2022-08-22 386 瀏覽
觀塘的工廠大廈之多,隱藏在裡面的餐廳也非常多。今天就來到一間行清新路線的fusion小店,位置比較隱蔽,內進餐廳卻別有洞天,以木質和植物來做佈置,令人感覺放鬆。聽說這裡的全日早餐不錯,可惜今天因結業在即所以沒有再供應,只好在僅有的全日套餐餐牌上選擇。是日餐湯為蕃茄湯,顏色偏紅不會太稀,味道酸酸的幾開胃,不是行甜湯的那種路線。見到裡面有一粒粒蕃茄籽,細看一下原來是蕃茄仔的果籽,所以湯的顏色偏紅,而溫度也夠熱沒有食到明顯的蕃茄仔腥味。白咖喱吉列豬扒日本珍珠米飯($98)的整個感覺很日系,影相都幾好看,哈哈。豬扒切成五塊,肉質正常不硬,可是表面的麵包糠炸粉太厚,會食到很多炸粉,特別是豬扒的頭尾位置的粉漿炸後變得很硬咬不開,而質地亦比較鬆散容易跌出來,炸粉很有進步空間。白咖喱的味道跟連鎖店所吃到的不同:那裡的味道是偏甜、不辣、很容易入口的那種,而這裡的是偏濃、不甜、帶點辣的,幾有個人特色又下飯的味道,只是醬汁的份量不夠餸飯啊。珍珠米的質地較黏,沙律菜食得出不是太新鮮。套餐本身包一杯茶或黑咖啡,我額外加了$21點了一杯凍泡沫咖啡,咖啡豆不算很香,奶味比較重,正正常常。這裡無論是食物的擺盤、器皿、

白咖喱吉列豬扒日本珍珠米飯

這裡無論是食物的擺盤、器皿、裝修等都令人覺得舒服,可以在一個繁忙的都市中放鬆一下,當日的一位女店員也十分友善殷勤。整體來說是看得出有心經營的,食物的製作不差但有進步空間;很可惜此店即將要結業,希望之後可以去其他分店嚐嚐吧

2022-08-21 162 瀏覽
8月20號係The Artlab by Favilla嘅last day🥲之前係觀塘返工,比起其他地方對觀塘嘅良心小店就更有感情🥲所以前幾日睇完戲就狗衝去做最後支持💛本身去係想食返印象唔錯嘅蒲燒鰻魚味噌炒滑蛋定食,但坐定先知已經轉咗全日menu🥲特登黎冇可能因為冇咗個鰻魚飯就走人啩😂於是就揀咗睇落最健康?嘅煙燻鴨胸蘆筍野菌糙米飯(少飯)加沙律(少汁)同日本茶🍵沙律都幾健康吓,雖然分量唔算好大但蔬菜種類都多嘅,配法棍,雖然我最鍾意食法棍但因為減肥中只能夠睇到當食到🥲飯都好快黎,不過我有被個碟嚇到少少, 因為個樣同我預計嘅好唔同🫢我以為會係日系?但估唔到係燉飯style同落咗好多芝士粉,鴨胸就⋯⋯唔算多🫣但係——飯不可貌相?將個鴨胸擺埋一邊撈一撈個飯,入邊勁多蘆筍洋蔥菠菜同菇,每一啖都可以食到滿滿蔬菜覺得好健康😁奶油sauce?好清淡,糙米飯完全吸收到汁,有滋味嘅同時口感亦都剛剛好,煙燻鴨胸就正常發揮不過略鹹少少🤏跟餐茶應該係玄米茶黎,都幾好飲😚煙燻鴨胸蘆筍野菌糙米飯 7.0/9買單時店員有送咖啡做小禮物,好唔捨得呢間靚靓嘅良心小店,不過仲有其他分店,希望可以堅持下去吖💛

