餐廳:Uncle Pizza, Pasta & Grill地點:中環伊利近街菜式:意大利菜餐牌:主餐牌除左Pizza,意粉,仲有前菜,沙律,湯,烤煎類,廚師推介,意大利飯同甜品。午市有套餐,主菜8選1,配餐湯或者沙律,可追加小食,或特價加配飲品。餐湯係忌廉蘑菇湯,好大碗,熱辣辣,簡單加上忌廉,蘑菇味又香濃又滑。沙律係沙律雜菜加羅勒,簡單加上黑醋調味,味道唔錯,清爽開胃。水牛芝士羅勒紅菜頭沙律 $78 另加一水牛芝士羅勒紅菜頭沙律有羅勒做底,加上香甜多汁紅菜頭粒粒,5片水牛芝士,同香甜黑醋調味。好味唔寡得黎夠健康,口感味道都唔錯。8安士紐西蘭肉眼扒配燒汁 $188 另加一紐西蘭肉眼扒好大塊,用板上枱,果然係8安士,整得肉嫩多汁,牛味唔錯,我冇特別指明,廚師整到剛好八成熟,超多肉食,簡單加上一條香草調味,燒汁少少鹹,配牛扒食味道剛好。伴有熱辣辣炸薯角三大件,好軟稔,點燒汁都好夠味。伴碟蔬菜有烤長豆角,番茄,西蘭花,翠玉瓜,甘筍同南瓜,色彩配搭豐富。呢道主菜好飽肚。今餐食物都唔錯,我見其他食客點嘅餸都好大份,中上環返工人士可以黎食個午餐再返工。
餐廳:Uncle Pizza, Pasta & Grill
地點:中環伊利近街

菜式:意大利菜

沙律
水牛芝士羅勒紅菜頭沙律 $78 另加一
8安士紐西蘭肉眼扒配燒汁 $188 另加一

2024-10-15
8安士紐西蘭肉眼扒配燒汁
餐廳:Uncle Pizza, Pasta & Grill地點:中環伊利近街菜式:意大利菜餐牌:主餐牌除左Pizza,意粉,仲有前菜,沙律,湯,烤煎類,廚師推介,意大利飯同甜品。午市有套餐,主菜6選1,配精選餐湯或者沙律,可追加小食。精選沙律係沙律雜菜加車厘茄,簡單加上黑醋調味,味道唔錯,清爽開胃。8安士紐西蘭肉眼扒配燒汁 $178 另加一紐西蘭肉眼扒好大塊,果然係8安士,整得肉嫩多汁,牛味唔錯,簡單加上一條香草調味,燒汁少少鹹,配牛扒食味道剛好。伴有熱辣辣炸薯條,點燒汁都好夠味。伴碟蔬菜有烤長豆角,番茄,茄子,翠玉瓜同南瓜,色彩配搭豐富。呢道主菜好飽肚。肉桂蘋果卷伴雪糕 $78 另加一呢款甜品係主餐牌。肉桂蘋果卷伴雪糕賣相一流,兩條熱辣辣燶面脆皮肉桂卷包住蘋果肉,好香蘋果味,配熱熔曲奇忌廉雪糕球,食落冷熱交融,絕對係衝擊味蕾。面頭加有切邊新鮮士多啤梨,最後灑上好似落雪既糖霜,好美觀。今餐食物都唔錯,中上環返工人士可以黎食個午餐再返工。
餐廳:Uncle Pizza, Pasta & Grill
地點:中環伊利近街
菜式:意大利菜

