Vision 8

3天前 0 瀏覽
第二次嚟 Vision 8 食野喇!很欣賞呢間荃灣西餐小店用心經營無論係食材或者服務方面,而家仲做緊黑毛豬鞍扒優惠價 $80我哋今晚點咗兩個餐湯番茄餐湯好濃郁 ,灑上少少麵包碎,有咬感得嚟顯得更有誠意。奉上嘅麵包好鬆軟, 而主角系自家制嘅牛油,勁滑身但又不油膩,感覺係食完都唔肥嘅口感。 酥炸生蠔即叫即炸,外酥內嫩, 蠔肉鮮甜當然用優惠價試埋呢個蘋果木燒黑毛豬鞍扒配野菌汁首先,黑毛豬鞍扒厚切,肉質軟腍,入口鬆化,蘋果木燒帶出陣陣蘋果木香味,感覺清新。鮮菇蜆茄醬燴意大利麪好多蜆肉啊!茄汁底唔會做到好酸,意大利面質感煙韌得嚟易咬。I
第二次嚟 Vision 8 食野喇!

我哋今晚點咗兩個餐湯
番茄餐湯好濃郁 ,灑上少少麵包碎,有咬感得嚟顯得更有誠意。

酥炸生蠔
即叫即炸,外酥內嫩, 蠔肉鮮甜

當然用優惠價試埋呢個蘋果木燒黑毛豬鞍扒配野菌汁

鮮菇蜆茄醬燴意大利麪
好多蜆肉啊!茄汁底唔會做到好酸,意大利面質感煙韌得嚟易咬。

I

5天前 0 瀏覽
依家餐廳喺荃灣開咗好耐!七點幾已經幾熱鬧💖粟米餐湯配上黑松露和牛油餐包**:這碗粟米湯濃郁而滑順,玉米的自然甜味而且夠晒熱 。而黑松露牛油,真係幾特別,餐包口感鬆軟!酥炸小食盤**:這道小食盤包含各式各樣的酥炸小吃,雞翼已經預先醃製咗同埋幾好食!薯條同埋魷魚圈都係即叫即炸有誠意!Main1. **清蒸菠菜龍利魚配甜椒汁**:這道清蒸菜品展現了魚肉的鮮嫩,龍利魚的質地滑順,透過清蒸的方式,保留了魚肉的原汁原味。搭配新鮮的菠菜,帶來了清新的口感,豐富了整體的層次感。甜椒汁冇辣味,唔使擔心,鮮艷嘅顏色為這道菜增添了一抹亮麗的色彩2. **香煎帶子配牛肝菌意大利麵**:這道菜的主角是香煎帶子,外皮略微焦脆,內裡卻是鮮嫩多汁!與帶子搭配的牛肝菌意大利麵則是以濃郁的牛肝菌醬調製而成,香氣四溢,意大利麵的口感滑順,份量都超級大
依家餐廳喺荃灣開咗好耐!
七點幾已經幾熱鬧💖

餐包口感鬆軟!

酥炸小食盤**:
Main
1. **清蒸菠菜龍利魚配甜椒汁**:

2. **香煎帶子配牛肝菌意大利麵**:
這道菜的主角是香煎帶子,外皮略微焦脆,內裡卻是鮮嫩多汁!

