2021-07-17 80 瀏覽
🥩#Hanger steak $268🥔#Jacket potato with bacon and sour cream $48嚟扒房冇理由唔食牛扒 乾式同濕式熟成牛肉分類講究 份量由一人獨食到sharing plate都有 各適其適 我揀封門柳 7安士可以獨食😏 呢個部位冇乜脂肪 肉質偏瘦 簡簡單單咁將佢烤烘至外面微焦 已經好好味 牛味濃郁得嚟肉質柔軟 配埋chimichurri阿根廷青醬(味道同賣相 近似中式薑茸) 滋味無窮 仲有至愛焗薯仔配酸忌廉😜 唯一要挑剔嘅就係擺碟太普通The Upper Deck東涌怡東路9號灣景薈1樓101號舖

🥩#Hanger steak $268

The Upper Deck
東涌怡東路9號灣景薈1樓101號舖
2K
2021-07-17 79 瀏覽
#東涌靚海景扒房-越嚟越鍾意東涌 今日同朋友喺東薈城名店倉逛完 可以去區內高質餐廳食好嘢 今晚同朋友發掘咗個新hea點 就係東涌喜來登酒店一樓呢間新派扒房 入去食嘢可以免費打枱波 食吓玩吓 消磨一晚話咁易-🍖#Rack of lamb $268朋友鍾意有肉有脂肪 食羊架仲要五成熟 佢話羊肉羶味再加脂肪甘香 咁先係食羊架嘅精粹喎😅-📍#The Upper Deck東涌怡東路9號灣景薈1樓101號舖 (Sheraton 酒店旁)
#東涌靚海景扒房
食吓玩吓 消磨一晚話咁易

🍖#Rack of lamb $268

📍#The Upper Deck
  • rack  of  lamb
2021-07-13 85 瀏覽
假日去遠啲,想搵個寧靜坐得舒服嘅餐廳chill下!去咗東涌嗰邊。 Upper deck 餐廳星期六、日12pm-3pm有brunch menu, $228一位,非常豐富!▶️Starter Egg Benedict 🍳 估唔到份量咁多,有兩件!流心蛋加上芝士、煙肉,又香又好味!▶️MainCeoque Madame太陽蛋、芝士、火腿三文治🥪多重口感,好豐富!好夠飽,配香脆薯條🍟▶️DessertChocolate cake🍫🍰 配有雲尼拿籽雪糕🍦朱古力蛋糕質感唔錯,幾香!底仲有餅底。呢個brunch 真係好夠飽,好抵食!

假日去遠啲,想搵個寧靜坐得舒服嘅餐廳chill下!

▶️Starter

▶️Main
Ceoque Madame

▶️Dessert

呢個brunch 真係好夠飽,好抵食!
2021-07-11 92 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️今次去咗東涌發掘好西🍽呢間餐廳除咗地理位置比較偏遠之外🌎無論係菜式定係環境都簡直無得輸👯‍♀️❶肉醬意大利卷型通粉 $198卷型通粉有別於一般長通粉味道有如一片片捲起嘅餃子皮🤭而佢嘅特色就係比一般嘅意粉更加掛汁😋酸酸甜甜嘅蕃茄肉醬配上呢款卷型通粉🍅簡直係Perfect match👍🏻❷牛側腹扒 + 薯蓉 $288 +48今次揀咗5️⃣成熟個人覺得5️⃣成熟係恰到好處 可以保留肉質嘅鮮嫩同時肉汁又得以鎖住🐮而牛側腹扒嘅口感比其他部位更豐富🐄含細緻既脂肪纹路 同時肉味較鮮甜又帶點油香🛢另外 每款牛扒都會配一款配菜同埋醬汁🥰我哋就揀咗薯蓉同埋阿根廷青醬薯蓉幼滑同時仲有煙肉碎 食落更有口感同時有點鹹香😈而青醬就係廚師非常推介嘅醬汁🧑🏻‍🍳醬汁嘅配合完全令牛嘅味道更加突出👀廚師果然冇介紹錯👻❸Tropical Punch $75❹Yuzu & Pineapple Mule $75飲品嘅款式都有好多我哋今次就揀咗無酒精嘅飲品🍹個人比較推薦Yuzu & Pineapple Mule🍍菠蘿清新既酸味 配上柚子既微甜😽非常適合宜家呢種咁悶熱既天氣☀️而且甜度仲啱啱好添!🙌🏻🤭順帶一提:憑星期五、六晚
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

