餐廳: Surasang 수라상
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
✔️白泡菜牛肉包 $135講唔停覺得呢個十分之好食🥹 白泡菜入面包住牛肉球 索唒甜醬汁🥩🤤 牛肉球中間仲夾咗好多粉絲條 非常推薦‼️✔️牛肉魚籽釜飯 $295呢個飯單係外貌已經好吸引😍 牛肉份量極多 面頭仲有魚子同埋海膽 鮮味十足🔥 欣賞店家喺飯入面仲加咗南瓜 令到食個飯帶點甜味✔️韓式辣泡菜牛肋骨 $390牛肋骨超級大條 肉質都10分高汁🤩呢個部位肥瘦啱啱好 軟腍得來又有嚼勁~~ 牛肉味亦都好出 超級好食🤤✔️生蠔煎餅 $228煎餅煎得香脆可口 不過生蠔嘅存在感就唔高🥲✔️DIY 紫菜包飯 $380海膽十分鮮甜 配埋底下嘅薄脆口感有層次👍🏻 不過份量偏小 性價比麻麻🥹
✔️白泡菜牛肉包 $135

✔️牛肉魚籽釜飯 $295

✔️韓式辣泡菜牛肋骨 $390

✔️生蠔煎餅 $228
煎餅煎得香脆可口 不過生蠔嘅存在感就唔高🥲

✔️DIY 紫菜包飯 $380
2024-10-24 539 瀏覽
這間高級韓國餐廳,位於高貴地段圓方・*:.。..。.:*・・*:.。..。.:*・裝修時尚華麗 食物精緻 味道細膩,喜歡食韓國菜嘅朋友升職加薪,帶我來慶祝😄~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~前菜都有好幾碟,最鍾意蓮藕,包裹着一層芝麻醬,清爽得來帶芝麻香!DIY 紫菜包飯紫菜、白飯上放上粉嫩的生牛肉、海膽加上三文魚子,靚到不得了,打卡一流😚白泡菜牛肉包白泡菜是不使用任何辣味調料醃製而成,不吃辣的人也可以吃到的泡菜。用來包着免治牛肉煮很有一番風味!牛肉鬆軟充滿肉汁,泡菜亦吸收了牛肉味!清燉牛肋骨燉煮完的牛肋骨肉質非常軟腍,牛肉味濃,調味帶甜,唔滯唔膩!連埋芫荽、京蔥絲一齊食,滋味一流!生蠔煎餅煎得夠乾身,香脆可口,滿口蔥香蠔味都幾唔錯!炙燒雪花牛肉蕈菇釜飯有牛肉粒、秀珍菇、菜、南瓜、雞蛋、蔥粒、芝麻⋯鋪滿飯面,材料豐富色彩繽紛,撈勻一齊食好味,食到底仲見到有飯焦😚😁Cocktails 🍹Snowing Night入口非常清新的柑橘青檸味道,杯邊有少少鹽粒🤭See You香甜的番石榴味,apple soda 檸檬,整體甜甜酸酸幾啱女士飲。

DIY 紫菜包飯

白泡菜牛肉包

清燉牛肋骨

生蠔煎餅
煎得夠乾身,香脆可口,滿口蔥香蠔味都幾唔錯!