煙燻鴨胸蘆筍野菌糙米飯 7.0/9

2022-08-20 93 瀏覽
轉咗餐牌之後 差咗好多.幾個月之前嚟試過個封門牛柳定食 質素唔錯牛柳好鮮嫩 配咗啲沙律菜 薯蓉 另外有碗飯 有杯茶/咖啡.今次試咗幾款 全部都好令人失望.- 炭燒封門牛柳漢堡包配黑松露油炸薯條得好少牛柳 啲薯條好似麥記薯條 又幼又硬又油 份量又少上面有幾點疏凌嘅黑色點點 睇落似黑椒嘅物體 唔通就係黑松露?! 完全食唔到黑松露味定係佢只係用黑松露油炸出嚟嘅薯條?!.- 炭燒CAB封門牛柳配有機藜麥沙律+黑松露油炸薯條個牛柳唔個同burger嘅牛柳有咩分別呢?係大嚿啲嘅 不過就多韌嘅部位個沙律同前菜沙律無乜大分別薯條都係又少又唔好食.- 白咖喱吉列豬扒日本珍珠米飯豬扒皮厚少肉 啲炸皮太硬太脆 有啲刮口啲飲好硬 要撈汁先食到但咖喱汁唔夠撈飯 所以啲飯食唔晒🤢
轉咗餐牌之後 差咗好多

- 炭燒封門牛柳漢堡包配黑松露油炸薯條
得好少牛柳
啲薯條好似麥記薯條 又幼又硬又油 份量又少
上面有幾點疏凌嘅黑色點點 睇落似黑椒嘅物體
唔通就係黑松露?!
完全食唔到黑松露味
定係佢只係用黑松露油炸出嚟嘅薯條?!
- 炭燒CAB封門牛柳配有機藜麥沙律+黑松露油炸薯條
個牛柳唔個同burger嘅牛柳有咩分別呢?
係大嚿啲嘅 不過就多韌嘅部位
個沙律同前菜沙律無乜大分別
薯條都係又少又唔好食
- 白咖喱吉列豬扒日本珍珠米飯
豬扒皮厚少肉 啲炸皮太硬太脆 有啲刮口
啲飲好硬 要撈汁先食到
但咖喱汁唔夠撈飯 所以啲飯食唔晒🤢

炭燒海虎蝦配蝦頭忌廉汁手搓粉隻蝦一黎到見到超大隻,勁驚訝🙀手搓粉個忌廉汁係幾重口味,而且食落有厚度,手搓粉就真係同平時即熟意粉唔同,好有咬口同掛汁炭燒CAB封門牛柳配有機藜麥沙律菜、黑松露油炸薯條牛柳燒得岩岩好,唔洗浪費好多牙力去咬,味道略嫌唔係太夠,唔係好帶得出牛肉的鮮甜味,如果可以咸小小或者有啲醬汁就好啦,黑松露油炸薯條就隱隱約約食到啲黑松露味,而且薯條炸到岩岩好,好脆身,配埋啲沙律食就一流唔會太漏啦跟餐仲會有麵包,南瓜湯🎃,同埋飲品,飲品方面叫左凍美式咖啡☕️,好大一杯因為見到餐廳結業就趕係結業前去光顧,餐廳食物水準幾好,對佢結業感到可惜The Artlab by Favilla (觀塘)觀塘開源道55號開聯工業中心B座6樓602A室
炭燒海虎蝦配蝦頭忌廉汁手搓粉

炭燒CAB封門牛柳配有機藜麥沙律菜、黑松露油炸薯條

The Artlab by Favilla (觀塘)
觀塘開源道55號開聯工業中心B座6樓602A室
🍀 有緣再會觀塘小清新花系餐廳💛 觀塘一間筆者熱愛的日式小清新餐廳即將結業了💛 嗚……餐廳過往為人煙稠密的觀塘,提供了一個舒適的休閒點。襯結業前趕快到花系餐廳支持一下。🌹玫瑰鮮奶咖啡 $46玫瑰鮮奶咖啡香味突出,有玫瑰花瓣作裝飾,顏值度高。咖啡拉花實淨,啡奶比例恰到好處。咖啡會放在木盒內,仙氣滿滿,打卡一流。🐔 炭燒雞溫泉蛋丼 $83丼飯的炭燒雞肉充滿肉汁,香味十足,加上燒汁後更可口美味。雞扒上更放上木魚花,木魚片隨風舞動,增加和風感。丼飯更配以溫泉蛋、西蘭花和車厘茄,感覺營養均衡。🥣 隨丼飯附有足料味噌湯,有海帶、冬菇片、本菇和甘筍絲,喝後暖和舒服。🔸小總結:由於業主收回舖位,觀塘分店將營業至2022年8月20日,惠顧當日餐廳在客人結帳時贈送了一包富香港特色設計的掛耳咖啡回饋客人,感謝客人過往的支持。往後日子客人仍可到鰂魚涌海光街、荃灣愉景新城或理工大學繼續支持。餐廳食物無論味道和賣相都相當高質,喜愛的朋友趕快去支持一下吧!🐮 #cowing吃在觀塘👅 味道:4.7/5💰CP值:4.7/5🕴🏻服務:4.9/5🔰餐廳環境:4.9/5👀回頭率:4.8/5🍽 餐廳:The Artlab b
🍀 有緣再會觀塘小清新花系餐廳

