餐廳: Surasang 수라상
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-10-02 2985 瀏覽
Since Kowloon station’s just one stop away, I went to Elements for lunch for a change. Picked this Korean restaurant as I haven’t tried before and it’s right at the escalator exit from the station.I was surprised that this restaurant was quite big. We sat at the tatami table by the window, which was a bit hard to get in. Those were long tables. They split the seats so that people could share the table without sitting close to each other, which was great. I was attracted by the oyster in the

I was attracted by the oyster in the food shots. When the oyster with shallot stobap came, the oyster was still so large even after being cooked, and there were two. One was really big and the other one was comparatively small. They were fresh and tender.

We also had the grilled marbled beef with mushrooms Stobap. That was quite nice as well.

They also provided generous portion of appetizers. I particularly liked the lotus in truffle cream sauce. The honey pomelo tea that we added on for the set was so sweet. We added water to it for 2-3 more times and it’s still full of flavour.
2024-09-27
  • 慶南生蠔珠蔥釜飯
2024-09-27 3802 瀏覽
今日有野要慶祝下,同男朋友黎到圓方食高級韓餐❤️❤️我地叫左1️⃣辣海鮮生菜包💰135呢個菜我第一次食,超有驚喜,用左辣泡菜包住海鮮,海鮮分量好多,有生蠔、帶子,五花肉等,食得出海鮮嘅新鮮,加埋辣泡菜一齊食,爆汁之餘仲可以帶出海鮮嘅鮮味😌2️⃣清燉牛肋骨💰410呢個我好鍾意,牛肋骨燉煮完好入味,肉質好嫩,湯頭好鮮美,我食曬全部肉加湯,好正,一定要叫😎3️⃣海膽生牛肉💰385呢個海膽生牛肉嘅生牛肉已經調味過,入口完全唔腥,得鮮甜味,加埋綿滑海膽、七款配料同埋紫菜脆片一齊食,口感豐富,必叫👍4️⃣生蠔煎餅💰228呢個生蠔煎餅好有驚喜,餅底煎得好香脆,唔似出面個D咁多麵粉,食落唔heavy,另外生蠔🦪分量好多,每一啖都有生蠔食到,非常新鮮,蠔味滿滿❤️5️⃣牛肉魚籽釜飯➕海膽💰295+68呢個釜飯食得出用左靚牛肉,牛肉非常甘香,油脂味豐富,應該係韓牛🥰。另外加左鮮甜海膽,撈埋個飯本身有嘅魚籽,飯焦、同埋韓式辣醬一齊食6️⃣LAVENDER SEOUL 127💰118呢杯飲落酒精味唔重,加埋花花,賣相幾靚,飲落酸甜,好清新7️⃣荔枝梳打💰48荔枝梳打好啱夏天飲,充滿濃濃荔枝果味,非常解膩,配咩菜式都啱👍消費價錢:2人💰1855
今日有野要慶祝下,同男朋友黎到圓方食高級韓餐❤️❤️

我地叫左
1️⃣辣海鮮生菜包💰135

2️⃣清燉牛肋骨💰410

3️⃣海膽生牛肉💰385

4️⃣生蠔煎餅💰228

5️⃣牛肉魚籽釜飯➕海膽💰295+68

6️⃣LAVENDER SEOUL 127💰118
呢杯飲落酒精味唔重,加埋花花,賣相幾靚,飲落酸甜,好清新

7️⃣荔枝梳打💰48

消費價錢:2人💰1855,人均💰927.5

結論:
(10分為滿分)

