2019-05-17 82 瀏覽
菌湯ok既 ,唔係好creamy個款,清清地唔太漏~個蒜蓉包好食幾香軟,因為佢係厚多士,如果可以大片d就好啦~煙三文魚沙律,得3片仔三文魚,又只得生菜 ,份量又好少,有d行貨,我覺得唔低食,不過佢又唔係貴既~係巴馬火腿薄餅,我地3個人都覺得唔錯,餅底係薄既,餅邊重脆架~火腿咸咸香香幾惹味,覺得好味又低食😋😋👍👍燒豬肋排,燒得乾左d,無咩肉汁唔juicy,又唔夠入味,所以覺得鞋口~慢煮牛肋條,呢個牛肋條好淋好入味 又香牛肉味 ~入口唔使點咬就化開了,伴菜配了黑醋,黑醋好香好濃唔係水汪汪個d黑醋,酸酸甜甜可以中和牛肋條既肥膩感👍👍😋😋牛西冷,我要5成熟,但黎到似1至3成,中間生到切唔開,所以要叫侍應羅返入去再煎熟少少,講真再煎又點會好食呀!👎👎😤😤整體我覺得蒜蓉包,pizza同慢煮牛肋條係最好食既,最緊要係價錢唔貴,我個人係會要價錢來行量質素既,所以我覺得性比價高,我已經幫襯左佢2次架啦~
菌湯ok既 ,唔係好creamy個款,清清地唔太漏~

個蒜蓉包好食幾香軟,因為佢係厚多士,如果可以大片d就好啦~

2019-05-15 108 瀏覽
今次係元朗既呢間平價西餐,大概6點就食所以都冇乜人,但大概七點走嘅時候個場都差唔多滿,所以大家食嘅時候記得book位啦🙊呢到每叫一個主菜就會跟湯,包同嘢飲,先講咗個湯先,個蘑菇湯細細碗大非常知足料,入面有好多蘑菇顆粒,味道勁濃,估唔到送嘅湯都有咁嘅質素👍🏻而送嘅包就正正常常冇乜特別都脆口好食嘅。跟住就講下我哋嗌嘅小食,忌廉芝士煙肉菠菜上菜嘅時候真係呆左因為真係超級大個成個主菜咁😂仲要淨係賣38蚊抵到傻左🤪忌廉芝士同菠菜嘅比例都唔錯,不過略嫌唔係好夠味,本身應該冇乜點調味,食嘅時候要連埋舊煙肉一齊食咁就會有d咸味,建議可以加個啲煙肉或者鹽調味就perfect🤪跟住就到主菜,叫咗個千層麵,起初睇圖以為側邊個d係芝士,點知原來係薯蓉😂同想像既有啲落差,同埋覺得冇咁好食,因為本身千層麵已經好厚實,食落已經好滯有飽肚感,依家仲要加埋薯蓉就會超級飽,同埋佢個汁都算幾濃味,所以結論係食完好飽好滯🤢不過味道上都算唔錯,面身都幾淋,薯蓉真係敗筆左☹️第二道主菜就係豬仔骨,呢個真係好平全條豬仔骨都只係賣緊120蚊,肉身都幾淋,不過就偏乾,相睇其實佢都冇乜醬,加番多d就唔錯👍🏻薯菜都唔錯,沙律新鮮配上蜜糖芥茉
磨菇餐湯
跟餐蒜蓉包

