今天來到 The Steakhaus, 裝潢帶點經典又夾着玩味,十分有驚喜, 我哋早少少到但越坐越多人,平日嘅晚上亦幾乎坐滿,建議預早訂枱。😆❤️香草羊架(6支骨)配脆薄荷葉羊架烤得外表微焦,入面鮮嫩多汁,配上香濃薄荷啫哩醬汁,羊肉更添風味更fresh。餐盤上鋪滿炸過薄荷葉,原來好惹味,成個dish有清新口感及份量好足🧡滿滿蜆肉蝴蝶粉蜆肉蝴蝶粉d蜆又多又肥美飽滿,白肉晶瑩剔透,吸飽了濃郁的白酒汁。蝴蝶粉吸飽了蜆汁特別鮮甜,而且口感十足,同肥美蜆肉相得益彰,絕對係一大亮點💛啖啖蟹膏蟹餅蟹餅外層酥脆,咬落去後見到超多蟹肉,仲有濃郁蟹膏真係滿滿海鮮味💚蒜香牛油焗大蝦大隻肥美的蝦肉,淋上濃郁的蒜香牛油醬汁,鮮甜多汁。蝦肉咬下來彈牙十足。鍾意蒜香嘅朋友一定like。💙百利甜黑糖奶百利甜黑糖奶濃郁香醇,恰到好處嘅甜度,令人回味無窮。奶香濃郁,黑糖香氣撲鼻而來,同百利酒的醇厚並沒有任何違和感💜熱朱古力熱朱古力濃郁可口,朱古力香氣撲鼻而來,令人忍不住一口接一口,係一杯溫暖人心嘅飲品

❤️香草羊架(6支骨)配脆薄荷葉

🧡滿滿蜆肉蝴蝶粉

💛啖啖蟹膏蟹餅

💚蒜香牛油焗大蝦

💙百利甜黑糖奶

💜熱朱古力
2024-07-22 220 瀏覽
趁小朋友考完試,我們一家可以外出大餐一定慶祝,好開心!我們在旺角逛街後就來到這家餐廳晚飯了。店面不大,但乾淨整齊,裝橫設計自然簡潔,氛圍頗舒適。服務員殷勤認真介紹各款菜式,面帶笑容,上菜速度也算快。食物:綠色小沙律:清新可口,搭配的油醋汁很開胃。蟹膏蟹餅:蟹膏濃郁,第一次嘗試,每個人分了一口,頗有特色。黑松露及帕瑪森起司炸薯條;黑松露香氣濃郁,配上外脆不油的炸薯條,非常好吃。經典卡邦尼披薩:滿滿的芝士和饀料,餅皮外脆裡軟,有嚼勁,也是很好吃。安格斯封門柳:廚師自訂熟度,切開應該烹調到五成熟,服務員在我們面前把肉放在熱燙燙的鐵板上再淋上肉汁,很有特色而且肉質鮮嫩,好吃到翻白眼。黑毛豬鞍架:肉嫩汁多,一點都沒有羶味,肉質也很嫩,這道菜必點。香草羊架;肥瘦適中,有羶味但不重,肉質鮮嫩多汁。豬仔骨:這個豬仔骨一根根的,味道很像叉燒,肉汁也是很豐富。成人水果茶:果味清香,酒精味不重,酸酸甜甜,很好入口。這家食物味道真的非常棒,每一道菜我們都喜歡,價錢也合理,下次再光顧。