味道:8/10
性價比:8/10
回頭指數:8/10

餐廳名稱:Surasang 수라상
餐廳地址:尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖

#surasang #韓國菜 #韓式居酒屋 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #韓國直送食材 #elegant #highclass #gathering #elements #圓方
  • 海鮮煎餅
  • 清燉牛肋骨
  • 海膽生牛肉
  • 海膽牛肉魚籽釜飯
同朋友👱🏻‍♀️嚟咗呢間喺圓方商場裏邊嘅韓國🇰🇷餐廳🥢食晚飯🤣一坐低就嚟4碟泡菜,一共有7款🇰🇷$135 해물 김치 쌈 HAEMUL GIMCHISSAMSeafood with Spicy Kimchi Wrap 海鮮包括有 鮮蝦仁、魷魚、蠔仔,仲加咗五花腩,咁當然有泡菜,然後用生菜包住呢啲材料,再用泡菜汁煮,幾惹味 🤣$385 수육 Boiled Pork Belly 上枱嘅時候五花腩放喺個蒸爐上邊,下低有個火爐,旁邊有個沙漏,沙漏漏晒之後就即係蒸熟 🤣;五花腩 大約45%脂肪55%瘦肉,咁當然係極甘香啦🤣$215 해물전 HAEMULIONSeafood Pancake有好多細細條嘅魚仔、切粒嘅魷魚、仲有蠔仔,差不多每一啖「煎餅」都食到呢啲材料,真係豐富又足料🤣$295 쇠고기 명란스토밥 SOEGOGI MYEONGLANSEUTOBABBeef and Salmon Roe Rice有牛肉粒有三文魚籽有香蔥仲有隻生雞蛋黃,睇落靚靚,仲見到有啲南瓜添,連白飯撈勻全部一齊食,好味😋,蓋飯仲竟然煮到有少少飯焦👍$385 성제육회 SEONG GE YUGHOESea Urchin

一坐低就嚟4碟泡菜,一共有7款🇰🇷

$385 수육
Boiled Pork Belly

$215 해물전 HAEMULION
Seafood Pancake

Beef and Salmon Roe Rice

$385 성제육회 SEONG GE YUGHOE
Sea Urchin Tartare
生牛肉剁碎咗仲攪得黏度好高,整到成個 Tartare(法文同英文一樣叫法🤣)咁樣,生牛肉好鮮味,旁邊仲有切成極少粒嘅 蒜頭、蔥頭、松子、青瓜、泡菜 同埋脆卜卜嘅厚身紫菜片,再撈埋少少辣紅卜卜嘅醬汁一齊食,真係出奇地美味,充滿 umami 😋

$118 라벤더서울 127 LAVENDER SEOUL 127 :材料包括 BUAN SEA BREEZE MULBERRY WINE (KOREAN), LAVENDER SYRUP, LEMON JUICE 😋;少少甜,凍凍哋,酒精量極低,好適合女仔飲 🤣

$118「SNOWING NIGHT 눈 내리는 밤」:材料包括 SEOSUL CHEONGJU (KOREAN), MARMALADE, LIME 😁;都係相當清新,甜甜哋又鹹鹹哋因為杯邊黐咗啲鹽,呢杯都係好適合女仔飲 😋
好適合同朋友慶祝既餐廳🖤有時想食豪啲高質啲 呢間就最好不過啦🥳雖然價錢偏貴但質素完全對得住🥹仲要有得望住個海景🤩特別要講下佢地既前菜 有5款咁多😍仲要竟然有泡菜魷魚😳全部都係可以免費refill架😉🐽海膽生牛肉 $385超高質既生牛肉❤️配上特別調製既醬汁 好食好新鮮✨海膽好鮮甜creamy😳配埋炸紫菜同按個人喜好加上配料 好幸福🥰特別要提個生牛肉份量好多😍啖啖肉勁正💖🐽牛肉魚籽釜飯 $295 (海膽+$68)又係一樣必叫既釜飯🍚我地揀左牛肉配三文魚籽🫣再任性咁加左海膽 好豪華🤤海膽一樣咁creamy 牛肉肉質軟腍 仲有少少油脂感 但又唔會太肥😚仲好有牛味👍🏻篤穿生蛋黃配埋三文籽撈匀一齊食 味道更加提升😋🐽白泡菜牛肉包 $135超有驚喜既一道菜😍係用左白泡菜包住滿滿既牛肉同粉絲🤤超濃味好爆汁🫣好好食 好juicy💖🐽韓式辣泡菜牛肋骨 $390牛肋骨煮得好軟淋嫩口🤤一啲都唔會韌‼️淋上汁之後店員就會剪開一片片 好貼心✨🐽海鮮煎餅 $215幾大份既海鮮煎餅🫓口感好香脆 食到好多魷魚🤤🐽SEE U $108🐽SNOWING NIGHT $118

🐽海膽生牛肉 $385

🐽牛肉魚籽釜飯 $295 (海膽+$68)

