2024-06-01 48 瀏覽
西餐|Uncle Pizza, Pasta & Grill |中環今次係第二次嚟呢度食嘢咁啱係中上環返工 所以lunch就嚟咗呢度食嘢一路食 一路播住香港90代嘅歌 真係好正—————————-🫶🏻 Linguine with clamp $158硯肉份量好多,而且好鮮甜、冇沙。入面仲有洋蔥、蔥、紅椒等,所以味道都好豐富。意粉時間煮得啱啱好,唔會太硬太冧,有口感。🫶🏻 Mango & Chicken Salad $138OL lunch 必食之選,飽得嚟之餘,唔洗驚肥。有五大塊雞胸肉,滑溜、唔鞋!下面有大量羽衣甘藍,好fresh~—————————📍中環蘇豪伊利近街25號地舖—————————-Overall 💗💗💗 💗#西餐#UnclePizzaPastaGrill #中環#中環必食#中環西餐
今次係第二次嚟呢度食嘢
咁啱係中上環返工
所以lunch就嚟咗呢度食嘢
一路食 一路播住香港90代嘅歌 真係好正

—————————-
🫶🏻 Linguine with clamp $158
硯肉份量好多,而且好鮮甜、冇沙。
入面仲有洋蔥、蔥、紅椒等,所以味道都好豐富。
意粉時間煮得啱啱好,唔會太硬太冧,有口感。

🫶🏻 Mango & Chicken Salad $138
OL lunch 必食之選,飽得嚟之餘,唔洗驚肥。
有五大塊雞胸肉,滑溜、唔鞋!
下面有大量羽衣甘藍,好fresh~

—————————

📍中環蘇豪伊利近街25號地舖

—————————-
Overall 💗💗💗 💗

今次黎到中環蘇豪區一間主打意式特色Pizza的小店,午餐有提供精選的午市套餐或主餐牌享有8折優惠。喜愛食pizza的朋友,去開中環都可以不妨一食。☺️🫶🏻🍕🍽️✨ Caesar Salad with Bacon($88),沙律菜大大碗,每片羅馬沙律菜切得細細片,新鮮爽脆,混合了少酸甜的凱撒沙律醬、烘乾的麵包粒、巴馬芝士片、煙肉脆粒。整份沙律是很健康又是開胃的前菜。🥗🥓✨ Deep-fried rosemary chicken wing with BBQ sauce ($98),雞翼可選香烤或炸的烹調方法。每隻雞翼肥美又大隻,肉質嫩滑,雞翼皮醃了迷迭香的味道好突出,點埋BBQ醬汁真是好惹味,又可以滿足到味覺的滋味。🐥🔥✨ Uncle Gail (Duck Duck Mango)($158),pizza有2個size的選擇,分別是8寸和12寸,pizza的餅底薄身做得好脆,每個pizza都是用料新鮮,即叫即做,製作時間大約20-25分鐘左右,每個pizza送上枱時都熱辣辣又香噴噴。這個Uncle Gail的主要食材是鴨胸配芒果莎莎,鴨胸厚身又彈牙,芒果肉很甜滑又多汁,其他配料蕃茄醬、芝士、火箭

Caesar Salad with Bacon

Uncle Gail (Duck Duck Mango)

✨ Uncle Gail (Duck Duck Mango)($158),pizza有2個size的選擇,分別是8寸和12寸,pizza的餅底薄身做得好脆,每個pizza都是用料新鮮,即叫即做,製作時間大約20-25分鐘左右,每個pizza送上枱時都熱辣辣又香噴噴。這個Uncle Gail的主要食材是鴨胸配芒果莎莎,鴨胸厚身又彈牙,芒果肉很甜滑又多汁,其他配料蕃茄醬、芝士、火箭菜、紫洋蔥等等,真是皮薄餡多,pizza每一啖都好juicy ,絕對是高質的出品。🍕🥭🧅🌿

