來到這家餐廳,好 straight-forward ,就是食雞翼 。 所以今日福福郎「長話短說亅, 什麼也不說。。。 就只談雞翼!1. Dry rub wings 乾身雞翼 (6 pieces) $69Cajun spice 紐奧良香粉這款是我今天最喜歡的雞翼, 乾身的雞翼, 肉質細嫩豐膄, 店家說是從法國進口的肉雞翼。。。 。。。光是拿在手上,已聞到一陣很香的雞翼香辣味, 吃下去 皮下脂肪不多,但肉卻很多, 感覺很健康!雞翼烤焗得很香口 ,外層的味粉帶有一點tabasco的味道。。。 微辣、很開胃 、又惹味 , 最適合炎炎夏日去享用!Cali style巴馬臣芝士蒜蓉味這款也是乾身的雞翼,如果你喜歡蒜蓉的話,你應該會喜歡這款。。。因為它上面鋪上了大量的巴馬臣芝士和蒜蓉粒, 最啱蒜蓉控享用。2. Saucy wings 濕身雞翼 (6 pieces) $69Hoisin glazed 黑芝麻海鮮蜂蜜醬配上蜂蜜的海鮮醬, 比一般海鮮醬雞翼稍為甜, 但亦比一般的海鮮醬雞翼好味, 因為可以同時吃到蜂蜜味和海鮮醬混起來的香味, 有一種雙重味覺的層次感, 我個人都頗喜歡這款味道。Buffalo

Cajun spice 紐奧良香粉

Cali style巴馬臣芝士蒜蓉味

Hoisin glazed 黑芝麻海鮮蜂蜜醬

Buffalo 經典水牛城醬

經典的味道。。。so America!

3. Special slow cooked Szechuan gai bo $88
秘製四川雞煲

這個「慢煮瓦煲仔雞翼亅把雞翼煮得很淋, 一咬下去,骨跟肉已經立即分離, 而且微辣的雞肉纖維立即在我口中融化, 很滋味 。。。而這款「入口即溶亅的雞翼, 是今天一個特別的體驗!

餐廳的裝修也很別緻及有玩味, 請自己看。。。🦉

。。。🦉

福福郎staycation食評系列, 有全港十八區的特色餐廳介紹 ,你今日睇曬未?! 請按左上角的「福福郎貓頭鷹頭像」, 參閱我的其他文章啦!
2021-05-30
慶祝紀念
紀念日
  • Cajunflavorchickenwings
2021-05-30 27 瀏覽
燒雞翼~我鍾意食!😋.所以雞翼放題就啱哂我呢啲雞翼迷🤤,可以盡情食雞翼。今次去灣仔船街嘅WingMan,唔算難搵,港鐵站行去大概5~8分鐘就到,不過係位置偏僻咗少少。.🍗雞翼放題分3種選擇,1款任食3種口味,1款任食10種口味+任飲啤酒🍺或飲品🥤,1款任食17種口味+任飲啤酒🍺或飲品🥤,限時90分鐘⏰,每款口味會有4隻雞翼,每次5款口味。.揀左第二款~😋1款任食10種口味+任飲啤酒🍺或飲品🥤,叫咗水牛城醬、巴馬臣芝士蒜蓉、泰式甜辣醬、黑芝麻海鮮蜂蜜、田園風味。.5款雞翼有咸有甜有辣,咩味都試到😂。個人喜歡黑芝麻海鮮蜂蜜之後到泰式甜辣醬,再之後係巴馬臣芝士蒜蓉。.🔸黑芝麻海鮮蜂蜜甜甜地,大人小朋友都啱食,估唔到海鮮醬同雞翼咁夾,反而蜂蜜味唔係好食到。.🔹巴馬臣芝士蒜蓉味成隻雞翼舖滿巴馬臣芝士碎,一咬落去雞翼香脆加上芝士香味,非常惹味。.🔸泰式甜辣醬味酸酸甜甜再帶少少微辣,令人好開胃,食到唔停口。.🔹水牛城醬味係5種口味之中味道最濃,鍾意食重口味嘅就啱哂,辣嘅程度唔算高,就算唔食得辣嘅都食到👍。.🔸田園風味相比之下,失色左,味道咸咸地比較普通。.一邊食雞翼🍗一邊飲啖檸檬茶🥤慢慢嘆👍,咁就

