2022-05-22
星期六晚,諗住同朋友輕鬆食餐晚飯,見到openrice上食物相片唔錯,於是試吓。點知... 1) 帶錯位,先係帶錯餐廳,然後帶錯我地入同一間有客人嘅VIP房兩次;2) halamachi魚片又厚又腥,個汁又唔夠酸;3) spicy tuna, seared scallop, soft shell crab係menu上面完成全無sushi roll, rice等字眼。兩個唔湊米氣嘅人,上到枱居然有三大舊飯;4) spicy tuna同soft shell crab個兩個手卷,唔係用壽司飯,紫菜又淋,又卷得唔好,咬碎口旁邊tuna散出嚟,元氣都好食過佢多多聲;5) 個甜品大家expect 佢係朱古力雪糕,估佢唔到係成舊cream,加兩塊富豪軟雪糕筒質地嘅紙皮,收你$68+10%;及5) last but not least, 女廁衛生情況惡劣。裝修不見到有多特別。食物完全粗製濫造,食fusion菜不西不日,連正常質素都談不上。
2) halamachi魚片又厚又腥,個汁又唔夠酸;