2023-09-12 67 瀏覽
tommy yummy位於中環威靈頓街98號翡翠中心1樓可以坐電梯或行樓梯鄰近中半山扶手梯及中環街市餐廳行cafe清新風格,落地玻璃窗設計充滿熱帶風情餐廳由泰國師傅坐陣提供泰國菜及泰式甜品味道非常正宗落單方式以QR 形式有下午茶餐或者散叫例如主菜,沙律,小食,甜品等等今日我叫左冬蔭公湯金邊粉,配泰式魚蛋 $78(包飲品)串燒豬頸肉 $58 (包飲品)無花果煙熏三文魚花束沙律 $128椰子殼雪糕$78 <後上冬蔭功湯金邊粉❤️湯底比較酸辣味比較淡非常適合微辣既人泰式魚蛋爽口彈牙無花果煙熏三文魚花束沙律 無花果非常清甜❤️羅馬生菜非常新鮮用食用花點綴形式似一束花靚🙏煙三文魚份量多味道清淡唔太鹹❤️椰子殼雪糕雲厘拿雪糕灑上椰絲,士爹啤梨同藍莓非常解署餐飲椰子水加冷,另一種風味青檸梳打非常清爽❤️餐廳有幅靚牆非常適合打卡
tommy yummy位於中環威靈頓街98號翡翠中心1樓

可以坐電梯或行樓梯

鄰近中半山扶手梯及中環街市

餐廳行cafe清新風格,
落地玻璃窗設計
充滿熱帶風情

餐廳由泰國師傅坐陣
提供泰國菜及泰式甜品
味道非常正宗

落單方式以QR 形式
有下午茶餐或者散叫
例如主菜,沙律,小食,甜品等等

今日我叫左冬蔭公湯金邊粉,配泰式魚蛋 $78
(包飲品)
串燒豬頸肉 $58 (包飲品)
無花果煙熏三文魚花束沙律 $128

味道清淡
唔太鹹❤️

椰子殼雪糕
雲厘拿雪糕
灑上椰絲,士爹啤梨同藍莓
非常解署

非常清爽❤️

餐廳有幅靚牆非常適合打卡

2023-09-07
  • 冬蔭公
❥ 芒果乳酪疊疊冰 $𝟷𝟷𝟾十分打卡ᴀʙʟᴇ的甜品 是必叫ɪᴛᴇᴍ啊~賣相給力 味道也很豐富✧首先是像雪條一樣的新鮮芒果肉 再來大大粒芒果冰磚♥︎♡︎♥︎還有綿綿冰和糯米飯𝟸個人sʜᴀʀᴇ就剛剛好呀 ‘٩꒰。•◡•。꒱۶’❥ 雞肉沙嗲串 ᴛᴇᴀ sᴇᴛ $𝟻𝟾雖然只得兩串 但雞肉都幾飽滿沙嗲醬香口惹味 不錯!!❥ 鮮芒椰漿柚子露 +$𝟷𝟾很吸引的一杯 ꕀ ꕀ椰漿濃濃滿滿的 配合淡香的芒果味道滋味十足 ❣︎❥ 泰式奶茶 $𝟺𝟺很順滑 奶和茶的味道都很濃郁好飲 (˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)🜚 食物飲品賣相不得了 .ᐟ.ᐟ.ᐟ滿足打卡意欲 亦同時滿足味蕾整體都很滿意♥︎
❥ 芒果乳酪疊疊冰 $𝟷𝟷𝟾
十分打卡ᴀʙʟᴇ的甜品 是必叫ɪᴛᴇᴍ啊~
賣相給力 味道也很豐富✧
首先是像雪條一樣的新鮮芒果肉
再來大大粒芒果冰磚♥︎♡︎♥︎
還有綿綿冰和糯米飯
𝟸個人sʜᴀʀᴇ就剛剛好呀 ‘٩꒰。•◡•。꒱۶’
❥ 雞肉沙嗲串 ᴛᴇᴀ sᴇᴛ $𝟻𝟾
雖然只得兩串 但雞肉都幾飽滿
沙嗲醬香口惹味 不錯!!
雞肉沙嗲串
❥ 鮮芒椰漿柚子露 +$𝟷𝟾
很吸引的一杯 ꕀ ꕀ
椰漿濃濃滿滿的 配合淡香的芒果味道
滋味十足 ❣︎
鮮芒椰漿柚子露
❥ 泰式奶茶 $𝟺𝟺
很順滑 奶和茶的味道都很濃郁
好飲 (˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)
泰式奶茶
🜚 食物飲品賣相不得了 .ᐟ.ᐟ.ᐟ
滿足打卡意欲 亦同時滿足味蕾
整體都很滿意♥︎