食物:
綠色小沙律:清新可口,搭配的油醋汁很開胃。
蟹膏蟹餅:蟹膏濃郁,第一次嘗試,每個人分了一口,頗有特色。

香草羊架;肥瘦適中,有羶味但不重,肉質鮮嫩多汁。

豬仔骨:這個豬仔骨一根根的,味道很像叉燒,肉汁也是很豐富。
成人水果茶:果味清香,酒精味不重,酸酸甜甜,很好入口。

2024-07-21 192 瀏覽
朋友黎左香港玩準備搭直通巴之前 揀左係太子同佢地食西餐 呢到既環境好有舊扒房既感覺 你香港已經好少見安格斯Prime西冷 8oz 配烤大蒜呢到既肉類係預設左熟度 廚師安排最合適既熟度 安格斯西冷出名牛味重 脂肪比例平均所以煎完出黎已經好香 肉質細嫩烤大蒜 烤完既大蒜唔再辣 唔再嗆反而食到既係味道濃郁 又軟綿綿既口感香草羊架配脆薄荷葉叫左3支羊架好厚身 煎完後肉嫩多汁食落唔羶仲有薄荷醬同炸左既薄荷葉呢個價錢真係好抵食水牛芝士番茄羅勒闊條麵醬汁酸酸甜甜 好開胃 屬於淡口味既芝士 唔會搶左醬汁既味道闊條麵有煙韌口感 吸晒醬汁 黑松露和帕瑪森起司炸薯條薯條係粗薯條 岩岩炸起又熱又脆 帕瑪森起司多左份咸香 仲有沙律醬 同 黑松露醬 停唔到口 一條接一接 啖啖蟹膏蟹餅呢個蟹餅好足料 好實在 好多蟹肉係入面 煎完出黎又香口又鮮味叫左一杯青蘋果莫吉托青蘋果 配薄荷葉 好清新 最後建議可以先預訂 平日晚上都人流不斷 個個都係訂左位既客人
朋友黎左香港玩

平日晚上都人流不斷 個個都係訂左位既客人
  • 啖啖蟹膏蟹餅
  • 香草羊架
2024-07-20 201 瀏覽
一件簡單的事情,達到專業級水準,值得支持雞尾酒薯條雞尾酒香濃,滿滿特色,配上外皮金黃薯條,薯味香濃,醬汁風味滿滿牛西冷西冷配上蒜香。肉質有彈性,肉味最濃。脂肪低,好吃,是肉質軟嫩多汁、油份帶清甜感覺。 安格斯肉眼豐富的油脂分佈比例。香濃味道,肉質緊實且帶有適度的油花。吃上來口感鮮嫩,有肉質細膩。煎得金黃味道好,棒布朗尼配朱古力雪糕新鮮出爐,布朗尼味道很棒,配上滑滑雪糕,表面微酥,內裡濕潤綿密,帶濃郁香氣,夢幻美味店子年輕人打造出來的牛扒,以口味傳承的摩登風西餐
一件簡單的事情,達到專業級水準,值得支持

雞尾酒薯條

牛西冷

布朗尼配朱古力雪糕

店子年輕人打造出來的牛扒,以口味傳承的摩登風西餐
2024-07-19 422 瀏覽
嗌左碟芝士蕃茄羅勒意粉同埋牛肩扒。同行嗰個食素,只能嗌呢個意粉,以為味道點都冇死,但係上到竟然只係得幾啖🤯味道同飛機餐嘅差唔多,唯一分別係,呢度幾啖,飛機餐起碼都食得飽諗唔明呢碟野配料都唔會貴🍅🧀,味道唔見出眾,點解俾多幾條麵都唔肯呢後尾同另一個食過嘅朋友傾返大家都話又貴肉又韌都冇哂心情欣賞呢度幾靚嘅裝修了🥺食哂啲嘢都好似冇食過咁,最後去食多個M記算
[喺大角咀經過見到呢間舖裝修幾靚,俾佢吸引左去食🤑後尾同另一個食過嘅朋友傾返,先知大家都中過伏!🙂‍↕️]

嗌左碟芝士蕃茄羅勒意粉同埋牛肩扒。

後尾同另一個食過嘅朋友傾返大家都話又貴肉又韌

都冇哂心情欣賞呢度幾靚嘅裝修了🥺食哂啲嘢

都好似冇食過咁,最後去食多個M記算

2024-07-19 393 瀏覽
整體食評都係一般。-環境方面,裝修好有懷舊扒房味道,連同後巷廁所嘅位置佢都裝修埋,係值得一讚嘅。畀人感覺係舒服。-服務方面,服務費要加一但用qr code落單同埋員工唔會企喺個場入面而係匿係收銀或廚房位。員工需要多加訓練。而上菜嘅時間都唔係話等太耐,大概兩三個字到就上到菜啦,我去到用餐嘅時間係晚上八點幾,當時見到有五成滿嘅客人。-食物方面,叫咗兩款唔同嘅扒同一個蟹餅一個甜品。大概食物嘅味道都冇話好突出。而且扒嘅方面係冇得揀熟度,咁呢一方面都尚可接受,煮出嚟嘅扒都唔會over cook,適合我嘅口味。牛內裙呢一個部位比較小食佢嘅肉質都好嫩同埋因為佢係和牛所以都唔差,而且佢有燒到個扒邊有脆位。蟹餅味道比較清淡有啲蘿蔔粒紅椒粒加少少調味成個蟹餅每一啖都係蟹肉但蟹膏嘅味道就比較淡食唔係好出。tiramisu嗰份量比較細覺得58蚊一份性價比唔高,因為佢係縱呢個蛋糕嘅方向去做呢一個tiramisu所以佢嘅手指餅係冇浸過咖啡令佢冧身,而係做出一個海綿蛋糕嘅感覺,中間加返啲cream 但唔夠多,整體個蛋糕都比較乾身。有一點我覺得好離譜嘅係叫咗個牛肩胛扒但係佢筋嘅部位係非常之多,而我同員工反映呢一個問題

