意大利傢俬店Cassina開設的咖啡The Cafe@Cassina進駐中環啦‼️跟IKEA類同,這家咖啡廳與傢俬店相連,讓顧客可以在逛完傢俬店後,或直接到Cafe休息,吃些小食,喝杯咖啡。Cafe的室內設計非常獨特,所有椅子、桌子、燈飾和擺設都是來自Cassina品牌,呈現出摩登新潮的風格,感覺很高級😎餐廳位於中環D出口附近,大約只有5分鐘步行距離,非常方便。中環的打工仔們,lunch time想找個地方放鬆一下,這裡絕對是個不錯的選擇🥹小編這次到訪吃了個lunch💁🏻‍♀️Proscuitto Stick $88麵包棒包裹著幾片火腿,鹹香味十足。口感方面,外面軟軟的,裡面很鬆脆,好有趣。💁🏻‍♀️Penne with Prawn Sauce $108作為意大利品牌的餐廳,意大利麵的質素非常高!長通粉煮烹時間掌握得好好,有Al Dente的口感,每條長通粉都掛滿香濃的蝦醬,十分Juicy。配搭幾顆彈牙的蝦吃,增添了整道菜的口感層次。💁🏻‍♀️Iced Matcha Latte $59抹茶味和奶味香濃,甜度恰到好處,冰塊份量不會很多,味道不錯。💁🏻‍♀️Earl Grey Chocolate $

小編這次到訪吃了個lunch
💁🏻‍♀️Proscuitto Stick $88

💁🏻‍♀️Iced Matcha Latte $59

💁🏻‍♀️Earl Grey Chocolate $55
伯爵茶與熱朱古力意想不到的相當合襯,茶味芳香,帶點澀味,與順滑的熱朱古力相撞,變成朱古力奶茶,很特別。

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
價錢:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
instagrammable:🌟🌟🌟🌟🌟
2023-09-19 27 瀏覽
講起中環都真係有好多cafe係傢私店入面飲啡唔知大家又有無試過呢今次要為大家介紹既係 - The Cafe@CassinaThe Cafe@Cassina係位於中環雲咸街19-27號威信大廈地下A2號舖餐廳係cafe x 傢俬舖成個環境勁靚而且仲可以睇下傢俬食物個方面 今次分別點左:- Prosciutto Stick (4pcs)- Lobster Sauce Pasta- Matcha Dirty- Espresso Tonic個人大愛佢地個Lobster Sauce Pasta佢龍蝦味勁濃而且有勁多蝦係入面 超好食有興趣既朋友仔記得bookmark定The Cafe@CassinaLocation: CentralPrice : $100-$200/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
講起中環都真係有好多cafe
係傢私店入面飲啡唔知大家又有無試過呢
今次要為大家介紹既係 - The Cafe@Cassina

餐廳係cafe x 傢俬舖
成個環境勁靚
而且仲可以睇下傢俬

食物個方面 今次分別點左:
- Prosciutto Stick (4pcs)
- Lobster Sauce Pasta

Location: Central
Price : $100-$200/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
2023-09-18 17 瀏覽
係同意大利傢私店合作的Café,裝修好有設計,😍😍同埋座位都好舒服,岩哂同朋友傾成日計.食物選擇多,仲有甜品👍🏻👍🏻1️⃣蝦通心粉份量幾多,通心粉熟度剛好,有咬口,蝦大隻.有好多洋蔥同蕃茄,蕃茄好甜.蝦汁夠多夠濃味💰HKD$1082️⃣巴馬火腿芝士Panini都幾大份,個包烘得好脆,好香.火腿同芝士好夾💰HKD$883️⃣Iced Matcha latte茶味較濃,偏苦,可以再甜d💰HKD$594️⃣朱古力夠濃味💰HKD$54

