2021-06-01 2165 瀏覽
今日同朋友黎左呢間酒店食tea set,之前係網上都研究左要先入會,咁就可以有75折優惠,所以前先我都上網入左會,收到會員卡,再book tea set。呢間酒店既tea set質素好高,是日星期日黎食tea set, 兩點半可以入座,基本上我地都坐到六點,好舒服,空間感又大,服務又好好。好鍾意呢個環境,可以同朋友慢慢食,慢慢傾下計,影下相,又唔怕食到趕頭趕命。另外一點,呢度既tea set係可以自行配選十款甜或咸點,完全因應個人口味,咁樣如果有d食材係唔食既,都可以換其他款,非常好。burger本身是牛的,如不吃牛仲可換豬/雞,非常貼心。由於我件件都食既,所以我每款都點了一件。咸點甜點都好好味,每一件都唔差,完全冇難食既。鬆餅唔會一切即碎曬,好creamy,好好味。馬介休球熱熱的,好好味,入面好豐富,味道同口感好好。個黑松露菌海鮮酥盒都好正,酥盒好鬆脆,正,中間仲放滿了滿滿的餡料,又香又濃。鮑魚撻好名貴,味道仲好好。三文魚又好好味甜點方面,我最愛紅絲絨蛋糕,甜度岩岩好,而且好香,蛋糕質感都好好。blueburry cheese cake唔係好杰身既,輕身既cheesecake,所以吃

burger本身是牛的,如不吃牛仲可換豬/雞,非常貼心。

鬆餅唔會一切即碎曬,好creamy,好好味。

馬介休球熱熱的,好好味,入面好豐富,味道同口感好好。

鮑魚撻好名貴,味道仲好好。
三文魚又好好味
blueburry cheese cake唔係好杰身既,輕身既cheesecake,所以吃起來好清新好fresh,好正。
其實好多款我都好鍾意,所以呢一set tea真係唔錯。好少食完tea仲覺得唔夠皮,仲行埋去餅櫃睇下有咩cake賣。

見到呢款lemon tart,忍唔住order一件同好友share..
呢款lemon tart味道好好,唔會過酸亦不會過甜,味道好好,質感好正,撻皮好脆,中間餡料軟硬度岩岩好,檸檬又清新好爽,整件事都好refresh...
不得不提,呢度仲可以慢慢坐,而且服務一流,會自動自覺加水,waiter數量都多,整體非常滿意!
2021-05-30
2021-05-27 784 瀏覽
呢間係社交平台 group勁多人推薦聽講要早一個月先訂到26號食我7號先訂都訂到想坐得舒服啲訂位嘅時可以訂梳發位但我哋嗰日就有啲陽光 反而窗口位唔曬訂2:30 可以食到5:30 坐就聽講可以坐到6點幾😂好欣賞佢地可以每人揀十件自己想食既咁就可以避開一啲唔想食嘅嘢😂我哋揀咗8件藍莓芝士蛋糕芝士味好濃但啲藍莓好酸黑森林蛋糕外面個皮好脆好好食慢煮竹炭三文魚唔錯鬆餅都好值得一推 好少有酒店可以做到咁鬆化可惜食一個就好飽 如果唔係呢款真係可以嗌多幾個🤣🤣🤣覆盆子紅絲絨蛋糕就太普通 有啲藥水味咁另外仲會包每人一件鮑魚撻呢個真係好好食 如果可以你自己揀數量就好😂😂😂至於茶嗰方面我哋就覺得有啲普通Sweet memories好飲過Love Me 最想飲熱情果茶但可惜佢冇貨另外仲有個伯爵茶朱古力都好吸引但都係無貨😢平日去唔算多 一半full左右所有職員服務都好好即使食完個Tea都會同我哋收晒啲嘢 唔好阻到我地傾計跟住又會主動幫我哋啲茶加水 佢話係加到我哋走為止食之前記得喺佢哋個網站度做埋「嘗薈」會員買單嘅時候出示返就有七五折連加一每人$204CP值真係超高如果想同朋友聚下舊吹吓水 呢家真係好啱大家
呢間係社交平台 group勁多人推薦

