每日咁辛苦為咩,成日聽我老豆講,辛苦得黎至在食,唔通晚晚兩餸飯,咁樣做人有咩意思,不如試下唔同地道風味菜式,上環呢間主打家庭式葡國菜「TUGA 2 Go by Casa do Vasco」,就好似住家飯咁,每樣野都落足料,同時不乏味道,淨係呢點已經抵讚!👇📌Wine List - ▪ FUGAZ Vinho Verde Doc Portugal - $400▫ 用上葡萄牙東北部100% Loureiro白葡萄品種,顏色睇落金黃通透,飲落係有獨特既葡萄香味,配上之後既海鮮都係非常夾,特別出色。📌Starter - ▪ Pork Ear Salad - $158▫ 第一道前菜先試左個「豬耳沙律」,賣相好colorful,當中有橄欖、Olive oil、 蕃茄、洋蔥、Parsley,豬耳煙煙韌韌,好有咬口,成件事好清新開胃。▪ Piglet Samosa - $78/2pcs▫ 跟住呢個「葡式乳豬咖哩角」食落外層相當鬆化,裡面食到乳豬既質感,帶少少咖哩香味,相當惹味。▪ Fish Soup - $128▫ 由北部產地既傳統「葡式魚湯」,一入口係新鮮滾熱辣,魚鮮味不斷係味蕾衝擊緊你,啖啖都咁鮮
每日咁辛苦為咩,成日聽我老豆講,辛苦得黎至在食,

📌Wine List -

📌Starter -
Pork Ear Salad - $158
Pork Ear Salad

▫ 第一道前菜先試左個「豬耳沙律」,賣相好colorful,當中有橄欖Olive oil、
蕃茄洋蔥Parsley豬耳煙煙韌韌,好有咬口,成件事好清新開胃。

Piglet Samosa - $78/2pcs
Piglet Samosa

▫ 跟住呢個「葡式乳豬咖哩角」食落外層相當鬆化,
裡面食到乳豬既質感,帶少少咖哩香味,相當惹味。

Fish Soup - $128
Fish Soup

▫ 由北部產地既傳統「葡式魚湯」,一入口係新鮮滾熱辣,
魚鮮味不斷係味蕾衝擊緊你,啖啖都咁鮮香,值得一試。

📌Main -
Portuguese Seafood Rice - $385/Normal
Portuguese Seafood Rice

▫ 好有幸食到真係當地人烹調既「正宗葡國海鮮飯」,飯身係煮到非常腍滑,
有少少中式果種泡飯,但鮮味十足,同時海鮮有青口魷魚
加埋Pasley同埋洋蔥,多種香味層次,非常滿足。
Portuguese Seafood Rice

Slow Cooked Squid Tentacles (Pota) - $298

▫ 第二道主菜試左個「慢煮魷魚鬚」,chef真係用心即叫即整,
一上枱原條魷魚鬚,視角真係好震撼,魷魚經慢煮肉質變得軟腍
但極富彈性,再配上無炸過薯仔,飽肚又好味。

Baked Pork Belly - $280/Regular
Baked Pork Belly

▫ 第三道「慢焗豬腩肉」好有驚喜,外層係做到比乳豬皮更加脆口,
係脆到索索聲,酥脆到不得了,腩肉位置夠油香得黎又唔會太膩,
岩岩好,呢個真係要一試!

