最近E間獲米芝蓮推介嘅人氣西班牙churro Twist & Buckle係北角開左新分店啦, 港島人有福了! 今次車車就帶左CaCa去試下!新分店更有全新限定口味, 同好多唔同夏日優惠! 店外更有靚靚霓虹燈同小梳化比大家打卡影相! ✨️Movie Night 2.0熱辣辣超脆嘅churro配上滿滿嘅M&M朱古力豆同爆谷下面係軟滑嘅牛奶雪糕, 再淋上黑朱古力醬! 嘩!!!成件件會唔會太邪惡呀! churro沾上雪糕一冷一熱, 滋味十足! ✨️Bombon焦糖牛奶配朱古力碎, 香甜嘅焦糖帶點牛奶香, 同churro非常夾呢! ✨️Lemon Pie檸檬味相當突出, 酸酸甜甜好清新!

✨️Movie Night 2.0

✨️Bombon

✨️Lemon Pie
檸檬味相當突出, 酸酸甜甜好清新!
2023-04-26
下午茶
呢間churro店已經介紹咗好多次!近排終於開左新分店,仲有小編最愛之開心果味💚:-1️⃣「Glazed churros ($38 + $20 icecream)」💚開心果脆脆~ Pistachio crunch👍🏻🆕🤎焦糖牛奶配朱古力~Bombon🆕💛檸檬批~Lemon pie👍🏻🆕-店員即叫即炸,約等15-20min🤣,最中最愛開心果味,超濃好足料好多開心果粒粒,熱辣辣嘅churro同雪糕簡直係perfect match!
💚開心果脆脆~ Pistachio crunch👍🏻🆕
🤎焦糖牛奶配朱古力~Bombon🆕
💛檸檬批~Lemon pie👍🏻🆕
開心果脆脆
開心果脆脆
「米芝蓮西班牙油條新店✨」西班牙油條又開新店啦~這次開進港島北角,當然要第一時間來試下~✨Rainbow $68七彩繽紛的糖果碎搭配上圓圓的外型真的有彩虹🌈的感覺,下面是彩色的麥片和原味新地✨Movie Night 2.0 $68草莓白巧克力味的crunch,搭配彩虹糖碎,整個組合很浪漫💕下面是原味新地和朱古力醬,朱古力豆和爆谷🍿,營造看電影的感覺~✨Build Your Own $78可以自己選擇crunch的味道🙈和任何一個新地杯,我們選擇了開心果味,是開心果朱古力和開心果碎,下面是朱古力醬和曲奇和可可麥片🥰🥰
「米芝蓮西班牙油條新店✨」

✨Rainbow $68

✨Movie Night 2.0 $68

✨Build Your Own $78
2023-05-05 65 瀏覽
西班牙Churros第一次接觸Churros當然係係西班牙餐廳,多數直接炸好沾上朱古力醬原來除咗朱古力醬之外,仲可以有好多味道,北角新開嘅Churros店就有齊咁多口味,仲有得加埋雪糕㖭🍦💚Pistachio Crunch💰$38新鮮炸起嘅Churros外脆內軟,外面有少少傳統原味肉桂砂糖粒,加上調味醬後就加埋開心果粒粒,呢款口感好又唔算太甜 🥨Crunchy Matcha💰$38呢款係抹茶味,換上七彩果味麥片,更有口感顏色又靚🚩TWIST & BUCKLE, Churros Specialists (北角) @twistandbuckle 📍北角電氣道180號百家利中心地舖
西班牙Churros