炙燒雪花牛肉蕈菇釜飯

Cocktails 🍹
Snowing Night
入口非常清新的柑橘青檸味道,杯邊有少少鹽粒🤭

See You
每次來圓方的Surasang 수라상也總會有驚喜,尤其是喜歡餐廳以低調奢華的氛圍加上私密的廂房設計,與朋友用餐體驗真的非常棒。而且這裡的食材都是從韓國直送,超棒的!這次我們點的幾道特色菜也印象深刻:尤其是個人超愛海膽生牛肉: -新鮮的海膽配上軟嫩的生牛肉,入口即化,牛肉的鮮甜滋味加上海膽的豐腴,在口中蔓延,好吃好吃。-白泡菜牛肉包牛肉鮮嫩多汁,用上白泡菜蒸燉,簡單好食! 主菜料理個人也很推薦清燉牛肋骨: 湯頭清澈鮮甜,牛肋骨燉得軟爛入味,-啖啖都是都是享受。愛香口的不妨order 生蠔煎餅:  煎餅外酥內軟,搭配肥美的生蠔,口感豐富-牛肉魚籽釜飯一開蓋就是熱騰騰的釜飯,--拌入牛肉和魚籽,香氣撲鼻,幸福幸福。除了美食,Surasang的Cocktails也值得一試: * See you: 以濟州柑橘燒酒為基底,加入芭樂、檸檬汁和蘋果酒,酸酸甜甜,非常清爽。 * Seosul Cheogju: 以韓國傳統濁酒馬格利為基底,加入柑橘醬和萊姆汁,Sa Rang Hea!#surasang #韓國菜 #韓式居酒屋 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #韓國直送食材 #elegant #high
每次來圓方的Surasang 수라상也總會有驚喜,

尤其是喜歡餐廳以低調奢華的氛圍

加上私密的廂房設計,與朋友用餐體驗真的非常棒。

而且這裡的食材都是從韓國直送,超棒的!
這次我們點的幾道特色菜也印象深刻:

尤其是個人超愛海膽生牛肉:

新鮮的海膽配上軟嫩的生牛肉,入口即化,

牛肉的鮮甜滋味加上海膽的豐腴,
在口中蔓延,好吃好吃。
白泡菜牛肉包牛肉鮮嫩多汁,

用上白泡菜蒸燉,簡單好食!

主菜料理個人也很推薦清燉牛肋骨:

湯頭清澈鮮甜,牛肋骨燉得軟爛入味,

啖啖都是都是享受。
愛香口的不妨order 生蠔煎餅:

煎餅外酥內軟,搭配肥美的生蠔,口感豐富
牛肉魚籽釜飯一開蓋就是熱騰騰的釜飯,

拌入牛肉和魚籽,香氣撲鼻,

幸福幸福。
除了美食,Surasang的Cocktails也值得一試:

#surasang #韓國菜 #韓式居酒屋 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #韓國直送食材 #elegant #highclass #gathering #elements #圓方"

Surasang 수라상 (柯士甸)
2024-10-17 560 瀏覽
最近去了尖沙咀一家很有格調的餐廳座位十分寬敞舒適好有傳統韓國特色!朋友同我都好鍾意❣️❣️海膽生牛肉 $385全場最佳組合!生牛肉份量超多 又鮮又嫩 十分新鮮海膽鮮甜多汁 搭配埋炸紫菜包 鮮美感十足❣️牛肉魚籽海膽釜飯 $295 +海膽$68我和朋友都很喜歡這個!牛肉大大粒 魚籽鮮美的黎份量又多搭配埋海膽真係太美味了!呢個組合簡直是一流!❣️白泡菜牛肉包 $135完全冇想過白菜同牛肉會有咁美味的組合!牛肉被切成肉碎粒包白菜裡面搭配鮮美的韓式醬油和少少粉絲濃郁的醬油香味又有爆汁感!❣️清燉牛肋骨 $410係我食過最出色嘅牛肋骨牛肉保持勁道又鮮美的感覺由於清燉的緣故 保持到原汁原味的感覺食多都不會太漏❣️生蠔煎餅 $228來食韓餐一定要食煎餅!生蠔鋪滿整個餅底 搭配埋辣椒 大蔥等麵餅被煎得焦焦脆脆 超級惹味越食越過癮!❣️the night begins $108酸酸甜甜,蘋果醋和菠蘿汁酸甜可口,有檸檬清香撲鼻,好清新解膩❣️see you $108檸檬汁,石榴汁等,製造濃郁的果香,飲起來十分清香
最近去了尖沙咀一家很有格調的餐廳
座位十分寬敞舒適
好有傳統韓國特色!
朋友同我都好鍾意❣️

❣️海膽生牛肉 $385
全場最佳組合!
生牛肉份量超多 又鮮又嫩 十分新鮮
海膽鮮甜多汁
搭配埋炸紫菜包 鮮美感十足

❣️牛肉魚籽海膽釜飯 $295 +海膽$68
我和朋友都很喜歡這個!
牛肉大大粒 魚籽鮮美的黎份量又多
搭配埋海膽真係太美味了!
呢個組合簡直是一流!