6天前 0 瀏覽
荃灣出名都好嘢食,今日去咗喺眾安街千色店附近既一間西餐小店,地鐵站行幾分鐘就到,唔使套餐有幾款選擇,有餐湯、沙律同飲品,味道一點,餐廳都幾乎坐滿人西冷牛扒🥩配飯西冷扒肉質夠淋,牛味道重,即使係七成熟,肉質都唔會硬,如果份量大啲就更加好和牛漢堡包🍔漢堡包即叫即製,上碟熱辣辣,夠新鮮,而且份量大,而且用料充足,和牛漢堡扒好厚切,裏面嘅蔬菜用料都好新鮮炸魚配薯條🍟兩款雜物都處理得幾好,唔會太油膩,重點係熱辣辣,非常新鮮
西冷牛扒🥩配飯
和牛漢堡包🍔
炸魚配薯條🍟
兩款雜物都處理得幾好,唔會太油膩,重點係熱辣辣,非常新鮮
6天前 27 瀏覽
Vision 8 是荃灣人氣西餐廳,主打意大利菜,店面佈置走工業風路線,樸素的牆身,粉筆的手繪餐牌, 給人一種懷舊樸實的感覺, 配上柔和的燈光 , 環境相當有氣氛。鮮蝦芒果他他沙律配蜂蜜蛋黃醬 $148清脆的生菜沙律,上面鋪滿我喜歡的芒果粒及新鮮大蝦, 芒果粒香甜多汁 , 大蝦 爽彈 , 伴隨蜂蜜蛋黃醬, 十分惹味, 是開胃前菜。椰菜花忌廉湯 $55 濃稠的椰菜花忌廉湯 , 散發著滿滿奶香,呷一口有暖笠笠的感覺, 跟配的面包焗至香脆,沾上自家製的黑松露牛油,別有一番滋味。煙三文魚配千島醬薄餅 $158三文魚薄餅,上枱時,香氣十足, 批邊烤得好香脆, 散發著微微焦香 , 上面鋪 鋪上煙三文魚、 火箭菜,提起薄餅時, 有邪惡嘅拉絲 , 入口卜卜脆之餘, 充滿麵粉香氣 , 伴著清新千島醬汁,帶來清爽美味口感。蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒野菌汁$80 /優惠價厚實的黑毛豬鞍,表面深褐色網紋, 陣陣香烤香氣, 撲鼻而來, 肉質入口好軟嫰,沾上秘製的野菌汁,肉香加倍提升 , 伴菜還有薯塊、椰菜仔及紅蘿蔔等, 軟甜美味,令人意猶未盡。

鮮蝦芒果他他沙律配蜂蜜蛋黃醬 $148

椰菜花忌廉湯 $55

煙三文魚配千島醬薄餅 $158

蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒野菌汁$80 /
優惠價

今日黎開荃灣買嘢,行過見到呢間cafe 好似好多好評 一於決定黎試吓🔸巴馬火腿凱撤沙律 ($138)沙律分量超多 絕對夠兩至三個人食🤭 而面頭既巴馬火腿大大塊 食落好有鹹香味 配埋芝士薄片、煙肉碎同埋麵包糠真係好夾😙🔸威鹽頓牛柳 ($368)即焗威靈頓牛柳需要等一段時間 不過絕對值得等待🥹 呢道非常講心機同技巧嘅菜色真係好難整到好出色 又要焗唔到酥皮熟透,但係裏面嘅牛柳又唔可以過熟。但係呢個威靈頓牛柳相當高質‼️ 首先面層嘅酥皮非常有牛油香&好鬆脆 而牛柳嘅質地非常淋 超級容易切開 而且唔會過數或者太靭酥皮同牛柳之間嘅炒蘑菇蓉好有驚喜‼️ 調味非常出色,而且好能夠帶出到菇菌嘅香味 配菜來講個薯菜係薯仔切做薄片配上奶油忌廉焗製而成 絕對唔係普通用薯蓉粉開水 食得出係好有心機😙😙🔸香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵 ($168)用菠菜忌廉作為意粉汁令到成個菜式色彩豐富😍 天使麵煮得啱啱好 唔會太淋之餘,亦都保留麵質既彈牙 比目魚煎得好香口 而且個皮好脆☺️ 肉質非常鮮嫩而且好有魚油香 份量亦都有兩舊比目魚咁多 同埋意粉份量足夠兩個人食👍

🔸巴馬火腿凱撤沙律 ($138)

🔸威鹽頓牛柳 ($368)