燒雞翼~我鍾意食!😋

🔸田園風味相比之下,失色左,味道咸咸地比較普通。

一邊食雞翼🍗一邊飲啖檸檬茶🥤慢慢嘆👍,咁就過咗一晚Happy Friday 🥳。
好味指數:😋😋😋😋4/5
推介指數:😋😋😋😋4/5
抵食指數:😋😋😋😋4/5
🍽 Wingman (船街) (灣仔)
📍灣仔船街33號地下
  • 巴馬臣芝士蒜蓉味
  • 黑芝麻海鮮蜂蜜
  • 凍檸茶
2021-05-26 32 瀏覽
由細細個開始都已經知雞翼係人都鍾意食,作為小食嘅代表,佢嘅價錢反而有時會不菲,從以前諗過點心會唔會有放題之後雞翼亦都喺度諗會唔會有放題,事過境遷而家嘅世代真係有,既然可以如願以償當然就要衝出去試吓啦。呢一間嘅雞翼放題主打嘅就係有多種款式嘅口味迎合唔同需要嘅大家,足足有10款咁多,不過有幾款的確可以高度推介一下。黑椒檸檬: 黑椒雞翼成日都會食,但呢一步所有雞翼都係先經過炸一炸所以務求皮夠趣肉夠嫩,但重點都係先將醃好嘅雞翼攞去渣就並非先炸完然之後再鋪一層黑椒落去,而檸檬當然就有清新消滯嘅作用蒙古燒烤: 去過大陸燒烤都知嗰度嘅烤肉係絕對香而且用咗好多孜然份落去,味道十足亦都有一定嘅勁度黑芝麻海鮮蜂蜜: 將山羊元素加入去雞翼入面相信絕對係層次感十足,黑芝麻嘅香再加海鮮粉嘅甜再加蜂蜜嘅滋潤,從色澤上已經可以顯示肉同汁融為左一體,就並非皮有香味肉冇有雞翼亦都需要配搭薯條作為配菜,同樣醬汁都有一大堆任君選擇,包括極度罕有嘅藍芝士醬,但當然唔會有真正藍芝士咁臭,但「芝」味感仍然十足。另外大蒜蛋黃醬亦都係一個大膽嘅嘗試,大蒜好少會同其他配料作質嘅用途因為味道會喧賓奪主。但原來味道濃厚嘅蛋黃醬加啲船落去即

有雞翼亦都需要配搭薯條作為配菜,同樣醬汁都有一大堆任君選擇,包括極度罕有嘅藍芝士醬,但當然唔會有真正藍芝士咁臭,但「芝」味感仍然十足。另外大蒜蛋黃醬亦都係一個大膽嘅嘗試,大蒜好少會同其他配料作質嘅用途因為味道會喧賓奪主。但原來味道濃厚嘅蛋黃醬加啲船落去即刻可以中和一下味道。頓時清淡左唔少,臨尾仍然有類似洋蔥嘅餘韻,未試過大蒜或者蛋黃醬其中一樣嘅人可以試吓呢一隻將來喚醒新鮮感
2021-05-23 30 瀏覽
聽講呢間Wingman係雞翼放題嘅始祖,好用心做好每款雞翼,今日路過附近決定去試吓。裝修好香港風,霓虹燈再加上舊poster,感覺好chill雞翼款式超多,口味包含多個國家嘅特色風味,另外仲有side dish、dips同甜品。如果想試多幾款,個人推介可以試試佢個Free Flow Wings,放題式試盡佢,仲包埋free flow beers。眼闊肚窄嘅關係,我今次叫set,下次多啲朋友先黎挑戰free flow。我今次叫左Sharing Plattets - Netflix and chill ($268)配菜我揀左烤麵豉茄子。好有特色嘅一道菜,茄子切條狀上,烤至表皮脆茄肉juicy,配埋炸蒜同蔥粒,清新又惹味。個set我地可以揀三款共18隻雞翼,第一款揀左Ranch田園風味。味道似sour cream,唔會太重口味,感覺清新。第二款揀咗spicy buffalo水牛城醬,第一啖咬落係Buffalo sauce,然後辣味慢慢滲出黎,辣度完全可以接受,開胃必點。最後一款揀左巴馬臣芝士蒜蓉味,最出色係topping嘅芝士碎加香草,同樣令人有種好清新嘅感覺,完全唔會太膩。我地另外點左三個