❣️白泡菜牛肉包 $135
完全冇想過白菜同牛肉會有咁美味的組合!
牛肉被切成肉碎粒包白菜裡面
搭配鮮美的韓式醬油和少少粉絲
濃郁的醬油香味又有爆汁感!

❣️清燉牛肋骨 $410
係我食過最出色嘅牛肋骨
牛肉保持勁道又鮮美的感覺
由於清燉的緣故 保持到原汁原味的感覺
食多都不會太漏

❣️生蠔煎餅 $228
來食韓餐一定要食煎餅!
生蠔鋪滿整個餅底
搭配埋辣椒 大蔥等
麵餅被煎得焦焦脆脆 超級惹味
越食越過癮!

❣️the night begins $108
❣️see you $108
檸檬汁,石榴汁等,製造濃郁的果香,飲起來十分清香
2024-10-17 663 瀏覽
🚩Surasang 수라상最近大家有冇中黑白大廚嘅毒睇完先知原來韓餐唔係得炸雞飯卷都可以整得好精緻( *´◒`*)所以今次就介紹吓呢間位於柯士甸嘅精緻韓餐〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈海膽生牛肉 $385厚厚一團生牛肉拌入不同嘅配料|增加口感及風味牛肉團整體好柔軟|完全冇筋位調味都啱啱好|唔洗再點醬汁食🌈白泡菜牛肉包 $135白泡菜就好似我哋平時見到嘅黃芽白用黃芽白包裹住牛肉肉餅牛脂味好濃郁\(●´ϖ`●)/🌈海鮮煎餅 $215粉醬有混合小魚仔乾|帶有鮮香味另外海鮮款式都好足|煎餅脆而不油🌈韓式安東燉雞 $385比較似係韓式嘅豉油雞不過偏鹹甜口|雞肉唔會乾柴底下仲有啲冬粉同埋年糕薯仔都燉得非常綿爛(♡˙︶˙♡)🌈牛肉魚籽釜飯 $295♡加配海膽 $68非常奢華嘅釜飯拌勻之後每粒飯都充滿鮮甜味魚籽係口腔爆珠|牛肉粒牛油味香濃🌈Snowing Night $118🌈The Night Begins $108
🚩Surasang 수라상
最近大家有冇中黑白大廚嘅毒
睇完先知原來韓餐唔係得炸雞飯卷
都可以整得好精緻( *´◒`*)
所以今次就介紹吓呢間位於柯士甸嘅精緻韓餐

🌈韓式安東燉雞 $385
比較似係韓式嘅豉油雞
不過偏鹹甜口|雞肉唔會乾柴底下
仲有啲冬粉同埋年糕
薯仔都燉得非常綿爛(♡˙︶˙♡)