Portuguese Egg Tart - $30/38
Portuguese Egg Tart

▫ 某連鎖店既葡撻我真係食得多,而且係死忠級數,
但今晚呢個真係正宗葡萄牙出品兼新鮮出爐既「葡撻」,
Portuguese Egg Tart

絕對係兩個層次,分別試左個原味焦糖朱古力味
食落係滿滿既蛋香,外層鬆化,配上自家製雪糕超級好食!
2024-06-04
15 分鐘 (堂食)
2024-07-27 686 瀏覽
最近有朋友邀請,前往上環一家隱藏版的葡國私房菜館聚餐,整個用餐經歷令我非常難忘!地下是零售店,餐廳位於樓上,這裡的料理氣氛猶如置身於葡國家庭,充滿溫暖和親切感,菜式一道道送上。我們點了幾道招牌葡國菜色,每一道都令人難忘。首先是秘製燉雞腎店,雞腎份量超多的,肉質鮮嫩,醬汁入味,帶點嚼勁。另一道葡式燒乳豬炒薯絲也讓我驚艷,乳豬切成小件,肉質Q彈多汁,搭配香脆的薯絲,層次豐富。接下來的焗鱈魚忌廉薯蓉同樣出色,嫩滑的鱈魚配上綿密濃郁的薯蓉,口感豐富。葡式燒乳豬則是整頓飯的亮點,肉質鮮香,帶有濃郁的燒烤香氣,乳豬皮香脆,是經典的葡國滋味,絕對是必嘗之選。主菜還可選擇慢煮魷魚鬚,這個也不錯,魷魚鬚超巨型,但煮到剛好不會太老,鮮嫩可口,配以獨特的調味,回味無窮。最後,我們還品嚐了正宗的葡撻配雪糕,葡撻即叫即焗,新鮮出爐夠香滑,酥皮有層次,配搭草莓雪糕不會太甜。總括來說,這晚為我帶來了難忘的用餐體驗,濃濃的葡式家庭風情令人難忘。如果你也想一嘗正宗的葡式家常菜,,我強烈推薦你提前預訂前來一探究竟!

最近同朋友去咗西環一間超有葡萄牙風情嘅私房菜餐廳,環境竟滿異國風情,連服務員都係外國人真係好似去咗葡萄牙咁!🍮 首先要大力推介嘅係即焗葡撻(Portuguese Egg Tart)!個撻皮鬆化蛋漿餡香甜,配埋意大利雪糕嘅冰火口感,真係令人食唔停口!🍽 其他菜式充滿濃厚嘅葡萄牙風情,每一道菜都令人難忘, 由葡萄牙廚師發辦嘅菜式:咖哩角(Samosa)、馬介休(Codfish Cakes)、秘製燉雞腎(Chicken Gizzards with Vasco Sauce)、葡式燒乳豬炒薯絲(Piglet a Bras)、焗鱈魚忌廉薯蓉(Codfish Cream)、豬耳沙律(Pork Ear Salad)、葡式燒乳豬(Portuguese Roasted Suckling Pig)、慢煮魷魚鬚(Slow Cooked Squid Tentacles)🍷 呢度要提早預約,唔接受walk-in,所以記得預先book位呀!

2024-07-21 370 瀏覽
📍 TUGA 2 Go by Casa do Vasco in Sheung Wan Portuguese Price :💰 $2000Favourite:💖 Portuguese Egg Tart with Ice cream—————————————————————✅ Located at New Street, takes around 10 minutes walk from Sai Ying Pun MTR station.✅ Hidden gem where you can find traditional Portuguese cuisine.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering portuguese choices varied from salad, main, desserts and drinks.🇵🇹What we ordered :💛Samosa $78 / 3pcs💛Codfish Cakes $88 / 4pcs💛Codfish Cream $178💛Chicken
Portuguese

Price :💰 $2000
—————————————————————
🇵🇹What we ordered :
💛Samosa $78 / 3pcs
💛Codfish Cakes $88 / 4pcs
💛Codfish Cream $178
💛Chicken Gizzards with Vasco Sauce $198
💛Piglet a Bras $218
💛Slow Cooked Squid Tentacles $298
💛Portuguese Roasted Suckling Pig $498
💛Portuguese Egg Tart with Ice cream $68/pcs
💛Bottles of wine... 🍷🍇🍾
✅ They provide good service and comfortable environment. Warm and homey.
✅ Friendly reminder: be sure to making a booking well in advance

