除了bagel 我最喜歡吃歐包又豐富又好味😋韓國製的麵包更是信心之選 基本是什麼配料也巨好吃🥯作為碳水星人和芝士達人的我 更加抗拒不了Tardemah的各種麵包基本上他們家出品的麵包我已試得七七八八了我最喜歡的就是蒜蓉忌廉包 食前記得叮一叮蒜蓉香的味道夾雜着忌廉芝士的香滑一起融化在熱辣辣的麵包 真的又邪惡又好食值得一提的是 Gorgonzola honey cheese bread🧀 也是一個神級麵包 麵包用焗爐整完之後除包附送的蜜糖可以到在上面享用 甜味和鹹味的衝擊 令人感到十分驚喜 第三款我最喜愛的麵包就是南瓜忌廉芝士麵包從來都沒有想過南瓜配忌廉會這麼好吃 難怪韓國人永遠把碳水食品發揮得淋漓盡致 一個字 服!
除了bagel 我最喜歡吃歐包
又豐富又好味😋
韓國製的麵包更是信心之選 基本是什麼配料也巨好吃🥯
基本上他們家出品的麵包我已試得七七八八了
我最喜歡的就是蒜蓉忌廉包 食前記得叮一叮

第三款我最喜愛的麵包就是南瓜忌廉芝士麵包
  • 拱佐諾拉蜜糖芝士方包
2023-03-31 414 瀏覽
🧑🏻‍🍳 喺K11 Musea嘅Tardemah,係一間韓國首爾的熱門麵包店,Tardemah有多種口感豐富嘅芝士方包,以有機韓國麵粉同韓國產材料製造,所有麵包每日新鮮製作,店員都係來自韓國嘅🇰🇷,店內設有堂食—————————————————————🍴 蒜蓉忌廉包 ($48) 經過見到真係無法抗拒,即刻買咗一個食,店員幫手叮咗大概20-30秒,熱辣辣嘅麵包外脆內軟,忌廉芝士加埋蒜蓉,好邪惡,不過我覺得一田有得買嗰隻急凍蒜蓉忌廉包更好食,同埋要用氣炸鍋/ 焗爐😋 美味指數: 7.5/10—————————————————————🤤 整體食物質素: 7.5/10🥂 環境: 8/10💡 性價比: 7/10🔥 推薦指數: 7.5/10
—————————————————————
🍴 蒜蓉忌廉包 ($48)
😋 美味指數: 7.5/10

—————————————————————
🤤 整體食物質素: 7.5/10
🥂 環境: 8/10
💡 性價比: 7/10
🔥 推薦指數: 7.5/10
2023-03-26
2022-11-20 714 瀏覽
一直都想試佢哋嘅艾草年糕麵包, 因為睇食評又話佢哋嘅麵包好足料,又講到食完飛上天咁,睇相又好吸引🤤🤤,而且我食包無數,點都要嚟試試。店面係有幾位操韓語姐姐打理,麵包全部獨立包裝排喺展示櫃前,各款口味方包最低$78起,細細件,定價太高當時都有好幾個人望幾眼就走,而我就買咗 艾草年糕方包。當日打開試食好失望,啲料份量同相片差好遠,豆未煮軟,太硬,麵包太乾食😓,入口口感差, 年糕食落都冇軟糯嘅感覺,唔會再試其他口味,咁嘅定價咁嘅質素,已經預見到呢間嘢做唔長。

艾草年糕麵包
艾草年糕方包
2022-11-11
2022-09-29 790 瀏覽
早時因朋友話,這間店的麵包好貴哦!是否值得呢?, 這天我經過就去找找,看下價錢和麵包的size,因本人喜歡試食新嘢,兩位阿豬媽,又好熱誠地介紹,即管買來試吃,買了合桃曲奇$68/12粒,獨立包裝方便又衛生,和一條份量和重量十足的栗子方包$89,厚切也可切到五,六片。雖然話好像貴了些,但份量、質料和味道都值回票價,付款時還有兩包洗手液送。第二次和麵包狂朋友去買,因合桃曲奇好味我又再買和試新口味芝士蜜糖麵包(蜜糖是另外一個膠盒裝,回家吃時才搽上蜜糖),加埋發現麵包買三送一,麵包狂朋友即買三條麵包和一盒曲奇,結果朋友付款約四百元,請我這個老友記食麵包和曲奇。