雞肉沙嗲串
鮮芒椰漿柚子露
泰式奶茶
之前同fd嚟食過,覺得幾好食,今次揀咗平日下午嚟,果然少人啲,加埋有日光照入嚟嘅落地玻璃,好舒服,有好小渡假feel。Tommy yummy嘅裝修都好有泰國渡假風,好多綠色植物同民族pattern嘅野,食得好開心。今次嗌咗個蝦片同自選3串串燒蝦片份量好多,好脆口,每片都勁大塊,一路食一路吹水就啱哂。串燒揀咗豬頸肉、豬肉丸同雞肉串燒揀豬就實冇死,今次仲好喜出望外!豬頸肉同豬肉丸都好彈牙,唔會係鞋同成舊粉嘅感覺。至於雞,都好嫩滑,唔會燒到好乾。混沌海鮮杯麵成日見啲人打卡,今次終於比我食到!份量超多啊!應該有兩個杯面嘅份量~ 啲麵炒得好香,酸酸辣辣,都幾開胃,而海鮮都冇姑寒,比足料!芒果乳酪冰最後點少得甜品~ 之前嚟食過,好食到今次要encore😎 你以為佢係芒果冰,其實都係芒果糯米飯!入面有糯!米!飯!好正,一份甜品兩個體驗😍 芒果勁香甜,乳酪冰甜度就啱啱好,想做螞蟻人就可以自由加椰奶😍 不過真係好大份,建議3個人先好嗌,咁前面先可以食多啲野😋呢度地點真心唔算方便,但野食真係高質又抵食,都唔怕行遠少少😆食完去附近再飲2杯都仲得😆

今次嗌咗個蝦片同自選3串串燒
蝦片份量好多,好脆口,每片都勁大塊,一路食一路吹水就啱哂。

串燒揀咗豬頸肉、豬肉丸同雞肉

混沌海鮮杯麵

芒果乳酪冰

2023-08-14 85 瀏覽
一個月内會讓我重臨的餐廳出現了。今次露台座位已全滿了,室内也坐半滿,氣氛比上一次熱鬧,不過食客大多文静没有高談闊論過於嘈吵的現象👏👏今次試了$58 的tea set 串燒(2串),雞肉或豬頸肉二選一,我選了前者。Tea set 配有幾款飲品但我選了要加$18的泰國青檸手標茶(凍)。兩串雞肉串燒鋪滿了濃郁的沙嗲醬,用企身玻璃杯盛載,方便一手拿着杯,一手拿起串燒食用,醬汁大不了滴落在玻璃杯中不會弄污衣物,欣賞這安排👍綠色的一大杯凍飲很清新和解渴,手標茶的茶味當然亦不容置疑;我覺得比上次喝的泰式凍奶茶有特色得多👍幾位年青的男、女服務員保持很好的服務水平。結賬時我順道詢問晚餐時段的訂位細節,亦獲得有禮和清晰的解答🙏期待下次再來試試晚餐😋

期待下次再來試試晚餐😋
2023-08-10
  • 泰國青檸手標茶(凍)
我和朋友們最近去了這家泰式餐廳,整個用餐體驗非常棒!首先,我們嘗試了他們家的虎蝦海鮮混亂杯麵,這道餐廳的招牌菜式,炒麵以冬蔭功味為主角,搭配了多種海鮮,包括魷魚、青口、虎蝦等,酸辣的味道濃郁而不過分,讓人欲罷不能。另外,他們的地道黃咖哩牛肉配薄餅也是一道不容錯過的美味。牛肉燉煮得十分入味,肉質鮮嫩有嚼勁,搭配上薄餅一口下去,絕對讓人回味無窮。最後,我一定要推薦他們家的芒果乳酪疊疊冰,這是一道必點甜品!底部鋪滿了芒果綿綿冰,夾著糯米飯的香糯口感,再加上冰磚由乳酪、芒果汁和芒果果肉製成,每一口都充滿濃郁的芒果味道,絕對讓人陶醉。最上面還有新鮮的小芒果點綴,整個甜品看起來也非常誘人。總的來說,這家泰式餐廳不僅環境優雅,菜品豐富多樣,而且服務熱情周到。無論是泰式經典菜餚還是創意甜品,都讓人回味無窮。推薦給所有喜歡泰式美食的朋友們!
我和朋友們最近去了這家泰式餐廳,整個用餐體驗非常棒!