菠蘿清新既酸味 配上柚子既微甜😽
非常適合宜家呢種咁悶熱既天氣☀️
而且甜度仲啱啱好添!🙌🏻

🤭順帶一提:
憑星期五、六晚上9:00都會有live band show🎸
喺呢個無敵大海景嘅餐廳聽住現場嘅音樂表現🎶
簡直係人生一大享受👩‍❤️‍👨
2021-07-10 85 瀏覽
🐾 The Upper Deck (東涌) 🐾凱撒沙律 ✔️紐約牛扒(10安士)(chimichurri)(烤露筍)✔️香烤虎蝦意大利扁意麵✔️-咁啱揸車去東涌有啲事要整,見到呢度附近開咗個灣景薈就入去覓食下🥰-凱撒沙律 :一上菜俾芝士薄片吸引咗🤤入邊仲有好多唔同嘅配菜,例如煙肉、一個好酸嘅鯖魚😂佢酸到我隻眼擘唔大🤣仲有好多麵包粒脆脆,唔好睇佢嗰醬汁好似好少咁🥰但係佢係啱啱好㗎🤣連平時唔鍾意食菜嘅我都食咗好多-紐約牛扒(10安士)(chimichurri)(烤露筍):其實我自己都比較少叫牛扒食😂不過我覺得呢一個牛扒都好好食佢係比較淋嘅,我哋叫咗五成熟🥰嚟到嘅時候啱啱好,對我來講又唔會太生🤣最主要想講下佢嗰醬😂佢呢個汁勁有串燒BBQ嗰陣味😂😂😂佢係有配醬同冇配都好食😂😂🥰露筍就正常發揮🥰唔會太老🥰正-香烤虎蝦意大利扁意麵:我哋見到佢下面寫話係慢煮蕃茄海鮮濃湯烹調 對面嗰個就即刻心心眼🤣入邊有好多唔同嘅車厘茄,有橙色黃色同紅色😂我自己覺得黃色最好食😂,意粉煮得好有彈性,夠煙韌👍🏻入邊仲有洋蔥同埋橄欖🥰蕃茄味好濃郁,入口就食到好香嘅蕃茄味🍅—(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:8/10環境:7/1
🐾 The Upper Deck (東涌) 🐾
凱撒沙律 ✔️
紐約牛扒(10安士)
(chimichurri)(烤露筍)✔️
香烤虎蝦意大利扁意麵✔️
凱撒沙律 :
紐約牛扒(10安士)
(chimichurri)(烤露筍):
露筍就正常發揮🥰唔會太老🥰正
香烤虎蝦意大利扁意麵:

(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:8/10
環境:7/10
服務:8/10
人均消費:$300
———————————————
▪店舖名稱: The Upper Deck (東涌)
▪店舖地址:
🔸 東涌怡東路9號灣景薈1樓101號舖
-----------------------
📍The Upper Deck喺香港好難得感覺到好似去咗外國嘅感覺🇺🇸,今次介紹呢間餐廳一定比到你,仲有桌球比客人任玩,餐廳位於東涌Sheraton酒店隔離,距離地鐵站有一段距離,餐廳環境真係好舒服😌,望住落地大玻璃外嘅海景,雖然而家疫情但都可以望住飛機升降✈️,黃昏🌆嘅時候仲可以望住日落真係好正😝😝,餐廳行政總廚係曾擔任過多間遍布全球嘅米芝蓮餐廳同酒店,唔怪得啲嘢咁好食啦😋😋,想知係咩就繼續留意睇落去啦👇 👇—————————————-————👅 THE AMERICAN BLT BURGER 🍔 落單嘅時候侍應已經好貼心問咗我哋幾多成熟🐂,我哋就叫咗5成,中間漢堡扒真係好正🥰,完全唔會好乾,咬落去好多肉汁,加埋中間會有生菜丶炸洋蔥圈丶煙肉丶蕃茄,個包都好鬆軟,漢堡包會配埋薯條🍟,薯條係偏粗身,全部都好大條熱辣辣,加埋薯條上高嘅調味粉👍👍好惹味,佢哋薯條嘅份量簡直係多到痴線🤣🤣,多到食唔晒,總括嚟講係一個好高質嘅漢堡包🍔—————————————-————👅 慢烤熏制背肋排 半份千祈唔好比佢半份‼️呢個名呃到🤣🤣,你嚟到勁震撼嘩一聲😲😲,以為半份細細份點知完全食唔晒打包走,背肋排夠晒入味
📍The Upper Deck

