2023-02-10
一早book 左位12點,早15分鐘去到, 門口個中國人女reception 黑面黑到爆話佢地12點開門,叫我地等。入到去坐底左,得英文餐牌,仲要好多日文拼音,睇完準備落單,叫左勁耐都無人埋泥落單,勁唔夠waiter, waitress女reception幫我地落單,我問佢和牛三文治係唔係就係main 加 300 蚊果個,佢就一野話佢唔知叫chef出泥答,果下真係all landslide, 跟住個印度男chef出泥就話我地淨係揀main 同 dessert得,完全無人講過個餐牌,唔好講fine dining, 我自己都唔相信係文華東方食緊野。最尾,3層便當泥左先知無和牛三文治,有個菲律賓藉女waitree 講和牛三文治係A La Carte, 個女reception 同個chef又唔一早講。餐廳裝修好靚,好photogenic食客質素, 有好多中年人老年人高談闊論,話自己呀爺好有錢,買樓唔會做按揭,由頭講到尾,ruin 哂成間餐廳氣氛,一d都唔浪費野食好唔抵,壽司/炸南瓜蓉不如食aeon, 和牛tenderloin 叫medium rare 變左medium well, 沙律甜品完全
餐廳裝修好靚,好photogenic
野食好唔抵,壽司/炸南瓜蓉不如食aeon, 和牛tenderloin 叫medium rare 變左medium well, 沙律甜品完全係自助餐無人吼質泰,除左打卡靚之外真係懷疑人生。
Wagyu Tenderloin 3成變7成
炸南瓜蓉,超市品質
手握壽司,魚生品質唔好, 超市品質都不如
Chicken Teriyaki ,好普通嘅燒雞柳
最尾尾,單點和牛三文治678蚊,好食,不過唔值
和牛三文治, 好食,678蚊,性價比唔高
印度男chef同中國女reception服務好差,
菲律賓藉女waitress好nice.
返食指數(4/10),無咩特別想打卡都唔會為打卡或celebration 返泥