2022-06-01 1817 瀏覽
好好食嘅麻薯蛋撻! 雖然餐廳冇得賣嘅出面無乜地方有做, 希望會一直有得出, 唔好停產期待佢下一團麻薯蛋撻因為呢個麻薯蛋撻所以都有去過個餐廳食嘢, 飛天雞特別出色!雞肉嫩滑、夠入味
好好食嘅麻薯蛋撻! 雖然餐廳冇得賣嘅
出面無乜地方有做, 希望會一直有得出, 唔好停產
期待佢下一團麻薯蛋撻
麻薯蛋撻
麻薯蛋撻
2022-05-22 1681 瀏覽
當日同另一半慶祝紀念日,一個星期前訂左枱,Book左夜晚8點。當日19:55到達,而且外面十分大雨,但因為上一手包場,最後20:20 先入座。訂左枱但要嚮門口呆等20分鐘。有少少離譜。餐廳建議訂枱時預早諗定食咩菜式,當晚有另一枱客人,因為訂枱時沒有預先訂餐,好多菜式都未能提供,最後離開。黑糖包:味道正常,但友人覺得OUTBACK嘅包味道更佳無酒精荔枝特飲:略甜,但好彩都解渴友人覺得醬汁的配搭不錯,但帶子有少許雪味新鮮熱辣的一道菜,豬手外皮炸得香脆Pizza餅皮是現成的,味道正常Brownie 甜品用罐頭菠蘿片,而且Brownie份量略少最後埋單大約$950,略嫌性價比略低。
當日同另一半慶祝紀念日,
一個星期前訂左枱,
Book左夜晚8點。
當日19:55到達,而且外面十分大雨,
但因為上一手包場,最後20:20 先入座。
訂左枱但要嚮門口呆等20分鐘。
有少少離譜。