整體食評都係一般。

有一點我覺得好離譜嘅係叫咗個牛肩胛扒但係佢筋嘅部位係非常之多,而我同員工反映呢一個問題佢問返廚師之後返嚟嘅回覆係呢個部位係好多筋嘅。一個問題係好多筋咁應該點樣食?而家係食筋定係食緊扒?廚師講嘅多筋同實際上嘅多筋係咪又係同一個程度多筋呢?

m9和牛牛內裙
安格斯prime牛肩胛扒
啖啖蟹膏蟹餅
提拉米蘇
2024-07-17 162 瀏覽
朋友好喜歡据扒,簡直就是牛扒迷,今晚我們結伴去談心。餐廳播著英文快歌,讓我們感覺真放鬆。綠色小沙律天氣熱,率先點了份沙律🥗菜清爽,加入黑醋汁,新鮮還定價便宜,是沙律菜,不是濫竽充數用生菜。安格斯Prime 牛肩胛配大蒜牛肉厚薄成熟度恰好,還帶一些肉汁,入面嫩紅,加了原個蒜頭,味道層次大躍升。牛扒🥩入口肉香,帶有一點嚼勁,調味不多,吃到原味道。毛花果火腿披薩薄餅份量足兩位吃,毛花果鮮甜,令咸香的火腿鮮味倍感突出,兩者好夾。餅底比餅干底厚一些,卻仍是薄脆,有少少芝士香,還灑上香草提味。牛油果芒果蟹肉他他芒果香甜,牛油果軟糯,成熟得正好,蟹肉不少,鮮味滿滿,帶些少辣味,吃得滿足。啖啖蟹羔蟹餅煎得金黃,蟹肉好甘香,擺盤好看,碟子上有肉眼可見的蟹羔,味濃郁,蟹肉出手大方,啖啖精華,外脆內軟,喜出望外,價錢還貼地。百利甜黑糖奶吃甜品要點杯酒配襯,好可愛的波波造型,黑糖味濃稠但不會好甜,具百利酒醇,但不醉人,女生亦易入口,好好喝。朱古力布朗尼配雪糕大大球雪糕,配上暖暖又軟硬適中的蛋糕,朱古力味夠濃,整體不過甜,冷熱交替,喉嚨舒爽作結。食後感:出品明顯進步了,喜歡這兒的環境,設計型格,一絲不苟的紙巾和
朋友好喜歡据扒,簡直就是牛扒迷,今晚我們結伴去談心。

餐廳播著英文快歌,讓我們感覺真放鬆。

綠色小沙律

安格斯Prime 牛肩胛配大蒜

牛扒🥩入口肉香,帶有一點嚼勁,調味不多,吃到原味道。

毛花果火腿披薩

啖啖蟹羔蟹餅

百利甜黑糖奶

朱古力布朗尼配雪糕

食後感:出品明顯進步了,喜歡這兒的環境,設計型格,一絲不苟的紙巾和碟子,不少心思位可見。
  • 啖啖蟹羔蟹餅
2024-07-17 124 瀏覽
地點較偏僻少少,比教少人行經,假日生意都未見滿座,但係呢個原因令呢度食飯傾計都舒服👍用QR CODE落單,實際上嘅服務唔多,係收碟速度快,唯見到有員工係後排瞓覺😆開瓶費收$50,如果免收會吸到唔少酒客嚟食飯酒聚!小小青菜沙律 $ 28比起出面,呢個價錢係超合理收費,菜、車厘茄同油醋汁,真係冇咩特別羊架3枝骨 $ 98用QR CODE 落單冇問成數,不過出嚟嘅 7 成熟係粉嫩多汁,羊味濃郁,唔食羊嘅一定話好羶蟹餅 $ 78呢個價錢冇諗太多,但係佢比嘅真係超過咗,因為出去食一份都已經收費過百!佢真係啖啖蟹肉,微微嘅辣味,如果加返個他他醬會更好卡邦尼Pizza $ 118實際上都只係加咗煙肉片嘅pizza,冇太大驚喜,同埋批底好薄,熱辣辣係幾好食嘅朱古力Browines $ 48個心熱辣辣,外層微微脆,配埋雪糕真係一流呢個價錢太實惠Tiramisu $ 58呢個就睇得出偷工減料嘅。。。因為個Mascarpone芝士層超少超薄,但係已經有三層打指餅層,真係好似食緊軟手指餅
開瓶費收$50,如果免收會吸到唔少酒客嚟食飯酒聚!
小小青菜沙律 $ 28