地道黃咖哩牛肉配薄餅
2023-08-05
10 分鐘 (堂食)
地道黃咖哩牛肉配薄餅
  • 芒果乳酪疊疊冰,
  • 地道黃咖哩牛肉配薄餅,
1K
經Openrice 訂座,職員會留一張露台位,否則12點過後就是排隊時間了。📍位置:近香港站 C 出口, 沿閣麟街步上三分鐘,在OK便利店旁的入口。🏠環境:開放式的門面,室內面積頗大,近門口是吧台,設有一個落地玻璃窗的大露台,有綠色植物和梳發咕𠱸的佈置,為打卡座位,可望向窗外的街景,十分明亮,帶東南亞渡假🌴風調。就算坐不到打卡露台,也有另一邊的窗口卡位,淺綠色的枱配藤椅,座位很闊落,坐得舒適,整體裝修以湖水綠、粉白色等淺色系列為主調,風格清新帶亞熱帶風情。🤵🏻服務:QR Code下單,收取加一。🍽️午市:提供套餐,並送一份前菜和加錢配特飲。🐷香茅豬扒冬陰功泡飯🍚+木瓜沙律🥗 $116🥩豬扒和泡飯🍚分開上,份量挺多😁,豬扒炸粉不厚,炸得香酥🤤,肉質不乾亦軟韌,而冬陰功湯配料有很多的草菇和蕃茄仔,重奶味🙂,不過是比較適應香港人口味的做法,個人覺得香茅味和辣味不足😗,但整體不錯。🥭芒果乳酪疊疊冰🍨 (2人份) $118🤩必點招牌甜品!賣相精緻,鮮芒果仔飽滿香甜多汁😍,外層的芒果冰磚內有果肉,入口爽甜果香味濃😚,疊疊冰口感綿滑又清甜🤤,內有糯中帶點硬的糯米飯增添口感😋,配上椰漿更美味,高水準和性

🏠環境:開放式的門面,室內面積頗大,近門口是吧台,
設有一個落地玻璃窗的大露台,
有綠色植物和梳發咕𠱸的佈置,為打卡座位,

🤵🏻服務:QR Code下單,收取加一。

🍽️午市:提供套餐,並送一份前菜和加錢配特飲。

🐷香茅豬扒冬陰功泡飯🍚+木瓜沙律🥗 $116

🥩豬扒和泡飯🍚分開上,份量挺多😁,
豬扒炸粉不厚,
香茅豬扒冬陰功泡飯
炸得香酥🤤,肉質不乾亦軟韌,

🥭芒果乳酪疊疊冰🍨 (2人份) $118
芒果乳酪疊疊冰

🤩必點招牌甜品!賣相精緻,鮮芒果仔飽滿香甜多汁😍,
芒果乳酪疊疊冰
外層的芒果冰磚內有果肉,入口爽甜果香味濃😚,
芒果乳酪疊疊冰
疊疊冰口感綿滑又清甜🤤,內有糯中帶點硬的糯米飯增添口感😋,
芒果乳酪疊疊冰
配上椰漿更美味,高水準和性價比高👍🏻。