餐廳建議訂枱時預早諗定食咩菜式,
當晚有另一枱客人,因為訂枱時沒有預先訂餐,
好多菜式都未能提供,最後離開。

黑糖包:味道正常,但友人覺得OUTBACK嘅包味道更佳

無酒精荔枝特飲:略甜,但好彩都解渴

友人覺得醬汁的配搭不錯,但帶子有少許雪味

新鮮熱辣的一道菜,豬手外皮炸得香脆

Pizza
餅皮是現成的,味道正常

Brownie 甜品
用罐頭菠蘿片,而且Brownie份量略少

最後埋單大約$950,略嫌性價比略低。
2022-05-13
25 分鐘 (堂食)
2022-05-20 744 瀏覽
事隔6年😆😆,上一次食仲係大角咀地鋪🍽好好feel🍺今次黎到已經係搬左鋪🤣坐入地鋪內,老闆tony好配合地俾左個門口靚位我🍻長話短說,食物質素冇令我失望👍🏿👍🏼👍🏽👍🏾👍🏻係用心烹調🍳尊重食物既廚師👨🏼‍🍳隔左成足足六年,今年再捧佢場,都keep到食物水準,都認真唔話得👍🏾👍🏽👍🏼👍🏻👍🏿我會繼續支持既💪🏻💪🏻食野最緊要都係個品質,個人感受係值得👍🏼
2022-05-20
  • 雙子座沙律
  • 神秘海鮮拼盤
  • 星球
最近餐廳社交平台 團購: 麻薯曲奇蛋撻1. 各區要預訂!再指定店自取      真係盲推都一撻難求!      往往一開團, 就好快爆.2. 一個$32      價錢貴 但味道對唔住個價錢 好多屋村普通曲奇皮都好食過佢     **係貴過好過有名既散水餅撻店!     一團做300個     即係佢一團生意額係$9600     真係幾好賺喎3.  照足佢方法焗返熱     但係     曲奇皮唔香     麻薯唔出色 唔夠煙un口感     只係將3樣野(曲奇皮, 蛋, 麻薯) 強行放埋一齊4. 真係食1個就夠, 因為你唔會再想食多個!5. 如果你中意食香既撻, 真係去返普通連鎖炸雞店食萄撻好過     仲唔洗局限你邊日邊個時間去拎添
最近餐廳社交平台 團購: 麻薯曲奇蛋撻
1. 各區要預訂!再指定店自取
      真係盲推都一撻難求!
      往往一開團, 就好快爆.
2. 一個$32
     價錢貴 但味道對唔住個價錢 好多屋村普通曲奇皮都好食過佢
     **係貴過好過有名既散水餅撻店!
     一團做300個
     即係佢一團生意額係$9600
     真係幾好賺喎
3.  照足佢方法焗返熱
     但係
     曲奇皮唔香
     麻薯唔出色 唔夠煙un口感
     只係將3樣野(曲奇皮, 蛋, 麻薯) 強行放埋一齊
4. 真係食1個就夠, 因為你唔會再想食多個!
     仲唔洗局限你邊日邊個時間去拎添
麻薯曲奇蛋撻
麻薯曲奇蛋撻
2022-04-23
外賣自取
"𝐼 𝑎𝑚 𝑎 𝑙𝑎𝑢𝑔ℎ 𝑡𝑎𝑟𝑡. 𝐼 𝑚𝑎𝑘𝑒 𝑛𝑜 𝑠𝑒𝑐𝑟𝑒𝑡 𝑜𝑓 𝑡ℎ𝑎𝑡 𝑓𝑎𝑐𝑡. "Tony's Hell 係佐敦一間西餐廳 佢地早前新推出左自家製麻糬曲奇蛋撻😝 佢哋嘅撻皮餡料麻糬都係親手製作 好新鮮☺️⚠️注意麻糬曲奇蛋撻需要預訂架‼️無現貨供應 唔好摸門釘O(∩_∩)O~ 佢地會同唔同嘅食材店合作 預售嘅資訊將會係社交平台公佈 記住密切留意佢地社交平台 睇最新消息🤓究竟$30一個麻糬曲奇蛋撻味道如何呢?值唔值得呢個價錢呢?╮(╯▽╰)╭==============================〖 麻糬曲奇蛋撻🥧 〗💰30/個好欣賞佢地好有心思研發呢個蛋撻 feel到佢地嘅用心💕(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 曲奇撻皮略嫌過厚 而且唔夠香脆 焗完都係有啲林 不過都重牛油香味🧈 麻糬好大舊睇圖可見佔左個餡嘅2/3 食落偏軟身 而且煙煙韌韌有嚼勁 做得幾出色=(^.^)= 不過計翻比例就即係蛋漿只佔1/3 我個人就覺得唔係好夠蛋漿(睇上圖應該都見到蛋漿份量唔太足夠 不過每個人喜好唔同嘅)而且拎到翻嚟5個有3個都凹咗 佢地都有解釋係因為冷卻後會收縮 但正常如果多少少蛋漿應該冇甘易會凹咗

〖 麻糬曲奇蛋撻🥧 〗💰30/個
而且拎到翻嚟5個有3個都凹咗 佢地都有解釋係因為冷卻後會收縮 但正常如果多少少蛋漿應該冇甘易會凹咗就已經見到舊麻糬🥺
至少蛋漿食落都好幼滑嘅 而佢地嘅蛋漿主要成份係奶同忌廉😉 所以食落奶味都偏重既