忌廉芝士煙肉菠菜
焗芝士肉醬千層麵

第二道主菜就係豬仔骨,呢個真係好平全條豬仔骨都只係賣緊120蚊,肉身都幾淋,不過就偏乾,相睇其實佢都冇乜醬,加番多d就唔錯👍🏻薯菜都唔錯,沙律新鮮配上蜜糖芥茉醬,真係少數配菜沙律會食😂
BBQ醬烤原條豬肋骨+薯菜
最後餐飲就upgrade左杯紅棗茶,正正常常冇乜特別,不過感覺偏甜淡少少好飲d👍🏻
跟餐加配凍紅棗茶
最後發現叫多左好飽好滯😂打包左d走,去食既話要睇住份量唔好亂叫啦👍🏻Overall就係好平幾好食既西餐,去開附近想食西餐既都不妨係一個選擇黎既👍🏻
2019-04-13
磨菇餐湯
BBQ醬烤原條豬肋骨+薯菜
跟餐加配凍紅棗茶
2019-05-15 53 瀏覽
第一次食呢間餐廳係因為有一晚雨落得好大,於是就隨便入左去,諗住食餐飯,避下雨☔️個次既晚餐叫左兩個main course,又大份又抵食,係有驚喜既~👍今日放假再一次經過,見到lunch menu就想試埋,果然無令我失望!😍一入去,同夜晚一樣,都係開住啲星星燈,個人真係好中意呢啲燈,因為閃下閃下幾浪漫😛😂如果餐廳啲凳換成白色或深色既,應該更加配合到個feel,更加有西餐廳既感覺💕野食今次叫左一個香辣蜆肉意粉,同埋板燒雞胸腸意粉,再加左兩個湯,一個磨菇,一個南瓜🎃,個湯雖然稀,但!味道好好👍好自然香味同甜味,朋友幾啖就飲曬😋炒意粉味道好,但可能就油左啲,意粉偏硬,但朋友好like😬👌雞胸好嫩,幾入味👍最後仲叫左個小食,烤雞翼,即整熱辣辣😍外皮脆肉軟😄值得一試~
2019-05-11 62 瀏覽
如果唔係去做野,都真係極少入到黎元朗呢邊。周圍行下睇下有咩好食,見到呢間小店睇落幾有格調,餐牌上嘅食物價錢都好貼地,所以兩個人決定行入去望下~覺得呢度嘅餐湯做得幾出色,我叫左南瓜湯,而朋友叫左蘑菇湯,兩種都值得試。南瓜湯好香甜而且個種甜係好天然嘅,令人忍唔住飲完一啖再一啖蘑菇湯係有粒粒蘑菇個種,味道相對南瓜湯冇咩濃味,但有小清新嘅感覺。蒜蓉包係岩岩新鮮整好,攞上手仲有温熱感,咬落去脆脆地。一睇相就知牛油同蒜蓉嘅份量一點都唔吝嗇,係邪惡但令人回味嘅感覺呢個香蒜辣椒帶子意粉份量都幾多,帶子每人都起碼有兩粒辣度還好,以我呢個唔食得辣嘅人黎講都唔算好辣,唔係係咁要飲水個隻。稍稍覺得個意粉可以少油返少少,雖然香蒜類意粉都係偏向比較多油,但主張健康少少嘅我覺得減少少油應該都仲可以帶出到同樣嘅效果!跟住就到主角ribs 啦份量幾大,三個人share都完全冇問題!覺得醬汁可以再淋多少少會好D。肉質都幾嫩,唔會好難咬開。仲有好多好多嘅薯條同埋沙律,沙律仲要係用我最愛嘅千島醬,配搭黎食完全唔會覺得漏飲品方面就叫左青蘋果梳打,一開始覺得甜左少少,但飲下飲下就適中返。

