2021-06-01
今日同朋友黎左呢間酒店食tea set,之前係網上都研究左要先入會,咁就可以有75折優惠,所以前先我都上網入左會,收到會員卡,再book tea set。呢間酒店既tea set質素好高,是日星期日黎食tea set, 兩點半可以入座,基本上我地都坐到六點,好舒服,空間感又大,服務又好好。好鍾意呢個環境,可以同朋友慢慢食,慢慢傾下計,影下相,又唔怕食到趕頭趕命。另外一點,呢度既tea set係可以自行配選十款甜或咸點,完全因應個人口味,咁樣如果有d食材係唔食既,都可以換其他款,非常好。burger本身是牛的,如不吃牛仲可換豬/雞,非常貼心。由於我件件都食既,所以我每款都點了一件。咸點甜點都好好味,每一件都唔差,完全冇難食既。鬆餅唔會一切即碎曬,好creamy,好好味。馬介休球熱熱的,好好味,入面好豐富,味道同口感好好。個黑松露菌海鮮酥盒都好正,酥盒好鬆脆,正,中間仲放滿了滿滿的餡料,又香又濃。鮑魚撻好名貴,味道仲好好。三文魚又好好味甜點方面,我最愛紅絲絨蛋糕,甜度岩岩好,而且好香,蛋糕質感都好好。blueburry cheese cake唔係好杰身既,輕身既cheesecake,所以吃
burger本身是牛的,如不吃牛仲可換豬/雞,非常貼心。
鬆餅唔會一切即碎曬,好creamy,好好味。
馬介休球熱熱的,好好味,入面好豐富,味道同口感好好。
鮑魚撻好名貴,味道仲好好。
三文魚又好好味
blueburry cheese cake唔係好杰身既,輕身既cheesecake,所以吃起來好清新好fresh,好正。
其實好多款我都好鍾意,所以呢一set tea真係唔錯。好少食完tea仲覺得唔夠皮,仲行埋去餅櫃睇下有咩cake賣。
見到呢款lemon tart,忍唔住order一件同好友share..
呢款lemon tart味道好好,唔會過酸亦不會過甜,味道好好,質感好正,撻皮好脆,中間餡料軟硬度岩岩好,檸檬又清新好爽,整件事都好refresh...
不得不提,呢度仲可以慢慢坐,而且服務一流,會自動自覺加水,waiter數量都多,整體非常滿意!