連加一每人$204
CP值真係超高
如果想同朋友聚下舊吹吓水 呢家真係好啱大家
2021-05-25 601 瀏覽
🔹玻璃窗位,好光猛舒服,打卡荀位,但夏天有太陽真係有d熱🙈🔹佢有5款甜點5款咸點,每人可選10件,呢個設計幾好,各位可以帶唔中意食甜野既男友黎🤣🔹今次係慶祝我同朋友生日,book枱時有同佢講,送野食黎見到有生日牌同蠟燭,好開心😊🔹甜點雖然冇Grand Hyatt咁精緻但每件味道都好好😋 (Grand Hyatt反而色素勁同有2件有藥水味) 咸點就不過不失🧐🔹整體食物水準冇乜驚喜,你望落個樣expect佢係咩味就係咩味😂 (但要做到呢樣已經相當難!)🔹茶方面我揀左Rose Tea, waiter好好service會主動幫我地加熱水👍🔹可惜樓上唔知吸塵定咩,勁嘈,嘈左有20分鐘以上,計都傾唔到😓🔹Join左酒店個member (免費的但需時幾星期), 食所有酒店餐廳都有75折😀 Weekday加埋一先$406/2pax, 好抵呀😚
Tea  Set  for  2

🔹玻璃窗位,好光猛舒服,打卡荀位,但夏天有太陽真係有d熱🙈
Tea  Set  for  2
2021-05-21 662 瀏覽
呢間酒店並沒有什麼大名氣,唔算係什麼綱紅推介,但反而做就佢哋另一種氣氛!食物,環境,服務,實而不華,簡簡單單,又份量十足。散叫: 烤鴨春捲 $80。抵食!3 course set : 呢度可以:舒舒服服坐低慢慢食個午餐。實實在在。唔多人。座位闊落。真心,係好闊落!乾乾淨淨。唔洗排隊。唔會限時限刻。俾人迫埋單。只不過,呢度。。。唔係打咭勝地。唔係文青風。唔算隱世小店。冇乜名氣。性價比高: 3 course set lunch 二百幾蚊 仲有會員25% off! 低過食”文青cafe” 果啲 all-day-breakfast!

食物,環境,服務,實而不華,簡簡單單,又份量十足。
散叫: 烤鴨春捲 $80。抵食!

3 course set :

呢度可以:
舒舒服服坐低慢慢食個午餐。
實實在在。
唔多人。
座位闊落。真心,係好闊落!
乾乾淨淨。
唔洗排隊。
唔會限時限刻。俾人迫埋單。

只不過,呢度。。。
唔係打咭勝地。
唔係文青風。
唔算隱世小店。
冇乜名氣。

2021-05-21
2021-05-17 568 瀏覽
-The Lounge-呢間位於千禧新世界既The Lounge 性價比超高⭐️⭐️😍真心建議大家去試!👍🏻價錢方面兩位 $478加一💁🏼‍♀️每人有10件茶點 可以自由配搭👍🏻🤤對於我呢啲中意食鹹點多過甜點既人 岩晒!! 🤣整體黎講 呢間既鹹點出色過甜點 尤其係煙燻鴨胸、焦糖蘋果、黑松露菌 同慢煮竹炭三文魚卷 中意食鹹點既你可以揀呢間😝 但甜點都唔會話好甜 好漏😝 另外 環境方面黎講都算不錯 幾闊落🤣 呢間之後一定會再黎食🤣美味程度(5/5): ⭐⭐⭐⭐⭐️性價比(5/5): ⭐⭐⭐⭐⭐️—------------------------------回頭指數(5/5): ⭐⭐⭐⭐️⭐️#food #hkfoodie #hk #香港 #hkfoodblogger #hkfoodlover #eat #drink #hkfood #hkig #香港美食 #美食 #食評 #周圍食 #相機食先 #foodie #尖沙咀 #千禧新世界 #thelounge #Hightea #cafe #coffee #chill #咖啡
-The Lounge-