栗子麵包

合桃曲奇
獨立包裝合桃曲奇
芝士蜜糖麵包
2022-06-24 1109 瀏覽
.📍Tardemah Bakery📍 #饅頭去尖沙咀 #饅頭食韓國菜 #饅頭食麵包------------------------------1️⃣ 六片蒜蓉麵包 ($30)呢度係一間由韓國人開嘅有機麵包舖,除咗賣唔同款式嘅特別麵包外,仲提供堂食服務,店員 (係好親切嘅韓國阿豬媽) 會幫你翻熱麵包🍞,令麵包嘅味道同香氣更加出色。今次小編試咗一份內餡含有cream cheese嘅蒜蓉麵包,表皮焗到微脆,包體氣孔非常細密💯,分佈均勻,回彈力非常高,入囗時會覺得佢似生吐司般鬆軟,然後咀嚼時發現包包其實仲多咗一重Q彈好咬嘅口感同拉扯勁😍;蒜蓉成功滲入包體嘅每一個角落,濃郁嘅蒜蓉牛油香氣同淡淡嘅麵粉香甜同時充斥著整個口腔,香惹十足,好啱我口味😆。內餡質地似Cottage cheese咁半流質中帶些少creamy嘅口感,味道酸酸哋帶濃郁嘅奶脂味道,仲混合咗Herbs嘅清新香味,同包體嘅蒜蓉牛油互唱和,諗番都覺得好好食😋。不過內餡份量好多,本身呢個包嘅材料配搭油份比例又偏高,食到最後都幾濟。------------------------------◾包體:4.6/5◾餡料:3.8/5🔸整體評分:8.4
1️⃣ 六片蒜蓉麵包 ($30)

◾包體:4.6/5
◾餡料:3.8/5
🔸整體評分:8.4/10
🔸小編回頭率:7.5/10
2022-05-30 874 瀏覽
經過店面,有兩個韓國既姨姨做店員,好熱情係咁sell人買呢個買嗰個,最後埋單我只係買一包18蚊4粒既「紅豆核桃曲奇」(其實完全唔係曲奇)黎試下先,跟住收銀嗰個店員即刻黑面,又態度好差咁收錢。首先嗰包「曲奇」冇寫食用日期,好彩我自己問聲先知原來得一兩日保質期,一黎就sell人買咁一大盒,係咪人人都食得哂呢?好客觀咁講番個食物品質,個外型係好靚既核桃形,內餡都好飽滿,有滿滿既紅豆餡同埋一粒核桃,個外皮係淋既,成舊食落好似7X9都買到嗰種日本包裝好既銅鑼燒零食,只係味道冇嗰啲咁甜,味道好一般。

2022-05-30 569 瀏覽
呢一間韓國嘅麵包店 雖然定價真係好貴 但係真係好好食 食過返唔到轉頭!上次就試咗個椰子番薯布利歐方包😋麵包真係好軟熟 中間仲有好多番薯🍠同忌廉芝士粒粒🧀番薯好綿密清甜 再加埋啲忌廉芝士酸酸甜甜 味道超夾!
這一家的麵包店位於K11 muses, 這間麵包店設有座位,店面放滿林林總總嘅麵包,價格比Joel robuchon 和mandarin cake shop還要贵,是一家韓式麵包店,主打各款特式口味方包。今曰試吓藍莓忌廉芝士方包$71和韓式曲奇$28(8件)藍莓忌廉芝士方包$71這方包口感十分鬆軟,充滿空氣感,認真真材實料,每一口都是濃濃的藍莓果香,味道天然,加上香滑的芝士忌廉風味,唔會好膩口,藍莓與忌廉芝士的味道十分合拍,滋味十足。雖然味道唔錯,但真係有啲貴,試一下便ok了。韓式曲奇$28(8件)韓式曲奇口感很特別,個子小小,質地10分香軟,口感比較像麵包,當中夾有香甜又香滑嘅紅豆餡,還有香口嘅合桃,唔會好甜,味道不錯,會encore的。

這一家的麵包店位於K11 muses,
這間麵包店設有座位,

今曰試吓藍莓忌廉芝士方包$71
和韓式曲奇$28(8件)

藍莓忌廉芝士方包$71

這方包口感十分鬆軟,充滿空氣感,認真真材實料,

韓式曲奇$28(8件)

2022-05-25
下午茶
2022-05-20 384 瀏覽
呢度賣嘅韓國麵包雖然幾貴 成70幾蚊一個 但真係好好食😋每一款都爆曬餡 每一啖都食到!最鍾意係野莓️忌廉芝士方包❤麵包口感勁鬆軟 又濕潤 入面包住勁多超級軟滑嘅野莓忌廉芝士 酸酸甜甜嘅莓味同芝士味好夾😍
2022-01-27 434 瀏覽
Cheesy garlic bread. Love the bread with cream cheese overload….definitely one of the the best garlic bread I have ever tried.Although the bread is a little pricy but it tastes very nice. Good to have a try.I was served by a Korean lady and her attitude is not so good. Hope the store can improve the service.