👅 THE AMERICAN BLT BURGER 🍔

👅 慢烤熏制背肋排 半份

千祈唔好比佢半份‼️呢個名呃到🤣🤣,你嚟到勁震撼嘩一聲😲😲,以為半份細細份點知完全食唔晒打包走,背肋排夠晒入味,好重煙熏同BBQ味🔥,背肋排慢烤關係所以好淋,好容易就切到出嚟,佢側邊帶住少少肥所以更加好食😋
—————————————-————
👅 Steak with bordelaise sauce unlimited fries

Set lunch $148 食到呢塊牛扒🥩,真係好抵食,牛扒牛味勁重,我哋叫咗5成熟啱啱好,表面焦香,牛肉保持肉汁好鮮嫩,配埋佢哋獨有嘅青胡椒燒汁,令牛味更加濃郁 👍👍
—————————————-————
環境 - 原來佢哋仲有live band表演 😝,落地大玻璃,可以望住香港機場升降✈️,睇日落好地方,仲有桌球打添,店員好熱情介紹餐牌

‼️除咗自己揸車🚗建議搭的士由東涌地鐵站出發到Sheraton酒店,車費大約$30左右
餐廳位於東涌Sheraton酒店附近 雖然與地鐵站有段距離 但偶爾在香港探索一些新地標 都是一個很好的體驗😆🥰 環境真的很舒服 而且遠距離還看到機場飛機升降 更有桌球給大家玩樂🎱 最關注的是食物質素也令我驚喜啊🥳-🔻🔻🔻🔻🔻✨法式餐包餐前會有法式餐包 有2款包 個人喜歡較軟熟那款 再蘸著欖欖油和黑醋汁 不錯吃~-✨頂級安格斯肉眼扒 10安士($358)到主角登場!! 屬於21-30日乾式熟成牛肉 原來乾式熟成指牛肉外層與表皮油脂因水分蒸發風乾 有助鎖住內部的水分 我們點了Medium Rare 表層有焦香味而且酥脆 但內裡牛肉維持到鮮嫩感覺 有豐富肉汁😍 配上獨特的青胡椒燒汁 更突出牛扒的燒烤味!-✨美式卡津香料炸薯條這個絕對要大讚!❤️ 大家有吃過Five guys的Cajun粉薯條嗎?這個正正是比起Five guys更為好吃! 雖稱為薯條 但就切成薯角般 每口都吃到超多薯容 重點是Cajun粉 辣度稱中又惹味 可以按個人選擇蘸上茄汁/沙律醬🤣-✨香烤虎蝦意大利扁意粉 ($188)意粉汁以慢煮蕃茄海鮮濃湯烹調而成 一吃會有很濃烈的海鮮味 有別於單純的蕃茄醬~ 配料加上很多車厘茄 虎蝦亦

🔻🔻🔻🔻🔻
✨法式餐包

✨頂級安格斯肉眼扒 10安士($358)