🌈牛肉魚籽釜飯 $295
♡加配海膽 $68
非常奢華嘅釜飯
拌勻之後每粒飯都充滿鮮甜味
魚籽係口腔爆珠|牛肉粒牛油味香濃

🌈Snowing Night $118
🌈The Night Begins $108
2024-10-12 691 瀏覽
🫧今日同男朋友去尖沙咀食呢一間韓式居酒屋餐廳,估唔到質素又幾唔錯,份量都啱啱好,🥳環境好舒服👍🏻✨生蠔煎餅呢款生蠔煎餅,煎得香脆金黃💛,裡面嘅生蠔鮮甜多汁,,帶出海鮮嘅鮮味,好驚喜🦪✨清燉牛肋骨清燉牛肋骨湯頭濃郁鮮甜🥩🦴,牛肉彈牙多汁,暖胃又滋補,係一道美味嘅主菜👍🏻✨牛肉魚籽釜飯牛肉魚籽釜飯香氣撲鼻,米飯軟糯入味🍚,牛肉嫩滑🥩,每一啖都隨住魚籽嘅爆開增添咗層次感,令人回味無窮😙✨白泡菜牛肉包白泡菜包著鮮嫩牛肉,泡菜清爽開胃🥬,個餡豐富多汁,仲有好多韓式粉絲,口感絕佳,絕對值得一試💕✨海膽生牛肉海膽生牛肉🥩新鮮爽口,牛肉鮮甜彈牙,搭配海膽鮮味濃厚,係一道奢華又美味嘅的料理😋🤤✨Snowing NightSnowing Night係一杯清新嘅飲品,混合咗MISANG JEJU CITRON SOJU(韓國柚子燒酒)、芭樂泥、檸檬汁🍋同蘋果soda🍎,味道甜中帶酸,飲落清涼滑順,好正‼️✨Lavender Seoul 127Lavender Seoul 127係一杯以BUAN SEA BREEZE MULBERRY WINE(韓國桑樹葉葡萄酒)、薰衣草糖漿同檸檬汁🍋調製而成嘅飲品,味道甜中帶

✨生蠔煎餅

✨清燉牛肋骨

✨牛肉魚籽釜飯

✨白泡菜牛肉包

✨海膽生牛肉

✨Snowing Night

✨Lavender Seoul 127
Lavender Seoul 127係一杯以BUAN SEA BREEZE MULBERRY WINE(韓國桑樹葉葡萄酒)、薰衣草糖漿同檸檬汁🍋調製而成嘅飲品,味道甜中帶果香,帶有淡淡薰衣草香氣,清新怡人👍🏻
本人已經是第N次回頭客來光顧,真心推薦喜歡吃韓國菜的人士來試試surasang。先說食物:依然保持到高質素,没有可以特别挑剔的地方合乎期望。其次是服務員水准也依然在线态度友好的。我今次回來吃晚餐,點了一份雪龍牛肉湯,铁板和牛葱燒卷。好味道十分之滿意,食物份量和價錢也是合理的。其間我要求添水服務員都有求必應、無黑面無甩漏,很感謝🙏🏻 我會尽量再來幫襯支持。當然我都會一直監察住質素有冇走樣!
2024-10-08 419 瀏覽
收工諗住食韓國野見到依間都幾多人推介就過黎食個晚飯落完單會上伴菜泡菜等依度既泡菜係甜辣口味岩哂我!🤎海膽生牛肉海膽一睇顏色就知夠鮮下面牛肉打碎左醃埋有塊脆紫菜配搭一齊食多種口感層次添!🤎清燉牛肋骨牛肋骨好入味個汁本身甜甜地脂肪比例岩岩好入口有少少溶化感覺依個估唔到咁出色🤎白泡菜牛肉包個名好特別就點黎試試大白菜包住碎牛肉同埋韓式粉絲依個配搭又幾新穎醬汁都係甜甜地牛肉碎牛味都幾濃🤎蜆肉泡菜煎餅份量都幾大依款味道估唔到係酸酸地有個醬汁點埋無咁膩添🤎海膽牛肉魚籽釜飯三文煞籽大大粒好吸引仲有個生雞蛋同埋辣醬可以撈埋一齊個煲夠熱仲有飯焦!!個韓式辣醬令個飯更加好食牛肉粒都算淋又有牛味加埋海膽同魚籽既鮮味都幾夾🤎荔枝梳打🤎菠蘿梳打
收工諗住食韓國野
見到依間都幾多人推介
就過黎食個晚飯

落完單會上伴菜泡菜等
依度既泡菜係甜辣口味岩哂我!

🤎海膽生牛肉
海膽一睇顏色就知夠鮮
下面牛肉打碎左醃埋

有塊脆紫菜配搭一齊食
多種口感層次添!