🔸香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵 ($168)
2024-08-28 0 瀏覽
今晚黎到呢間主打意大利菜的西餐廳食晚飯,呢度除左有自家製Pizza,意粉,仲有牛扒和生蠔, 都好多選擇呀! 環境舒適, 燈光柔和, 坐低食野傾下計好舒服~兩款餐包微暖鬆軟,點埋好香既黑松露牛油, 更有味道~餐湯係西芹蘋果湯, 好清新又健康~*田園沙律 呢款沙律包含左我喜愛的無花果和牛油果, 加埋蕃茄仔及新鮮蔬菜,醬汁, 呢個搭配很喜歡, 好味~*烤美國極佳級肩胛牛扒 識得我既朋友都知我好喜歡食牛扒, 所以必試呢款, 五成熟剛好, 真係好厚身, 咬落去啖啖肉,好香濃牛味,正!  點埋芥末汁更有另外一種味道~ 薯蓉外層煎香, 再切一片片薯仔, 口感唔錯~*鮮菇蜆肉茄醬燴意粉蜆肉和鮮菇都幾多, 意粉軟硬適中,撈埋小小微辣的茄醬, 好惹味, 食多幾口, 哈哈~而家餐廳做緊蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒有三折優惠, 下次一定要黎試下~
兩款餐包微暖鬆軟,點埋好香既黑松露牛油, 更有味道~
餐湯係西芹蘋果湯, 好清新又健康~
*田園沙律
*烤美國極佳級肩胛牛扒
*鮮菇蜆肉茄醬燴意粉
2024-08-20
  • 烤美國極佳級肩胛牛扒
  • 田園沙律
2024-08-26 0 瀏覽
最近去Vision 8食飯。首先試咗**烤美國極佳級肩胛牛**,五成熟剛好,肉質好嫩,每口都好Juicy,配上野菌汁,味道不錯!跟住係**香煎帶子配牛肝菌意大利麵**,帶子煎得香脆,內裡又鮮,意大利麵同牛肝菌搭埋簡直係一流,唔膩又好味,俾我一碗都食得落!仲有**蘇炸芝麻雞翼**,外皮金黃香脆,咬一口香脆滿口芝麻味,簡直係飲啤酒嘅最佳拍檔,超開心!最後係**蘋果脆餅**,啖啖果香,酥脆餅皮配上軟心蘋果,甜到心頭,真係食完後心情好到飛起!總括來講,Vision 8真係一個好地方,環境舒服,食物出色,下次一定再返嚟!
最近去Vision 8食飯。

荃灣這間西餐廳開了很久,仍然有大堆人客來幫襯,當晚我們來到是平日晚都甚乎坐滿,最近餐廳推出超級優惠,$80就食到一份原價$268 高質豬鞍扒!!要讚下個前菜蒜蓉包,特製自家製蒜蓉牛油醬,蒜香包軟,餐湯都好飲。香煎帶子配牛肝菌意大利麵 …$188好多汁好Creamy,意大利粉亦軟硬適中。鮮蝦芒果他他沙律配蜂蜜蛋黃醬 …$148芒果和鮮蝦的組合清新爽口,蜂蜜蛋黃醬的甜味更增添層次,非常適合夏天享用。。蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(芥末汁)…$80西班牙黑毛豬的鮮美肉質肥瘦剛好,肉質細膩肉汁多、口感柔嫩,野菌汁的濃郁香氣襯托出豬肉的鮮美,就算原價都值得食!。(跟餐)餐湯 x2 …$110

荃灣這間西餐廳開了很久,
仍然有大堆人客來幫襯,
當晚我們來到是平日晚都甚乎坐滿,
最近餐廳推出超級優惠,
$80就食到一份原價$268 高質豬鞍扒!!

。香煎帶子配牛肝菌意大利麵 …$188
好多汁好Creamy,意大利粉亦軟硬適中

。鮮蝦芒果他他沙律配蜂蜜蛋黃醬 …$148

。蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(芥末汁)…$80
西班牙黑毛豬的鮮美肉質肥瘦剛好,肉質細膩肉汁多、口感柔嫩,
野菌汁的濃郁香氣襯托出豬肉的鮮美,就算原價都值得食!