✨美式卡津香料炸薯條

✨香烤虎蝦意大利扁意粉 ($188)
意粉汁以慢煮蕃茄海鮮濃湯烹調而成 一吃會有很濃烈的海鮮味 有別於單純的蕃茄醬~ 配料加上很多車厘茄 虎蝦亦辣鮮爽口🦐~

🔺🔺🔺🔺🔺
🔸環境:除了以上描述之外 喜歡的還有live band表演 🥳 感覺真的好像去了外國似的

🔸價錢:合理正常~ 餐廳不時推出優惠 要密切留意!
🔸服務:職員都很親切呢 會問喜歡那道菜式 還會不時問我們有什麼需要🤣
🔸等候時間:已訂座 所以毋須等候
🔸回頭度:覺得是紀念日/生日慶祝的好選擇呢 下次可以下午時間來 應該更能欣賞一望無際的海景🌊
📍 The Upper Deck (東涌)
🗺 東涌怡東路9號灣景薈1樓101號舖
2021-07-06 861 瀏覽
Weekend想遠離市區去食個海景brunch,呢間餐廳位於東涌新酒店隔離個商場。一入餐廳已經被無敵海景吸引,可以睇到飛機升降,所以揀左坐窗邊。裝修幾有格調,Bar table隔離有一張桌球枱,好搶眼。另一個角落仲有個小型舞台,相信都係夜晚會有live band,如果夜晚黎應該會仲好氣氛。Brunch$228一位,包前菜、主食同甜品。飲品要另外叫。其實所有食物都幾大份,男仔都一定夠飽。餐包Eggs Benedict The Decks Style 蛋香細滑內裡流心,荷蘭汁香滑微酸,配搭不錯,食完都不覺膩。Steak Tartare 香脆多士配上口感滑溜嘅生牛他他,清新美味!Fish and Chips 好大塊炸魚,好脆!Steak Sando with Salad and Fries 烤牛肉都有幾多,個醬汁甜甜酸酸配埋個法包幾好食。Chocolate Cake

餐包

Eggs Benedict The Decks Style
蛋香細滑內裡流心,荷蘭汁香滑微酸,配搭不錯,食完都不覺膩。
Eggs Benedict The Decks Style

Steak Tartare
香脆多士配上口感滑溜嘅生牛他他,清新美味!

Fish and Chips
好大塊炸魚,好脆!
Fish and Chips

烤牛肉都有幾多,個醬汁甜甜酸酸配埋個法包幾好食。

2021-07-05 104 瀏覽
4個人,用openrice訂座優惠八五折。叫左兩個前菜share1。蟹餅2。帶子(唔記得影相)兩個都幾好食。蟹餅d醬有dd辣,dd啫。帶子係新鮮,同脆煙肉好夾。主菜叫左一隻煙燻雞同埋一個porterhouse share嚟食。Porterhouse 叫左medium,我覺得做得好好。Side 揀左薯條同埋粟米,牛扒個汁揀左紅酒同bearnaise。紅酒汁做得好好,bearnaise做得好差,不過其實唔需要點汁已經好好食所以試左味之後都係冇再點汁。另外叫左一杯Tropical Punch、一杯Jasmine &Rose Iced Tea同埋開左支酒。Punch好飲,Iced Tea 超普通,就好似你响屋企整個香片茶包雪凍d茶再嬸d玫瑰花瓣响個面再飲咁囉。酒呢,呢度個wine list係好嘅,只係你千奇唔好懷疑自己揀酒嘅能力,唔好太相信佢嘅提議,如果真係唔識,都唔緊要,依家人人都用智能電話你download是但個app自己參詳下就得,我唔係幾滿意侍應介紹嘅酒。問題係我其實冇叫佢介紹,我話左要邊支,侍應話不如要第二支,咁都係我自己衰耳仔軟嘅,所以呢度no complaint。環境方面,好幾張
4個人,用openrice訂座優惠八五折。

叫左兩個前菜share
1。蟹餅
2。帶子(唔記得影相)

