2022-09-09
本身好想嚟呢度食佢個weekend 點心放題 🥢😋但係又一直未抽到時間 所以都係食咗佢個晚餐先 因為放工就腳啲😚佢呢排做緊Hennessy Tasting Menu 價錢唔貴又懶得諗食乜 最啱我呢種懶人😜上咗頭盤就上埋杯Hennessy VSOP嘅cocktail 🥂加咗檸檬汁同sparkling wine 有啲清新 令到VSOP較易入口 另外點咗個小食魚香脆茄子 就咁睇以為係炸豆腐 但係呢個好好味 將茄子炸到脆面 裏面又保持番#魚香茄子 嘅味道🍆然後個#蛋白炒龍蝦 都好出色 蛋白清清哋加咗龍蝦油 啱啱好唔會搶咗龍蝦肉嘅鮮甜🦞#片皮鴨 要另外加錢先有嘅 不過係強烈建議要加 因為真係好好味 師傅即場片 擺盤都唔求奇 皮燒得好脆又食到應有嘅油脂 最特別係5款唔同嘅醬 酸薑忌廉聽落好伏 結果係超夾🤩 酸薑味令油膩感盡消 而黑松露醬都十分之夾👏🏻之後嘅#和牛天婦羅 都令我好難忘 天婦羅炸漿佢哋叫做襌衣 好有意境 襯落件和牛度係完美🍤呢度嘅環境加上食物質素都令人好滿意 希望快啲試到佢嘅 #點心brunch 🤟🏻💰Hennessy Tasting Menu $788煙燻北京烤鴨 另加 $348魚香
呢度嘅環境加上食物質素都令人好滿意
希望快啲試到佢嘅 #點心brunch 🤟🏻
💰Hennessy Tasting Menu $788
煙燻北京烤鴨 另加 $348
魚香脆茄子 $138
👉🏻The Chinese Library
中環荷李活道10號大館1座1樓
__________
#中環美食 #中環中菜 #軒尼詩vsop #中菜 #美食 #美酒
#centralfood #chinesefood #hennessyvsop #wine #food #pekingduck #eggplanet #eeeeeats #FoodPhotography #foodporn #eatingfortheinsta
#中華料理 #ちゅうかりょうり #茄子 #インスア映え