精選沙律
精選沙律

8安士紐西蘭肉眼扒配燒汁 $178 另加一

8安士紐西蘭肉眼扒配燒汁

伴有熱辣辣炸薯條,點燒汁都好夠味。

肉桂蘋果卷伴雪糕 $78 另加一
肉桂蘋果卷伴雪糕

呢款甜品係主餐牌。

肉桂蘋果卷伴雪糕

今餐食物都唔錯,中上環返工人士可以黎食個午餐再返工。
2024-07-25
2天前 0 瀏覽
為左喺金鐘返工嘅朋友仔食晏,特登喺search吓附近有咩好嘢食,俾我搵到呢間Uncle Pizza,雖然佢位置有啲隔涉,但係都食晏時間都坐滿晒人。lunch set好抵食,份量仲好大份添🍕 pizza即叫即焗好食😋我叫左uncle steven pizza 係主打,是日例湯蘑菇湯好足料,同埋海鮮蕃茄意粉都有水準👍🏻嚟到先發現原來呢度有隻吉祥貓好友善好愛任摸唔嬲。😍負責人好健談好鍾意同啲食客傾偈,氣氛好chill- 是日餐湯 mushroom soup 蘑菇湯-uncle Steven pizza 超級食肉獸 $208-百里香海鮮闊意粉 lunch set $128📍G/F, 25 Elgin Street, SoHo, Central, Hong Kong 好。

- 是日餐湯 mushroom soup 蘑菇湯
-百里香海鮮闊意粉 lunch set $128

好。
午餐
用餐優惠
試食活動
  • Uncle  Steven  pizza
4天前 0 瀏覽
中環SOHO區一向都藏有好多寶藏餐廳,今次我就行上大斜坡到達「Uncle Pizza」。聽個餐廳名就知道佢哋主打Pizza,店內仲有一隻好得意嘅貓貓,見到好多回頭嘅熟客幫襯。超級食肉大怪獸聽講佢哋係手工pizza, 所以Pizza底特別有口感。另外食材有辣肉腸、肉醬、火腿、蘑菇、菠蘿,聽個名就知道啱晒肉食獸嘅我。火山爐露絲瑪麗烤雞翼雞翼烤到外皮香脆,加入rosemary和蜜糖,甜甜地又多汁。Uncle Pizza, Pasta & Grill (中環)中環蘇豪伊利近街25號地舖

超級食肉大怪獸

火山爐露絲瑪麗烤雞翼

中環蘇豪伊利近街25號地舖
2024-11-03 0 瀏覽
又去左中環Soho 《Uncle Pizza 》食野,呢度環境典雅,仲係Pet- friendly 嘅食店。今次嚟食左:✨《香煎紐西蘭西冷扒配黑椒汁》一坐低見到隔離枱嗌左呢個扒,聞到香噴噴、好吸引,咁我就order 左。西冷扒嘅外表面煎到少少焦脆,非常香口。入面好粉嫩,咬落好多汁。✨️《Z11披薩舞台》$198薄薄嘅Pizza可切到八件,煙薰過嘅挪威三文魚非常滋味,火箭菜很新鮮,車打芝士味十分濃,正!✨《 Fruit Juice 》$48呢度有供應多款果汁,我就選左橙汁,美味可口。

今次嚟食左:

✨《香煎紐西蘭西冷扒配黑椒汁》

✨️《Z11披薩舞台》$198

✨《 Fruit Juice 》$48
呢度有供應多款果汁,我就選左橙汁,美味可口。

外賣送餐
Soho area is filled with plenty of restaurants with exciting vibes, and when I am craving for pizza I love coming here. This is a small local shop tucked away at Elgin St serving some of the best pizzas.There’s a variety of lunch deals with pizza and pasta that comes with a salad or soup ($120+), and got these to share with a friend 👯‍♀️ 🍕𝘿𝙖𝙞𝙡𝙮 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 (𝙃𝙖𝙡𝙛) & 𝙍𝙤𝙨𝙚𝙢𝙖𝙧𝙮 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙞𝙣𝙜𝙨 ($148)Def have to get their signature pizza! For today they are serving pepperoni pizza, the most classic one that c

Def have to get their signature pizza! For today they are serving pepperoni pizza, the most classic one that can never go wrong👌 Crust is super thin and the toppings with tomato paste just goes so well together. Chicken wings is also a great combo and is seasoned well with herbs and pepper.