環境方面,好幾張枱都係window seat,早d去可以睇日落,不過會好曬,要自行取捨。餐廳裡面9成嘅枱都會被陽光照到,唔係好適合我呢d古墓派嘅人,所以lunch我就唔會選擇去試喇。
Maryland  Crab  Cake
BBQ  Smoked  Devil  Baby  Chicken
USDA  Porterhouse  1.2kg
Cajun  Fries
Grilled  Corn  on  Cob
麵包籃
2021-07-03 629 瀏覽
The Upper Deck 位於東涌T-bay, 好適合放假去staycations 或者遊東涌去食飯!餐廳有落地大玻璃,可以望海及遠眺飛機場!餐廳空間感高,坐得舒服,仲有玩桌球,可以relax下!凱撒沙律 $88The Upper Deck Caesar Salad由咸香嘅巴馬臣芝士片、爽脆嘅羅馬生菜、酸漬白鳳尾魚、煙肉片、香脆麵包粒 及 沙律醬組成,當中酸漬白鳳尾魚令整個沙律富有特色!墨西哥雞肉漢堡 $138Chicken burger 超脆超巨型嘅香烤雞上髀肉,加上蕃茄、紅洋蔥、生菜、醃青瓜、墨西哥辣汁等,好滋味呀!意大利手工全蛋幼扁麵 $158Tagliatelle 由全蛋幼扁麵、意大利煙肉、蘑菇、巴馬臣芝士片、橄欖油、香草等組成,帶有傳統意大利菜嘅感覺!Leffe $80比利時style 嘅修道院黑啤,豐盈泡沫,帶點花香及焦糖味!Good!Jasmine and rose iced tea $75帶淡淡花香,清新解渴!

凱撒沙律 $88
The Upper Deck Caesar Salad

墨西哥雞肉漢堡 $138
Chicken burger

意大利手工全蛋幼扁麵 $158
Tagliatelle

Leffe $80

Jasmine and rose iced tea $75

帶淡淡花香,清新解渴!
2021-07-02 43 瀏覽
The Upper Deck (東涌).今日過黎東涌遠離塵囂,搵到呢間好chill嘅西餐同女朋友relex下!黎到仲有happy hour,緊係飲杯野先!Beef Tartare - 今次叫咗一個平時好少見嘅生牛肉他他,牛肉嫩滑鮮味,上面再配上一隻鵪鶉蛋,攪勻放上麵包,再加點點嘅蔥花,擺盤非常精緻.Maryland Crab Cake - 香口而不油膩的小食,炸得恰到好處,滿口蟹肉.Fresh Raw Oysters -$188半打,高級西餐而言超值,望落不大但食落好新鮮.Flank Steak Waguy M7 7oz - 初嘗試的牛部位,三成熟控制一流,一咬非常juicy肉汁豐富,完全不韌,配搭熱辣辣薯條!
The Upper Deck (東涌)
黎到仲有happy hour,緊係飲杯野先!

2021-07-01 209 瀏覽
The Upper Deck (東涌).🔹Maryland Crab Cake🔹.店員推薦嘅starter,外皮炸得香脆,唔會過厚嘅炸粉,切開充滿蟹肉碎,沾上少少千島汁.🔹Beef Tartare🔹.他他比我想像中乾身左啲,有三小片多士加一些葱粒,wasabi等以作調味.🔹Fresh Raw Oysters🔹.生蠔🦪很不錯,望落唔肥美但好新鮮仲充滿海水味,唔洗加任何調味都好好吃.🔹Flank Steak Waguy M7 7oz🔹.牛側腹其實我倆好似無食過呢個位,叫7oz個人覺得二人已經好夠食,仲要肥瘦適中,medium ware一流!叫扒可跟一個side dish,我地糾結左一陣叫原條粟米好定薯條🍟最後選擇後者,勁大份薯條重點係好好食薯條外脆內軟,即炸非翻炸,另有茄汁加牛油🧈可沾!.📌 The Upper Deck (東涌) @upperdeckhk東涌怡東路9號灣景薈1樓101號舖舖環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
The Upper Deck (東涌)

