第一次難食到要openrice俾差評8:15去到佢最出名個蜆肉意粉已經賣哂諗住轉食pizza啦點知佢兩款pizza都一樣賣哂😑逼於無奈叫咗佢淨低唯一一款意粉食落dry過我人生 1%蕃茄味都食唔出 隔離是但擺咗幾粒水牛芝士就算封門柳隔離個兩塊麵包一開始擺上嚟以為係白面包食邊邊位先食到少少酸種麵包味 啲麵包俾鐵板上面堆油浸得耐有好大浸油膱味仲要等咗成45分鐘先有 呢間嘢主打平價鐵板餐 但係見對面枱個女仔叫咗西冷 見佢切都已經知有幾靭
第一次難食到要openrice俾差評
食邊邊位先食到少少酸種麵包味
啲麵包俾鐵板上面堆油浸得耐有好大浸油膱味
仲要等咗成45分鐘先有
2024-08-30 460 瀏覽
具復古感既扒房,入面以燈黃色既配色為主,枱櫈既設計都有一種懷舊感,食物既種類都算多。🧡安格斯Prime西冷配烤大蒜塊牛都好大塊,熟度適中,能夠鎖住肉汁,肉質鬆軟,啖啖既牛肉味。烤大蒜大大粒,入面有好多蒜粒,香口。🧡滿滿蜆肉蝴蝶粉蜆肉分量勁多,今次淨係嗌咗普通分量,仲有得揀雙倍蜆肉。蜆肉隻隻都好鮮甜無沙,蝴蝶粉軟硬適中,配埋個醬汁,完全適合鍾意重口味既人。🧡水牛芝士番茄羅勒闊條麵水牛芝士加上番茄肉醬,酸酸甜甜既番茄同奶味十足既芝士,互相配搭,而且麵條軟硬適中,每條麵都有醬汁。🧡黑松露和帕瑪森起司薯條薯條新鮮即炸,面上灑滿芝士,令半溶既芝士流入薯條當中,再配上香濃既黑松露醬,口感豐富。🧡朱古力布朗尼配雪糕切成細小一粒粒既布朗尼,方便入口。口感唔會太硬,外脆內軟,每啖都充滿朱古力,再加上朱古力雪糕,鍾意朱古力既要試下。🧡西班牙油炸鬼配雪糕係少見既甜品,炸好既油炸鬼條脆卜卜,面上灑有滿滿既肉桂糖,再配埋雪糕,凍熱交替。🧡玉桂青蘋果綠茶面上灑有玉桂粉,令青甜既蘋果綠茶充滿淡淡既玉桂味。

🧡安格斯Prime西冷配烤大蒜

🧡滿滿蜆肉蝴蝶粉

🧡水牛芝士番茄羅勒闊條麵

🧡黑松露和帕瑪森起司薯條

🧡朱古力布朗尼配雪糕

🧡西班牙油炸鬼配雪糕

🧡玉桂青蘋果綠茶
面上灑有玉桂粉,令青甜既蘋果綠茶充滿淡淡既玉桂味。
安格斯Prime西冷配烤大蒜
黑松露和帕瑪森起司薯條
朱古力布朗尼配雪糕
西班牙油炸鬼配雪糕
2024-08-26 276 瀏覽
今次嚟到太子道西旁當區人氣餐廳#thesteakhaus ,餐廳走時尚現代風,環境也很chill,而店員態度非常到位,讓人感到受到重視。所以就揀呢度食個輕鬆晚餐。💥香草羊架(6支骨)配脆薄荷葉羊架sizw比預期中大,肉質好嫩滑,食得出系羊肉味,又唔騷。一啲都唔難咬,沒有一點根,值得推薦!💥無花果火腿披薩一字形排開分成六件,底面以火腿包住一顆無花果,而批底同平時pizza唔同,香口煙韌,整體材料配搭都好惹味。💥青瓜牛油果沙律份量一d都唔少,青瓜味道帶點辣,牛油果亦好新鮮,一道菜有多重口感。💥百利甜黑糖奶初期黑糖嘅甜味,確係令人越飲越上癮,後期威士忌味湧上嚟,就令人有點醉,值得一試!💥玉桂青蘋果綠茶玉桂棒置於綠茶杯上,賣相吸引,有少少蘋果既甜味得黎,又點綠茶既澀味,唔錯。
💥香草羊架(6支骨)配脆薄荷葉
💥無花果火腿披薩
無花果火腿披薩
💥青瓜牛油果沙律
香草羊架
💥百利甜黑糖奶
青瓜牛油果沙律
2024-08-19 342 瀏覽
今次嚟到太子試吓呢間西餐廳,位置距離地鐵站比較遠,餐廳門口簡約,內裏採用懷舊復古嘅裝修,配搭橙黃色柔和燈光,座位舒適👍🏼奶油蒜蓉蝦蝦非常新鮮,肉質爽口彈牙,奶油味香濃,醬汁帶辣味卡真甜薯條即叫即炸,香甜脆口士拉差雞翼都係即炸嘅單骨雞翼,份量都多,配搭士拉差醬汁,帶少少嘅辣味M9和牛牛内裙 8oz配蘆筍另外加咗檸檬鹹蛋黃,配搭牛肉一齊食有另一番風味,蘆筍焗到淋嫩,牛肉預設嘅熟度,太約5成熟,仲帶有少少血水,肉質比較有咬口經典卡邦尼披薩做成長方形幾特別,醬汁加上芝士同煙肉,餅底唔會好厚百利甜黑糖奶特色cocktail, 經典Baileys酒加奶,再加上黑糖,但飲落都仲有淡淡嘅酒味,又唔會太甜提拉米蘇淡淡咖啡同酒香,creamy