1️⃣蝦通心粉
💰HKD$108

2️⃣巴馬火腿芝士Panini
都幾大份,個包烘得好脆,好香.火腿同芝士好夾
💰HKD$88

3️⃣Iced Matcha latte
茶味較濃,偏苦,可以再甜d
💰HKD$59

4️⃣朱古力
夠濃味
💰HKD$54
1K
📍位置:中環站 D1 出口, 沿皇后大道中上斜坡,步行約4分鐘,在大館對面。🏠環境:木框門面,咖啡廳面積不大,右邊是咖啡吧台,左邊是不同佈置的座位,有空間十足的圓框座位,大玻璃桌和角落的長梯凳,後方則是意大利🇮🇹品牌傢俬展覽室,真是很有獨特風格。🤵🏻服務:人手下單,不收加一,另外可以租借來開Parties, cooking classes, events, 價錢約三千元起。🍽️午市:提供西餐和甜品,沒有套餐。All day breakfast $78🍳炒蛋嫩滑、🌭香腸香脆紮實、🍄蘑菇多汁、🥔薯仔沙律綿滑帶粒粒洋蔥🧅、醋汁沙律菜🥗、烘得脆身的麵包🥖和茄汁豆,整體豐富又好吃😋!🍵Matcha Chiffon Cake🍰 $48戚風蛋糕🍰口感輕盈鬆軟,忌廉奶香細滑,🍵抹茶味香濃,在百忙之中嘆甜品,好幸福☺️!🧊Cold Brew☕️ $65😂第一次見用酒杯🍸裝咖啡☕️,味道濃郁,口感順喉不苦澀。
🏠環境:木框門面,
咖啡廳面積不大,
右邊是咖啡吧台,
左邊是不同佈置的座位,
有空間十足的圓框座位,
大玻璃桌和
角落的長梯凳,
後方則是意大利🇮🇹品牌傢俬展覽室,
真是很有獨特風格。
🤵🏻服務:
🍽️午市:
提供西餐和甜品,沒有套餐。
All day breakfast $78
🍳炒蛋嫩滑、
🌭香腸香脆紮實、
🍄蘑菇多汁、
🥔薯仔沙律綿滑帶粒粒洋蔥🧅、醋汁沙律菜🥗、
烘得脆身的麵包🥖和茄汁豆,整體豐富又好吃😋!
🍵Matcha Chiffon Cake🍰 $48
Matcha Chiffon Cake
戚風蛋糕🍰口感輕盈鬆軟,
Matcha Chiffon Cake
忌廉奶香細滑,🍵抹茶味香濃,
在百忙之中嘆甜品,好幸福☺️!
🧊Cold Brew☕️ $65
😂第一次見用酒杯🍸裝咖啡☕️,味道濃郁,口感順喉不苦澀。
2023-09-16
Matcha Chiffon Cake
意大利精品家居品牌卡西納最近於中環開了全球首家品牌咖啡店,逛完傢俱可順道享受一杯精品咖啡咖啡店位於藝穗會對面,用上自家品牌的摩登新潮型格坐椅和燈飾每一張用餐枱椅各有不同,佈局就像一間時尚的家居每一角落都有盆栽等佈置擺設,充滿藝術氣息餐廳主打輕食和甜品,食物及飲品都比連鎖咖啡店出色Prosciutto Sticks 以鹹香的24個月風乾火腿捲着麵包笛,入口充滿香脆口感Prawn Penne大蝦尖管麵豐富地吸附醬汁,每一口都濃郁Q彈Long Black黑咖啡用的咖啡豆有著濃厚的堅果風味,香醇馥郁Affogato在雲呢拿雪糕上淋上意大利濃縮咖啡,加上咖啡啫喱,溶化過程十分治癒
咖啡店位於藝穗會對面,用上自家品牌的摩登新潮型格坐椅和燈飾
每一張用餐枱椅各有不同,佈局就像一間時尚的家居
每一角落都有盆栽等佈置擺設,充滿藝術氣息
餐廳主打輕食和甜品,食物及飲品都比連鎖咖啡店出色
Prosiutto Sticks
Prawn Penne
Long Black
Affogato
2023-09-14 492 瀏覽
放假去咗中環嘆🇮🇹意大利名牌傢俬店開嘅高質cafe☕️,cafe用料新鮮價錢仲要好合理!🥰All day breakfast with sausage 🌭($93)with avocado🥑(+$20)呢份ADB材料豐富又足料,包括香腸、滑蛋、炒大啡菇、烤多司、茄汁豆、車厘茄同沙律菜,我仲加左牛油果🥑🤭~Smoke Salmon w/potato salad ($88) 🐟🥔🥗煙三文魚同薯仔沙律砌成玫瑰花型🌹,賣相非常精緻🥔🥗,有好多塊好新鮮嘅煙三文魚,裡面係薯仔沙律,creamy嘅質地配上爽脆嘅洋蔥粒🧅,健康又好🤤Matcha Latte ($55)🍵色澤淺綠、自然,抹茶🍵味香濃得嚟唔會苦澀,加入咗嘅牛奶🥛,入口香滑👍🏻Flat White ($48):呢杯Flat White入口順滑,咖啡香氣同牛奶甜味完美融合,係我飲過咁多間cafe中嘅數一數二☕️😍另外,餐廳仲提供包場服務,$3000起就可以租嚟開parties🥂, cooking classes🧑‍🍳👨‍🍳, events🍸等等🤩~