—————————————————————
最近又喺上環發掘咗間好有特色嘅餐廳🩷與其話係餐廳更加似一間葡式嘅私房菜🏠店主以葡國航海家Vasco da Gama為名⚓️開咗呢間店打算推廣葡國嘅文化🎨好熱情咁介紹咗唔同美食同埋文化嘅知識😛同時又分享咗唔少佢係故鄉同埋黎到香港既故事🌇食物正宗當然不在話下但係呢個咁獨特既私房菜體驗真係獨一無二值得一試🇵🇹⭐️ Sea Mix Bites 🌊餐前小食集合咗特色嘅沙甸魚鱈魚同埋鯖魚🐟沒有多餘的調味 🧂簡單用黑橄欖同蕃茄茄襯托出魚肉嘅鮮味💙⭐️ Samosa 🥐⭐️ Suckling Pig Rissole 🥓兩味小食都好有葡國特色🤪咖喱角惹味得來同平時比較重口味嘅印式味道唔同更有層次😛而Rissole就包住一絲絲嘅燒乳豬肉🐷充滿甘香嘅油香真係好正⭐️ Portuguese Seafood Rice 🥘最期待嘅重頭戲啊🩷還未到仲好過喺葡萄牙食嘅真係一啲都唔誇張🤩滿滿嘅大蝦同青口等海鮮真係用料十足🦐海鮮嘅精髓融入晒飯粒入邊🐋每一口都充滿着澎湃嘅鮮味🩵⭐️ Slow Cooked Squid Tentacles 🦑 魷魚嘅肉質真係煮到超級腍🥳簡單用咗香草調味已經帶得出鮮味🌿加上焗薯仔🥔雖然係家常小菜但係非常有
Sea Mix Bites
⭐️ Sea Mix Bites 🌊
Suckling Pig Rissole
⭐️ Samosa 🥐
⭐️ Suckling Pig Rissole 🥓
⭐️ Portuguese Seafood Rice 🥘
Slow Cooked Squid Tentacles
魷魚嘅肉質真係煮到超級腍🥳簡單用咗香草調味已經帶得出鮮味🌿加上焗薯仔🥔雖然係家常小菜但係非常有水準同技巧🫶🏻
Codfish a Bras
⭐️ Codfish a Bras 🐠
又係一道好經典嘅葡式小菜🥹用上薯絲炒葡國嘅馬介休🫔鹹香味道超滿足搞到我好想拍碗飯🤣
⭐️ Portuguese Egg Tart 🍳
葡國菜一定唔少得國民甜點葡撻🥰店主好有堅持湧上來自葡萄牙嘅Custard Recipe口味幼滑而正宗🍼 甜度比起葡萄牙Subtle更加啱口味 加上朱古力同埋Caramel口味竟然意外的配合🍫 即叫即焗既酥皮格外酥脆好有功夫
Soalheiro Mineral Rose
Port Wine
⭐️ Soalheiro Mineral Rose 🌹
⭐️ Port Wine 🍷
⭐️ Brandy 🥃
除咗食物之外店主都引入咗唔少葡國靚酒🥂笑說佢哋家鄉連老人家都係Brandy當水飲🤣濃烈得來又有豐富嘅韻味🍭 個人最鍾意都係Port Wine 微甜得來口味味又好有層次🍹

Sea Mix Bites
Suckling Pig Rissole
Slow Cooked Squid Tentacles
Codfish a Bras
Soalheiro Mineral Rose
Port Wine
已經係疫情之前去葡萄牙🥹好掛住好掛住!!!襯住公司聚會嘅機會即刻提議去呢度❣️❣️香港嘅葡萄牙餐廳真係好少仲要呢度店主真係葡萄牙人👍🏻環境已經好有氣氛🥳沿住樓梯上去已經充滿葡萄牙感覺🇵🇹啲階磚好有格調💠💠💠個紅酒牆勁有氣氛🍷環境啱晒聚會!!喺度影相都好靚好有葡萄牙feel食公司嘅梗係乜都叫🤣🤣其他同事第一次食葡萄牙菜都覺得好驚喜!!個人最鍾意係以下呢3道菜😍😍慢煮八爪魚超大隻😍😍勁嫩又好咬口!!!好新鮮又唔膩steak勁juicy!!!醬汁同肉非常之夾!!!食到停唔到!!!!!!!呢個都不得了!!!乳豬+薯絲配搭好新鮮!!炒得一啲都唔乾好有鑊氣!!仲要食落唔油膩忍唔住不停食估唔到佢咁好味😚😚😚成晚大家都食得好開心😎環境private得黎又好温馨成班人飲飽食醉好滿足好舒服🥳仲俾同事大讚我揀餐廳揀得好👍🏻👍🏻葡萄牙店主會為我地介紹菜式份人好專業好風趣🍷🍷我再掛住葡萄牙嘅話都一定會再嚟呢度!!!呢度好適合一班人聚會用不過如果拍拖二人世界應該都會唔錯🥰八爪魚我下次一定會encore!!!!超級推薦呢間正宗葡萄牙菜🇵🇹🇵🇹
已經係疫情之前去葡萄牙🥹
好掛住好掛住!!!
襯住公司聚會嘅機會即刻提議去呢度❣️❣️
香港嘅葡萄牙餐廳真係好少
仲要呢度店主真係葡萄牙人👍🏻
環境已經好有氣氛🥳

