2012-08-11
嗰日我同朋友六點九去到,就滿心歡喜咁叫咗三杯啤酒。點知轉頭就有個女侍應走過嚟,我哋當然問吓佢有咩好嘢食介紹啦。點知,佢一個唔小心就推跌我杯啤酒,攪到一枱都係酒同玻璃碎,我個身都濕埋!最最最令我震驚嘅就係,我新買嘅Samsung S3就係咁比啲啤酒整濕晒,個電話買咗六日咋!😰當時我真係呆咗,而家諗番,我真係好後悔點解我冇發癲嘈爆佢哋,仲要比個電話佢哋拎去廚房吹乾。結果,嗰晚我全程冇晒胃口!其實諗番,佢哋啲嘢食唔平㗎,三個人食咗九百蚊到!啲嘢食都Ok嘅,但我已經嬲到唔記得自己食咗啲咩!😡最令我不滿嘅唔係間餐廳嘅食物質素,而係佢哋個老細嘅處事態度!第二日,因為個電話壞壞哋,所以我唯有打去搵佢哋賠償,接洽我嘅楊經理好好人,好有耐性聽我講,幫我,但無奈地佢話佢冇辦法賠償,因為呢啲係公司政策!我之後再寫信比佢哋嘅老細投訴,但佢完全當呢件事冇到!我真係唔明佢哋整壞我電話點解可以當冇咗件事,我有單有據係新買嘅,唔通我貪得意冇嘢做搵佢哋麻煩咩?唉。佢哋話唯一可以幫到我嘅方法,就係叫我比個電話佢哋拎去街邊舖整(因為濕咗保養已經唔受)!有冇攪錯?呢個都係解決方法?Anyway,我諗我冇可能再幫襯呢間餐廳,仲
Anyway,我諗我冇可能再幫襯呢間餐廳,仲要係當晚佢哋唔止打爛我杯酒,第二張枱都發生同樣嘅事情!奇怪嘅係佢哋仲要有指引,叫我哋放個電話喺枱!咁點先?咁唔小心,但又不負責任!