All day breakfast with sausage and avocado

Smoke Salmon w/potato salad

Smoke Salmon w/potato salad
Matcha Latte
Flat White
2023-09-13 332 瀏覽
中環嘅靚靚coffee shop X 傢俬舖,所以coffee shop嘅枱凳都好靚,推薦放假嚟cafe hopping🌿Shakerato 🤎 $55Flat White 🤍 $48 我平時飲開long black☕️但係今次見到menu有Shakerato就叫咗,佢嘅做法係張double espresso 同冰加入壺到shake,最啱夏天飲,又唔驚冰融化令咖啡越來越啖🧊咖啡豆幾香😌另外杯flat white有拉花的,奶味香濃🍼Penne with Prawn Sauce 🦐 $108濃郁蝦醬長通粉🤤個醬充滿蝦頭嘅鮮味,長通粉煮得啱啱好有咬口,cafe嚟講係不錯嘅主食🦐🍝Oatmeal & Raisin Cookie 🍪 $30曲奇有驚喜✨我唔鐘意啲太甜太油嘅曲奇,oatmeal令曲奇唔會油膩,同佢好香肉桂味又好多提子乾,我超喜歡的😚❣️Greek Yogurt Bowl 🍓 $68打卡100分的yogurt杯😗士多啤梨,香蕉同提子切得靚靚咁擺係面頭,下面就係蜜糖,麥片同Greek yogurt,好吃🍌🍓🍇

Shakerato 🤎 $55
Flat White 🤍 $48

Penne with Prawn Sauce 🦐 $108

Oatmeal & Raisin Cookie 🍪 $30

Greek Yogurt Bowl 🍓 $68
  • Cookie
  • Penne  with  Prawn  Sauce
2023-09-12 275 瀏覽
香港最靚咖啡廳‼️ 意大利高級傢俬品牌Cassina竟然搞埋cafe😛 真係Cafe界大新聞⚠️ 之前經過見到已經覺得超靚 條橋真係好醒 坐喺咁靚嘅地方放鬆都會欣賞周圍嘅擺設🦦💕食物方面都好有誠意而且唔貴🥹 快啲靜靜雞同朋友去🔥❣️Proscuitto stick $88有誠意嘅小食😽 用parma ham包住芝士條🧀🥖我本身就係火腿控 呢種食法好咸香 要慢慢㗳😋 感覺送酒送啡都唔錯🙋🏻‍♀️❣️Open Sandwich - Burrata cheese, avocado & cherry tomatoes $98sourdough 唔會太硬好軟熟 有點酸味🍞蕃茄新鮮牛油果啱啱好熟🥑 加上醋就已經好好食🥳❣️Oat and raisin cookie $30甜品選擇唔多 有canele cake cookies呢類😽幾有驚喜 口感豐富 用 oat冇咁有罪惡感🤪 加熱左好香(*ฅ́˘ฅ̀*)♡︎❣️Mocha $52咖啡有質素☕️ 朱古力係成熟嘅苦味🍫 拉花都好靚✅❣️Shakerato $55好少Cafe有得飲🥺 呢度竟然有‼️主要係Espresso加冰加糖 好似 cocktail咁shake 🍸配呢隻杯好似
食物方面都好有誠意而且唔貴🥹 快啲靜靜雞同朋友去🔥