💚Pistachio Crunch💰$38

🥨Crunchy Matcha💰$38
呢款係抹茶味,換上七彩果味麥片,更有口感顏色又靚

📍北角電氣道180號百家利中心地舖
2023-05-03 84 瀏覽
TWIST & BUCKLE, Churros Specialists 📍北角電氣道180號百家利中心地舖米芝蓮指介~即叫即製~新鮮現炸👍🏻Churros西班牙油炸鬼 配料選擇多♥️可以自由配搭口味。Pistachio Crunch $38 開心果醬好濃郁~ 食落更帶點奶香加上大量開心果碎~口感豐富~。Filled Churros $78 夾心Churros ~跟焦糖牛奶醬同吉士醬 兩款夾心餡料可以用爆醬來形容🥹~ 特別喜歡焦糖牛奶配上churros~完美配搭~好好味~佢地除左呢間新開北角分店~喺尖沙咀都有分店😋行過可以試下~@twistandbuckle #pistachio #crunch #salted #caramel #dulcedeleche #nutella #chocolate #churros #dessert #dessertporn #tstfood #hkfoodstagram #hkfoodie #hkkol #like #desserttable #yummy #sweet #happyfood #comfortfood #dessertporn #foodi

Churros西班牙油炸鬼
配料選擇多♥️可以自由配搭口味

。Pistachio Crunch $38
開心果醬好濃郁~ 食落更帶點奶香
加上大量開心果碎~口感豐富~

。Filled Churros $78
夾心Churros ~
跟焦糖牛奶醬同吉士醬 兩款夾心餡料
可以用爆醬來形容🥹~
特別喜歡焦糖牛奶配上churros
~完美配搭~好好味~

佢地除左呢間新開北角分店~
喺尖沙咀都有分店😋行過可以試下~

@twistandbuckle

#pistachio #crunch #salted #caramel #dulcedeleche #nutella #chocolate #churros #dessert #dessertporn #tstfood #hkfoodstagram #hkfoodie #hkkol #like #desserttable #yummy #sweet #happyfood #comfortfood #dessertporn #foodiehk #foodrecommendation #foodstagram #foodporn #尖沙咀美食 #甜品 #尖沙咀
-𝙏𝙒𝙄𝙎𝙏 & 𝘽𝙐𝘾𝙆𝙇𝙀 🥨自從上次係尖沙咀食完佢地既Churros後 一直都好念念不忘 好掛住想食多次近排發現佢地榮獲米芝蓮推介既小食有種我中意食既野得到左認證🥳知道佢地係北角新開左分店 🙌就順便過黎買唔同味道味返尋味🤗🥨士多啤梨粉絲朱古力醬配彩虹糖碎 ($38)🥨開心果脆脆 ($38)🥨焦糖布甸 ($38)🥨半熟香烤棉花糖 ($38)果然! 係一如既往地咁酥脆🥳個人最推薦既係開心果脆脆✨開心果香氣+甜甜的白朱古力醬 再配上開心果脆粒 表層既適量既糖霜多種層次味道係口腔一次過體驗到☺️半熟香烤棉花糖味都好有趣 軟綿得黎又有微焦口感另外其他口味都好唔錯 睇落好似好甜 但食落其實唔會過甜或者太膩 🤗建議買完之後要新鮮滾熱辣咁食係最正!
𝙏𝙒𝙄𝙎𝙏 & 𝘽𝙐𝘾𝙆𝙇𝙀 🥨

自從上次係尖沙咀食完佢地既Churros後
一直都好念念不忘 好掛住想食多次
近排發現佢地榮獲米芝蓮推介既小食
有種我中意食既野得到左認證🥳
知道佢地係北角新開左分店 🙌
就順便過黎買唔同味道味返尋味🤗

🥨士多啤梨粉絲朱古力醬配彩虹糖碎 ($38)

🥨開心果脆脆 ($38)

🥨焦糖布甸 ($38)

🥨半熟香烤棉花糖 ($38)

果然! 係一如既往地咁酥脆🥳
個人最推薦既係開心果脆脆✨
開心果香氣+甜甜的白朱古力醬
再配上開心果脆粒 表層既適量既糖霜
多種層次味道係口腔一次過體驗到☺️
半熟香烤棉花糖味都好有趣 軟綿得黎又有微焦口感

另外其他口味都好唔錯 睇落好似好甜
但食落其實唔會過甜或者太膩 🤗
建議買完之後要新鮮滾熱辣咁食係最正!