美味程度(5/5): ⭐⭐⭐⭐⭐️
性價比(5/5): ⭐⭐⭐⭐⭐️
回頭指數(5/5): ⭐⭐⭐⭐️⭐️

HighTea
HighTea
2021-04-21 1590 瀏覽
預早2️⃣日訂枱,可能因為平日關係,全場只有入座半場(聽說假日非常滿座💯)價錢: 兩位$478加一(某幾間信用卡有8折)環境: 因半場關係所以並不嘈吵食物: 自選咸點+甜點共10款(另送鮑魚雞肉撻)純粹個人口味分享本人喜歡順序由咸點開始食到甜點)咸點方面: 鮑魚雞肉撻🥧,黑松露配煙鴨胸,這兩款味道非常出色,特別是黑松露入口後回香的感覺很棒!甜點方面: 以覆盆子紅絲絨蛋糕最好食,其他甜點不會太甜太膩。
2021-04-21
英式鬆餅
  • 黑松露焦糖蘋果配煙鴨胸
  • 焗鮑魚雞肉酥
2021-04-01 879 瀏覽
ᴛʜᴇ ʟᴏᴜɴɢᴇ ᴀꜰᴛᴇʀɴᴏᴏɴ ᴛᴇᴀ ꜱᴇᴛ星期六日兩位$538唔算好平但有幾點真係會比100分🥰首先係可以自選想食既甜品同咸點,唔洗驚食到自己唔想食既野👍🏻除左個二層架,仲有個炸蝦漢堡、鴨肝焦糖菠蘿卷同黑松露龍蝦酥盒(星期六日先有)呢3款真係好食到不得了🤤甜品方面我好欣賞呢到唔會過甜同膩亦睇得出佢地好細心將每款都用糖漿痴住張卡紙咁拎果時唔驚跌同埋所有店員態度都超級好,真係食得好開心既一餐😻除左下午茶佢地既蛋糕都好精緻ᴏᴘᴇʀᴀ ᴄᴀᴋᴇ 更係佢地ꜱɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ ❤️唔食ᴛᴇᴀ ꜱᴇᴛ都可以黎食件ᴄᴀᴋᴇ飲杯咖啡
ᴛʜᴇ ʟᴏᴜɴɢᴇ ᴀꜰᴛᴇʀɴᴏᴏɴ ᴛᴇᴀ ꜱᴇᴛ
星期六日兩位$538
唔算好平但有幾點真係會比100分🥰
呢3款真係好食到不得了🤤
甜品方面我好欣賞呢到唔會過甜同膩
亦睇得出佢地好細心將每款都用糖漿痴住張卡紙咁拎果時唔驚跌
同埋所有店員態度都超級好,真係食得好開心既一餐😻

除左下午茶佢地既蛋糕都好精緻
ᴏᴘᴇʀᴀ ᴄᴀᴋᴇ 更係佢地ꜱɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ ❤️
唔食ᴛᴇᴀ ꜱᴇᴛ都可以黎食件ᴄᴀᴋᴇ飲杯咖啡
2021-02-16
約左兒時既好朋友去下午茶,終於黎左千禧朝聖~ 😍😍上網都好多人話好食😋今日終於黎左,位於千禧新世界酒店🏨之前打過黎都比較難book,我都好期待今次既下午茶🫖佢可以自選10款咸/甜點 🍮仲有鮑魚雞肉撻、馬介休鴨肝薯蓉球(好好食😋)照燒和牛漢堡、黑松露菌海鮮酥盒各一件 基本上款款都好食👍🏻😋😋❤️❤️唔怪得登上下午茶群組頭幾名必去既下午茶👍🏻😜另外佢哋花茶選擇都好多款🫖🫖今次我哋試咗熱情果同埋薰衣草洋甘菊都好飲超級推薦大家去試❤️約左兒時既好朋友去下午茶,終於黎左千禧朝聖~ 😍😍上網都好多人話好食😋今日終於黎左,位於千禧新世界酒店🏨之前打過黎
約左兒時既好朋友去下午茶,終於黎左千禧朝聖~ 😍😍
上網都好多人話好食😋
今日終於黎左,位於千禧新世界酒店🏨
之前打過黎都比較難book,
我都好期待今次既下午茶🫖
上網都好多人話好食😋
今日終於黎左,位於千禧新世界酒店🏨
之前打過黎
2021-03-20 690 瀏覽
▪️ ꓄ꁝꏂ ꒒ꄲ꒤ꋊꍌꏂ▪️ •💬 Afternoon Tea Set ($538 for two)自 由 搭 配 的 港 女 下 午 茶 😚Total 可 選 10 款 咸 點 / 甜 點適 合 不 喜 甜 點 但 又 想 Tea 的 👧🏻第 一 次 試 沒 有 特 別 偏 好所 以 就 全 部 選 了 各 二咸 點 - 香 草 三 文 魚 配 刁 草 酸 忌 廉- 西 班 牙 風 乾 火 腿 伴 蜜 瓜- 每 日 精 選 三 文 治- 醬 燒 吞 拿 魚 、 牛 油 果 、 紫 蘇 葉- 英 式 鬆 餅 配 手 工 果 醬 、 忌 廉甜 點 - 綠 茶 蛋 白 卷 蛋 糕 - 柚 子 撻- 藍 莓 乳 酪 慕 絲- 意 大 利 芝 士 蛋 糕- 合 桃 拿 破 崙星 期 六 日 和 假 日 的 set 還 包 了 鮑 魚 雞 肉 撻 、 炸 蝦 漢 堡 伴 明 太 子 蛋 黃 醬 番 茄 包 、 鴨 肝 焦 糖 菠 蘿 卷 及 黑 松 露 菌 忌 廉 龍 蝦 酥 盒整 體 食 物 質 素 中 上咸 點 都 不 錯 唯 一 挑 剔 是 鬆 餅 好 一 般而 甜 點 也 不 會 過 甜
▪️ ꓄ꁝꏂ ꒒ꄲ꒤ꋊꍌꏂ▪️