🤎清燉牛肋骨

有個醬汁點埋無咁膩添

🤎海膽牛肉魚籽釜飯
三文煞籽大大粒好吸引

仲有個生雞蛋同埋辣醬可以撈埋一齊
個煲夠熱仲有飯焦!!
個韓式辣醬令個飯更加好食
牛肉粒都算淋又有牛味
加埋海膽同魚籽既鮮味都幾夾

🤎荔枝梳打
🤎菠蘿梳打
2024-10-07
海膽生牛肉 💰385小c妹同朋友仔都食到讚不絕口🥰生牛肉中和左炸紫菜既油膩感💯仲有啲小配菜係隔離 可以自己DIY✨每一啖都有唔同口感💕好挽又好食😚清燉牛肋骨 💰410牛肉好軟綿 一啲都唔柴唔算好有驚喜 但都係一個合格既牛肋骨🤫辣泡菜海鮮牛肉包 💰135辣泡菜包住啲牛肉同1/4粒大扇貝🐚辣泡菜好脆口 加埋啲辣汁岩哂啲重口味既豬仔🤭海鮮煎餅 💰215煎餅煎到脆卜卜 口感一流💕咸淡適中 唔錯呀係幾高質既海鮮煎餅🥰牛肉魚籽釜飯 💰295加配海膽 💰68推薦推薦❗️牛肉超濃牛味✨小c妹個人覺得好有驚喜❗️私心覺得好食過牛肋骨😚必試呀呢個💯SEE YOU 💰108

海膽生牛肉 💰385

私心覺得好食過牛肋骨😚
必試呀呢個💯

SEE YOU 💰108

2024-10-05 313 瀏覽
Surasang 位於尖沙咀柯士甸道西圓方水區鄰近九龍站主打嶄新韓式居酒屋體驗海膽生牛肉生牛肉粉嫩柔滑同時海膽飽滿甘甜混合七款佐料配搭海苔薄脆層次分明白泡菜牛肉包牛肉內餡豐厚油潤配搭白泡菜酸爽醒胃可以平衡膩滯感韓式辣泡菜牛肋骨牛肋骨肉質軟腍同時油脂豐腴配搭韓式泡菜酸辣惹味海鮮煎餅 海鮮煎餅齊集魷魚以及蜆肉同埋青口配搭大量銀魚乾口感豐富牛肉魚籽釜飯牛肉柔嫩同時魚籽飽滿加配海膽鮮甜混合蛋黃流心以及南瓜綿軟絕對大滿足Snowing Night基調選用韓國瑞雪清酒配搭柑橘果醬以及青檸同時杯沿蘸綴鹽粒整體清爽輕盈See You基調選用韓國味上韓國橘子燒酒配搭番石榴果蓉以及檸檬汁同埋蘋果梳打冰涼舒爽

海膽生牛肉

牛肉魚籽釜飯

Snowing Night

See You

2024-09-24
$942.5 (晚餐)
  • 海膽生牛肉
  • 韓式辣泡菜牛肋骨
  • Snowing Night
同朋友去咗圓方食韓國嘢,今次呢間韓國餐廳嘅用餐體驗非常開心。首先餐廳嘅裝修風格好有韓國特色,寧靜嘅環境,暖和嘅燈光同埋傳統嘅裝修令我哋覺得好舒服。我哋坐低咗之後侍應就好快上咗一啲韓式前菜:泡菜、芽菜、蓮藕同埋我最鍾意食嘅魷魚醬。一邊食前菜,一邊叫咗我同朋友都鍾意食嘅菜式。✔️海膽生牛肉$385海膽生牛肉嚟到已經令到我哋眼前一亮,因為顏色配搭對比好強烈,生牛肉呈現鮮紅色海膽就係金黃色,以前唔食生牛肉嘅我都令到我食慾大開,而且有洋蔥、香蔥、芝麻等擺盤,仲有炸紫菜一齊包嚟食,牛肉同海膽嘅軟滑配上炸紫菜嘅香脆,令到成個菜式入口都好有層次。✔️辣泡菜海鮮包$135用一片泡菜包住蝦、蠔、五花肉,一啖入口泡菜嘅香味撲鼻而來,加上海鮮嘅鮮味,係一道風味獨特嘅小食。✔️海鮮煎餅$215每次去韓國餐廳都必點嘅一道菜,煎餅炸得金黃鬆脆,加上有青口、魷魚同埋蝦等等嘅海鮮喺上面非常有口感,而且煎餅厚度適中,配上醬油一齊食,非常美味。✔️牛肉魚籽釜飯$295(加配海膽$68)非常矜貴嘅一道菜,而且仲要好好食,牛肉、魚子、海膽加上飯焦,令到我哋都食到唔停口。✔️韓式辣泡菜牛肋骨$390牛肋骨加泡菜燉煮,牛肉肉味濃郁,燉得恰到