Caesar Salad with Bacon
Uncle Gail (Duck Duck Mango)
2024-05-23 34 瀏覽
叫咗一個Resort同埋個牛我哋去嗰陣OpenRice全單六折超抵餐牌原本個價錢合理,因此我哋都冇睇價錢就叫嘢食了😆😆😆最後見到甜品本身價錢已經超平幾十蚊,六折咗仲平!!!好食平靚正又係中環好方便我哋食完嘢去bar!啲stuff 超nice ,話有奶媽可以借。因為嗰個時段咁啱未有客人,我同個friend傾偈傾到超大聲,成間餐廳都聽到我哋講啲咩啦,又有啲粗魯,佢哋都冇話我哋😆🤣🤣最後埋單$400都唔使!
叫咗一個Resort同埋個牛
我哋去嗰陣OpenRice全單六折超抵
餐牌原本個價錢合理,因此我哋都冇睇價錢就叫嘢食了😆😆😆
最後見到甜品本身價錢已經超平幾十蚊,六折咗仲平!!!
最後埋單$400都唔使!
2024-05-22
2024-05-22 39 瀏覽
今晚一個人係中環搵野食時經過呢間鋪頭,見佢咁抵有全單7折就試下啦。先黎個龍蝦湯,味道正常,但沒有驚喜。再黎一個大蜆意粉,估唔到肥老闆落咁重本咁多大蜆,非常啱我呢個好蜆之徒,如果加一丁點辣味會更啱我口味。最後估唔到迷魂香雞翼先係今餐既靈魂,雞翼係烤的,但係雞皮係出奇地香脆,肥老闆話佢係用薄餅焗爐去焗,可以將溫度加到220度,比一般焗爐既180度可以烤得更脆之餘,雞汁可以保留係雞翼之內,做到外脆內軟,一咬流汁既感覺。而且雞翼有一股淡淡既迷魂香香味散發出黎,加上一丁點蜜糖既甜味,呢個鹹甜香既配合簡直就係啱啱好呀。有一點可以做到再好啲就係雞翼唔好搭住一齊上盤,搭係下面既雞翼如果食得唔夠快個皮會開始淋。呢間鋪頭有下次

先黎個龍蝦湯,味道正常,但沒有驚喜。

呢間鋪頭有下次
2024-05-19
5 分鐘 (堂食)
  • 迷魂香雞翼
2024-05-21 36 瀏覽
【Uncle Pizza, Pasta & Grill】係中環一間細細地既pizza店🍕 pizza 批底都整得幾香口 唔會太薄身 幾有口感Uncle Ken Pizza (Parma Ham) 💰$198批底夠脆身 仲有芝士拉絲 🧀Parma ham既味係主角 但係卷埋無花果 中和左個鹹味 都幾夾 Deep-fried Squid Rings 🦑💰$88One bite size 好方便 炸粉唔會話太厚 岩岩好 炸得香脆 配沙律醬同埋鮮檸檬汁 會冇咁油膩🤧Moscato 💰$70氣泡甜酒 唔算話好甜 好易入口基本上去親食西餐都係必叫😂雖然我地唔係叫咗好多野食 但係2個女仔食12吋pizza都認真幾飽😂😂 個人覺得8吋再加個小食都好夠🤧間餐廳有得免費借power bank 都幾貼心 用完自己擺返原位就得😇😇
【Uncle Pizza, Pasta & Grill】

批底夠脆身 仲有芝士拉絲 🧀

Deep-fried Squid Rings 🦑💰$88

Moscato 💰$70
氣泡甜酒 唔算話好甜 好易入口
基本上去親食西餐都係必叫😂

間餐廳有得免費借power bank 都幾貼心
用完自己擺返原位就得😇😇
$195.8 (晚餐)
2024-05-19 33 瀏覽
今日收工同朋友去左happy hour😆係中環揀左呢間小店,佢都幾有特色😍happy hour時段仲有所有啤酒買一送一添😋*****🧄🍞迷迭香蒜蓉吐司配蘑菇香檳汁 $88Garlic Rosemary Focaccia with Mushroom Champagne Cream呢個toast送酒一流,蒜蓉味好重🤤啱晒蒜蓉控!🦐🍝白松露大蝦蟹肉蘑菇扁意粉 $178Linguine with Fresh Crab Mushroom Prawns Crab Meat & White Truffle Oil超級香嘅白松露,入面仲有好多蟹肉同埋有兩隻大蝦🍤😍CP值up up!*****

*****

🧄🍞迷迭香蒜蓉吐司配蘑菇香檳汁 $88

呢個toast送酒一流,蒜蓉味好重🤤啱晒蒜蓉控!

🦐🍝白松露大蝦蟹肉蘑菇扁意粉 $178

*****

2024-05-16
餐廳:Uncle Pizza, Pasta & Grill地點:中環伊利近街菜式:意大利菜餐牌:主餐牌除左Pizza,意粉,仲有前菜,沙律,湯,烤煎類,廚師推介,意大利飯同甜品。午市有套餐,主菜6選1,配精選餐湯或者沙律,可追加小食。精選沙律係火箭菜加沙律雜菜,簡單加上黑醋調味,味道唔錯,啖啖爽口。大蝦蛋片沙律配檸檬油醋汁 $98 另加一賣相不俗,圍邊有三大隻烤大蝦,烤得殼香脆而肉爽甜,頭都有膏,好味道。主體係好多雜菜沙律連火箭菜同少少番茄,加上一隻烚蛋切片,好健康。個檸檬油醋汁味道唔錯,甜甜地好開胃。Uncle Ken Romain Delight $168 另加一Parma Ham, Sliced Fig & ArgulaPizza分8寸同12寸,12寸比8寸貴$30。每款Pizza都改左個Uncle名,貫徹返個餐廳名。Pizza一客6件,Size唔算好大。餅底唔厚唔薄,濕潤度高,邊位就少少脆。配料有巴馬火腿,每片薄餅都有一片鹹香巴馬火腿,伴有新鮮無花果切件,甜甜哋可以中和鹹味。薄餅中間放滿火箭菜,加左鹽花,味道少鹹。雖然冇拉絲芝士,不過唔會乾,帶適量番茄醬味,而餅底芝士味都幾濃。
餐廳:Uncle Pizza, Pasta & Grill
地點:中環伊利近街
菜式:意大利菜
精選沙律
大蝦蛋片沙律配檸檬油醋汁 $98 另加一

