🍴 The Pantry Club進駐啟德體育園✨ 啟德發展區愈來愈旺,新建的商場和運動場館相繼落成,餐廳相繼進駐,這次到啟德零售館內的The Pantry Club,落地玻璃窗可近距離觀賞運動場景色,簡約型格的佈置,光猛舒適,絕對可以寫意地享受美食。 🦞 Lobster Fettuccine $238帶紅膏的龍蝦經煎封,爽彈龍蝦肉充分保流肉汁。闊條麵蛋味突出,口感微韌中心柔軟,掛滿酸甜蕃茄醬汁,讓人一口接一口。🥩 Iron Grilled Flank Steak $192鐵板煎牛排已預先切片,五成熟的牛排肉質軟嫩,配上焗蔬菜、燒汁、香蒜青醬和香脆薯條,令人回味。🥞 Pistachio American Pancake $128這款是美式班戟,也就是熱香餅款式。軟綿綿的熱香餅夾有濃厚芝士忌廉,加上自家製開心果醬、開心果朱古力脆餅、粒粒開心果碎,伴以紅桑子、士多啤梨和藍莓,口感豐富美味。🍵 Ginger Lemongrass $42香茅檸檬薑茶有降膽固醇和排毒等功效,可添熱水沖泡。🍽 餐廳:The Pantry Club 🌐地址:九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館3 G樓
🍴 The Pantry Club進駐啟德體育園

🦞 Lobster Fettuccine $238

🍵 Ginger Lemongrass $42
香茅檸檬薑茶有降膽固醇和排毒等功效,可添熱水沖泡。

🍽 餐廳:The Pantry Club
🌐地址:九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館3 G樓M3-005號舖
今年聖誕節,Christmas staycation 我 book 了啟德帝盛酒店,隔離就係幻彩紫色的啟德體育園呀! 最近,我得知啟德體育園附近的啟德體育館開了零售館,設有餐廳及商舖,實在太好嘞!反正,Check in 時,問靚女酒店職員才知酒店只有一間餐廳,供應西班牙式川菜! 順便問她零售館怎樣行過去?!原來天橋未開封關係,她告知要行 10~15分鐘,較近啟德! 沿沐泰街,經過 The Henley,轉入承啟道,我起碼行 15~20分鐘才返到酒店;如果無封路,相信 5分鐘內,可由啟德零售館向後行返酒店! 零售館設有3座,第2座最大,聖誕節當晚,我只有走到第 1 & 2 座,沒有走到第3座!趁酒店穿梭巴士時段已過,不太夜又不熟路,便趕著行返酒店!反正,媽咪去6天旅行,意猶未盡!我又走去零售館,今次要走到第3座行吓!看看有什麼新發現啦!其實,這座暫時無咩啱行!除了洗手間及餐廳之外,似乎無其他地方啱我去嘞!位於零售館第3座地下,有好幾間餐廳,當中,西餐廳 <The Pantry Club> 門面吸引之餘,聽見靚女店員向食客講,新開張堂食8折優惠! 所以,行完零售館第3座,我

除了洗手間及餐廳之外,似乎無其他地方啱我去嘞!

所以,行完零售館第3座,我還是決定幫襯!
經過時,尚未天黑,才見到餐廳落地玻璃,可望到啟德運動場景及對面啟德帝盛酒店!
由門口招待食客的靚女店員、主動加水的男店員、到埋單的男店員,都待客有禮!給人好印象!

Menu
 Dinner:新開張堂食8折優惠
Pork Rib Benedict Waffle $159
加上酸香醒胃的荷蘭汁,平衡膩滯!
恰到好處!醃漬紫椰菜亦有幫助!
兩隻賓尼迪蛋都有蛋黃流心效果,火侯拿捏準繩!
煙燻豬腩仔骨有3件,肉質不嚡口又夠入味,燒汁惹味帶甜!
羽衣甘藍菜翠綠鮮嫩,已被荷蘭汁掩蓋了其微苦味!

食完都夠飽,我都喜歡整份配搭呀!