呢個香蒜辣椒帶子意粉份量都幾多,帶子每人都起碼有兩粒

跟住就到主角ribs 啦

放咗工約媽咪去Story Steak & Pasta食晚餐。睇一睇餐牌,dinner set真係好抵食喎!百幾蚊就有主菜,餐湯同埋飲品。而且有好多主菜可以揀,有扒類,有意粉,有pizza,又有意大利飯。仲有唔少小食,沙律可以order!因為收工收得早,餐廳仲未有好多人。食食下,就滿滿地人啦!餐廳環境乾淨,位置坐得都幾舒適,唔會同人撞手踭!我同媽咪叫咗2個dinner sets,同一個巴馬火腿黑醋沙律。$58竟然有咁大碟!好多塊Parma Ham,Parma ham唔會過鹹,肉質柔軟。沙律菜非常新鮮,好爽脆,完全冇苦味。再加上黑醋dressing,酸酸甜甜,好fresh。Dinner Set有兩種湯俾客人揀,羅宋湯同蘑菇湯。依家真係好少餐廳可以有得選擇餐湯。選擇困難症嘅我地就梗係兩款湯都叫啦😂蘑菇湯好creamy好rich,每一啖都有粒粒嘅蘑菇。羅宋湯酸甜醒胃,有蔬菜嘅甜味。再用厚切嘅蒜蓉包沾湯好正。西冷牛扒配意粉牛扒勁大塊,煎很好靚。意粉用咗鹽同埋橄欖油調味,都非常入味,煮得啱啱好,有嚼勁。叫咗五成熟嘅牛扒,火候處理得好好。肉味濃,好juicy,肉質嫩,有彈性!牛肝菌鵝肝意大利飯意大利

因為收工收得早,餐廳仲未有好多人。食食下,就滿滿地人啦!

餐廳環境乾淨,位置坐得都幾舒適,唔會同人撞手踭!

Dinner Set

蘑菇湯好creamy好rich,每一啖都有粒粒嘅蘑菇。
羅宋湯酸甜醒胃,有蔬菜嘅甜味。再用厚切嘅蒜蓉包沾湯好正。

西冷牛扒配意粉

牛肝菌鵝肝意大利飯

意大利飯有啖啖菌香味,提升咗成個飯香,馥郁醇厚。

鵝肝煎得好香,鮮味濃郁,口感非常嫩滑軟腍。

食完咁rich嘅食物,一杯凍檸茶令到成個人fresh哂!

兩個人食咗咁多嘢埋單都係三百幾蚊,食物又好食,仲要唔使加一,CP值真係高!可以encore!
2019-05-08
  • 美國安格斯西冷牛扒
  • 磨菇湯
  • 餐包
2019-05-02 125 瀏覽
今日同家人嚟呢間試下晚餐餐廳佈置簡潔優雅,座位坐得舒適唔逼夾,我地7点到,未有太多人,仲可以揀枱坐餐湯+蒜蓉包+主菜+飲品$70起南瓜湯好creamy,賣相好靚,蘿宋湯材料豐富,夠熱又辣辣地,夠哂醒胃蒜蓉包好軟熟,唔會太燶,浸湯食好match西冷扒配薯蓉$138西冷扒份量夠哂大,好juicy同好有牛味,点埋D特有醬汁,特別好味。薯蓉入面配有薯仔粒,食落好有口感。雜菜沙律好新鮮,顏色好嫩綠,脆卜卜,夠哂清新特色雜扒配意粉$138有羊架、牛肩胛、烤雞、腸、旦加意粉,材料十分豐富,夠哂大碟,羊架好淋同juicy,烤雞同牛肩胛都好入味!由於份量足料,食完都好已經很飽,慢慢嘆杯熱飲先
今日同家人嚟呢間試下晚餐