咸 點
- 香 草 三 文 魚 配 刁 草 酸 忌 廉
- 西 班 牙 風 乾 火 腿 伴 蜜 瓜
- 每 日 精 選 三 文 治
- 醬 燒 吞 拿 魚 、 牛 油 果 、 紫 蘇 葉
- 英 式 鬆 餅 配 手 工 果 醬 、 忌 廉
甜 點
- 綠 茶 蛋 白 卷 蛋 糕
- 柚 子 撻
- 藍 莓 乳 酪 慕 絲
- 意 大 利 芝 士 蛋 糕
- 合 桃 拿 破 崙

星 期 六 日 和 假 日 的 set
還 包 了 鮑 魚 雞 肉 撻 、
炸 蝦 漢 堡 伴 明 太 子 蛋 黃 醬 番 茄 包 、
鴨 肝 焦 糖 菠 蘿 卷 及

熱 情 果 茶 比 較 澀
芒 果 茶 則 比 較 清

雖 然 下 午 茶 時 間 是 2:30 - 5:30
但 是 和 🐢🍯 聊 到 忘 了 時 間
之 後 職 員 很 友 善 地 表 示 5:30 只 是 下 午 茶 截 止 供 應 時 間
客 人 可 以 慢 慢 坐 到 晚 上 8 時

Afternoon tea 吃 的 都 是 環 境
基 本 上 試 完 一 次
都 絕 少 會 回 頭
但 這 間 下 午 茶 的 配 搭 和 服 務
令 我 想 再 encore 🥰

P.S. 申 請 做 會 員 還 有 75 折 優 惠
記 得 提 早 起 碼 10 個 工 作 天 登 記 會 員
因 為 付 款 需 出 示 實 體 會 員 卡 方 有 折 扣

🐾 回 頭 率:4/5

2021-03-04 1033 瀏覽
🏨千禧新世界酒店New World Millennium Hong Kong Hotel (假日版)💗終於等到限聚令只限2人,三人行可以坐埋一檯吃吃喝喝🧡地方闊落有足夠隔離空間,落地大玻璃,雖欠太陽但足夠光線💛afternoon tea set 自選10款甜點 + 鮑魚撻。 假日先有既「迷李三款」漢堡、龍蝦酥、春卷鮑魚磨菇撻鬆香唔淋,一口小鮑魚有鮮味/漢堡鬆軟適中 / 龍蝦酥有黑松露醬香/ 春卷脆💚自選甜點10款,各人揀10款可重複;柚子撻、綠茶蛋白卷scone 係本人真心推介。 向來不太嘗甜呢到既甜品既甜絕對應中(聖誕節食過gxxxxd hxxxt tea甜品超甜)💙飲品可自選咖啡或中茶花茶,係職員介紹下上飲左推介既甜思思,花香味中帶有輕微嘅香茅💜卜位時講左聲朋友生日,所以teaset上附送左生日紙牌仔。在場職員先主動幫你擺好盤,叫你地埋位影相📸️ 影完相野食仲有微溫。讚👍🏼 🤎因之前已入會有75折(如未入會可即場申請都即時有折,會員卡會一個月內寄去你所填寫既地址)teaset由2:30 開始我地2:20已入座傾到6:30;職員中途不停幫你refill 熱水,staff職員全部好ni
💗終於等到限聚令只限2人,三人行可以坐埋一檯吃吃喝喝
🧡地方闊落有足夠隔離空間,落地大玻璃,雖欠太陽但足夠光線
🤎因之前已入會有75折(如未入會可即場申請都即時有折,會員卡會一個月內寄去你所填寫既地址)teaset由2:30 開始我地2:20已入座傾到6:30;職員中途不停幫你refill 熱水,staff職員全部好nice全個環境都比人感覺好舒服😌