Waffle 無甜味,好似食新鮮出爐麵包,表面香脆,內裡鬆軟綿密,全靠糖漿提味!
Pork Rib Benedict Waffle
Very Berry Fruit Tea 繽紛梅果茶 $42
有兩杯份量,看似利賓納通紅色澤,入口溫熱微酸,並不含咖啡因!
 尚算開胃!
Very Berry Fruit Tea
2024-12-28
4天前 0 瀏覽
隨著啟德體育園落成,越來越多品牌進駐啟德零售館,今天到訪位於零售館 3 的西餐廳「The Pantry Club」享用午餐;以藍綠磚牆作裝潢主調,落地玻璃盡覽體育園及酒店景觀,環境衛生舒適;店員親切有禮,細心留意顧客需要-Lunch Menu $138飲品點選香茅檸檬薑茶是日餐湯番茄湯質感偏稠,茄香濃郁,天然茄酸清新開胃;主食青口忌廉新鮮闊麵青口接近十隻,鮮甜細嫩;闊麵輕韌帶麵粉香,掛上奶香豐富的忌廉汁夠滋味;甜品窩夫配雪糕賣相不馬虎,窩夫外鬆脆內軟綿,吃到蛋香而甜度不高,加上軟滑雪糕是絕佳配搭-Buttermilk Chicken Salad $128烤日本雞胸肉、牛油果、酸椰菜、粟米、青瓜、車厘茄、溏心雞蛋、巴馬臣芝士及甘藍葉,配蛋黃沙律醬清新健康的組合,雞胸加入適度調味,毫不乾柴;牛油果軟滑細膩,溏心蛋做到流心狀態,配搭蛋黃沙律醬味道層次豐富-All Day Brekky $165酸種麵包、牛油果、炒滑蛋、英式香腸、煙肉、烤番茄、蜜糖薯仔、炒燒烤磨菇及燕麥乳酪酸種麵包即使放涼也保持脆感,內裡煙韌具拉扯感;炒蛋嫩滑帶蛋香、英式香腸香草味濃、煙肉香脆富鹹香、蜜糖薯仔輕甜粉糯、燕麥乳酪
Lunch Menu $138
飲品點選香茅檸檬薑茶
Buttermilk Chicken Salad $128
All Day Brekky $165
酸種麵包即使放涼也保持脆感,內裡煙韌具拉扯感;炒蛋嫩滑帶蛋香、英式香腸香草味濃、煙肉香脆富鹹香、蜜糖薯仔輕甜粉糯、燕麥乳酪加入少量蜜糖,酸甜平衡
百香果烏龍茶 $42
2025-01-20
午餐
  • All  Day  Brekky
最近我去咗The Pantry Club,呢間餐廳真係幾好,位於啟德球場隔離,環境舒服到不得了!坐喺大玻璃窗旁,心情特別好,日頭黎仲可以望住個大球場,有比賽睇就要提前book定呢間餐廳啦!餐廳嘅設計簡單有型,燈光柔和,坐得好舒服。服務員好 Nice,介紹菜單時好有耐性,仲會主動問你需要咩,感覺好親切。我試咗幾樣菜式,真係唔錯!Iron Grilled Flank Steak,牛排煎得剛剛好,肉質嫩滑,搭配焗蔬菜,味道真係好正!燒汁同香蒜青醬都幾合襯,薯條外脆內軟,真係一流。試咗Beef Cheek Bolognese,呢個意大利麵真係好味。慢煮嘅番茄牛面頰肉,肉質滑溜,搭新鮮嘅闊麵,醬汁濃郁又唔膩,食完唔夠,仲想再要多碗!再來試咗MOE-安格斯牛肉漢堡,漢堡肉厚得嚟,仲有煎蛋、炒洋蔥同蘑菇,味道層次多得嚟,食到好滿足。薯條依然好味,外脆內嫩,真係唔錯。最後,當然要試下The Pantry‘s Pancake!呢個厚班戟鬆軟,淋上焦糖牛油同楓葉糖漿,仲有新鮮水果,甜得剛剛好,真係完美收尾!總括嚟講,The Pantry Club真係一個好地方,食物、環境同服務都齊全。無論係家庭聚會定朋友
我試咗幾樣菜式,真係唔錯!
總括嚟講,The Pantry Club真係一個好地方,食物、環境同服務都齊全。無論係家庭聚會定朋友聚餐,呢度都幾合適。下次一定要encore,試下其他菜!
Iron Grilled Flank Steak煎牛排配焗蔬菜,燒汁&香蒜青醬配薯條
MOE-安格斯牛肉煎雞蛋、炒洋蔥蘑菇&芝士漢堡配薯條
Beef Cheek Bolognese 慢煮番茄牛面頰肉伴新鮮闊麵
The Pantry‘s Pancake厚班戟,焦糖牛油,楓葉糖漿&水果
全家福
2025-01-21
MOE-安格斯牛肉煎雞蛋、炒洋蔥蘑菇&芝士漢堡配薯條
  • The Pantry‘s Pancake
  • MOE-安格斯牛肉漢堡
  • Beef Cheek Bolognese
2025-01-21 39 瀏覽
The Pantry Club 啟德零售館新分店 , 佈置簡約時尚 , 環境舒適 , 透過落地大玻璃看到新建的運動場館 , 景觀十分開揚。慢煮蕃蕃茄牛麵肉配新鮮闊條麵 $158牛肉經過慢煮,肉質好軟嫩, 充分吸收了蕃茄的酸甜味, 十分惹味開胃 , 堅韌彈牙的的闊條麵,口感順滑, 掛滿濃稠酸甜的醬汁, 滋味得讓人一口接一口。安格斯牛肉漢堡 $138外脆內軟的漢堡 , 充滿牛油香氣 , 夾滿豐富的配料, 令人垂涎 , 有厚厚的 安格斯牛肉, 鮮味多汁, 金黃的煎雞蛋與甜甜的洋蔥絲,層次感豐富 , 與金黃香脆薯條 , 滋味搭配。意大利香腸 Mozzarella Cheese pizza $95剛剛焗起的披薩 , 香氣四溢, 表面 融化的 Mozzarella Cheese,滑順而濃郁 , 提起 pizza 時, 有漂亮的拉絲, 薄脆的披薩底充滿焦香, 配搭新鮮的番茄醬及香辣的意大利腸,每一口都充滿意式風味。The Pantry's Pancake $108香噴噴的厚鬆餅 , 顏色金黃 , 入口如雲朵般鬆軟, 蛋香迷人, 搭配香甜楓葉糖漿 , 濃郁甜香,每一口都帶來驚喜,喜愛甜食的我