餐湯+蒜蓉包+主菜+飲品$70起

蒜蓉包好軟熟,唔會太燶,浸湯食好match

西冷扒配薯蓉$138

薯蓉入面配有薯仔粒,食落好有口感。
雜菜沙律好新鮮,顏色好嫩綠,脆卜卜,夠哂清新

特色雜扒配意粉$138

由於份量足料,食完都好已經很飽,慢慢嘆杯熱飲先

2019-05-02
2019-05-01 123 瀏覽
眾所周知,元朗有很多不同的餐廳,西餐、日本餐、韓國餐、中餐等等,你想到的都有!晚上放工後,先生接完我收工,便一起去元朗品嚐美食。經過了很多餐廳,我們最後還是打算吃西餐,因為好像很久都沒有吃過了。之後經過好順利大廈,看見了這一家名為Story Steak & Pasta的餐廳,看了一看menu,發現食物的賣相挺不錯,所以便進去了。進到餐廳,店員給我們安排了靠近門口的位置。餐廳給人的感覺很舒服,很小品。由於老公請吃,所以我便肆無忌憚地叫餐。在open rice 看了他們的熱門食物,我們首先點了南瓜湯和蘑菇湯,再配蒜蓉包,作為我們的前菜。南瓜湯和蘑菇湯相比,南瓜湯會比較濃郁,所以我個人會比較喜歡南瓜湯。蒜蓉包很香牛油味,也有很濃郁的蒜蓉香味,味道一流,脆一點會更好!之後我們也點了串燒水牛城雞翼,辣得來有點香味,再配它底下的沙拉一起吃,就能綜合雞翼的辣味。我們點了兩個主菜,分別為美國安格斯西冷牛扒配義大利粉和西班牙黑毛豬鞍架配薯蓉。西冷牛扒香滑多汁,有入口即化的感覺,再配上用蒜蓉和芝士調配的義大利粉,簡直是一絕!至於西班牙黑毛豬鞍架,肉質嫩滑得來多汁。如果沒有猜測錯誤,它是用花椒八角等的香料醃

我們點了兩個主菜,分別為美國安格斯西冷牛扒配義大利粉和西班牙黑毛豬鞍架配薯蓉。西冷牛扒香滑多汁,有入口即化的感覺,再配上用蒜蓉和芝士調配的義大利粉,簡直是一絕!至於西班牙黑毛豬鞍架,肉質嫩滑得來多汁。如果沒有猜測錯誤,它是用花椒八角等的香料醃製,非常適合重口味的人。

吃完了豐富的一餐我們叫了兩款飲品來解渴:青蘋果氣泡茶和檸檬柚子茶。兩款飲品都給人很清新的感覺,解渴之餘還很好喝。

下次經過元朗,不妨進來Story Steak & Pasta試試,一定找到一款你喜歡的食物!
2019-04-27 108 瀏覽
同老公跑完步肚餓,係屋企附近食返個晚餐,相討後決定去平時食開story steak &pasta 食晚餐🥣店內餐廳牆上特別精緻,座位亦坐得好舒服😌以餐牌上亦有多款不同食物選擇,有沙律,意粉,薄餅,各種扒類等.......蘑菇湯非常香濃幼滑😋蒜蓉包外皮脆卜卜,好香口👍水牛雞翼-雞翼煎得剛剛好,非常入味。還有一些沙律做配菜,好食到不得了。香煎帶子意大利飯-意大利飯煮得好入味,給入帶子的鮮味,飯粒粒粒分明,帶子煎得好香口👍板燒雞胸紐倫堡腸-雞胸肉非常嫩滑,薯條揸得好香口,配埋燒烤醬,味道一流,沙律菜加入千島醬,清新可口😋😋😋加埋杯凍飲,簡直滿足的一餐😋😋😋
店內餐廳牆上特別精緻,座位亦坐得好舒服😌
蘑菇湯非常香濃幼滑😋
蒜蓉包外皮脆卜卜,好香口👍
加埋杯凍飲,簡直滿足的一餐😋😋😋
2019-04-23 89 瀏覽
今日同個朋友入元朗去朋友屋企,玩完去附近食晚飯,形點附近有好多餐廳,其中一間西餐廳非常好食,朋友極力推介,所以去試一試。餐廳環境非常之舒適,服務員亦都非常之有禮貌,入到黎感覺已經好正。安格斯牛肉漢堡蕃茄意粉牛肉漢堡啖啖肉,牛肉味好夠,食落亦都爽口感不俗,配上番茄醬汁,味道好夾,意大利粉都煮得啱啱好,軟硬適中,入口一流!特色雜扒(牛肩胛 羊架 烤雞 紐倫堡腸煎蛋)一份雜扒有牛肩胛 羊架 烤雞 腸同煎蛋,牛肩胛比較有咬口,不過牛味好濃,羊架夠哂騷,鍾意食羊係不能夠錯過,雞好滑而且多汁,點一個雜扒,可以滿足不同願望,非常抵食!元朗雞地有好多餐廳,呢一間位置非常方便,裝修又好新淨,服務員態度一流,食物質素亦都非常高,極力推介。