2023-04-23
下午茶
2023-05-01 85 瀏覽
🍭假期梗係要食啲令人開心嘅甜品啦🥰呢間西班牙油炸鬼,終於開到港島啦🥹🫶鄰近炮台山站,依家仲要做緊個夏天嘅優惠😆四款口味($118) 同朋友分享就最啱啦👌🏻原味冇得輸,勁香玉桂味又唔會太甜仲好脆口!仲有我最鍾意嘅開心果味🤤焦糖燉蛋味即叫即燒好唔錯㗎~.Time for some treats😍😍Their churros summer set was at a stealing price🥰 love the original flavour a and glazed pistachio churro🤭
🍭
2023-05-01 75 瀏覽
As a churros lover, I have been many restaurants/ fast food shops serving good quality churros but end up close down due to Covid. Knowing Twist & Buckle opened in HK island, I immediately travelled to cure my crave🤭They serve variety of flavours and some even serving with ice cream. I didn't pick anything special but their classic, cinnamon sugar and adding on the Nutella dipping sauce. And WOW!🤩 Their churros didn't disappoint me! Freshly made and even keeping in the paper bag for hours, they

And WOW!🤩 Their churros didn't disappoint me! Freshly made and even keeping in the paper bag for hours, they weren't even soggy and making the whole bag greased up! You could tell their quality just by the paper bag sitting there for hours😂
Going into deep now, churros dough was authentic! Crunchy on the outside with little chewy inside. The sprinkled cinnamon sugar was nicely coated. So well coated that literally nothing dropped on the paper bag that's going to the waste. Cinnamon sugar was in a nice balance flavour that you could smell and taste the cinnamon. Not overly sweet. Nutella was well melted. Pairing with the churros was a bonus but churros on its on was already heavenly good!

A genuine surprise! Even eating two big churros still make you crave for more😂 A quality original churros! I must come back! For their classic so as their flavoured ones🤩

2023-05-01
宵夜
2023-04-30 60 瀏覽
呢度堂食既位係比尖沙咀既多, 唔想堂食既可以攞去東岸公園食又得😊Pistachio Crunch ($38)超鬆脆既Churros上面搽上濃郁既開心果醬再灑上大量開心果碎, 開心果味極香濃又唔會太甜同Churros好夾🤩Cookies & Cream 🍪($38)Churros上搽上白色Cream醬, 灑上大量Oreo 碎, 黑白色好靚, 食落好香一啲都唔漏😋Rainbow wf Ice Cream 🍨($68)原味Churros上灑上彩色既糖粉形成一道彩虹🌈 插係牛奶味濃郁加上士多啤梨果醬同埋彩色Cornflakes絕啲係一個好睇又好食既甜品🥳呢間Churros 從來都唔會令人失望, 水準keep到, 港島又多一個食甜品既好選擇😇

Pistachio Crunch ($38)

Cookies & Cream 🍪($38)

Rainbow wf Ice Cream 🍨($68)

2023-04-29
5 分鐘 (堂食)
$38 (宵夜)
  • Pistachio  Crunch
  • Cookies  and  Cream
  • Rainbow
之前已經分享過呢一間churros,知道佢哋拎咗米芝連之後真心覺得好難得我嘅眼光同米芝連評審一致🤣 今次同朋友到訪嘅係佢哋嘅新分店,雖然而家仲係試業,但係已經勁多人,keep住有人排隊😛朋友揀咗Movie night 2.0 ($68),就係有士多啤梨朱古力味churros,彩虹嘅顏色真心好啱打卡💗 自己覺得呢個會比較甜一啲,啱螞蟻人🐜 同埋佢落咗啲M&M同埋爆谷,所以口感都算豐富,不過雪糕都比較快溶,所以要快啲食🤣除咗預設配搭,呢到仲可以揀Build your own ($78) ,自己就揀咗Pistachio crunch同埋 S’more icecream,唔講得笑佢個開心果醬嘅味道好濃郁,加埋有啲開心果碎喺表面,令churros口感更加豐富💚 除咗傳統嘅,佢哋仲新推出咗5條爆漿churros ($68)入邊有焦糖牛奶醬同吉士醬餡兩款,吉士醬餡食落去有少少檸檬嘅清新,所以唔會好肥膩,但自己就覺得焦糖牛奶同玉桂味嘅churros更加夾🤤總括嚟講,呢間嘅churros真係好啱打卡📸自己覺得佢哋就咁食churros都唔錯,作為開心果控,最推介都係食開心果味🥰