慢煮蕃蕃茄牛麵肉配新鮮闊條麵 $158

安格斯牛肉漢堡 $138

The Pantry's Pancake $108
香噴噴的厚鬆餅 , 顏色金黃 , 入口如雲朵般鬆軟, 蛋香迷人, 搭配香甜楓葉糖漿 , 濃郁甜香,每一口都帶來驚喜,喜愛甜食的我必點甜品

紅肉石榴梳打 $38
特飲入口清新, 啖啖紅肉石榴的果香帶微酸味道, 冰爽解膩。

2025-01-21 0 瀏覽
今日阿女同我去啟德零售館行下,見到The Pantry 新開咗分店,阿女立即話要試吓,餐廳環境優雅,近窗還沒可以睇到整個球場,座位以卡位為主,坐得舒服。餐牌與分店略有不同,但都保留深受食客歡迎嘅招牌甜品厚班戟。煙燻豬仔骨配燒烤醬,賓尼迪雞蛋,甘藍菜&荷蘭汁:一排以燒烤醬醃得惹味的豬仔骨,肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿了濃郁的煙燻香氣,底層係即製窩夫,中間加左甘藍菜和荷蘭汁,還有切開賓尼迪蛋不但有流心效果,而且再配上蛋黃荷蘭汁,味道更加清新濃郁。煎雞扒,牛油果醬酸忌廉芝士漢堡配薯條:雞扒煎得香口,肉質鮮嫩,漢堡軟熟,加酸忌廉牛油果醬同蕃茄生菜,食落好清新。另外薯條切成粗直形狀,外酥內軟,口感豐富。Ricotta  厚班戟,焦糖牛油,楓葉糖漿 &水果:班戟即叫即製,口感鬆軟且入口即溶,每一啖都富有空氣感,軟綿綿的質感份外香甜軟滑。享用前加入楓糖漿及拌上焦糖牛油及忌廉,份外香甜軟滑。Ricotta 厚班戟,香蕉,施肥醬,雲呢拿吉士醬 & 脆焦糖:班戟質感輕盈且鬆軟,食落帶有濃郁的蛋香味,猶如燒綿花糖般的口感,面層更有一層燒過的薄脆焦糖,加埋施肥醬和雲尼拿吉士醬,啖啖香甜。