🔹Maryland Crab Cake🔹

🔹Beef Tartare🔹

🔹Fresh Raw Oysters🔹

🔹Flank Steak Waguy M7 7oz🔹

最後選擇後者,勁大份薯條重點係好好食
薯條外脆內軟,即炸非翻炸,另有茄汁加牛油🧈可沾!
東涌怡東路9號灣景薈1樓101號舖舖

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
Cheers! 🍸 週末就係要Chill😌搵間有靚景 食物質素又高嘅餐廳真係好難🤯望住靚景食好嘢傾心事就是爽呢杯我拎住嘅cocktail超級優秀 佢叫Tropical Punch 由野莓 熱情果 青檸 薄荷同熱情果組成 味道好refreshing 酸甜剛好💜核核麵包新鮮出爐又熱又勁軟熟當然夾埋核桃同埋醋調味脆脆哋又酸酸哋 係正嘅😚忍唔住叫一打生蠔 🦪完全唔腥 加埋天然海水味 令鮮味更突出酸忌廉煙肉焗薯🔔好濃郁嘅蒜香味爽脆嘅焗薯外皮 加上薯仔唔會太蓉 唔會有好粉嘅感覺 主菜係封門柳 (牛腹肉扒)好勁😍肉質勁嫩滑 又有適量肉汁 亦唔會食到脂肪凝固晒 講起都想再食個個店員都好熱情好客 好關注食客嘅意見🌟
Cheers! 🍸

爽脆嘅焗薯外皮 加上薯仔唔會太蓉 唔會有好粉嘅感覺

個個店員都好熱情好客 好關注食客嘅意見🌟
  • Hanger  Steak  Prime
  • Oyster
-美式煙肉芝士漢堡($148)🍔諗咗好耐究竟牛定係食雞好🐔,侍應就企喺隔離梗係問吓佢會推薦邊隻啦🤪,點知佢兩隻都講到好好食咁🤣。不過佢講到雞原來係炸嘅,咁我都係食返牛啦🐮。(tmi:餐單中文係寫向烤🍗,不過我想講個餐單好多字都寫錯😅,建議寫咗建謢🤣)burger黎到個陣大家都好震撼,個侍應都話夠2個人食😂。好彩佢提前問咗我哋使唔使切開🔪,如果唔係都唔知點食🤡。個麵包好有驚喜🤩,同平時啲漢堡唔同,佢層皮整到好鬆脆😋,但同時中間又好鬆軟😚,暫時真係我食過最好食嘅漢堡包🥰。跟住中間舊漢堡排都唔錯唔會好乾身,咬落去都有肉汁,加埋啲配菜同埋醬汁真係好好食🥳。漢堡包會配埋薯條🍟,薯條係扁身嘅粗薯條。唔知呢度係咪大多數都係外國客💁‍♂️,啲薯條完全係外國size😂,唔止份量好多,仲要每一條都好大條😮。想講食完之後個肚漲到好似有咗咁🤰。-頂級安格斯肉眼扒($358)🥩叫咗七成熟都一啲唔會韌身😌,而且咬落去好Juicey🤤,已經成為咗我係香港最鍾意食嘅牛扒之一🥩。侍應同我哋講廚師推介阿根廷青醬👨‍🍳,配落去都真係唔錯😋。因為青醬淡淡地唔會好重口味😌,令到牛扒味唔會好似平時咁比黑椒汁遮住咗😙,反而襯托返牛扒
-美式煙肉芝士漢堡($148)🍔

-頂級安格斯肉眼扒($358)🥩
叫咗七成熟都一啲唔會韌身😌,而且咬落去好Juicey🤤,已經成為咗我係香港最鍾意食嘅牛扒之一🥩。侍應同我哋講廚師推介阿根廷青醬👨‍🍳,配落去都真係唔錯😋。因為青醬淡淡地唔會好重口味😌,令到牛扒味唔會好似平時咁比黑椒汁遮住咗😙,反而襯托返牛扒嘅味道出黎👍🏻。配料可以自己選擇🙋🏻‍♀️,我哋就揀咗cajun fries🍟 ,但係黎到之後明明係普通薯條黎haha🤥。不過唔緊要啦😙,份量同burger一樣係超級無敵多😵,最後我哋打包咗d薯條返去😎,足足放咗三盒外賣盒呀🥸。

-意大利手工全蛋幼扁麵($158)🍝
已經好耐冇食過tagliatelle😙,對上一次食好似喺意大利🥲。呢個麵對比起其他終於係一個正常嘅size😂, 細食嘅朋友仔都可以試吓🤪。因為本身自己都唔係好鍾意啲好軟身嘅麵😝,所以呢個都幾啱我😌,真係得手工先可以做到呢種口感👍🏻。配上煙肉同埋蘑菇仲有芝士🧀,食落去會淡得黎又唔會好dry同冇味😎,仲可以突顯返個主角-麵添😚。