2020-02-27
2021-02-28 838 瀏覽
因疫情關係,  很久沒有跟老朋友見面了, 特意選了到The Lounge High-Tea, 因用餐時間由2:30pm - 5:30pm,  我們可慢慢一邊品嚐茶點美食, 一邊暢所欲言.  因很久沒有吃High-Tea, 所十分期待. The Lounge 的 High Tea Set 跟其他酒店有些不同,  有10款鹹點/甜點可隨意選擇, 每人十件, 我們每款各選一件,  而這天的 Tea Set還包括每人一件的 “鮑魚雞肉撻”, “炸蝦漢堡伴明太子蛋黃醬蕃茄包”, “鵝肝焦糖菠蘿卷”及 “黑松露菌忌廉龍蝦酥盒”.  這四款點心不是每次都一樣, 會定期調整的, 所以價錢每次都有少許分別. 今天我們每人吃了14件點心再配上特別的茶, 我印象中我選的是 “香片玫瑰”, The Lounge Tea Set 的 drink list 亦有很多選擇.Tea Set 一上桌, 賣相已限吸引, 很適合打咭呢! 個人較喜歡 “香草三文魚配刁草酸忌廉”, “西班牙風乾火腿配蜜瓜”,“合桃拿破崙” 及 “炸蝦漢堡”. 而 “英式鬆餅” 稍為略為遜色一點. 這次是朋友Book 位, 她說電話預先Book

這次是朋友Book 位, 她說電話預先Book位有8折.
2021-01-24
  • “香草三文魚配刁草酸忌廉”
  • “西班牙風乾火腿配蜜瓜”
  • “合桃拿破崙”
2021-02-19 756 瀏覽
哩個下午茶真的好受歡迎朋友想食推介tea,想下之前食的The Lounge下午茶都唔錯環境又舒服,所以就同朋友食哩個下午茶,最開心系現在下午茶改左可以自選十件鹹甜點,另外會有埋鮑魚撻,total 1人11件~~星期六日會再多兩件,因為平日所以只有11件,包埋鬆餅,但都夠份量~茶點左薄荷茶都唔錯,下午茶架上左,因為朋友唔太食得生野,所以就我食左大部份的鹹點~~香草三文魚配酸忌廉 火腿拌蜜瓜 芝士火腿三文治吞拿魚牛油果紫蘇葉鹹點方面款款都唔錯,香草三文魚配酸忌廉會有少少腥但可接受~吞拿魚牛油果紫蘇葉都好特別,鮑魚撻好食。另外甜點方面,綠茶蛋白卷 柚子撻 藍莓乳酪慕絲 Tiramisu cake 合桃拿破崙,綠茶蛋白卷外層硬左,有點可惜,我覺得柚子撻同埋Tiramisu cake都唔錯,甜點幸好唔會太甜,另外鬆餅都一般般,偏硬身少少,整體來說比起上次食的The Lounge下午茶有少少可惜,但自行選擇鹹甜點,都系佢的買點之處,職員服務唔錯,朋友都話唔錯,聊天好地方。
哩個下午茶真的好受歡迎
環境又舒服,所以就同朋友食哩個下午茶,
最開心系現在下午茶改左可以自選十件鹹甜點,
另外會有埋鮑魚撻,total 1人11件~~
星期六日會再多兩件,
因為平日所以只有11件,包埋鬆餅,但都夠份量~
茶點左薄荷茶都唔錯,
下午茶架上左,因為朋友唔太食得生野,
所以就我食左大部份的鹹點~~
香草三文魚配酸忌廉 火腿拌蜜瓜
芝士火腿三文治吞拿魚牛油果紫蘇葉
鹹點方面款款都唔錯,香草三文魚配酸忌廉會有少少腥但可接受~
吞拿魚牛油果紫蘇葉都好特別,鮑魚撻好食。
2021-01-14
下午茶
2021-02-14 599 瀏覽
一入到嚟已經覺得環境幾好,好開揚,同其他枱都有段距離,感覺有私隱啲我地係坐中間嗰排,張枱好頂腳,全程都要將對腳打側放先得見有啲枱係咁,有啲又唔係咁睇嚟下次book位最好講明梳化位唯一一個缺點已經講完之後都好好~坐低冇耐就會俾張紙我地揀咸點甜點,好flexible我地第一次嚟,望完張紙都冇咩特別唔想食,所以全部都填哂2~3層架一嚟到朋友就好開心成功俾到驚喜佢每次侍應過嚟serve我地都會講一次happy birthday, 服務超好(生日牌好似要加$50)頂層:合核拿破崙,柚子撻,藍莓乳酪慕絲中層:西班牙風乾火腿伴蜜瓜(影唔哂),醬燒吞拿魚牛油果紫蘇葉,鮑魚雞肉撻,三文治,香草三文魚配刁草酸忌廉底層:scones, tiramisu, 綠茶蛋白卷蛋糕除咗scones之外,其他都幾好食scones好似淋咗,似麵包另外仲有3款咸點(鴨肝焦糖菠蘿卷,黑松露菌忌廉龍蝦酥盒,炸蝦漢堡伴明太子蛋黃醬蕃茄包),我地食完3層架先食呢碟,所以已經凍凍地,不過漢堡凍咗都好食!我地由兩點半坐到差唔多六點,超級大滿足用恆生信用卡好似有8折定85折,食咁多嘢坐咁耐每人都係二百幾蚊咋,抵絕對有機會再嚟,不過一定要訂
我地係坐中間嗰排,張枱好頂腳,全程都要將對腳打側放先得
見有啲枱係咁,有啲又唔係咁
睇嚟下次book位最好講明梳化位