安格斯牛肉漢堡蕃茄意粉
特色雜扒(牛肩胛 羊架 烤雞 紐倫堡腸煎蛋)

2019-04-22 103 瀏覽
放假前夕,同朋友一齊去試呢一間係元朗嘅西餐廳,上網見到價錢算係平文化,睇相亦都非常吸引,所以就約朋友放假前就過嚟鬆一鬆。餐湯有南瓜湯同埋蘑菇湯,我揀咗南瓜湯。南瓜湯嘅賣相非常之吸引,而味道亦都唔錯。大家不妨試試。而蒜蓉餐包味道亦都唔錯,麵包🥯比較軟熟👍🏻終於去到主菜環節,我叫咗一份西冷,叫咗五成熟,睇圖都會見到肉質非常鮮嫩雖然食落去感覺非常唔錯,但可能我自己食唔慣咁生,所以食完之後個胃有少少唔舒服,不過整體而言,食物嘅質素都幾高。而店內嘅環境亦都歡堂,坐得幾舒服。價錢亦都算相當平民化我同我朋友兩個人,一人叫咗一個餐,連餐飲餐湯餐包等等都係一人$130左右,而呢個質素來講算係相當平。不過位置的確有少少偏遠同埋難搵,不過如果大家住喺附近不妨去試吓呢一間隱世西餐店

而店內嘅環境亦都歡堂,坐得幾舒服。價錢亦都算相當平民化
2019-04-22 72 瀏覽
本身諗住求其食個lunch就去睇戲,行過見到俾個menu吸引左。個價錢平均$50幾蚊到,免收加一,包一杯餐飲,比茶餐廳只係貴少少。Lunch時間都多人等,我地都等左15mins。入到去雖然檯與檯都有少少迫,但總算乾淨同坐得舒服。招牌手打安格斯牛肉漢堡配薯條 $47 見menu推介招牌主打就試下,估唔到牛肉好juicy,夾埋蕃茄,煙肉,芝士一啖咬落去,咀細都唔多掂呀。吉列炸魚柳及紐綸堡腸配意粉 $47 魚柳炸得唔錯,熱辣辣,紐綸堡腸一般,芝麻醬沙律,加黑椒汁意粉,食完呢個餐都好飽。性價比高,值得一試。

性價比高,值得一試。
15 分鐘 (堂食)
2019-04-19 77 瀏覽
放假前夕去左元朗行街街無意中見到呢間餐廳好似唔錯咁差唔多9點喇今晚呢度都好多人食喎呢度都幾多套餐可以點有扒、意粉類、Pizza、意大利飯都有我地二人點了兩個套餐1)餐湯及蒜蓉包:有南瓜及磨菇兩款選擇我地二人叫了兩款湯我就喜歡南瓜湯南瓜味好濃而老公就鐘意磨菇味蒜蓉包亦都好好味呀暖暖地咁2)美國安格斯西冷牛扒 (七成熟配白飯)價錢:$138佢可以配薯條/薯蓉/意粉/白飯職員細心問我要幾成熟塊扒煎得唔錯七成真係七成裏面仲有少少粉紅色唔會太生或太熟完全唔靭百幾蚊算唔錯啊而且好大塊扒絕對係夠飽的!哈哈!旁邊仲有沙律👍🏻3)焗意大利肉醬千層麵價錢:$98我好鐘意食闊條麵佢周邊有好多薯蓉肉醬汁又夠多真係好好味呀而且呢個唔貴呀推介推介👍🏻餐飲:凍檸茶熱mocha (加$10)今次整體黎講係正既👏🏻5⭐️為最高味道:⭐️⭐️⭐️⭐️推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭:⭐️⭐️⭐️⭐️
放假前夕去左元朗行街街
無意中見到呢間餐廳好似唔錯咁
差唔多9點喇
今晚呢度都好多人食喎