Cheesy  garlic  bread
Cheesy  garlic  bread
  • 六片蒜蓉麵包
2022-01-22 364 瀏覽
Gorgonzola & mozzarella cheese with garlic & squid ink bread. Reheated with oven and served with honey. It was delicious 💗🤤, the cheese was dominating our tastebudsit would be even better if the taste of garlic & squid ink is stronger.🙌🏻🤪~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~拱佐諾拉蜜糖芝士方包 $84Gorgonzola Honey Cheese Bread ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
拱佐諾拉蜜糖芝士方包 $84
Gorgonzola Honey Cheese Bread
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2021-12-31 553 瀏覽
尖沙咀K11 MUSEA 的麵包店,行過時成日好想食嗰度啲麪包,但係比$78只得個5片麵包好似好唔低食所以一直都冇買到,但今次朋友買了比我,真係好好味!😳個麵包係南瓜🎃 cream cheese 味的,聽落去好似好其怪但是係好味到要買多十個【南瓜忌廉芝士方包】$78

【南瓜忌廉芝士方包】$78

鋪頭簡潔清幽雅致,溫柔舒適☺️夜晚黎到準備收工,仲有買3送1 ❗️即場叫人切曬咁多款,樣樣試少少🤤加免費即沖韓國即溶咖啡🤣⭕️ 南瓜忌廉芝士方包👍👍推介雖然$78,拎上手分量重秤足料,絕對唔係空氣包😍切片清楚睇到南瓜蓉同忌廉芝士佈滿大半塊包🎃柔軟綿滑方包+ 香甜軟滑南瓜蓉 + 順滑淡淡奶香忌廉芝士🤤🤤🤤完美既配搭層次豐富,柔滑軟熟既質感,無咩邊個女士可以抵得住呢個吸引🉐⭕️⭕️ 栗子忌廉芝士方包👍忌廉芝士Cream Cheese 呢個配搭無得輸,栗子偏厚實硬質,雖增加口感,但亦同其他配搭唔融洽🤔當然,栗子都係唔錯既選擇☺️☺️⭕️ 奧利奧Oreo白朱古力方包主要似食淡味少少既Oreo 餅乾,融入令成個麵包都係Oreo 濃郁既甜香味🤤唯獨以整體比較,口感層次都較簡單平實,欠特色⭕️藍莓忌廉芝士方包有啲似細個食開既嘉頓Cream Bun😂不過今次係藍莓味。滑溜既忌廉加新鮮藍莓果肉🤤但整體價格偏貴,要簡就可以試南瓜忌廉芝士方包👍👍另外仲有其他大熱推介款式,下次再試過🤤⭐️味道 8/10 ⭐️⭐性價比 5/10⭐服務 8/10⭐️⭐環境 7/10

⭕️ 南瓜忌廉芝士方包👍👍推介

⭐服務 8/10⭐️
⭐環境 7/10
  • 南瓜忌廉芝士方包
2021-11-01 523 瀏覽
平時去開K11 Musea都會去這間麵包店買麵包。這裡賣的不是一般麵包,而是餡料滿滿的韓國麵包,店員都是韓國人,略懂廣東話,很nice每次都介紹新口味給我。店內有少量座位,又有售少量罐裝飲品,所以都可即買即食。10月中再去買麵包時發現它與百味堂聯乘推出了萬聖節限定口味,叫「眼凸凸南瓜雪糕派對(💲𝟷𝟷𝟾)」。用甜南瓜忌廉芝士麵包夾住百味堂皇牌有機牛奶雪糕,再可以自己DIY貼上僵屍眼仔、旗仔及淋上士多啤梨和熱情果「血漿」,很有趣。而甜南瓜忌廉芝士麵包真的塞滿甜南瓜及忌廉芝士,口感飽香糯,好玩又好味道。

店內有少量座位,又有售少量罐裝飲品,所以都可即買即食。

2021-10-17
5 分鐘 (堂食)
2021-10-29 974 瀏覽
萬聖節又來了喔!百味堂×韓國人氣麵包店Tardemah❤️推出限定的雪糕🍦南瓜包 ——「眼凸凸南瓜雪糕派對」,造型可愛又吸睛,充滿嘩鬼氣氛😈!🎉南瓜忌廉芝士麵包麵包脹卜卜,厚重爆餡,填滿濕潤💕南瓜蓉、忌廉芝士,中央配搭百味堂的有機牛奶雪糕,質感冰爽柔滑,😘入口洋溢天然奶香,清香柔美。再由大家DIY放上僵屍眼仔、🍓血紅色的士多啤梨醬、熱情果漿等,啖啖窩心,燃點萬聖節的👻哈佬喂色彩,絕對是邪惡的化身⋯⋯要把握機會,在萬聖節前來試試吧!

🎉南瓜忌廉芝士麵包
下午茶