❣️Mocha $52
咖啡有質素☕️ 朱古力係成熟嘅苦味🍫 拉花都好靚✅
Shakerato

❣️Shakerato $55
配呢隻杯好似Martini (◍︎˃̶ᗜ˂̶◍︎)✩︎ 可以試吓💕

暫時都唔算多人💦 weekend去坐到佢六點幾收鋪😆 參觀咗好多靚靚傢俬( ⸝⸝•。•⸝⸝ ) 希望有朝一日唔睇價錢買得起🤣
Shakerato
  • Proscuitto stick
  • Open Sandwich - Burrata cheese
  • avocado & cherry tomatoes
  • Oat and raisin cookie
2K
2023-09-12 20 瀏覽
呢間cafe都係間傢具店 入面裝修幾時尚 🤣店員話呢度可以俾大家租嚟開party, cooking classes, events 等 😍 Cafe以輕食為主 有all day breakfast 同open sandwich 🤤-🦞龍蝦忌廉汁大蝦長通粉 $108佢嘅大蝦好彈牙 龍蝦汁好creamy 長通粉夠煙韌 好掛汁 每條都有龍蝦忌廉汁 仲有🍅🤤-🍫Earl Grey Chocolate $55好好飲 佢嘅Earl Grey味好香好出 冇俾朱古力味蓋過 朱古力味好濃 但係唔甜又唔漏 好milky😋-🍰抺茶戚風蛋糕 $58抹茶忌廉唔會過甜 好香抹茶味 而且食落感覺都幾輕盈 戚風蛋糕口感鬆軟 好濕潤 好快就俾我哋食晒-🍨Greek Yogurt Bowl $68 擺盤好靚 生果有士多啤梨 香蕉 提子 Greek yogurt唔會太酸 加咗granola 同埋蜜糖 granola令口感層次更加豐富 😍-📍The Cafe@Cassina中環雲咸街19-27號威信大廈地下A2號舖

🦞龍蝦忌廉汁大蝦長通粉 $108

🍫Earl Grey Chocolate $55

🍰抺茶戚風蛋糕 $58

🍨Greek Yogurt Bowl $68

📍The Cafe@Cassina
中環雲咸街19-27號威信大廈地下A2號舖
Cafe 界競爭相當激烈😨連🇮🇹意大利名牌家俬Cassina 都加入戰場,位於中環雲咸街嘅The Cafe@Cassina ,用自家品牌家俬為主,等食客親身體驗家俬嘅優點,一邊嘆啡一邊參觀showroom👍🏿環境:7/10睇得出店舖裝修擺位別有用心🧐,店舖不同位置有不同風格,突出Cassian產品可以融入不同風格,食客每次坐係不同位置都有不同感受😉全部都好適合打卡📸️💕食物:8/101️⃣Prosciutto Stick $88 火腿味道咸香,配上鬆脆餅乾條可以減輕每啖啲咸味同增加口感😋。連裝飾用嘅牛油紙都印上品牌logo,相當細心2️⃣Penne with prawn sauce $108大蝦🦐新鮮爽口,通粉煮嘅時間啱啱好,有口感而唔會太硬🥰長通粉掛汁,每一啖都有濃濃嘅特製龍蝦汁,惹味🤪3️⃣Ice Hojicha latte $59 & Earl Grey Chocolate $55兩杯飲品賣相精美,Hojicha latte 焙茶味濃而又唔會搶走哂奶味,比例完美😎Earl Grey Chocolate 味道相當特別,先係伯爵茶香,朱古力🍫慢慢再滲出,相當有層次😝💰性價比:7.5/10 人均$2

環境:7/10
食物:8/10
1️⃣Prosciutto Stick $88

💰性價比:7.5/10
人均$200左右,價錢親民,餐廳可以俾大家租嚟開party一齊gathering或者搞event 都得 🥰
Ice Hojicha latte
Prosciutto Stick
Penne with prawn sauce
2023-09-09
Ice Hojicha latte
Prosciutto Stick
Penne with prawn sauce
2023-09-05 20 瀏覽
呢間cafe 環境優雅舒適,播放既音樂令人感覺好舒服,周邊就算有其他客人,都唔會好嘈,好啱同朋友傾偈飲杯咖啡~旁邊係傢俬店,成間咖啡店嘅design都好有品味~==============================🍖 Prosciutto stick $88義大利開胃菜,微咸煙薰火腿包住爽脆既麵包棍,口感特別亦係幾唔錯既小食。🥗 All day breakfast with sausage $93 塊麵包好好味~有啲煙韌唔會硬實實,炒蛋香滑熟度啱啱好,香菇同薯蓉調味好好~🥧 Canele $ 24法式小甜點~脆口充滿焦糖香氣的表層,微微濕潤又有點QQ的內餡,配咖啡一流!☕️ Flat white $48飛馬既拉花好靚,咖啡香味濃☕️ Mocha $52香濃朱古力味連咖啡香,唔錯~✨ 大約 $3000 以上 可以包場,租嚟開parties, 做cooking classes, 或者events 同 dinner~
🍖 Prosciutto stick $88