沿住樓梯上去已經充滿葡萄牙感覺🇵🇹
啲階磚好有格調💠💠💠

個紅酒牆勁有氣氛🍷
環境啱晒聚會!!
喺度影相都好靚好有葡萄牙feel

食公司嘅梗係乜都叫🤣🤣
其他同事第一次食葡萄牙菜都覺得好驚喜!!
個人最鍾意係以下呢3道菜😍😍
慢煮慢焗八爪魚

慢煮八爪魚超大隻😍😍
勁嫩又好咬口!!!好新鮮又唔膩

Steak with ham on top

steak勁juicy!!!醬汁同肉非常之夾!!!
食到停唔到!!!!!!!

葡式乳豬炒薯絲

呢個都不得了!!!
乳豬+薯絲配搭好新鮮!!
炒得一啲都唔乾好有鑊氣!!
仲要食落唔油膩忍唔住不停食
估唔到佢咁好味😚😚😚

成晚大家都食得好開心😎
環境private得黎又好温馨
成班人飲飽食醉好滿足好舒服🥳
仲俾同事大讚我揀餐廳揀得好👍🏻👍🏻
葡萄牙店主會為我地介紹菜式
份人好專業好風趣🍷🍷
我再掛住葡萄牙嘅話都一定會再嚟呢度!!!

呢度好適合一班人聚會用
不過如果拍拖二人世界應該都會唔錯🥰
八爪魚我下次一定會encore!!!!
超級推薦呢間正宗葡萄牙菜🇵🇹🇵🇹
Bake Eggplant (Veggie)
Grill Sardines
Grill Chouriço
慢煮慢焗八爪魚
Steak with ham on top
葡式乳豬炒薯絲
Bake Eggplant (Veggie)
Grill Sardines
Grill Chouriço
2024-05-08 348 瀏覽
古典葡式博物館餐廳 a piece of Portuguese Art in HK 香港少有嘅葡葡牙私房菜,好早之前已經book咗,因為佢哋嘅schedule都幾full下。 去到佢哋就好熱情咁招待我哋,已經準備好我哋嘅pre order, 真係好細心。 佢哋嘅裝修簡單得來呈現出葡萄牙嘅輝煌歷史,好似去咗一個時光隧道咁。佢哋會帶我哋參觀佢哋嘅地方同埋講解一啲葡萄牙嘅歷史,好似上左一堂歷史課咁😮😮 去到樓下Wine Cellar, 好大浸原木味好好聞! 裝修得好靚,好有感覺全部墻都用唔同嘅酒箱木板切 參觀完聽完歷史之後就開始上主菜啦!真係超級期待 其實order咗好多嘢, 喺呢度精選左幾樣出嚟,因為真係特別出色。

香煎黑毛豬
伊比利亞火腿芝士拼盤
自家深海大紅蝦
2024-05-08
10 分鐘 (堂食)
香煎黑毛豬
伊比利亞火腿芝士拼盤
自家深海大紅蝦
2023-10-19 822 瀏覽
唔小心2個人包左場,全晚勁free !! 😂老闆好用心介紹食物,地方,佢嚟呢度開餐廳嘅原因,勁nice !! 老闆話佢係一個好想將家鄉食物帶到嚟香港比香港人試,好好鍾意呢度唔係fine dine,好似去咗朋友屋企食飯咁,勁親切 !! 成個experience 都好perfect !! 食完之後再落樓下買咗啲酒,CP值超高 !!
唔小心2個人包左場,全晚勁free !! 😂

食完之後再落樓下買咗啲酒,CP值超高 !!

2023-10-18
1K
2023-09-03 808 瀏覽
讚1 氣氛係好既 葡萄牙老闆係咁同啲客講嘢 感覺係幾好2 部份嘢食係唔錯既 八爪魚幾軟熟彈1 嘢食嘢飲都唔係呢個價位應有既水準 葡萄酒連雪都唔雪下 燒雞淡到一個點 薯仔係唔熟既2 好大油煙味