Uncle Ken Romain Delight
今餐食物都唔錯,中上環返工人士可以黎食個午餐再返工。
2024-05-09
2024-05-07 32 瀏覽
今日心情靚,天氣又好,就約左媽咪去食下野傾下計,工作太煩忙都好少陪媽咪食飯,今日就有呢個機會啦。係中環呢道比我地發現呢間餐廳就入去試下啦。呢間店好貼心,有充電寶免費提供,平日如果唔多人既話可以坐好耐玩下手機打發時間都得,而且服務員態度非常好,非常有禮貌,黎到都十分滿意。食物方面,首先我地叫左個Spaghetti sea-food,呢個海鮮🦞非常多,份量十足,而且重有黑松露cream sause。非常美味,味道好正。食過咁多餐廳呢間真係數一數二,味道贏曬。另一款係點左(Uncle Jimmy)Smoked Salmon pizza,上面有火箭菜,都調好味道鹹鹹地食左好開胃,smoked salmon非常之香濃可口,味道好,口感一流。我食過咁多間呢間係最好味既。世界級享受。

-Uncle Pizza, Pasta & Grill-📍中環.放假同男朋友打算去中環大館逛逛,先到附近食個午餐先。因為男朋友非常喜歡食Pizza,於是便選擇左Uncle Pizza, Pasta & Grill。.餐廳唔算好大,但係裝修好舒服,每張枱都有足夠嘅空間。主打係pizza,但除咗pizza之外,仲有唔同嘅意大利飯同意粉,小食等。.Uncle Wyman ($188)Pizza餅底厚度適中,材料好豐富,有Cajun雞肉、洋蔥、提魚仔,最特別的係仲有烤香過的茄子,加上濃厚的蕃茄同大量芝士,做出拉絲效果。食落啖啖配料,非常Juicy。.Risotto w/Crab-meat & Asparagus ($128)意大利飯嘅硬度剛好,醬汁較Creamy,而且用上很多蟹肉,啖啖都係蟹肉嘅鮮味。加埋鮮嫩露筍的清新香味,真的非常推介。.午餐套餐配上餐湯,今日係濃厚嘅蘑菇湯。用新鮮蘑菇打成,啖啖都係蘑菇碎粒,夠晒Creamy,非常濃郁好味。.Lime Soda ($48).
-Uncle Pizza, Pasta & Grill-
📍中環
Uncle Wyman ($188)
Lime Soda ($48)
2024-05-03 25 瀏覽
係中環附近返工,lunch想食pizza, 上網揾到Uncle Pizza,有lunch set :意粉、沙律、牛扒、雞胸、意大利飯等等,都有signature dish- pizza🥰✨Uncle Wong $158餐廳pizza名好有特色,我地叫左個Uncle Wong (Carbonara) pizza, 入面有parman ham, wild mushroom & smoked egg, Parma ham分量好足,配上流心蛋同蘑菇,口感juicy,餅底焗得香脆✨8安士紐西蘭肉眼扒配燒汁 $178叫左個lunch set 紐西蘭肉眼扒,配餐湯或者沙律。肉眼扒大概7成熟,外層燒得香脆,配上燒汁好match, 配菜有蔬菜同薯條😋

✨Uncle Wong $158

✨8安士紐西蘭肉眼扒配燒汁 $178

2024-05-02 26 瀏覽
今日去中環嘅時候,我去咗一間Pizza店試咗佢哋嘅招牌海鮮派對Pizza。佢哋嘅8吋Pizza足夠兩個人共享,上面有挪威煙三文魚、火箭菜、番茄醬同車打芝士。佢嘅薄餅底烤得香脆,配上番茄醬,帶出一種酸甜嘅味道。車打芝士融化喺pizza上面,增添咗濃郁嘅奶香味。每一口都能夠感受到餅底同芝士嘅絕妙結合,真係令人垂涎三尺。而且上面加咗火箭菜,帶出一種清新嘅口感。另外,我仲叫咗佢哋嘅燒迷迭香雞翼配燒烤醬。雞翼烤得香脆,外皮燒得微微焦香,內裡肉質嫩滑多汁。燒烤醬同雞翼買一齊食,真係好過癮。每一口都能夠品嚐到迷迭香同燒烤醬嘅香味。