裝修好香港風,霓虹燈再加上舊poster,感覺好chill

我地另外點左三個dips,分別係Garlic Aioli(最左)、Blue cheese(最上)同Ranch(最右)。Garlic Aioli最香口,blue cheese口味較重,配Buffalo wings絕配,個人最中意ranch,最清新。我覺得個醬係必加,完全將雞翼昇華左去另一層次。

Ho Wing beers ($50)
食咁多雞翼點都要杯啤酒啤啤佢,入口淡淡啤酒味,好解到食咁多雞翼嘅口渴。
2021-05-23
再次來到wingman, 這次嘗了他的超值雞翼放題(Free Flow Wings) ,即使划算仍然高質。今次放題試到好多款味道,超幸福!每款都獨一無二,雞翼都可以高質。$178/👤(10款口味選擇,無限添雞翼和飲品,限時90分鐘)▪️Reaper 死神醬:無辣不歡嘅大家!這款雞翼不會死辣,辣醬佈滿每隻雞翼,▪️Cajun 紐奧良香粉:食等一隻冇加青檸已經令我有想多round的衝動,調味簡單清新▪️Cali Style 巴馬臣芝士蒜蓉味:雞翼面上鋪滿巴馬臣芝士碎和香草,芝士不會太濃搶去雞翼的味道,吃下去淡淡的芝士味溢出,加上蒜蓉味濃味,一級捧!▪️Hoisin 黑芝麻海鮮蜂蜜:海鮮味和蜂蜜融合一吃,甜甜的,合成一種特別的味道▪️Thai sweet 泰式甜辣醬:絕對不是街外普通的泰色甜辣醬,酸味加上惹味的炸蒜,更是令一番風味▪️Ranch 田園風味:本以為味道會寡, 肉汁鎖滿於裡頭,蒽味突出▪️Lemon pepper 黑椒檸檬: 要落多多檸檬▪️Mongolian BBQ 蒙古燒烤味: 重重的孜然味😍Wingman環境舒服 ,chill下也不錯,店員有善,整體感覺很良好

$178/👤
(10款口味選擇,無限添雞翼和飲品,限時90分鐘)

▪️Lemon pepper 黑椒檸檬: 要落多多檸檬

雞翼放題
雞翼放題
2021-05-20 539 瀏覽
小時候,經常都想媽媽煎雞翼,但無論要求多少次,都不會在飯桌上出現雞翼,只有等到哥哥默書測驗拿到好成績,媽媽才會煎一次雞翼作獎勵。令兒時的我頗感遺憾..... 最近發現竟然有「雞翼放題」,馬上把閨蜜約出來。跟閨蜜來到Wingman 的灣仔分店,餐牌內,除常見的水牛城雞翼,燒烤味雞翼,蒜蓉味雞翼外,還有超特別的鹹蛋黃味,雞煲味, 加勒比海辣雞味, 新加坡辣蟹味,咖啡味雞翼等, 每款都極具創意。雞翼放題主要有3 種選擇~✨『90 分鐘』1️⃣任食3 款雞翼2️⃣任食10 款雞翼(包啤酒,飲品)3️⃣任食17 款雞翼+薯條(包啤酒,飲品)2個女仔,食量唔大,我們選了任食3 款雞翼,晚市放題,1 位只係$128 !!🎯泰式甜辣醬雞翼同事的No. 1 推介,炸香的雞翼面層鋪滿紅火火的泰式甜辣醬,入口香甜中帶微酸辣,好開胃,令人欲罷不能。🎯黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼好吸引, 甜絲絲的蜜糖加上濃味海鮮醬,味道香甜又惹味,雞翼嫩滑多汁,食多幾隻都唔覺得膩。🎯紐奧良香粉雞翼呢款係唯一乾身雞翼,外皮炸得酥脆鬆化,富有混合香料的獨特風味,入口香辣且充滿層次感。除了雞翼好味外,店員的細心,勤快,也令我喜出望外。每次快食完,店員自動

雞翼放題~3 款味道拼盤

令兒時的我頗感遺憾.....

最近發現竟然有「雞翼放題」,
馬上把閨蜜約出來。

雞翼放題主要有3 種選擇~✨
『90 分鐘』

1️⃣任食3 款雞翼
2️⃣任食10 款雞翼(包啤酒,飲品)
3️⃣任食17 款雞翼+薯條(包啤酒,飲品)

2個女仔,食量唔大,
我們選了任食3 款雞翼,
晚市放題,1 位只係$128 !!