呢度都幾多套餐可以點
有扒、意粉類、Pizza、意大利飯都有
我地二人點了兩個套餐

南瓜味好濃
而老公就鐘意磨菇味
蒜蓉包亦都好好味呀
暖暖地咁

2)美國安格斯西冷牛扒 (七成熟配白飯)
價錢:$138
唔會太生或太熟
完全唔靭
百幾蚊算唔錯啊
而且好大塊扒
絕對係夠飽的!哈哈!
旁邊仲有沙律👍🏻

而且呢個唔貴呀
推介推介👍🏻

餐飲:
凍檸茶
熱mocha (加$10)

今次整體黎講係正既👏🏻
5⭐️為最高
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭:⭐️⭐️⭐️⭐️
2019-04-15 75 瀏覽
前幾日咁啱去開元朗行街,有經過呢間餐廳,見到佢晚餐嘅餐單都好似幾抵食下,於是就決定同朋友試一試啦。Set dinner包左餐湯、餐包、主菜同埋甜品餐湯可以揀羅宋湯或者蘑菇忌廉湯,羅宋湯味道偏酸,蕃茄味都好濃,餐前飲係好開胃;而蘑菇湯好creamy,而且有好多磨菇粒Bbq醬烤原條豬肋骨呢份豬肋骨一上枱嗰陣真係嚇我哋一跳,豬助骨嘅份量好大,足足有成十幾條骨,配上BBQ醬酸酸甜甜,好正🤤、而且薯條嘅份量都好多,抵食牛肝菌鵝肝意大利飯先講鵝肝,煎得啱啱好,油脂好香,而且牛肝菌配合埋意大利飯,口感好好,而且肝菌嘅味道都好出,所以越食越香兩杯餐飲都好特別,薄荷朱古力嘅薄荷味好香,而蘋果梳打茶酸酸甜甜可以中和番啲食物👍🏻👍🏻

Set dinner包左餐湯、餐包、主菜同埋甜品

Bbq醬烤原條豬肋骨

牛肝菌鵝肝意大利飯

2019-04-04 5503 瀏覽
Happy Friday一家人通常會出街食, 基本上都係係返元朗揾食. 今次行遠少少來到Yoho附近的風攸街, 見Story Steak & Pasta都幾多人食, 應該唔錯, 再望下餐牌, 價錢又夠親民, 一於入去試下.  ​門口大大個menu, 免加一, 明碼實價. 點主菜還會附送餐湯和飲品, 都幾抵食.  ​我們點了2款主菜及一款小食. 餐湯分別有兩款: 磨菇湯和南瓜湯磨菇湯比較稀, 又帶一點黑椒的辣度, 都幾特別. 南瓜湯則Creamy一點, 味道傳統, 幾好味.  ​隨湯附送的是烘香的蒜蓉包, 倒是香脆可口, 配角比主角令人更印象深刻.  ​串燒水牛城雞翼($48)  一碟三已開邊起骨的雞翼串, 吃得方便. 這款水牛雞翼沒有很多汁料在雞翼上, 保留雞翼串的乾身脆口, 微辣開胃, 肉質嫩滑夠晒入味, 很好吃.  ​南瓜忌廉汁煙三文魚意粉 ($88)  意粉較乾身, 汁料不夠, 亦吃不出南瓜味道, 幸好有煙三文魚作調味之用. 勝在夠大碟, 幾個人share都足夠, 但味道確實只屬普普通通.  ​辣肉腸薄餅 ($78)Homemade Pizza 一共6件, 辣肉腸加上芝士,

