2019-12-10
每個星期都會經過石門,一直都知道個到有好多嘢食。今次終於去左其中一間餐廳食嘢。我揀左一間餐廳叫Su Casa,因為我見佢有兒童餐食,所以我就諗都無諗入左去😂入到去店員見到2個小魔鬼,已經好識做問我要唔要bb櫈👍🏻拎完之後比左顏色筆同紙比佢地油顏色。(真係好細心,我仔每次等嘢食都會嗌話咁耐未有得食⋯⋯但油住顏色就分散左注意力)。我地叫左Parma ham配哈蜜瓜 、鴨肝多士、是日餐湯、龍蝦汁海鮮意大利飯、燒完隻去骨美國野春雞、心太軟配雪糕同奇亞籽果茶,兒童餐叫左一份芝士通粉配芝麻沙律。Parma ham配哈蜜瓜: 哈密瓜夠甜,中間會配D沙律鴨肝多士:大大塊鴨肝配蒜蓉多士,好好味是日餐湯~椰菜忌廉湯:西蘭花忌廉湯我就飲得多,椰菜花忌廉真係第一次。原來都好味,以為會好淡,原來唔會,味道好出龍蝦汁海鮮意大利飯:有青口、魷魚、蝦同元貝,好足料!飯嘅軟硬度偏向香港人喜好。燒完隻去骨美國野春雞:雞肉肉質好嫩,配上汁味道更加提升。配菜有薯蓉、西蘭花、蘆筍同薯角 心太軟配雪糕:外層焗得夠脆,配上Movenpick雪糕,為我嘅晚餐畫上完美句號兒童餐~ 芝士通粉配芝麻沙律:份量對於我大仔岩岩好,佢都只係分左
Parma ham配哈蜜瓜:
哈密瓜夠甜,中間會配D沙律
鴨肝多士:
大大塊鴨肝配蒜蓉多士,好好味
是日餐湯~椰菜忌廉湯:
龍蝦汁海鮮意大利飯:
有青口、魷魚、蝦同元貝,好足料!飯嘅軟硬度偏向香港人喜好。
燒完隻去骨美國野春雞:
心太軟配雪糕:
兒童餐~ 芝士通粉配芝麻沙律:
份量對於我大仔岩岩好,佢都只係分左小小比細佬食。我都試過味,通粉唔咸,岩小朋友食!仲配有一杯橙汁。
🎈order左兒童餐原來仲有得扭蛋架!呢間餐廳真係好岩同小朋友嚟,所有侍應都好nice對住小朋友都好好笑容,真係值得一讚。
成餐飯我覺得好抵食,小朋友又食得開心,食物又好味