🎯泰式甜辣醬雞翼

泰式甜辣醬雞翼

🎯黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼

黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼

🎯紐奧良香粉雞翼

紐奧良香粉雞翼

除了雞翼好味外,店員的細心,勤快,也令我喜出望外。每次快食完,店員自動波就送上一盤,服務超好,上菜超快 !!!完全唔駛擔心食唔飽,雞翼放題,好玩又好食,令人樂在其中。

熱辣辣香噴噴,每款4 隻~

雞翼放題~3 款味道拼盤
泰式甜辣醬雞翼
黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼
紐奧良香粉雞翼
熱辣辣香噴噴,每款4 隻~
2021-05-18 306 瀏覽
自從喜歡了寫食評, 多了約朋友出外飯聚, 尤其是晚飯, 時間較長, 什麼也可以盡傾, 多開心呢~而當分享食評嘅同時也可以有個平台留給自己作為記錄及回憶, 不錯。由細到大都好鍾意食雞翼嘅我, 終於被朋友發現...因為無論食乜野餐, 我都必叫雞翼的。哈哈!原來有間食雞翼嘅專門店, 噢~我完全唔知添。首次來到Wingman, 位置雖然隔涉, 但也不難找。店面外觀好靚, 好有特色, 吸引了我。店舖不太大, 枱亦不多, 但佈置亦花了不少心思, 整體上環境OK 至於食物, 以雞翼為主, 不過都有唔少小食可選擇。在選擇困難症之下, 店員介紹了:Netflix & Chill 18 隻雞翼,  可選3種味道 加一道小食 $268三種味道:日本蜂蜜芥辣, 這款蜜糖味好出, 但相對芥辣味不濃, 食左都唔怕好嗆鼻👍🏻新加坡辣蟹味, 哈哈, 新嚐試, 辣香味濃, 又不過度,加埋面頭嘅脆蒜 , 真係無我頂, 食住飲啤酒就最啱😍泰式甜辣醬, 最初以為會係辣度升級之選, 但亦沒有想像中的泰國辣味😋綜合評價:每款雞翼都烹調都非常入味而肉質仍滑溜, 火喉控制恰當再配以各種醬汁, 提升了雞翼嘅品嚐情趣另加個火燒牛油果,
原來有間食雞翼嘅專門店, 噢~我完全唔知添。
三種味道:
另加個火燒牛油果, 煮法簡單, 正正係簡單才可帶出食物嘅原味~有D人不太喜歡食牛油果, 但剛熟嘅牛油果係軟滑香再醮少許醬料, 已經令人難以抗拒。🤣
食D香濃辣嘅嘢就梗係要叫番杯Super Bock Beer暢飲一番啦~
2021-05-11
2021-05-09 40 瀏覽
見到唔少朋友都有推薦wingman,佢地啲雞翼嘅口味好多,好似好吸引咁,於是乎今日就黎試試佢😋~~~~~~~~👯‍♀️Sharing Platter - Netflix & Chill $258👯‍♀️呢個platter可以任揀3款口味嘅雞翼各6隻,仲有一款配菜😋我地揀咗Spicy Buffalo, 日本蜂蜜芥辣同埋巴馬臣芝士蒜蓉呢3款口味。Spicy buffalo真係幾辣下,隻辣嘅後勁辣,下次會揀番classic buffalo🤣 蜂蜜芥辣果款味道唔錯,蜂蜜同芥辣都幾match☺️ 巴馬臣芝士蒜蓉都幾好,芝士味恰到好處,唔會太濃同太淡。小食方面就食番啲菜,揀咗個菠菜甘藍沙律配柚子醬。啲菜真係超級新鮮,同埋個醬都好好味👍🏻🍟甜薯薯條 $55🍟甜薯薯條係即叫即炸,炸到好脆好香,食落又好重甜薯味,好好食好推薦😋~~~~~~~~味道😋:8/10價錢💰:7.5/10服務💁🏻‍♂️:7.5/10環境🪑:7/10
~~~~~~~~

蜂蜜芥辣果款味道唔錯,蜂蜜同芥辣都幾match☺️
巴馬臣芝士蒜蓉都幾好,芝士味恰到好處,唔會太濃同太淡。

🍟甜薯薯條 $55🍟