🍛𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤 𝙬/ 𝘾𝙝𝙤𝙧𝙞𝙯𝙤 𝙖𝙣𝙙 𝘼𝙨𝙥𝙖𝙧𝙖𝙜𝙪𝙨 ($128)
Absolutely loved the risotto with so many chorizo pieces😋 the flavouring is rich and risotto rice cooked very well

Also weather getting quite cool now and good for a quick walk up to Soho area for a decent lunch😌
2024-10-31 0 瀏覽
手工Pizza,除左觀塘Mano、Flames之外今次小編又有好介紹,今次黎到中環蘇豪區,同大家介紹一間隱世手工Pizza 一 Uncle Pizza🍕燒烤愛好者 $188手工Pizza系即嗌即整,需時大約20分鐘左右,Pizza底系薄批,Pizza邊比較香脆,勝在用料十足燒烤愛好者Pizza餡料用料十足,分別有:火腿、蘑菇、茄膏、紅洋蔥、青辣椒、臘肉腸、辣肉腸、車打芝士,搭配燒烤醬,香辣惹味 🤤👍🏻👍🏻📍Uncle Pizza, Pasta & Grill地址:中環蘇豪伊利近街25號地舖#中環 #UnclePizza #披薩 #留港消費 #支持小店 #覓食中環 #食在中環 #手工披薩 #為食關注組 #中環食乜好 #燒烤愛好者 #香港美食地圖 #九十後行到邊食到邊 #HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE

🍕燒烤愛好者 $188

📍Uncle Pizza, Pasta & Grill
地址:中環蘇豪伊利近街25號地舖

#HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE
🎉【中環uncle pizza】辣肉腸紅洋蔥車打芝士pizza🔥🧆 一口咬下,滿口飄香,辣肉腸的鮮美與紅洋蔥的甘甜完美融合,猶如熱情火辣的夏日風情,讓你整個口腔都充滿了無與倫比的幸福感!🌶️🧅🧀 車打芝士的綿密拉絲,在口中融化開來,帶來無窮的濃郁奶香,與辣味相互交錯,讓你每一口都吃得不捨得停下來!Cheese lovers!🧀🍕 薄餅的部分,uncle pizza堅持手工製作,烤得金黃酥脆,承載著所有醬料和芝士的風味,每一口都彈牙有勁裝潢簡樸而不失格調,樸實無華的木質裝飾透出溫馨的氣息,非常適合朋友小聚或獨自享受一份熱騰騰的美食。☕️🍽️#unclepizza #熱辣薄餅 #辣肉腸紅洋蔥車打芝士 #中環美食 #必試披薩
🎉【中環uncle pizza】

辣肉腸紅洋蔥車打芝士pizza🔥

🦛香烤鱸魚配松露忌廉汁 🐟$188大大舊魚再配自家製嘅薯蓉,蔬菜同最緊要嘅松露忌廉汁!個汁簡直係神作,我用pizza點都勁好食,可以係話係成餐嘅MVP🤤老闆都有分享到個汁都係自己調的👍🏻魚肉煎得啱啱好個皮好脆啲魚肉亦都好滑🐟薯蓉🥔都係佢哋自己整出嚟的,薯仔味好香冇雞任何額外嘅粉落去架👍🏻。🦛Uncle Kong 食肉大怪獸 $208可以走菠蘿🤣 成個pizza好足料😋有辣肉腸,肉醬,火腿,蘑菇 🍄‍🟫個批皮好食!聽老闆講係固定入貨自己再搓的🤩佢偏向係硬脆嘅批邊唔係鬆軟嘅個種~佢有好多款pizza揀,老闆都好好人你有唔食嘅野出聲就可以走🥳🥳。老闆親力親為真係好值得欣賞👍🏻重有cute cute 貓店長任抱任摸唔嬲🤣
🦛香烤鱸魚配松露忌廉汁 🐟$188
魚肉煎得啱啱好個皮好脆啲魚肉亦都好滑🐟

