今次係我第二次黎Spicy Salt用餐,以前食過呢度既Momo覺得味道好好,所以今次番黎再次品嚐。餐廳菜單多樣性我地叫左一個雞肉餃子,牛肉墨西哥脆餅,仲叫左杯啤酒。雞肉餃子,呢度既Momo有三款口味 同 不同烹調方式選擇,我地今次叫左雞肉口味,半蒸半煎。食物熱度足夠,咬落肉汁飽滿,食得出食材新鮮,同調味美味。牛肉墨西哥脆餅,入面好足料,餅皮好脆,牛肉新鮮,食得出入面加左牛油果醬,奶酪醬,小量蔬菜在內。服務員工,亦很體貼問我地對食物有冇任何問題。良好用餐體驗,價錢合理。

餐廳菜單多樣性
我地叫左一個雞肉餃子,牛肉墨西哥脆餅,仲叫左杯啤酒。

服務員工,亦很體貼問我地對食物有冇任何問題。

良好用餐體驗,價錢合理。
雞肉餃子
牛肉墨西哥脆餅
2024-07-16
雞肉餃子
牛肉墨西哥脆餅
2022-07-17 739 瀏覽
非常好吃的一家餐廳,已經是第四次來了,每次都是帶不同的朋友來,大家都讚不絕口。尼泊爾菜有點小辣,但在可接受範圍內。每次來都會叫Beef Quesadilla、烤肉、火山雞翼和momo。Beef Quesadilla 是我人生吃過的最好吃的Quesadilla 沒有之一。店面小小的,我怕熱一直都是坐店內的桌子,不怕熱或只想飲酒可以坐外面的位置。服務很好,雖然只有一個姐姐在外面招呼客人和調酒,但很周到。

2022-05-20 439 瀏覽
Had dinner and drinks and had the best time. Mimi, who served us, was an absolute delight and so helpful with recommendations! The momos were so yummy and so were the starters, especially the skewers, choila and pani puri. Definitely will be back again!
Momo  platter
Starters
Momo  platter
Starters
  • Choila
  • Pani  puri
  • Momo
2022-05-14 296 瀏覽
尼泊爾人開啲小店 野食好好食 有素食選擇 店主有推薦Tacos不過最後冇嗌到 打算下次去要嗌番嗌咗2杯mocktail 1杯有lime好refreshing 另一杯有益力多可以解辣😂嗌咗4個餸 最好食係個Chicken Choila 點住盤米通食好過癮 如果唔食得太辣 建議落單嘅時候同店員講明 佢哋可以調節辣度而個雞肉Quesadillas都好好食 可以番兜如果想淨係飲嘢chill下 可以坐近門口近馬路嘅枱
另一杯有益力多可以解辣😂

Chicken Choila
Macho Nachos
Chicken Quesadillas
2022-02-07 259 瀏覽
I’ve visited spicy salt couple of times and the foods are just lovely !! Very friendly owners and great ambience. I would definitely recommend to give it a try!! 👍😊
Chatpate
Pork  bbq
Mo:Mo:  Platter
Mo:Mo:  and  Panipuri
2021-11-12 285 瀏覽
2021年10月26日與朋友飯聚。點了1. Momo Platter2. Mix n Match3. Chicken Quesadillas三人行,連服務費人均$142.2店面不大,餐廳區只有三組4人座,以及一排可容納6-8人的長椅。沒有細看吧檯。環境令人放鬆,適合三五知己聚舊,或是一同嘗試新菜系。因從未試過尼泊爾菜式,所以在朋友推薦下到訪。我們應該是當天的第一單晚市生意。1. Momo Platter擺盤漂亮,兩種豬肉一種雞肉(?不確定),三行不同煮法的餃子拼在一起,賞心悅目。煮法是固定的不像單點那般可以指定風格。個人感覺跟中式餃子相似, 唯獨那另上的辣醬確實出彩。同行的友人則偏愛茄汁雞肉餃子。2.   Mix n Match即前菜拼盤。我們選了Volcano Chicken Wings, 烤肉,傳統肉乾。傳統肉乾比較鹹和硬,但有濃郁的牛肉味,可以一試,但不是我的菜。烤肉,忘了是豬還是牛,這個沒有肉乾那麼鹹和硬,好像是配特色辣醬的。而火山雞翼,很大一隻,尚算香口,卻把我辣得流鼻涕了。強烈建議喜歡香口和嗜辣的朋友嘗試,如我這樣只能吃BB辣的可以先考慮一下。3. Chicken Ques
2021年10月26日與朋友飯聚。點了
1. Momo Platter
2. Mix n Match
3. Chicken Quesadillas

三人行,連服務費人均$142.2

1. Momo Platter

2.   Mix n Match

3. Chicken Quesadillas

只吃前面的兩道菜是不夠飽的。加上這道就滿足了!也是個人當晚最喜歡的菜式,原來是墨西哥菜品,看到那切開的餡餅中的肉餡和痴纏拉絲的芝士再點上白色醬汁(淡忌廉?),非常解壓。味道跟看上去一樣好吃。剛出門口就開始掛念了,下次會點一整碟自己吃。