🐽白泡菜牛肉包 $135

🐽SNOWING NIGHT $118
  • 牛肉魚籽釜飯
  • 海膽生牛肉
2025-01-11 0 瀏覽
好鐘意食韓國菜。尤其是環境靚嘅韓國餐廳。今次就去咗Element 呢間裝修幾靚又簡約嘅韓國餐廳🍴*餐前6小碟:有蓮藕、泡菜、辣魷魚、芽菜、蘿蔔及麻香菠菜等等。全部都醃得好好味。食唔停😅*白切五花肉韓國五花肉上菜時成個蒸窩上,較啱時間,漏斗倒完就食得。面上好多蒜頭、蔥。五花片肉脂肥瘦勻稱,爽口滑嫩,食時用生菜/紫蘇葉包住,再加埋魷魚、醃菜一齊食,食落好清新。一啲都唔肥*韓牛泡菜炒飯鐵板上泡菜炒飯加埋韓牛粒一齊炒。韓牛牛肉夠嫩。加上炒飯食落有微辣,好食好惹味。飯面上再加個紫菜及流心太陽蛋,味道好夾好正。*炸雞胸軟骨配芝士豬扒芝士豬扒內有爆漿芝士,食落好香芝士味。好正。雞胸軟骨炸到超爽。脆卜卜,好好味。我哋兩個人。每人叫咗一杯Cocktail🍸Red Enchantment內有士多啤梨、士多啤梨燒酒、米酒,飲落去有好香士多啤梨味道,小小甜好滑。酒味唔太濃。好易入口。好飲。🍸Magic Time都係士多啤梨加燒酒。但係呢個奶味重啲。飲落似有酒味嘅士多啤梨奶昔。好Fruity,好啱女仔飲。

*白切五花肉

*韓牛泡菜炒飯

*炸雞胸軟骨配芝士豬扒
芝士豬扒內有爆漿芝士,食落好香芝士味。好正。
雞胸軟骨炸到超爽。脆卜卜,好好味。

我哋兩個人。每人叫咗一杯Cocktail

🍸Red Enchantment

🍸Magic Time

2025-01-11 0 瀏覽
🍱餐廳:Surasang 수라상 (尖沙咀) 🍽️類別:韓國菜💯回頭率:8.5/10.半年前造訪這家餐廳,深深被他們的烤韓牛驚艷到。這次特意帶著家人重返,卻不料菜單已經更新,那令人難以忘懷的和牛竟然已經不在,唯有點其他推介菜式/_\.▪️白切五花肉 $385一大盤五花肉在原鍋中上桌,需即時加熱五分鐘。五花肉的厚度恰到好處,肥瘦均勻,口感爽滑彈牙。包裹上一片生菜、幾片蒜片,再搭配辣椒醬和魷魚,味道層次大大提升。雖然與韓牛擦肩而過,但這鍋五花肉同樣令人驚喜,絕對不虧此行。🍑推薦指數: ★★★★★★▪️芝士蛋捲 $118份量十足,足以讓2-3人共享。炒蛋中融入的豐盈芝士,拉絲效果強勁,表面配搭茄汁和沙拉醬,既惹味又醒胃。🍑推薦指數: ★★★★★★▪️韓牛泡菜炒飯 $180炒飯的濕潤度恰到好處,泡菜的辣度輕微,整體中規中矩。🍑推薦指數: ★★★★☆☆🍸 Magic Time $128🍸 Red Enchantment $130兩杯以草莓燒酒為基底的雞尾酒,味道令人驚喜。前者的牛奶香濃郁,口感如同奶昔;而後者則以鮮明的果香著稱,每一口都能感受到草莓的果肉。🍑推薦指數: ★★★★★☆此次光臨恰逢平安夜前夕
🍱餐廳:Surasang 수라상 (尖沙咀)
🍽️類別:韓國菜
💯回頭率:8.5/10