-餐包🍞
餐包有2款,一款係迷你法包🥖另一款係三角形軟包黎。推薦大家點都要試吓個軟包👍🏻,熱辣辣加上軟綿綿真係好正🤤。

-Baked Alaska ($78)
全部野都好大份,唯獨是甜品好迷你😂。係咪知我飽到嘔都食都要食埋份甜品先安樂?🤣 不過真係好耐冇食過火焰雪山😌。甜品比主菜稍微失色😗,雪糕太硬而且上面蛋白唔夠厚做唔到軟綿的感覺😌,不過味道都係好食嘅😎。

-Tropical punch($75)
唔係我飲的,試咗一啖酸到開眼🥴。大家鐘意酸的一定唔好錯過呀😎。

-Ice Latte($35)
苦味較為重,應該係烘焙得比較耐🤔。咁開心梗係要問侍應加番d糖漿啦🤣。

✨原先見到由東薈城行過去只係需要10幾分鐘🚶‍♀️,所以就諗住挑戰下💪🏻。點知搵極都搵唔到條路🥲,所以最後都係死死地氣返咗去搭的士🤥。去到sheraton門口落車依然係好迷惘🤷🏻‍♀️,所以最後都打咗俾餐廳問吓點樣去☎️,原來係sheraton門口向左行一轉入去就到😌。

✨想講打電話去問路嗰陣已經係全英文😂,嚇到我即係要轉返個Channel先🤥。入到去坐低已經有侍應走過來問想要邊種水🕺,我呢啲窮鬼咁梗係要tap Water啦🤪。跟住屋企人喺隔離枱唔小心叫咗stillwater💧,笑鬼死咁樣就收多$55🤣。睇緊Menu嗰陣就有個侍應走過來介紹自己🙋🏻‍♀️,而且都有recommend唔同嘅菜式俾我哋🧾,呢個情景好似得外國先有經歷過😗。而且佢都好細心咁問我哋使唔使將個burger切開或者其他嘢share👍🏻,食完之後又問我哋覺得邊款好食啲咁樣😚,真係好鬼貼心架姐🤪。

✨唔知係咪因為四周圍都係外國人💁‍♂️,用英文點餐🗣,跟住侍應又好熱情咁同你傾偈💁‍♀️,所以成個感覺好似去咗外國旅行咁✈️。而且餐廳附近都有唔同嘅外國餐廳🍽,成個area望落就好
芭堤雅咁好熱鬧🇹🇭。下次應該會再嚟體驗下😙,因為入到黎成個人真係好放鬆好chill,明明冇飲酒都好high😂。
2021-06-27 136 瀏覽
係東薈城outlets逛左半日街買嘢,就揸車去東涌Sheraton hotel食晚飯,車程約5分鐘經OpenRice訂座有85折優惠,而且係呢間餐廳食飯仲有2個鐘免費泊車優惠添餐廳窗邊位係採用大片落地玻璃,望住海景食飯,感覺好寫意,有桌球枱比客人玩,仲有個位係比live band添,加上餐廳職員係全外藉人仕班底,成個氣氛好有去左外國食飯feel🌟餐包有2款,有橄欖油、黑醋同牛油供蘸嚟食,麵包軟熟,幾好味🌟Tropical Punch $75有熱情果、覆盆子、薄荷同青檸,飲落微酸甜好清新,配薯條呢d炸野食最夾🌟生蠔 $188 半打即叫即開,有檸檬🍋、香醋汁同雞尾酒醬汁,生蠔係細size,但新鮮有海水味夠爽口,加唔加汁都好食🌟慢烤熏制背肋排 $198 半份肋排煙熏味濃夠哂入味,豬肉經長時期慢烤,所以好易就切到出嚟食;薯條同伴碟沙律份量都偏多🌟墨西哥雞肉漢堡 $138呢個雞肉漢堡好好味,雞肉好大塊炸到金黃色,外皮好脆,入面肉汁滿滿,漢堡包好鬆軟,配上好多蕃茄、洋蔥、生菜、酸菜等,口味好豐富,一啖接一啖令人食唔停口

🌟Tropical Punch $75

🌟生蠔 $188 半打