。(跟餐)餐湯 x2 …$110
2024-08-25 0 瀏覽
裝修環境有格調,店內仲有個board貼滿客人相片同留言,睇黎幾受歡迎是日餐湯係椰菜花忌廉湯,creamy得黎有少少菜嘅清新感,飲落唔會太heavy 沙律菜新鮮,加左意式油醋汁好開胃法式餐包溫暖鬆軟 烤安格斯西冷厚身又大塊,我叫左7成熟真係做到外焦內軟又唔會有血水,充滿口感同肉汁,點埋 野菌忌廉汁就更香濃香煎三文魚同樣又大又厚,但仍然保持到新嫩,配香檳忌廉汁好夾 為食的我加埋午市特惠小食:薯條同酥炸生蠔,估唔到都幾大份,熱辣辣薯條配黑松露醬、他他醬、茄汁,食到停唔到口;炸蠔外脆內軟,熱到焫嘴最後試埋佢個人氣甜品:Apple Crumble配雲呢拿雪糕,脆脆crumble配香滑雪糕口感豐富,而且雪糕加蘋果酸酸甜甜啱啱好 呢餐份量足、食物高質、價錢合理、服務又好,難怪一直人氣高企

【晚市$80就食到高質豬鞍扒?】今次特登嚟到荃灣Vision 8睇下佢地新推出嘅黑毛豬鞍扒3折優惠‼️即係$80就食到一份原價$268嘅豬鞍扒‼️🔷前菜有蒜蓉包,特製自家製蒜蓉牛油醬,蒜香包軟。🔶蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(野菌汁) $80🌟🌟3折有扒食真係勁勁勁抵‼️‼️由晚上6時起,每兩位可叫一份$80嘅豬鞍扒🥰🥰🌟不過記得要提前電話預訂‼️🌟叫多一份正價嘅主菜先可以享用呢個價惠‼️蘋果木的香氣和西班牙黑毛豬的鮮美肉質配搭得相當好,而且肉質肥瘦相間,肉質細膩、口感柔嫩,沾上野菌汁後,野菌汁的濃郁香氣襯托出豬肉的鮮美,極具風味的一道菜💖。🔷鮮蝦芒果他他沙律配蜂蜜蛋黃醬 $148芒果和鮮蝦的組合清新爽口,蜂蜜蛋黃醬的甜味更增添層次,非常適合夏天享用。🔶香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵 $168比目魚的鮮嫩口感加上菠菜忌廉汁的濃郁香氣,搭配天使麵的滑順口感,讓人食指大動。🔷蘋果金寶 apple crumble 經典的英式甜點,香甜的蘋果餡搭配酥脆的 crumble,完美地融合了甜味和口感,是餐後完美的選擇。🤤🤤另外,更值得一提嘅係,餐廳🍴嘅侍應好細心係每一道菜之後都會不停幫你換碟,等你真係試到每一道菜的
【晚市$80就食到高質豬鞍扒?】

🔷前菜有蒜蓉包,特製自家製蒜蓉牛油醬,蒜香包軟。

🔶蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(野菌汁) $80🌟🌟
🌟不過記得要提前電話預訂‼️
🌟叫多一份正價嘅主菜先可以享用呢個價惠‼️

🔷鮮蝦芒果他他沙律配蜂蜜蛋黃醬 $148

🔶香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵 $168

🔷蘋果金寶 apple crumble

另外,更值得一提嘅係,餐廳🍴嘅侍應好細心係每一道菜之後都會不停幫你換碟,等你真係試到每一道菜的原汁原味,呢樣唔係間間餐廳都做到,雖然佢地咁做多咗好多工作量,但好欣賞佢地嘅堅持,相當高質🫶🏻👍🏻👍🏻👍🏻😝