奶油蒜蓉蝦
蝦非常新鮮,肉質爽口彈牙,奶油味香濃,醬汁帶辣味

卡真甜薯條
即叫即炸,香甜脆口

士拉差雞翼
都係即炸嘅單骨雞翼,份量都多,配搭士拉差醬汁,帶少少嘅辣味

M9和牛牛内裙 8oz配蘆筍

經典卡邦尼披薩
做成長方形幾特別,醬汁加上芝士同煙肉,餅底唔會好厚

提拉米蘇
淡淡咖啡同酒香,creamy
2024-08-18 490 瀏覽
prime西冷牛扒令人好失望首先熟度是固定的,我們亦對餐廳有信心便沒有指明熟度結果牛扒切不開,進食也有困難,切了一件試食後已立即通知店員但餐廳也不肯換,説一般也是這個熟度即證明本身肉的質素好差店員説可以換一把鋒利一點的刀或煮熟一點但其實即使切到,我一樣是咬不到的,因為肉質太韌補錢換其他也不可以最後只爭取到甜品作補償如果用這個價錢換這個質素的牛扒,我覺得是不值得,亦沒有下一次。亦沒有食過質素這麼不好的牛扒餐廳還不如自己煮
prime西冷牛扒令人好失望
首先熟度是固定的,我們亦對餐廳有信心便沒有指明熟度
結果牛扒切不開,進食也有困難,切了一件試食後已立即通知店員
但餐廳也不肯換,説一般也是這個熟度
即證明本身肉的質素好差
店員説可以換一把鋒利一點的刀或煮熟一點
但其實即使切到,我一樣是咬不到的,因為肉質太韌
補錢換其他也不可以
最後只爭取到甜品作補償
如果用這個價錢換這個質素的牛扒,
我覺得是不值得,亦沒有下一次。
亦沒有食過質素這麼不好的牛扒餐廳
還不如自己煮

~ 安格斯Prime 有骨肉眼 15Oz 配沙律菜 ($258) 🥩熟度係由chef決定嘅🤓,黎到切開肉眼個下係完美既粉紅色岩岩好👍🏻。全部肉汁都留喺肉身之中,碟上面一D水份都無🤩。呢個水準用埋prime級,15Oz收二百零蚊性價比好高🤑。~ 滿滿蜆肉蝴蝶粉(雙倍蜆) ($198)🍝我已經唔知自己到底係叫緊蝴蝶粉定係叫緊蜆肉盤🤣,D蜆多到完全覆蓋哂所有粉呀😲,要食到D蜆差唔多一半先至見到蝴蝶粉既蹤跡🤪。另外個汁幾有驚喜😚,係有少少微辣嘅🌶️,完全提升左個風味啊😋。~ 成人水果茶 ($78)🍹 一睇個名就好兒童不宜😈,不過飲落真係好似水果茶咁清新同易入口😌,完全唔覺得自己飲緊酒咁😙。水果好甜身有少少Sangria既感覺🤔,係去到最後先有酒體既味出黎😉。黎到呢度唔飲紅白酒既叫呢杯cocktail就岩哂啦❤️。