🦛Uncle Kong 食肉大怪獸 $208

用餐優惠
試食活動
2024-10-24 68 瀏覽
位於中環蘇豪區嘅Uncle Pizza,食咗兩款特色比薩! Uncle Ken車打芝士濃厚,配埋巴馬火腿,鹹香得嚟仲有啲甜味,因為有切片無花果,真係意想不到嘅搭配。火箭菜嘅清新感又平衡咗整體口感。Uncle Steven呢款辣肉腸比薩就係另一種風味,肉醬味道十足,加埋火腿同蘑菇,咸香又有層次感。菠蘿嘅甜味同紅洋蔥嘅香氣混合。環境餐廳環境乾淨又舒服,仲有一隻好得意嘅貓,整個氛圍都好輕鬆,適合朋友聚餐或者約會。
位於中環蘇豪區嘅Uncle Pizza,

食咗兩款特色比薩!

Uncle Ken

Uncle Steven

今日朋友係中環放工,soho附近有好多餐廳,今次嚟到呢間pizza店,位置稍微隱秘,但店內cozy 好適合一大班朋友聚會!😎🔸德國風情 Uncle Ping Gor ( German culture) $178德國肉腸,蜜糖芥末,車打芝士! 餅底薄而鬆軟,材料都幾多,而且個Pizza都幾大,食到好飽!😂🔸火山爐露絲瑪莉烤雞翼 BBQ Rosemary Chicken Wings with Honey Sauce $98雞肉好嫩滑,而且都算大隻,雞翼外皮燒到好香脆,再配埋蜜糖同rosemary,令咸甜中和,越食越開胃。🔸意式炸魷魚圈 Deep-fried Squid Rings $88Finger food,好適合同朋友吹住水share食,而且份量都好多!今次係inline訂位,之後見openrice都有得book位🫢

2024-10-23
  • Uncle  Ping  Gor
  • BBQ Rosemary Chicken Wings with Honey Sauce
Pizza手法層出不窮,有菠蘿定無菠蘿,多肉定多菜每人口味都有唔同。但嚟到呢喥一定啱你口味。事關老闆會按照客人要求自訂pizza,一旦成功錄用更加會以客人命名成為餐廳嘅菜單之一。因此菜單上嘅pizza 名都係以客人命名,亦有唔同創意嘅pizza。而且貓老闆亦會在場招呼客人,老闆都會同客人傾下計,絕對係社區中嘅好聚腳地。言歸正傳,餐廳食物即叫即做,味道恰當,pizza 味道有驚喜,感覺到老闆嘅熱情。餐酒上老闆亦闊綽提供比外面多的份量。【德國風情 (Uncle Ping Gor)】 - $178平哥係由德國肉腸,蜜糖芥末醬,車打芝士為組合。肉腸芝士,味道香濃純厚,令人滿足,適合食肉獸。蜜糖芥末醬能夠解膩造就味道嘅平衡。pizza 低偏薄身外脆內軟,容易入口。【香煎黑毛豬鞍扒配蘑菇忌廉汁】 - $238豬鞍扒厚身豐富,成塊煎理應會多汁嫩口,但從切面上有煎痕可見餐廳為求快熟切開再煎熟令肉汁流失,口感略為過硬扣分。但肉質不錯,醬汁味道溫和。配菜亦有用心處理。綜合推薦度:🌕🌕🌕🌕