~~~~~~~~
味道😋:8/10
價錢💰:7.5/10
服務💁🏻‍♂️:7.5/10
環境🪑:7/10
2021-05-08
任食雞翼! 一個字爽丫!佢有三種餐,每次每款會送4隻黎。我地兩個女仔,都擔心食唔晒,因為有十款,total 有40隻!本身想試晒所有味道,不過可惜buffalo 冇,同埋超spicy 嘅又食唔到~最後只係試咗8款,每人16隻!對於大胃王嘅我哋,輕鬆!另外飲品任飲,結果隊咗2罐啤同兩罐紅罐,正到爆!雞翼中最好味係土匪!蒜蓉芝士味都好突出!反而有汁嗰幾款就一般~田園雞翼都有驚喜!面頭嘅sour cream 粉呢有少少似品客薯片味,好得意!~反而最期待嘅黑椒檸檬雞翼就不過不失啦覺得四個人嚟食就啱啱好,每款試一隻就可以有位encore!
任食雞翼! 一個字爽丫!

另外飲品任飲,結果隊咗2罐啤同兩罐紅罐,正到爆!

反而最期待嘅黑椒檸檬雞翼就不過不失啦

覺得四個人嚟食就啱啱好,每款試一隻就可以有位encore!
2021-04-23
🔹雞翼放題(10隻口味) ($198/一人)第一次食淨係雞翼嘅放題 入面有三個套餐可以揀 我哋揀咗中間價錢嘅呢個套餐 有十款雞翼嘅味道👍🏻有幾款雞翼我覺得係可以encore嘅☺️👍🏻 最好食嘅就係田園風味 係pringles薯片嗰隻sour cream & onion味🧅 另外泰式甜辣味都好好食 就係泰式辣醬嘅味 甜甜辣辣咁樣🤩我地試佐另外幾款雞翼 係中哂伏🤢 第一位一定係Cajun 食落去有浸跌打酒嘅味😑 仲有水牛城雞翼 我想像嘅味應該係甜甜辣辣嘅味 點知得個咸字🥲 另外個咖啡味雞翼就係一啲咖啡渣包住隻雞翼咁 勁苦😵我覺得呢個放題試一次就算😂 係幾好嘅體驗 可以一次過食到咁多款嘅雞翼😜 但唔係好抵😴 因為其實都唔會食到太多隻雞翼 我嗰日食完之後飽到第二日😂😂 而且唔係每一款都好食🥲 所以如果有機會再嚟嘅我會選擇嗌拼盤😂-🔸Lemon Pepper 黑椒檸檬🍋🔸Mongolian BBQ 蒙古燒烤味🔸Thai Sweet 泰式甜辣醬🌶🔸Cajun 紐奧良香粉🔸Hoisin 黑芝麻海鮮蜂蜜🍯🔸Buffalo 水牛城醬🔸Reaper 死神醬🌶🌶🌶🔸Expresso BBQ 咖啡香味☕️🔸Cal
🔹雞翼放題(10隻口味) ($198/一人)

🔸Lemon Pepper 黑椒檸檬🍋
🔸Reaper 死神醬🌶🌶🌶
🔸Expresso BBQ 咖啡香味☕️
🔸Cali Style 巴馬臣芝士蒜茸味🧄🧀
🔸Ranch 田園風味🧅
今天星期三幾個同事一起來到這間位於船街的雞翼特色餐廳試一試這間店雞翼的種類很多,令我這個有選擇困難症的人一度難以簡得落手最後,一共品嘗左八款不同的雞翼,味道有好有一般,就等我分享一下俾大家參考下啦!首先,黑椒檸檬(左)+Thai sweet chill(右)左方的黑椒檸檬雞翼不知道是我按得太多檸檬汁還是其他,味道有點太酸,雞翼的肉味較鹼,兩者完全不配合,味道有點奇怪,先是超酸然後頗鹼,個人感覺麻麻!右方的Thai sweet chill則是超乎想像的好味!外皮香脆酸酸甜甜之餘,肉味不會太鹼,而且肉質鮮嫩,整隻雞翼香甜可口,令我食完一隻又即刻忍不住要再食一隻!然後,新加坡辣蟹味雞翼(左)。新加坡辣蟹味雞翼的味道都特別,食落有點小辣,而且外面的香蔥花和蒜粒都幾入味。同事話疫情去唔到新加坡,食番隻新加坡辣蟹味雞翼當係去左新加坡啦!跟住係,日本蜂蜜芥辣雞翼(右)和巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼(右)。日本蜂蜜芥辣雞翼的蜂蜜味道不是太明顯,而芥辣對於我這種食壽司至少要加十幾包芥辣的人來說味道不重,所以沒有驚喜,感覺一般普通,但如果好奇芥辣配雞翼的朋友都可以試試。而隔離的巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼上面睇得到鋪左勁
今天星期三幾個同事一起來到這間位於船街的雞翼特色餐廳試一試