~ 滿滿蜆肉蝴蝶粉(雙倍蜆) ($198)🍝

~ 成人水果茶 ($78)🍹
2024-08-13 227 瀏覽
今日去咗呢間位於太子道西嘅餐廳食晚餐 可以QR Code落單 除咗有扒類亦有意粉Pizza 另外亦有Cocktail Mocktail甜品安格斯Prime有骨肉眼 150z 配沙律 $258 肉眼扒非常大份 側邊仲配咗沙律畀你中和食完肉嘅油膩咁 可以同朋友一齊share卡真甜薯條 $38 新鮮炸起嘅番薯條 啖啖蕃薯肉 而且非常香脆 滿滿蜆肉蝴蝶粉 $118 我平時都幾鍾意食蝴蝶粉 鍾意佢口感特別有啲咬口 配嘅蜆肉份量都幾多 比多幾十蚊仲有一個雙倍蜆肉份量嘅蝴蝶粉 不過我哋今次就冇試到西班牙油炸鬼雪糕 $48 呢度嘅西班牙油條都可以話係我食過嘅西班牙油條最好味 新鮮炸起但係食落又唔會覺得太油膩 而且有啲咬口 面頭灑上肉桂粉糖甜甜地 加埋面頭灑咗少少朱古力醬 仲有冰感嘅雪糕 係好好嘅配搭

牛油果芒果蟹肉他他蟹肉好新鮮,牛油果配芒果味道淡淡的前菜一流⭐️⭐️蜆肉蝴蝶粉非常推介 很欣賞他每一隻蜆殼都有蜆肉蝴蝶粉比較少 主要食蜆肉👍🏻❤️豬仔骨(8支骨)配酸黃瓜豬仔骨啱哂男士們嘅喜愛,或者食肉獸必食。醬汁好好味,令人吃完一條接一條😂😬👍🏻豬仔骨嘅side dish 揀咗奶油蒜蓉蝦,鵪鶉蛋和帕瑪森起司🧀 賣相睇落都好好味,奶油蒜蓉蝦都好入味 又去了殼 好方便士拉差雞翼名字很有趣 但外表平平 簡單一款辣的炸雞翼百利甜黑糖奶一杯改了好聽名字的朱古力奶 好喝提拉米蘇蛋糕入口很重提拉米蘇百利甜酒味道金 瑪格麗特很漂亮的一杯cocktail 用玫瑰花冰作點綴少少酒味 很適合小女生打卡🤳🏻整體餐廳環境優雅 適合聊天🥰三五知己一起聚一聚 很不錯的選擇
牛油果芒果蟹肉他他
蟹肉好新鮮,牛油果配芒果味道淡淡的
前菜一流

• 滿滿蜆肉蝴蝶粉
  • 提拉米蘇
  • 奶油蒜蓉蝦
  • 牛油果芒果蟹肉他他
餐廳裝修行最近流行既Y2K懷舊風格 主要以橙啡色設計🧡🤎 再加埋燈光帶有啲昏黃既感覺💡 好似做左電視劇主角咁🙈🙈香草羊架🐏(3支骨)配脆薄荷葉 另外加配奶油蒜香蝦🦐芝士龍蝦🦞(半隻)上菜已經聞到好濃郁的羊肉既香味🧆 肉質嫩滑 好易入口🤩 唔會食得好狼狽 🦐奶油蒜蓉蝦 蝦肉彈牙 醬汁好香蒜味 🦞芝士龍蝦好有鮮味 仲鋪滿左芝士係面🧀滿滿蜆肉蝴蝶粉🍝🦋一上枱見到好多蜆~😍食落醬汁好香好Creamy 會有微微既辣🌶️ 蝴蝶粉入晒味 份量都好大牛油果芒果蟹肉他他🥑🦀🥭一入口好有驚喜 芒果既甜 蟹肉既鮮味再加上牛油果既油香 口感好夾😋紅心芭樂白桃烏龍茶(加芝士奶蓋)🧋芝士奶蓋比較杰身 🍼好香奶味 帶有淡淡既白桃烏龍茶香🍵 攪均飲會變好香茶底既奶茶😋Cocktail 成人水果茶🍹🍊味道好似香燈紅茶咁🥰 飲落唔似酒 唔會好重酒味 好易入口😗