🔰餐廳環境:4.9/5
👀回頭率:4.8/5
🍽 餐廳:The Artlab by Favilla
🌐地址: 觀塘開源道55號開聯工業中心B座6樓602A室

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #觀塘美食 #相機食先 #吃貨 #食好西 #TheArtlabbyFavilla
2022-08-10
2022-07-25 437 瀏覽
是日外賣自取,買咗柳門牛柳定食,牛柳彈牙好食,配有胡麻醬薯蓉,加上新鮮沙律,帶俾人清新嘅感覺,味噌湯亦好有誠意,有海帶同茹等配料,但美中不足嘅係份量實在太少,作為午餐嚟講絕對唔夠飽
封門牛柳
外賣自取
封門牛柳
  • 慢煮封門牛柳定食
介紹返💁🏻‍♀️。。🇯🇵 日系Café 在觀塘 🇯🇵。The Artlab by Favilla。開聯工業中心B座6樓602A室。Lunch 慢煮封門牛柳定食 Slow-Cook Hanger Steak Lunch Set。HKD116炭燒雞溫泉蛋丼 Barbecued Chicken with Onsen Tamago & Rice。HKD83熱玫瑰鮮奶咖啡 Hot Rose Latte。HKD23 跟餐凍抹茶鮮奶 Cold Matcha Latte。HKD24 跟餐🤫 近排食神好似冇乜點過嚟搵我..試過啲餐廳都好壞參半..好彩前兩日過觀塘同舊同事食Lunch好Random咁揀咗OpenRice可以訂到位嘅The Artlab by Favilla🤫 座位相當之舒適嘅The Artlab by Favilla..嘢食都唔錯..我同舊同事A都揀咗慢煮封門牛柳定食..封門牛柳雖然脂肪唔多但係肉味濃郁..而且經過慢煮令到肉質鬆軟..口感軟腍..配佢哋獨家嘅醬汁..真係相當唔錯..送飯亦都一流..而且牛柳旁邊仲有日式沙律同埋薯仔沙律..健康滿分🤫 舊同事B細食啲..揀咗炭燒雞溫泉蛋丼..脆卜
介紹返💁🏻‍♀️

🇯🇵 日系Café 在觀塘 🇯🇵
。The Artlab by Favilla
。開聯工業中心B座6樓602A室

Lunch
。HKD116

。HKD83

熱玫瑰鮮奶咖啡 Hot Rose Latte
。HKD23 跟餐

凍抹茶鮮奶 Cold Matcha Latte
。HKD24 跟餐

🤫 舊同事B細食啲..揀咗炭燒雞溫泉蛋丼..脆卜卜嘅雞皮包住嘅雞肉Juicy又厚肉..喺隔離望住都流晒口水..仲有嗰隻非常之通透嘅溫泉蛋..睇相都覺得靚仔
🤫 然後講吓嘢飲先..我嘅嗰杯Matcha Latte..飲得出濃厚嘅抹茶味再加上牛奶嘅幼細..但係就完全冇甜味嘅..而舊同事仔嗰一杯Rose Coffee Latte拉花好靚..咖啡味都幾香濃
🤫 老老實實..食完呢餐都幾滿足..除咗嘢食質素好..環境舒適之外..唔難喺牆上邊睇到餐廳嘅佈置..要支持小店尤其是係有心做好出品嘅黃店
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。