2025-01-19 0 瀏覽
最近去咗啟德主場館內一間高級西餐廳,呢度嘅環境真係非常靚,對住啟德大球場,景色宜人。🌅🏟️✨*黑松露炒蘑菇pizza,呢道菜嘅黑松露香氣濃郁,搭配波托貝洛蘑菇同炒洋蔥,味道豐富而層次分明。🍄🍽️*鐵板煎牛排*:牛排煎得恰到好處,外脆內嫩,配上焗蔬菜、燒汁、香蒜青醬同薯條,味道相得益彰,肉質鮮嫩多汁,令人口水直流。🥩🍟*炸雞翼*:炸雞翼外皮金黃香脆,內裏肉質鮮嫩多汁,配上牧場沙律醬同咖哩沙律醬,味道豐富而不膩,令人食指大動。🍗🍛*抹茶忌廉班戟*:呢個甜品絕對唔可以錯過,Ricotta厚班戟軟綿綿,配上抹茶忌廉醬、甜紅豆、脆米同抹茶蕨餅,口感豐富,每一口都係甜蜜嘅享受。🥞🍵

2025-01-18 0 瀏覽
啟德發展越來越旺,體育園附近有很多餐廳,位於零售館地下The Pantry Club 估唔到有驚喜😍餐廳位置很光猛,位置很好可以望住運動場,餐牌除了午餐還有很多散點食物。Lunch set $138午餐都很豐富,有餐湯/沙律 主菜、甜品、 Drink or milkshakes餐湯很濃郁,主菜揀咗 烤三文魚柳,三文魚柳煎到恰到好處,配上自製檸檬牛油醬 很美味啊😋其它食物點咗藍青口 (500g)份量十足,很喜歡加上白酒及忌廉,很香很滑,每隻青口沾滿忌廉汁,將酸種麵包浸落個汁,太好味朋友吃不停。三文魚Tacos外層很香脆,內裡很足料,烤三文魚,酸椰菜,青瓜,番茄沙沙 ,蜜糖是拉差醬,沙律菜,很喜歡加了牛油果醬及酸忌廉,令吃落不會太膩😋意大利香腸 Mozzarella 芝士pizza很喜歡吃厚批嘅pizza, 吃落很鬆軟,面上勁多芝士🧀佢地飲品都很出色Strawberry Milkshakes 完全唔會太甜🍓飲落士多啤梨味仲好香滑添整體食物都唔錯有水準,店員很友善,下次再來試吓佢地晚餐食物😊

Lunch set $138
午餐都很豐富,有餐湯/沙律
主菜、甜品、 Drink or milkshakes

其它食物點咗
藍青口 (500g)

三文魚Tacos

意大利香腸 Mozzarella 芝士pizza
很喜歡吃厚批嘅pizza, 吃落很鬆軟,面上勁多芝士🧀

佢地飲品都很出色

2025-01-14
2025-01-16 0 瀏覽
行完啟德零售館發現嗰度都幾多嘢食,最後決定食Pantry,之前都食過旺角同葵芳嘅分店,新分店都冇令人失望。餐廳係正球場隔離,我哋坐窗邊位,可以睇到成個球場,都幾特別。我哋幾個人嗌咗兩個main、一個side同一個甜品share。Chicken and Cheese Quesadilla 一共有四件,雞肉好滑,芝士拉到絲,蕃茄莎莎好新鮮,點埋酸忌廉同牛油果醬,好開胃。Avocado Salmon Sourdough 賣相好靚,酸種麵包上面舖咗牛油果醬、沙律菜同煙三文魚,仲有半熟蛋、牛油果同蕃茄莎莎,所有嘢都好新鮮好夾,又唔會太膩。Iron Grilled Flank Steak牛份量好多,我哋要咗五成熟,食落好香,同個醬同燒汁都好夾。薯條有一大桶,啱啱炸起,又熱又脆,好食。Matcha Cream Pancake 最後嗌咗pancake做甜品,有二件fluffy厚pancake,中間有抹茶醬,上面有抹茶cream,仲有抹茶蕨餅同紅豆,唔會太甜或者太膩。下次想試Tiramisu Pancake!