🥧 Canele $ 24

☕️ Flat white $48
飛馬既拉花好靚,咖啡香味濃

☕️ Mocha $52
香濃朱古力味連咖啡香,唔錯~

2023-09-04 32 瀏覽
This delightful eatery is a captivating endeavor brought to you by the esteemed Italian designer furniture brand, Cassina. As you cross the threshold, be prepared to enter a cozy haven, offering respite from the hustle and bustle of Central.ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ -🍶𝒀𝒐𝒈𝒖𝒓𝒕 𝑩𝒐𝒘𝒍Picture creamy Greek yogurt, adorned with an abundance of fresh, juicy fruits that add a burst of sweetness to every spoonful🍝 𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂Seafood lovers, rejoice! This dish is a must-try for pasta enthusiasts and seafood a

ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ -
🍶𝒀𝒐𝒈𝒖𝒓𝒕 𝑩𝒐𝒘𝒍

🍝 𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂
Seafood lovers, rejoice! This dish is a must-try for pasta enthusiasts and seafood aficionados alike. Al dente pasta luxuriously coated in a flavorsome lobster sauce, accompanied by generous portions of succulent shrimp.

🍰 𝑴𝒐𝒄𝒉𝒂 𝑪𝒂𝒌𝒆
Prepare to have your sweet tooth satisfied with the Mocha Cake.Moist and fluffy layers of mocha cake are generously filled with velvety mocha cream.

☕ 𝑳𝒐𝒏𝒈 𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌
Expertly brewed, this bold and robust coffee is the perfect companion for your meal.

🥤𝑺𝒉𝒂𝒌𝒆𝒓𝒂𝒕𝒐
This chilled coffee-based beverage is a true pick-me-up. Imagine the perfect blend of strong espresso, ice, and a touch of sweetness, all shaken to perfection. It's the ultimate thirst-quencher that will leave you feeling revitalized and ready to tackle the day.

✨The Cafe@Cassina is not just a place to enjoy exceptional food; it's also a versatile venue that offers a host of services. Whether you're planning a memorable party, looking to enhance your culinary skills through cooking classes🍳,, or searching for the perfect location for events and dinners. The Cafe@Cassina has got you covered. With prices starting from $3000, you can create unforgettable experiences while immersing yourself in the world of gourmet cuisine.

𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜

🍴 The Cafe@Cassina📍 Shop A2, G/F, Wilson House, 19-27 Wyndham Street, Central

✨𝓖𝓾𝓽𝓮𝓷 𝓐𝓹𝓹𝓮𝓽𝓲𝓽 : 𝓑𝓮𝓵𝓵𝓪

#Foodie #HongKongFoodie #HKFoodieFinds #TasteofHongKong #FoodieAdventuresHK #HongKongEats #FoodieDiscoveriesHK #HKFoodExplore #Central #Coffeelover #partyhk #cookinghongkong #eventhk #mocha #中環美食#中環咖啡#香港咖啡地圖 #Cassina #ahmoontt_food
Lobster sauce pasta
2023-09-03
Lobster sauce pasta
2023-09-02 20 瀏覽
今日又比我發現了一間隱世Cafe,他原來是跟一間意大利名牌傢俬店相連,主色系以木色系為主,格局優雅,假日來到真是一個不錯的選擇。Mocha賣相非常精美,創造出天馬的拉花,入口香甜順滑,朱古力味濃郁,確實不在破壞這美極的拉花了。Earl Grey Chocolate 把伯爵茶與巧克力互相配合交融,感受到濃郁的朱古力味道,又不失伯爵茶的柑橘香氣,味道香甜。Proscuitto stick平常食Parma Ham主要都是包著蜜瓜,今次一反常態,以手指餅被Parma Ham包住,簡單拎起手指餅便可,入口香脆中帶點咸香,感覺煙煙韌韌,確實是一個不錯的全新配搭。Penne with Prawn Sauce用上番茄龍蝦汁烹調,且長通粉煮至軟硬適中,每每都掛上濃郁醬汁,還有爽口彈牙的大蝦在旁,可謂是錦上添花,更添滋味。抹茶戚風蛋糕今日的是日蛋糕是我愛食的抹茶戚風蛋糕,蛋糕空氣感十足,而且再加上濃郁甘香抹茶忌廉和果仁碎,食起來散熱出淡雅的茶香,口感絲滑,令人愛上。