總括嚟講我個人覺得試一次就夠🙈不過都好欣賞佢地甘有心機整 都值得支持下嘅💛

📌最佳食用方法
常温:預熱焗爐180度後焗2至3分鐘
雪櫃:預熱焗爐180度後焗5至9分鐘 要隔3分鐘check下 直至完全加熱
🔆建議即日食或兩日內

評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 6/10

🥧 𝗧𝗼𝗻𝘆’𝘀 𝗛𝗲𝗹𝗹
📍 佐敦文苑街38號地舖
⏰ 𝗠𝗼𝗻-𝗦𝘂𝗻: 𝟭𝟳:𝟬𝟬-𝟮𝟯:𝟬𝟬
⏰ 𝗪𝗲𝗱: 𝗢𝗙𝗙
☎️ 𝟱𝟳𝟮𝟰 𝟰𝟱𝟯𝟳 (𝘄𝗵𝗮𝘁𝘀𝗮𝗽𝗽)
外賣自取
2022-04-07 688 瀏覽
🇭🇰 < < Tony’s Hell> > 期間限定麻糬蛋撻📍 [ 佐敦文苑街38號地舖 ]______________________________1️⃣[ 曲奇麻糬蛋撻 🥧]ʜᴋᴅ25✍🏻 第一次聽呢間餐廳個名係係杜汶澤yellow openrice🍽無意中係fb見到佢有曲奇麻糬蛋揵可以訂呢個組合簡直係中晒我胃口 所以就訂左3個試下🙆🏻‍♀️去到拎嘅時候 每個都係新鮮出爐仲熱辣辣😋拎到返屋企用焗爐焗4分鐘 就已經聞到好香嘅牛油味😝就咁睇已經好吸引 稍稍燶邊嘅啡褐色外表更加令人食指大動🤩一大啖咬 曲奇皮嘅香脆、蛋漿嘅滑溜香甜、麻糬嘅煙韌軟糯✨每一樣都配合得非常好 而且亦無被其中一種搶晒😌亦唔會覺得係獨立食緊蛋同麻糬 平衡得剛剛好無論係口感或者味道都係滿分! 🤟🏻🌟提提大家🌟如果係拎返屋企先食 店主推介焗爐180度返熱2-3分鐘我想麻糬再軟身啲就再加多1分鐘大家可以根據自己喜好控制返熱時間😋好味指數:8/10🏃回頭指數:810
📍 [ 佐敦文苑街38號地舖 ]

麻糬曲奇蛋撻

1️⃣[ 曲奇麻糬蛋撻 🥧]ʜᴋᴅ25
無意中係fb見到佢有曲奇麻糬蛋揵可以訂
呢個組合簡直係中晒我胃口 所以就訂左3個試下🙆🏻‍♀️

去到拎嘅時候 每個都係新鮮出爐仲熱辣辣😋
拎到返屋企用焗爐焗4分鐘 就已經聞到好香嘅牛油味😝
就咁睇已經好吸引 稍稍燶邊嘅啡褐色外表更加令人食指大動🤩

一大啖咬 曲奇皮嘅香脆、蛋漿嘅滑溜香甜、麻糬嘅煙韌軟糯✨
每一樣都配合得非常好 而且亦無被其中一種搶晒😌

😋好味指數:8/10
🏃回頭指數:810

麻糬曲奇蛋撻
2022-03-05 1790 瀏覽
Tony’s Hell📍:佐敦文苑街38號地舖🚗:柯士甸地鐵A出口 步行10分鐘📞:+852 5724-4537💲:~HKD380/head for dinnerFood quality✔️:粉紅岩鹽安格斯T骨牛扒、自家製布朗尼配威士忌蜂蜜醬👌🏼:迷你酥盒、清酒煮硯、黑糖祼蜜麵包配忌廉芝士、醬油象拔蚌、慢煮啤酒焗德國鹹豬手、雙子座沙律總結:😋一間好適合慶生嘅黃店餐廳 招牌星空🌃蛋糕打卡一流 而且會全店播生日歌 店舖唔大 所以隔離枱嘅朋友都會唱埋一份 只要你唔怕尷尬 尷尬就係人哋!😋最印象深刻正嘅T骨同brownie T骨煎得啱啱好 肉味重得嚟又juicy 配菜蒜頭都好食 推薦 😋嚟呢度如果只可以揀一樣嘢食 我建議必叫甜品🍮 食物質素未必超高 但熱鬧嘅氣氛 打卡able嘅造型 全店播嘅生日歌 生日嗰位朋友可能會好尷尬 但同行嘅朋友一定會好滿意同開心🥳😋老闆員工都幾熱情好客 雖然樓面細而且員工唔多唔少點都有啲甩漏 但嗰氣氛真係令你忘記哂啲缺點 呢樣都係小店獨有嘅人情味🥰🤔建議鐘意食海鮮嘅朋友早幾日wts問問有咩海鮮 因為有隱藏menu 而我哋今次就叫咗象拔蚌 而且老闆人好好 會早幾日sd埋m
Tony’s Hell
📍:佐敦文苑街38號地舖
🚗:柯士甸地鐵A出口 步行10分鐘
📞:+852 5724-4537
💲:~HKD380/head for dinner

Food quality
✔️:粉紅岩鹽安格斯T骨牛扒、自家製布朗尼配威士忌蜂蜜醬

總結:

🤔建議鐘意食海鮮嘅朋友早幾日wts問問有咩海鮮 因為有隱藏menu 而我哋今次就叫咗象拔蚌 而且老闆人好好 會早幾日sd埋menu比你 問你駛唔駛落定order 要幫人慶生嘅朋友就易處理好多