👧🏻小孩子才做選擇,Caca全部都要🌈🏅獲米芝連推介超脆 #西班牙Churro @Twist & Buckle新店開張,小吃貨Caca率先探店🥰試試佢地好igable嘅靚靚Churros啦🍿Movie Night 2.0 $68 M&M 朱古力爆谷配黑朱古力醬- 香脆甜甜爆谷、經典嘅M&M朱古力配上dark chocolate 醬,真係好似去戲院睇戲咁開心呀!超脆嘅churro,沾上雪糕更甜更滋味呀!🥠Pistachio Crunch $38 開心果脆脆,開心果碎製成開心果醬舖於churro上,非常香滑!🍠Ube $38 紫薯,紫薯不太甜但非常香,不個不覺食晒😂
👧🏻小孩子才做選擇,Caca全部都要🌈

🍠Ube $38 紫薯,紫薯不太甜但非常香,不個不覺食晒😂
🍿Movie Night 2.0
Pistachio Crunch
2023-04-26
🍿Movie Night 2.0
Pistachio Crunch
2023-04-27 53 瀏覽
📍Twist & Buckle(北角/尖沙咀)女小編最鍾意嘅churros終於喺港島開咗新分店😍所以第一時間即刻去食😚👅𝐶𝑜𝑜𝑘𝑖𝑒𝑠 𝑎𝑛𝑑 𝐶𝑟𝑒𝑎𝑚 $58呢度嘅churros食極都覺得超好食🤤咬落仍然好鬆脆 Churros上面佈滿左曲奇粉 增加咗口感 牛奶雪糕幾滑 再淋上朱古力醬 好好食😋👅𝑀𝑜𝑣𝑖𝑒 𝑁𝑖𝑔ℎ𝑡 2.0 $58呢個係士多啤梨味嘅churros 士多啤梨味道似食緊pocky士多啤梨百力滋 幾好味😛雪糕上面仲有M&NM同爆谷 配料好豐富 正🤩總括嚟講 呢間churros店果然係暫時喺香港食過最好食嘅‼️大家一定要嚟呢度一試呀🥰😋 好味:9.12/10🤑 價錢:8.00/10🤗 服務:7.67/10😝 環境:7.56/10😚 衞生:7.44/10🤩 整體:9.09/10
📍Twist & Buckle(北角/尖沙咀)

👅𝐶𝑜𝑜𝑘𝑖𝑒𝑠 𝑎𝑛𝑑 𝐶𝑟𝑒𝑎𝑚 $58

😝 環境:7.56/10
😚 衞生:7.44/10
🤩 整體:9.09/10
2023-04-25 81 瀏覽
好鍾意食西班牙菜既甜品Churros,Churro的質感厚身,傳統口味是外層沾有玉桂糖,外脆內軟又帶點玉桂香氣,咬落脆卜卜,真係一試難忘呀!今日經過炮台山見到 Twist & Buckle開左新店,店內人頭湧湧,座無虛席,店員忙到無停手。新店設少量堂食座位,隔着玻璃,望住店員即場整一個個色彩繽紛嘅churro,真係好治癒😍🌈 Movie Night 2.0 $68新鮮炸起既churro,油條係wonderland糖衣口味,表面淋上士多啤梨朱古力加埋彩虹小脆米。仲有M&Ms 同焦糖爆谷,配上軟雪糕,朱古力醬凝固變成脆皮,一熱一凍甘食,有種冰火🧊🔥交融的感覺,仲好靚打卡一流架📸🍪 Cookies and Cream Sandae $68Churro配雲尼拿味軟雪糕,加埋朱古力醬,Oreo碎同餅乾條。雪糕好軟滑,不過打卡要快手,因為熱辣辣既churro令雪糕好快溶🥵🥭 Mango and Passion Fruit Milkshake $48奶昔好香滑,熱情果和芒果水果味道香濃,酸酸甜甜好啱夏日飲,層次仲好靚🤩🍫 Chocolate Milkshake $48朱古力奶昔同樣好香滑,朱古力好濃