Earl Grey Chocolate

Proscuitto stick

Penne with Prawn Sauce

抹茶戚風蛋糕
意大利傢俬品牌ᴄᴀssɪɴᴀ 開設的全球首間咖啡店❥ ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ ᴡɪᴛʜ sᴍᴏᴋᴇ sᴀʟᴍᴏɴ $𝟷𝟶𝟾很高質豐富的ᴀᴅʙ .ᐟ.ᐟ.ᐟ薯蓉細滑 同時加了洋蔥豐富口感與味道麵包香脆 蛋十分滑溜菇菇軟硬適中 很香口自選配搭的煙三文魚亦好好味 不會過鹹 ᴗ͈ˬᴗ͈ෆ如果不喜歡煙三文魚 也可選配牛油果或香腸啊~~❥ ɢʀᴇᴇᴋ ʏᴏɢᴜʀᴛ ʙᴏᴡʟ $𝟼𝟾賣相十分精緻!!用了不同水果鋪面 顏色鮮艷吸引(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 打卡一流當然 味道也很好的♡♡♡❥ ᴇsᴘʀᴇssᴏ ᴛᴏɴɪᴄ $𝟻𝟸❥ ᴅɪʀᴛʏ $𝟻𝟸有時點ᴅɪʀᴛʏ會怕打卡不是太吸睛這裡就不用怕了高身杯呈現出格外的高貴感✧兩杯的味道亦令人很滿意🜚 店內有不同形式的座位 可以享受ᴄᴀssɪɴᴀ不同的質感傢具𖤣𖤥環境非常舒適✧同時 食物飲料的質素也很高♥︎價錢親民合理值得大推大推~~
意大利傢俬品牌ᴄᴀssɪɴᴀ 開設的全球首間咖啡店

很高質豐富的ᴀᴅʙ .ᐟ.ᐟ.ᐟ
薯蓉細滑 同時加了洋蔥豐富口感與味道
麵包香脆 蛋十分滑溜
菇菇軟硬適中 很香口
自選配搭的煙三文魚亦好好味 不會過鹹 ᴗ͈ˬᴗ͈ෆ
如果不喜歡煙三文魚
也可選配牛油果或香腸啊~~
All  day  breakfast  with  smoke  salmon

❥ ɢʀᴇᴇᴋ ʏᴏɢᴜʀᴛ ʙᴏᴡʟ $𝟼𝟾
賣相十分精緻!!
用了不同水果鋪面 顏色鮮艷吸引(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
打卡一流

可以享受ᴄᴀssɪɴᴀ不同的質感傢具𖤣𖤥
環境非常舒適✧
同時 食物飲料的質素也很高♥︎
價錢親民合理
值得大推大推~~

Greek  yogurt  bowl
  • Greek yogurt bowl
2023-08-30 77 瀏覽
@cassinaofficial is an Italian home furniture brand 🛋 launched its first coffee shop in their HK showroom @cafe_at_cassina_showroom and serves coffee and light meals ☕️ exquisite and stylish interior 💫@cassinaofficial 意大利頂級家居品牌 🛋 係香港全球第一間咖啡室 主打咖啡輕食 @cafe_at_cassina_showroom ☕️ 精緻傢俬 擺設有個性 時尚有格調 💫 🍳 all day breakfast with smoke salmon, sausage, and avocado HKD$108 + $15 + $20炒蛋嫩滑 煙熏三文魚鹹鮮 香腸香脆紮實蘑菇滑脆 牛油果綿軟潤滑 薯仔沙律綿滑 新鮮沙律菜 麵包茄汁豆分開上 好豐富☕️ iced flat white HKD$52咖啡甘醇細滑 🍵 matcha dirty HKD$59抹茶香厚濃郁 熱抹茶同凍牛奶冰火交

炒蛋嫩滑 煙熏三文魚鹹鮮 香腸香脆紮實
蘑菇滑脆 牛油果綿軟潤滑 薯仔沙律綿滑
新鮮沙律菜 麵包茄汁豆分開上 好豐富

all  day  breakfast

☕️ iced flat white HKD$52
咖啡甘醇細滑

🍵 matcha dirty HKD$59
抹茶香厚濃郁 熱抹茶同凍牛奶冰火交融

matcha dirty  +  iced  flat white

🍰 cake of the day - matcha chiffon cake HKD$48
戚風蛋糕鬆軟濕潤 口感綿密
抹茶味香濃 忌廉奶香細滑

matcha  chiffon  cake

⭐️ 餐廳仲可以俾大家租嚟開派對 烹飪班 聚會 HKD$3000+

📍中環雲咸街19-27號威信大廈地下A2號舖🇭🇰
  • matcha  dirty