1 氣氛係好既 葡萄牙老闆係咁同啲客講嘢 感覺係幾好
2 部份嘢食係唔錯既 八爪魚幾軟熟

2 好大油煙味
2023-09-01 659 瀏覽
我同我同事都係鐘意試新地方嘅foodie見到有新地方,立刻gogogo!訂位後 店家會whatsapp confirm booking 嘅,由於第一次去,問店家點去,佢嘅指示都相當清晰~早咗少少到,見度門無鎖,入去。。。無人嘅?但裝修好靚wor 影影影~ 最impressive係佢幅酒樽墻service都好好,店主( i guess) 好friendly,問佢嘢都答得詳細 同埋無亂sell 嘢因為佢得一張長檯 果日又得我地兩個,無辦法睇隔離檯做reference;問佢叫得夠唔夠,要唔要再嗌多幾樣嘢,佢都無死推叫我哋叫多d嘢 。。今時今日 算難得講返食物叫咗個炸馬介休波波以店主嘅形容係:you can't get any fresher than this 咁又的確比想象中好;望落乾爭爭,我都好奇(真係一碟醬都唔俾?)但食落夠味得黎亦夠moist然後叫咗個鴨肉飯 (normal size) 就咁睇。。咦?d鴨肉去咗邊。。原來係shredded 咁撈咗喺d飯裡面,我同我朋友就覺得淡咗d 配返佢面頭果兩塊sausage就剛剛好 飯嘅texture 比起平時嘅中國飯會淋身d 但絕對夠乾爽 要多
我同我同事都係鐘意試新地方嘅foodie

見到有新地方,立刻gogogo!
早咗少少到,見度門無鎖,入去。。。無人嘅?

講返食物
叫咗個炸馬介休波波

然後叫咗個鴨肉飯 (normal size)
配返佢面頭果兩塊sausage就剛剛好
飯嘅texture 比起平時嘅中國飯會淋身d 但絕對夠乾爽
要多咗半隻piri piri chicken ; 寫住recommended;無得唔試啦
呢個就真係recommend 俾一個人黎食嘅顧客
有雞有菜有薯條;一次過滿足你3個願望!
仲附上鉸剪同鉗俾你自己剪隻雞 (如果同朋友食就真係要夠熟先好叫,好難食得有儀態)
piri piri 醬係另上;店家話係自家調配;真係好辣(FYR 我平時去譚仔係叫10少辣)

甜品要咗個 原味 同 朱古力味 嘅葡撻;夠正宗喇掛
雖然話朱古力味嘅 感覺上就只係喺入焗爐前加兩塊dark chocolate 但反而中和甜味(都可能係i don't have a sweet tooth)可以一試

同埋叫咗杯老闆推薦嘅white house, 非常清爽 ,crispy, 解膩一流

兩個人食咗個半鐘(都有d怕返去俾老闆話)要提店家快少少 ;食咗total 800幾

價格上唔算平 但當自己去咗轉澳門/葡萄牙 食lunch +食物質素其實唔錯 心態立刻唔同曬

建議lunch time真係要準時返office嘅人留待夜晚再試

反而覺得呢度適合family gathering
當book個場,又唔怕小朋友跑來跑去撞親人
2023-08-30
  • piripirichicken
2023-07-14 952 瀏覽
最愛試新野今次同朋友嚟到依間上環嘅私房葡國菜主打自家製,食到葡國的住家飯🤭老闆非常熱情,介紹了一輪就開始給我們看餐牌!小沙甸魚拼盤非常好味👍👍👍👍老闆的魚湯非常推介我地2人share左一份😋重叫左葡式鴨肉焗飯,豬肉炒蜆重有一份焗魚~焗魚要45分鐘所以係最後上的,係鹹鮮魚所以淨食就有點大多,我相信如果可以同飯一齊食,我可以食多少少🤣最後因為食得太飽,所以冇辦法是甜品,唯有等下次🙂用餐後,老闆還非常熱情為我們簡單介紹了一些葡國的一些歷史文化。下次想食葡國菜,唔一定要去澳門了💪🏻
最愛試新野

老闆非常熱情,介紹了一輪就開始給我們看餐牌!
小沙甸魚拼盤非常好味👍👍👍👍
老闆的魚湯非常推介我地2人share左一份😋

重叫左葡式鴨肉焗飯,豬肉炒蜆重有一份焗魚~
最後因為食得太飽,所以冇辦法是甜品,唯有等下次🙂
2023-07-09
  • 葡式魚湯
2023-05-21 953 瀏覽
The owner mentioned they don't do fancy food and all the food are simply homemade dishes. Perhaps I found the way they serve, explain all dishes in details with a elegant chinaware which original from Portugal as well as most of the ingredients too. For me they were just like 5 star hotel standard.I ordered 4 dishes that night which I forgot the name already and it was delicious which I thought the dishes would be very salty cuz I travelled to Lisbon few years back. Eventually, it was not salty

