofi Pasta!有各款意粉 特色飲品甜品🤍麻辣奶油虎蝦飲管粉($128) | Rating: 7/10原來飲管粉係類似粗版少少嘅意粉🤣意粉口感唔係彈牙款 而係偏硬同實在嘅口感見到麻辣所以嗌 食落都真係幾辣 不過奶油嗰到冇乜feel想像中”奶油”可能會再奶香重啲/creamy啲虎蝦好似有3隻(?) 口感幾好 十分彈牙🤍經典卡邦尼煙腩肉麻花卷粉($138) | Rating: 7.5/10見到最多人嗌嘅暫時應該係呢款🤣賣相好吸引醬汁同傳統卡邦尼有啲唔同 呢個好重芝士味麻花卷粉形狀好掛汁 另外仲有三塊煙腩肉呢三塊有被驚艷到 炙燒過 煙燻味好重 好香口又唔太肥膩!🤍自家製蘇菲奶酪炸雞翼($58) | Rating: 7.5/10見到奶酪炸雞翼好似幾特別 但食落冇乜奶酪感覺我估係指醃嗰陣落咗(?)令雞肉更軟嫩同juicy而佢炸出嚟又真係好鎖到肉汁 全部都大大隻 炸皮香脆唔厚🤍紅茶心太軟伴檸檬雪芭($78) | Rating: 8.5/10其實佢哋好多甜品都好想試望落好

大家仲記唔記得搭中環半山電梯會見到間兩層玻璃屋-v-

虎蝦好似有3隻(?) 口感幾好 十分彈牙

見到最多人嗌嘅暫時應該係呢款🤣賣相好吸引
醬汁同傳統卡邦尼有啲唔同 呢個好重芝士味
麻花卷粉形狀好掛汁 另外仲有三塊煙腩肉
呢三塊有被驚艷到 炙燒過 煙燻味好重 好香口又唔太肥膩!
自家製蘇菲奶酪炸雞翼

見到奶酪炸雞翼好似幾特別 但食落冇乜奶酪感覺
我估係指醃嗰陣落咗(?)令雞肉更軟嫩同juicy
而佢炸出嚟又真係好鎖到肉汁 全部都大大隻 炸皮香脆唔厚
紅茶心太軟伴檸檬雪芭

其實佢哋好多甜品都好想試望落好吸引🥲但食唔落了
揀咗呢款又幾出色 檸檬雪芭酸度好夠^^
心太軟一切開 紅茶流心會好澎湃咁流出嚟
會有啲甜 但配雪芭就啱啱好平衡翻 呢個咪就係檸茶嘅配搭!

🤍開心果白玉燕麥奶($57) | Rating: 7/10
嗌咗熱飲 諗住開心果味會出啲 但最後都唔算好出
反而飲落大部分時間都係麥芽/燕麥味
整體都好飲 但開心果味唔濃就冇乜特別

🤍爆谷焦糖牛乳($48) | Rating: 8/10
呢杯比較推薦^^好香好濃嘅焦糖味 牛奶都係濃郁的
但又唔會太甜 面頭嘅焦糖有輕輕燒過 所以有脆面!
然後再有爆谷喺上面 成杯好睇又好飲

整體覺得甜品同飲品會比較特別 甜品係最出色
價錢合理 有兩層 坐得都幾舒服 有經過可以一試

自家製蘇菲奶酪炸雞翼
紅茶心太軟伴檸檬雪芭
這家人氣意粉店在上環開業已三個月 主打多款特色意粉和甜品 店內共有兩層 用餐主要集中在二樓一樓主要是用來製作食物和飲品等 但也有幾張小桌 室內裝潢以木色復古風為主 設有雙人桌或長桌子 適合無論是二人世界或是多人聚會 搭配黃燈 營造出更溫暖的氣氛呢🙂‍↔️雖然衝著意粉而來 但意想不到其他食物也很出色~!意粉試了「經典卡邦尼煙腩肉麻花卷粉」 厚厚的煙腩肉充滿煙燻香 麻花卷彈性恰到好處Creamy的卡邦尼醬汁帶著濃郁奶香 碟上更撒滿了大量芝士🧀 每一口都充滿豐富的奶香與鹹香 ( ˘ ³˘)只限週末限定供應的「法式焦糖吐司」 🍞🍋 用上自家秘製配方的蛋漿浸透厚吐司最少24小時而成口感外脆內軟 最驚喜的是 伴上的檸檬雪葩清新怡人 完美中和了吐司的甜膩感 整體口味更加清爽 ( ⁎ᵕᴗᵕ⁎ ) 甜品選了「開心果巴斯克蛋糕」 開心果味濃郁又出眾 芝士蛋糕質感很幼滑 而且不會太甜我喜歡!٩(๑❛ᴗ❛๑)۶
這家人氣意粉店在上環開業已三個月
主打多款特色意粉和甜品
店內共有兩層 用餐主要集中在二樓
一樓主要是用來製作食物和飲品等 但也有幾張小桌

雖然衝著意粉而來 但意想不到其他食物也很出色~!