右方的Thai sweet chill則是超乎想像的好味!

然後,新加坡辣蟹味雞翼(左)。

而隔離的巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼上面睇得到鋪左勁多的芝士碎, 味道偏鹹, 但芝士味好濃,很有特色!

接著到蒙古燒烤味雞翼(左)出場!
蒙古燒烤其實即係孜然味,中規中矩,驚喜不大,但屬於係絕對不會有伏的那一種!喜歡孜然的朋友都可以試試!

之後係鹼蛋黃雞翼(左一)和咖啡香味雞翼(左二)。
鹼蛋黃雞翼和咖啡香味雞翼這兩個名字聽起來都有D奇怪,有正常好奇心的我是沒有食的
但同事食完之後反映番來的意見係鹼蛋黃雞翼還好,但咖啡香味雞翼真的是純粹倒了一層咖啡粉在雞翼上面
,一咬一口粉,超級伏!不建議大家選擇!

講到最後不得不提這間店的薯條!
薯條分兩種,一種是普通薯條(M記果種),一種是甜薯條。
極力推薦大家選甜薯條!香脆之餘食到落口有淡淡的甜味,不是糖或者其他添加,是本身的味道。食完雞翼這些鹼食物後,再食一口微甜的甜薯條,感覺非常棒!

埋單LUNCH SET$88,加一服務費大約$96.8

好,最後的最後——講左禁多款雞翼,就等我排一排各款雞翼的排名(由極力推薦至中伏)
1。Thai sweet chill(極力推薦)

2。巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼(好食)

3。新加坡辣蟹味雞翼(有特色)

4。蒙古燒烤味雞翼(味道不錯)

5。鹼蛋黃雞翼(味道OK幾特別)

6。日本蜂蜜芥辣雞翼(一般)

7。黑椒檸檬(還好)

8。咖啡香味雞翼(超級中伏)
2021-04-28
  • Thai sweet chill
2021-04-19 64 瀏覽
買到 Mirror 飛去灣仔拎順便食個晏Wingman 其實 Always on my list不過好少去開呢頭今日一個人食就揀咗Lunch Set⭐️Wingman Lunch Set ($88)沙律|8 隻翼|炸薯片or蕃薯條|飲品主要講返雞翼揀咗 Cajun Spicy + Espresso 仲驚唔夠食比多 $15 要多2隻😂結果食到第八隻已飽飽哋所以如果揀放題其實要衡量吓食唔食到咁多同會唔會要小食同飲品喇講返雞翼先即吖即炸,所以上枱又熱又脆嘅!Cajun Spicy 辣辣哋好惹味自己傻豬食完辣嘅先食 Espresso結果就覺得淡口啲😂蕃薯條甜甜哋幾好食配咗個千島Sauce不過夠晒味所以我就冇點到因為佢有太多唔同嘅味所以我都仲想試多次值得讚係每張枱都有消毒用品
買到 Mirror 飛去灣仔拎順便食個晏