🤔呢間黃店啲食物唔係話好正 其他嘢就正正常常幾好食 整體都唔伏

🤔價錢有啲貴 份量都唔係多 cp值較低🥺

😨呢間有個好大嘅缺點就係位置好偏僻兼好難揾 唔想遲到建議早啲十分鐘揾下路會好啲🙊

• 粉紅岩鹽安格斯T骨牛扒
  • 自家製布朗尼配威士忌蜂蜜醬
2021-12-28 1424 瀏覽
海膽杯是Menu沒有的前菜,是老闆推介的,她建議一人一客,$88(未計加一)一杯。每杯用一個有點cheap的塑膠杯裝住,有些少海膽,加一粒迷你荔枝,一點類似三文魚子的東西,加幾粒石榴,和一點啫喱狀的東西,份量少到得人驚,兩啖食完。海膽無乜特別,整份嘅combination有點亞茂整餅,中晒伏!油鴨 $288算好味,但份量偏少唔抵食。海鹽和牛肉眼扒 $438,味道唔錯。我哋5個人,平均每人$383,以食物質素 環境 同地點嚟計,唔係咁值,加上之前比咗$500按金又忘記退回,8點前已離開但到了晚上11點多有朋友記起追問之下先退回,感覺唔係咁好,因為之前已有讀者說有發生過,大家要注意
油鴨
油鴨 $288
算好味,但份量偏少唔抵食。

海鹽和牛肉眼扒

海鹽和牛肉眼扒 $438,味道唔錯。

2021-12-27
2021-12-07 1447 瀏覽
之前一早book mark咗呢間餐廳今次終於去咗試💛最好就book定位先因為佢哋座位唔多可以打電話或者whatsapp訂位訂好枱之後就會有店員send menu俾你架喇為咗可以預先訂定食材最好就前一晚落埋order咁去到就可以即刻開餐喇雙子座沙律姐係帶子+玉子豆腐😆佢係配百香果醋好少何食沙律會跟百香果醋,幾特別酸酸地咁幾開胃呢份和牛肉眼扒真係十級推薦!佢一路煎緊嘅時候已經聞到勁香食落超juicy!而且叫7成熟真係7成,唔會overcooked伴碟有啲蕃茄仔同埋蒜頭食得好滿足!青醬墨汁意粉相較之下就冇咁surprise喇~~不過大家記得要夾埋啲蕃茄仔一齊食呀味道差好遠架😆另外店員都好有禮貌會主動幫你收碟、加水唔洗自己出聲唯一缺點就係鋪頭位置比較隔涉另外一提!鋪頭1千蚊樓下係收cash架記得㩒定錢呀大家
之前一早book mark咗呢間餐廳
最好就前一晚落埋order
咁去到就可以即刻開餐喇

雙子座沙律姐係帶子+玉子豆腐😆
佢係配百香果醋
好少何食沙律會跟百香果醋,幾特別
酸酸地咁幾開胃

海鹽和牛肉眼扒

呢份和牛肉眼扒真係十級推薦!
佢一路煎緊嘅時候已經聞到勁香
食落超juicy!
而且叫7成熟真係7成,唔會overcooked
伴碟有啲蕃茄仔同埋蒜頭
食得好滿足!

青醬墨汁意粉

青醬墨汁意粉相較之下就冇咁surprise喇~~
不過大家記得要夾埋啲蕃茄仔一齊食呀
味道差好遠架😆

另外店員都好有禮貌
會主動幫你收碟、加水
唔洗自己出聲
唯一缺點就係鋪頭位置比較隔涉

另外一提!
鋪頭1千蚊樓下係收cash架
記得㩒定錢呀大家
2021-11-05
海鹽和牛肉眼扒
今日要試吓久仰大名嘅Tonys Hell真係好好味。頭盤係是日餐湯,今日係紅菜頭蘋果湯,勁濃郁,同埋好少機會飲到,都幾特別。之後就到地獄雞翼,我冇特別要小辣,勁惹味,我朋友仲lun埋啲骨!!之後就到主菜,冬陰功墨魚汁意粉,呢個冇咁難,冬陰功味幾重,墨魚汁麵都好香。推介本人10分鍾意食豬肉鬆,令到本身好好味嘅豬肋骨錦上添花, 成條俾我哋食晒。原則嘅一飛沖天雞,果然名不虛傳,想點嘅架勢都已經贏晒!!最後,我朋友生日,所以我哋準備咗個甜品。店主好好咁幫我哋熄咗店內嘅音樂同燈,變做生日歌!!我朋友都10分surprised!!!總括而言我覺得店內環境舒適,店員好nice, 性價比高。推薦!
今日要試吓久仰大名嘅Tonys Hell
真係好好味。

原則嘅一飛沖天雞,果然名不虛傳,想點嘅架勢都已經贏晒!!