🧋泰式奶茶 $18 (跟餐)
跟我在ASOK THAU GARDEN喝的味道是一模一樣😆,很正宗!
2023-08-09
2023-08-02 122 瀏覽
下午在中環突然有些餓,快4pm了,就近行至閣麟街附近的翡翠中心抬頭一望水牌,快快從眾多食店之中隨便選一間吧!最後決定沿樓梯走上一層試試Tommy Yummy 。走至餐廳門口迎面剛有3位年輕女顧客光顧完離開。我到達時原來是當時唯一的顧客。我被引領到(我相信是)全餐廳最佳的位置,就是在balcony的corner sofa and seats, 那位置面向閣麟街行人天橋,提供有趣街景😀餐廳是自助QR code 下單的,留意到menu 的選擇並不如傳統泰國餐廳那麼多,定位是接近 cafe 一些不過是主打泰式的cafe. 有提供下午茶套餐,我點了冬陰功湯飯配上泰式凍奶茶。冬陰功湯飯,份量,配料(有3只蝦和很多的草菇和蕃茄仔)和味道整體不錯,不過是比較適應香港人口味的做法,個人覺得香茅味和辣味不足。泰式凍奶茶沒有驚喜但合格的🆗 $78另加一,價錢合理。今天第一次光顧最驚喜是雖然我只有一人但店員仍然主動安排我去坐最佳嘅位置。坐在那兒邊吃喝邊觀賞絡繹不絕的行人在天橋上走過,原來反而可令疲累身心放鬆、腦袋放空!下次再來試試運氣,看看能否再坐到同樣位置🙏

下次再來試試運氣,看看能否再坐到同樣位置🙏
冬陰功湯飯(下午茶餐)
2023-08-01
冬陰功湯飯(下午茶餐)
2023-07-25 108 瀏覽
一直book mark咗。但係都冇嚟到。今日一朝早去咗食珍姐午餐。食完去大管睇霓虹燈,跟住再嚟嘆番個下午茶。天氣真係太熱啦,要搵個地方嘆吓涼下冷氣,細看之下,就諗起去呢度。見到個甜品個芒果,就決定一定要嚟食🤭好彩嚟到都有位坐,餐廳都多人食。發現原來近窗邊位都有冷氣。之前一直以為佢對住條橋個位係冇冷氣,原來都有下次要試吓坐嗰度。環境舒適冷氣足夠。可以講話坐得好舒服。咁啱被安排是梳化位。講返食乜先,因為食咗午餐冇耐,其實都仲飽,所以叫咗最想食嗰個芒果甜品。佢個頂除咗個芒果之外,入邊仲有糯米飯㗎。賣相同味道都好,食左勁透心涼🤭一睇到有牛油果沙冰。點可以唔試,仲要真係有半隻牛油果喺面😍😍仲有嗰班蘭泰式奶茶。賣相都係別緻,當然味道都好啦。再睇到其他食客食嘅嘢。好想試,當時已經決定,下次一定要黎食其他主食,例如冬陰功湯嘅嘢🤭😍
  • 牛油果沙冰
  • 泰式奶茶
2023-07-25 92 瀏覽
人氣泰餐今日終於來試下啦清新充滿泰味,就好有夏天感覺牛油果沙律配燒八爪魚口牛油果搗碎成醬底,上面的三色椒為點綴,重點係燒過的八爪魚,烤得剛好嫩口,配上牛油果醬真係好惹味,超鍾意泰式糯米豬肉腸(2串)沙嗲汁又係未試過既豬肉腸,汁水多左偏鹹,口感都偏普通,冇一啖驚喜既感覺,都食唔出係所以然,唔多識食🤣打抛豬肉碎煎蛋飯算係經典豬肉碎撈飯,份量足夠多,豬肉碎撈埋飯度算發揮佢最大限度,口感正常。甲抛葉豬肉煎餅有驚喜既豬肉煎餅,餅皮脆又薄,炒得香口既豬肉配上薄皮,滿分鮮芒椰漿柚子霹用料足,仲有半個芒果當裝飾,椰漿好濃郁泰式奶綠絲滑既奶綠真係唔錯,茉莉香特別出色。粉紅椰子水就好奇粉紅色既椰子水,原來係玫瑰味既椰子水,玫瑰同清新椰子都幾夾。
人氣泰餐今日終於來試下啦
清新充滿泰味,就好有夏天感覺