羊架3枝骨 $ 98

蟹餅 $ 78

卡邦尼Pizza $ 118

朱古力Browines $ 48
個心熱辣辣,外層微微脆,配埋雪糕真係一流呢個價錢太實惠

Tiramisu $ 58

2024-07-14
生日
是晚約咗舊同學食飯👯‍♀️咁耐無見~梗係要搵間環境唔錯嘅新餐廳聚吓舊啦~最方便佢有卡位~傾私密計或者3-4個知己一齊坐都無問題💕.✨安格斯Prime西冷80z配烤大蒜 HK$118🐂肉色粉嫩~食落肉質軟嫩多汁;扒邊有條肉筋~咬入口牛脂好濃郁~配埋烤大蒜~一口牛一口蒜~蒜香四溢~口感又獨特😙.✨滿滿蜆肉蝴蝶粉 HK$118點咗佢哋招牌菜蜆肉蝴蝶粉~比正常多一倍份量嘅蜆~肥美又新鮮~粒粒鮮甜無沙😍😍蝴蝶粉煮得軟硬適中~口感彈牙~成碟份量好大碟~食完超滿足☺️.✨黑松露和帕瑪森起司炸薯條 HK$48✨卡真甜蕃薯條 HK$38😝😝一口氣叫兩個炸薯~炸薯條外酥內軟~配咗帕瑪森起司既味道濃郁~點埋香氣濃郁既黑松露沙律醬~完美組合💜再嚟炸蕃薯條🍠熱辣辣入口香脆內軟~香甜軟糯~點埋卡真沙律醬微辣好惹味~.✨成人水果茶 HK$78有雜果做base~飲落有少許酒味~係一杯富水果香甜味嘅一杯夏日cocktail🍹.✨抹茶拿鐵(凍) HK$38用波波杯好別緻🤩🤩抹茶味道甘香濃厚~微甜岩岩好👌.✨提拉米蘇 HK$58😋😋Mascarpone cream、濕潤既lady finger~加埋咖啡同酒香🥃每樣都好bala
✨安格斯Prime西冷80z配烤大蒜 HK$118
✨滿滿蜆肉蝴蝶粉 HK$118
✨黑松露和帕瑪森起司炸薯條 HK$48
✨卡真甜蕃薯條 HK$38
✨成人水果茶 HK$78
✨抹茶拿鐵(凍) HK$38
用波波杯好別緻🤩🤩抹茶味道甘香濃厚~微甜岩岩好👌
✨提拉米蘇 HK$58
😋😋Mascarpone cream、濕潤既lady finger~加埋咖啡同酒香🥃每樣都好balance~口感仲好creamy軟滑添!!
✨朱古力布朗尼配雪糕 HK$48
Brownie朱古力🍫味道甘甜又香滑~而且質感本身唔會太乾~size細細粒食落好方便~配埋中間嘅雲呢拿雪糕🍨加埋嚟食真係好正~一啲都唔漏👍🏻👍🏻

2024-07-11 109 瀏覽
What a surprisingly nice and worth-trying restaurant in 太子 which offers good food😍 I enjoy the dinner so much !!! We ate for 1.5 hrs… so jeng 😍 . Worth to give it a try. 👍🏻 We found the restaurant is fabulous so we seat in and had super nice catch up . 突然之間好想食扒😝First, we ordered this mango 🥭 avocado 🥑 Crab 🦀 meat ! Like it so much . The size is big For the main, we ordered 蜆肉白汁意粉🍝 so yummy ! Must order dish . The 蜆 is so fresh ! The taste of the sauce is strong! Perfect match with the spaghetti

For the main, we ordered 蜆肉白汁意粉🍝 so yummy ! Must order dish . The 蜆 is so fresh ! The taste of the sauce is strong! Perfect match with the spaghetti!

Give it a thunp up !

For another main course, be ordered steak 🥩 50% raw ! Perfect 🤩

We also ordered this 黑松露薯條!正呀😍

Finally, this tiramisu perfectly ended our meal !