Chicken and Cheese Quesadilla

Iron Grilled Flank Steak

Matcha Cream Pancake
2025-01-16 0 瀏覽
啟德體育園新店🇭🇰落地玻璃窗可以近距離觀賞運動場景色🥰 .💚Pistachio American Pancake軟綿綿口感,有粒粒開心果, Pancake與Pancake之間有濃厚細滑忌廉.🤎Smokey Pork Rib & Egg Bene dict Waffle醃得入味,口感軟淋,入口即化,再配上流心蛋,好豐富喔.🤎Beef Cheek BologneseBolognese彈牙,熟度剛好,令一條都好酱汁.🖤Black Truffle Cheese Chips薯條上撒满了黑松露和芝士,滋味滿滿👌.🧡Homemade Lemonade酸酸甜甜.The Pantry Club地址: 九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館3 G樓M3-005號舖
啟德體育園新店🇭🇰
落地玻璃窗可以近距離觀賞運動場景色🥰
💚Pistachio American Pancake
醃得入味,口感軟淋,入口即化,再配上流心蛋,好豐富喔
🤎Beef Cheek Bolognese
Bolognese彈牙,熟度剛好,令一條都好酱汁
🖤Black Truffle Cheese Chips
薯條上撒满了黑松露和芝士,滋味滿滿👌
🧡Homemade Lemonade
酸酸甜甜
The Pantry Club

2025-01-15 122 瀏覽
啟德體育園的全新大型商場啟德零售館於去年年尾正式開幕,並有3座主建築,今次就來到主打多國菜的新派cafe - The Pantry Club ,亦是以招牌厚班戟打響名堂、旺角 The Pantry 的姊妹店,位於啟德零售館3,與啟德青年運動場相連,可以飽覽開揚的運動場景觀,採用墨綠與橙棕色為主調,充滿復古風情,營造出時尚型格的氣氛,餐牌選擇繁多,有小食、沙律、全日早餐、主菜、薄餅、意粉、漢堡及甜品等,食物大大份超有飽足感,適合多人聚餐齊齊分享。Pork Rib Benedict Waffle $159豬肋骨大件厚肉,色澤鮮亮沾滿美式燒烤醬,咬一口肉輕易便離骨,肉質細嫩不過韌,一刀刺破賣相脹卜卜的水波蛋後,滑嫩的熔岩蛋漿亦會漸漸流出,隨即與滑順的荷蘭醬融為一體,緩緩倒下楓葉糖漿於厚身窩夫上,結合成鹹中帶甜的微妙配搭。The Pantry Club Sandwich $168三層酸種麵包夾著重量級餡料包括燒日本雞胸、牛油果、蕃茄、雞蛋沙律、煙肉、慢烤牛小排、酸椰菜、芝士等等,層層疊起後確實是一口無法掌握,酸種麵包是以傳統古法發酵的麵包,利用天然酵母、麵粉、水和鹽呈現最純粹的麥香原味,質感

Pork Rib Benedict Waffle $159

The Pantry Club Sandwich $168
三層酸種麵包夾著重量級餡料包括燒日本雞胸、牛油果、蕃茄、雞蛋沙律、煙肉、慢烤牛小排、酸椰菜、芝士等等,層層疊起後確實是一口無法掌握,酸種麵包是以傳統古法發酵的麵包,利用天然酵母、麵粉、水和鹽呈現最純粹的麥香原味,質感濕潤有嚼勁,帶有微微酸香,肉量十足,綴以翠綠軟滑的牛油果和清爽醒胃的酸椰菜,平衡肉食的膩感,還有炸得金黃酥脆的厚切薯條作配菜。

The Pantry Club Sandwich

Margherita $85
自家製薄餅麵糰以00麵粉製成,吸水性高,筋度及延展性佳,粉質柔軟,邊緣烤得很焦脆,餅芯卻帶着柔韌,
Margherita

這款長青不敗的經典口味Margherita材料非常簡單,番茄醬配上柔軟香滑的Mozzarella芝士,配合羅勒葉作點綴,芝士可以造出拉絲效果。
Pizza

Banoffee Creme Brulee Pancake $122
梳乎厘班戟即叫即製,需時大約30分鐘,一上枱時仍是震騰騰,上層灑上糖粉再進行炙燒,糖衣燒得香脆金黃,不論是視覺還是味覺,都是一流享受,
Banoffee Creme Brulee Pancake