Wingman 其實 Always on my list
不過好少去開呢頭

今日一個人食就揀咗Lunch Set

⭐️Wingman Lunch Set ($88)
沙律|8 隻翼|炸薯片or蕃薯條|飲品

所以如果揀放題
其實要衡量吓食唔食到咁多
同會唔會要小食同飲品喇

講返雞翼先
即吖即炸,所以上枱又熱又脆嘅!
Cajun Spicy 辣辣哋好惹味

所以我都仲想試多次

值得讚係每張枱都有消毒用品

2021-04-01
  • 甜薯條
Wingman has been on my to go list for quite some time. Being a huge chicken wing fans, an all-you-can-eat wings buffet at this very affordable price seems to good to be true! And look at all the mouth watering flavours Wingman offers!My friend and I opted for the 3 flavours for HKD$138, with Thai Sweet, Cajun and Hoisin flavours. Wings were freshly prepared and served two for per flavour for each person. The smoking hot wings were so enjoyable! I liked all 3 flavours, but probably the Hoisin (se
3 flavours
My friend and I opted for the 3 flavours for HKD$138, with Thai Sweet, Cajun and Hoisin flavours. Wings were freshly prepared and served two for per flavour for each person. The smoking hot wings were so enjoyable! I liked all 3 flavours, but probably the Hoisin (seafood) one most, as it’s quite unique.

Definitely coming back for the nice service and superb wings! Would love to try out other flavours too!
2021-03-20
3 flavours
2021-03-23 129 瀏覽
之前係openrice成日見到啲comment都好想試,所以終於約朋友一齊去試。呢間餐廳原來非常盡市民嘅既責任, 一入門口都叫客人嘟安心出行,讓大家食得安心。直至要客人開口問,員工先至不請願地拎出個google form畀客人填寫,個google form唔知點解要填埋email address,係其他餐廳都唔需要填嘅。餐廳門口細細,原來係有兩層,所以都可以招待唔少顧客。我去嗰日係星期四,坐樓下嗰層,樓下都滿咗。本來心郁郁想試佢個雞翼任食,但又驚我地會食唔到好多,所以最終揀咗4款雞翼連小食嘅SET;再加咗個fries同啲嘢飲。小食我哋揀咗火燒牛油果及杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗,牛油果上面灑咗啲黑椒同鹽再配上個汁,好有墨西哥嘅感覺,都幾特別;而個西蘭花苗都嫩。上咗小食無幾耐就上雞翼,我哋揀咗水牛城醬、黑芝麻海鮮蜂蜜、新加坡辣蟹味同金雞味道。水牛城醬比RUBY TUESDAY個啲辣,都好食的;黑芝麻海鮮蜂蜜既雞翼燒得香同蜜蜂味濃,好似唔覺有海鮮味;新加坡辣蟹味一啲都唔辣,水牛城醬比佢辣好多,而且唔係好覺有辣蟹味。最後到個金雞味雞翼,原來只係炸雞翼面曬少少蛋黃,所以唔係好食到蛋黃嘅香味,唔值加

最後到個金雞味雞翼,原來只係炸雞翼面曬少少蛋黃,所以唔係好食到蛋黃嘅香味,唔值加錢去試。

可能因為個日都多客啦,我地食緊雞翼都未上飲品,催單先至開始整。

到我地差唔多食完啲雞翼,見個薯條都未上,所以先催單。個薯條一般啦,所以都無影相。

食緊嗰薯條已經叫我準備埋單,因為有限用餐時間。好彩無叫任食,以佢呢個上菜嘅速度應該無乜可能叫到兩轉雞翼。
2021-03-21 115 瀏覽
我同朋友都係超級雞翼控~襯放假一於試一試入到去間鋪唔係好大 但裝修好特別揀咗佢哋嘅all you can eat 餐推介口味- hoisin / katsu curry !!!我覺得最好味係hoisin味! 甜甜地Katsu 都好特別 炸到脆卜卜仲有啲咖哩醬俾我地點! 唔推介口味🥺🥺- buffalo / 雞煲味Buffalo 一啲都唔入味🥲 仲有少少奇怪嘅酸味 雞煲超難食⋯ 啲肉好諗 冇肉味😭其他味中規中矩 ok la ! 下次會再去 但員工態度有啲愛理不理咁老闆態度就好nice 👌🏻
我同朋友都係超級雞翼控~
襯放假一於試一試

入到去間鋪唔係好大 但裝修好特別
揀咗佢哋嘅all you can eat 餐

我覺得最好味係hoisin味!
甜甜地

Katsu 都好特別 炸到脆卜卜仲有啲咖哩醬俾我地點!

唔推介口味🥺🥺- buffalo / 雞煲
Buffalo 一啲都唔入味🥲 仲有少少奇怪嘅酸味
雞煲超難食⋯ 啲肉好諗 冇肉味😭
其他味中規中矩 ok la !

下次會再去 但員工態度有啲愛理不理咁

老闆態度就好nice 👌🏻