This drink is beautiful ! A cocktail 🍸
好似錯重點,不過個男店員係真心幾靚仔嘅😻😻😻~呢間舖完全唔近地鐵站,不過我都回頭食咗兩三次。最最最好味嘅唔係佢個正餐,而係佢嘅Churros! (甜品味大過天炸得非常酥脆嘅西班牙油炸鬼配上朱古力醬,wonderful!!😚😚😚其他牛排豬手等等正餐都唔錯,不過冇Churros留低咁大印象俾我。😆😆😁希望多啲人知道呢間正嘢,佢個裝修風格都唔錯👍🏻👍🏻有啲美式vintage嘅感覺。
好似錯重點,不過個男店員係真心幾靚仔嘅😻😻😻~
呢間舖完全唔近地鐵站,不過我都回頭食咗兩三次。
2024-07-06 64 瀏覽
餐廳整個裝修比人有一種懷舊感,燈光帶泛黃令到每一張相都營造出復古風格📸 氛圍輕鬆,難怪當晚超多情侶💑閨蜜放工過嚟。滿滿蜆肉蝴蝶粉果然係滿滿蜆肉!蜆份量多過蝴蝶粉,我諗另一款”雙倍蜆”應該仲誇張🤭 原本以為係西式煮法,原來食落係微辣,變得好惹味,意料之外!芒果蟹肉牛油果本身好中意食呢三樣野,而家可以一次過滿足晒!!頂層係香甜粒粒芒果蓉🥭中間厚厚一層蟹肉勁足料🦀牛油果做底🥑原來咁樣配搭係好清新,每一啖都好滑順,勁想再叫多碟😋安格斯prime西冷 8oz (配烤大蒜)西冷肉質較有嚼勁,側邊會見到有條肉筋,爆香蒜蓉做調味令風味提升好多,入口特別香,另加$58 小扇貝,細細粒肉質飽滿。凍朱古力 入口挺香滑!百利甜黑糖奶問員工邊款cocktails酒味唔會太濃,佢推介呢款用百利酒調製嘅黑糖奶,入口真係唔覺有酒味,黑糖味濃而不膩,重奶味,好岩我口味!-QR code落單-

芒果蟹肉牛油果

安格斯prime西冷 8oz (配烤大蒜)

凍朱古力
入口挺香滑!

百利甜黑糖奶

-QR code落單-

2024-06-25
//< The Steakhaus >之前係網上面見到呢間扒房性價比好高,裝修型格就去試下喇!平日都full house好多人幫襯,好熱鬧😎————————————- 滿滿蜆肉蝴蝶粉 $118 -呢個價錢性價比好高🤩 真係爆多嘅蜆!個汁好特別,蝴蝶粉都煮得啱啱好,好滿足🥳醬汁偏稀,所以食曬成碟都唔會覺得好膩!————————————- M9和牛牛內群配蘆筍 $168 -雖然冇得揀幾多成熟,但係佢預定嘅係剛好非常之粉嫩!牛味頗重,煎得外脆內嫩好juicy😎仲有少少蘆筍同埋蒜頭,好好食😋————————————- 奶油蒜油蝦 $58 -呢個蝦必叫!一樣好鍾意佢個汁,蝦肉雖然唔大粒,但係好爽彈🥰————————————- tiramisu $58 -呢個超級唔推薦🥲性價比好低,好細舊而且比較嚡口乾乾,cream得好少,完全唔好食🥹唔係小編心目中嘅tiramisu😕————————————-卡真甜薯條 $38 -成日食薯條,不如試吓番薯薯條!炸得好好,唔乾有肉地,甜甜地配埋個醬會令人停唔到口😙😙————————————- 紅心芭樂白桃烏龍茶 $48 -果茶果香味幾濃,唔想飲酒嘅
< The Steakhaus >

- 滿滿蜆肉蝴蝶粉 $118 -

- M9和牛牛內群配蘆筍 $168 -

- 奶油蒜油蝦 $58 -
奶油蒜油蝦

呢個蝦必叫!一樣好鍾意佢個汁,蝦肉雖然唔大粒,但係好爽彈🥰
- tiramisu $58 -
tiramisu

-卡真甜薯條 $38 -
卡真甜薯條

- 紅心芭樂白桃烏龍茶 $48 -
飲品

果茶果香味幾濃,唔想飲酒嘅話都係一個唔錯嘅選擇!
- 龍眼蜜氣泡蜂蜜酒 $62 -
龍眼蜜香甜可口,女仔們肯定鍾意❤️大大杯好開心!
評分:8/10
地址:太子太子道西91-91A號地舖
營業時間:星期一至日12:30-22:00