✔️海膽生牛肉$385

✔️辣泡菜海鮮包$135

✔️海鮮煎餅$215

✔️牛肉魚籽釜飯$295(加配海膽$68)

✔️韓式辣泡菜牛肋骨$390
牛肋骨加泡菜燉煮,牛肉肉味濃郁,燉得恰到好處加上泡菜汁酸酸辣辣,唔點辣醬食都夠晒味。

我哋仲叫咗兩杯Mojito
✔️Snowing night$118✔️The light begins$108
兩杯都有韓國特色,酒精濃度唔高好易入口。
2024-09-22 455 瀏覽
食過呢間韓式料理,包你一定會愛上高級韓式居酒屋 @surasang_hk 位於Elements 商埸, 融入咗好多特色嘅的菜品,不僅賣相精緻,味道都相當出色用餐環境舒適宜人仲有好多好靚打卡位㖭😬一邊享受美食一邊輕鬆enjoy白泡菜🐮牛肉包:將新鮮牛肉與清爽白泡菜互相結合,豐富嘅肉汁包裹在牛肉與泡菜之間口感層次分明,真係好Juicy好好味👍🏻海膽生牛肉: beef tartare 與鮮甜海膽相配,再用脆脆嘅紫菜夾埋變手卷,真係好有創意! 賣相靚到不得了,真係唔捨得😬海鮮煎餅:本應係一道普通嘅傳統菜式,但係反而令我有新鮮感! 這道煎餅外脆內嫩,配搭我杯Cocktail真係一流嘅下酒菜🍹🥘牛肉魚籽釜飯加配海膽:牛肉粒非常嫩同多汁,魚籽仲貪心加埋海膽一齊食,口感豐富,簡直係大滿足炸搗布五花肉:炸到外層酥脆嘅五花肉,一d都唔會油膩,而目仲保存到中間嘅肉質! 👍🏻
食過呢間韓式料理,包你一定會愛上
用餐環境舒適宜人
仲有好多好靚打卡位㖭😬
一邊享受美食一邊輕鬆enjoy

海膽生牛肉: beef tartare 與鮮甜海膽相配,

2024-09-20 380 瀏覽
呢間餐廳裝潢好有韓國風格整體嚟講係值得推薦嘅地方,無論係食物質素、環境定係服務,都讓我有一個非常愉快嘅用餐體驗 如果你鍾意韓國菜,記得要去試下!=====================Food list📌白泡菜牛肉包 呢個包包入面有白泡菜同嫩滑牛肉,食落口感好正,開胃!清燉牛肋骨 牛肋骨煮得超入味,肉質軟嫩,湯底濃郁,真係好好味生蠔煎餅 煎餅外脆內軟,入面有新鮮生蠔,海味十足,對海鮮迷嚟講簡直係天堂。海膽生牛肉新鮮海膽配生牛肉,口感超滑,味道好正,真係唔可以錯過牛肉魚籽釜飯 呢碗釜飯有鮮香牛肉同魚籽,米飯吸咗肉汁,食落好滿足 更加濃郁LAVENDER SEOUL 呢款飲品清新又香,搭配食物特別合適。Lime Soda 飲落解膩,無論咩菜都啱。
呢間餐廳裝潢好有韓國風格