串燒水牛城雞翼($48)
南瓜忌廉汁煙三文魚意粉 ($88)
辣肉腸薄餅 ($78)Homemade Pizza 一共6件, 辣肉腸加上芝士, 脆餅底, 每口都充滿滋味, 女兒至愛.
BBQ醬烤原條豬肋骨 + 配菜 ($118)
百零蚊有一條BBQ Ribs 都幾抵食. Ribs烤得好夠火喉, 切落去亦好稔軟, 唔會乾, 加上醬汁啖啖肉, 又帶點焦香, 都唔錯. 底下配上香脆厚切薯條和沙律, 十分豐富.
​餐飲加$10可轉特飲, 分別點了Mocca, Green Tea Latte 及 蘋果茶. 大大杯都幾抵飲, 我和囡囡share一杯蘋果茶, 味道清清地, 夠晒fresh. 至於Green Tea Latte 茶味再濃郁D好.
​小小既店子, 晚飯時間客人不絕, 認真旺場. 食物並不算很有特色, 但勝在上菜快, 明碼實價, 亦有點Home feel, 輕輕鬆鬆食一餐家常西餐, 都算唔錯既.
2019-03-08
2019-04-03 3149 瀏覽
個人推介指數分6(10分為滿分)-店內環境簡潔, 感覺也不會擠.. 食物質素不錯, 價錢合理, 怪不得人流十分之多. 剛和女兒太太在元朗YOHO閒逛後, 小女兒現在懂提議去食西餐, 於是父親便在網上搜尋了這所在附近的西餐一試.這裡不論門面和內裡的裝修, 頗有市區西貢等小店的味道. 只是人流比較多,略有點太熱鬧.小女未上食物, 已急不及待要我點飲料, 她這個飲料怪獸, 不飲冷飲品不罷休. 三款特飲包括ICE MOCHA, GREEN TEA LATTE 和APPLE TEA, 本人就覺MOCHA 味道可以更濃一點, 綠茶的茶味也是較清淡, 最突出的是蘋果茶, 甜度適中, 很是消暑 (不知怎地二月天氣也十分熱).再來是兩款西餐湯, 磨菇湯和南瓜湯, 這兩個湯味道也較濃郁, 味道也頗突出, 較飲料為出色. 再來是小食水牛雞翼, 做法有別於傳統炸脆外皮加上大量汁料的, 以串燒烤焗的方法, 不以醬汁為主, 以本身調味為先 味道又很像平日吃的水牛雞翼,感覺很新潁, 是是晚最好的料理.   主菜方面, 應小女皇要求, 點了一個辣肉腸PIZZA, 如圖所見, 外皮烤得很焦脆, 餅皮厚度適中, 肉和芝士

主菜方面, 應小女皇要求, 點了一個辣肉腸PIZZA, 如圖所見, 外皮烤得很焦脆, 餅皮厚度適中, 肉和芝士比例也得宜, 口感和味道也不錯. 即使沒芝士邊, 加點芝士粉, 小女皇也吃得很暢快, 只因她也是一個芝士怪物.

另外的女皇老婆大人就最愛BBQ RIB 這個RIB的做法正合太太心意, 外層烤得很乾身, 內裡的肉也是多汁而且質地很結實, 不像湯骨的模樣, 只得一個冧字. 配以醬汁來吃, 味道屬中上, 以此價錢來說, 性價比很高. 而配角配菜, 在我小女皇眼中便頓成主角, 不消一會就被她消滅, 她也是一名薯條控.

整体來說, 食物質素比我想像中高, 地方也萛舒適, 只是由於人流太多, 服務員未必能很快回應你的要求, 大家在繁忙時間, 或許要多等一會.
2019-02-21