#TheSteakhaus #太子美食 #太子必食 #太子西餐 #太子扒房 #香港西餐 #香港扒房 #香港美食 #美食博客 #香港美食指南 #hkfood #hkfoodie #hkfoodshare #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodgram #🐷🐤西餐 #🐷🐤太子
卡真甜薯條
飲品
2024-06-27 153 瀏覽
環境氛圍有格調,近似8,90年代嘅港式西餐feel,坐得舒服。牛油果芒果蟹肉他他 ($88)好清新嘅前菜,三款食材配搭得好好。酸甜嘅芒果,配搭蟹肉咸香,底層牛油果帶出順滑口感。士拉差雞翼 ($58)永無失望嘅香口嘢,外層炸得香脆,肉質嫩滑、充滿油香。滿滿蜆肉蝴蝶粉 ($118)蜆嘅份量好澎湃,每粒肉質都好彈牙飽滿。醬汁令蜆肉更加惹味。安格斯Prime西冷 8oz 配烤大蒜 ($118)厚度適中、肉味幾濃、入面仲保留肉汁,搭埋上面蒜粒或者烤大蒜更加惹味。芝士龍蝦 (半隻, $78)芝士好惹味,不過蝦肉份量真係好少,基本上三四啖就完咗。
環境氛圍有格調,
近似8,90年代嘅港式西餐feel,坐得舒服。

牛油果芒果蟹肉他他

牛油果芒果蟹肉他他 ($88)
好清新嘅前菜,三款食材配搭得好好。
酸甜嘅芒果,配搭蟹肉咸香,
底層牛油果帶出順滑口感。

士拉差雞翼
士拉差雞翼

士拉差雞翼 ($58)
永無失望嘅香口嘢,
外層炸得香脆,肉質嫩滑、
充滿油香。

滿滿蜆肉蝴蝶粉

滿滿蜆肉蝴蝶粉 ($118)
蜆嘅份量好澎湃,
每粒肉質都好彈牙飽滿。
醬汁令蜆肉更加惹味。

安格斯Prime西冷 8oz 配烤大蒜

安格斯Prime西冷 8oz 配烤大蒜 ($118)
厚度適中、肉味幾濃、入面仲保留肉汁,
搭埋上面蒜粒或者烤大蒜更加惹味。
芝士龍蝦

芝士龍蝦

芝士龍蝦 (半隻, $78)
芝士好惹味,不過蝦肉份量真係好少,
基本上三四啖就完咗。
2024-06-27 77 瀏覽
因為同朋友要去聯合舖頭拎衫拎完就search下有乜食見到呢間都幾好評就同朋友行過嚟其實由太子地鐵站行過嚟唔係好遠一條直路就到同朋友傾傾下就到了因為周圍d店舖都收晒佢好似漆黑中嘅螢火蟲咁😂好快就見到個門口裝修行型格路線門口個開關掣好攪笑係隻手嚟入返正題講野食我地嗰日係星期一佢有個Blue Monday精選M9和牛牛肉裙8oz配薯條及沙律菜就一於試下店員無問幾成熟我諗係預設左嘅另外睇comment好多人都叫滿滿蜆肉蝴蝶粉我地就決定試呢個再加多個包豪斯沙律飲品方面就叫左個名幾得意嘅成人水果茶同紅心芭樂白桃烏龍茶最後女仔食野點少得甜品試左西班牙油炸鬼同tiramisu 包豪斯沙律一上碟好特別佢好似切開左嘅生菜上面再有配料咁有藍莓 橙 合桃 啤梨再配上沙律醬同黑椒第一啖食落去好有驚喜佢係有grill過嘅香味配合生果酸酸甜甜加上合桃嘅口感幾好食同埋出面真係少見真係可以試下M9和牛牛肉裙8oz配薯條及沙律菜因為無得揀生熟程度如果怕生嘅朋友可能要同店員講聲但我同朋友平時食扒都係5成所以無問題同埋和牛如果太熟有少少浪費了我想話食落去淋得嚟有牛味有咬口好香好好食👍真心推薦另外薯條一啲都唔遜色炸得好香脆又唔
因為同朋友要去聯合舖頭拎衫

因為周圍d店舖都收晒
佢好似漆黑中嘅螢火蟲咁😂
好快就見到個門口
裝修行型格路線
門口個開關掣好攪笑
係隻手嚟

入返正題講野食