意粉試了「經典卡邦尼煙腩肉麻花卷粉」
厚厚的煙腩肉充滿煙燻香 麻花卷彈性恰到好處
Creamy的卡邦尼醬汁帶著濃郁奶香
碟上更撒滿了大量芝士🧀
每一口都充滿豐富的奶香與鹹香 ( ˘ ³˘)

只限週末限定供應的「法式焦糖吐司」 🍞🍋
用上自家秘製配方的蛋漿浸透厚吐司最少24小時而成
口感外脆內軟 最驚喜的是 伴上的檸檬雪葩清新怡人

甜品選了「開心果巴斯克蛋糕」
開心果味濃郁又出眾 芝士蛋糕質感很幼滑
而且不會太甜我喜歡!٩(๑❛ᴗ❛๑)۶
2025-02-22 0 瀏覽
一般出名既餐廳多數都係行預約制,就算做walk in 客都會盡量安排令個客排得舒服d但餐廳你想食?如果唔預約,你黎排隊你賤你既事,本身餐廳出面條街係中上環出名既窄路,得一個半人身位,夜晚附近店舖熄埋燈仲有顯得更暗更唔乾淨。餐廳既態度係,每一晚會任由walk in 客排到夠,不過唔會話你知大概等幾耐,你都唔會知佢地幾點截龍,唔會知你食唔食到,總之你想食就排下啦,排到佢餐廳入面座晒客,今晚食材可以用晒啦,個職員就會同你講明日請早,即使果陣只係夜晚8點,話之你排左成個鐘都係甘話,已經唔止一次,現場所有walk in 客即時燥底,轉場去左對面間韓國手工意粉餐廳。作為有經驗既餐廳,入左幾多食材,幾多台預約客,仲可以做幾台walk in 客,一切都係有數得計,仲要間餐廳本身唔大,唔明你咩心態要成村人企門口等食,再係成個鐘後叫人返歸,係咪想班食客幫你做勢?你餐廳有成本考慮,人地食客既時間都係時間成本,可以早少少通知大家今日滿額,轉場唔好再等,一間只顧自己生意既餐廳待客之道太垃圾,唔理食客感受,煮得幾好食都係假BTW, 如果係想做隱世餐廳,建議你俾多少少信心自己去盡d, 好似日本貴價餐廳甘,要食客網上

BTW, 如果係想做隱世餐廳,建議你俾多少少信心自己去盡d, 好似日本貴價餐廳甘,要食客網上自己搶時間,口碑唔係只係靠味道,待客一樣重要

2025-02-20
2025-02-19 0 瀏覽
今日終於同朋友食到呢一間人氣意粉,餐廳位置喺上環蘇杭街,距離地鐵站唔係太遠嘅位置,我覺得位置嚟講都尚算方便,唔會話好難搵,餐廳兩層高,但係其實位置唔係真係太多,如果要食嘅話我哋下午時間嚟都要排隊,都排咗起碼20分鐘,我哋非常期待!👌🏻意粉嘅口感都幾特別,再加埋佢本身嘅調味都幾好食,有少少辣,但係味道上我覺得襯托得都幾好!而且喺賣相方便都非常靚仔,非常適合打卡,佢嘅大蝦都非常爽口,我同朋友都非常鍾意食,下次會再返嚟幫襯

位於上環一間討論度極高嘅西式Cafe,餐廳晚市時段開放預約座位,建議先預約唔使等咁耐❤️菜單選擇唔多,不過無論主菜同甜品都好出色,價錢性價比高,今次3個人食人均都係$250內😍白酒蒜片欖油大蜆意粉 $148蜆肉選用本地新鮮沙白,size夠大亦鮮甜,意粉唔會太乾亦唔會太油,有蒜香味同微辣。麻辣奶油虎蝦軟管粉 $128軟管粉較粗身同埋硬身,係有口感嘅意粉之選!醬汁Creamy,每一條都掛汁,虎蝦肉質彈牙。油醋橋子油甘魚薄片 $128味道清新開胃,刺身新鮮,口感啖啖油香。自家製蘇菲奶酪炸雞翼 $58黑松露薯條 $68炸物做到外皮夠香脆,雞翼能夠鎖緊肉汁,薯條份量多,黑松露醬係非常match嘅配搭。法式焦糖吐司 $118吐司蛋香濃郁,外脆內軟好好食🥰聽講其他甜品都好岀色,有機會一定會再試!📍Sofi PASTA Co. #上環cafe 上環文咸東街6號地舖