▪️白切五花肉 $385
🍑推薦指數: ★★★★★★

▪️芝士蛋捲 $118
🍑推薦指數: ★★★★★★
芝士蛋捲

▪️韓牛泡菜炒飯 $180
炒飯的濕潤度恰到好處,泡菜的辣度輕微,整體中規中矩。
🍑推薦指數: ★★★★☆☆

🍸 Magic Time $128
🍸 Red Enchantment $130
🍑推薦指數: ★★★★★☆

此次光臨恰逢平安夜前夕,餐廳內座無虛席,門口更是人龍環繞。幸好有提前一天預約,但仍然未能坐到窗邊,透過落地大玻璃欣賞外面的美景。每一次的用餐體驗,總是讓人期待更多。
😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
芝士蛋捲
韓牛泡菜炒飯
前排諗住同朋友搵間餐廳Chill下飲番杯,今次就搵左一間位於柯士甸圓方既韓國餐廳價錢偏貴不過質素完全對得住個價錢,仲有得望住個海景,好岩慶祝🖤一坐低會有5款前菜,全部都可以免費refill😉自己最愛泡菜魷魚,酸酸辣辣好開胃白切五花肉厚切五花肉清淡帶肉香,肥而不膩,食既時候將五花肉沾上醬汁一齊食口感豐富,肥肉軟糯,瘦肉鮮嫩香濃,肉質彈牙有咬口韓牛泡菜炒飯泡菜炒飯炒至粒粒分明,泡菜酸甜脆口,加上韓牛更香牛味濃郁,帶點香脆飯焦,最岩同朋友share食烤雞胸軟骨配芝士豬扒配酒一流! 雞胸軟骨外脆內軟,炸粉不會太厚,豬扒包住拉絲芝士大滿足,記得要襯熱食Magic Time RED ENCHANTMEN 今次叫左2款Cocktail飲品,賣相精緻打卡一流Magic Time 加入草莓燒酒、果醬同牛奶製成香甜好岩女仔飲另一杯加入草莓燒酒、米酒同草莓🍓杯身加入糖粒打卡好靚,值得一試

白切五花肉
肥肉軟糯,瘦肉鮮嫩香濃,肉質彈牙有咬口

烤雞胸軟骨配芝士豬扒

Magic Time
RED ENCHANTMEN
今次叫左2款Cocktail飲品,賣相精緻打卡一流
Magic Time 加入草莓燒酒、果醬同牛奶製成
香甜好岩女仔飲

同朋友相聚來到位於九龍站上蓋圓方商場,品嘗高級韓式料理,「SURASANG」主打高級特色韓國菜,環境極具格調,環境舒適,枱與枱之間保持一定距離,保持私隱度非常適合朋友家人聚會。前菜:有泡菜、醃蘿蔔、芽菜、菠菜,漬酸酸辣辣魷魚 🦑胡麻醬蓮藕等多款韓國前菜,辣得黎好開胃🤤仲可以把泡菜配肉或者飯食🥰白切五花肉配大醬:根本就係蒜蓉白肉升級版,上菜時用上Gas爐慢慢蒸多十分鐘,五花肉和各種辛香料一起煮,吃起來無腥味又不油膩,半肥瘦五花肉,乳糯豬皮,搭配紫蘇葉生菜包裹著醃白菜和漬魷魚,蒜頭青椒🫑,好有口感層次,加上大醬,濃味醬香包含著辣椒醬、醬油外,還有以黃豆、松葉發酵製作的基底,豆味濃。韓牛泡菜炒飯:米飯🍚炒得好乾身,配料用上爆汁韓牛,太陽蛋,仲有紫菜碎、把雞蛋蛋漿完美融合,加上蔥花,好惹味,好香!炸雞胸軟骨配芝士豬扒:金黃酥脆雞胸軟骨,香脆可口,佐酒一流,芝士豬扒都好正,芝士呈流心拉絲壯態,一啖入口,好夠芝心。MAGIC TIME 🍸:女士們必點,好易入口,有草莓🍓牛奶,果醬做基調,充滿草莓味香甜得黎又有牛奶香氣,不錯。RED ENCHANTMENT 🍹:草莓🍓、米酒🍶、燒酒做基調,杯身圍了糖

前菜:

白切五花肉配大醬:

韓牛泡菜炒飯:

炸雞胸軟骨配芝士豬扒:

MAGIC TIME 🍸:

RED ENCHANTMENT 🍹:
草莓🍓、米酒🍶、燒酒做基調,杯身圍了糖漿,香甜充滿酒香,燒酒味濃郁。

總結:
高質高級韓式料理
與朋友大快朵頤的好地方
2024-12-26 150 瀏覽
-白切五花肉平時食韓國嘢可能都會覺得比較重口味但係呢個五花肉就真係只係用熱蒸加上少少蔥嚟調味感覺好清新加埋生菜同埋其他醃製魷魚同埋筍一齊食口感一流-韓牛泡菜炒飯同普通嘅泡菜炒飯唔同佢入面有一啲都幾高質素嘅牛肉粒淨係食呢個都唔會覺得好單調再加埋紫菜太陽蛋成個層次好豐富-炸雞胸軟骨配芝士豬扒好適合配酒嘅一道前菜芝士豬扒好高質入面爆漿嘅芝士配埋煙肉卷外層薄皮香脆雞胸軟骨同平時嘅雞軟骨唔同三角形冇咁大粒同埋硬身比較爽脆-Magic Time Sweet and fruityStrawberry soju flavour感覺好light and refreshing -RED ENCHANTMEN同樣都係士多啤梨味但係用咗米酒Cocktail比較thick同埋Heavy啲但賣相一流!
-白切五花肉

同樣都係士多啤梨味
但係用咗米酒
Cocktail比較thick同埋Heavy啲
但賣相一流!
放假係Elements 行完街,黎到呢間充滿格調既韓國菜,木系裝修好有韓屋感覺!餐前小碟6款,有醃甜辣泡菜、醃辣魷魚、爽脆芽菜、麻香菠菜等等。天氣凍加上眼前鮮艷既餐前小碟,胃口特別好!🥢炸茄子配炸生蠔茄子、生蠔外層封上炸漿,金黃炸衣脆卜卜,啱哂佐酒。蠔肉不單juicy仲大大隻,伴上甜辣濃稠醬香。🥢韓牛泡菜炒飯鐵板放上嫩滑一口牛切肉,以經典辣泡菜製作韓式炒飯,每一飯粒都吸收哂橙紅色既泡菜汁,惹味醒胃,後勁帶點微辛,食完暖笠笠又夠香! 🥢白切五花肉小火爐上檯即蒸,揭開鑊蓋蒸汽香噴嘖,中間仲有D韮菜、蒜頭,正👍🏻五花片肉脂肥瘦勻稱,蒸透整件腩肉香軟彈滑,無油腻感,咀嚼時肉汁濃!配上醬汁捲青菜、紫蘇葉捲起食特別鮮味!🍸Magic Time士多啤梨soju、果醬、牛奶調製而成,好girly 又易入口!🍸Red Enchantment有士多啤梨、士多啤梨燒酒、米酒,杯邊有糖漿,有d乳酪既味道,好甜美既口感!

🥢炸茄子配炸生蠔
茄子、生蠔外層封上炸漿,金黃炸衣脆卜卜,啱哂佐酒。
蠔肉不單juicy仲大大隻,伴上甜辣濃稠醬香。

🥢韓牛泡菜炒飯

🥢白切五花肉
小火爐上檯即蒸,
揭開鑊蓋蒸汽香噴嘖,中間仲有D韮菜、蒜頭,正👍🏻

配上醬汁捲青菜、紫蘇葉捲起食特別鮮味!

🍸Magic Time
🍸Red Enchantment

2024-12-22 162 瀏覽
鑽石💎級韓食體驗⭐️最近來到位於尖沙咀圓方商場內的商級韓國餐廳「𝚂𝚄𝚁𝚄𝚂𝙰𝙽𝙶 수라상 」 , 餐廳主打高級韓國菜,環境極具格調,很適合和朋友聚會用餐。前菜有泡菜、漬蘿蔔、漬魷魚等幾款韓國泡菜,味道帶點酸辣,惹味開胃♡ 白切五花肉配大醬上枱時才放上蒸爐加熱,當打開鍋蓋時香氣十足,五花肉切成合適的厚度,入口非常爽嫩。吃時用生菜再配上韓國大醬包著來吃,清新味濃♡ 韓牛泡菜炒飯米飯炒得乾身,配料用上韓牛泡菜和雞蛋,豐富口感味道♡ 炸雞胸軟骨配芝士豬排炸得金黃的雞胸軟骨,鬆脆香口。另一樣的芝士豬排,酥脆豬排中間混入流心芝士,一啖入口,令人食慾大增🍸飲品選了兩杯特色雞尾酒𝐌𝐀𝐆𝐈𝐂 𝐓𝐈𝐌𝐄以草莓燒酒、果醬和牛奶沖調而成,香甜又充滿果味,相對易入口𝐑𝐄𝐃 𝐄𝐍𝐂𝐇𝐀𝐍𝐓𝐌𝐄𝐍𝐓以草莓燒酒、米酒和草莓沖調而成,杯身圍了糖漿,滿滿香甜嘅味道
鑽石💎級韓食體驗⭐️