2021-11-22
  • 地獄雞翼
  • 原條慢煮豬肋骨
  • 冬陰功大蝦墨魚汁意粉
2021-10-01 1491 瀏覽
🐮海鹽和牛肉眼扒💰$438😈呢間餐廳我Bookmark左好耐一直都好想試今次因為🐻生日就試下Tony’s Hell佢呢到有個神秘餐單係廚師會自己煮食物但你咩都唔知🤣不過🐻會揀食所以就揀返Menu有既野俾佢試😝今次試左呢個海鹽和牛肉眼扒我地嗌左Medium佢個和牛肉眼扒真係好食肉質好淋個表皮煎到金黃色同少少脆切岀黎仲好粉嫩岩岩好燒得🐮而🐻就最欣賞佢個烤原隻蒜頭🧄佢就真係好好食雖然係重口味而番茄仔都燒過再有少少肉汁好新鮮好鮮甜唔錯🍝軟殼蟹高湯有機全麥扁意粉💰$220😈呢個軟殼蟹高湯有機全麥扁意粉個湯底都好清同埋好重海鮮既鮮甜味道😝而意粉係有機全麥食落個口感同平時食意粉都有啲分別佢個軟殼蟹炸得好香口同食落唔會好油膩不過佢個高湯真係昇華左🥗雙子座沙律💰$128😈因為🐻係雙子座所以緊係要叫個雙子座沙律試下🤤個沙律菜好新鮮同好爽脆而個面仲有玉子同帶子刺身😈我最鍾意係佢個沙律汁有啲酸酸甜甜咁令成個沙律食上去好Fresh同埋又可以解油膩仲可以食到其他唔同食物🖤黑魔法💰$118😈而呢個黑魔法甜品我都好推薦🐻係好鍾意食芝麻野佢呢個芝麻雪糕好濃味同好滑身同埋佢個黑芝麻奶凍都係超好食🤤又係勁重芝麻味好香好濃而
🐮海鹽和牛肉眼扒
💰$438

🍝軟殼蟹高湯有機全麥扁意粉
💰$220

🥗雙子座沙律
💰$128

🖤黑魔法
💰$118
😈而呢個黑魔法甜品我都好推薦🐻係好鍾意食芝麻野佢呢個芝麻雪糕好濃味同好滑身同埋佢個黑芝麻奶凍都係超好食🤤又係勁重芝麻味好香好濃而Macaroons就無咁濃味不過我欣賞佢唔會太甜整體都唔錯💛同埋呢最好就一早留定想食既食物咁就一定有得食
2021-08-31 1470 瀏覽
令人有啲失望嘅黃店😮‍💨😮‍💨湯唔熱嘅、我自己煮好過佢好多豬?骨又硬(都係唔熱嘅)焗龍蝦好少少整體真係唔推薦希望黃店真要好好做好、進步唔好持多人支持就唔認真做好每個出品另外服務亦非常有待改善,早已訂位六點,有準時到。知道八點要交枱。但七點四十分已催埋單同埋到七點五十分又催,其實食緊啖蛋糕。環境已不算理想,張枱細過大家樂。老實講,餐個幾鐘頭晚飯,2個人差唔多千四蚊,佢咁催法,真係背脊骨落。唔係一百幾十蚊餐飯就霸住張枱,而係想好好地食埋啖蛋糕啫大佬,都唔算係平。好反感,我先前未食過,我本都嫌遠,唔係朋友話來支持,我唔會刻意來咁隔涉。我都黃嘅,但我自己唔會再幫襯囉。店家真要好好反省下。
令人有啲失望嘅黃店😮‍💨😮‍💨