【香煎黑毛豬鞍扒配蘑菇忌廉汁】 - $238

綜合推薦度:🌕🌕🌕🌕
2024-10-22 194 瀏覽
中環既蘇豪區仍然佈滿好多歐式風格小店,但係我今次揀既「Uncle pizza」 最主要原因係佢係有個鎮店之寶「貓主子~大眼仔」,好乖、好聽話,唔咬人,唔怕生保,鍾意貓貓既你一定要黎探下佢啊☺️店內有大約10張枱,坐得都舒服,等食物的時候同店主都傾左一陣間,佢同我哋分享同「大眼仔」相處既點滴,佢哋真係好有緣份。意式炸魷魚圈$88炸漿非常脆口又唔油膩,食完一啲都唔滯,魷魚肉質彈牙,配上千島醬非常開胃。黑毛豬風乾火腿無花果藍芝士沙律$148新鮮的沙律菜配上醋汁,是永遠的絕配,乾火腿好薄,所以唔會太咸,同無花果一齊食,咸咸甜甜都搭配。夏威夷森林$158材料有森林火腿、菠蘿、馬蘇里拉芝士、車打芝士,pizza餅底香脆,整體來說好食既,不過一定要襯熱食,凍左餅底冇咁脆就差少少。

意式炸魷魚圈

意式炸魷魚圈
黑毛豬風乾火腿無花果藍芝士沙律
夏威夷森林
2024-10-21 171 瀏覽
漫遊中環,去完PMQ行到去伊近利街,想食pizza~ 搵到Uncle Pizza🤣 一入去, 見到貓店長,眼大大,臉又圓轆轆,好乖咁坐喺枱面眼望望🤭 超級得意~睇睇menu, 揀咗Uncle Bryan~ 好似好勁咁,有好多海鮮,有虎蝦、帶子、青口… 立即揀咗,但見加三十蚊可以雙拼口味,所以又心思思揀埋Uncle Steven, 貪佢有波蘿😂 Uncle Bryan超級足料、勁多海鮮,特別係魷魚,幾乎佈滿晒成份pizza~ 芝士亦都好多~ 成份pizza好Juicy~ 薄批餅邊又夠脆~ Uncle Steven材料亦十足,好多肉同芝士~ 因為有辣肉腸,所以味道比Uncle Brian海鮮批更加濃味,更鹹、更辣~ 好惹味~

Uncle Bryan

Uncle Steven

2024-10-14
2024-10-17 140 瀏覽
去到中環一定要去大館打卡,喺大館附近我哋搵咗一間餐廳試吓,門口設計以歐美風格,入到去超大張英式紅色梳化❤️‍🔥非常搶眼,環境闊落舒適,服務細心體貼❤️👍🏻美食⭐️⭐️⭐️⭐️🩵98安士紐西蘭肉眼扒配燒汁hkd 188午市套餐包餐湯或者沙律🥗,非常化算😝當日餐湯喺蘑菇忌廉湯超香濃,淡淡蘑菇粒超足料啊。肉眼牛扒好腍🤤冇筋👍🏻熟到啱啱好!配菜有薯條、翠玉瓜、紅蘿蔔等等牛扒點燒汁超級惹味❤️‍🔥🩵超級食肉大怪獸hkd208Pizza裏面有辣肉腸,肉醬,火腿,蘑菇,菠羅,紅洋蔥等等配菜pizza底超級薄~焗到脆卜卜🤤芝士拉絲超級正!⭐️OpenRice 限時優惠!⭐️喺OpenRice book枱仲有優惠添下午茶時段低至六五折!六五折!提早喺OpenRice book枱啦😝Uncle Pizza, Pasta & Grill 📍中環蘇豪伊利近街25號地舖
美食⭐️⭐️⭐️⭐️
🩵98安士紐西蘭肉眼扒配燒汁hkd 188

🩵超級食肉大怪獸hkd208

⭐️OpenRice 限時優惠!⭐️
喺OpenRice book枱仲有優惠添下午茶時段
低至六五折!六五折!
提早喺OpenRice book枱啦😝

Uncle Pizza, Pasta & Grill
📍中環蘇豪伊利近街25號地舖