2024-01-07 318 瀏覽
無黎老蘭好多年間鋪都仲係到d食物無諗過甘平不過佢地都係主打酒水燒烤醬雞翼BBQ CHICKEN WINGS同我想像不同原味雞翼配個沙律BBQ醬係要自己塗上去芝士栗米片CHEESE NACHOS正常野不過要提一提佢的醬牛油果醬下面係配左d酸酸地幾開胃的野炸雞條CHICKEN STRIPS食完個nachos就剛剛好上桌夠晒熱辣辣佢有酸甜辣醬同另一款沙律醬相比下個沙律醬較為失色CHOOSE A BOTTLED BEER ADD $10 FOR STANDARD DRINKSNO SERVICE CHARGECorona*3
無黎老蘭好多年

NO SERVICE CHARGE
Corona*3

2024-01-05
2023-09-17 363 瀏覽
行完街又熱又攰,想坐低飲杯嘢,經過蘭桂芳,行咗一陣終於搵到間比較靜冇咁嘈而冷氣又夠嘅酒吧,裝修設計同店舖名一樣,牆身用咗龍嘅設計,富有中國特色,而店舖嘅happy hours 都多選擇,食物味道不錯,服務態度亦很細心同親切,今次有不錯的體驗。
中環 特色有氣氛酒吧✅放工輕鬆 第一首選🤣中環D2出口,步行約4分鐘首先呢間酒吧,有極大嘅螢幕🖥睇波一流,仲有變幻莫測嘅燈光,係五光十色嘅氣氛😀同三五知己一齊飲酒✋🏻簡直係人生一大樂事✌🏻1. 烤雞胸配啤酒🍻$138- 呢個價錢如果喺中環來講有一件醃好咗嘅雞胸,加上新鮮嘅蘿蔔🤩青豆同埋西蘭花🥦非常配合。雞胸係有醃過,比較鮮甜,另外亦都配上特色薯蓉。味道非常夾😇2. 香蒜雞翼配啤酒🍻$88- 呢一個雞翼係有唔同嘅層次,包括雞尖😳雞中翼🤩同埋雞鎚💪🏻分量十足,亦都配上特色嘅辣醬。食咗落去喺口腔回味無窮,一啖啤酒🍻一隻雞翼😳非常爽皮✅好去評分🎖(5個👍🏻為最好)- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻地點:中環蘭桂坊德己立街44號好利商業大廈地下名稱:chin bar
中環 特色有氣氛酒吧✅
放工輕鬆 第一首選🤣
中環D2出口,步行約4分鐘
1. 烤雞胸配啤酒🍻$138
2. 香蒜雞翼配啤酒🍻$88
好去評分🎖(5個👍🏻為最好)
- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
地點:中環蘭桂坊德己立街44號好利商業大廈地下
名稱:chin bar
係我第一次去熱鬧嘅bar嚟呢度玩酒game一流 夠晒嘈🥳想傾計就唔好去啦 每次講嘢都要大叫先聽到😅Snack combo冇咩特別 只係飲酒想配搭下小食 過下口癮😂一開始我地4個人share 兩杯啤酒緊係唔夠 然後叫埋佢嘅特色 煙花蠟燭vodka🤩送到嚟真係唔打卡對唔住自己 震撼到不得了!見到燒緊煙花蠟燭vodka嘅畫面已經爽晒~🤩想去LKF打卡一定要叫佢地嘅vodka你一定唔會後悔💜我地4個人叫左Snack combo1支vodka2杯hoegaarden 1 set shot 🤑 人均~$450
係我第一次去熱鬧嘅bar

