2024-08-19
今年生日男友帶我嚟食📍位於尖沙咀曾連續𝟑年獲得米芝蓮一星嘅𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞🍣佢地會每日嚴選最新鮮嘅當令食材務求比客人品嚐到最高級嘅正宗日本料理🇯🇵我地分別叫左𝟏𝟑貫同𝟏𝟔貫🍣各款壽司午餐配以下料理:前菜吞拿魚突先手卷玉子魚湯季節水果前菜:縞蝦純菜🦐壽司:真子鰈、障泥烏賊、梭魚、吞拿魚赤身、中吞拿魚腩、大吞拿魚腩、平貝、車海老、真鯒、池魚、金目鯛、車子(瀨尿蝦)、北寄貝、馬糞海膽、赤鯥、海鰻全部刺身都好新鮮😋我自己特別鍾意馬糞海膽🤩足足有成兩層咁多 而且好鮮甜🥰而佢地嘅醋飯比較濃味 同出面嘅會有啲唔同最後仲有生日甜品😋布甸同豆腐雪糕都好好食🍮整體嚟講 食物質素都係水準之上🫶🏻但係咪話好好食 我又覺得未算係🤣希望試到間我覺得真係好好食嘅 再介紹比大家😆不過佢地嘅服務質素真係幾好👍🏻溫馨提示🔔如果想食記得要預早𝐛𝐨𝐨𝐤因為呢間都幾難𝐛𝐨𝐨𝐤 • ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰❤️🔥|美食情報💥|真實食評🫦💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻🤝👩🏼🍩𝓗
曾連續𝟑年獲得米芝蓮一星嘅𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞🍣
• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •
👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️🔥|美食情報💥|真實食評🫦
💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗
★ 🥰如果喜歡我嘅分享✨
➜ 記得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰🫶🏻 @hei.lets.feast❤️🔥
咁就唔會錯過我嘅最新帖文啦🥳
★ 😋如果睇完想去試✨
➜記得𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤🏷 / 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞比朋友仔一齊睇👩🏻🤝👩🏼