2024-05-01 12 瀏覽
中環嘅SOHO區一向都小店同埋嘢食,同朋友都喺中環區返工,經常都相約食lunch,上網睇過呢度嘅Pizza都幾出名,就一於過嚟試吓,枱與枱之間都幾闊落,好啱相約過嚟食飯傾偈✨菠菜雞胸闊麵配芝士汁$118Lunch時間仲有lunch set ,叫咗個意粉跟餐有個沙律菜,沙律菜非常新鮮爽脆,仲有一粒粒蕃茄加火箭菜,加埋黑醋汁,酸酸甜甜好開胃雞肉好嫩滑,會意粉屬於粗身麵條🍝,食過煙韌彈牙,好有口感,鍾意食芝士嘅朋友一定要order,芝士醬汁非常之濃郁及creamy,意粉非常掛汁✨BBQ lovers $158配料非常之多,非常足料,辣肉腸,火腿,青椒,而且芝士份量超多,簡直係爆餡,餅底入口酥脆,食多幾塊都唔會有油膩感,火腿鹹香味突出,芝士非常清新,唔會太濃芝士味

✨菠菜雞胸闊麵配芝士汁$118

✨BBQ lovers $158
2024-04-28 27 瀏覽
Roasted Smoked French Duck Breast芒果烤鴨披薩🍕八寸,有濃厚鴨胸的煙熏味,好香,配上Topped with Mango Salsa & Argula🥭芒果,酸甜可口,還有Chedder Cheese🧀芝士的點綴,足夠兩個人食用啦😙Pan-seared Home-made Potato Gnocchi 🍲是看到上有人點過,賣相很贊,打成糯米年糕的🥔土豆球,焦焦糯糯的,Truffle Lobster Butter配上綠蘆筍口感清爽。

2024-04-26 24 瀏覽
收工同朋友食飯,我哋簡左中環區中環區出名好多高質小店~🤩今次我哋簡左位於蘇豪區食西餐就係Uncle Pizza, Pasta & Grill 見到主打手工pizza🍕有意粉🍝同小食仲可以飲反杯啤酒🍻😋 Fig salad with Iberico ham $148沙律🥗份量十分之多,有好多無花果又有parma ham, 加埋酸酸甜甜既汁真係好開胃,唔怪之得staff 會推介依個salad 比我,真係冇推介錯~😋 Rosemary chicken wings with bbq sauce $ 98雞翼好脆,好大隻又好juicy, 小小迷迭香再加埋bbq sause 好惹味😙😋 8吋 Hawaiian pizza $ 158到依度主打既pizza🍕今次朋友簡左依款pizza, 有菠蘿,有ham仲有滿滿既芝士🧀對於芝士控嚟講,真係覺得好正個餅底係薄餅底,又香又脆果然係手工製pizza🤓好食指數(5星為滿分)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
收工同朋友食飯,我哋簡左中環區
中環區出名好多高質小店~🤩
今次我哋簡左位於蘇豪區食西餐
就係Uncle Pizza, Pasta & Grill
見到主打手工pizza🍕有意粉🍝同小食
仲可以飲反杯啤酒🍻

沙律🥗份量十分之多,有好多無花果
又有parma ham, 加埋酸酸甜甜既汁

😋 Rosemary chicken wings
with bbq sauce $ 98
雞翼好脆,好大隻又好juicy,
小小迷迭香再加埋bbq sause
好惹味😙

😋 8吋 Hawaiian pizza $ 158
到依度主打既pizza🍕
今次朋友簡左依款pizza, 有菠蘿,有ham
仲有滿滿既芝士🧀
對於芝士控嚟講,真係覺得好正
個餅底係薄餅底,又香又脆
果然係手工製pizza🤓

好食指數(5星為滿分)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-04-26 27 瀏覽
/Central Uncle Pizza, Pasta & Grill🍕中環soho有好多唔同嘅小店~前2晚口痕想食pizza 見到呢間叫uncle pizza嘅鋪頭 未到peak hour唔洗等位 就入左去~位置就係中環搭扶手電梯 大約10分鐘就到 店鋪面積唔算好大 但唔會有種好逼嘅感覺~Uncle Gail-duck duck mango $158Roasted smoke french duck breast topped wif mango salsa and arugula, cheddar cheese Slow cook chicken breast, beet root & kale lead salad wif mango salsa $138見佢menu 仲有好多唔同款pizza 可以選擇 即叫即整 好新鮮 今次揀嘅pizza口感好豐富 配搭埋arugula一齊食好有特色 係出面無見過呢款pizza 至於沙律嘅chicken breast都幾好食refreshing!!
Central
Uncle Pizza, Pasta & Grill🍕

至於沙律嘅chicken breast都幾好食
refreshing!!