班戟一入口滿是空氣感的厚身鬆軟而帶濕潤,入口即化,一軟一脆形成強烈對比,猶如法式燉蛋變奏。
Souffle Pancake
2025-01-14
The Pantry Club Sandwich
Banoffee Creme Brulee Pancake
2025-01-14 152 瀏覽
近排啟德站附近新開咗幾個商場, 餐廳食肆選擇什多, 今晚同朋友去咗The Pantry Club, 主打西餐同甜品。餐廳面積不大, 但座位舒適。落地大玻璃可以清楚見到外面跟運動場相連嘅觀景, 相信如果日後有比賽時, 都幾有氣氛。食物方面主食為多, 其中推介必食一定係佢地個甜品Pancake!【Avocado Salmon Sourdough】HK$112酸種麵包, 煙三文魚, 牛油果醬, 糖心雞蛋, 甘藍菜, 蕃茄, Parmesan芝士, 配薯條酸種麵包微微烘過, 配搭上軟滑牛油果醬、糖心雞蛋、甘藍菜, 蕃茄, Parmesan芝士、鹹香煙三文魚, 同埋脆粗薯條, 豐富美味。【Maple Bacon Cheese】HK$145安格斯牛肉, 楓葉漿煙肉, 芝士漢堡配薯條 Burger配料非常豐富, 夾著厚厚充滿肉汁嘅安格斯牛肉、甜甜地兼帶點焦香嘅楓葉漿煙肉, 再有清甜多汁薄蕃茄、芝士, 厚得要分層食, 脆薯條做伴碟, 份量足夠兩個人share食。【Beef Cheek Bolognese】HK$158慢煮蕃茄牛面頰肉伴新鮮闊麵闊麵偏帶有口感, 每條闊麵平均沾上微微酸甜醬汁, 開胃非常,
【Maple Bacon Cheese】HK$145
安格斯牛肉, 楓葉漿煙肉, 芝士漢堡配薯條
Maple Bacon Cheese
【Beef Cheek Bolognese】HK$158
慢煮蕃茄牛面頰肉伴新鮮闊麵
闊麵偏帶有口感, 每條闊麵平均沾上微微酸甜醬汁, 開胃非常, 而牛面頰肉林得可以一絲絲撕開, 帶有濃郁牛味。
Beef Cheek Bolognese
【Banoffee Crème Brulee Pancake】HK$122
厚Pancake, 香蕉, 拖肥醬, 雲呢拿吉士醬, 脆焦糖
Pancake鬆軟度爆燈, 淋上了軟滑雲呢拿吉士醬, 令Pancake蛋味更為濃郁, 表面一層薄焦糖薄脆, 再有香蕉同士多啤梨伴碟, 賣相吸引, 整體唔會太甜, 推介!!
Banoffee Crème Brulee Pancake
2025-01-13
Maple Bacon Cheese
Beef Cheek Bolognese
Banoffee Crème Brulee Pancake
2025-01-14 0 瀏覽
啟德零售館有間新開Cafe,近宋皇臺地鐵站,交通尚算方便,主打多款西式料理,前菜、主食、甜點、飲品,打卡able又好味。店內環境唔大,座位闊落,座位之間有適當距離,唔會聽到旁邊講嘢,而且勝在有個大大塊落地玻璃正對住運動場,感覺好正,幾適合約閨蜜聚餐享受豐富美食。前菜有沙津同番茄湯,沙律調味酸酸甜甜好開胃,搭配西芹、堅果、莓等特色配料,增添口感、湯頭濃郁,值得一試。主食有漢堡,口味幸眾多,要咗牛肉蘑菇洋蔥芝士同煎雞扒牛油果醬及酸忌廉芝士,包皮鬆軟,層次感豐富,旁邊搭配脆身薯條,份量多,適合分享。烤三文魚柳香噴噴,外皮薄身且脆,肉質滑溜,帶淡淡魚香氣,配上檸檬牛油醬更開胃。下面有軟滑薯蓉同蔬菜,整體搭配清新又健康。另外私心推介美式班戟配煙肉,賣相吸睛,Pancake有四大片,薄切帶香氣,食落唔膩,煙肉鹹香,連同蜜糖好好味。甜點有窩夫,冰火效果,窩夫夠脆,配埋雲尼拿雪糕簡直係Perfect Match。