沒有點甜品和飲品,下次會嘗試lassi。

老板娘很友善,會來跟我們聊天,看看菜品合不合我們口味。
滿分推薦!
2021-10-26
  • Chicken Quesadillas
  • Momo
2021-09-15 242 瀏覽
服務態度好 野食好好食 環境氣氛又好 平時食西餐食太多 都要試下新野 想揾間有得食飯又有得飲野 見到呢間尼泊爾菜 幾特別 就去試下 雖然行去有小小遠 但都值得黎 都算選擇多 今次叫左momo 雞翼同taco 樣樣都好好食 cocktail 又特別人均都係$250
服務態度好 野食好好食 環境氣氛又好

2021-09-15
2021-07-31 268 瀏覽
間餐廳個名叫Spicy salt ,但啲野食唔係淨係辣咸囉,本身食開中日韓泰野食,唔多食西式/其它國家嘅野食嘅我都覺得好好味,價錢合理,員工有禮貌招呼好又專業!係一間好適合聚舊嘅小店☺️今日好多菜式都未試,下次要同朋友再去😋😋😋
今日好多菜式都未試,下次要同朋友再去😋😋😋
2021-07-30
  • 脆餅
  • 餃子
2021-07-05 376 瀏覽
第一次嚟呢間餐廳,環境同埋服務都十分卓越,冇諗過尼泊爾菜都可以咁好食!問過佢哋老細,原來佢哋之前都係喺大集團嘅奢華品牌酒店度出嚟開舖頭,難怪服務十分體貼,而嘢食價錢平得來又好食👍🏻👍🏻最好食係佢哋嘅火山雞翼同埋Pizza,鍾意食辣嘅人就最啱食啦,因為未到好唔一樣,如果唔鍾意食辣嘅朋友都唔緊要,因為可以少辣。飲品一定要試佢哋出名嘅特色飲品,有酒精都有啲冇既,試吓佢哋嘅果汁娛樂都唔錯,甜品都好好食

2021-07-05 262 瀏覽
今次特別黎到呢間新開無耐嘅餐廳 係第一次試尼泊爾菜 本來以為通常都得個辣字 或者味道唔岩港人口味 但無諗過原來好惹味好有驚喜!老闆娘仲好熱情添❤️✾ Mr. & Mrs. Pani Puri🥙 (hkd58)出面一層薄脆 入面加左秘製烤肉 洋蔥 薯蓉 仲隱藏咗一粒青辣椒🫑😳 再點佢既醬汁一啖食落口 無諗過都幾夾 唔太食得辣嘅朋友建議可以拎走粒辣椒先食🤣✾ Pork Momo🥟 (hkd68)全晚最出色嘅菜🤍佢嘅餃子有好多唔同整法 今次揀左Steam同埋Spicy 兩個都好惹味(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑) 特別係Spicy 食落唔算好辣 但佢入面嘅豬肉用左秘製醬汁去整 連同伴隨嘅洋蔥都係用果隻醬汁炒 成碟都好令人回味🥺✾ Nepalese Chicken Chowmein🍝 (hkd78)老闆娘話呢個雞肉炒麵係餐廳嘅招牌菜 食落真係無令人失望 係好有鑊氣嘅特色炒麵👩🏻‍🍳又唔會好油膩✾ Volcano Chicken Wings🌋 (hkd78)食落外脆內軟 肉質都好嫩 辣度可以自由選擇 而且每隻雞翼都好大隻食到好滿足!皆因佢地有剪開一邊骨先煎 啖啖肉☺️✾ Lassi🍹 (hkd58)感覺就好似yogur

✾ Pork Momo🥟 (hkd68)