=====================
Food list📌

Lime Soda 飲落解膩,無論咩菜都啱。
2024-09-19 309 瀏覽
好耐冇約個朋友食飯兩條友揀間環境唔錯嘅餐廳食吓之前見過好多人推介呢間韓國餐廳今次經過就試吓先一坐低店員就擺上呢幾種韓國泡菜一共六款,泡菜偏辣,啱我口味仲有唔係度度有嘅蓮藕片同埋魷魚味道都唔錯同朋友一齊食咗呢個牛肋骨要$400左右,大概有$10 ,味道非常唔錯兩個女仔啱啱好之後叫咗呢個安東燉雞味道比較難韓國年糕,煙煙韌韌非常好食雞髀唔算太多可惜醬汁比較潔身 容易黐底整體味道唔錯本身仲食咗個海鮮煎餅太肚餓,唔記得影相期待下次一大班人可以再嚟食其他嘢
好耐冇約個朋友食飯
兩條友揀間環境唔錯嘅餐廳食吓
之前見過好多人推介呢間韓國餐廳
今次經過就試吓先

一坐低店員就擺上呢幾種韓國泡菜
一共六款,泡菜偏辣,啱我口味

仲有唔係度度有嘅蓮藕片同埋魷魚
味道都唔錯

同朋友一齊食咗呢個牛肋骨
要$400左右,大概有$10 ,味道非常唔錯
兩個女仔啱啱好

之後叫咗呢個安東燉雞
味道比較難
韓國年糕,煙煙韌韌非常好食
雞髀唔算太多

期待下次一大班人可以再嚟食其他嘢

2024-09-04
  • 清燉牛肋骨
  • 海鮮煎餅
日式居酒屋就經常都,韓國嘅居酒屋你哋又食過未呢?位於圓方嘅𝚂𝚞𝚛𝚊𝚜𝚊𝚗𝚐수라상 係少有嘅高質韓國居酒屋,餐廳座位都不少,仲有包廂,同埋獨立房間方便聚會🥰其實早幾個月食過佢主打嘅韓牛大蔥卷配泡菜炒飯,真係念念不忘,今次再次到訪試咗新菜式~白切肉五花肉,同樣會令你一試難忘♥️𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ餐廳有韓式前菜五款,都係任叫任點的,可以慢慢食醒胃嘅菜式☺𓐎海膽生牛肉$385將厚厚嘅海膽和生牛肉撈勻,再以餐廳特製醬汁調味,可以更加突顯佢嘅鮮味,而且口感順滑,再配上炸紫菜真係層次豐富;此外,仲可以按自己嘅喜好加上蒜蓉,泡菜,松子洋蔥同埋雪梨調味添!𓐎白切肉(五花肉) $385熱烘烘嘅白切五花肉,配以幾種特製調味醬汁,可以用生菜🥬包裹一起入口,五花肉真係非常嫩滑,好好味呀!𓐎 海鮮煎餅 $215上次都有叫嘅超足料嘅海鮮煎餅,真係頂呱呱👍🏻煎餅外脆內暖,放滿了香口小魚乾之外,仲有好多海鮮:青口,蜆肉,魷魚,干貝等,仲可以蘸特製醬汁,真係好鮮甜。𓐎白泡菜牛肉包 $135白泡菜看似好清淡,原來內有乾坤,職員代為切開之後發現入邊有個牛肉球,醬汁非常Juice而且仲有

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍

ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
餐廳有韓式前菜五款,都係任叫任點的,可以慢慢食醒胃嘅菜式☺

𓐎海膽生牛肉$385

𓐎白切肉(五花肉) $385

𓐎 海鮮煎餅 $215

𓐎白泡菜牛肉包 $135
白泡菜看似好清淡,原來內有乾坤,職員代為切開之後發現入邊有個牛肉球,醬汁非常Juice而且仲有韓式Q 彈粉絲添,真係好有驚喜一道菜。

𓐎 牛肉魚籽釜飯 $295
加配海膽$68
滿滿魚籽和雪花牛,撈埋海膽同生蛋黃,真係每一啖都好鮮味,入口香濃😋鍾意食海膽嘅朋友真係唔可以錯過⭐️⭐️⭐️

Cocktail🍹
𓐎 Snow night $118
𓐎 The night Begins $108
兩杯Cocktail之前都有飲過覺得唔錯,入口順滑,啱晒女仔飲㖭啊🥰

Surasang 수라상
𖠿 𖤣𖤥尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