牛油果沙律配燒八爪魚口

泰式糯米豬肉腸(2串)沙嗲汁

打抛豬肉碎煎蛋飯

甲抛葉豬肉煎餅
有驚喜既豬肉煎餅,餅皮脆又薄,炒得香口既豬肉配上薄皮,滿分

鮮芒椰漿柚子霹
用料足,仲有半個芒果當裝飾,椰漿好濃郁

泰式奶綠
絲滑既奶綠真係唔錯,茉莉香特別出色。

粉紅椰子水
之前新開的時候,超級多人排隊,所以又拖到而家先去試因為嗰日去的時候已經過咗午飯時間,但都有接近一半的座位上有人,可見人氣依然非常高泰式豬頸肉炒河 $108 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟味道方面是不錯的,食落都好惹味,但是配料真的太多,我基本上沒有食到太多河粉,反而食到好多配料,有少少喧賓奪主,而且豬頸肉的份量也不多香茅雞中翼 $48 推薦指數🗯️:🌟🌟其實是為了叫飲品才點的,因為下午茶餐價錢比較抵,味道上冇乜太大期待,香茅味不算突出,最主要都是靠旁邊的酸辣醬沙嗲串(雞肉) $58 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟同樣也是為了叫嘢飲才叫下午茶餐,不過食落都不錯,不會燒得太乾,而且表面嘅沙嗲醬超級多,食落濃味得來又唔會太鹹,而且雞肉唔會太乾,可以一試泰式咖啡 (後)推薦指數🗯️:🌟🌟🌟最初以為好甜,但其實飲落咖啡味並不突出,但又不會太甜,不過不失咁泰式奶茶(前)推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟一上枱就已經聞到泰國花奶的味道(係正宗泰式奶茶嘅味道)飲落口好滑身,奶味比較濃,茶味偏淡少少,整體偏甜一點,不過冰融化咗沖淡咗少少,所以整體嚟講都係好飲芒果乳酪疊疊冰 $118 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟吸引我嚟依間餐廳的最大主因,就是這份甜品🤤
之前新開的時候,超級多人排隊,所以又拖到而家先去試

泰式豬頸肉炒河 $108 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

香茅雞中翼 $48 推薦指數🗯️:🌟🌟

沙嗲串(雞肉) $58 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

泰式咖啡 (後)推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

泰式奶茶(前)推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

芒果乳酪疊疊冰 $118 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

吸引我嚟依間餐廳的最大主因,就是這份甜品🤤平時刨冰就食得多,疊疊冰就真係好少見;最頂會有一個已經剝好皮的芒果仔,因為有一支雪條棍叉住,所以唔需要整污糟隻手,就咁食就得超級方便,另外芒果仲要好甜;之後就有幾件芒果乳酪冰,每一件食落除咗好濃嘅芒果味之外,仲會食到少許果肉

最底除咗刨冰之外,還有糯米飯🙈成個感覺好特別,而且可以因應自己喜好另外再加旁邊的椰汁,超正

以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

2023-07-17 115 瀏覽
呢間泰式餐廳嘅嘢食真係好吸睛🤩超級適合打卡📸推薦佢哋最出名嘅嘅海鮮杯麵🤤海鮮杯麵食落好惹味又足料,有好多海鮮,包括虎蝦 魷魚 青口🦐另外甜品一定要叫芒果乳酪疊疊冰🤩入面有超級多料,綿綿冰好重芒果乳酪味 入面夾住糯米飯,面頭仲要鋪滿芒果乳酪磚同埋cream🥭食完真係會好飽好滿足🥹但建議同多幾個人share🤪•虎蝦海鮮混亂杯麵🍜 $128•香辣紅咖喱軟殼蟹配雪糕筒🦀 $128•芒果乳酪疊疊冰🍨 $118•泰式奶茶🧋 $48

•虎蝦海鮮混亂杯麵🍜 $128
•香辣紅咖喱軟殼蟹配雪糕筒🦀 $128
•芒果乳酪疊疊冰🍨 $118
•泰式奶茶🧋 $48
  • 虎蝦海鮮混亂杯麵
  • 泰式奶茶
2023-07-15 96 瀏覽
之前聽朋友講個甜品幾好味但係主食就冇乜特別😂😂最近天氣咁熱 一於同朋友去試吓甜品🤭✨芒果乳酪疊疊冰(💰$118)芒果冰幾有層次 上層有一條凍芒果側邊有啲芒果乳酪冰 再夾雜啲芒果肉😋之後仲有啲cream 芒果冰同糯米飯🍚可以再按個人喜好倒入啲椰漿一齊食🤤✨蝦球炒金邊粉(💰$118)本身就係為咗食個甜品而嚟🥭🍧對主食冇咩期望 食落不過不失咁😂被安排坐呢邊最入面嘅位 有啲唔係幾方便侍應睇唔到個角落位 好難先叫到人幫手咁😂
之前聽朋友講個甜品幾好味
但係主食就冇乜特別😂😂
最近天氣咁熱 一於同朋友去試吓甜品🤭