白酒蒜片欖油大蜆意粉 $148

麻辣奶油虎蝦軟管粉 $128

油醋橋子油甘魚薄片 $128
味道清新開胃,刺身新鮮,口感啖啖油香。

自家製蘇菲奶酪炸雞翼 $58
黑松露薯條 $68

法式焦糖吐司 $118

📍Sofi PASTA Co. #上環cafe
上環文咸東街6號地舖
2025-02-12 0 瀏覽
最近終於去到咗上環嘅這間意粉餐廳,話說每次都係大排長龍,今次終於等到啦!原來店鋪雖然細,但入面位置比想像中多~😆必食推介當然係佢哋嘅意粉啦!卡邦尼煙腩肉麻花卷粉芝士超濃,無用忌廉但口感都夠creamy,煙肉好夠肉地,簡直唔得唔試!🤤香辣大蝦意粉唔止夠辣,仲係熱辣辣,呢個係辣嘢控一定會鐘意嘅選擇!🔥法式焦糖吐司配檸檬雪葩必試, 每枱必叫嘅選擇,秘製蛋漿整出來既多士, 唔會似一般西多咁漏配埋雪糕一齊食,超正!如果再食我可以食晒成碟加埋一杯靚靚熱飲,呢餐就真係perfect!☕✨(食物全自費)

原來店鋪雖然細,但入面位置比想像中多~😆
必食推介當然係佢哋嘅意粉啦!

卡邦尼煙腩肉麻花卷粉

香辣大蝦意粉
唔止夠辣,仲係熱辣辣,呢個係辣嘢控一定會鐘意嘅選擇!🔥

法式焦糖吐司配檸檬雪葩
配埋雪糕一齊食,超正!如果再食我可以食晒成碟
加埋一杯靚靚熱飲,呢餐就真係perfect!☕✨

(食物全自費)
2025-02-04
30 分鐘 (堂食)
  • 經典卡邦尼煙腩肉麻花卷粉
  • 麻辣奶油虎蝦飲管粉
  • 法式焦糖西多
2025-02-09 0 瀏覽
環境:樓底很矮。桌椅放置不合理,為了放多幾張檯要其他客人讓開服務:等了45分鐘都未有食物,QR下單和自己添水,憑咩再收服務費食物:份量很少網上嘅推薦黎相信大家都心知肚明
食物:份量很少
網上嘅推薦黎相信大家都心知肚明
2025-02-04 1475 瀏覽
終於試到早排喺threads爆紅的cafe🍝諗住過一排人潮會退dd🤏🏻點知平日晏晝都係等咗一個鐘🥹唔想等位嘅朋友建議12點前來或晚市來因為餐廳只有晚市時間可以book位 見到餐廳被譽為被甜品耽誤的pasta店😳小編身為甜品控 今次專程嚟try try佢哋嘅甜品✌🏻開心果巴斯克蛋糕 口感幼滑如果開心果味更濃郁就更perfect池!💖伯爵茶布丁的焦糖甜度適中 唔會有苦澀味布丁質感柔滑🍮飲品方面試了開心果白肉燕麥奶和蘋果桂花梳打開心果味濃郁 仲有開心果碎喺底白肉丸子本身冇咩味 建議浸落嘢飲中食會好啲~食物等候時間比較耐 要預足時間嚟食呀同埋佢哋晏晝有breaktime 唔想摸門釘嘅就記得check好時間啦!😙
終於試到早排喺threads爆紅的cafe🍝

