2024-10-21
The coffee academics 📍位於旺角朗豪坊四樓13 號舖,電梯一上左邊就見到,餐廳位於4樓嘅一個角落,又有一排落地玻璃望出去,平台好適合朋友聚會傾偈裝飾以黑色為主,感覺高級又特別,用QR code落單簡單又方便韓式泡菜牛肉薄餅$168泡菜的辛辣刺激獨特的酸味,這種酸爽與牛肉很夾,牛肉經過精心調味和煎烤後,肉質鮮嫩,與薄餅的柔軟結合,牛肉的香氣與泡菜的獨特香味交織,香氣四溢,薄餅外層的酥脆與內餡的柔軟形成了完美的口感對比,讓每一口都充滿驚喜,加埋薄餅上面嘅芝麻更加香口味藍蟹肉牛油果沙律搭配煙三文魚$148+$25藍蟹肉的鮮甜味道,蟹肉在最底,份量相當多,牛油果的綿滑口感,夠新鮮,煙三文魚有3 大片,鹹香味道與藍蟹肉相得益彰,為沙律帶來了驚喜,搭配新鮮蔬菜,沙律中的清爽的感覺,海鮮的香氣與煙熏的獨特味道相互交融,十分好味Dirty 深層咖啡☕️嚟到咖啡店當然唔少得叫返杯咖啡享受一下,味道濃郁, 加埋奶味重嘅牛奶,真係香噴噴,真係又香又濃入口味道又夠厚喜歡咖啡的客人一定要來試一試
韓式泡菜牛肉薄餅$168
藍蟹肉牛油果沙律搭配煙三文魚$148+$25