📍:Vision 8 (荃灣)
荃灣兆和街34號永安樓地舖
#Laglag美食推介#foodielagblah荃灣#foodielagblah意菜

#荃灣#荃灣晚餐#荃灣美食#美食推介#意大利菜#優惠#豬鞍扒#hkblogger#blogger
2024-08-17
  • 餐包
  • 蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒
  • 蘋果金寶配雲呢拿雪糕
2024-08-21 0 瀏覽
我今日放工後,順道約同好友去位於荃灣兆和街34號永安樓地舖的 Vision 8 食意大利餐,環境舒適,坐得舒服。我點左個 Beef Wellington with Black Truffle 黑松露威靈頓牛柳 $368,Angel Hair with Pan-Fried Halibut in Creamed Spinach Sauce 比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵 $168,Snacks Platter 酥炸小食拼盤$118。黑松露威靈頓牛柳賣相吸引,牛柳用黑松露包裹在酥皮內,切開來才見到牛柳,牛柳味濃郁,伴著黑松露醬,好味道;比目魚煎得香脆,魚肉鮮嫩,天使麵好食;小食拼盤有魚柳條、魷魚圈、芝麻雞翼和薯條,香口好食。

• 餐包
  • 黑松露威靈頓牛柳
  • 酥炸小食拼盤
2024-08-21 0 瀏覽
朋友經常來這家西餐廳Vision8吃,我都好有興趣嘗下,於是中午就同她一起來吃烤安格斯西冷配黑椒汁富含大理石般的紋理,散發著誘人的燒烤香氣,看上去就讓人難以抗拒。表面微焦香,咬下去,肉質鮮嫩多汁,黑椒的辛辣味道與牛肉的鮮甜,胡蘿蔔和小菜頭的清新交織,層次豐富,回味無窮。蘋果金寶搭配雲呢拿雪糕最上面是餅幹粒粒,比較有嚼勁,下面是軟嫩多汁的蘋果塊,甜酸可口,兩種食物互相襯托,更加凸顯了兩者的特點,仲有士多卑利,藍莓和雪糕!中東包有點似臺式刈包的樣子,不過吃下去就完全不同的感覺,兩塊饃之間夾住紫色椰菜和雞肉沙律,清新又香甜醇厚。另外配上炸薯塊,洋蔥圈和生菜沙律,更加出色!炸魚搭配薯條和他他汁炸魚和薯條都是炸到金黃焦脆,炸魚裡面就非常鮮嫩,好有新鮮的魚味!蘸著他他醬吃薯條和魚塊就更加惹味!

烤安格斯西冷配黑椒汁

蘋果金寶搭配雲呢拿雪糕

中東包

炸魚搭配薯條和他他汁
2024-08-19 373 瀏覽
放工約左朋友去食西餐!我bookmark左好耐啦🐒因為佢依家有個超級抵食嘅優惠😍 $80竟然就可以食到📍蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒⭐️⭐️成個環境都好有mood,燈光唔會太光或者太暗🙈📍餐包配秘製醬汁🍞餐包入邊鬆軟,反而出邊比較脆,配合埋黑松露加埋啲牛油 🧈放埋入個包嗰度食落好暖同個包一齊融合埋📍V8田園沙律🥗 ($138)食西餐真係唔少得沙律!呢款田園沙律竟然有我最鍾意食嘅無花果😍配合埋蕃茄仔,牛油果,沙律菜真係完美搭配❤️所有生果都非常之甜,粒粒切割得好好!📍香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵 ($168)估唔到呢個天使非常之有驚喜🤪佢嘅賣相好靚,用咗菠菜忌廉汁所以啲麵變咗綠色😜比目魚就放喺面上邊。選擇用煎,令到比目魚嘅外皮非常之脆,而入邊嘅魚肉唔會因為過分烹調而變得靭🥰至於天使麵配埋菠菜忌廉汁食落非常之濃郁📍蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 ($80)呢個真係重頭戲啊⭐️食西餐真係唔少得食肉!!黑毛豬香氣四溢,肉質好細嫩,最正嘅係個扒好厚😍😍真係啖啖肉啊🐒齋食扒有陣時會好dry,所以佢仲有埋薯蓉,配菜有蘿蔔同椰菜波添📍心太軟 ($78)食完正餐少不了要用甜品作為結尾!最後都係揀咗心太軟🥹成個心太軟仲配