🌈 Movie Night 2.0 $68

🍫 Chocolate Milkshake $48

朱古力奶昔同樣好香滑,朱古力好濃郁,唔會太甜,好夠份量,飲完會好飽🤭
今日食完lunch同同事行下公司附近忽然發覺開咗間新既甜品鋪主打西班牙油炸鬼Churros,望真d先發現係年初登上咗米芝蓮推介既Twist and Buckle,幾有驚喜過黎港島插旗鋪頭既裝修幾簡約清新,白色磁磚加上水泥風牆色,正面有個霓虹燈打卡位,入面掛咗好多相架都係自家出品既Churros呢度同尖沙咀店既menu差唔多,都係憑獨創既水滴型Churros 做主打,基本版就係熱辣辣既Churros 灑上玉桂糖,貪心d就加上自製糖衣同埋topping,最奢侈就係消暑佳品新地杯有埋牛奶雪糕同配料Hazel Lah | $38店員拎起新鮮出爐既油條再塗上榛子醬,趁住有黏度再撒上大量香烤榛子碎,甜度較甜配上果仁香,每啖都有多層次口感Pistachio Crunch | $38肯定係爆款產品,因為見到唔少人都叫呢款,幾鍾意呢隻開心果醬甜度比較健康,帶有開心果獨有烘焙後既堅果香氣,整體口感酥脆可口Movie Night 2.0 | $68第一次試呢款冰火二重天,原來係wonderland糖衣口味,士多啤梨朱古力醬配彩虹糖針,牛奶雪糕上面有m&m朱古力、爆谷同手工製朱古力醬,可以咬一啖油條再𢳂一啖雪

Hazel Lah | $38

Pistachio Crunch | $38

Movie Night 2.0 | $68
第一次試呢款冰火二重天,原來係wonderland糖衣口味,士多啤梨朱古力醬配彩虹糖針,牛奶雪糕上面有m&m朱古力、爆谷同手工製朱古力醬,可以咬一啖油條再𢳂一啖雪糕,驚喜既係朱古力醬係會凝固變成脆皮,令成份甜品口感更多變

Filled Churros | $68/5
呢款係北角店限定既有餡油條,暫時有牛奶焦糖餡同檸檬吉士,可以自由選擇數量分配,即點即做見到店員將條長油條放入打餡機再一條條灌餡,食落外脆內軟,醬係冰冰涼涼,配溫熱油條係獨一無二既享受
2023-04-24
5 分鐘 (外賣自取)
2023-04-24 82 瀏覽
除咗尖沙咀之外,而家開咗間新嘅喺北角!最好的西班牙炸鬼油條就在距離炮台山地鐵站僅2分鐘的地方 (Fortress Hill Mtr附近),愛上了這種充滿喜悅的顏色和創意轉化的西班牙街頭美食,還可以選擇甜蜜的彩色糖霜和醬汁個人推介彩虹炸油條雪糕,打卡一流!夏季派對必備的芒果和百香果奶昔也非常完美。朋友就點咗朱古力口味彩虹炸油條雪糕,topping 唔一樣但大同小異🫶🏻對我來說,原味無與倫比甜蜜! 當然你都可以自由配搭口味,個人更推介原味口味,除此之外,還可以外買西班牙炸油條帶回家吃!所有的甜點都很美味,讓我在美好的一天中更有創意和活力∞
除咗尖沙咀之外,而家開咗間新嘅喺北角!

所有的甜點都很美味,讓我在美好的一天中更有創意和活力∞
彩虹炸油條雪糕
朱古力炸油條雪糕