2022-05-18
飯腳約去Aubrey happy hour, 結果係食埋飯。我一直係文華粉,唯有文華係無論裝修和service都不見暴發味和白鴿眼。Cocktail永遠足料,service永遠燙貼舒服,牛扒亦係少數酒店做到凍咗都好食。Aubrey係一個好適合收工去坐下嘅地方,裝修好有舊Ritz Calton feel, 好舒服。基於遲到關係,不知道朋友叫了什麼紅酒,一坐低就飲啦!友人想挑一杯cocktail, 服務員不是很解釋到個list, 后來請了另一位同事來幫忙,最後挑了endgame, 一上枱便聞到好香好正。酒的牌子都挑得幾好,應該所有顧客都會揀到想飲的。叫了杯vodka問可唔可以要大大顆whisky用的冰同埋要啲nuts, 佢哋都ok.食物都是小小碟的,我們一行五人叫了不少食物。個人認為食材質素一般但汁和調味調較得好,所以overall是ok的。和牛三文治沒有想像中好吃,反而tempura和炒飯比想像中好。至於服務,仍然係好過其他酒店少少不過差過以前好多!埋單位位千一,同預期差唔多。
至於服務,仍然係好過其他酒店少少不過差過以前好多!
埋單位位千一,同預期差唔多。