2022-07-18 274 瀏覽
位於觀塘工廈既小店💛 店內以花藝設計為主題🌸 入到黎即刻覺得自己變左文青👩🏻‍🎨🐔 烤春雞扒伴芝士大啡菇 $82雞髀部分嫰滑,但另一邊就應該係雞胸,略嫌少少鞋🫣 大啡菇係我至愛🍄 配埋芝士好juicy!不過如果再大舊啲就好喇🤣 伴碟仲有薯仔沙律、野菜同秋葵,感覺好清新🥒 🐣 炭燒雞溫泉蛋丼 $83溫泉蛋加紫菜配飯一流😍 不過塊雞都係有少少鞋🫣 份量唔算多,如果男仔食應該未必夠飽🥲☕️ Long Black $37 / 🍵 焙茶 ( 跟餐 $0 )由於當日係weekend,所以無升級餐牌飲品優惠🫢 Long Black普通,焙茶就用個小木盒裝住,靚得黎又唔驚辣親手🖐🏻💡店內仲有花草植物可以買架💐☺️💡如果14:00後上openrice book枱會有8折😆 感覺上會抵啲🤑

🐔 烤春雞扒伴芝士大啡菇 $82
伴碟仲有薯仔沙律、野菜同秋葵,感覺好清新🥒

🐣 炭燒雞溫泉蛋丼 $83

💡店內仲有花草植物可以買架💐☺️

2022-07-16 237 瀏覽
同事生日~又有藉口尋覓新去處~俾呢間餐廳鰻魚all day 吸引餐廳大廈入口好細,搞到我哋2班人都迷失開聯,見唔到入口好彩都搵到~ 係工廈,門口裝修好靚,同周邊成對比門口貼了阿jer 海報同靚靚海報等人時見飲品餐牌~木造。好靚跟餐半價可叫加飲品鰻魚all day $128一放低,好香牛油麵包味鰻魚其實好大件,大件到後面食有啲「流」滑蛋超滑,放上麵包滑蛋鰻魚一齊食超正日式薯容超好食。係all day 出現好特別沙律有鮮果,中間有粒士多啤梨,沙律菜好新鮮香腸正常發揮半價換 蝶豆花檸檬梳打$23好靚,都幾酸,唔錯
同事生日~又有藉口尋覓新去處~

俾呢間餐廳鰻魚all day 吸引

餐廳大廈入口好細,搞到我哋2班人都迷失開聯,見唔到入口

好彩都搵到~
係工廈,門口裝修好靚,同周邊成對比
門口貼了阿jer 海報同靚靚海報

良心餐廳💛💛💛💛

等人時見飲品餐牌~木造。好靚
跟餐半價可叫加飲品

鰻魚all day $128

一放低,好香牛油麵包味
鰻魚
其實好大件,大件到後面食有啲「流」
滑蛋
超滑,放上麵包滑蛋鰻魚一齊食超正

日式薯容
超好食。係all day 出現好特別
沙律
有鮮果,中間有粒士多啤梨,沙律菜好新鮮
香腸

鰻魚all  day
  • All  day  breakfast
  • 和式全日早餐
2022-06-02 500 瀏覽
疫程下終於可以帶媽媽出去食吓飯, 輕鬆一吓, 又要去觀塘做d野, 就帶細佬同媽媽食好西。食市開返堂食都驚人多, 尤其係觀塘區, 所以11:45am就嚟到, 未算人多。Lunch餐牌都有好多選擇, 以日系為主, 款式都好多, 都幾難選揀呀。 媽媽選咗慢煮封門牛柳定食細佬就要壽喜燒牛肉溫泉蛋稻庭烏冬。我就揀咗日式咖哩芝士漢堡定食。全部都跟麵豉湯, 份量都好足夠, 就算唔叫飲品都可以, 而且環境清優乾淨。 而且用openrice訂枱更有折扣優惠。

Lunch餐牌都有好多選擇, 以日系為主,
款式都好多, 都幾難選揀呀。

媽媽選咗慢煮封門牛柳定食

細佬就要壽喜燒牛肉溫泉蛋稻庭烏冬。

我就揀咗日式咖哩芝士漢堡定食。

而且用openrice訂枱更有折扣優惠。

今次揀左呢間日系咖啡店同朋友慶生,裝修主要行自然木系muji風,睇相已經覺得幾舒服,想試一試,係openrice book定枱仲有折!今次叫左兩個主食同兩杯飲品。煙三文魚羽衣甘藍刁草忌廉扁意粉($116)造型好精緻,意粉熟度完美,有咬口但唔癡牙,刁草忌廉汁幾香唔太膩。慢煮封門牛柳定食($135)性價比超高嘅定食,配麵豉湯、沙律、薯蓉、白飯,慢煮牛柳好軟身,食落好香濃嘅牛味,配菜都好豐富!Mocha 朱古力味較淡但咖啡味較濃,比較適合鐘意偏苦mocha嘅人。Earl Grey Yuzu Soda 睇落平平無奇但有驚喜,柚子嘅酸甜同伯爵茶嘅茶香原來好夾,飲落幾清新!環境舒服,食物有質素,晚餐折後人均$130都算可接受。