✨芒果乳酪疊疊冰(💰$118)
芒果冰幾有層次 上層有一條凍芒果
側邊有啲芒果乳酪冰 再夾雜啲芒果肉😋
之後仲有啲cream 芒果冰同糯米飯🍚
可以再按個人喜好倒入啲椰漿一齊食🤤

✨蝦球炒金邊粉(💰$118)
本身就係為咗食個甜品而嚟🥭🍧
對主食冇咩期望 食落不過不失咁😂

被安排坐呢邊最入面嘅位 有啲唔係幾方便
侍應睇唔到個角落位 好難先叫到人幫手咁😂
成日行天橋都經過呢間餐廳佢窗口位好打卡但記得要book台食物質素都超出預期成本可能只有10蚊嘅杯麵俾佢加海鮮炒一炒又真係有鑊氣😃咁就賣三位數不過我覺得值!有泰國feel!🐙牛油果八爪魚沙律呢個超健康!係用泰式酸甜沙律味溝牛油果泥但我想要塊酸種麵包😃🥭芒果乳酪牛奶冰層次好豐富!有凍芒果+椰奶+cream+牛奶冰+芒果乳酪雪糕仲內藏糯米飯😃呢個必食不過我食唔到乳酪味
成日行天橋都經過呢間餐廳
佢窗口位好打卡
但記得要book台

食物質素都超出預期
成本可能只有10蚊嘅杯麵
俾佢加海鮮炒一炒又真係有鑊氣
😃咁就賣三位數
不過我覺得值!
有泰國feel!

🐙牛油果八爪魚沙律

層次好豐富!
😃呢個必食
不過我食唔到乳酪味
  • 虎蝦海鮮混亂杯麵
今日同男朋友過咗嚟港島呢間Tommy Yummy,見到幾多好評,所以就嚟試吓喇🙆🏻‍♀️呢度嘅裝修都幾靚,鋪仔細細,都幾有氣氛~首先我哋叫咗個打拋肉碎生菜包 ($92),除咗生菜同肉碎之外,佢仲放咗啲蝦片去點綴🤣我用蝦片兜咗啲肉碎食,估唔到都幾好食喎~份量唔算好多,肉碎都唔算辣,有青檸同香料嘅味道😆之後就梗係我慕名而來嘅虎蝦海鮮混亂杯麵 ($128)啦😆呢個造型夠晒特別,佢個冬蔭功味好濃,而麵質真係杯麵嗰種麵質~海鮮都幾新鮮,我最鍾意係啲魷魚,好爽口~呢個麵嘅份量都好多😌男朋友就叫咗個泰式雞肉炒飯 ($102)😀炒得粒粒分明,亦都好惹味☺️估唔到啲配料都幾多,仲有秋葵、粟米仔等等,豐富口感😌飲品我哋叫咗杯牛油果沙冰 ($55),製作超認真,仲有半個牛油果喺度添,可以就咁食,或者刮埋落個沙冰度🤣佢個口感似奶昔多過似沙冰,但都幾好飲嘅😋呢間餐廳我覺得食物水準唔錯,又可以打卡,係一間值得回訪嘅小店😌

打拋肉碎生菜包

泰式雞肉炒飯

牛油果沙冰

2023-06-11
打拋肉碎生菜包
泰式雞肉炒飯
牛油果沙冰
2023-06-29 220 瀏覽
我都係第一次comment openrice,因為間餐廳真心離晒大譜,book左12點,超級準時人齊出席,去到門口話水浸唔做生意,攪到明明大家百忙中抽空早啲去好開心打算去食farewell飯,最後攪到大家大熱天時企街臨時臨急搵餐廳,呢間又爆果間又排,灰到爆炸!點知而家就屈我缺席,我提出反對而家竟然否決,有冇攪x錯!垃圾餐廳!!!!!!!!原本我好想黎試吓,仲同好多朋友同事講,而家唔駛,幫你哋做宣傳!!
2023-06-28
午餐