2杯hoegaarden
1 set shot
🤑 人均~$450

2020-02-10
那天晚上八時左右,與友人共三個女生,坐到了露天的座位,原本只想喝點飲品,但女侍應說現在的時段裡有優惠套餐,然後我們就要了Skinny Fries($60) combo with Callia Alta Pinot Grigio($38)和Peppered Chicken Strips($60) combo with Relex Pinot Noir($38)。2份小食的份量都很多,三個人都完成不了,味道是正常水準,只是雞肉是有點乾。這個套餐真的十分優惠,$100左右就有一份小食和一杯酒,而且小食的份量不是少的。反而是酒不夠喝,後來再要了一杯Callia Alta Pinot Grigio($56)和Jager bomb($95)。

2019-03-14 1491 瀏覽
The China Bar 向蘭桂坊已經有很多年了, 早期這個位的酒吧叫Bar George, 經過重新裝修之後店內環境都變化了很多, 裝修 格調真是好有中國色彩,牆身用人手繪畫了一條龍, 酒吧入面以紅色為主調,有吧檯和梳化位置。向Soho食完晚飯之後落到蘭桂坊的china bar點了兩杯飲品Hoegaarden 和 house red, 價錢大約五十幾蚊一杯。今次沒有點食物, 但以前很喜歡在這裏吃炸雞翼, 外脆肉嫩,炸得相當香口入味。

Hoegaarden & House Red

宵夜
Hoegaarden & House Red
  • Hoegaarden&HouseRed
2018-11-28 1317 瀏覽
上星期五放工同Frd落老蘭,咁就聽人介紹試下去China Bar玩下啦。喺門口就要sort of entry fee,要order一杯飲品先入得!咁我就叫safe D叫杯classic cocktail Margarita啦!喺我等緊我杯cocktail嘅時候我眼利見到佢搞緊個推廣喎,scan個QR code再俾comment就送free shot,真心唔做都對唔住自己啦!杯cocktail同個shot都算足料,KO完已經有少少tipsy,證明無溝水。飲完唔洗諗即刻落個舞池嚟round wonderland啦,個舞池唔算大,人又多,所以有D逼。不過個DJ都算識搞氣氛,音樂又夠揀得好,整體感覺都幾jeng shit,真心下次落老蘭點都要去round China Bar兜個圈。
2018-11-23
$130 (宵夜)
2018-05-03 1500 瀏覽
環境4分:中環蘭桂坊外國酒吧feel。雖有梳化,但永遠留畀熟客,我地只能坐高抬高櫈。燈光暗黃,有幾部電視,其中一部係超級大電視。牆上面有龍又有鳳,真係比較中國化, 睇落都幾靚,所以畀四分。 衛生3分:可能早到冇乜客,感覺上都幾乾淨,可以畀三分。 服務2分:夥記都幾快過嚟,企喺你身邊等你叫嘢食叫嘢飲,然後立刻收番餐牌,想睇多陣都唔得。下次叫嘢食又要再問佢攞個餐牌睇,都幾麻煩,所以畀佢兩分。 味道4分:1)      雞全翼有五隻,分開雞槌,雞中翼,同雞翼尖,個味真係幾辣,唔食得辣嘅真係食唔到,食得辣嘅就會覺得幾惹味。2)       跟住個pizza,夾埋有8塊加16片辣肉腸,食落幾香脆,芝士味夠曬濃郁,酒吧小食嚟講算好食,所以畀佢四分。 抵食4分:大約一百蚊有杯冰凍啤酒加一款小食,喺中環蘭桂坊嚟講真係算平,所以畀四分。
環境4分:

衛生3分:
可能早到冇乜客,感覺上都幾乾淨,可以畀三分。
服務2分:

2018-05-02
雞翼
啤酒
2017-10-23 1127 瀏覽
We went there on Sunday night. We paid for a draught beer 79$ HK which is very okay for that area. All the draught beers are around 80$ and the price for a cocktail is around 99$. The service paid good attention. Insight they have a dance floor with hip hop, EDM music. And we haven't paid any service charges!!!! Or for a table!!!
2016-07-13 2774 瀏覽
約了友人晚飯, 早了一個鐘到步, 打算周圍遊一遊, 但天氣實在太熱, 行唔夠兩個街口, 不斷標汗, 唉...都係搵間酒吧呆一陣....六時未夠, 德己立街的酒吧, 已坐滿人, 哈! 又話近排經濟差?? 咁好生意?? 打工仔又唔使OT??? 又或寫字樓提早咗放工呀...!? 行到接近轉彎位置, 才有一間比較少人...坐吧檯, 檯面有張 SNOW LEOPARD VODKA 的膠板, 字體突起, 一粒粒的圓膠粒, 有強迫症, 好想切走那些粒粒..., 上次試過 斯佩特小麥 做的 SNOW LEOPARD VODKA, 有黏度的口感, 花香味重... ,  可惜今天不在狀態, 都係叫杯啤酒...比利時貨, 最普通過普通的 STELLA ARTOIS, 但用高腳香檳杯, 當堂典雅了不少..., 淡金黃色, 色度6.5EBC, 苦味不算重, 度數26TBU, 適合飲用溫度是攝氏六度, So..., 個人口味, 我還是喜歡不結冰的四度以下, 我尤其是最憎那些英國貨的室溫啤酒....唔該晒姐姐店員, 攞碟花生嚟送酒...
唔該晒姐姐店員, 攞碟花生嚟送酒...
2016-07-07
2012-06-21 2052 瀏覽
是日跟好友們hh, 久遺了, 確實很久沒有去hh. 已忘記hh的味道, 哈哈. 友人們真的很早放工, 早至六時正已到達china bar, 筆者唯有急步趕至. 平日六時多的時分當然沒有爆滿. 他們選了門口附近的一張枱, 感覺很自在, 最怕坐在較入的位置. 由於只有beer 或 red wine 做hh, 所以筆者點選了beer bottle 的 Leffe Blonde (HK$38), 一會兒侍應送上 Leffe Blonde , 原來是比利時beer, 酒精濃度有6.6%, 較普遍的高呢. 入口麥味, 啤酒味很濃, 夠凍, 也順口, 可以的.朋友們另點選了french fries, 試數口, 真的很不濟, 薯條非常幼身, 完全沒有薯仔味, 感覺零食界的即吃薯條也比它好吃. 算是酒吧中最難吃的一次了.

題外話/補充資料: hh 時分場內沒有嘈吵的音樂, 很適合chit-chat.
2012-06-20
$38 (其他)
2012-04-12 1440 瀏覽
今日同友人黎左飲酒,其實好少黎,所以都唔識叫,叫佢求其比d甜酒,仲叫左橙汁,不過橙汁不應該在這種地方飲,因為又貴又唔抵,又唔係特別好飲,我叫左個blue berry,我覺得好難飲,有種怪味,唔知點講,我個杯仲要最貴而最難飲$89,友人個d比較清甜,個果汁酒黎
1 分鐘 (堂食)
$79 (宵夜)
2012-03-24 794 瀏覽
是晚蘭桂坊相當熱鬧, 是San Miguel x LKF Rugby Fest舉行的日子. 這個是免費活動, 但要點選啤酒的話就要自行付費. 謝謝公關朋友的邀請, 送給了我一些免費啤酒coupon, 正好讓我跟朋友慶祝生日後再一同來到這裡走走, 飲飲啤酒.San Miguel: 8分, 我們的啤酒就是這店子提供, 不過不用走入店內, 只需要在門外的攤位就有啤酒供應. 我們飲的當然是大會指定的生力. 飲落幾順口, 也因為夠冰凍, 不會太苦澀, 我們剛剛吃完薯條, 飲杯啤酒, 實在是下火的良方.這晚的蘭桂坊人山人海, 星光燦爛, 大家都相當高興. 到了明天, 香港的命運會如何?燈光裡飛馳 失意的孩子請看一眼這個光輝都市再奔馳 心裡猜疑恐怕這個璀燦都市 光輝到此
燈光裡飛馳 失意的孩子
請看一眼這個光輝都市