今次叫左兩個主食同兩杯飲品。

環境舒服,食物有質素,晚餐折後人均$130都算可接受。
慢煮封門牛柳定食
煙三文魚羽衣甘藍刁草忌廉扁意粉
Mocha
Earl Grey Yuzu Soda
2022-05-21 334 瀏覽
與男友一同享受下雨天☔️的咖啡店,誰知在觀塘竟然存在文青風日系木材花藝為主設計的小店。首先一進店,感受到店裡的氣氛很溫暖。下雨天還有不少人到場,心裡都諗此店不錯啦。果然,職員態度友善細心,座位有問你想揀邊張坐。會注意拿餐牌給客人方向向正客人方便閱讀。食物都有驚喜,第一係餐具精心襯托過,木系日風。👩🏻‍🌾叫了鰻魚全日早餐,驚喜鰻魚好入味、唔腥,好大份。另一份叫了牛柳定食,牛🥩好有肉汁不失又滑溜。肉質令人驚喜😍😋對於常來觀塘的我們,一定會再黎!
與男友一同享受下雨天☔️的咖啡店,
誰知在觀塘竟然存在文青風日系木材花藝為主設計的小店。

首先一進店,感受到店裡的氣氛很溫暖。
下雨天還有不少人到場,
心裡都諗此店不錯啦。
果然,職員態度友善細心,
座位有問你想揀邊張坐。
會注意拿餐牌給客人方向向正客人方便閱讀。

食物都有驚喜,
第一係餐具精心襯托過,
木系日風。👩🏻‍🌾
叫了鰻魚全日早餐,
驚喜鰻魚好入味、唔腥,好大份。
另一份叫了牛柳定食,
牛🥩好有肉汁不失又滑溜。
肉質令人驚喜😍😋
對於常來觀塘的我們,
一定會再黎!
全日早餐
~溫泉蛋牛肉丼飯($68)🍲行完山肚餓就梗係要食飯㗎啦🍚,仲要咁啱撞正下午茶時間⏰,除咗揀食午餐仲可以多個選擇添🤓。雖然係下午茶但係份量都夠飽😌。唔知大家食丼飯係會成碗撈勻佢定係逐少逐少咁食呢🤔?我個人就鍾意成碗撈勻晒😋,等蛋汁同牛肉汁可以滲入晒啲飯到🤤,一大啖咁食肚餓嗰陣更加滿足😚。~黑朱古力($42)☕️原先喺山上面好凍所以一直好想飲杯熱辣辣嘅朱古力🍫,所以望到有個74%嘅黑朱古力📄,即使因為假期關係飲品冇半價都照叫咗🤑。但飲嗰下係有少少失望😕,因為朱古力冇想像中咁濃郁😌,覺得無論係味道定係質地都比較淡身🤥。~鮮奶抹茶($42)🍵~抹茶鮮奶咖啡 ($46)~黑咖啡(跟餐免費)行完山太肚餓所以都冇咩點影朋友食嗰啲🙈,不過就影咗佢哋啲飲品😎。我都有試到抹茶鮮奶同埋黑咖啡☕️,黑咖啡係比較nutty嘅底🤔,而抹茶鮮奶抹茶味好濃郁🍵,抹茶鮮奶咖啡相對抹茶味就比較淡😌。 👯‍♀️日式咖喱芝士漢堡定食($86)✨btw佢哋啲暖氣開到完全比得上韓國🤣
~溫泉蛋牛肉丼飯($68)🍲

~黑朱古力($42)☕️

~鮮奶抹茶($42)🍵
~抹茶鮮奶咖啡 ($46)
~黑咖啡(跟餐免費)

👯‍♀️日式咖喱芝士漢堡定食($86)