唯一一個缺點已經講完
之後都好好~

坐低冇耐就會俾張紙我地揀咸點甜點,好flexible
我地第一次嚟,望完張紙都冇咩特別唔想食,所以全部都填哂2~

3層架一嚟到朋友就好開心
成功俾到驚喜佢
(生日牌好似要加$50)

頂層:合核拿破崙,柚子撻,藍莓乳酪慕絲
中層:西班牙風乾火腿伴蜜瓜(影唔哂
底層:scones, tiramisu, 綠茶蛋白卷蛋糕

除咗scones之外,其他都幾好食
scones好似淋咗,似麵包

我地由兩點半坐到差唔多六點,超級大滿足

絕對有機會再嚟,不過一定要訂坐梳化位
慶祝紀念
生日
2021-02-10 483 瀏覽
星期六同朋友心血來潮想high tea,見其他high tea group 既網友話呢間walkin 都無咩問題,我地即刻去試試。一到步就發現lounge full 咗,不過經理話上一層有位,可以先上去用餐,到lounge 有位再轉落去。呢個tea set 最好既地方係每人可以自選10款咸甜點,朋友喜歡甜點,所以佢揀咗大部分係甜,而我揀咸既。整體都好食,不過個scone 就濕咗少少。另外呢幾樣就係tea set 一定會有既,共有4款,其中鮑魚tart 就放咗係三層架中。食到咁上下經理通知可以轉落去lounge,lounge 環境果然好好多,而待應們都好有禮貌,幫我地搬食物落樓下亦好穩陣,食物無走位呀整體服務真係要加好多分到最後我地都飽到食唔哂要打包

整體都好食,不過個scone 就濕咗少少。

整體服務真係要加好多分

到最後我地都飽到食唔哂要打包
2021-01-23
2021-01-19 692 瀏覽
現時晚市沒有堂食關係,要同好友慶祝生日🎂,惟有改約食下午茶,最近見「千禧新世界酒店」The Lounge下午茶多好評,一於去試吓。事前詢問過餐廳有沒生日甜品之類提供,但回覆是沒有提供。惟有自己準備在外面買個生日牌,下午茶是2點半開始。3層架下午茶包有11款鹹甜點,除鮑魚撻外,其餘10款鹹甜點可以按喜好自由組合,既然一場嚟到每款都試吓喇!而服務員好細心介紹各種飲品,餐牌有多種茶🍵款及咖啡☕選擇。我與朋友分別揀咗🌹🌼茶同熱情果茶,而兩款茶都好飲可以慢慢嘆!呢度認真喺聊天好地方,坐位寬敞,食物有質素💯!如果是酒店會員有75折及恆生匯豐信用卡8折優惠,今次我用咗信用卡,我都覺得抵
現時晚市沒有堂食關係,要同好友
可以慢慢嘆!

2021-01-11