湯唔熱嘅、我自己煮好過佢好多
豬?骨又硬(都係唔熱嘅)
焗龍蝦好少少
整體真係唔推薦
希望黃店真要好好做好、進步
唔好持多人支持就唔認真做好每個出品

店家真要好好反省下。
海鮮湯
星球蛋糕
  • 星球
2021-08-20 1515 瀏覽
餐廳食物質素好一般 服務都係一樣 好一般 都知道餐廳座位比較少 一早就預約好四位 餐廳需要比$500 Deposit (原先訂6位,知道要分檯坐,後尾改為4位) 餐牌需要三日或之前做好預訂,明白既。 一坐低,侍應生有回覆菜單,是體貼既。問題就開始喇⋯⋯⋯ 我同朋友坐低嗌左一人一杯白酒 分量少得可憐 同出街食點心比豉油碟既豉油 差唔多 但係每杯收$58+ 即刻同侍應生反映番 一句抱歉都冇換左一杯多啲 另一杯就冇換 之後上菜速度好快 幾乎入座15分鐘後想上哂 檯明明唔夠位擺都繼續上 同侍應講上慢少少 都仲繼續上菜 好似想你快啲食完快啲走咁 但係我同朋友已經係食最後一輪 講到野食 完全冇驚喜 好很熱氣拼盤味道正常 飛天蓋雞賣相一般 食時需要問侍應拎多一隻大碟切開 用手根本只會令入面啲雞汁燙傷黑松露意粉得黑椒味 冇黑松露味 甜品星球除左黑芝麻雪糕好食之外 荔枝雪芭只有少少荔枝味 外層朱古力太甜 蓋過哂所有雪糕本身既味道 埋單個陣冇打算退番$500 Deposit 要問先至記得要退番 未到10點鐘 (9點50分) 係咁趕你走 話要清場。 服務真心好一般。 如果以大約$1600 埋單既價錢 絕對
餐廳食物質素好一般 服務都係一樣 好一般
都知道餐廳座位比較少 一早就預約好四位
餐牌需要三日或之前做好預訂,明白既。
一坐低,侍應生有回覆菜單,是體貼既。
問題就開始喇⋯⋯⋯

如果以大約$1600 埋單既價錢 絕對唔建議再嚟👎🏻
只係一讚 餐廳裝修好黃💛店

星球
雙子座沙律
💛💛💛Tony’s Hell💛💛💛好耐以前已經好想食,不過次次Walk in都冇位,今次就預早打電話去訂位😌。如果想海鮮或扒,訂位時要講定。我一去到就明點解,餐廳座位少,大概坐到四至五枱客左右,所以預早問定為咗唔浪費食物👍🏻。雙子座沙律(帶子刺身 玉子豆腐 羅馬生菜 紅毛菜 百香果醋 )$128預視到我地食塊扒會有啲heavy,所以我哋嗌左份沙律,成份沙律都好新鮮,帶子一粒開兩邊,爽爽地好食啵😚。啲菜絕無苦澀味,我係個啲少少苦都唔食既人,依份沙律所有菜都可食用🤪。第一次食沙律會食到玉子豆腐,呢本身仲擔心怪怪地,但又無咩問題幾夾喎😛。醬酒赤貝 $180男朋友知我鍾意食赤貝,如果係我未必會嗌,因為真係幾貴😂。新!鮮!好爽!絕無滑潺潺個啲海鮮黏液,加上有好多蒜頭,成件事好開胃,以前菜黎講一流😍。海鹽和牛肉眼扒 $438我哋主要食咗塊扒,兩個人share一塊大扒來講,價錢都算中等。牛扒嘅調味唔錯,好食,值得嘅😍。煎得好好,逼晒啲油出黎,食落有牛香味,又唔會成口油!伴碟嘅蕃茄仔都媽食😛,粒粒都好Juice,咬落去有爆漿嘅感覺,好似大型三文魚子咁樣🤣。黑糖裸麥麵包配忌廉芝士 $20本身冇諗住嗌,但
💛💛💛Tony’s Hell💛💛💛

醬酒赤貝 $180

海鹽和牛肉眼扒 $438

黑糖裸麥麵包配忌廉芝士 $20
本身冇諗住嗌,但一來無澱粉質落肚唔慣,二來隔離枱encore左幾個,咁我地緊係唔執輸又食埋一份😌。好好食!個包暖粒粒架,cream cheese係麵包上面溶化,令到麵包好滑😍。我地兩個人食左兩大個麵包,最後我哋仲掙扎左陣好唔好外賣多個返屋企食😂。