滿滿蜆肉蝴蝶粉🍝🦋

牛油果芒果蟹肉他他🥑🦀🥭

紅心芭樂白桃烏龍茶(加芝士奶蓋)🧋

Cocktail 成人水果茶🍹🍊
味道好似香燈紅茶咁🥰 飲落唔似酒 唔會好重酒味 好易入口😗
2024-08-09 222 瀏覽
今日去咗太子道西一間小店食Dinner 裝修有少少復古嘅味道 我哋四個人可以坐卡位M9和牛牛内裙 8oz 配蘆筍 $168 呢個可以話必叫之選 因為和牛肉質真係比較嫩滑 而且油脂感十足 我哋叫咗五成熟 見到肉質粉紅粉紅 生熟程度啱啱好唔會Overcook黑毛豬鞍架 配火腿脆片及紅 酒蘋果 $108 黑毛豬鞍架係厚切 所以更加有口感黑松露和帕瑪森起司炸薯條 $48 呢度嘅薯條係用幼薯 新鮮炸起 薯條面頭灑上大量芝士 加上熱力所以芝士帶有少少拉絲嘅效果 仲配埋黑松露醬 點呀食更加香啖啖蟹膏蟹餅 $78 食物同名稱真係吻合 因為真係啖啖蟹肉蟹膏 外層煎焗到小小香脆 <蜜月> 龍眼蜜氣泡蜂蜜酒 $62 第一次飲呢隻酒 味道都幾特別 龍眼蜜再加啤酒味咁 都算易入口

2024-08-02 341 瀏覽
「鋸扒」未必一定要大花金錢到高級西餐廳,但價格便宜亦並非一定等於質素差劣,這間開業短短數月的小店正正主打價廉物美的牛扒,門面的鮮紅色霓虹燈相當奪目。雖然牛扒主要只得五款選擇,但最特別之處在於有檸檬鹹蛋黃、蒜油伴七味粉雪茄奶油卷、奶油蒜蓉蝦、鵪鶉蛋和帕瑪森起司等多款自家製配菜,除此之外亦有豬仔骨、羊架、闊條麵等選擇。M9和牛牛內裙8oz配蘆筍 ($168)牛扒並沒有提供生熟度選擇,兩款牛扒均偏生但對我而言正中下懷,帶有嚼勁而不失軟嫩,蒜蓉、牛油、迷迭香及黑椒等調味濃重。安格斯Prime有骨肉眼15oz配沙律菜 ($258)坊間較少見有骨肉眼,油花分佈均勻而中間部位有一圈脂肪,肉汁豐富之餘肉味更加濃郁,調味方面與M9和牛牛內裙同樣帶香濃蒜蓉與牛油香。經典卡邦尼披薩 ($118)批底既薄且脆近似梳打餅,舖滿芝士再加上煙肉及風乾火腿鹹香十足,如配上溫泉蛋的話會更能突顯卡邦尼神韻。
2037 瀏覽

M9和牛牛內裙8oz配蘆筍 ($168)
M9和牛牛內裙8oz配蘆筍

安格斯Prime有骨肉眼15oz配沙律菜 ($258)
安格斯Prime有骨肉眼15oz配沙律菜

經典卡邦尼披薩 ($118)
2024-08-02 131 瀏覽
幫朋友訂座後,而朋友揀咗其他餐廳。諗住入返OpenRice 去取消預訂,先發現這間餐廳不可以經OpenRice 取消而訂座過程無任何打醒亦無任何字眼無關於呢位份最終打電話去餐廳想取消又無人聽
幫朋友訂座後,而朋友揀咗其他餐廳。
諗住入返OpenRice 去取消預訂,
先發現這間餐廳不可以經OpenRice 取消
而訂座過程無任何打醒
亦無任何字眼無關於呢位份
最終打電話去餐廳想取消
又無人聽
2024-08-01
2024-08-01 327 瀏覽
太子超型格平民扒房,同時也提供多種意粉和薄餅,餐牌相當多元化。美式復古風裝潢風格,鮮豔橙色配飾搭配皮質梳化,令人彷彿回到了50年代美國餐館。🥩- 安格斯Prime西冷 HK$118 🥩抵食高質!!雖然Prime級別牛肉並不高級,但餐廳處理得宜。牛扒熟度約為5分,保持著幼嫩又多汁口感。牛扒表面牛油蒜蓉汁散發著濃郁香氣,勾起牛肉香氣!!- 滿滿蜆肉蝴蝶粉 HK$118 🍝必試大滿足新鮮蜆肉!!擺滿大量飽滿鮮甜大蜆肉,蓋滿整個意粉。配以微辣香草忌廉汁及蝴蝶粉炒香,吸收了大量蜆肉鮮甜精華,回味無窮!!
安格斯Prime西冷
- 安格斯Prime西冷 HK$118 🥩
- 滿滿蜆肉蝴蝶粉 HK$118 🍝
安格斯Prime西冷
2024-07-24 333 瀏覽
相信好多人行過,都會不其然被店內的佈置、顏色吸引,繼而抬頭向上,左望右望,欲尋舖頭芳名,以證這是室內設計公司? 酒吧? 抑或食肆,由餐廳內向外看,這種情況屢見不善,十分有趣,餐廳以代表六七十年代流行的作主調,配合情調燈光,焦皮梳化,橙紅色方磚餐桌面、寬敞的卡位,襯鋁質流線形特色牆、型格燈飾,懷舊中又帶點時尚, 隱身在一段以五金工程為主的街道,店名其實就在玻璃門上,舖頂不設招牌,低調得來郤又份外搶眼。🥗牛油果芒果蟹肉他他 $88很喜歡食蟹,在啖啖蟹膏蟹餅 與 牛油果芒果蟹肉他他兩款菜式之間,真的很難取捨,最後還是選了後者,夏天食酸酸甜甜的食物最醒胃。芒果蓉當中夾雜著粗粒芒果肉,增添口感又夠甜;蟹肉超多,味道鮮甜;配合底層幼滑香軟牛油果粒粒,吃起來超滿足🥗香草羊架三支 背脆薄荷葉 $98 + 雪茄奶油卷: 蔥油伴七味粉$20 + 奶油蒜蓉蝦  $58 = $176燒羊架size都唔細,厚肉,算係性價比幾高,醃得好入味,辣辣地,大約六成熟,肉質軟嫩;薄荷醬偏甜,但又出奇地夾。將特製牛油包裝成雪茄,玩味十足。牛油味十分重有少少蒜蓉香,七味粉的辣度點到即止,塗抺在羊架上誘發陣陣香氣,吃起來更惹味

