2024-02-13
📍旺角 | Terrace in seaside去完韓國對韓國野食仲係念念不忘,咁啱見到MOKO開咗間新嘅韓國餐廳,淨係見到裝修已經覺得好靚,即刻要試下~酥脆雞胸軟骨雞胸軟骨炸得酥脆,每一啖都可以品嚐到肉質嫩滑嘅雞肉同脆口嘅軟骨,絕對值得一試!韓國螄蚶拌飯韓國螄蚶嘅鮮甜味配上蝦肉同飯,可以戴上手套自製拌飯再配紫菜食。雖然稍微有啲辣,但都非常開胃炸大魷魚伴炸醬麵炸魷魚炸得金黃酥脆,外層酥脆內裡嫩滑,真係好好味!搭配香氣四溢的炸醬麵,係一道美味嘅組合濟州柑橘乳酪柑橘乳酪口感濃郁,帶有濃厚嘅柑橘香氣。乳酪嘅滑順同柑橘嘅酸甜相得益彰,比人一種清新的口感,讓人回味無窮。而且柑橘有豐富維生素C,對皮膚有益!熱情金菠蘿沙冰呢款沙冰以新鮮金菠蘿為主要配料,味道酸甜可口。沙冰嘅冰涼口感同金菠蘿的果香完美融合,比人一種涼爽的享受!男友話好好飲柑橘窩夫伴雪糕柑橘窩夫同香滑雲呢拿雪糕,味道清新又美味。窩夫超級鬆軟,同柑橘嘅酸甜相得益彰,搭配冰涼嘅雪糕,我地非常推介呢個甜品做結尾!
酥脆雞胸軟骨
韓國螄蚶拌飯