♡ 白切五花肉配大醬

♡ 韓牛泡菜炒飯
米飯炒得乾身,配料用上韓牛泡菜和雞蛋,豐富口感味道

炸雞胸軟骨配芝士豬排

🍸飲品選了兩杯特色雞尾酒
𝐌𝐀𝐆𝐈𝐂 𝐓𝐈𝐌𝐄
以草莓燒酒、果醬和牛奶沖調而成,香甜又充滿果味,相對易入口

𝐑𝐄𝐃 𝐄𝐍𝐂𝐇𝐀𝐍𝐓𝐌𝐄𝐍𝐓
2024-12-22 143 瀏覽
嚟到九龍站 Elements ,見到韓國菜好吸引,選擇了到Surasang수라상 韓國餐廳😙 前菜小碟都好有質素,包括魷魚、蓮藕、泡菜、菠菜、芽菜、蘿蔔等,可以免費添加 白切五花肉原鍋韓國白切五花肉,每片好大件,肉質爽口滑嫩,不用醬料原味都好食,包生菜再加醬料亦好味道 韓牛泡菜炒飯泡菜炒飯好夠鑊氣,泡菜味道好惹味,韓牛又香口美味 炸雞胸軟骨配芝士豬扒好鬆脆香口,芝士豬扒卷中芝士拉絲好吸引 Magic Time 🍸 燒酒 cocktail 好好飲 Red Enchantmen🍸 米酒 cocktail ,混合士多啤梨沙冰好香果味

韓牛泡菜炒飯
泡菜炒飯好夠鑊氣,泡菜味道好惹味,韓牛又香口美味

炸雞胸軟骨配芝士豬扒
好鬆脆香口,芝士豬扒卷中芝士拉絲好吸引

Magic Time 🍸
燒酒 cocktail 好好飲

Red Enchantmen🍸
米酒 cocktail ,混合士多啤梨沙冰好香果味

2024-12-21 133 瀏覽
今晚去咗ELEMENTS一間高級韓國料理,店舖裝修別致燈光柔和。氣氛好好。朋友聚會或者係情侶拍拖都好啱。首先,白切五花肉口感非常嫩滑,每一口都好滿足,配上特製醬汁,味道更上一層樓。韓牛泡菜炒飯則十分香口,米飯粒粒分明,泡菜帶來嘅酸辣味道,令整個菜式更加開胃。炸生蠔同炸茄子都係今晚嘅亮點!炸生蠔外脆內滑,海味十足,而炸茄子則輕盈爽口,兩者搭配起來真係一流。飲品方面,Magic Time同RED ENCHANTMEN都非常驚喜。Magic Time嘅味道清新,帶有果香,喉嚨一滑就知係好飲;RED ENCHANTMEN則有一種獨特嘅濃郁感,配合菜式真係絕配。

2024-12-11 263 瀏覽
Dined here many times for lunch, only disappointing one was oyster rice as oysters didn’t taste too fresh. But other lunch sets I’ve tried were fine. Good thing is they give unlimited side dishes! Beef rice, a bit sweet, but rice itself was cooked perfectly yum! I’d recommend for a lunch place in Elements if you’re nearby.
2024-11-02 1064 瀏覽
Surasang 수라상尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖早排屋企人生日已經黎試過呢間超高質既韓國菜,真係食過返尋味,今日係圓方行完街即刻想再回味下,所以即刻帶埋朋友過黎幫襯,食完朋友都覺得好滿意韓式安東嫩雞 我最欣賞既就係安東雞,雞肉非常嫩滑而且好多配料,食落非常入味,真係一試難忘,而重點所在絕對係墊底既韓式粉絲,吸收晒成碟餸既精華,千期唔好錯過牛肉魚子釜飯加海膽韓式釜飯都係必食item, 大大粒既韓牛口感極佳,而且好重牛肉味非常出色,另外魚子既份量超多,鋪滿左半個飯呀,我地仲加埋海膽,真係睇見都流口水啦海鮮煎餅即制既煎餅熱辣辣非常香口,份量十足入面有我最鐘意既魷魚同大蝦,好吸引呀另外,我地仲試左DIY紫菜包飯同埋白泡菜牛肉包,感覺好特別係出面韓國餐廳比較少見到,都值得一試
Surasang 수라상

韓式安東嫩雞