我見隔離枱有嗌到海鮮,睇落唔錯,不過我冇食過唔知正唔正啦。多啲人去食嘅話抵啲,又可以試多啲野😚。如果價錢可以平少少就好啦。

埋單$865(包加一)
2021-06-29
2021-08-10 965 瀏覽
大部分嘢食響book 枱時已經order 咗咁就一坐低就可以等上菜啦~#芝士焗墨西哥脆片 ★★★就係Doritos 加芝士 🧀比較特別嘅係佢上面有啲酸酸甜甜嘅果乾粒(?)#好很熱氣 ★★★★有薯茄、薯角、魚手指、芝士波 & 炸蝦前兩者係普通野,但後面三樣都好好食 (特別係芝士波🤤)#泰很辣 ★★★★佢個冬陰功醬好出色,食完好開胃 🌶#煙燻海洋世界 ★★★有燒帶子、蜆、蝦、軟殼蟹,下面仲有薯蓉我淨係食咗蝦,肉質都幾爽口 (應該係新鮮蝦)而個薯蓉就索哂上面海鮮調味嘅鹹味 (都真係幾鹹)#一飛沖天雞 ★★★呢個食落有啲澩嫪,要自己撕開 🐓不過啲雞肉真係幾嫩滑,仲配咗兩種香料比你自己落#海鹽和牛肉眼扒 ★★★★不得了,超厚身,和牛啲油香真係好正 🐂(佢哋竟然嫌棄啲肥膏,嘥嘢🤷🏻‍♂️)#軟殼蟹高湯粗扁意粉 ★★★其實佢個扁意粉係幾好食 不過份量真係有啲少,同埋個湯比較鹹,軟殼蟹配湯麵始終唔太match 🦀#鰻魚迷 ★★★條鰻魚真係好長,但唔知點解嚿肉有啲韌 🐟而個炒飯裏面係有泡菜,食落都幾惹味#星球 ★★★個蛋糕真係好靚呀 🪐重點係全場嘅人會一齊唱歌😂btw,星球個外殼係牛奶朱古力,比較甜而佢嘅
大部分嘢食響book 枱時已經order 咗
咁就一坐低就可以等上菜啦~
芝士焗墨西哥脆片

#芝士焗墨西哥脆片 ★★★
就係Doritos 加芝士 🧀
比較特別嘅係佢上面有啲酸酸甜甜嘅果乾粒(?)
好很熱氣

#好很熱氣 ★★★★
有薯茄、薯角、魚手指、芝士波 & 炸蝦
前兩者係普通野,但後面三樣都好好食 (特別係芝士波🤤)
泰很辣

#泰很辣 ★★★★
佢個冬陰功醬好出色,食完好開胃 🌶
煙燻海洋世界

#煙燻海洋世界 ★★★
有燒帶子、蜆、蝦、軟殼蟹,下面仲有薯蓉
我淨係食咗蝦,肉質都幾爽口 (應該係新鮮蝦)
而個薯蓉就索哂上面海鮮調味嘅鹹味 (都真係幾鹹)

一飛沖天雞

#一飛沖天雞 ★★★
呢個食落有啲澩嫪,要自己撕開 🐓
不過啲雞肉真係幾嫩滑,仲配咗兩種香料比你自己落

#海鹽和牛肉眼扒 ★★★★
不得了,超厚身,和牛啲油香真係好正 🐂
(佢哋竟然嫌棄啲肥膏,嘥嘢🤷🏻‍♂️)
軟殼蟹高湯粗扁意粉

#軟殼蟹高湯粗扁意粉 ★★★
鰻魚迷

#鰻魚迷 ★★★
條鰻魚真係好長,但唔知點解嚿肉有啲韌 🐟
而個炒飯裏面係有泡菜,食落都幾惹味
星球

#星球 ★★★
個蛋糕真係好靚呀 🪐
重點係全場嘅人會一齊唱歌😂
btw,星球個外殼係牛奶朱古力,比較甜
而佢嘅慕絲味道&口感...唔太啱我口味
Lucifer
#Lucifer 個名好似好勁,不過似果汁多過cocktail

P.S. 佢仲有啲鎖扣襟章嗰啲買,好應該支持一下💪🏻

2021-08-07
好很熱氣