✾ Lassi🍹 (hkd58)
感覺就好似yogurt smoothie 有幾款唔同水果味選擇 好鍾意佢夠milky 個人最推介Banana Lassi🍌✨
最愛磨菇湯真係幾特別,可惜冇問到廚師落咗啲咩嘢可以整到咁好飲不過其實菜式,特別係小菜,都好有尼泊爾風味所有食物都係高水準,值得依個價位,下次可以再同frd幫襯下
2021-06-27
Revitalizer
  • momo
  • pani pura
2021-06-24 161 瀏覽
Newly opened Nepalese restaurant. Small cozy atmosphere with nice decor. Great food (We tried their Nepalese food only, will try their pizza and pasta next time), good portion size, beautiful presentation, warm and friendly service. Good to know such a nice restaurant in Jordan convenient location. Must try
2021-06-21
  • Nepalese Chowmien
  • momo platter
2021-06-22 242 瀏覽
由於工作關係,我認識唔少尼泊爾朋友,亦都被邀請過去食好幾間尼泊爾餐廳。但一直都唔覺得尼泊爾菜有咩特別…今次又俾朋友帶我去試食,嚟到佐敦呢間新開嘅尼泊爾餐廳,本來抱住普普通通食餐飯嘅心態嚟試試,點知一食過,絕對係驚喜萬分先睇餐廳門面,你絕對唔會知道佢係一間尼泊爾餐廳,因為裝修到好似一間美式酒吧咁坐得你舒舒服服,好chill嗰隻。由於餐廳暫時未有酒牌,我哋就叫咗mocktail,不過老闆娘Mimi同我哋講話可以自己帶酒一直對尼泊爾菜嘅印象都唔係太好,就係辣!同埋樣樣嘢都煮到過熟,係熟到爛嗰隻… 所以唔知點揀,就唯有請老闆娘幫我哋發辦。先叫咗個雞翼同豬肉choila,雞翼當然係辣啦,但係非常juicy,冇過熟辣味仲要係有層次嗰隻,讚 老闆娘叫我哋一定要試choila ,落咗好多尼泊爾香料,同豬肉油脂好夾,好好食跟住食主菜,我哋叫咗雞肉taco、尼泊爾炒麵、仲有momo(尼泊爾餃子)拼盤。一定要提嘅就係呢個momo拼盤,有三種口味:豬肉、雞肉同素菜。揀咗蒸,素菜嗰個加咗辣醬。我知你一定會諗到我又會話佢好juicy啊煮得啱啱好啊咁,不過呢個momo真係令我對尼泊爾菜改觀嘅原因 平時食momo,淨

Homekong  Cooler(左)  &  Green  Detox(右)

辣味仲要係有層次嗰隻,讚

Pork  Choila

平時食momo,淨係會覺得似食緊小籠包,冇咩特別。呢度嘅momo嗰皮好煙韌,側邊個醬好食,問咗老闆,原來落咗大量芫荽,廚師Deepak話仲有落secret spices…

Chicken  Tacos
Nepalese  Chicken  Chowmein
Momo  Platter

成餐飯我哋全部都食得好開心,老闆娘又成日出嚟照顧我哋,非常親切
傾傾下先知道原來老闆們同廚師都喺W酒店工作超過九年,今次真係平民嘅價錢,酒店嘅質素
2021-06-21
Pork  Choila
Momo  Platter
  • Volcano  Chicken  Wings
2021-06-16 107 瀏覽
經過佐敦發現有間新開張餐廳‘Spicy Salt’於是入左去試!裝修時尚,座位舒服而且不太逼夾,小食,沙律,pizza,意粉,牛排,burger都有得食!其中尼泊爾菜式同餃子特別出色😋唔止抵食,而且服務周到,非常值得推介👍🏻
2021-06-12 146 瀏覽
本身喜歡嘗試不同國家的美食,現在去不到旅行,唯有搵d其他正宗國家既菜,試試佢!第一次嘗試尼泊爾菜,中東kaba 食得多!望住佢個餐牌,都不知點揀好!我因為想食菜就叫左salad..跟住就叫佢推介下,有咩係signature!佢哋推介我試下*pork momo* .. 我見有好多種煮法,就膽粗粗問下叫一份煮2種style😂 第一眼望..依個咪小籠包配個辣醬..係有d譚仔味!再食辣個個,煎完再煮好香!勁惹味!如果食得辣可以挑戰佢個辣醬,我就不了!朋友話不如揀d小食試下啦! 第3樣再揀,叫左個starter mix n match火山雞翼..一個puff既野同炒雞絲(落單都係亂嚟,不太知係咩)鐘意食d不同香料就會好岩食,我朋友好鐘意,我就ok la! 火山雞翼配個個醬超級好食!炒雞絲好想加個白飯!Puff 佢哋教我地加小小汁要一口食哂!依個香料味比較勁。見到依個就想飲個啤酒🍻,點知佢哋酒牌未有,無得賣住! 點知佢哋好好,仲幫我出去買!服務態度真係好好👍🏻我朋友仲話想食cake..但我已經好飽!唔知佢哋係咪偷聽到我哋傾計,仲請左我哋食cake.. 叫我們比d意見佢哋。依個Tiramisu 拎出

Salad

Pork  momo

第一眼望..依個咪小籠包配個辣醬..係有d譚仔味!

朋友話不如揀d小食試下啦!
第3樣再揀,叫左個starter mix n match

鐘意食d不同香料就會好岩食,我朋友好鐘意,我就ok la!
火山雞翼配個個醬超級好食!
炒雞絲好想加個白飯!
Puff 佢哋教我地加小小汁要一口食哂!依個香料味比較勁。
Starter  mix  n  match

我朋友仲話想食cake..但我已經好飽!

依個Tiramisu 拎出泥就嗅到一陣咖啡香味,好飽既我都忍唔到要食!
口感好creamy..滑,濃咖啡味超正!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Homemade Tiramisu

值得再去!同朋友傾計食個cake 飲杯野都正!
Salad
Pork  momo