✨btw佢哋啲暖氣開到完全比得上韓國🤣
2022-02-10 447 瀏覽
呢度既門口有一個少少既花檔, 為Cafe 帶左一點既少女心🧏🏽‍♀️ 呢度既座位唔算多, 但係勝在夠chill 同埋有WIFI提供, 所以趁唔多人既時段攞埋新Laptop黎hea下都幾寫意🙆🏽‍♀️ 因為cafe主要走日本風, 所以食物都係以日式定食為主, 份量個人就覺得可以再多啲, 但係如果本身胃口唔大既人應該夠食既😊慢煮封門牛柳定食🐄($116)賣相同睇相係有啲出入既, 不過食落味道又唔錯喎😌 定食本身就有大約8片切到薄身既封門牛, 肉質好軟綿綿, 牛味幾香濃, 再點埋個醬油又幾好食喎🙂 呢個定食仲配左大量既麻醬沙律同埋一碗落左飯素既白飯, 但係男仔食完可能未必夠飽😅仿皇帝蟹棒芥末八爪魚冷蕎麥麵🦀($88)原本諗住叫另一個定食, 但係冇曬, 所以就揀左呢個☺️ 仿蟹棒都幾大條, 肉都幾厚實, 我最愛既芥末八爪魚加蕎麥麵汁係一流, 絕對係冇得輸既配搭😍蘋果富士山芝士蛋糕🍰($22)Lunch set 可以加$22叫是日甜品, 睇落呢個比較特別所以就揀左😂 味道雖然有啲唔天然, 但係呢個甜我都接受到, 中間仲帶有少少蘋果肉😉呢間cafe既食物水準屬正常, 但係以環境黎講就冇得輸, 啱曬而家w

慢煮封門牛柳定食🐄($116)

仿皇帝蟹棒芥末八爪魚冷蕎麥麵🦀($88)

蘋果富士山芝士蛋糕🍰($22)

呢間cafe既食物水準屬正常, 但係以環境黎講就冇得輸, 啱曬而家wfh 但係又唔想留係屋企既大家😌
2022-01-17
  • 慢煮封門牛柳定食
觀塘工廈真係好多好西👅睇OpenRice見到呢間文打Cafe主打日式西餐💛裝修以木色花系為主🌸 簡潔整齊仲有少量花草植物可以買🍀好值得bookmark 遲啲去食~📍烤西班牙橡果豬鞍扒 ($178)個豬鞍有1隻手掌咁大✋🏻有一定厚度!但無任何壓紋🤣煎到有少少燶 色水唔錯~切落去已經feel到唔太韌 入面仲係粉嫩粉嫩☺️食落口好juicy 肉質軟淋😎另配咗蘋果醬🍎可以點豬鞍✨出奇地夾 酸甜酸甜好fresh!豬鞍好難整得好食 但呢間小編推💛隔離有埋沙律🥗令到成件事冇咁膩!如果有埋醬會好d 就咁食好dry🥺📍鮮蝦帶子意大利飯($128)其實個飯黎到小編呆左🥲因為賣相同我想像有d分別 同埋成個飯都好白 好似無乜味😖點知一撈發現配料係哂底 蝦🦐都有4隻帶子都有2-3隻 係堅足料😀食落口都好重忌廉味 飯粒偏軟🤟🏻Risotto配埋蕃茄仔+ 青瓜 感覺上有菜食健康d😊Overall 豬鞍好食好多😋⚠️ 以上兩個都係dinner set❤️‍🔥套餐會配味噌湯/熱焙茶/熱黑咖啡都可以加$15升級熱Americano / Latte / Cappuccino —————————————————————味道😋:8
觀塘工廈真係好多好西👅
睇OpenRice見到呢間文打Cafe主打日式西餐💛
裝修以木色花系為主🌸 簡潔整齊
仲有少量花草植物可以買🍀
好值得bookmark 遲啲去食~

📍烤西班牙橡果豬鞍扒 ($178)
個豬鞍有1隻手掌咁大✋🏻
有一定厚度!但無任何壓紋🤣
煎到有少少燶 色水唔錯~
切落去已經feel到唔太韌 入面仲係粉嫩粉嫩☺️
食落口好juicy 肉質軟淋😎
另配咗蘋果醬🍎可以點豬鞍✨
出奇地夾 酸甜酸甜好fresh!
豬鞍好難整得好食 但呢間小編推💛
隔離有埋沙律🥗令到成件事冇咁膩!
如果有埋醬會好d 就咁食好dry🥺

📍鮮蝦帶子意大利飯($128)
其實個飯黎到小編呆左🥲
因為賣相同我想像有d分別