📍餐包配秘製醬汁🍞

📍V8田園沙律🥗 ($138)

📍香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵 ($168)

📍蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 ($80)

📍心太軟 ($78)
食完正餐少不了要用甜品作為結尾!最後都係揀咗心太軟🥹成個心太軟仲配埋雲呢拿雪糕🍧仲有士多啤梨🍓加藍莓 🫐!配合埋心太軟蛋糕嗰個朱古力醬溝埋一齊食真係非常之邪惡啊 😈😈😍❤️

最後真係要大贊一下店員服務好好,見到隻碟污糟咗都會幫手換一隻新嘅。同埋相比起其他西餐廳,佢哋真係會好用心觀察客人食嘢嘅進度🥹因為經常我去到一啲西餐廳佢哋乜嘢都一次過上晒,食完其他嘢都凍晒🥶 但係呢間係會見到我哋差唔多食完佢哋就會入廚房,收走我哋隻碟之後隔一陣即刻會有新一樣送上!呢一點真係最窩心❤️❤️
2024-08-13
  • 蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒
  • 心太軟
  • V8田園沙律
2024-08-17 363 瀏覽
肚餓行去荃灣兆和街搵野食🚶🏻🚶🏻‍♀️ 今次就試左呢間vision 8 餐廳坐位闊落🛌 仲有生蠔食添呀🦪烤美國極佳級肩胛牛扒🥩🥩牛扒好厚身🐮 5成熟啱啱好🌡 調味好到位🤤 配埋紅酒汁一流🍷 薯蓉亦都唔求其 入面有一片片既薯仔🥔 口感好豐富呀🤤🤤香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵🐟😇🍝比目魚好大塊🐟 魚皮好脆🤤 魚肉油脂好魚🐟🤤 天使麵熟度啱啱好🐮🍝 啱會過熟 夾埋菠菜忌廉汁好輕盈 唔會好膩🤤🤤鮮蝦芒果他他醬沙律配蜂蜜蛋黃醬🦐🥭🥫啲蝦好fresh🍋 有適量嘅調味🧂 加埋啲一樣咁fresh既芒果🥭 沙律菜🥗 同埋車厘茄🍅 真係好夾🤤🤤

烤美國極佳級肩胛牛扒🥩🥩

香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵🐟😇🍝

鮮蝦芒果他他醬沙律配蜂蜜蛋黃醬🦐🥭🥫
2024-08-16 306 瀏覽
[香港]Vision 8在兆和路有一間西餐廳叫Vision 8,平時經過這裏的時候就發現到它,在各間燈光璀璨的舖頭中以一身黑色屹立在這條街道上,今天就去這一間餐廳嘗試一下。粟米忌廉湯+餐包 $55@小小的餐包有驚喜,烘熱了才拿上來的,外脆內軟,牛油是調過味的,是黑松露牛油,超香超好味。粟米忌廉湯也很濃郁,配麵包很好喝。酥炸芝麻雞翼 $78共有四件,很香口,剛炸起來熱辣辣的,但是吃起來油味不會太重,所以沒有很油膩的感覺。香煎帶子配牛肝菌意粉 $188有3隻大大隻的帶子在上面,每一條意粉都有牛肝菌醬,濃濃的醬汁,帶有菇菌類及洋蔥碎,很惹味。蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 $80現在餐廳做優惠,以$80就可以享用這一款美食。厚厚的一塊黑毛豬鞍,燒得剛剛好,有微微的木香,每一口都有肉汁流出來,很juicy,一點也不乾。黑毛豬鞍下面鋪了焗薯,不是薯蓉,是一片片的薯仔放在一起加忌廉汁焗起來的,所以很有口感。這一次沒有叫飲品,一直在喝水,但是侍應refill水的速度也太快了,我甚至都不需要揮手叫人,他們便會主動過來把我的水杯裝滿水,值得一讚!!!
[香港]Vision 8

粟米忌廉湯+餐包 $55@