伯爵茶布丁的焦糖甜度適中 唔會有苦澀味
布丁質感柔滑🍮

飲品方面試了開心果白肉燕麥奶和蘋果桂花梳打
開心果味濃郁 仲有開心果碎喺底
白肉丸子本身冇咩味 建議浸落嘢飲中食會好啲~

食物等候時間比較耐 要預足時間嚟食呀
同埋佢哋晏晝有breaktime
唔想摸門釘嘅就記得check好時間啦!😙
2025-02-02 2110 瀏覽
最近人氣及討論度極高嘅cafeCafe店內主打復古風格 以特色意粉做主打 款式貴精不貴多除左主打意粉 大家都唔好錯佢地嘅甜品佢地甜品同樣值得被關注( ˘͈ ᵕ ˘͈ )麻辣奶油虎蝦飲管粉中間通空好似飲管嘅Buncatini飲管粉厚而空心 質感飽滿而且充滿彈性由外到內掛汁力都超強麻辣奶油醬真係幾辣幾惹味意粉上再配搭爽彈鮮味嘅大虎蝦經典卡邦尼煙腩肉麻花卷粉 店內人氣carbonaraᵎ ᵎ ᵎ厚厚嘅煙腩肉充滿煙燻香再加上大量芝士 味道更濃厚卡邦尼汁充滿蛋香又香滑花卷粉同樣中空而且掛汁卡邦尼汁白酒牛油蒜香煮本地大蜆蜆肉充滿鮮味而且無沙蜆肉索晒白酒牛油汁 好入味而且仲充實陣陣蒜香開心果巴斯克蛋糕 將2款超人氣嘅item組合質感好香軟而且幼滑開心果好濃郁又唔會太膩Blackccino打入空氣嘅blackccino為鍾意飲齋啡嘅大家帶黎唔同嘅變化入口帶住絲滑嘅質感 同時亦帶出清爽感
最近人氣及討論度極高嘅cafe
Cafe店內主打復古風格
以特色意粉做主打 款式貴精不貴多
除左主打意粉 大家都唔好錯佢地嘅甜品
佢地甜品同樣值得被關注( ˘͈ ᵕ ˘͈ )

中間通空好似飲管嘅Buncatini飲管粉

入口帶住絲滑嘅質感 同時亦帶出清爽感
Blackccino
  • Blackccino
2025-02-01 1187 瀏覽
我們於1/2(六)約中午十二時🕛到達餐廳,在門口等了一陣,侍應帶我們上2樓,桌子挺多,環境走陰暗,營造一種北歐溫馨風格。用QR code下單。因為周末沒有套餐,所以要單點。我們叫了1個main dish,1個甜品及2杯飲品🥤🍸。①飲品(下單後~7分鐘左右到)❶熱桂花拿鐵 Osmanthus Latte($42):拉花很漂亮,但好快凍❷蘋果桂花梳打 Apple Osmanthus Soda($46)②main dish(下單後~25分鐘左右到,對食客來說,有點久了😓😓)❶水牛芝士蕃茄粗管通粉 Mozzarella Tomato Cream Sauce Rigatoni($128):水牛芝士🧀粒有唔少粒,但芝士味又冇乜😑,粗管通粉份量適中。③甜品❶開心果巴斯克蛋糕 Pistachio Basque Burnt Cheese Cake($68):薄薄一片,上層係cream,下層係巴斯克,開心果碎就少得可憐,與網上的圖文不符🙄😯😯小感想此大熱小店感覺去過1次就夠了,水又要客人自己斟,碟又係客人自己拎,埋單仲要加一服務費,食物又未算天花板級別,中上環一帶感覺有其他更好選擇。埋單出嚟見到好多人排隊
用QR code下單。
因為周末沒有套餐,所以要單點。
我們叫了1個main dish,1個甜品及2杯飲品🥤🍸。
①飲品(下單後~7分鐘左右到)
甜品
😯😯小感想
,食物又未算天花板級別,中上環一帶感覺有其他更好選擇。

埋單出嚟見到好多人排隊
熱桂花拿鐵 ,蘋果桂花梳打
2025-02-01
25 分鐘 (堂食)
2025-01-28 1373 瀏覽
超級唔值得排隊食🤌🏼🤌🏼既唔適合打卡又唔係特別好食又排好耐隊1. 以cafe黎講環境好普通,擺盤都普通到不行,最難搞係佢地上餐個餐盤,塑膠感滿滿好似返咗大學canteen咁😞2. 食物唔係特別好食,食物明顯唔新鮮,唔值得排40分鐘,然後入到餐廳仲要等20分鐘先有得食。可能會有驚喜的開胃菜:1/10有驚無喜謝謝,帶子腥到乜咁,我朋友食都食唔落💁🏻‍♀️一碗好喝的餐湯:羅宋湯:5/10 正常羅宋湯味,不過好稀南瓜湯:2/10 我真係未見過啲咁稀嘅南瓜湯:) 清淡到不得了番茄水牛芝士粗管面:4/10罐頭番茄醬味,粗管粉嘅軟硬抓唔好,有啲已經overcook到爛爛地,我煮好食啲🤌🏼麻辣蝦意粉:6/10可以食但係普,算係自己係屋企煮唔到嘅味,比個及格結論真係唔建議食:)
超級唔值得排隊食🤌🏼🤌🏼
既唔適合打卡又唔係特別好食又排好耐隊

可能會有驚喜的開胃菜:1/10
有驚無喜謝謝,帶子腥到乜咁,我朋友食都食唔落💁🏻‍♀️

一碗好喝的餐湯:
羅宋湯:5/10 正常羅宋湯味,不過好稀

番茄水牛芝士粗管面:4/10

麻辣蝦意粉:6/10
可以食但係普,算係自己係屋企煮唔到嘅味,比個及格

結論真係唔建議食:)