I ordered 4 dishes that night which I forgot the name already and it was delicious which I thought the dishes would be very salty cuz I travelled to Lisbon few years back. Eventually, it was not salty at all and the taste just perfect for me and they said the food adjusted to Hong Kong standard cuz they know from Portugal food are salty which isn't suit Hong Kong people.
2023-05-12
紀念日
  • Egg Tart
  • Octopus
餐廳環境同老板們俾咗一個好愉快嘅晚上我同幾位親友,兩位葡萄牙來港多年嘅廚師好有心做好每一道菜,每一個步驟都一絲不苟。八爪魚要經過重覆同沉長嘅預備同烹飪過程先做到咁嫩口,我地六個人仲share左馬介休、沙丁魚、白酒煮蜆、烤雞、鱈魚炒飯、Maria cookie cake,全部都好好、好好食。葡萄牙Porto出產嘅Portwine都好好飲。老板們都鐘意同客人分享葡國嘅歷史、文化同自己嘅個人經歷,相當有趣,亦好inspiring。佢地工藝好純熟,著白色、粉紅色恤衫都唔會整污糟件衫!
  • 八瓜魚
  • 馬介休
  • Portwine
2023-05-01 632 瀏覽
誤打誤撞book咗依間葡國菜 真係好有驚喜 無論服務,食物都超高水準。中午店員會whatsapp confirm booking同時會問有冇菜式要訂。 因葡國海鮮飯及慢焗原隻八爪魚烹調需時 所以我就先訂咗佢先。其實間餐廳位置有啲隱蔽 地舖是買酒 食物 凍肉。 而樓上是餐廳 但坐位有限 必須要預約。餐廳裝飾很有特色 一張可坐大約10-11人長檯 對著open kitchen可以邊食邊望住外藉廚師烹調。另外有幾個露天座位。點了兩個小食馬介休及炸鱈魚條 兩個都炸得很香口唔油 馬介休既薯仔好香好軟 而鱈魚條我覺得普通咗啲。廚師送咗一碟傳統餡餅俾我地 都幾好味。主菜吞拿魚沙律 葡萄牙海鮮飯 慢焗原隻八爪魚 蒜味白酒燴蜆 深海大紅蝦 烤雞 葡撻吞拿魚沙律 正常不特別唔多講喇葡萄牙海鮮飯 長米 好多汁 唔咸 好夾啲飯好好味慢焗八爪魚真係好慢焗 一開始已煮 到最後一味菜先上 但好有驚喜 八爪魚好霖好軟味道又好 啲薯仔索咗啲汁好香 蒜味白酒蜆都好味但又唔算特別出色我最鍾意係烤雞 啲肉超滑肉又入味 啲薯仔都好好味大紅蝦有啲失色 唔關廚師問題應該係啲蝦今期來貨唔靚啲肉有啲霖馬介休即打薯蓉 入面有芫

點了兩個小食

廚師送咗一碟傳統餡餅俾我地 都幾好味。

主菜

吞拿魚沙律 正常不特別唔多講喇

葡萄牙海鮮飯 長米 好多汁 唔咸 好夾啲飯好好味

蒜味白酒蜆都好味但又唔算特別出色

我最鍾意係烤雞 啲肉超滑肉又入味 啲薯仔都好好味

馬介休即打薯蓉 入面有芫荽蔥好香

葡撻真係冇得輸 平時唔鍾意食葡撻既我都大讚 佢唔甜 有流心效果 個皮仲要係酥皮 即焗即食熱辣辣超班

樓下地舖有酒 葡萄牙食品賣 價錢算ok

朋友飯聚chill下飲酒傾計係一個不錯選擇

• Piri  Piri  Chicken
2023-04-15 600 瀏覽
葡萄牙隱世小店。有一日咁啱行過見到新開嘅一間葡萄牙舖頭,膽粗粗去試吓毒,點知老細話要預約先有得入去食,如果唔係得外賣。所以一路等到今日先預約到。野食整體感覺都OK,以第一次食嘅感覺,滿分10分都可以比到8分。
馬介休同炸魚手指
Mega  size  Octopus