🥗牛油果芒果蟹肉他他 $88

香草羊架三支 背脆薄荷葉
雪茄奶油卷: 蔥油伴七味粉
🥗奶油蒜蓉蝦
這個也是心水之選,開邊蝦肉大隻,肉質爽脆,沾滿辣辣地的奶油蒜蓉汁,十分惹味, 這個價錢,十分抵食。
🥗滿滿蜆肉蝴碟粉 $118

没有計過入面究竟有幾多隻蜆肉,感覺就是吃極也吃不完,蜆肉滿滿,肉質肥美彈牙,飽滿無沙; 蝴蝶粉麥味香濃,軟硬適中,配微辣的蒜蓉忌廉汁,用匙羹連汁一齊食,入口既香且滑,十分推薦
滿滿蜆肉蝴碟粉
🍵紅心芭樂白桃烏龍茶 $48

淡雅幽香的烏龍混合清甜白桃,伴隨濃濃的芭樂香,甜度適中,帶微酸,清爽解膩,配肉味香濃的羊架非常合拍,若選非酒精類飲品,這昰不錯的清新之選
紅心芭樂白桃烏龍茶
🍹百利甜黑糖奶 $78

Baileys 甜酒略帶少少朱古力味,甜甜地,酒精濃度不高,加入焦糖和牛奶、冰塊,入口香滑,醇厚冰涼,加上特別的拉花効果,型格玻璃杯,更賞心悅目
🧁Tiramisu $58
接近傳統製法,忌廉香滑微甜,手指餅顯潤,充滿咖啡酒濃香,口感柔滑,撒上朱古力粉,味道更可口,感覺上亦没有那麼膩
Tiramisu
雖然餐廳位置有點僻,亦與周邊環境格格不入,但是客人郤比想像中多,相信除餐廳裝修靚之外,食物質素與性價比是一大考量因素。
2024-07-03
香草羊架三支 背脆薄荷葉
滿滿蜆肉蝴碟粉
紅心芭樂白桃烏龍茶
Tiramisu
2024-07-24 205 瀏覽
大眾親民級牛扒,滿滿氣氛,店員年輕, 走年輕路線,值得支持牛安格斯Prime西冷配烤大蒜,滋味喔,牛香滿滿,肉質纖維感強,滿滿咬口。肉汁多濃郁,棒炸薯條秘制的醬汁搭金黃酥脆薯條,完美融合,醬汁中的美味,在嘴中不斷跳耀著,脆香滿滿,薯條非常好吃。 安格斯牛肉肉眼安格斯牛肉肉質軟嫩,多汁滿滿,油份帶點清甜。豐富之油脂分佈比例,店內牛肉眼扒可算是其中招牌。位置,肉質緊實且帶有肉質有,肉味最濃。手工啤酒品由牛扒,到飲品也是好心情,和朋友同享快樂朱古力布朗尼朱古力雪糕香濃,布朗尼烤到熱熱,出爐的,布朗尼經典快樂,表面微酥,內裡濕潤綿密,又帶著濃郁巧克力香氣親切地道之西式感覺,味道棒

大眾親民級牛扒,滿滿氣氛,店員年輕, 走年輕路線,值得支持

牛安格斯Prime西冷

炸薯條

安格斯牛肉肉眼

手工啤酒品
由牛扒,到飲品也是好心情,和朋友同享快樂

朱古力布朗尼

親切地道之西式感覺,味道棒