2025-01-11 368 瀏覽
The Pantry Club地址: 九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館3 G樓M3-005號舖啟德體育園最近新開咗好多餐廳,今日同屋企人嚟食咗呢一間 CP值都幾高Salmon Tacos上台先知道原來咁大份taco入面有牛油果 生菜 三文魚肉成個口感都好豐富Smokey Pork Rib & Egg Benedict Waffle上面嘅蛋做得好好, 充滿流心Waffle上面亦都有Pork Ribs再加埋Maple Syrup所有配搭加起來實在十分之好食Burger & Lobster有半隻波士頓龍蝦 已經開邊所以好容易就食到龍蝦新鮮啖啖肉 爽口彈牙切開burger啲肉汁係咁滴出嚟香氣十足 配埋蕃茄一齊食唔會好油膩Black Truffle Cheese Chips薯條放上左好多黑松露好香 炸得好脆口
The Pantry Club

啟德體育園最近新開咗好多餐廳,
今日同屋企人嚟食咗呢一間 CP值都幾高

Salmon Tacos
上台先知道原來咁大份
taco入面有牛油果 生菜 三文魚肉
成個口感都好豐富

上面嘅蛋做得好好, 充滿流心
Waffle上面亦都有Pork Ribs

切開burger啲肉汁係咁滴出嚟
香氣十足 配埋蕃茄一齊食唔會好油膩

Black Truffle Cheese Chips
薯條放上左好多黑松露好香 炸得好脆口
人氣The Pantry又開分店喇🆕除左招牌甜品 仲有唔少新菜式 依然保持高水準✨.📌The Pantry Club Sandwich $$168必食招牌三文治 超大份🥪三塊酸種麵包 香脆鬆軟帶韌勁 微微酸香🥖上層係煙肉, 煙三文魚, 車打芝士 鹹鮮惹味🥓🍣🧀下層係雞胸, 雞蛋沙律, 牛油果, 蕃茄, 酸椰菜 調味偏酸 好開胃🐔🥚🍅🥬薯條轉左沙律菜 整體健康飽肚🥗.📌Truffle Mushroom $108手工批用左00麵粉‼️批邊烘到金黃焦脆 入口超鬆軟🍕大量烤大啡菇搭配黑松露 菇菌香氣十足🍄‍🟫加埋厚厚芝士同炒洋蔥 超厚餡 大滿足🧀🧅.📌Chicken & Cheese Quesadilla $79香脆柔軟墨西哥薄餅夾滿雞肉, mozzarella, 甜椒🧀🍗🫑調味唔重 配埋蕃茄莎莎, 酸忌廉, 牛油果醬 味道豐富又清新🌮🍅🥑.〰️LUNCH MENU〰️📌是日餐湯-滿滿雜菜 加埋酸味濃郁蕃茄湯 好開胃🍅.📌Mussels Fettucine $138青口都幾多 飽滿甘鮮冇腥味🦪忌廉香滑creamy 奶味好濃郁🥛闊條麵有咬口又掛汁🍝但熟度唔均勻 有啲位會偏硬👀.📌Waffle & Ic
📌Truffle Mushroom $108
〰️LUNCH MENU〰️
📌是日餐湯-滿滿雜菜 加埋酸味濃郁蕃茄湯 好開胃🍅
📌Mussels Fettucine $138
📌Waffle & Ice Cream (Lunch Menu)
窩夫烘到脆卜卜 入口鬆軟 帶微微蛋香🧇加埋一球軟滑雲尼拿雪糕 冇得輸🍦
📌PREMIUM TEAS-Anti-Oxidant $42
無咖啡因 味道清新 抗氧又消滯🫖
📌Hot Americano (Lunch Menu)
咖啡甘醇濃郁☕️
如欲查看相關食物相片 可查閱本人已上傳之影片🎦